Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#301) Grass válasza moonman (#300) üzenetére

Grass
(fanatikus tag)

Valami progira ami kcsit felgyorsítja az xp-t.mivel neke 40 másodperc a bekapcsolás az xp sigbnalig és kifele is ennyi

"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting

(#302) moonman válasza Grass (#301) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hát amiket ajánlottam ezek közül egy defrag jó lesz első körnek, aztán nézz egy registry defragot is, mert ha már nagyon sok cuccot telepítettél valsz tele van szemetelve és ez eléggé lelassíthatja a betöltését.

Sent from my Windows Phone

(#303) Lord Zero válasza moonman (#302) üzenetére

Lord Zero
(PH! addikt)

moonman, a win2k-hoz is értesz? (az xp nagyon megy, ahogy itt olvasgatom, de tényleg)

viszont egy barátom w2k-ja csinál furcsaságokat: leáll a rendszer, visszaszámlálás is van (klasszikusan féreg-tünetek) + add/remove programs nem müxik
sajnos nincs rá időm, mert nem 1 városban lakunk, 7végén bütyköltem rajta egy keveset, féregtelenítés + spy-irtás + norton, találtam ezt-azt, de nem igazán volt meggyőző (vmi igazi ütős férgekre számítottam, sasser és blaster-tömegekre :DDD, de semmi extra)
hardware-hiba (szinte) kizárva, már ami a hőt/feszt illeti, ez teljesen rendben van, tesztek alatt is, idleban is
szóval most többé-kevésbé kitisztogattam a rendszerét, de az add/remove továbbra sem működik (külön megkeresve és elindítva az uninstall/unwise exék lefutnak, csak a control panelből nem megy)

a teljes újrahúzás előtt van vmi tipped?

nem, mindegy

(#304) Lord Zero válasza Lord Zero (#303) üzenetére

Lord Zero
(PH! addikt)

még annyi, h a SP4-t + hotfixeket (a legendás svchost.exe-féle biztonsági résekre) is ráraktam (még anno, mikor felhúztam neki)

nem, mindegy

(#305) moonman válasza Lord Zero (#303) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

az add/remove-nál bejön egy felirat, hogy számítógép és a lista üres? :)

hát ide először egy ''sfc /scannow'' parancsot javaslok (telepítő cd kell hozzá) aztán meglátjuk.

(#306) moonman

moonman
(Jómunkásember)

különben xp egyenesági leszármazottja 2000-nek, tehát nagyjából hasonlóak. csak xp-nek van pár újítása.

(#307) Lord Zero válasza moonman (#305) üzenetére

Lord Zero
(PH! addikt)

semmi felirat, úgy viselkedik, mint egy halott ikon, értsd: csak klikk és más semmi, se felirat se más
install cd-t akartam én is -> repair, csak időm nem volt már rá
gondolod, h megoldhatná a dolgot?

nem, mindegy

(#308) moonman válasza Lord Zero (#307) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

repair nem feltétlenül, nekem effektíve még nem sikerült ezzel feltámasztanom windowst. sfc mindenképpen fusson le, aztán meglátjuk. sp4 újratelepítése is segíthet.

(#309) Lord Zero válasza moonman (#308) üzenetére

Lord Zero
(PH! addikt)

oké, kösz

nem, mindegy

(#310) Sir Pocok

Sir Pocok
(senior tag)
LOGOUT blog

Szevasztok

tudtok olyan oldalt ami az xp tunningolásával foglalkozik?

Where I walk, I walk alone... Where I fight, I fight alone.... -SHIN CHI: ZENDO- Kutasd a múltad és megtalálod a jövőd…… -Someday the Dream Will End- -----For the fallen...----- ''Minden egyes ember lehet az én tanítóm.''

