warez vagy tiltólistás corporate xp-d van. kérem kapcsolja ki 
Sent from my Windows Phone
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Streacom FC9 és FC10 teljesen passzív HTPC házak komolyabb konfigurációkhoz is
[Re:] Dell XPS One 27 – QHD felbontású All-in-One Ivy Bridge processzorral

warez vagy tiltólistás corporate xp-d van. kérem kapcsolja ki 

Nem éppen témába vág bocsi!
Hogy tudnám megoldani Xp-ben az automatikus kikapcsolást megadott időpontban?
(#53) Árnymester válasza Toncsi (#52) üzenetére

http://pcforum.hu/tudastar/Windows-xp-automatikus-le%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sa.htm?kbid=20270
The Trouth Is Out There... Follow The White Rabbit! Teakwondo, Aikido, Jiujitsu - önálló életet élnek, én csak a hordozó vagyok...
(#54) Árnymester válasza Red99 (#41) üzenetére

Nekem is mindig kikéredzkedik.
A destination IP: 239.255.255.250:1900. Ez a Microsoft honlapja szerint az UPnP szolgáltatáshoz tartozik. Teljesen veszélytelen. Más források szerint biztonsági rés van e szolgáltatásban, amely sebezhetővé teszi a rendszert. SP1 állítólag befoltozza.
De nálam nem tölt állandóan, sőt igaziból nem vettem észre nagy forgalmat..
The Trouth Is Out There... Follow The White Rabbit! Teakwondo, Aikido, Jiujitsu - önálló életet élnek, én csak a hordozó vagyok...

Szted érdemes lenne kicserélnem az XP-t, vagy nincs különösebb jelentőssége? Ha kicserélem a kulcsot, akkor nem lesz baj?

Ha van legális kulcsod, mindenképpen, hisz az SP1 szinte létszükséglet.
Az itt leírtak alapján tudod tisztán megtenni:
Bővebben: link

hello.lenne egy kérdésem. minek a könyvtára az xp alatt minidump? mert amint ez megjelenik, nem tudom kikapcsolni a gépem szabályosan.
köszi
Soirée...

esetleg magyarul?Bővebben: link
Soirée...

memóriaképet ide dumpolja fagyáskor

esetleg nem. amit Te linkeltél az erősen warez
szerk: a vége felé valóban ugyanaz a módszer, de ez akkor is warez oldal na 
[Szerkesztve]

az első részben bukkantam rá erre a linkre.
Soirée...

köszi.
töröltessem?
Soirée...

ha nincs szükséged az infóra debugoláshoz nyugodtan 
sajátgép-tulajdonságok-speciális-intdítás és helyreállításnál le is tudod tiltani -> hibakeresési információ kiírása -> (nincs)
de ha dumpol, akkor ott valami nem stimmel, nem?

mókás. én a warez szerűre értettem 
igen gáz lehet de nem tudom mi. ebből fajult a dolog.Bővebben: link
Soirée...

mókás. én a warez szerűre értettem hogy delete
igen gáz lehet de nem tudom mi. ebből fajult a dolog.Bővebben: link
Soirée...

(#62) Loretto válasza |moonman| (#59) üzenetére

hopp ezt benéztem. 
Soirée...

nem olvastam végig, de az eseménynaplót (rendszer) meg kéne nézni. ha be van pipálva dumpoláskor készít bejegyzést.

mivel nem vagyok os guru(és finom voltam), merrefele keresgéljek ilyen infót? 
[Szerkesztve]
Soirée...

hogy készítsen naplóbejegyzést, azt az előbb leírtaknál ''az esemény bejegyzése a rendszernaplóba'' pipa be.
rendszernapló: vezérlőpult-felügyeleti eszközök-eseménynapló-rendszer. dátum és időpont alapján keresd a hibaüzenetet. jó lenne ''csinálni'' egyed direkt.

ahha. 2000-nél is igy megy?
Soirée...

