Nem Ctrl+Shift-el kéne hanem Alt+Shift-el, szerintem úgy megy alapból is, még ha be se állítod.
Ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz!
(#901) peace&love válasza The_Tom (#897) üzenetére

Nem Ctrl+Shift-el kéne hanem Alt+Shift-el, szerintem úgy megy alapból is, még ha be se állítod.
Ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz!

Hi! Szeretnek atterni NTFS-re, de van egy kis gond vele(legalabbis nekem). En ugy teszek fel uj XP-t, hogy inditolemezrol bootolok, elinditom volkov commander t, letorlom regi windows minden szemetet, winxp cd be, boot... Namarmost NTFS sel ez elakad a dosnal mar Vki tudna vmit javasolni? Ja es nem akarok tobb particiot (ertelmetlen). Valaki segitsen pls

Hi! Szeretnek atterni NTFS-re, de van egy kis gond vele(legalabbis nekem). En ugy teszek fel uj XP-t, hogy inditolemezrol bootolok, elinditom volkov commander t, letorlom regi windows minden szemetet, winxp cd be, boot... Namarmost NTFS sel ez elakad a dosnal mar. Vki tudna vmit javasolni? Ja es nem akarok tobb particiot (ertelmetlen). Vki segitsen pls
(#904) The_Tom válasza peace&love (#901) üzenetére

ok de en a ctrl+shift-et szoktam meg es ment is eddig, akkor most miert nem??
Üdv.
Szerintem.

atraktam ctrl+shift-re es most mar ok. na mind1: windows...
Üdv.
Szerintem.

Hello. A haverom felrakta a w98-ra az xp-t. Rákérdezett hogy akar-e mentést a 98-ról IGEN és lett egy 1.4gb file. Ha valaki szedett már ki adatot ilyenből irhatna.
köszi
telcom

Nem találtam az eddigi hozzászólások közt, ezek szerint csak nekem tünteti el az XP a taskbarról az ikonokat? Kezdte a hangerőszabályozóval, de mostasnra már sorban lelopja a többi ikont is. Sem az elrejtés kikapcsolása, sem az újraindítás nem használ. Csak ha kézzel (adott progiból kilép, majd visszalép) tudom visszatenni. A következő indításig :(.

Közben rátaláltam a megoldásra: a sok régebbi, de a win által elmentett taskbar ikonok halmozásába pusztul bele a megoldás:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;Q283084

Problémáim:
1. XP alatt a modem tárcsázásakor a rendszer reset-el és újraindul, sőt ha csak lekérdezzük a modemet a beállításainál felkínált ilyen opciónál akkor is ugyanezt csinálja. Tegyem át egy másik PCI slot-ba, vagy esetleg új driver-t nézzek hozzá, más lehetőség?
2. Virtuális meghajtók mount-olásához használt DAEMON és Alcohol nevű programok XP alá telepítése esetén a gép minden indításakor állandóan újraindul, nem tudja létrehozni a virtuális SCSI - RAID Controllert (program telepítésekor ez bekerül az eszközök közé), pontosabban az eszköz megjelenik az eszközkezelőben, de felkiáltó jel virít a hozzárandelt illsztőprogram mellett. Mi lehet itt a baj?
Heia Safari !

Win Xp-ből hogyan lehet megtudni a regisztációs kódot?
A harcnak akkor van vége, ha ÉN győztem.

Furcsa problémám van, a feladatkezelő a képen látható módon jön be. Amúgy működik, mert ki lehet lőni futó programokat, de én szeretném tudni, hogy mit.
[L]http://delfin.unideb.hu/~duczars/[/L]
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

HI!
Tegnap 23 órakor csak úgy magától újraindult az XP!
(Játék futott már jó ideje folyamatosan (CS)).
A gép akkor már 15 órája folyamatosan ment.
Mi a fene okozhatta ezt?
ÜDV.
Csak tisztán

Tudja valaki, hogy XP alatt hogyan kell kiiktatni az automatikus CD indítást?
Win98 alatt a Device Managerben kiszedtem az auto insert notification-t. és már ok is volt, de az XP alatt sehol sem találok ilyet...
Aki él és nem boldog, az téved!

