küldtem egyet, remélem jo
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Uher
(kvázi-tag)

L3zl13
(PH! nagyúr)
Asszem a Norton Protected Recycle Bin-nél 5 nap után törlődnek végleges a cuccok. Check this.
Aki hülye, haljon meg!

Uher
(kvázi-tag)
NIS 2004 van de nemrég kezdte el és elötte is NIS volt. Annyira nem zavaro, de idegesít.

moonman
(Jómunkásember)
tökéletes, köszönöm!
Sent from my Windows Phone

moonman
(Jómunkásember)
purge protected files, vagy remove protection.

Uher
(kvázi-tag)
ez az. visszatért a hely.

moonman
(Jómunkásember)
szeressük mi a nortont... 

L3zl13
(PH! nagyúr)
A leggyakrabban hibának gondolt feature szvsz. És sehol egy figyelmeztetés, hogy ha ezt a funkciót bekapcsolva hagyja...
Aki hülye, haljon meg!

moonman
(Jómunkásember)
a gond inkább, hogy default bekapcsolva van. mindegy, megoldottuk 

Fred23
(senior tag)
Lehet virtuális meghajtóról XP-t telepíteni ?Az iso-t daemontools-ba,onnét meg setup.exe.Két meghajtóm van,a daemont a D:-re telepíteném,a rendszert meg C:-re.
Moonman biztos tudja.

moonman
(Jómunkásember)
hát még sose próbáltam, de elvileg lehet. csak ugye ezt már működő win alól kell megjátszani. azért gondolom, hogy nem lehet baj, mert a telepítés első fázisában felmásol szinte minden szükséges fájlt a célpartícióra és ott beállítja magának az indulókörnyezetet, ezek után már onnan fut, a cd (iso)-t akár ki is lehet venni. mindenesetre tennék egy próbát az éleslövészet előtt 

Fred23
(senior tag)
Próbát ? Hogyan ? Egyébként a C:-ről már minden fontosat leszedtem.

moonman
(Jómunkásember)
pl, minden fontosat leszedsz c: -ről 
egyébként miért kell így bűvészkedni?
[Szerkesztve]

Fred23
(senior tag)
Gonosz vagy ! 

moonman
(Jómunkásember)
úgy értem, ha mégsem sikerül és összedől, akkor se essen kár semmiben. de tényleg érdekelne, mire föl ez a különös telepítési vágy...

Fred23
(senior tag)
Eddig kipróbáltam már az összes Picipuha oprendszert,annak a kivételével,amit most akarok feltenni.Tudod,presztízskérdés ez nálam

moonman
(Jómunkásember)
ms-windows 1.0 volt a leltárban? 

Fred23
(senior tag)
Azt hiszem,az is volt,de nem 100-as,csak 99.DC-ről amit lehet...kipróbáltam,aztán ugye letöröltem.
A legszebb mégis a DOS 6.22 korszak volt
NC,és barátai,hajh,de jó is volt.Red Alert,meg Death Rally... 

Fred23
(senior tag)
1.02 nem volt ! Ezen is változtatnom kell még.

SeF
(kvázi-tag)
Sziasztok!
A minap telefonáltam egy hírdetésre egy Compaq EVO N600c laptop miatt.
Feltettem a kérdéseimet és mivel a hírdetésben szerepelt, hogy Win Xp Pro oprendszerrel, hát rákérdeztem hogy eredeti cd-s vagy fel van telepítve és regisztrálva. A srác készséges volt és elárulta, hogy a licencematrica van a gépen ami jó az Xp-hez és a 2000 Pro-hoz is, ezt keresik akik keresik
Nos a lényeg hogy valami Windows diákverzióról beszélt amit a diákok ingyen használhatnak amíg tanulnak. Teljes értékű Professional változat, de a telepítésnél nem kér kódot sem. Létezik ilyen, kérdezném a hozzáértőket.
Gondolom sok embert érdekelhet innen is a dolog, mert amíg tanulsz min3 max6-8év addig nem kell érte fizetni, idővel meg el is avul tehát kész nyereség.
LÉTEZIK ILYEN???? És ha igen miért nem verik nagy dobra?
Köszönöm!
SeF
Csavarni a spanglit! Felpróbálni az összes csálécsöcsű stoppospi*sát! Ja, lehet meg se nősülök :)

Lala6
(őstag)
Köszi 
Konfigom: http://lala.digiportal.hu

SeF
(kvázi-tag)
UP! 
Csavarni a spanglit! Felpróbálni az összes csálécsöcsű stoppospi*sát! Ja, lehet meg se nősülök :)

Zoltán2
(újonc)
Sziasztok!
Itt egy új kérdés hátha valaki tud segíteni.
Adott egy gép ASUS P2B-F Intel 440BX AGP-s alaplappal Celeron400-as
procival.
XP sp1-et tettem rá és a gyári cd-ről nem lehet telepíteni a gyári
alaplapi drivereket,mivel NT 5.0-át nem támogatok hibával leáll.
Most az xp-be ez már benne van,vagy frissíteni kell valahonnan?
(#2024) Gábor vitéz válasza Zoltán2 (#2023) üzenetére
- Privát
- 2004-08-23 20:29:52

Gábor vitéz
(fanatikus tag)
Az i440BX támogatás alapból benne van.
Vetkőzz szépen Tündérke! A kívánság az kívánság!... (o)(o) XD

moonman
(Jómunkásember)
hát ez még jóval xp előtti alaplap, ha xp kezel minden eszközt rajta, akkor szerintem hagyd úgy. hivatalos letöltési lapja: Bővebben: link

Zoltán2
(újonc)
Köszönöm a válaszokat.
Az ASUS oldalát már néztem de ott a DRIVER rész üres
azért érdeklődtem.
Az XP amugy jól müködik eddig csak kicsit lassú,de hát
ezen a procin ez várható volt.
(#2027) drankenhal válasza moonman (#1995) üzenetére
- Privát
- 2004-08-24 04:44:55

drankenhal
(lelkes újonc)
persze, csak egyhez.
kosz a valaszt, meg a linket, de sajna a megoldas meg nincs meg. ezert Up #1992.

