Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#851) djadji

djadji
(senior tag)

És hol van az hogy a megosztott könyvtárat ki érheti el?? Én nem emléxem ilyenre. Se home-on se Prof-on...

http://djadji.fw.hu

(#852) djadji

djadji
(senior tag)

Ahha.. megvan.. legalábbis Prof-on van. ok. De most az a gondom hogy amit az én (Prof) gépemen létrehoztam munkacsoportot (teljes hálózatWin...saját) abba se enged belépni, monván nincs jogom a hálózati erőforrás használatához. De hogy a fenébe mikor én hoztam létre?? Tehát most a munkacsoportomba SE tudok bemenni, hogy megnézzem látja e magát a 2 gép.....
Ez szép......
Nagyon hülye vagyok, vagy valami télleg nem stimmel itt???!!!

(#853) CsendPenge válasza djadji (#848) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Tudom, hogy kicsit pofátlan a kérdés, de nem lehetne, hogy azt a Home-ot is Prof.-ra cseréled? Sokat egyszerűsítene a helyzeten...

Első kérdésem az lenne, hogy minden esetben rendesen látják-e egymást a gépek? (tehát meg tudod ping-elni a neve alapján _mindig_ ) Ez azért lenne (szerintem) lényeges, mert az is előrfordulhat, hogy nem látják egymást a gépek, csak még valamit bekeselt az egyik, oszt emléxik rá :)

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#854) djadji

djadji
(senior tag)

A pingelés megy. A IPt probáltam már ugy is hogy fixet állítottam be(belső háló 192.168.1.x) meg ugy is automatikusan kérje.
Nos már nekem is eszembe jutott hogy a Home-ot lecseréljem profra, de az az igazság hogy a HOme teljesen legális.. (a prof meg... :-)) Ezért szeretném legalább megtartani a jogyszrűt. Megnéztem a megosztott könyvtáraimat (profon) de ott az áll hogy mindenki használhatja mindenre. Sőt megpróbáltam azt is hogy mivel Meval már sikerült összekötni a Homeot (akkor netet is azon osztottam meg) fölraktam másik HDDre a Me-t, de akkor meg azt írta ki(amivel még soha nem találkoztam) hogy mikor a Home-mal csinálok egy hálózati telepítő lemezt és futtatnám a netsetup-ot akkor valami fatális hibával leál, hogy a rendszer korlátozás miatt nem hajtható végre.
Ikor MEt kötöttem Home-mal akkor a Me-ben 2 halókártya volt és mikro net, a Homeon meg 1 hálókártya. Most a Prof-on 2 kártya és ADSL (pppoe) a Home-on 1 kártya és ugyanazon ADSL modem USB portján keresztül megy a netre.
Nem ezzel lehet valami zűr? Mer amíg ez nem volt addig boldog voltam a MEvel.... :-((

(#855) tsibe válasza djadji (#854) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

Először is szeretnék bocsánatot kérni, ha esetleg túl egyértelmű dolgokat fogok kérdezni, de ahhoz hogy segíteni tudjunk, minden apró és fontosnak ítélt információra szükségünk van. Tehát még egyszer kihangsúlyoznám: tudom hogy értesz hozzá, senki nem néz le azért mert kérdezel. Nézd, én is kérdezek most.

