Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#501) orbital

orbital
(újonc)

WinXP Home,
Office XP telepitese utan, ha 1 korlatozott felh. fiokban megnyitom a wordot, excelt... folyamatosan minden alkalommal elojon a normal esetben csak az elso inditaskor elougro ''...elfogadom a felteteleket...'' ablak. (aktivalas megtortent rendszergazdakent)
Tudna vki segiteni, hogyan szuntessem meg a fent leirtakat?
Koszi.

(#502) tsibe válasza PeliScan (#500) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia PeliScan!

Ezt csak akkor lehet megcsinálni, ha az egered támogatja ezt a lehetőséget. Az Eszközkezelőben az egeredig menj el, jobb gomb, Tulajdonságok, Energiagazdálkodás fül, és itt találsz egy check-box-ot, aminek a neve: Az eszköz felélesztheti a számítógépet készenléti állapotból. Vedd ki a pipát előle, ha nem szeretnéd, hogy az egérre ''felkeljen'' a gép. Remélem ezt kerested :)

Átszaladtam egy másik géphez, megnéztem neked :) Szóval képzeld, ha az egér hardveresen ezt nem támogatja, vagy támogatja ugyan, de nem a megfelelő driver van hozzá feltelepítve, hanem csak sima normál egérként, akkor nem is jelenik meg ott az Energiagazdálkodás fül...

Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha elvárnád egy cápától, hogy ne egyen meg, mert vegetáriánus vagy.

(#503) tsibe válasza orbital (#501) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

A korlátozott felhasználót ideiglenesen hozzáadni a helyi rendszergazdik közé, csak addig, amíg először elindítja az Office alkalmazásait? Aztán ki lehetne szedni, nem?

Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha elvárnád egy cápától, hogy ne egyen meg, mert vegetáriánus vagy.

(#504) tsibe válasza beeboy (#498) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia, bocsi! Ha él még a problémád, légy szíves egy picikét részletesebben írd le, hogy mi a baj, jó? Csak hogy tudjunk neked segíteni :)

(#505) tsibe válasza orbital (#501) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

[L]http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb%3Ben-us%3B312594[/L]

(#506) guess.who válasza tAz (#499) üzenetére

guess.who
(senior tag)

Szerintem semmiképp nem normális... Gondolom, az Internetbeállítások -> Általános -> Kezdőlap alatt a blank (azaz üres) szócska áll... Mert ha nem, azaz van kezdőoldal beállítva, akkor nyilván azért próbál az IE a nethez fordulni indításkor...
A másik lehetőség az automatikus frissítés, ha ez be van kapcsolva, akkor szintén indításkor magától bogarászni kezd...
Harmadik lehetőség, hogy vírus van a gépeden, bár az (szerintem) nem az IE-n keresztül próbálna meg a nethez hozzáférni, hanem közvetlenül. Ennek ellenére nem lenne ártalmas lefuttatnod egy -megfelelően friss!- vírustesztet a gépen... Esetleg valamilyen aktív víruspajzsot sem baj, ha tartasz fenn...

...the fire in her eyes grew dim and then died as the poison inside reached her heart...

(#507) CsendPenge válasza PeliScan (#500) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Én a bios-ban állítottam be. Valami ps/2-re utaló beállítási lehetőséget keresgélj, majd ha újraindítottam a gépet, megnézem én is. (szerintem Tsibe ötlete kényelmesebb)

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#508) Viszlát

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Segítség kéne az alábbi esettel kapcsolatban:

Konfig: MSI 745 ULTRA (SIS chipset), AMD Athlon XP 1700+...

A probléma a következő: 3 napig ment simán az Xp, amikor is egy egész oldalas hibaüzenettel lepett meg a rendszer, amiből kb. egy sor a lényeg, mégpedig:

IRQ NOT LESS OR EQUAL (volt még egy error code, ami kb. így nézett ki: 0X00000001, 0X00000002, 0X000000000 STOP).