(#311) Cathfaern válasza Sir Pocok (#310) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez foglalkozik azzal is, meg mindennel ami XP: Bővebben: link

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#312) Sir Pocok válasza Cathfaern (#311) üzenetére

Sir Pocok
(senior tag)
LOGOUT blog

kösz meglookingolom. :)

Where I walk, I walk alone... Where I fight, I fight alone.... -SHIN CHI: ZENDO- Kutasd a múltad és megtalálod a jövőd…… -Someday the Dream Will End- -----For the fallen...----- ''Minden egyes ember lehet az én tanítóm.''

(#313) Adrienn válasza Árnymester (#273) üzenetére

Adrienn
(újonc)

köszi,már nem tudom hogyan de az Xp megoldhatta magától,mert mire másnap bekapcsolatam jó volt és azóta is jó!:Cde egyébként a scannow parancs nekem nem müködik!!!!:(

(#314) 0519 válasza moonman (#298) üzenetére

0519
(fanatikus tag)

ha nem tiltja le az ember még észrevehetetlenül defragol is a háttérben

Hol lehet kikapcsolni?

Köszi!!

''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family

(#315) moonman válasza Cathfaern (#311) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

mister xp-vel vigyázzatok. nagyon sok hasznos és jó dolog van ott, de akadnak bakik és leírások, amik nem igazán felelnek meg a valóságnak. de hasznos lehet, csak ésszel!

(#316) moonman válasza Adrienn (#313) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

a scannow nem parancs, hanem az sfc.exe paramétere.

(#317) moonman válasza 0519 (#314) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

kár volt megemlíteni ;)

tweakui Bővebben: link general - optimize hard disk when idle pipa kivesz.

(#318) X-COM

X-COM
(PH! nagyúr)

kapcsojjunk ki mindent, sőt a shell legyen a cmd.exe, na akkor fog majd csak pörögni

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#319) 0519 válasza moonman (#317) üzenetére

0519
(fanatikus tag)

Köszi!

Nem volt kár, jobb ebben a Norton.

''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family

(#320) moonman válasza 0519 (#319) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

kétlem, de ahogy gondolod.

X-COM: :) vannak ötleteid.

(#321) lapa

lapa
(PH! kedvence)

az induláskor ''hosszú mozdulatlanság'' problémával küzdöttem én is, utolsó szalmaszálként javaslom a QuickTime ''qttask'' csodaprocesszét megnézni HKLM\Software\Microsoft\Windows\Currentversion\Run\ ágban. persze csak ha a qt telepítve van. és óvatosan.

gondolom ez vmi reakciós progi direkt arra, hogy a windows lassabban induljon... :)

www.lapanet.hu

(#322) moonman válasza lapa (#321) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

Quick Time Tray Icon
Description: System tray bar application for Apple QuickTime software that allows a user to access software from the system tray.

minden gond nélkül kinyírható. mondjuk nálam quicktime sem játszik.

(#323) Sensut

Sensut
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Nekem hibernálós kérdésem lenne: érdemes-e, ill. szabad-e a Windows (XP) leállítása helyett hibernálással kikapcsolni a gépet? Bekapcsoláskor sokkal gyorsabban indul, ha hibernálással kapcsolom ki, de nem-e okoz károsodást valamiben? Köszi...

SENSUT

(#324) moonman válasza Sensut (#323) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

olyan, hogy ''nem-e'' a magyar nyelvben nincs.

most őszintén, miért okozna károsodást? a hibernálás nem arra van kitalálva, hogy gyorsabban induljon a géped (nálam pl még kicsit lassabb is), hanem, hogy indítás után ugyanazt a munkakörnyezetet kapd vissza, amit otthagytál. értsd minden ablak, alkalmazás, fájl nyitva marad, ugyanúgy kapod vissza a desktopot, ahogy lehibernáltad. ez pl hosszú fejlesztőmunkánál játszik nálam, amikor nem akarok mindent előről megnyitni, meg elfelejteném, hol tartottam.

szóval egyáltalán nem ''káros'' :) inkább hasznos.