Kérlek írd le részletesen a TCP/IP protokollban megadott értékeket gépenként. Kvázi hadd lássuk az egész hálót. IP, SM, GW. DNS van-e, WINS van-e, engedélyezve van-e a NetBios over TCP/IP?
Bocsi a buta kérdésért, de akkor most gyakorlatilag a vezérgép, amiről a másik gép megosztott könyvtárát el szeretnéd érni, az a Home? Ezen van az USB-s net is, igaz? Tehát a cél a Prof. elérése? Vagy a Home-on is megosztottál egy könyvtárat, és szintén nem éred el a Prof-ról? Tudják egymást pingelni a gépek, viszont a hálózaton nem elérhető egyik sem ha rákattintasz... Ha a futtatásba beírod, hogy \masikgepIPje, akkor történik valami? Ha hibát ír ki, mi egészen pontosan a hibaüzenet? A vendég fiókokat letiltottad a gépeken? A hálózat beállítása varázslót lefuttattad már? A kábel rendben van, igaz? Crosslink kábel, ugye, mivel nincs a gépek közt hub vagy switch? Hálókártya driver újratelepítést is javasolnék neked, egy próbát szerintem megér. Azon kívül, tudom, hogy mindenki utálja, hogy megkérdezem, de nem viccből kérdezem és kérem, hogy nézzünk szét az Eseménynaplókban! Mondd, látsz-e hiba vagy figyelmeztetés típusú bejegyzéseket, amik mostanában kerültek bele? Ha igen, légy szíves a típust, a forrást, és az azonosítót oszd meg velünk.
A számítógép-tallózó szolgáltatás fut? Indítása automatikus? A beépített tűzfalakat légy szíves kapcsold ki a teszt idejére.
A Prof-on tedd még meg a következőt:
StartProgramokFelügyeleti eszközökHelyi biztonsági házirend. Itt Helyi házirendFelhasználói jogok kiosztása. A számítógép hálózati elérésének megtagadásá-nál törölj ki mindenkit, aki ide hozzá van adva. A számítógép elérése a hálózatról-hoz legyen joga Mindenkinek, és a Felhasználóknak.
Esetleg, egy végső próbaként, a helyi felhasználók közé vegyél fel egy új felhasználót, a neve pedig legyen a másik gép neve, és legyen rendszergazda.

Akkor... várom a válaszodat. És köszi szépen a segítségedet.

Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha elvárnád egy cápától, hogy ne egyen meg, mert vegetáriánus vagy.

(#856) djadji

djadji
(senior tag)

AHHA!! Megvan a gond.
Újra megcsináltam mindent miközben írtam neked mit állítok be. Mikor kész voltam és írtam másfél oldalt kiprobáltam és rájöttem hogy MŰKÖDIK!
Ami nem a szokásos módon zajlot hogy a modem ki volt kapcsolva( vagyis a netes háló nem ment) meg a tűzfalat is lekapcsoltam. Aztán ''gyorsan'' (2,5 óra) átmásoltam ami kell aztán teszteltem. Ha megy net akkor is működik, csak ha a Tűzfalat visszakapcsolom akkor nem. Pedig úgy emléxem hogy teszteltem én ezt a dolgot tűzfal nélkül is! De akkor valamire nem emléxem jól (a korra jár....)
Kösz mindenkinek a segítséget!
Ha tudok valamit tenni értetek (pénz nics:-)) akkor szivesen!

1000 hála! jövök mindenkinek 1 sörrel!!! :-)

(#857) Kaviaar

Kaviaar
(újonc)

Vki megtudna nekem mondani hogy kell egy programot mindig 'magas' prioritassal futtatni?
A problema hattereben az all hogy van egy pinnacle pro tv tuner a gepben es ha full kepernyobe rakom akkor minimalis mertegben de neha lathato hogy egy egy pillanatra megall, ha kinyitom a taszkmanagert es attalitom atlag feletti vagy magasra semmi gaz nincs (a kiraly az egeszben hogy 512 mega ddr400-as ram, kg7-es deszka, egy sima raden 7200, meg egy 1800-as athlon xp van benne es ha nezem mennyi prociidot eszik hat szinte semmit, egyszeruen csak nem ad a winxp eleg prioritast a szalnak). Es elegge zavaro hogy manualisan kell ezt bealligatni, linux alatt meg meg nem volt turelmem dokumentaciot olvasni hogy a taviranyito is mukodjon.

(#858) Ronin

Ronin
(fanatikus tag)

Nem olvastam végig a topicot így nem tudom, hogy szerepelt-e már, de azért belinkelem:

[L]http://misterxp.uw.hu/index.html[/L]

Hasznos kis oldal!