És akkor itt meg is állt minden, akármit próbálok tevékenykedni, mindig ide torkollik a dolog. Önerőmből ami futotta, az annyi volt, hogy BIOS-ban az Auto IRQ beállítások helyett, mindennek én magam rendeltem IRQ-t, de aztán felvilágosítottak, hogy elképzelhető, hogy a Windows felülírja még ezt is. Mivel eléggé nem vágom a témát, még ideírom azt is, hogy a gép indulásakor felugró kis táblázatban (amit a 486-osomon még 3 percig nézegettem) ki vannak listázva az alaplapi IRQ beállítások és feltűnt, hogy mindkét USB hub ütközik valamivel (szerintem ütközik, merthogy ugyanaz). Az egyik a AGP-vel, a másik a hangkártyával.

Előre is örök hálával várom az esetleges megoldásokat.

Üdv, Viszlát :)

(#509) rol33

rol33
(tag)

megtudná nekem valaki mondani hogy ez (http://kep.tar.hu/rol33/images/pic1765466.jpg) a hibaüzenet miért keletkezett vagy hogy mit is jelent.
Annyit csináltam hogy összekötöttem a gépem 1 másik géppel UTP kábelen keresztül, és most egyfolytában ezt nyomja nekem.

Akkor ha lehet valaki help PLS!!!!!

r

(#510) tsibe válasza rol33 (#509) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

Hogy érted azt, hogy egyfolytában ezt nyomja neked? Rendes hibaüzenetet dob fel? Vagy csak kutakodtál az Eseménynaplóban, és erre bukkantál rá? A háló működik rendesen? A gépeknek fix IP-t adtál? Mindkét gép XP-s, és mindkét gépen megjelenik ez a bejegyzés az Eseménynaplóban?

A hibaüzenet azt jelenti, hogy a számítógép elvesztette a kapcsolatot az SNTP szerverrel, miközben megpróbálta az időt szinkronizálni. Ha a szolgáltatások között a Windows idő nincs elindítva, akkor kattints a Start Futtatás-ra, írd be, hogy cmd, majd az MS-DOS parancssorba írd be, hogy
net time /setsntp:(ide annak a gépnek az IP-címét írd, amiről szinkronizálni szeretnéd az időt. Tehát az NTP szerver IP címét.)
Majd ezután a Szolgáltatások közül a Windows idő tulajdonságaiba menj bele, Indítási típus: automatikus, OK-zd le, és indítsd is el. Ha viszont ez a szolgáltatás el van indítva már akkor a parancssorba írd be, hogy
net stop ''Windows Time''
net time /setsntp:xxx.xxx.xxx.xxx net start ''Windows Time'' (ahol az a sok x az NTP szerver IP-címét jelenti)

Pár olvasnivaló a témához:

[L]http://www.greyware.com/software/domaintime/product/w32time.asp[/L]
[L]http://dan.drydog.com/ntp.html[/L]
[L]http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/prodtechnol/windows2000serv/maintain/operate/wintime.asp[/L]
[L]http://www.eecis.udel.edu/~ntp/ntpfaq/NTP-s-def.htm[/L]

(#511) rol33 válasza tsibe (#510) üzenetére

rol33
(tag)

No, pl. elínditom a gépet akkor nem jön fel semmilyen hibaüzi csak akkor látom ha belekukkantok az Eseménynaplóba.A háló müködhet met már másoltam illetve jáccotunk is rajt.Az IP-k fixek.Az én gépemen XP van a másikon Win98se.Csak az én gépemen látszik annyi hogy a Win Commanderben elég lassan nyitja meg a másik gép megosztott könyvtárát.

Szal amit leírtál akkor az lehet a megoldás a bajomra?????

ui:egyébként erről én még életemben enm halottam, voltam már 1-2 partyn is de ilyennel nem találkoztam.Vajh mitől lehet?

Ja és egyáltalán szükség van nekem ilyenekre én nem akarok időt szinkronizálgatni meg ilyenek max másolgatni meg néha jáccani!

r

(#512) Sidaries válasza Viszlát (#508) üzenetére

Sidaries
(őstag)
LOGOUT blog

Ha nincsen sárga háromszög felkiáltójellel akkor nem ütköznek. Csak megosztanak. Ez még nem hiba. Lehet hogy egy winxp-s repair megoldaná a problémát. Estleg új driverek a videókártyának.

I am the Visionaire, follow me if you dare...