Sajátgép>Cdroom>jobb katt az egérgével>Tulajdonságok.
Itt nézted már?Mert ott van.
:))

ESEMÉNYNAPLÓBAN EZ VAN:
SERVICE CONTROL MANAGER hiba (piros X) ez mindig akkor, amikor bekapcsolom a gépet.
Alkalmazásnál: Application Error régebben.
ESEMÉNY:
1000
ill.
7000
Mik ezek?
Csak tisztán

A WINDOWS MESSENGER hány MB-ot foglal el?
Milyen programmal lehet +felelően eltávolítani?
Csak tisztán

Sajnos ez nem működik, már próbáltam. Mindenütt a take no action van kijelölve, de ha berakok egy cd-t, akkor elindítja, vagy kirak egy ablakot a tartalmával.

Hát akkor paszzolok,mert nálam így működik.
:O

Microsoft oldaláról szedd le a PowerToys nevű progit, abban sok egyébb mellett ezt is meg lehet oldani.
מת(נ)יהו

Programok hozzáadása és eltávolítása
Windows összetevők (komponensek)
''One Ring to rule them all...''

És melyik része oldja meg?
Alt-Tab Replacement
Open Command Window Here
Tweak UI
Tweak UI for Itanium™-based systems
Power Calculator
Image Resizer
CD Slide Show Generator
Virtual Desktop Manager
Taskbar Magnifier
HTML Slide Show Wizard
Webcam Timershot
Merthogy ezeket lehet letölteni a PoerToys címszó alatt...

Nem kaptad be véletlenül az új vírust? Az indítja újra a gépet, csak valszeg a CS miatt nem láttad az üzenetét.
Az én problémámban senki nem tud segíteni? (#911)
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

Üdvözlet Mindenkinek!
Néhány napja csak ezt olvasom és böngészem. Néhány dolgot ki is próbáltam, több-kevesebb sikerrel.
Köszönöm mindenkinek, akik kérdeztek és akik válaszoltak. Mvel egyesek nem szeretik, hogy magasztalva vannak, ezért neveket nem említek :-)
Néhány kérdésem lenne:
1. Vagy én voltam felületes, vagy nem érkezett megoldó hozzászólás az XP-nél előforduló kislemez-hibákra (nem ismeri fel, majd formázásskor tönkreteszi). Nekem ugyanezek a tünetek időnként jelentkeznek, és értelmes magyarázatot nem tudok. A kábel is és a lemezmeghajtó is cserélve lett. A hiba rapszódikusan jelentkezik. Már arra is kínos gonddal ügyelek, hogy mobiltelefon, hangszóró stb. közelébe se legyen!
2. A helyi hálózat gyorsítása arra vezetett, hogy a hálóm szétesett. Egy egész délelőttömbe került, míg újraélesztettem. (3 gép, Xp, Me, Me). Egy járatos haver azt mondta, hogy a 192.168.n.n formátumú nem használható helyi hálóra, mert az elvileg Internetes IP cím. Azt a javasolta, hogy a 10.0.0.n formát használjam belső IP címeknek, alhálónak a 255.255.255.0, dns-t pedig automatikusnak. Még nem próbáltam, mert még fiatal a hálózatom (néhány napos), és nem akarom ismét elszúrni.
3. Időnként néhány ikon a jobb alsó sarokban eltűnik. Nem az az oka, hogy ''elrejtés, ha nem aktív'', hanem valami más. Megfoghatatlan. Most pl. a vodafonos ''macara'' tömörítő ikonját hiányolom, ha rákattintok a programra, hogy fusson, nem változik semmi. Ötlet?
4. Egyenlőre csak áhítozom az ADSL után, mert csak fejlesztés után lesz rá mód. Olvastam, hogy hub/router nélkül is meg lehet osztani az ADSL-t. A helyi hálóhoz EZ SWITCH-et vettem, 8 portosat. Csak bedugom majd az ethernet portos ADSL modemet, és kész? Patch vagy Cross Link kábel kell a modem és a swith közé? Ha a helyi hálózathoz egy külső gépet kapcsolok, mely nem a hálózat része, azért még az ADSL-t tudja-e használni? (nem akarom, hogy a helyi hálózatban tallózzon a negyedik...) :P
Rive - a nagy futballista

Hatalmas béna kérdésem lenne, de nem tudok rájöni :) Hol lehet azt állítani, hogy a kedvenceket hogyan kezelje az Xp? Ugyanis a saját felhasználóm kedvenceit a ''win'' mappában tartja, a többiekét szépen a helyén a ''Documents and Settings''-ben. Mi lehet ez? Mindegy kinek a nevén vagyok bejelentkezve a saját nevem alatt nincs kedvencek...
'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''