igen

Csak az a baj, hogy akkor letiltja a teljes autorunt. Nekem viszont csak az Intéző megy az agyamra. Az önindulós CD-k azért kellenének.
SENSUT

sajátgép - jobklatty a cd-drive-ra tulajdonságok - automatikus lejátszás - ''válassza ki az elvégzendő műveleteket'' -> ''semmilyen...''
ezt minden tartalomtípusra (van 6) csináld meg, többet nem fog beszólni.

vagy még beimportálhatod a következő registry bejegyzéseket:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoplayHandlers\UserChosenExecuteHandlers]
''H:\\\\?\\IDE#CdRomHL-DT-ST_CD-RW_GCE-8320B________________1.01____#5&27048fbe&0&0.1.0#{53f5630d-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}+PlayMusicFilesOnArrival''=''MSTakeNoAction''
''H:\\\\?\\IDE#CdRomHL-DT-ST_CD-RW_GCE-8320B________________1.01____#5&27048fbe&0&0.1.0#{53f5630d-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}+ShowPicturesOnArrival''=''MSTakeNoAction''
''H:\\\\?\\IDE#CdRomHL-DT-ST_CD-RW_GCE-8320B________________1.01____#5&27048fbe&0&0.1.0#{53f5630d-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}+PlayVideoFilesOnArrival''=''MSTakeNoAction''
''H:\\\\?\\IDE#CdRomHL-DT-ST_CD-RW_GCE-8320B________________1.01____#5&27048fbe&0&0.1.0#{53f5630d-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}+MixedContentOnArrival''=''MSTakeNoAction''
''H:\\\\?\\IDE#CdRomHL-DT-ST_CD-RW_GCE-8320B________________1.01____#5&27048fbe&0&0.1.0#{53f5630d-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}+PlayCDAudioOnArrival''=''MSTakeNoAction''
''H:\\\\?\\IDE#CdRomHL-DT-ST_CD-RW_GCE-8320B________________1.01____#5&27048fbe&0&0.1.0#{53f5630d-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}+HandleCDBurningOnArrival''=''MSTakeNoAction''
[Szerkesztve]

Köszi!
SENSUT

a #75-ös csak poén! nehogy valaki megcsinálja! 

pontosabban annyira poén, hogy ez az ÉN gépemben az ÉN LG írómmal helyes beállítás. mindenki másnak nem. 

Valasz gezu #10-es kerdesere:
''Érdekes problémával kerültem szembe,csináltam egy dvd-ről egy image file-t
majd amikor már nem kellett és le akartam törölni látszólag eltűnik, de a
hely nem szabadul fel a meghajtón.Mérete 4.3Gb.Az xp azt írja hogy nem
fér el a lomtárban, akarom-e hogy lomtár nélkül törölje majd igen válaszra sem
törli le.A lomtár méretét meg nem lehet 3.99Gb-nál nagyobbra állítani.
Tud valaki megoldást?''---->>>
IGEN..ime:
Jobb klikk a lomtar(Recycle Bin) ikonra
Ott tulajdonsagok (Properties)
''Ne mozgassa a fajlokat a lomtarba, azonnal torolje''(Do Not Move files to the Recycle Bin...stb'', na azt a checkboxot pipald be.
Ha nagyon biztosan szoktal torolni akkor a torlesi megerosites checboxot viszont hagyd uresen igy meg ra sem kerdez torlesnel hanem azonnal enyeszetbe vagja amit leirtassz.
En mindig igy allitom be rogvest telepites utan es bar megvannak a veletlen kitorles veszelyei emiatt, de sokkal kenyelmesebb/gyorsabb a nemkivanatos file-ok leirtasa.
[Szerkesztve]
http://diszkretseggcsik.blogspot.com/

shift+del

Az is jo, de most modositottam a hozzaszolasom ami tulkepp a #10-es beidezesevel kezdodott majd az en megoldasommal folytatodott 
http://diszkretseggcsik.blogspot.com/
(#83) Árnymester válasza Karex (#28) üzenetére

