Most raktam újra a W98/Wxp rendszeremet, gondoltam megosztom veletek tapasztalataimat, mert mostanában elég sokfelé láttam erre irányuló kérdéseket.
Szval, volt egy w98-am(elsődleges particion), meg egy logikai particióra nyomott winxp-m, és egy xp-s bootmenu, a két oprendszer látta egymást, ez egy win98 telepítés, majd winxp telepítés eredménye, ez eddig tiszta sor.Igen ám, de ha én a 98at újra akarom rakni (mondjuk már másfél éve fenn van), akkor az simán hazavágja az xp-s bootmenut, aztán akkor viszlát xp.
Ami most van az két db elsodleges particíó egyiken 98 másikon xp, meg egy bootmanager(GAG).A két partició (ill. oprendszer) nem látja egymást.Asszem a powerquestes bootmagickel be lehet állítani, hogy lássák egymást, de azt mondja, hogy ez nem túl egészséges.Mindenesetre engem nem zavar, hogy nem látják egymást mert van egy 3. logikai partícióm, azon vannak az adatok, aztán ha csereberélni kell, akkor az arra úgyis jó.Idáig meg úgy jutottam, hogy PartMagickel csináltam rescue discket, hideoltam az egyik elsődleges partíciót, OS fel a másikra, aztán ugyanez fordítva, majd ráengedtem a GAG-et és kész.
Na persze ez nem megoldás arra a problémára, ha csak a w98at akarjuk újratenni, az xp-t meg megtartani, arra egy ötlet: bootmagic el (asszem ezzel lehet, ha meg nem akkor vmi hasonlóval) rescue disk, majd mbr elmentése.HA C: re rakjuk a w98at akkor a meghajtóról (nekem legalábbis ott volt) az xp rendszertöltő cuccait is mentsük el valahova(ilyenek, mint pl.:ntloader, meg boot.ini meg ilyesmik), mert ha formázunk (egy fullos installnál illik), akkor azok is elszállnak.Ezek elvileg a gyökérben vannak. w98 install c-re, rakjuk vissza a rendszertöltő cuccokat, aztán meg rescue diskkel állítsuk vissza az mbr-t, aztán kész.
Ez utóbbi módszert még nem próbáltam, de elvileg működik.
Remélem tudtam segíteni, ha meg valahol nagy hülyeséget szóltam, vagy vmi nem világos, akkor úgyis szóltok, ugye? :))
''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''