Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#551) guess.who válasza Viszlát (#550) üzenetére

guess.who
(senior tag)

Nekem úgy rémlik (és ez a HP-hez adott lepedőojjektumokban is le van írva), hogy a helyes sorrend a következő:
-berak driverCD
-felinstallál driver
-gép újraindít
-bedug USB cucc
-XP felismer cucc
-örül

:)

...the fire in her eyes grew dim and then died as the poison inside reached her heart...

(#552) Viszlát válasza guess.who (#551) üzenetére

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

guess.who

lehet részletesebben kellett volna leírnom a próbálkozásaimat. Egy probléma van csak ezzel, hogy a driver telepítés során van egy lépés, amikor is azt kéri, hogy na kérem akkor most dugjon. Tehát amit írtál módszer elméletben király, csak gyakorlatilag nem megy tovább a telepítés ettől a lépéstől, mivel nem találja a témát...

(#553) guess.who válasza Viszlát (#552) üzenetére

guess.who
(senior tag)

Akkor szerintem próbáld azt meg, hogy mindkét eszközd lehúzod a gépről, majd minden vezérlőt, szoftver, egyebet törölsz (nyilván csak a HP-s dolgokat! :D)

...the fire in her eyes grew dim and then died as the poison inside reached her heart...

(#554) rol33

rol33
(tag)

Üdv Mindenkinek!
Hali tsibe!

Teljesen el vagyok keseredve :(((((

Nem hiszem el hogy 1 ilyen eccerü otthoni hálózat így kifog rajtam pedig ki vagy csak én vagyok alma?

Történt, hogy az én gépemről mp3-t másoltam a 98-as gépre.Frankon gyorsan át is ment.Nosza 98-as gépen mp3 indít erre a winamp LEFAGY!!!!
Ilyet én még nem pipáltam, valami ennyire el lenne gányolva otthon, eccerüen nem értem :(

Valaki vagy tsibe help pls!

r

(#555) tsibe válasza rol33 (#554) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Rol... mit csináltál tegnapelőtt óta a gépeken? Módosítottál valami beállítást? Ha azt visszaállítod olyanba, amilyenben volt, akkor is lefagy a 98? Egyáltalán rendszeresen lefagy másolás után, vagy csak tegnap egyszer fogta magát, és hirtelen lefagyott mikor elindítottad a Winamp-ot. Próbáltad többször is kifagyasztani? A fagyás csak másolás után jelentkezik, vagy más progi indításnál is, teljesen változatos formában? Mennyi idős a 98, mikor telepítetted újra legutóbb? Ha nemrégen, és pesti vagy, akkor ha gondolod, nagyon szívesen megnézem azt a kis hálót valamelyik nap, mikor neked is alkalmas. Ne keseredjél el :)

Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha elvárnád egy cápától, hogy ne egyen meg, mert vegetáriánus vagy.

(#556) rol33 válasza tsibe (#555) üzenetére

rol33
(tag)

Na csá!

lehet rosszul írtam nem a 98 fagy le hanem csak a winamp azt mikor kilövöm utána megy a gép rendesen.Ja azt elfelejtettem az elöbb leírni ha a két gép működik és ugye hálóban vannak akkor a 98-as gép nem áll le és nem is tud újraindulni.Tehát rebútnál reset, kikapcsnál pedig power gomb segít csak.

Hát amit probálgattam asszem:
1.két katt az órán internet szinkrónizáció lelő
2.akkor probálgattam még azt a WINS-t de ugyse változott semmi
Másra nem emlékszem.

a 98 különben jól működik dec végén lett felrakva.Nem lehet olyant csinálni hogy elöről kezdek mindent?

Nem vagyok pesti

r

(#557) tsibe válasza rol33 (#556) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Dehogyisnem, meg lehet csinálni. A 98 hálózati összetevői közül mindent, de mindent távolíts el, és egy újraindítás után a hálózati összetevőket add újra hozzá. Valószínű ez lehet az oka annak, hogy hálóban nem áll le a 98-as gép. Egy hálózati összetevő teljes újrarakás sokszor megjavít furcsa hibákat.

Tehát, igen, kezdd előlről az egész hálókonfigolást a 98-on. Esetleg egy Winamp uninstall/install-t is eszközölj meg.

Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha elvárnád egy cápától, hogy ne egyen meg, mert vegetáriánus vagy.

(#558) rol33 válasza tsibe (#557) üzenetére

rol33
(tag)

Öö hogy is van, hálózatok tulajdonságainál eltávolítom a TCP/IP-t meg a IPX/SPX-t majd restart után újra hoozá adom.No így gondoltad?
Ja és XP-nél is kell vagy szerinted nem ott lesz a gond?

Winamp különben jó, megmondom miért mert avi-t is másoltam át akkor meg a media player fagyott le, más pl.cd-ről zenét + lejátsza rendesen.

