Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#751) divot válasza divot (#733) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem senki sem válaszol? :(

Úgy tudom, hogy az XP lefoglal magának egy részt a sávszélességből. Ezt kellene kikapcsolni?

Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

(#752) JC válasza tsibe (#746) üzenetére

JC
(tag)

A kábeleket még nem cseréltem, de régebben minden oké volt.
Az utóbbi időben különböző codeceket és a Media Player 9-et is telepítettem, ezt azért írom le, mert kb. ezek telepítése óta nem tudom lejátszani.
Lejátszás elinditásakor a Creative Playcenter program a következőt írja ki.
''Unable to open track. Ensure the audio CD is present''
Az IDE kábelek kiosztása PM: vinyó, PS: DVD olvasó, SM: CD író, SS: rack.
Más gépben a cd-k gond nélkül lejátszható.

A harcnak akkor van vége, ha ÉN győztem.

(#753) JC válasza CsendPenge (#750) üzenetére

JC
(tag)

Igen, a céges gépemben a cd-k probléma nélkül lejátszhatóak.
Sajnos én is úgy gondolom az én gépemben van a hiba.

A harcnak akkor van vége, ha ÉN győztem.

(#754) CsendPenge válasza divot (#751) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Mit lenne, ha mondjuk ennek a topicnak az első (!) hozzászólását, illetve az arra adott válaszokat elolvasnád? :P

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#755) whitenoise

whitenoise
(újonc)

Sajnos igen kevéssé értem az XP hálózati részét, kérdésem:
Néhányan tömörülünk egy lanon egy munkacsoportba, de ha valaki át szeretne látogatni a gépemre jelszót kér, és csak a rendszergazda jelszava elég neki.

A többiek beállításai hajszálra megegyeznek az enyémmel (már amiről tudom hogy meg kell nézni, IP beállítások ill. gépnév, munkacsoport) és a helyi hálózaton a gépeikre kattintva be lehet lépni hozzájuk minden jelszóizé nélkül. Ezt szeretném elérni, plz segítsetek

(#756) divot válasza CsendPenge (#754) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez mekkora égés. :o
Mentségemre csak az szolgálhat, hogy a legfrissebbtől töltődnek be a hozzászólások, és hát 750, az 750.

Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

(#757) khalox válasza JC (#752) üzenetére

khalox
(őstag)

Gondolom az audiokábel be van dugva a CD-lejátszó és a hang között... :)

Amúgy audio módban nekem sem hajlandó lejátszani audioCD-t valamiért, csak nyüszög. Nekem a digitális lejátszás jelentette a megoldást. Akkor szól rendesen.

Ha még nem próbáltad (úgy vettem ki, hogy nem és mindkét meghajtódnál ki van kapcsolva), akkor próbáld meg bekapcsolni.

Khalox's Trainsim - http://web.axelero.hu/khalox

(#758) GNurr válasza tsibe (#747) üzenetére

GNurr
(újonc)

Szia Tsibe és CsendPenge!

Köszi az ötleteket!
Nem írtam, hogy az XP teljesen új: még nem tettem rá semmit, a modem betegsége miatt pedig a netre se tudtam felmenni. Így remélem se nem vírus, se nem spyware. :) (Nem Kazaa, nem codec-pack.) A Registry-t szoktam böngészni, de az Eseménynapló eddig nem jutott eszembe; megnéztem, és rendszeres hibák vannak:
az ACPI BIOS olyan I/O-portra/ról akar írni/olvasni, ami védett területre esik. Nem tudom, ezzel mit lehet kezdeni. :( Ha a BIOS Setup-ban kikapcsolom az ACPI funkciót, akkor a rendszer el se indul.
Hopp, rákerestem az ''AMLI ACPI BIOS XP''-re, és találtam ezzel kapcsolatos linket:
[L]http://pub29.ezboard.com/fcyberwizardfrm6.showMessage?topicID=71.topic[L]
(Csak a hadver nem stimmel. És nekem már indításkor is csinálja.)
Talán én is megpróbálom a BIOS-frissítést, de csak utolsó lehetőségként.
Van még más tippetek?

Hali:
GNurr

Ash nazg durbatulúk, ash nazg gimbatul, ...

(#759) GNurr válasza GNurr (#758) üzenetére

GNurr
(újonc)

<a href=''http://pub29.ezboard.com/fcyberwizardfrm6.showMessage?topicID=71.topic'' target=''_new''>Szóval a link...</a>
(Próba: ez <L>http://prohardver.hu</L> működik?)