(#859) djadji

djadji
(senior tag)

Helo megen!

Régóta foglalkoztat a gondolat hogy a haveromhoz nem kellene elmenni egy programért, file-ért, képekért stb, hanem ha már van net akkor miért nem tudnánk áttölteni (méretes állományokról van szó) (itt most hagyjuk a fel FTP valahova és le FTP dolgot). A ICQ meg a IRC nem biztonságos és nem is szeretem. Tudok erről a bizonyos VPN hálózatról ami gyakorlatilag (egyszerűsítve) egy LAN a neten keresztül (?) (kb)
Namármost szeretném kipróbálni ezt a dolgot, de sehol nem találok ilyen VPN progit amit tudnék használni (még warez oldalon se). Ellenben mikor kínomban már Win98-at telepítettem (:-)) ott találtam egy olyan bejegyzést a kommunikáció pont alatt, hogy Virtulal Privat Network. Ez ugyanaz a dolog lenne? És Win XPben már nincs benne (merthogy én nem találtam meg)?
Szóval ha valaki tud egy VPN programot free-t (:-)) akkor dobjon meg egy linkkel, vagy segítsen aki már használt ilyet!!!

Előre is kösz!!

(#860) alitak

alitak
(senior tag)
LOGOUT blog

Haligali. Mán én is itt leszek. Nem sokat olvastam, de majd megértem miről vakerol itt mindenki. Nekem egyébként tetszik az XP.

Nec arte, nec marte

(#861) szepi79 válasza djadji (#859) üzenetére

szepi79
(őstag)
LOGOUT blog

Az Xp prof meg a home között az is különbség, hogy az Xp támogatja a VPN-t (ha jól tudom, csak kliens szinten), a home meg nem. (Javítsatok ki, ha tévedenék) Szerencsére nekem ilyennel még nem kellett b*szakodni, de én a helyedben megnézném a profban, hogy ilyen protokollt nem enged-e telepíteni.

''Ne menj sebesülten vadászni, mer' lehet, hogy lelegelnek az őzek'' by elmoraan(r) a ''Nők, nőügyek'' topikban

(#862) Dj_Roly

Dj_Roly
(újonc)

Sziasztok!

Nem tudom volt e már a topicban, ha igen bocsi!
A gondom, hogy van egy kis helyi hálóm 4 géppel és win XP vel..
Nos fel is ment az XP mindenhova, fix IP címekkel és látják is egymást.
A másolás is megy közöttük, csak 1 a gond. ha megnyitom a helyi hálózatot akkor a tallózás, vagy gépváltás percekbe telik. ha rákattintok a munkacsoportra akkor kb 3 perc után hozza be a géplistát, és ugyanez a gépeknél is. ha már belépett a directorykat gyorsan váltja relatíve.
Minden szir-szart kikapcsoltam. csak az a X.801 hitelesítés maradt bekapcsolva.
Van TCP/IP IPX NETBios is installálva minden gépen. DNS nincs, az IP címek fixek.
Hogyan lehetne ezen gyorsítani, mert marhára zavar a dolog. ME/98 alatt semmi ilyen gond nem volt.

Thanks a választ ha valaki tudja a megoldást! :F

(#863) alitak

alitak
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát nem tudom, én nem nagyon foglalkoztam eddig hálózattal, és lehet teljesen hülye a feltételezés, de szerintem válts USB kábelre, vagy crosscable-re.
:C

Nec arte, nec marte

(#864) djadji

djadji
(senior tag)

Hi!
Ha vígasztal a tudat nekem is iszonyú lassan hozza be gép listát, meg a könyvtárakat is, ahogy neked. Nem tom miért... szerintem XP ilyen.... én próbálok megbarátkozni azzal hogy ez mán csak ilyem lassú lesz... :-)

(#865) vicces

vicces
(PH! addikt)

hali- gali! /..peace-jel../

szóval én csak azt szeretném, hogy az xp ne kérjen jelszót, s ne induljon el a login ablak, hanem egyből jelenjen meg a desktopom/!/.
már a jelszavamat kiszedtem, de ugyanugy ki kell választanom, hogy ''Robi''.
több felhasználó nincs is.

tehát a fő kritéritum pedig, hogy iconok, mail beállitás, ie.elözmények
megmaradjanak.

kösz.