A reg adatbázisban van egy ilyen bejegyzés:
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerShell Folders
Itt meg van egy favorites kulcs aminek az értéke az akönyvtár, ahol tárolja a kedvenceket, amenyiben a Te felhaszn. neveden jelentkeztél be, ez a te beállításod.
Nézd meg, hátha.
jesterc.hu

Nem.
Csak tisztán

Lehet, hogy hülyeség, de olyan, mintha beépített ablakkezelő scriptes heba lenne.
:F
jesterc.hu

Köszi szépen, hazaérek megnézem, remélem ez lesz, kicsit ''fura'' ez a higajelenség. :U

2. szvsz a 192.168.0.n teljesen megfelel a célnak
4.
a. modem típusától függően patch v. crosslink (pl dialcomnak cross-link kell, telindusnak meg patch)
b. nálam helyi hálón az adsl modem külön ip-címet kapott, ha a klienseknek is be van állítva az ip-tartomány, annak meg kéne egyeznie a modem tartományával
c. ha nem akarod, hogy ''külső'' gép rálássaon a helyi háló gépeire, korlátozd a hozzáférést a helyi háló gépein külön-külön
"...cos if i go out drinkin', then i can stop thinkin', how the world done me wrong"

Lenne 1 kérdésem!
Amikor felraktam az Xp-t s BIOS-ban ki volt kapcsolva az ATX funkcio!(lenerült az elem és elfelejtettem visszakapcsolni)
Kicseréltem az elemet, felinstalláltam az Xp- és csak utánna kapcsoltam vissza a BIOS-ban ezt a funkciot!(csak akkor tudtam +,hogy melyik funkcio az)
Azota ugy viselkedik mintha AT-s lenne!(nem kapcsol ki magától a gép hanem kiirja,hogy:most már kikapcsolhatja a számitogépet!)
ha tud valaki légyszi segitsen
Köszi

Igaz ott van ugyan, de hiába írom át, nem változtatja meg... (Mindegy tesztként leszedtem a most nagyon ajánlott Mozilla Firebirdet :t) De azért, ha valaki tud valamit mondani a problémámra akkor jöhet.

pilóta!
start menü/futtatás/mmc beépülő.. hozzáadása csoportházirendet hozzáadod és ott vhol benne lesz.
De én a neten rákerestem és találtam egy olyan oldalt ahol win
XP trükkök voltak (mint a régi root.hu).
A gyilkosság a kritika szélsőséges formája

Na megvan:
[L]http://www.jaky.sulinet.hu/konyv5/FEJ20.html#nocdplay[/L]

JC!
A neten van egy kis progi ami megmutatja mi a serial. Ha nem találod írj mailt és elküldöm.

Isten vagy!
Köszi :D

Szia Pilóta!
Irták már a PowerToy csomagot, van egy fapados megoldás erre:
1 futtatás-> mmc
kapsz egy konzolt (Microsotf Management Console)
2 File-> ''Beépülő modul hozzáadása'', add hozzá a ''Helyi csoportos házirend''-et
majd a listában:
3. Helyi szgép házirend -> Szgép konfiguráció -> Adminisztratív sablon -> Rendszer
ennek a listájában találod az ''Automatikus indítás kikapcsolása''-t. Itt megadhatod a CD-t (is).
/Nekem angol rendszerem van, bocs az esetleges rossz fordításért, de 80%-ban így találod majd/
Üdv,
Norbii