(#327) putti válasza moonman (#324) üzenetére

putti
(fanatikus tag)

Nekem is ez a tapasztalatom és a véleményem is róla. Ez egy nagyon jó dolog. Mondjuk gyorsabban is indul a gép, de nem ez a hybernálás feladata. Annyi a ''hátránya'' hogy ha bekapcsolod, akkor lesz egy hiberfil vagy mi file-od, ami helyet foglal.

(#328) Sensut válasza moonman (#324) üzenetére

Sensut
(kvázi-tag)

Csak a Microsoft oldalán láttam olyasféle javításokat, hogy ''készenléti állapotból visszatérve a merevlemez meghibásodhat'', meg efélék, ezért nem voltam biztos a dologban. Amúgy semmi fontosat nem szoktam nyitva hagyni hibernás előtt, de ezek után ki fogom használni az előnyeit is. Köszi a biztatást!

SENSUT

(#329) putti

putti
(fanatikus tag)

Igazad van! ;)

(#330) moonman válasza putti (#327) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hiberfil.sys a rendszerpartició gyökerében, pontosan a ram mérete lesz.

(#331) Som@

Som@
(őstag)

Sorry, de én ezt kiszedem. De nem azért, mert nincs igazad.
Hanem azért, mert megint indulatokat szítana. Kérlek ezt fejezzétek be és ne ez töltse meg ezt a topicot. ;)

Hát persze...

(#332) moonman válasza Sensut (#328) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

az már benne van sp1-ben, szóval nincs mitől félned. és az is csak a nagyobb vinyóknál fordult elő. (mondjuk ott is csak a fájlrendszer sérülhetett, nem a hardver :) ) pont az a lényeg, hogy nem kell bezárnod semmit. (egy mentést azért nyomhatsz a nyitott fájlokra :) )]

[Szerkesztve]

(#334) putti válasza Som@ (#331) üzenetére

putti
(fanatikus tag)

Ok! Nem szítom a viszályt, csak egyszerűen ideges lettem, hogy miért nem lehet építő hozzászólást adni, szarozás helyett!

[Szerkesztve]

(#335) putti válasza moonman (#330) üzenetére

putti
(fanatikus tag)

Szóval ez is hasonlóképpen megy mint a pagefile.sys? Amennyi fizikai memória, annyit lesz a mérete a hyberfile.sys-nek is? És mi van akkor ha a munkám csak 300 mb-ot foglal az össz 1gb fizikai memóriából, akkor is 1gb-ot ír le magának? Ha igen akor nem lehet megmondani neki hogy mindíg csak annyit írjon a hyberfile.sys-be, amennyit csak lefoglalok?

(#336) moonman válasza putti (#335) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

a swap kicsit (egészen) másképp működik, ott megadhatsz fix méretet (általában a fizikai ram kétszeresét szokás), vagy dinamikusra állítod és a rendszerre bízod a méretezést. (ettől meg töredezett lesz) hiberfil meg pont a rammal egyenértékű lesz, mivel ő nem tudhatja előre, hogy mennyit eszel meg valójában munka közben, így lefoglalja a teljes méretet.

(#337) putti válasza moonman (#336) üzenetére

putti
(fanatikus tag)

Ja tudom hogy másképp működik a swap, csak hasonlításképpen írtam. De ha már itt tartunk nekem 1gb memóriám van. Mennyit állítsak be a swapnek, hogy a lehető leggyorsabban menjen az xp? Jelenleg így van : 768-1536 Jó ez? Vagy sok? Vagy kevés? Csak azért mert olyat olvastam, ha kevés akkor lassú az xp, de ha sok, akkor meg egy idő után lassú. Hogy miért azt tudom is. Szóval mi a megfelelő mérete a swap-nek 1gb esetén?

(#338) moonman válasza putti (#337) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

jó ez így, ha nem használsz olyan gigamegabrutál memóriazabáló programokat, mint photoshop meg társai. lassú nem lesz tőle, pláne ha fix méretre van állítva. lassú leginkább a töredezett swapfájltól lehet.