Huh lassan már mester leszek... :)))

r

(#559) CsendPenge válasza rol33 (#554) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Valahogy úgy érzem, hogy hálózati kommunikációs hibára gyanakodsz :)) Próbáld meg azt, hogy összetömörítesz pár file-t, és azt másolod át. Ha crc-s, akkor hálózati hiba, ha nem...akkor rakd fel újra a winampot :))

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#560) Lord Kevin

Lord Kevin
(újonc)

Sziasztok!

A prohardware oldalon olvastam a fórumban a hozzászólásokat, és gondoltam segítséget kérek, mivel a win xp totál kikészített ma. :-)

Feltelepítettem az Adaptec Easy Cd Creator 4.0-ás progit, ami nálam win 98 alatt szuperül működik.
Persze faterom xp-s gépén újraindítás után beszólt, hogy nem kompatibilis a vingyóz ezen verziójával, és befenyített, hogy veszélyezteti a pici puha xp működését.
Na ok, uninstall. (mármint a cd creator 4.0)
Ezután megkerestem azt a cédát, amin a roxiós 5.0 van. (az tuti kompatibilis)
És ekkor jött a hidegzuhany: nincs se dvd, se cd íróm. (a winfos szerint)

Az eszközkezelőben mindkét cucc felordítójeles.
Eltávolítottam, gép újraindítás.
Megtalálja újra mindkét eszközt, majd közli, hogy nem sikerült a telepítés valami királyra (az lepett volna meg, ha sikerült volna neki) és az eszköz, idézek ''valószínűleg'' nem fog hibátlanul működni.
No, annyira nem, hogy totál nem működik.

És az illesztőprogram részleteinél 2 fájl van megjelölve, amit nem tud betölteni a drága (persze híre - hamva sincs egyiknek sem a gépen) és ami a legfrankóbb, a két fájl gyártója az adaptec! (tudjátok, a cd creator készítője)

Na, ilyenkor mit csináljak?
Hogyan lehet rendesen eltávolítani egy eszközt, és utána újra feltelepíteni az egészet újra.

Egyébként szakmámnál fogva már regeteg gépet raktam össze, és már wingyózt is telepítettem pár százszor, de ilyet még nem láttam.

Az egyetlen megoldás a format c: és az újratelepítés?
(persze a win 98-é, mert én az xp-t élből útálom, és csak az ellenségeimnek telepítem a gépére)

Ha tudtok, kérlek segítsetek, mert fogytán a nyugtatóm, és a fater gépén leledző xp hátralévő ideje ezzel egyenes arányosságban.

Előre is köszi a válaszotokat.

Lord Kevin

(#561) tsibe válasza Lord Kevin (#560) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

[L]http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb%3Ben-us%3B315350[/L]
Itt is írják, hogy az Easy CD Creator-ra létezik egy XP Update, amit fel kell telepíteni. Ezt a Roxio honlapjáról töltheted le. Itt nézz körül légy szíves: [L]http://www.roxio.com/en/support/roxio_support/ecdc/ecdc_software_updatesv5.jhtml[/L]

A folyamat a következő:
Az XP-ről uninstalláld az Easy CD Creator-t.
Indíts újra.
Telepítsd fel az Easy CD Creator-t.
Ne indíts újra.
A Roxio-ról letöltött patch-et telepítsd fel.
Indíts újra.
Ezután pedig meg kéne ejteni egy Windows Update-et.

A Roxio-n itt van egy jó kis support oldal. Kukkants bele:
[L]http://www.roxio.com/en/support/roxio_support/ecdc/kb_articles.html[/L]

Mondd, a Nero ellen van valami kifogásod? :) Vagy a CD-Mate. Az is jó nagyon. Szóval ha nem válik be a fenti kis trükközés és olvasgatás, akkor ne öld még meg az XP-t, egy Nero-val adj neki még egy esélyt :D

(#562) guess.who válasza Lord Kevin (#560) üzenetére

guess.who
(senior tag)

Ahogy Tsibe is írta: tedd fel Adaptectől az XP update-et, illetve a MS WindowsUpdate lapjáról a CD írókhoz készült frissítést. Ezen kívül még érdemes az XP-be integrált CD-író supportot letiltani, az is okozhat gondot... (A Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Szolgáltatások alatt találhatod meg ''IMAPI CD-égető COM-szolgáltatás'' néven.)

Egyébként tényleg hagyd a Easy CD-t, sokkal jobb és korrektebb szoftverek vannak nála (Nero, Alcohol 120% vagy akár a WinOnCD), sajnos eléggé eljárt felette az idő...

(#563) Hold

Hold
(őstag)

Mitől van az hogy az XP gyorsan feláll az asztalig.. de onnan kb még 1 perc kell hogy tudjak bármire is kattintani..