(#513) rol33 válasza rol33 (#511) üzenetére

rol33
(tag)

az elöbb még elfelejtettem ideírni hogy ezt az egészet nem lehet valahol LETILTANI!!!

r

(#514) beeboy válasza tsibe (#504) üzenetére

beeboy
(PH! addikt)

Köszi ha tudsz segíteni!

Arról van szó, hogy nálam a XP intézője nem jeleníti meg a baloldali ablakban a mappákat összekötő vonalakat, mint a régi intéző, vagy mint a registry kezelő, ha ki vannak bontva a mappák. Ezért nagyon nehéz követni, hogy ha több almappa ki van nyitva, melyik tartozik a fölötte lévő mappához. Egyszerűen hiányoznak a köztük lévő vonalak, amiket látsz a registryben pl.

Nem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...

(#515) guess.who válasza beeboy (#514) üzenetére

guess.who
(senior tag)

A megoldás: megnyitod az Intézőt, Tulajdonságok -> Mappa beállításai, majd ott a Nézet fül Speciális beállítások ablakában megkeresed az ''Egyszerű mappanézet megjelenítése az Intéző mappalistájában'' nevű részt (felülről a hetedik), s kiveszed előle a pipát...
Sok sikert! :)

...the fire in her eyes grew dim and then died as the poison inside reached her heart...

(#516) Viszlát válasza Sidaries (#512) üzenetére

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Az a gond, hogy mostmár hiába csupaszítottam le a rendszert, xp telepítés közben is ezt csinálja. Tehát a repair nem megoldás. Esetleg más tipp? Amúgy az eszközkezelőben nem jelzett ütközést, amint írtam ezt a gép indulásakor megjelenő táblázatban láttam.

(#517) Wolverine

Wolverine
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Udv a diszes tarsasagnak!<p>Ket kerdesem lenne, az egyiket mar emlitette valaki, csak nem jott ra valasz: hogyan lehet az UDMA-t biztosan engedelyeztetni? Valamelyik decemberi (vagy novemberi?) ujsagban olvastam, hogy regisry barkacsolassal megoldhato, csak en hulye nem irtam ki az infot http://prohardver.index.hu/pics/smileys/act_yellin.gif
:O<br>A masik szoftveres gond. A FIFA 2000 az istennek sem engedi mozgatni az aktualis playert a meccsen a billentyuzetrol. Amig el nem indul a meccs, minden nagyon szepen mukodik... Az XP helpjebol kihamoztam az emulatorfunkciot, beallitottam Win98-ra es ugy sem volt hajlando mukodni sehogy. Hasonloan ehhez a CPUCool sem akar rendesen futni az XP alol, az ntiowp.sys filet keresi...<br>Elore is koszonom az ertekes segitseget.

I'm the best there is at what I do, but what I do isn't very nice. - "Akinek nincs penze jatekra, ne vegyen xbo360-at meg melle 40"-es LCD tv-t es akkor nem kell sirni, hogy draga a jatek, ilyen egyszeru." (tiv)

(#518) PeliScan válasza tsibe (#502) üzenetére

PeliScan
(PH! addikt)

tsibe: Hát, ott ilyen fül nincs. Akkor nem lehet megcsinálni sehogy sem? :)

Last minute színházjegyek, féláron! -- www.maesteszinhaz.hu

(#519) tsibe válasza beeboy (#514) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia beeboy!

Off
Ne haragudj, de csak most tudtam végre nyugisan leülni a gépem elé.
On

Az XP Intézőjét indítsd el. Ugye tehát a helyzet az, hogy látsz olyan oszlopokat, hogy: Név, Méret, Típus, Módosítva. És a mappalista nincs ott, igaz? Jól értem? Kattints a Nézet menüpont Böngészősáv-ra, és itt a Mappák elé rakjál egy pipát. És ott a hőn szeretett mappalista :)

(#520) guess.who válasza tsibe (#519) üzenetére

guess.who
(senior tag)

Nemnem, nem ez volt a baj... :) A bal oldali Intézőablakban hiányolta a könyvtárszerkezet elemeit összekötő vonalat. :)
És az #515-ben ott a megoldás rá... :)

(#521) talbi

talbi
(újonc)

Szevasztok! Szeretnék xp pro-t telepíteni a gépemre mpst 98 van, az lenne a kérdés, hogy mekkora helyet foglal a wincsin, és mennyi memó kell neki ahoz, hogy rendesen fussanak a progik rajta? Nemnagyon vágom a témát ezért kérem a segítségeteket ! :DD kösz

Annyi eszed van amennyi kilátszik...