(#760) GNurr válasza GNurr (#759) üzenetére

GNurr
(újonc)

Bocsánat.
Még1x, utoljára :D
[L]http://pub29.ezboard.com/fcyberwizardfrm6.showMessage?topicID=71.topic[/L]

(#761) tkry2k

tkry2k
(újonc)

Hello mindenki!

Lenne egy-két kérdésem az XP-röl:
- Mi a külömbség az XP Home, és az XP Professional között?
- Van-e az XP Home(HUN is ServicePack?
- Honnan lehet letölteni XP Home(HUN) crackot, hogy ne kelljen 30 napon belül aktiválni?

Előre is köcc mindenkitöl a választ.

Amit szabad Jupiternek, azt nekem IS!!!

(#762) localhost válasza tkry2k (#761) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1. Hosszú, most itt nem részletezem.
2. Van!
3. Nem szabad - nem illik ilyesmit kérdezni (nálunk legalábbis nem :) )

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#763) cornelius

cornelius
(tag)

Két fontos kérdésem van XP-vel kapcsolatban:

1. Hogyan tudnám elérni, hogy az Explorerben a Status Bar mindig be legyen kapcsolva? Jelenleg akárhányszor indítom újra az Explorert a View->Status Bar option-t elfelejti. Miért?

2. Be lehet-e állítani valahol, hogy az Explorer ne akarja megnyitni a ZIP file-okat ? Ez elvileg igen kényelmes, de engem nagyon tud idegesíteni, hogy jóval tovább tart megnyitni egy-egy alkönyvtárt csak azért mert van benne egy ZIP file és ezt is be akarja húzni a folder listába.

Még egy elméleti kérdés:

Mi az oka annak, hogy az XP sokkal labilisabb mint a W2K? Gondolok itt olyanra, hogy a W2K alatt a Task Manager elég jól működik és ha valami zabálja az erőforrást azt simán le tudom lőni belőle. XP-ben ez nem lehetséges, legalábbis nagyon nehezen. Például egy hibás hibás CD-t akartam Neroval másolni, erre az egész rendszer szinte megállt. a Task Manager alig tudott elindulni, de miután már futott, akkor sem tudtam az Applications fülről a Processes fülre váltani. A CPU usage persze 100 %-on volt. W2K alatt ez sokkal stabilabban van megoldva.
Vagy esetleg a Sygate firewall fogja le a Task Managert?

(#764) gLes válasza cornelius (#763) üzenetére

gLes
(őstag)
LOGOUT blog

1. Amióta újraraktam az XP-t nekem is ezt csinálja, habár odáig már sikerült eljutnom, hogy csak akkor ne legyen állapotsor, ha mongyuk asztalról megnyitom a lomtárat vagy ilyesmi, egyébként van.

2. Telepítsd a WinRAR-t vagy a WinZIP-et vagy akármit, az majd megeszi :))

Ha megtudod, hogy mit kell turkálni a registry-ben, hogy tényleg állandóan meglegyen az állapotsor explorerben, akkor légyszi küldd el mailen, köszi! :)

(#765) cornelius válasza gLes (#764) üzenetére

cornelius
(tag)

1. Rendben el fogom küldeni, vagy ide fogom megírni, ha sikerül valami infóhoz jutnom.

2. Fenn van mind a kettő: a WinZIP és a WinRAR is, de még mindig kibontja az XP a ZIP-eket. Neked, hogy sikerült eltüntetned? Én egy teljesen jogtiszta WinZIP-et tettem fel, de semmi ilyesmi hatása nem volt az XP-re.

A stabilitással kapcsolatban: elég jó összehasonlításio alapom, van, mert melóban W2K van a laptopomon és soha semmi baja nem volt, a Task Manager úgy működik, mint egy svájci óra. Itthon az XP-vel vannak csak bajaim. A történethez hozzá tartozik, hogy mindig a legújabb patch-eket, Service Pack-eket használom mindkét rendszerben és mindkét rendszert saját magam telepítettem. Egy pár különbség azért van: W2K alatt nincs firewall, itthon meg feltettem a Sygate-et és természetesen más driver-ek vannak fenn, mert a harver különböüzik.

(#766) cornelius válasza gLes (#764) üzenetére

cornelius
(tag)

No a Status Bar problémát azt hiszem megoldottam:

1. Megnyitod az Explorer-t kiválasztod a View->Staus Bar option-t és kipipáltatod.
2. Utána Tools->Folder Option->View->Apply to Al Folders
3. Bezárod az Explorer-t úgy, hoyg nyomod a Ctrl-t és a jobb felső X-re klikkelsz.