Az élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!

(#564) guess.who válasza Hold (#563) üzenetére

guess.who
(senior tag)

Azt hiszem, Den adta meg a választ rá (ha mégsem, akkor elnézést minden érintettől): a hálókártyád IPje automatikusra van állítva, s azért reszelget sokáig indításkor, mert keresi a hálózatokat... Nekem ez a helyi hálónál volt gond, miután azt fixre beállítottam, minden villámgyors lett... :)

(#565) robekri

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali!

Lenne egy probléma: eltűnt a lapozófile és nem lehet létrehozni, mert amikor beéllítom valamennyire és fixen az újraindulásnál kékhalál! ''DRIVER POWER STATE FAILURE'' hibával! És természetesen nem jön létre a pagefile .sys!!

Ötlet?

Üdv.:Robe

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#566) rdi

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tsibe segíts!
Szépen leírtad itt korábban, hogy miként gyorsítsuk fel az XP kilépését.
Csakhogy nálam most home edition (?) van, ez más helyzet.
Kva lassan áll le.
Különben nem zavar, már egy csomó fölösleges processzt kézi indításúra változtattam (pl. frissítés), az indexelő szolgáltatást a c partícióra korlátoztam, mégis nagyon lassan áll le. ;]
Valami ötlet ?

Fej! Tor! Potroh!

(#567) guess.who válasza rdi (#566) üzenetére

guess.who
(senior tag)

SP1 fent van?

(#568) rdi válasza guess.who (#567) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

fennt

Fej! Tor! Potroh!

(#569) tsibe válasza rdi (#566) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Próbáld ki ezt a megoldást:

[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=6792&start=30&what=&how=&fid=40#msg33[/L]

(#570) rdi válasza tsibe (#569) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mostmár nem az xp előtt ülök, de ha jól emlékszem,a home editionon nincs csoportházirend, és profilokból is csak a profilok jelszava és jogosultsága állítható.
:(

Fej! Tor! Potroh!

(#571) tsibe válasza rdi (#570) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

Valóban jól emlékszel, bocsánat, elsiklottam afölött, hogy mondtad már hogy XP Home-od van. Ha jól sejtem hálózatban van ez a bizonyos XP. Több mindenre gyanakszom. Nézd meg légy szíves, hogy mekkora a profile-od mérete. Szerintem XP esetén ez olyan 30-40 MB körül elfogadható. Ha túl nagy, akkor az Internet Explorer cache-ét áthelyezhetnéd pl. valahova máshova. Jut eszembe, van elég hely a rendszerpartíción? Hú, képzeld, nekem egyszer a profile-om mérete 100 MB volt :) Úgy elhűltem mikor megláttam :) Csodálkoztam nagyokat: még mindig leállsz, te kis aranyos? Fogmosás. Még mindig állsz lefelé? Na nézzük csak mi van itt :) Az Asztalon is szoktam néha nagy méretű file-okat tárolni kényelmességi szempontból, és hát ez is jócskán dob a profile méretén. Ne felejtsd, hogy a Dokumentumok könyvtár is a profile-odban van. Nálam most kb. 35 MB a profile mérete (pedig a Temp-et még nem is ürítettem), és meg vagyok elégedve a ki- és bejelentkezés sebességével.

Ugye azt mondtad, hogy a fölösleges szolgáltatásokat kigyomláltad? Mit ír az Eseménynapló egy ilyen leállítás után, ha elindul a rendszer megint? Kukkants már bele, jó? Kíváncsi vagyok. Hátha bele van írva a problémája, amivel olyan sokáig szöszöl, és lehet, hogy valami olyan, amire nem is gondolnánk. Hát lássuk :)

(#572) rdi válasza tsibe (#571) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itten küldöm:

1)
Információ 2003.02.05. 16:20:51 PGPsdkServ Nincs 0 - HELYI-54A7ZN81X
Információ 2003.02.05. 15:30:53 LoadPerf Nincs 1000 - HELYI-54A7ZN81X
Információ 2003.02.05. 15:30:52 LoadPerf Nincs 1000 - HELYI-54A7ZN81X
Információ 2003.02.05. 15:30:52 LoadPerf Nincs 1000 - HELYI-54A7ZN81X
Információ 2003.02.05. 15:30:51 LoadPerf Nincs 1001 - HELYI-54A7ZN81X
Információ 2003.02.05. 13:51:08 PGPsdkServ Nincs 0 - HELYI-54A7ZN81X
Információ 2003.02.05. 9:47:21 MsiInstaller Nincs 11728 - HELYI-54A7ZN81X
Figyelmeztetés 2003.02.05. 9:47:09 MsiInstaller Nincs 1004 - HELYI-54A7ZN81X
Információ 2003.02.05. 9:45:52 MsiInstaller Nincs 11728 - HELYI-54A7ZN81X
Információ 2003.02.05. 9:44:50 MsiInstaller Nincs 11728 - HELYI-54A7ZN81X
Információ 2003.02.05.