Fauszt
(senior tag)
Nem tudom hibernálni a rendszert, ui. amikor alkalmazni akarom a hibernálási beállítást, akkor ez az üzenet fogad:
''Az energiagazdálkodás kezelője nem tudja megőrizni a hibernálási fájlt
A folyamat nem fér hozzá a fájlhoz, mert azt egy másik folyamat használja.''
Mi lehet a probléma? Régebben lehetett hibernálni.

moonman
(Jómunkásember)
valami program vagy driver nem engedi. mit telepítettél azóta, hogy még működött? mcaffee egyes verzióival akadhat probléma. ezen kívül elegendő lemezterülettel és szabad memóriával kell rendelkezni.

Fauszt
(senior tag)
nos az az igazság, hogy azóta már volt egy pár reinst (ill. ghost), de a memória ill. hdd tutira nem problem. Ezen amúgy nincs mcafee, csak az otthoni gépemen (egyelőre), itt nod32 van, meg kerio, de a haver gépén is és azon lehet hibernálni, igaz azon nem az elsődleges c: -n van a XP. Szóval milyen folyamat lehet ami nem engedélyezi a hibernálást olyannyira, hogy létre sem jön a hiberfil.sys.
szabad memória? 
[Szerkesztve]

moonman
(Jómunkásember)
próbáld kikapcsolni a hibernálást, ha van hiberfil.sys töröld, majd reboot és visszakapcsolni. ahogy lealkalmaztad, ott kell figyelnie a gyökérben.

moonman
(Jómunkásember)
a futó folyamatokat persze feladatkezelőben végig tudod nézni, ha valami gyanúsat találsz, lehet próbálkozni a leállításával.

Fauszt
(senior tag)
a gáz az, hogy bekapcsolni nem lehet, ui. amikor bekapcsolom, majd alkalmazom, akkor írja ki azt az üzit. A hiberfil.sys nem létezik és természetesen létre sem hozza.
Amúgy találkoztál már ilyennel? Én egyszer a suliban, ott tanárral leállítottunk minden folyamatot, amit csak lehetett, de nem tudtuk orvosolni a problemet, de azért megprobálom itt is.
[Szerkesztve]

moonman
(Jómunkásember)
van hely a meghajtón elég? system-nek van írási joga a gyökérbe?

L3zl13
(PH! nagyúr)
hiberfil.sys nem létezik??
Azt még akkor is létrehozza, ha még soha nem hibernáltad a gépet.
Aki hülye, haljon meg!

Fauszt
(senior tag)
mindkettőre igen a válasz!

Fauszt
(senior tag)
pedig nem létezik.

moonman
(Jómunkásember)
ram mennyi a gépben? próbálj meg kilőni minden nem kritikus processzt (azokat úgyse engedi) beleértve antivirust, tűzfalat, mindent és úgy engedélyezni.

Fauszt
(senior tag)
256MB. Ja elfelejtettem, közben már mindent kilőttem, de a probléma akárcsak anno a suliban továbbra is fennáll. Mi a franc okozhatja?
Tényleg mindent, amit csak tudtam, s közben többször is próbálkoztam a hibernálás engedélyezésével, sikertelenül.
[Szerkesztve]

moonman
(Jómunkásember)
hát vagy van mégis valami ami még fogja a fájlrendszert (én még mindig rezidens antivirusra gyanakszom) vagy valami spy cucc csücsült be. egy keresést megér. aztán sérült lehet még a fájlrendszer is. (chkdsk /F c: )
bejelentkezésnél vagy ha automatikusan lép be, az ''üdvözöljük'' felirattól kezdve nyomd folyamatosan a bal shift-et, amíg el nem hallgat, így nem indul el egy csomó minden.
[Szerkesztve]

Fauszt
(senior tag)
na probálkozok, amúgy havernak is volt egyszer, ő nem szarakodott vele, hanem ráengedte a windows javítást, és megoldotta a problémát (én viszont nem szeretnék ilyesmit, meg különben is nem azért akarom megoldani a problémát mert annyira kellene nekem most a hibernálás, hanem tényleg érdekel, mi okozhatja ezt.)
mod: aha
[Szerkesztve]

moonman
(Jómunkásember)
ha lehetséges, csinálj már egy processzlistát feladatkezelőből.
most hazamegyek, de folytassuk...
mondjuk remélem tényleg fent van az összes kritikus pecs (www.windowsupdate.com
)
[Szerkesztve]

Fauszt
(senior tag)
kb mikor leszel itt? (kösz)

moonman
(Jómunkásember)
1 óra, addig windows update és lista 
Van egy internetes csevgőprogram amit folyton tesó sunyiba feltesz a gépemre, ha az fenn van akkor gyakran esik össze a rendszerem, meg vészesen megnövekedett az adatforgalmam és ez baj! Ez a fos az msn messenger 6.2, mit tehetnék annak érdekében, hogy ezt ne tudja feltelepíteni vagy használni?!

gyga
(senior tag)
hali azt mondja meg nekem valaki hogy hogyan tudom újratelepíteni a notepadot!
A kisebbség is számíít, teszkó.

moonman
(Jómunkásember)
tedd korlátozott felhasználó groupba.