Utána újra indítva már ott lesz a Status Bar.

Viszont ZIP témában még mindig nem jutottam előre....

(#767) cornelius válasza cornelius (#766) üzenetére

cornelius
(tag)

Jól elbeszélgetik itt magam :)

OK, akkor Command prompt -> regsvr32 /u zipfldr.dll

És máris eltűnt a ZIP folder option.

Tud az ember, ha nagyon akar...

(#768) gLes válasza cornelius (#767) üzenetére

gLes
(őstag)
LOGOUT blog

Hej! Örök hála! :) Gondolom nem egyedül! Elég cseles! :)

(#769) cornelius válasza cornelius (#767) üzenetére

cornelius
(tag)

Hogy egészen precíz legyek:
1. Command Promtp -> regsvr32 /u zipfldr.dll
2. Újraindítás
3. start menü-> WinZIP és ez majd összerendeli a ZIP kiterjesztést a WinZIP-pel.
Nagyon fontos, hogy ezt az előtt tegyük meg mielőtt megnyitnánk az Explorer-t, mert különben újra aktiválva lesz a zipfldr.dll és kezdhetjük előről az egészet.

(#770) RAM

RAM
(PH! addikt)

Hali!

Hol lehet mehnézni XP alatt az Előzményeket (History)?
Ehagytam a gépet, közben a másik mit csinált, miket futtatott stb...

Esetleg programokat is felsorolhatnátok, ami erre a célra jó, és észrevehetetlen, nem vesz el skat a memóriából, nem foglal sok helyet a winchesteren (mert helyhiányban küzködöm :(().

Csak tisztán

(#771) CsendPenge válasza RAM (#770) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Ctrl+h :P Bal oldalon...

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#772) CsendPenge válasza whitenoise (#755) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

My Computer/Saját gép (dupla katt) -> a meghajtó ikonon jobb gomb Sharin and Security/ Megosztás és biztonság /erre elméletileg az adott meghajtó tulajdonsága, azon belül a Sharing/megosztás jön elő/ -> nos, itt kellene keresgélned. Ha így sem megy, szólj.

(#773) gLes

gLes
(őstag)
LOGOUT blog

Kis apróságot szeretnék kérni a vállalkozó kedvűektől:

Szóval azt kéne, hogy Regeditben (Start Menü -> Futtatás -> regedit -> Enter :))

(#774) Raffles válasza rog (#2) üzenetére

Raffles
(újonc)

Ez a szogátatás állítja be a sávszéleséghez a küldendő adatmennyiséget. Ha törlöd akkor tegyél fel egy Net optimisert, mert az adatok igen csak vátozóan fogank jönni. (1k-és a max között ingadozik majd)

Konrad

(#775) Raffles válasza Den (#9) üzenetére

Raffles
(újonc)

Nekem is volt ilyen
Megoldás:
A driver.com-ról tölts le drivert, mert az a baja.
Ez tuti
(Mielött az új driver felteszed uninstaláld az elözőt! És a Biosban reset configuration settings)

Konrad

(#776) GNurr válasza GNurr (#758) üzenetére

GNurr
(újonc)

Sziasztok! Még mindig a ''miért ketyeg 50%-on a CPU, ha nem is csinál semmit?'' XP Pro-kérdés.

Kicsit jobban megnéztem: a rendszer üresjárati folyamatai (Idle processz) eszi(k) azt az 50%-ot *. Ez a Feladatkezelő Folyamat fülén is látható: a hozzá tartozó CPU-idő két másodpercenként nő eggyel. Persze ha valamit elindítok, akkor ez a processz illedelmesen visszavonul.

* 50% látszik a Teljesítmény fülön, 99% a Folyamat fül CPU oszlopában.

Már csak pár dolgot nem értek:
1. Hogy lehet, hogy rögtön install után az 50% még 0% volt?
2. Miért nincs összhangban a Folyamat és a Teljesítmény? (vagy a Teljesítmény is legyen 99%, vagy 0%, ha már üresjárat...)

Végül: Lehet, hogy a 600-as Duron egyszerűen kevés az XP Pro-hoz (főleg, ha az indexelés be van kapcsolva), ezért tűnik csak lassúnak?

(#777) gLes válasza GNurr (#776) üzenetére

gLes
(őstag)
LOGOUT blog

Kapcsold ki az összes fölösleges szolgáltatást, köztük az indexelést is...nagyságrendekkel gyorsul majd a géped:))

(#778) dobi

dobi
(fanatikus tag)

Hali!