2)
Hiba 2003.02.05. 16:22:07 Service Control Manager Nincs 7001 - HELYI-54A7ZN81X
Információ 2003.02.05. 16:22:07 Service Control Manager Nincs 7036 - HELYI-54A7ZN81X
Információ 2003.02.05. 16:22:07 Service Control Manager Nincs 7036 - HELYI-54A7ZN81X
Információ 2003.02.05. 16:22:07 Service Control Manager Nincs 7035 SYSTEM HELYI-54A7ZN81X
Hiba 2003.02.05. 16:22:07 Service Control Manager Nincs 7030 - HELYI-54A7ZN81X
Hiba 2003.02.05. 16:22:07 Service Control Manager Nincs 7030 - HELYI-54A7ZN81X
Információ 2003.02.05. 16:20:34 eventlog Nincs 6005 - HELYI-54A7ZN81X
Információ 2003.02.05. 16:20:34 eventlog Nincs 6009 - HELYI-54A7ZN81X
Információ 2003.02.05. 16:18:52 eventlog Nincs 6006 - HELYI-54A7ZN81X

Információ 2003.02.05. 13:50:52 eventlog Nincs 6005 - HELYI-54A7ZN81X
Információ 2003.02.05. 13:50:52 eventlog Nincs 6009 - HELYI-54A7ZN81X
Információ 2003.02.05. 13:08:20 eventlog Nincs 6006 - HELYI-54A7ZN81X

De a rendszer indulása kielégítő gyorsaságú, csak a kikapcsolása nem.

Másrészt megnéztem a profilok méretét: eléggé riasztó: van nálunk 6 profil össszesen közel az 1 Gb-hoz !!!!
:DD

Fej! Tor! Potroh!

(#573) tsibe válasza rdi (#572) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Ezt most nem értem. Akkor a profile-ok mérete a gond vagy sem? Az Eseméánynapló bejegyzéseket köszi, picit a részleteire gondoltam, de sebaj, talán ebből is ki lehet hámozni valamit. Megnézem, de nem tudom most, mert sok a dolog. Bocsi.

(#574) rdi válasza tsibe (#573) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gond, csak azt nem tudom, hogy mit tegyek, ti. a felhasználók féltékenyen őrzik titkaikat :( ezért minden saját doksit nyomnak bele a sajátjukba.
Mer igy nem látja senki.
Mondjuk jól is van ez így, ezért találták ki a profilokat.
A mostani leállás egyébként profiltisztítások után 34 mp, ennyit meg végül is ki lehet bírni.

Fej! Tor! Potroh!

(#575) guess.who válasza rdi (#574) üzenetére

guess.who
(senior tag)

/OFF
Én a helyedben (ha rendszergarázda vagy) killelnék 3 júzert, a maradék kettő meg Te, plusz a Vendég felhasználó... :) Minek foglalják a drága gépidőt a magándoksijaikkal? :DDD
/ON

(#576) rdi válasza guess.who (#575) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DD

Fej! Tor! Potroh!

(#577) rdi válasza guess.who (#575) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vendég felhasználó nincs aktiválva

Rendszergazda botcsinálta vagyok (Odavertek a géphez)
igazi munkám se nagyon.
Ja:
kis iroda nagy titkokkal :))

Fej! Tor! Potroh!

(#578) tsibe válasza rdi (#572) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

No, szia rdi. A 16:20-asok és a 16:22-esek azok leállításkori bejegyzések, igaz?

A 7001-es ellen az NT LM Security Support Provider szolgáltatás indulását állítsd automatikusra, és indítsd is el (Van ilyen az XP Home-ban egyáltalán???).
De valóban, a legtöbb bejegyzés szolgáltatások el nem indítására, illetve hibájára utal. Meg úgy látom, hogy az Outlook Today-re kattintáskor kéri a CD-t? Egyébként pedig az is lehet, hogy gyors-felhasználó-váltós üzemmódban lépsz be a gépbe. Azt kéne, hogy szépen kijelentkeztetni, aki be van már, és csak te jelentkezz be a gépbe. Úgy próbáld meg leállítani, lássuk a sebességet.

Továbbra is az a véleményem, hogy a profile-od méretét próbáld meg lecsökkenteni, és ha úgyis lassú a kijelentkezés, akkor... hát akkor majd írok mail-t, mert ez az Eseménynapló részlet, amit adtál, ez egy kicsit kevés volt.

(#579) rdi válasza tsibe (#578) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm, akkor majd holnap visszatérünk rá

Fej! Tor! Potroh!