(#866) vicces válasza vicces (#865) üzenetére

vicces
(PH! addikt)

a win2000-be volt olyan, h. feltételezi, h. mindig ez a felhasználó lép be. itt nem találok ilyet.

(#867) tsello

tsello
(fanatikus tag)

Vezérlőpult/Felhasználói fiókok/A felhasználó ki..../Az üdvözlőképernyő használata.
Nekem így van és ok de lehet bűvészkedtem az MMCben is.

A gyilkosság a kritika szélsőséges formája

(#868) tsello válasza Dj_Roly (#862) üzenetére

tsello
(fanatikus tag)

A beépített tűzfal nem zavarhat be?

(#869) vicces válasza tsello (#867) üzenetére

vicces
(PH! addikt)

kösz, de nem igazán jutottam elöbbre.
még arra gondoltam, h. átmásolom a documentsa and settingsben a robi profilt az all user-be és utána törlöm magam.
csak az a kérdés, h. mi fog történni??

(#870) vicces válasza vicces (#869) üzenetére

vicces
(PH! addikt)

na jó nem vártam. elkezdtem másolni. még 15 perc van hátra.
legfeljebb reinstall. és az akkor már magyar xp lesz.

(#871) tozso válasza vicces (#865) üzenetére

tozso
(fanatikus tag)

Ha csak te használod és igy egy user van beállítva akkor ugy kellene hogy menjen.

Ha minden kötél szakad akkor ne félj az akasztófától.

(#872) vicces válasza tozso (#871) üzenetére

vicces
(PH! addikt)

a vendég kikapcsolva
de van valami
asp.net machine. fogalmam sincs hogy mi ez.
de még nem törlöm ki, hjátha jó lesz. ill. ha valaki tudja mi lehet ez

én is ugy emlékeztem, h. ha nem kér jelszót a felhsználó, és az van egyedül akkor belép, de most ez a kattintgatás már idegesit.

ja és mikor még volt jelszavam, eleinte magától kérte a jelszót. az utóbbi időben pedig a névre kellett kattintanom.

(#873) tsello

tsello
(fanatikus tag)

start/futtatás/beír mmc/fájl/beépülő modul hozzáadása.../hozzáadás/csoprtházirend/hozzáadás/ok/házirend:helyi számítógép/felügyeleti sablonok/rendszer/bejelentkezés/bejelentkezéskor ne jelenjen meg.../jobb klikk/tulajdonságok/engedélyez/ok.
majd fájl/mentés és elmented ahova ajánlja.
A saját profilodba ments ne másolgass meg stb mert felesleges.
A többi beállításhoz ne nagyon piszkálj hozzá mert pórul járhatsz, inkább kérdezz elötte!!

(#874) vicces válasza tsello (#873) üzenetére

vicces
(PH! addikt)

kösz! megpróbálom.

(#875) vicces válasza vicces (#874) üzenetére

vicces
(PH! addikt)

feladom.

(#876) vicces válasza tsello (#873) üzenetére

vicces
(PH! addikt)

az a gáz, hogy amit leirtál, csak kb a feléig jutottam el, a többi érthetetlen.

amugy a welcome sreen kikapcsolásával igyanugy be kell jelentkezni.
annyi a külömbség, hogy akkor a win2000-s beléptető jön fel.