(#339) Fisha válasza putti (#337) üzenetére

Fisha
(senior tag)

Erdemes egy defrag utan fix meretet megadni a page filenek, hogy toredezzen tole a vinyo. Igy elkerulheted a durva lassulasokat.
Mondjuk ha a ramod duplajat megadod fixnek, akkor nem nagyon tevedhetsz, de szerintem eleg a masfelszerese is.

(#340) Fisha válasza moonman (#338) üzenetére

Fisha
(senior tag)

Nyertel... :)

(#341) moonman válasza putti (#337) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

csak szólok, hogy a ''768-1536'' nem számít fix méretnek.

(#342) rgb7

rgb7
(kvázi-tag)

Szeva!

Hallgasatok csak a moderátorra! Értettem?
Az Xp windows movie maker-e csak xp alatt fut, vagy el lehet érni valahogy, hogy menjen 98 alatt is?

Üdv. Tom

(#343) moonman válasza rgb7 (#342) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

töröltem. hátha beugratós kérdés, nem dőlök be. :)

[Szerkesztve]

(#344) putti válasza moonman (#343) üzenetére

putti
(fanatikus tag)

Hát igen, csak xp-n fut a movie maker, 98 alatt nem. De inkább nem mondok semmit, rámjött a röhögőgörcs az előzményeket olvasva. Szerintem tudod hogy miért!

Akkor inkább adjak meg a swapfile-nak egy fix méretet?

(#345) moonman válasza putti (#344) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

igen. a legjobb ha külön partición van legnagyobb blokkmérettel formázva fix méreten és fat32 fájlrendszeren.

(#346) putti válasza moonman (#345) üzenetére

putti
(fanatikus tag)

Külön partíción van. A partíció 2gb. Tényleg, miért kell neki a legnagyobb blokkméret meg fat32? Talán ntfs miatt lassabb?

Másfélszeresét állítsam? Ok, akkor 1gb-ra 1536 Mb swap.

[Szerkesztve]

(#347) gege71.hu válasza putti (#337) üzenetére

gege71.hu
(PH! addikt)

szvsz jo a tol-ig erteked swap-file-nak.
Ha van egy masik vinyod (de ne mobil!!!) arra erdemes rakatni a rendszerrel a swap-pet.
A c:-n meg ne legyen.
Nalam nagyon bevalt. PL most ilyen felallasban megy nalam:
C: - 10 GB System (NTFS)
D: - 50 GB Data (Fat32) jatekok, videoszerkesztoprogik
E: - 120 GB: filmek, egyeb nagyobb videok tarhelye + 512-2000 Mb (tol-ig) pagefile sys.
Telepites utan mindet defragoltam. es defrag utan fixaltam csak le a lapozofile-t.
Ha a defrag analizisnel az a zold terulet az abran nem egyben van(a pagefile szettoredezett) akkor konnyen + oldhato:
Megszuntetsz minden lapozofile-t majd ujrainditod es megadod az uj helyet /meretet es maris egyben lesz a kovetkezo ujraindulaskor.
ez Far Cry jateknal (mivel most sajna meg csak 512 ramom van, az, hogy fizikailag kulon vinyon van a pagefile sokkal gordulekenyebb a jatek ahhoz kepest amilyen gyors volt mikor meg a c:-n volt a pagefile.(ugyanabban a hardverkornyezetben)
Sajna a nagy texturak miatt kellene a giga ram a far cry-nak :D

http://diszkretseggcsik.blogspot.com/

(#348) moonman válasza putti (#346) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

fat32 azért jobb, mert itt a jogosultságoknak nincs jelentőségük és ekkora particiót még gyorsabban kezel. a nagy szektorcsoport-méret is az elérési időn javít.

(#349) moonman

moonman
(Jómunkásember)

szvsz jobb ha a tól-ig érték ugyanaz, de ahogy jólesik. külön partición meg olymindegy.

(#350) putti

putti
(fanatikus tag)

Köszi mindenkinek a segítséget! ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.