(#522) tsibe válasza rol33 (#511) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia rol!

Próbálgatom előcsalogatni azt a bejegyzést az Eseménynaplóban. Sajnos nem jártam eredménnyel, így nem biztos, hogy el fog tűnni az a bejegyzés az Eseménynaplódból, de próbáld meg azért ezt: A registry-ben menj el a HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSet001 ServicesW32TimeTimeProvidersNtpClient kulcsig, és itt a jobb oldalon duplán kattints a CrossSiteSyncFlags DWORD-re. Az értéke 2, ami azt jelenti, hogy a gép keresi az NTP Server-t időszinkronizálás céljából. Ha viszont értékként beállítod neki a 0-t, akkor nem fogja többet keresni, és elvileg az Eseménynaplóban több ilyen bejegyzés nem fog születni. Indíts majd újra.

A hálózati lassú megnyitásról meg annyit, hogy ha nemcsak fix IP-ket adtál a kis hálón, hanem DNS-t, alhálózati maszkot, és átjárót is beállítottál, tehát elvileg ezen a környéken minden rendben van, akkor először az Eszközkezelőben nézd meg légy szíves a hálókártyák tulajdonságainál, hogy biztosan 100-zal és full duplex-en kommunikál-e mindkettő. Ha igen, és továbbra is lassú a megnyitás, és közvetlen vannak a gépek összekötve, tehát nincs köztük hub vagy switch, akkor én a 98 oldalán kezdeném el a hibát keresni. Először egy teljes hálózati összetevő-takarítás, és ha így se jó, akkor én újratelepíteném a 98-at. Bár, talán ha annyira nem vészesen lassú az a megnyitás, nomeg a játékok is mennek elfogadhatóan, akkor talán ez annyira nem is fontos. Mindenesetre jobb kideríteni, hogy mi a hiba oka, nem? :)

Off
Nagyon, nagyon szimpatikus, hogy nézegeted az Eseménynaplót anélkül is, hogy lenne valami feldobódó hibaüzenet :D
On

(#523) tsibe válasza guess.who (#520) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia guess.who :) !

Bocsi, akkor félreértettem kis kollégánkat. Ne haragudj, láttam ám hogy te már írtál neki, csak amit én hittem hogy az a baja, azt így meg sikerült oldanom... hát szóval érted :)

(#524) tsibe válasza talbi (#521) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia talbi!

Igazán ötletet adni nem tudok neked, viszont szívesen elárulom a személyes tapasztalataimat az XP-ről. Nálam egy 5 gigás partíción van, és tapasztalatom szerint 256 MB RAM-mal elfogadhatóan megy. (Most majd biztos lehurrognak a 3DMark-rajongók :) ) Helyet azt bizony sajnos sokat foglal, képzeld, itt úgy hogy minden szükséges és fontosnak ítélt progi fel van telepítve, a szabad terület kb. 2,5-3 GB... Szóval eszi a helyet :) De nagyon meghálálja a törődést és az odafigyelést. Én szeretem nagyon ezt az oprendszert :)

(#525) guess.who válasza tsibe (#523) üzenetére

guess.who
(senior tag)

Nincs miért bocsánatot kérned... :) Ha kiderül, hogy az én megoldásom jó, akkor úgy vesszük, hogy fáradt voltál, elnézted véletlenül -ilyesmi mindenkivel előfordul. Ha meg a Te megoldásod volt a jó, akkor megyek hamuért, s büntetésül háromszázszor leírom, hogy ''nem csipkedem Tsibét''... :)

/OFF
Holnap megyek vidékre, ugyanis egy két napja üzembe helyezett P4es gép fagy egyfolytában (ennyi a ''pontos hibalista'', amit tudok), úgyhogy este vagy jövök buta kérdésekkel Hozzád, vagy élménybeszámolok, hogy milyen érdekességeket találtam a Win98ban... ;]
/ON

