Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#451) Sipi válasza peace&love (#450) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ne aggódj, nem olyan nehéz. A legjobban akkor haladsz, ha nem GUI-s beállításokat használsz, hanem a /etc könyvtár megfelelő config állományát megnyitod, és olvasgatod. Tele van commenttel, az alapján is elég jól be lehet már állítani a dolgokat, ha ez nem elég, ''man ...'' paranccsal minden beállításról olvashatsz, ha ez sem elég, a ''/usr/share/doc'' könyvtárban vannak a programok doksijai. Ha ez sem jó, Internet...:)

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#452) Rommel

Rommel
(lelkes újonc)

Hi mindenkinek! #370-nél felvetett problémámra elsõ tesztek alapján megoldást nyújtott a legújabb hyperion 4in1 feltelepítése XP alatt. Köszi mindenkinek!!

Terrorism is for pussies.

(#453) peace&love válasza Sipi (#451) üzenetére

peace&love
(fanatikus tag)

Tényleg elkerülhetetlen, ú.h. valszeg UHU linuxot fogok feldobni (mert az magyarul van, remélem a help is), és aztán az XP-t, vagy fordítva, és ha beleőszülök akkor is meg kell tanulni...:(((
Mondjuk akkor már inkább egy külön P I-es re rakom majd ha már neki merek látni, és azon fog menni a net-megosztás is meg minden, mivel én ugye windózos alkalmazásokat futtatok, szóval annak külön gép kell.

Azért lett volna jó, a win-es megoldás, mert akkor a saját gépemről mehetett volna az egész mindenség. Nem kellett volna file szerver, csak azt akartam megakadályozni, hogy minden gépen mindenki a saját rendszergazdája legyen, meg egy kicsit biztonságosabbra venni az egészet.

mindegy majd megbarátkozom a linuxal, bár nem nagyon szeretem a nem grafikus dolgokat.

Ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz!

(#454) Sipi válasza peace&love (#453) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja, akkor van egy kicsit macerás megoldás. Minden gépen be kell állítgatni külön-külön. A Policy (Házirend) állítgatásával elérhetsz egy csomó korlátozást. (Programs-Administrative Tools-Local Security Policy-Local Policies-User Right és Security Options. Csak vigyázz, nagyon könnyen kizárhatsz mindenkit a gépről, úgyhogy újra kell installálni a rendszert! Először egy gépen próbálgasd, és ha jó, jöhet a többi!

Jól jöhet még az is, ha minden gépen a létrehozott felhasználókat kiszeded az Administrators csoportból, és vagy a Users (ekkor semmit sem tudnak installálni, sokszor még az Office sem fut...) vagy a Power Users (ekkor sok mindent nem tudnak installálni, de legalább a programok nagy része megy nekik) csoportba átteszed őket. Az Administrator felhasználónak pedig adsz valami hihetetlen jelszót.

5 gépnél még nem olyan húzós megcsinálni.

Sipi

(#455) tsibe válasza bitfarkas (#442) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

Amikor a videokártya driver-ét felraktad, nem pampogott, hogy nem kompatibilis a rendszereddel? A videokártyához és a digit kártyához is Win2k-s drivert telepítettél, ugye?

Egészen egyszerűen megbizonyosodhatunk arról, hogy esetünkben codec-, avagy videokártya driver gond van.

Vedd ki a digit kártyát a gépből, majd indítsd el. Nézd meg a filmeket, hogy akad-e a kép. Ha akad, akkor légy szíves a 2000-es rendszerre telepíts fel egy játékot [pl. Need for Speed, szóval valami ''igényesebb'' játékot ((az igényest értsd úgy, hogy hardver iránt igényes :) )) ]. Indítsd el, és játssz vele kicsit. Ha megy szépen, akadozás nélkül a játék, akkor nem a videokártya driver a hibás.

Ha akad a játék is, akkor a videokártyád driverében van a hiba (a játék nem használ codec-et).

Ha a film és a játék sem akadozik digit kártya nélkül, akkor valószínű, hogy IRQ ütközés van a két kártyád között (digit, video). Rakd át a digit kártyát másik slot-ba. Ha egyik slot-ba téve sem jó a filmlejátszás, akkor a digitkártya drivere a ludas.