(#877) pschio

pschio
(őstag)

a legjob erre a refresh ratre probemara a reforce nevu kis progi aregisztrit manipulalja megadod neki hogy miylen felbontasban milyen frekit hasznajjon mindeig es lass csodat MINDENHOL att fogja hasznalni nekem 2k van fenn es nagyon tuti azthiszem ez nem csak nvidiahoz valo hanem radeonhoz is nekem speciel tnt2-m van meg mindig:( de nagyon tuti progi kiprobaltam mar tobbet is de ez a legeslegjobb kiteszem nektek ha kell!

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#878) pschio

pschio
(őstag)

http://dlc.csoma.elte.hu/~pschio/reforce.zip

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#879) tsello

tsello
(fanatikus tag)

Rendszergazda jogosultság kell hozzá!
Írd le, hogy hol akadtál el!

(#880) Dj_Roly válasza tsello (#868) üzenetére

Dj_Roly
(újonc)

Hali..

Elvileg ki van kapcsolva... A tulajdonságok alatt minden bigyót kiixeltem.
Azért majd még utánanézek, hátha..
Engem eléggé zavar a dolog, mert fontos lenne a tallózás a gépeken munka miatt.

Egyébként a kábelezés krosscable 4+1 portos HUB on keresztül.

Roly ;]

(#881) FJ_FoX válasza vicces (#876) üzenetére

FJ_FoX
(újonc)

Udv!

Idezet

You can also use the following steps to enable automatic logon without editing the registry in Windows XP Home Edition and Windows XP Professional (not joined to a domain):
Click Start, and then click Run.
In the Open box, type control userpasswords2, and then click OK.
In the dialog box that appears, clear the Users must enter a user name and password to use this computer check box, and then click OK.

Idezet vege

FJ

(#882) _Gudella

_Gudella
(őstag)

Üdv!

Hosszú évekig kizárólag win98-at használtam, tegnap úgy döntöttem adok egy esélyt az XPnek, ma már reinstall is volt :), úgyhogy lesz néhány kérdésem mostanában. Bocs ha már voltak, de most nem tudom ezt a topicot végigolvasni.

Első problémám: Hol tárolja az XP a Registry-t? Nem találom sehol a megszokott system.dat/user.dat párost. :(

(#883) pumajoe

pumajoe
(újonc)

sziasztok, elröppent egy adatbázisom xp-n, van remény, hogy visszaállitsam, vagy húzzam ki a gépemet és nyúljak bele a konektorba (office 2000)

letsRock>>

(#884) pumajoe

pumajoe
(újonc)

sziasztok, elröppent egy adatbázisom xp-n, van remény, hogy visszaállitsam, vagy húzzam ki a gépemet és nyúljak bele a konektorba (office 2000)

letsRock>>

(#885) lao ce válasza pumajoe (#884) üzenetére

lao ce
(fanatikus tag)

office 2000 adatbazis? access? elroppent=letorolted v. tonkrement? file-kent lehet meg masolni? ha access: tools/database utilities/compact and repair database nem mukodik (egy file kopian)?

nicht kompot

(#886) peace&love

peace&love
(fanatikus tag)

Valaki meg tudja nekem mondani annak a hibaüzenetnek az értelmét, hogy:

az ablak fejléce:
rundll32.exe - Belépési pont nem található
a szöveg:
Az eljárás belépési pontja (RemoteAssistancePrepareSystemRestore) nem található a DLL-ben (WINSTA.dll).
alatta: csak egy OK gomb.

semmi gondot nem okoz,(ott még eddig) de elég gyanús, nem az XP csicsás kinézetével, hanem ilyen Win 3.1-es külalakkal jön,

akkor, mikor a Sajátgépen jobb gombbal a tulajdonságokat, tehát a Rendszertulajdonságok-at hívom elő.

Mindez frissítő ujratelepítés után.
annyit én is értek, hogy valami TávolisegítségnyújtásElőkészítésRendszervisszaállítás, de nem tudom megoldani a problémát egyedül.
(kíméljetek a format C:-os válaszokkal, tudom hogy az ''mindent'' megold)

Ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz!

(#887) tsello

tsello
(fanatikus tag)

Megoldódott?