talán el kellett volna olvasnom előbb a végéig ...
bocs mindenkitől

Köszönöm a válaszaidat!
Rive - a nagy futballista

Hali!
Előre is bocs, ha ezzel a témával már foglalkozott valaki, de közel 1000 hozzástólás munkahelyen nem fér bele... :)
Szóval az a problémám XP alatt (amellett, hogy szívat nap, mint nap), hogy alapállapotban a rendszer 2-4 másodpercenként hozzányúl a HDD-hez, ami azt eredményezi, hogy pl. a játékok szaggatnak emiatt, meg amúgy is nagyon zavaró... Olyan, mintha dadogna. Mi a f@$ztól lehet ez? Egyetlen nem default progi van fenn a háttérben, a Hardware Sensors Monitor v4.1.2.3. Valaki segítsen plz!
Másik probléma, hogy TVtuneren keresztül szeretnék felvenni a gépre, de sajnos EGYETLEN erre használatos progi sem hajlandó elindulni XP alatt... A kártya driverei fenn vannak, volt már driver újrainstall is, de semmi eredmény! A használt progik: Virtualdub (v1.411, v.151, v1.51 P4), Nandub (vNEMTOMMENNYI), FlyCap, nanoDVR, stb... A tunerrel (Hauppauge WinTV PCI) W98SE alatt BÁRMIT fel tudtam venni, most meg csak a szívás...
Szóval, ha valaki tud segíteni, ne tartsa magában!
Előre is kösz:
PiSoft
Ez az ami éppen kell, / Repülök a gyógyszerrel, / Ez az adag éppen jó, / Ez az anyag éppen jó. -> Kontroll Csoport - A hang

Az első problémára van tippem, de nem írtad, hogy milyen gépen fut az XP.
Kevés a memória.

iu VCR a progi neve ami kezeli a tunert. Nekem PCTV Pro van és 2K alatt saját progival nem ment viszont iu-val igen.
Az XP tényleg muvel vmit a vinyóval, a root-on volt is róla egy cikk de tlán itt találsz vmit:
http://www.jaky.sulinet.hu/konyv5/tftanul.html

Sziasztok!
Bevallom, csak a hozzászólások felét olvastam el, úgyhogy bocs, ha már vki kérdezte.
Szóval tudja valaki, hogy milyen szolgáltatásnak kell futnia / mit kell állítani ahhoz, hogy a rack-et menet közben cserélhessem?
Egy ideig működött nekem tökéletesen, de vagy 2 hónapja megszabadultam a másik vinyómtól. Azóta ugye sokminden történt :), és most megint van rackem. Csak ha menet közben csatlakoztatom, akkor manuálisan kell felismertetni (kis kézimunka :) ), ráadásul az esetek felében fagyás a vége.
Ezt az 50% -ot szeretném feljavítani!

Basszus, most gondolkozok! Sztem táp gondom van!
Azért a fenti kérdés áll, ha valakinek más ötlete van + a Windowsos része azért még érdekelne ( minek kell futnia, hogy automatikusan felismerje: bedugtam neki vmit :) ).

Bocsi, tényleg nem írtam, de azt hiszem egy P4 2.4B, 512 DDR333, ASUS P4PE lappal nem kellene effajta jelenségeket produkáltatnia egy XP-vel...
Azért köszi!
PiSoft
Ez az ami éppen kell, / Repülök a gyógyszerrel, / Ez az adag éppen jó, / Ez az anyag éppen jó. -> Kontroll Csoport - A hang

Üdv!
Kissé Xtrém kérdés:
Adott 1 gép 1 winyó, 3 partíció.
1. partíció win98, 2. partíció WinXP, 3. partíció egyéb
A win98-at el akarom tüntetni, helyébe winxp-t rámolni, úgy, hogy az xp maradjon úgy, ahogy van.
Lehet ezt???
jesterc.hu
(#946) CsendPenge válasza Jester.c (#945) üzenetére

Partíciók ugyanakkorák?
Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

Sehun senki???
UP! UP! UP!
jesterc.hu
(#948) Jester.c válasza CsendPenge (#946) üzenetére

Az tök mind1, mert át t'om őket méretezni.
jesterc.hu
(#949) CsendPenge válasza Jester.c (#948) üzenetére

Ebben nem vagyok teljesen biztos, mert az első part. (w98) sztem kisebb, mint az utána következő. (és ha jól csal az emlékezetem, akkor egy part. egymás után következő szektorok összesség - de tudod mit? próbáld meg, ha elszáll, akkor legalább megoldva a problémád! :DDD) Amin igazából agyalok, hogy hol is kellene buherálni, hogy másik partíción keresse magát, de most valahogy nem jut eszembe fejből. Megpróbálok utánanézni, hátha ki tudok sütni valami okosat.
Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.
(#950) CsendPenge válasza Jester.c (#947) üzenetére

OFF
Sztem az uppolást nyugisan fejezd be (vagy inkább el se kezd) mert eddig nem volt szokás, értelme sincs. (aki akarja, úgyis megtalálja/megnézi a topicot)
Amúgy elég hülyén néz ki nem egy topic, mert akár 4-6 egymást követő hozzászólás néha up...
ON