(#526) talbi válasza tsibe (#524) üzenetére

talbi
(újonc)

Köszönöm a gyors reakciót :DD nekem 10 gb és 256/266 ram van. és mégegy két dolog: a 98 ra rálehet telepíteni? az xp küld-e valamilyen kódot ha felkapcsolódok a netre ? okosoktól úgy halottam a regi nélküli xp kódozgat... :P

(#527) guess.who válasza talbi (#526) üzenetére

guess.who
(senior tag)

Win98 mellé telepíthető ugyan, de szerintem nem jó ötlet, meg fölösleges is. Jobb egy tiszta install...
Az XP-t aktiválni kell, ez azt jelenti, hogy (ha jól rémlik) 30 napod van arra, hogy az installálás után (valami speckó algoritmus alapján előállított) kapott kódot eljuttasd a MS-nak, amire ők egy hasonló kódsort küldenek vissza, s ezt kell beírnod az aktivációs ablakba -innentől teljes értékű az operációs rendszered. Ha az aktivációt az időtartam lejártáig nem végzed el, akkor a rendszer lezárja magát, s onnantól nem tudod elindítani az XPdet...
Az aktiválást természetesen automatikusan, neten keresztül is elvégezheted -talán ez az alapja a ''küld valamilyen kódot, amikor felkapcsolódom a netre'' című pletykának...

(#528) talbi válasza guess.who (#527) üzenetére

talbi
(újonc)

nem mellé hanem helyette szeretném de nem akarnám az egész wincsit lenullázni ezért kérdem, hogy a 98-ra lehet-e telepíteni vagyis felülirni? :(

(#529) guess.who válasza talbi (#528) üzenetére

guess.who
(senior tag)

Jobb inkább tiszta partícióra, s a partíciót is NTFS formátumúra formázni a telepítővel... Gyorsabb, biztonságosabb és jóval kevesebb a clusterméretek miatti veszteség, mint a FAT32-nél.
Egyébként memóriából soha nem elég, komolyabb használathoz (pl. grafikai programok, újabb játékok) akár az 512 Mb is elfér...

(#530) talbi válasza guess.who (#529) üzenetére

talbi
(újonc)

akkor asszem várok vele amíg vevődik + 80gb :0 és + 256ram addig marad a 98

(#531) guess.who válasza talbi (#530) üzenetére

guess.who
(senior tag)

Nem akarlak lebeszélni róla, mert tényleg elég jól összerakott oprendszer -de meghálálja az izmos hardvert, a sok memóriát és merevlemezt...

(#532) talbi válasza guess.who (#531) üzenetére

talbi
(újonc)

Nem is tudsz lebeszélni csak tényleg nemmerem ide most feltenni 1gb van szabadon és +256 is várat magára pár hetet még... :O

(#533) tsibe válasza Viszlát (#508) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

A procid nincs húzva? A procid órajelét a BIOS-ban próbáld kisebbre venni. Alaplapi hangkártyád van, ugye, olyan SiS-es? Ha feltelepül a rendszer, a videokártya és a hangkártya driveréből tölts le frisset a netről, és azt rakd fel. Mit mond a memtest, minden rendben a memóriákkal? Még azt próbáld meg légy szíves, hogy az AGP melletti PCI slot maradjon üresen. A BIOS-od milyen idős? IDE-kábel cserékkel próbálkoztál-e már? Esetleg valami progi bekavar a teljesen felrakott rendszerbe, nem? Hát nem tudom. Ezer és ezer oka lehet ennek a hibának :(

(#534) tsibe válasza guess.who (#525) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Képzeld, guess.who, kipróbáltam, és valóban úgy van, ahogy te mondod :) De ez igazán érdekes, mert alapból ugye be van pipálva ez a kis checkbox, és akkor normálisan jelenik meg az Intéző. Viszont amikor kiveszi az ember a pipát, akkor örül, hogy végre nem záródik be a C:-n egy mappa, mikor elkattint róla, és minden rendben. Igen ám, de kipróbáltam, visszapipáltam, és képzeld, valóban nincsenek vonalak! :) Hát ilyet most láttam először :) Ez nagyon jó. Tetszik. Ezt is megjegyeztem. Ezután tudni fogom. Tehát, kedves guess.who: meghajlok nagyságod színe előtt :)