(#888) CsendPenge válasza _Gudella (#882) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

start
futtatás
regedit+enter
még valami?

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#889) CsendPenge válasza pumajoe (#884) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Milyen adatbáziskezelőt használtál?

(#890) _Gudella válasza CsendPenge (#888) üzenetére

_Gudella
(őstag)

Azért ennyire béna nem, vagyok, a Registry Editor-t én is el birom indítani, élni sem tudnék nélküle.

Én nem arra voltam kíváncsi, hogy hogyan tudom szerkeszteni, hanem hogy mejik fájlokban tartja őket.

A Win 98 -asból tartok több biztonsági másolatot is, különböző állapotaiban, és ha sikerült működésképtelenné tennem a rendszer DOS alatt vissza tudom másolni. Ezt nem tudom egyelőre megtenni XP alatt.

Most lehetőleg ne a System Restore funkciót ajánljátok, azt ismerem...

(#891) peace&love válasza peace&love (#886) üzenetére

peace&love
(fanatikus tag)

senki?

Ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz!

(#892) rdi válasza peace&love (#891) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Inkább csak kérdeznék:
ez nem azt jelenti, hogy valami progid hívja a dll-elt esetleg átadott paraméterekkel? Bár normális ember azt írná hibaüzenetnek, hogy rossz paraméterezés?
Esetleg nincs is rundll32.exe? [na jó ez csak vicc volt] :)

Fej! Tor! Potroh!

(#893) Elrood

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

[L]http://www.freeweb.hu/cyad/pro/xpbug.jpg[/L]

Friss XP hülyeség. Most csinálta először, érdekes:).
Jobb klikk alulra és a ilyen lett a képernyő.

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#894) Levee

Levee
(lelkes újonc)

Hello mindenkinek!
Tud segiteni valaki DOS os jatekot szeretnék XP alatt futtatni!!!
A jatek ugyan elindul de nagyon lassu, kerdesem hogy ez mitol van, es hogy mit lehet vele csinalni????

(#895) Elrood

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Na, egy gyors kérdés.
(Előző srác kérdésére is érdekelne a válasz, mivel lassú a Dune2)

ALT+F5 betűparancsnak mit kéne csinálnia?
ALT+F4 helyett azt nyomtam meg és fél secre besötétült a képernyő, és visszajött minden.

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#896) Coyot válasza CsendPenge (#7) üzenetére

Coyot
(őstag)

Kislemez meghajtó ki a francba és már meg is vagyunk :)

Jáájjj

(#897) The_Tom

The_Tom
(senior tag)

átnéztem a topicot de ilyet nem találtam:

probléma: fel van veve ket bill kiosztas: hu,us. azt szeretnem hogy a bal ctrl+shift-tel tudjak valtani koztuk. ez ment is amiota feltelepitettem es eloszor beallitottam, azota gondolt egyet es nem megy, csak ugy hogy aszondom hogy shift+ctrl+1 az egyik +2 a masik, de shift+ctrl-lel nem tudok oda-vissza valtani, hiaba allitom be a bill kombinaciot marad a NONE felirat.

Ha vki tud megoldast, homalyositson fel kerem.

Kösz.

Üdv.

Szerintem.

(#898) The_Tom válasza Levee (#894) üzenetére

The_Tom
(senior tag)

ez engem is erdekelne mert, van egy flipper ami iszonyat lassu xp alatt.

Üdv.

Szerintem.

(#899) rdi válasza The_Tom (#898) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugye, itt a dos az emuláció?
A programra fel lehet állítani, hogy ''dos-os környzetben'' fusson, vagy valami ilyesmit ír a súgó.

Fej! Tor! Potroh!

(#900) rdi válasza rdi (#899) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jéééé, megnéztem, hihi ilyen nincs. van olyan, hogy ''kompatibilitás'' és ott win 95-től 2000-ig lehet beállítani. Illetve van még a 256 színben stb.

Fej! Tor! Potroh!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.