(#580) Joltee

Joltee
(fanatikus tag)

Miért van az, hogy XP alatt kitörlök a vinyóról mondjuk 1-2 gigát (NEM a lomtárba teszem, hanem FAR alatt shift+F8), és ezek után a szabad hely a vinyón ALIG nő, gyakorlatilag ugyanannyi lesz???

Chuck Norris nullával is tud osztani! És elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D

(#581) Break

Break
(senior tag)

Üdv mind1ki!
Kis gondom lenne a saját kis hálozatommal....
Ha bármelyik gépen megy az internet a többi gép megosztott dokumentumait ISZONYÚ lassan keresi meg és kezeli ! Mihelyt lekapcsolom a netet azonnal felpörög a keresés.
OP renszerek : XP prof.
Hálózat :100Mbit
Internet : ADSL Swith-en keresztül.
Tudna valaki segíteni ezen ???
Előre is Thx.

''Tedd, vagy ne tedd, de soha ne próbáld......'' by Yoda (Birodalom visszavág)

(#582) bali79

bali79
(tag)

Hi!
Bocs, hogy nem olvasom végig ezt a csomó hozzászólást, de tekintettel arra, hogy kérdésem 1 szóval (talán) megválaszolható, megbocsájthatjátok ezt.
Szóval WinXP-ben mi az program, ami win98-ban az msconfig??

Mindenre van félmegoldás!

(#583) guess.who válasza bali79 (#582) üzenetére

guess.who
(senior tag)

Az msconfig. :))

(#584) bali79 válasza guess.who (#583) üzenetére

bali79
(tag)

hmmm...

Énn két gépen próbáltam már a futtatáshoz beírni, hogy msconfig, de egyiken sem sikerült.
Biztos vagy benne?

(#585) guess.who válasza bali79 (#584) üzenetére

guess.who
(senior tag)

Biztos, most is kipróbáltam, mielőtt beírtam ide... :)
Nekem a C:WindowsServicePackFilesi386 könyvtárban volt (lehet, hogy csak az SP1 teszi fel? :D), illetve a C:WindowsPchealthHelpctrBinaries-ben... 143 kbájt.

(#586) guess.who válasza bali79 (#584) üzenetére

guess.who
(senior tag)

De egyébként nézd meg itt: [L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=9241[/L], Tsibe adott egy alternatív javaslatot a #4-es hozzászólásában, illetve QQRIQ az #5-ösben... :)

(#587) bali79 válasza guess.who (#586) üzenetére

bali79
(tag)

Thx, probléma megoldva.

(#588) rdi válasza tsibe (#578) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen azok voltak a leállásaim
Igen bekapcsoltam az NT LM Biztonsági supportot, automatikusra (kösz )
Igen lecsökkentettem a profilomat 650 MB-ról 55 MB-ra
Igen az indexelő szolgáltatást kikapcsoltam.

Kikapcsolási idő: 27 mp ! Nyertem mindösszesen 8 mp-et!

Küldöm a gép leírását, lehet, hogy ilyen régi gépnél nem is rossz az a kikapcs. idő
--------[ AIDA32 (c) 1995-2002 Unlimited Possibilities
--------[ Összegzés

Számítógép:
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Personal
Opr. javítócsomag Szervizcsomag 1

Alaplap:
CPU típusa Intel Celeron-A, 400 MHz (6 x 66)
Alaplap neve Asus P2B (3 ISA, 4 PCI, 1 AGP, 3 DIMM)
Alaplapi lapkakészlet Intel Natoma 82440BX
Rendszer memória 320 MB (SDRAM)
BIOS típusa Award Modular (03/03/00)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM2)
Kommunikációs port ECP nyomtatóport (LPT1)

Megjelenítés:
Videokártya S3 Trio3D/2X (86c362)
Monitor Alapértelmezett monitor

Multimédia:
Hangkártya Creative Labs SB AWE64 Audio Adapter
Hangkártya Creative Labs SB AWE64 Wavetable MIDI

Audio Adapter

Háttértár:
Floppy meghajtó Hajlékonylemezes meghajtó
Lemezes meghajtó MAXTOR 4K040H2 (40 GB, 5400 RPM,

Ultra-ATA/100)
Lemezes meghajtó QUANTUM FIREBALL EL7.6A (7 GB, 5400 RPM,

Ultra-ATA/33)
Optikai meghajtó MATSHITA CD-R CW-7502 SCSI CdRom Device

(4x/8x CD-R)

Kötetek:
C: (NTFS) 38170 MB (34380 MB szabad)
F: (NTFS) 3223 MB (917 MB szabad)
H: (FAT) 705 MB (263 MB szabad)

Hálózat:
Hálózati kártya Realtek RTL8139 családú PCI gyors

[ BIOS ]
[ Rendszer ]

Rendszer tulajdonságai:
Gyártó System Manufacturer
Termék System Name
Verzió System Version
Sorozatszám SYS-1234567890