Off
Jó munkát kívánok neked holnapra. Remélem lesz ott net, és tudatod a PH-s barátaiddal, hogy ha valami gond van, illetve ha sikerült a problémát megoldani :)
Látom te is szereted ezeket a pontos hibaleírásokat :D
On

(#535) rol33 válasza tsibe (#522) üzenetére

rol33
(tag)

Hello tsibe!

nagyon szépen köszönöm neked a kimerittő válaszodat és hogy ennyit foglalkoztál a problémával!Amiket leírtál azokat ki fogom probálni, mondjuk nemtom mikor lesz rá időm de jelentkezni fogok.Egyébként csak fix IP-t és alhálózati maszkot adtam meg semmi mást nem.

Ja az Eseménynaploba csak azért kukkantottam be mert a rndszerindulásnál is elszöszmötöl 1 ideig.Hub, switch nincs.

na mindegy ezeket kipobálom ha lesz valami jelentkezem!

ÜdV!

r

(#536) tsibe válasza rol33 (#535) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

Igazán nincs mit :) A hálózati lassú megnyitással kapcsolatban próbálj majd még fix átjárókat és DNS-t adni a gépeknek. Ez legyen mondjuk annak a gépnek az IP címe, amelyik erősebb, illetve ha van net az egyiken, akkor a netes gép IP-jét kéne beállítani. De ha csak egy kétgépes, netnélküli hálóról van szó, akkor az XP-s gép IP-jét szépen beírod mindkét gépen DNS-ként és Átjáróként is. A 98-nál ekkor, ha a DNS engedélyezését választottad, meg kell majd adni egy gazda nevet, ez a 98-as gép neve legyen, illetve egy tartományt, ami pedig a közös munkacsoportotok neve. Remélem, hogy sikerülni fog :) Ha van valami, bátran szólj.

(#537) beeboy válasza guess.who (#515) üzenetére

beeboy
(PH! addikt)

Köszi bejött!

Nem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...

(#538) guess.who válasza tsibe (#534) üzenetére

guess.who
(senior tag)

Szia Tsibe, szia topic! :)

/OFF
Egyébként: azt hiszem, ez a nap nem éppen ''mindentjavító hibaroller'' néven fog bevonulni a köztudatba... Először is: ez egy kis hegyaljai falu, az első számítógépük a tulajdonoséknak, s ''majd'' szeretnének netet... :) Így aztán nemigen tudtam volna írni bármi kérdést, hogy online megoldást keressünk. :)
A lényeg: amit tudtam, az az volt, hogy max. fél óránként lefagy a gép, teljesen változatos programoknál, véletlenszerűen, rendszer nélkül (P4, Abit BD7II, W98SE, stb. -három napos gép)... Olyan fél 11-től negyed 4-ig ott voltam, feltelepítettem tizensok szoftvert, minden olyat elindítottam (többet egyszerre is), amivel korábban lefagyott, izzasztottam hülyeségekkel a procit -de még egyetlen árva lefagyást sem bírtam előidézni... Még odáig sem jutott el a dolog, hogy legalább én lássam a saját szememmel, hogy milyen volt a kékhalál... Egyszerűen: semmi. Atombiztos. Agyrém.
Szóval most kissé zaklatott vagyok... 5 óra alatt mikronnyit sem jutottam előre megoldásilag (szocpolitilag meg pláne!), ugyanúgy fogalmam sincs a hibáról, mint tegnap este, mikor írtam... Remek.

Na, elnézést, hogy telifirkálom ilyen offolással a topicot. Bocsánat! :DDD
/ON

(#539) orbital válasza tsibe (#503) üzenetére

orbital
(újonc)

Koszi...
Ez kezenfekvo, de mert kell ennek igy lennie?!

(#540) rol33

rol33
(tag)

Hella tsibe!

Na ismét itt vagyok és az eddigi probléma megoldodott még1x thx.De lenne még1 amire nem tudom a választ, mondjuk annyire nem lényeges csak gözöm sincs mi lehet.