Ha semmi változás nincs egyik megoldás után sem, akkor a digit kártya összes codec-jét szedd le. Ezután telepítsd a következő codec-eket (de ne a digit kártyához adott CD-ről, mert lehet, hogy az nem jó a Win2k alatt) :

Global divX player (AC3-as hang-codec)
DivX5 bundle (kép-, video-codec)
DivxG400 (feliratkezelő filmekhez)
ffdshow (WMA hang-codec)
XViD MPEG-4 codec (kép-, video-codec)
OGGDec (hang-codec)

Én ezeket használom, és semmi probléma nincs sem filmek lejátszásánál, sem játékoknál.
A PH FTP szerverén killernél megtalálod ezeket mind, vagy ha nem, akkor a dvd.box.sk oldalán nézz körül codec-letöltés ügyben.

Ha az égvilágon semmi nem használ, és ezeket mind-mind végigzongoráztad, akkor szerintem mondjál le fájó szívvel a Windows 2000-ről, és próbálj megbarátkozni vagy az XP-vel, vagy pedig maradjon a Windows 98...

Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha elvárnád egy cápától, hogy ne egyen meg, mert vegetáriánus vagy.

(#456) peace&love válasza Sipi (#454) üzenetére

peace&love
(fanatikus tag)

Jelenleg így műxik, de nem az igazi, ha új gépet installok akkor ott meg kell adni egy rendszergazda jelszót, és tökmindegy, hogy ugyanaz-e mint a többin vagy se...
szóval már elvében sem az igazi az egész.

Ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz!

(#457) bitfarkas válasza tsibe (#455) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Szia Tsibe, nagyon rendes vagy, hogy ilyen kimerítően foglalkozol a gondommal, de tegnap (a hamadik) éjjel már én is kimerültem és lezúztam a W2k-a gépemről. Azóta gond nélkül megy a filmbeolvasás, a filmnézés. És ez ugyan nem a fikázó topic, de ha egy normál felhasználót (aki mint én is valamit kapisgál a HW/SW ügyekhez) egy nem is elavult gépen a ''fejlettebb'' szoftver ilyen megoldhatatlan problémák elé állít, akkor ott valami gond van. Az op. rendszer milliós példányszámait nem a guruk veszik. És ha a megszűnt támogatás miatt a régi vason a W98 alatt nem fognak az újabb, ilyen jellegű progik futni, valószinűleg kénytelen leszek - a magasságos M$ hangosan dícsérve - azt eldobni.

(#458) Den

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Hm, az ugye nem normális ha a task manager-ben a processes-nél 6 svchost.exe van ebből 4 system, 1 network service, 1 local service? Gondot amúgy nem okoz csak furcsa.

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#459) Sipi válasza Den (#458) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

svchost-ból szinte mindig több szokott lenni. Mondjuk négyet még csak agyonterhelt szerveren láttam... De ha network service és local service-ként is fut, akkor valószínűleg Nálad is valamilyen hálózati szolgáltatások (POP3, SMTP, SNMP, sttb) vannak. Egyébként Generic Host process for Win32 services, valószínűleg az elindított service-ek kezelője.

Sipi

(#460) Den válasza Sipi (#459) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Oké, de 6? ebből 4 mellett az van hogy system, és próbából lelőve semi nem hiányolta őket.

egyébbként egy smtp szerverem van, másról nem tudok. érdekes módon az egyik 13 megát foglal.

(#461) Sipi válasza Den (#460) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A 6 nekem is gyanús. Egy másik topic alapján :)) úgy sejtem, XP-d van. Nem ír ki több infót, hogy valójában mi fut? Mert az svchost csak egy keretprogram (ha megnézed, egy pár kb-os file). Gondolom, azért tudod lelőni (engedi és nem omlik szét), mert ténylegesen csak elindít más folyamatokat. Csak akkor indul, ha valamit indítani kell.

A mérete nem fontos, hatalmasra tud nőni, mert elvileg egy svchost elég sok service-t szokott indítani. Ha van valami rendes system analyzer programod, írasd ki vele a process tree-t fa alakban, ott látszania kell(ene), hogy miket indított el mindegyik svchost.

Viszont ha csak SMTP-szervered van... Vagy a ki/bejövő kapcsolatok miatt indult el ennyi, vagy inkább valami gáz van. Nézd át, milyen szolgáltatások futnak Services-ben, mert lehet, hogy van néhány fölösleges! (Én anno ezeket gyepáltam ki, így ment le 117-ről kb. 70 megára a memóriahasználat. És persze a futó processzek száma. És az svchostok száma is!)

Sipi

(#462) guess.who válasza Den (#460) üzenetére

guess.who
(senior tag)

Nekem 4 van, ebből 2 System, s az egyik szintén 13.872 mega. :)

...the fire in her eyes grew dim and then died as the poison inside reached her heart...