[ Alaplap ]

Alaplap tulajdonságai:
Gyártó ASUSTeK Computer INC.
Termék P2B
Verzió REV 1.xx
Sorozatszám MB-1234567890

Asset-1234567890

[ Memória vezérlő ]

[ Processzorok / Intel Celeron(TM) Processor ]

Processzor tulajdonságai:
Gyártó Intel Corporation
Verzió Intel Celeron(TM) Processor
Külső órajel 66 MHz
Maximális órajel 500 MHz
Jelenlegi órajel 400 MHz
Típus Central Processor
Feszültség 2.9 V
Állapot Engedélyezve
Bővítés Slot 1
Foglalat megnevezése SLOT 1

[ Gyorsítótárak / L1 Cache ]

Gyorsítótár tulajdonságai:
Típus Belső
Állapot Engedélyezve
Működési mód Write-Back
Maximális méret 32 KB
Telepített méret 32 KB
Foglalat megnevezése L1 gyorsítótár

[ Gyorsítótárak / L2 Cache ]

Gyorsítótár tulajdonságai:
Típus Belső
Állapot Engedélyezve
Működési mód Write-Back
Maximális méret 512 KB
Telepített méret 128 KB
Támogatott SRAM típus Burst
Jelenlegi SRAM típus Burst
Foglalat megnevezése L2 gyorsítótár

[ Memória modulok / DIMM1-2 ]

Memória modul tulajdonságai:
Foglalat megnevezése DIMM1-2
Típus DIMM
Sebesség 70 ns
Telepített méret Nincs telepítve
Engedélyezett méret Nincs telepítve

[ Memória modulok / DIMM2-1 ]

Memória modul tulajdonságai:
Foglalat megnevezése DIMM2-1
Típus DIMM
Sebesség 70 ns
Telepített méret 128 MB
Engedélyezett méret 128 MB

-

CPU tulajdonságai:
CPU típusa Intel Celeron-A, 400 MHz (6 x 66)
CPU alias Mendocino
Eredeti órajel 400 MHz
L1 kód gyorsítótár 16 KB
L1 adat gyorsítótár 16 KB
L2 gyorsítótár 128 KB (On-Die, Full-Speed)

CPU fizikai információk:
Tokozás típusa 370 Pin PGA
Tokozás mérete 4.95 cm x 4.95 cm
Tranzisztorok száma 19 millió
Gyártási technológia 5M, 0.25 um, CMOS
Processzormag mérete 154 mm2
Processzormag feszültsége 2.0 V
Processzor I/O feszültség 3.3 V
Tipikus teljesítmény felvétel 12 - 17 W (órajeltől függően)
Maximális teljesítmény felvétel 18.4 - 25.6 W (órajeltől függően)

CPU gyártó:
Cégnév Intel Corporation
Termék információ

CPU kihasználtság:
1. CPU 100 %

Alaplap tulajdonságai:
Alaplap azonosítója 03/03/00-i440BX-<<P2B>>-00
Alaplap neve Asus P2B

Front Side Bus tulajdonságai:
Busz típusa Intel GTL+
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 66 MHz
Effektív órajel 66 MHz
Sávszélesség 528 MB/mp

Memóriabusz tulajdonságai:
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 66 MHz
Effektív órajel 66 MHz
Sávszélesség 528 MB/mp

Alaplap fizikai információk:
CPU foglalatok 1
Bővítőhelyek 3 ISA, 4 PCI, 1 AGP
RAM foglalatok 3 DIMM
Fizikai formátum ATX
Alaplap mérete 190 mm x 300 mm
Alaplapi lapkakészlet i440BX

memoria ------------------------------------------------------------------------

-----

Fizikai memória:
Összes 319 MB
Használt 179 MB
Szabad 140 MB
Kihasználtság 56 %

Lapozó terület:
Összes 774 MB
Használt 172 MB
Szabad 602 MB
Kihasználtság 22 %

Virtuális memória:
Összes 2047 MB
Használt 162 MB
Szabad 1885 MB
Kihasználtság 8 %

Problémák és javaslatok:
Javaslat A rendszermemória bővítésével növelhető

az alkalmazások teljesítménye.