Azt szeretném kérdezni, hogy lehet bootfloppyt készíteni az XP alatt! (Nem install lemezek, hanem rendes beboot...)

vki?

Mik ezek, kik ezek? Fátnómore életembe nem hallottam... Liliálen milyen név ez... Plészbú fogalmam nincs... Prodidzsáj nagyon gáz... Tájmtájksz, öcsém... Senkiháziak kezében van a popszakma!

(#779) Belusmagus

Belusmagus
(újonc)

Sziasztok!
Xp reinstall után a gépet nem lehet készenléti állapotba kapcsolni, egyszerűen inaktívvá vált a gomb (szürke).
Valaki tudna segíteni??
Nem egészen ide kapcsolódik, de mióta felraktam a mediaplayer 9-es verzióját hozzá, az avis filmeket nem játsza le hiába próbáltam divx kodeket újra felrakni.

Köszi a segítséget!

(#780) Nmajkix válasza michael jackson (#20) üzenetére

Nmajkix
(újonc)

Elsőnek a NT4-et kell feltenned, aztán jöhet az XP. Fordítva nem megy. Az XP elintézi, hogy dualboot-os legyen a rendszered.

(#781) localhost válasza Nmajkix (#780) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tavaly október óta már talán sikerült megcsinálnia :DD

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#782) dobi

dobi
(fanatikus tag)

plz...

Mik ezek, kik ezek? Fátnómore életembe nem hallottam... Liliálen milyen név ez... Plészbú fogalmam nincs... Prodidzsáj nagyon gáz... Tájmtájksz, öcsém... Senkiháziak kezében van a popszakma!

(#783) VladimirR

VladimirR
(PH! nagyúr)

Hogyan tudom a szgpet zarolni?

Elvileg CTRL+ALT+DEL, aztan szgep zarolasa gomb (a sugo szerint), de en nem talalok ilyet.

Fontos lenne, mert egy LAN-okon idegesito ha beleturkalnak, kikapcsolgatni meg nem akarom.

(#784) pappwba

pappwba
(lelkes újonc)

Számítógép zárolása Xp alatt :

Nyomd le a Windows gomb + L kombinációt.

AMD AthlonXP1800+, Thermaltake Volcano 9, Abit Siluro Gef4 TI4200 64MB, 512/333 Samsung DDR Ram, 40 GB Maxtor 7200rpm HDD, Microsoft Wireless Intellimouse Explorer 4.0, Plextor 48/24/48 CD-RW

(#785) baluka

baluka
(tag)

Sziasztok!
Van egy kis, ám annál idegesítőbb problémám az XP proffal, aki tud, kérem segítsen!
Szóval, arról van szó hogy mikor befejezem a munkát a gépen, bezárok minden programot /akár játék, akár film vagy egyéb progi stb./, és rákattintok a kikapcs gombra, a gép pár másodpercig gondolkodik, majd megjelenik az exproler.exe ablak, és a win kiírja, hogy az exproler program nincs bezárva, és hogy ő automatikusam bezárja bla bla bla, majd az indikátorcsík elindul, ez kb. 10-15 mp-ig fut, majd csupán ezt követően jelentkezik le a rendszer és kapcsolja ki magát.
hangsúlyozom, hogy előtte mindent rendesen bezárok!
Amúgy ezt nem mindig csinálja, van úgy, hogy naponta többször is, de néha napokig nem!
Több havernál is fut ugyanez a Win /inkább ne firtassuk, hogyan.../, de csak kettőnknél csinálja, és az érdekes az, hogy mindkettőnknek ECS alaplapja van /nekem K7S5A, neki L7S7A2L/, lehet, hogy itt van a kutya elásva?
Előre is köszi a segítséget!

(#786) gLes válasza baluka (#785) üzenetére

gLes
(őstag)
LOGOUT blog

A tünetek alapján valami program ami mindkettőtöknél fönn van és beágyazta magát az explorerbe:))

(#787) baluka válasza gLes (#786) üzenetére

baluka
(tag)

Hát iiiigen!
1.Grafikus kártya driverről nem lehet szó, mivel nekem Radeonom, neki zsíforsza van.
2.Egyéb driverre sem gyanakszom , mert teljesen más a két alaplap alapvető felépítése /nálam csak sima stereo hang, nála már 5+1 stb./.
3.Megpróbálhatnám felsorolni a közös progikat, de nem hiszem, hogy ezzel segítenék a dolgon?!?!
Esetleg ha valaki találkozott ilyesmivel, ne kíméljen, mert hát ugye több szem többet lát...