Nézd meg ezt: http://kep.tar.hu/rol33/images/pic1775032.jpg

Ha esetleg ebben is tudnál segíteni :)

r

(#541) tsibe válasza rol33 (#540) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

Sajnos ezt az Eseménynapló bejegyzést sem sikerült előcsalogatnom :(

A következő a gyanúm:
A hálós játékok miatt nagyon valószínűnek tartom, hogy fel van telepítve mindkét gépen az IPX/SPX protokoll, illetve az XP-nél pontosabban az NWLink IPX/SPX/NetBios Compatible Transport Protokoll. Így van? Ez okozhatja ezt a bejegyzést, méghozzá akkor, mikor megpróbálsz a másik géphez bármilyen módon hozzáférni... Tehát pl. Hálózatok Munkacsoport ''98-asmasinaneve''. Figyeld csak meg az Eseménynapló Alkalmazás bejegyzéseit. Tartsd megnyitva. Próbáld csak meg bírni a Start Futtatás-ba, hogy \''98-asgepneve''. Erre ugye megjelennek a 98-on megosztott könyvtárak. No, most frissíts egyet az Alkalmazás log-on! Ugye hogy ugye?
Mivel a hibát előállítanom nem sikerült, így nem tudom, hogy a megoldási javaslatom vajh beválik-e. Azért nézd meg a következő dolgokat:
Kell-e feltétlenül az IPX/SPX Protokoll?
Ha igen, úgy azt kellene megcsinálnod, hogy a 98-as gépnek és az XP-snek is ugyanaz legyen a felhasználója. Értem ez alatt például azt, hogy mondjuk az XP-be bejelentkezel úgy, hogy rolee, akkor a 98-ra is ilyen felhasználó névvel kéne belépni. Vagy pedig, egy egyszerűbb megoldás, hogy a 98 felhasználóját hozd létre XP alatt, és add hozzá a rendszergazdák közé. (Azt ugye tudod, hogy hogy kell megnézni egy olyan 98-nál, ami simán belép boot-olás után, hogy mi a felhasználónév? Ha nem tudod, szívesen elmondom, csak szóljál). No tehát azonos felhasználók.
Aztán pedig mégiscsak állíts be mindkét gépnél fix WINS-t. Ez az XP-s gép IP címe legyen. Az XP-nél a WINS fül alatt engedélyezd a NetBIOS over TCP/IP-t. Ezek után a gépeket újra kéne indítani, és arra ügyelj, hogy az XP induljon elsőként el, majd aztán a 98.

Ha ezek a bejegyzések továbbra sem szűnnek meg, akkor sajnos nincsen több ötletem, és azt kell hogy mondjam, hogy nem tudom :( De ha működik a háló, mennek a hálós játékok, akkor szerintem nem kell, hogy különösebben izgulj emiatt a bejegyzés miatt, bár valóban nem mutat jól a sok szép világoskék bejegyzés közt egy sárga...

És képzeld, a M$ KB se ír erről semmit... Szóval röhej. Köszönjük kedves M$ a segítőkészséget :(

(#542) rol33 válasza tsibe (#541) üzenetére

rol33
(tag)

Na szia!

Hát bakker te eccerüen KIRÁLY vagy hogy t6ényleg ennit segítesz nekem, nem is tudom hogyan köszönjem meg.

Azért lenne valami amit nem értek
''Aztán pedig mégiscsak állíts be mindkét gépnél fix WINS-t. ''
Mi az a WINS?
Ja és tudod most szólok :)

Sajna ezt a részét a gépnek nem nagyon vágom úgyhogy bocsi ha a kérdéseim túl lamernek láccanak de szeretek mindent megtudni, de téged sem szeretnélek túlságosan leterhelni de azért csak így tovább :)

r

(#543) tsibe válasza rol33 (#542) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Bocsi, de mikor írtam, akkor valakivel valószínűleg összekevertelek, akinek már előtte mondtam, hogy WINS nem kell, azért írtam, hogy mégiscsak kell :)