progok:

aida32.bin C:Program FilesAIDA32 - Personal System Informationaida32.bin

19032 KB 19808 KB
avgcc32.exe C:Program FilesGrisoftAVG6avgcc32.exe

1136 KB 5416 KB
avgserv.exe C:PROGRA~1GrisoftAVG6avgserv.exe

1464 KB 576 KB
Explorer.EXE C:WINDOWSExplorer.EXE

31348 KB 28028 KB
gg.exe C:Program FilesGadu-Gadugg.exe

8064 KB 5080 KB
lsass.exe C:WINDOWSsystem32lsass.exe

964 KB 4404 KB
opera.exe C:Program FilesOpera7opera.exe

21080 KB 20912 KB
PGPsdkServ.exe C:WINDOWSSystem32PGPsdkServ.exe

2216 KB 876 KB
PGPtray.exe C:Program FilesPGP CorporationPGP for Windows XPPGPtray.exe

7488 KB 6276 KB
realsched.exe C:Program FilesCommon FilesRealUpdate_OB ealsched.exe

136 KB 800 KB
services.exe C:WINDOWSsystem32services.exe

2960 KB 1304 KB
smss.exe C:WINDOWSSystem32smss.exe

344 KB 164 KB
spoolsv.exe C:WINDOWSsystem32spoolsv.exe

4168 KB 3620 KB
svchost.exe C:WINDOWSSystem32svchost.exe

3200 KB 1688 KB
svchost.exe C:WINDOWSsystem32svchost.exe

2484 KB 972 KB
svchost.exe C:WINDOWSSystem32svchost.exe

24188 KB 24044 KB
tcpsvcs.exe C:WINDOWSSystem32 cpsvcs.exe

1448 KB 480 KB
winlogon.exe C:WINDOWSsystem32winlogon.exe

3416 KB 7936 KB

-

Fej! Tor! Potroh!

(#589) Sefter

Sefter
(őstag)

Hogyan lehet XP alatt a DMA módot engedélyezni? Vagy ez XP-ben már automatikus? :(

(#590) tsibe válasza rdi (#588) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Köszi szépen ezt a részletes leírást. Igazán nem kellett volna. Amikor ilyesmire céloztam, akkor az Eseménynapló azon bejegyzéseire gondoltam, amiket voltál olyan kedves ide nekem bemásolni. Mindegy, nem érdekes. No, tehát profile méret kilőve. Jól van, sebaj. Az ember próbálkozik. Akkor viszont mégiscsak a szolgáltatások körül lesz a bibi. Valószínűleg egy vagy több futó szolgáltatást nem tud a gép rendesen, időben leállítani.

Próbáld ki, hogy a registry-ben a HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control kulcsig elmész, és a jobb oldali ablakban kattints duplán a WaitToKillServiceTimeout String-re. Az értéke alapból 20000-en áll. Vedd le ezt mondjuk 1500-ra. Indíts újra.

(#591) guess.who

guess.who
(senior tag)

Tsibe, segíts kérlek!
A helyzet a következő: adott egy Win2kSP2 gép, mint kvázi szerver, amelyikben két hálókártya csücsül. Az egyik a helyi UTPs hálózaté, a másik a netelérésé, ADSLen keresztül. A helyi hálót egyetlen Win98SE oprendszerrel felszerelt gép képviseli, s a számára kellene megosztani a Win2k-s gép netelérését. A két gép látja egymást a helyi hálón, a kliens gép felhasználója is létre van hozva, TCP/IP fent van -azaz a helyi hálóval minden oké. A szerver gép eléri a netet is, ezzel sincs gond. Viszont megcsináltuk a netmegosztást, de a kliens gép DNS-hibával köszöni szépen a kínlódást... Elvileg minden be van állítva rendesen, ennek ellenére nem látni ki a kliensről a netre... Nincs valami ötleted?...

A másik: a hálókártya beállítgatásai közben előszeretettel fagy csontra a Win2k, szóval gyanús nekem, hogy esetleg sharedIRQ-n van az AGPvel (még nem néztem bele). De elvileg ez nem okozhat ilyen hibát, nem? Még töröm a fejem, de jó volna, ha tudnál írni pár jó szót... :)

(#592) rdi válasza tsibe (#590) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bocs, csak arra akartam utalni, hogy elég gyengécske kis gépen fut az XP, úgyhogy a 25 mp amit most értem el, a hatalmas profilom mellett, lehet, hogy nem is rossz kikapcsolási idő.
Hozzáteszem a 25 mp-ből 20 alatt semmilyen látható dolgot nem csinál, csak megy a vinyó. Most persze indexelést már kikapcsoltam.

Fej! Tor! Potroh!

(#593) tsibe válasza guess.who (#591) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia guess.who!