(#788) VladimirR válasza pappwba (#784) üzenetére

VladimirR
(PH! nagyúr)

Ez a afelhasznalovaltas, de akkor mas is tudna hasznalni (van egy korlatozott felhasznalo jelszo nelkul), zarolasnal viszont csak en vagy rendszergizda (szinten en) tudja visszahozni.

(#789) CsendPenge válasza baluka (#785) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Ha jól értem szavaidból, akkor lefagy az explorer, amikor le akarod állítani a gépet?

(#790) baluka válasza CsendPenge (#789) üzenetére

baluka
(tag)

Hát tulajdonképpen igen, olyan módon, ahogy fent leírtam! :(((
Van valami ötleted?

(#791) Zsiba válasza baluka (#790) üzenetére

Zsiba
(senior tag)

Service Pack fent van?

''One Ring to rule them all...''

(#792) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pascal 7 hogyan lehet felinstalálni,ha NTFSre van formátozva.Remélem ezt még nem kérdezték.

(#793) CsendPenge válasza baluka (#790) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Hát, akad. A jelenlegi hiba oka ugyan nem megállapítható így távolból, de ez mondhatni, egy általános hibajelenség. Az explorer nagy vonalakban, az oprencer magja. Az, hogy leállításkor lefagy, az azt jelzi, hogy a leállítási művelet folyamán történik olyan művelet, ami lefagyasztja. Nekem pl. egy időben akkor jelentkezett hasonló probléma, amikor kazaa futott leállításkor. Nézd meg azt is, hogy milyen progik futnak a háttérben leállításkor. Esetleg azok közül okozhatja valami ezt? És reinstallal próbálkoztál már? Ha nem, akkor ne is siesd el annyira, előbb keresgél a futó progik (és esetleg szolgáltatások) között. Írtad, hogy ECS lapotok van. Nem hiszem, hogy ez lenne a gond, mert a fórumon nem nagyon hallottam másnál ilyen problémáról. Persze ettől függetlenül lehet valami driver hiba. Ugye nem beta drivereket használsz? Nézz körül a neten a legstabilabb driverekért, aztán próbáld újrainstallálni. A hiba tuti, hogy nem az oprendszerben van, nekem ezt a hibát sikerült előcsalogatni 95-xp alatt mindenhol :D

(#794) baluka válasza Zsiba (#791) üzenetére

baluka
(tag)

Nincs fent - gondolod, hogy ez megoldja problémát?
Mindenestre köszi a tippet, megpróbálom, aztán majd jelentkezek, ez egyik havernak megvan, remélem lepasszolja. :DD

(#795) Zsiba válasza baluka (#794) üzenetére

Zsiba
(senior tag)

mivel nálam ilyen problémák nincsenek és nem írtad eddig, hogy fent lenne, ez a tipp jutott eszembe... :)

''One Ring to rule them all...''

(#796) CsendPenge válasza ftc (#792) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Hmm...próbáltad már? NTFS-re még nem próbáltam, szóval érdekelne, hogy (ha próbáltad és nem ment) milyen hibaüzit adott.

P.S.: az NTFS-re mégis miért van szükséged?

(#797) CsendPenge válasza baluka (#790) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Esetleg egy regiszteri turkásszal takaríts egyet a regben.

(#798) ftc válasza CsendPenge (#796) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Próbáltam már.Hibaüzenet nincs,de kidob az install elejénél.És csak a könyvtárakat rakja be.
Ntfs-re iért van szükségem?Mert XP installnál nem figyeltem és arra ütöttem le.Azóta úgy van.

(#799) baluka válasza CsendPenge (#793) üzenetére

baluka
(tag)

A reinstall már volt, kb. egy hónapja, azelőtt és azóta is csinálja! :O
Próbáltam a kikapcs előtt tájékozódni a futó progikról és processzekröl, de minden esetben üres volt a kijelzőmező, aztán mégis jött ez a szarakodás a kikapcskor...
A driverjeim a hangra és az egyéb alaplapi cuccra vonatkozóan nem beták, a gyártó által a laphoz csomagolt CD-ről raktam fel őket, a VGA drivereket illetően pedig mindegyik catalyst-tal csinálta, meg hát ugye említettem, hogy a zsíforsznál is jelentkezett a bibi!
az eseménynaplót rögtön skubizom, aztán majd jövök, addig is köszi!

(#800) CsendPenge válasza ftc (#798) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Gondolom a szükséges jogosultságod a művelet vérehajtásához megvan?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.