98 alatt úgy tudod megnézni, hogy mi a felhasználóneved, ha az Asztalon a Hálózatok-ra kattintaszt, és ott alul... (bocsi, nincs most előttem 98, nem tudom fejből a pontos nevét) ...szóval ott alul a File- és nyomtatómegosztás fölött ki tudod választani a Bejelentkezés módját a Windows-ba. Alapból azon áll, hogy Belépés a Windows-ba. Ezt kell legörgetni, és átállítani Client for Microsoft Networks-re. Ekkor ha le-OK-zod, akkor újraindítást kér, és miután ez megtörtént, feldob egy bejelentkező ablakot, ahol kiírja a felhasználónevedet, és a jelszónál villog a kurzor. Itt majd csak nyomnod kell egy Enter-t, mivel nincs jelszód, ugye. De a felhasználónevet írd fel valahova, hiszen ezt szerettük volna megtudni :) Visszaállítani a rendes belépést a Windows-ba ugyanígy lehet, tehát Asztal Hálózatok Tulajdonságok Bejelentkezés a Windows-ba, és itt állítsd vissza Microsoft Családi bejelentkezés-re (nem tudom fejből hogy mi a neve pontosan, mindenesetre valami ilyesmi). Ezután indíts újra, és ismét a megszokott módon, jelszókérés nélkül fog megtörténni a belépés a Windows-ba :)

Még csak annyit, hogy 98 alatt is engedélyezni lehet a NetBios over TCP/IP-t, ezt az IPX/SPX Protokoll tulajdonságainál teheted meg a NetBios fülön.

(#544) rol33 válasza tsibe (#543) üzenetére

rol33
(tag)

Mit is mondhatnék mást minthogy MEGA THANKS mindenért :)

Ezeket kiprobálom és majd jelentkezek!

r

(#545) nicktelen válasza szekreny (#495) üzenetére

nicktelen
(újonc)

Nos az én megoldásom kicsit más lett ME/XP feltéve, ahogy már írtam, baki történt az xp nélkül nem indul a gép, tehát ha kiveszem a mibilt, akkor nincs gép, de ez egyenlőre nem gond.

A ME partícióról készítettem egy ghostot, még abban az állapotában ahogy úgy érzem gond nélkül működik. A Norton bitről bitre ugyanezt rakja vissza, és nem kell bajmolódnom a telepítéssel.

Nos?

Csak lassan mondjad, mert nem vagyok nagy spíler!

(#546) nicktelen válasza Lomos (#496) üzenetére

nicktelen
(újonc)

Pl a Pinnacle PCTV-je nem megy, sőt tönkregányolja az XP-t.

(#547) nicktelen válasza Lomos (#496) üzenetére

nicktelen
(újonc)

Ja és a ME alól internetezve nem látható az XP, ahol a magánabb dolgaimat tartom...

(#548) tsibe válasza nicktelen (#547) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Ez valószínűleg azért lehet, mert az XP-s partíciót NTFS-re formáztad, nem?

(#549) Viszlát válasza tsibe (#533) üzenetére

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Szia Tsibe,

köszi a tippeket, minden rendben volt a listádból. Friss BIOS, driverek, PCI üres, memória rendben, IDE kábeleket cseréltem, a proci nincs húzva, 1100-re visszavéve is ezt csinálta...

Szal miután mindent megcsináltam, visszavittem az alaplapot, megnézték és kicserélték, mert nekik is ezt csinálta. (Azt ők sem tudták, hogy miért... ). Azóta gyönyörűen repít a gép :)

Köszi a segítséget azért :)

(#550) Viszlát

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Egy másik probléma...

Van kéts USB-s eszközöm egy HP 959C nyomtató és egy HP 3400c scanner... alapból ugye felvág az XP nekik saját drivert és működik is. De ugye nincs túl sok opció és beállítási lehetőség, ezért az emberfia fel akarná rakni full gyári cuccot hozzá. Meg is tenném, de már telepítésnél azt mondja, hogy nem találja a hardvert, vagyis nincs összekötve a géppel. (ismétlem az XP saját driverével tökéletesen működött, tehát össze van kötve :) )

Gondoltam egyet és letöltöttem a legfrissebb drivereket a HP oldaláról, de sajnos így sem működött, még mindig connection failed. Az USB is jó, mert ugye XP-s driverrel működött, plusz még kipróbáltam egy flash diskkel és egy digit. fényképezővel, mindkettőt gond nélkül tudtam használni.

Kíváncsian várom a tippeteket:)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.