Előfordulhat, hogy shared IRQ miatt fagy le néha a W2k, viszont próbáld meg légy szíves még azt, hogy a hálózati összetevőket újratelepíted. A helyi hálóét. Főleg a TCP/IP protokollt. Sőt, az volna a legjobb, ha az Eszközkezelőből törlöd a helyi háló kártyáját, majd egy leállítás után ki is szeded a gépből, és úgy indítod el a rendszert, utána kikapcs, rakd vissza a kártyát. Hadd ismerje fel, telepítsd fel a driver-ét, majd a TCP/IP tulajdonságainál adjál meg neki szépen pontosan minden értéket. Ugye szabvány (192.168.stb.) IP-ket osztasz ki a helyi hálón? A W98-on is uninstallálni kéne a TCP/IP protokollt, restart, és újra hozzáadni, majd ezután szintén ossz ki fix IP-t és egyéb szokásos TCP/IP adatokat is adj meg. Ekkor szintén újraindítás, majd engedélyezd a megosztást a 2k-n. Van tűzfalad? Ha van, akkor amíg a netet kipróbálod, lődd le addig. A 98-on futtasd le a 2k-n történt netmegosztás után az Internetbeállítások Kapcsolatok Beállítás-ban fellelhető varázslót. Ha a háló megy, de a net még mindig nem, akkor nézz utána, hátha itt is IRQ probléma van. Ne legyen az AGP melletti slot-ban a hálókártya. Ha így se megy a net, akkor keress rá a 98-as gépen arra a file-ra, hogy wsock32.dll. Hány ilyet találsz?

Hát egyelőre ennyit, írj majd mik a fejlemények.

(#594) guess.who válasza tsibe (#593) üzenetére

guess.who
(senior tag)

''Előfordulhat, hogy shared IRQ miatt fagy le néha a W2k''
Igen, ez gyanús nekem is, amint tudom, bele fogok kukkantani, s átteszem más slotba a hálókártyát.

''Ugye szabvány (192.168.stb.) IP-ket osztasz ki a helyi hálón?''
Igen, az alapján csinálták meg a helyi hálót, amit itt a topicban írtál fentebb... Viszont eddig arról volt szó, hogy a kliens gépen automatikus IPt kell beállítani, hogy a W2k-s szerver ossza ki neki. Így is van...

''Ha van, akkor amíg a netet kipróbálod, lődd le addig.''
Tegnap nem volt fenn semmilyen tűzfal, és úgy sem ment... Ma már volt tűzfal, de a helyi háló Trusted jelzést kapott, tehát át kell engednie mindent.

''nézz utána, hátha itt is IRQ probléma van''
Azt még nem mondtam, hogy a kliens gép, egy fura dolog, ugyanis kb. úgy néz ki, mint egy videolejátszó, ergo agyonintegrált... Ebből viszont az is következik, hogy nemigen lehet ''hálókártyát áthelyezni'', mert nincs hálókártya, és nincs hová áthelyezni... :)

''keress rá a 98-as gépen arra a file-ra, hogy wsock32.dll''
Ezt még megnézem majd, ha odajutok megint, s beszámolok róla, hogy mi történt...
Az eddigieket köszi! :)

(#595) Break

Break
(senior tag)

Üdv mind1ki!

még1x megpróbálom hátha hozzányög valaki valamit........

Kis gondom lenne a saját kis hálozatommal....
Ha bármelyik gépen megy az internet a többi gép megosztott dokumentumait ISZONYÚ lassan keresi meg és kezeli ! Mihelyt lekapcsolom a netet azonnal felpörög a keresés.
OP renszerek : XP prof.
Hálózat :100Mbit
Internet : ADSL Swith-en keresztül.
Tudna valaki segíteni ezen ???
Előre is Thx.

(#596) CsendPenge válasza Break (#595) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Érdekes...gondolom hálókari alapbeállításokkal megy? Mik vannak beállítva a hálózatoknál? Milyen hálókártyáid vannak? Amúgy ez tuti, hogy nem normális, mert én vad letöltögetés közben mértem már 60 Mb/s lokális sebességet. Lehet, hogy nem is a hálózatoddal van a gond, hanem az xp saját beállításaival. Légyszíves nézz kicsit cisszább, úgy emléxem, volt hasonló gond már, csak most nincs időm megkeresni.

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#597) CsendPenge válasza tsibe (#593) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

OFF
Látom, fanatikus tag lettél! Gratula! :D Megjegyezném: valószínüleg te vagy az egyetlen tag, aki offolás nélkül, tisztán szakmai hozzászólásokkal érte ezt el. Dupla gratula! :D)
ON

(#598) Clark

Clark
(tag)

Hali!
40.71-es detonatorom van, mx400, de a Half-Life-ban nem tudom beállítani a hardveres gyorsítást (openGL, D3D). Létezik erre vmi megoldás?

(#599) Clark válasza Clark (#598) üzenetére

Clark
(tag)

Senki? :(

(#600) Break válasza CsendPenge (#596) üzenetére

Break
(senior tag)

Üdv!
Az egyik gépben Compaq NC3121 Fast Ethernet NIC halikártya van .
A másikban Abit KD7 alaplapi Via
A3.-ban Realtek 8139(de ez a gép alig van bekapcsolva)

Kérdezz még, ha valami adat még kell.

Én is visszaolvastam, de csak internet megosztásról találtam dolgokat.

Előre is THX.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.