msconfsys88.exe hát ez nem gyári tartozék.
A féreg neve Backdoor.Agabot.QG, IRC csatornákon terjed. Az egyik poénja, hogy állandóan kapcsolódni akar egy IRC szerverhez, a másik, hogy létrehoz egy HOSTS fájlt a C:\\drivers\etc könyvtárba, ebbe olyan bejegyzések kerülnek, amelyek megakadályozhatják több weblap elérését, pl. víruskergetőkét. Nehogy má' letudd tölteni az ellenszert!
Írtás: HKLM\Software\Microsoft\CurrentVersion\Run\Video Processor = msconfsys88.exe
HKLM\Software\Microsoft\CurrentVersion\RunServices\Video Processor = msconfsys88.exe
Ne ezeket kitörölni!
Utána kitörölheted magát az .exe-t is. Ha nem hagyja magát törölni, akkor csökkentett módban kell megpróbálni. Vagy egy másik gépen letöltöd az alkalmas eszközt az írtáshoz.
Pl. http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.gaobot.removal.tool.html
(#84) Karex válasza Árnymester (#83) üzenetére

Köszi, időközben már megoldottam. Hát, mit mondjak, ragaszkodó, és szemét egy példány volt.

Hello,
A következő probléma megoldásához kérnék segítséget:
2 XP van hálóba kötve, az egyik netet oszt a másiknak.
Jelenleg a 2-es gép csak akkor tud csatlakozni a netre, ha később volt indítva /újraindítva/, mint a ''server''. Ezt szeretném megváltoztatni, ne kelljen újraindítani a gépet.
Korábban 98SE -vel sikerült ezt megoldani /tehát lehetséges/, Xp-vel nem megy.
Előre is köszönöm!
''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family

Hi !
Melóhelyemen van egy régi gép... 355celka (98-al) ! Na most az miért van ,hogy az időt állandóan elállítja?? -1 órára + a dátumot is...
Tehát én hiába állítom be a korrekt dátumot, időt az idővel még is elállítódik!
Az alaplapba volt már ellem is cserélve...
Ha valakinek van jó 5lete plizzz HELP!
Thx!
----- WWW.FINDWEBCAM.INFO ----- ---- http://oranumastrologyonline.com ----

csak egy ötlet:
Hálózatba van kötve és a szervertől kapja a dátumot/időt.
''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family

Dátumot mire állítja? Lehet, hogy nyári időszámítás kavar be.

hol tudom megnézni, hogy mikor installáltam fel a windows-om??
régen mindig az norton-anti subscription service lejárati idejéből vissza lehette nézni. /ugyebár minusz 1 év /; de mostanra már vagy 5x installáltam ujra 

megnézed a windows könyvtár dátumát
(létrehozás dátumát nézd, az utoljára módosítva valsz a mai nap lesz)
[Szerkesztve]

jonak tünik. de nem biztos.
még találam egy rakat log-fájl a frissitésekről. frissitgetni mindig install után szoktam. viszont azoknak a pontos ideje kicsit korábbi, mint a windows könyvtáré.

azt nem tudom, hogy állítottad elő
nekem pontosan mutatja, még emlékszem is egy keddi déleőtt 11 órakor..... 

AIDA mutatja
oprendszernél
Nem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...

valóban. viszont a pontosságot illetően csak a napot irja ki
lehet, hogy ő is a windows mappát figyeli

Bővebben: link
psinfo
(még sokmindenre jó - akik ps-t ismerik Linuxból...
)
Install date: 2004.02.24., 11:24:49
Activation status: Activated
[Szerkesztve]

na ez az igazi 
a windows könyvtár és a .log-fájlok is hazudnak
/igaz nem sokat

sysinternals 

feltenném itt is a kérdést, xp hozzáértöknek:
-miért akar az xp tcpip kernel drivere az igmp.mcast.net-re menni állandóan? Mire kö neki az igmp?
Ez egy nagy-nagy rejtély számomra! Ti biztos tudjátok!
Üdv

hát belelestem xp alatt, ott annyi volt ha jót néztem hogy nem végzetes hiba történt meg vmi hivatkozás. 2000 alatt sajna nem tudom emrt hiába klikkelek a naplóbejegyzésre nem nyílik. itt máshogy van?
Soirée...