(#463) Den válasza Sipi (#461) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Na akkor asszem erőt veszek magamon és kigyomlálom azt a 4-5 berohadt, törölhetetlen programot ami fenn van meg az előző vga maradványait.

(#464) Sipi válasza Den (#463) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:)) :))

(#465) zolee_

zolee_
(újonc)

csá mindenki.akinek kérdése van az XP-vel kapcs. az szerezze meg a ''MisterXP'' programot és elég sok kérdére választ kap.
amúgy a QS... akármi az egy csomagütemező amit simán egy kattal el lehet távolítani.(ami eléggé egyértelmű!!!)

(#466) nicktelen

nicktelen
(újonc)

Ha jelen pillanatban XP-t használok, de az üresen lévő partícióra 98-at szeretnék feltenni, akkor bootmagic, vagy egyéb progi nélkül vajon induláskor fel fogja-e ajánlani a választást? Az xp ntfs-en van, a 98 értelemszerűen fat32 lesz.
Fordított helyzetben az xp kezelni tudja a dolgot, ha azt telepítem valemly más win mellé utólag, akkor megoldja.

Csak lassan mondjad, mert nem vagyok nagy spíler!

(#467) tsibe válasza nicktelen (#466) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=5167&start=330&what=&how=&fid=40#msg344[/L]
Megoldás: #msg357

Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha elvárnád egy cápától, hogy ne egyen meg, mert vegetáriánus vagy.

(#468) Crion válasza nicktelen (#466) üzenetére

Crion
(senior tag)

kézzel kell pakolgatnod az aktivitást és menni fog.

(#469) nicktelen

nicktelen
(újonc)

Ha van az xp-nek bootmanagere, akkor azt hogyan sikerült magyarosítaniuk?

Engem a formázás-törlés is megzavart.

(#470) nicktelen

nicktelen
(újonc)

Köszi, valami ilyesmin törpöltem én is, de ezt amolyan azt hiszem válasz volt a kérdésre, műkszik is?

(#471) nicktelen válasza Crion (#468) üzenetére

nicktelen
(újonc)

Köszi, sajna úgy tűnik tényleg manuálisan kell az aktivitást állítanom minden esetben...pedig mindent megpróbáltam az xp alól még a MBR-t is újraírtam.

(#472) rup1u5

rup1u5
(PH! kedvence)

szasztok

Külön paticion van nálam 98, és egy másikon pedig ez alól telepített xp.
Az érdekelne hogyha formatálom a c:/-t 98 újratelepítése céljából, akkor mûködôképes marad e az xp, és ha sikeresen feltelepûl a 98 akkor megmarad e a bekapcsolás utáni választási lehetôség az oprendszerek között?

Ezenkívûl érdekelne hogy mi a fene az az MRB vagy MBR.

Nálam xp alatt minden játék szaggat viszont stabil a rendszer.
98 alatt minden repeszt azviszont havonta összeomlik.
..és fingom nincs róla hogy miért.

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#473) rup1u5 válasza rup1u5 (#472) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Na...
milesszmááá......

(#474) guess.who válasza rup1u5 (#472) üzenetére

guess.who
(senior tag)

MBR -> Master Boot Record :)

Szerintem ha a C-t leformázod és 98-at telepítesz rá, akkor az XP rendszerválasztó menüje is eltűnik, mert a 98 pont ebben az MBR-be írja be saját magát, mint elsődleges és egyetlen operációs rendszert... Neked ilyesmi (mármint a menü) azért volt, mert az XP-t tetted fel másodiknak, ami észrevette, hogy van másik operációs rendszer már a gépen, és menüzött...

...the fire in her eyes grew dim and then died as the poison inside reached her heart...

(#475) rup1u5 válasza guess.who (#474) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Igen ezt én is tudom. ....teljesen hülye azért nem vagyok:)

Az érdekelne hogy hogy tudom w98 ujrainstal után is megőrízni ezt a választómenüt.

...éskösz

(#476) rup1u5

rup1u5
(PH! kedvence)

ja és hol található ez a MBR?
Hátha úgy meglehet csinálni hogy elmentem a régit, majd ujrainstal után felülírom vele az ujat.

így megoldható?

(#477) Den válasza rup1u5 (#476) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

így valszeg megoldható, boot managerek tudnak asszem mbr-t menteni. Amúgy a vinyó első szektora asszem.

(#478) rdi

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szerintem nem kéne annyit problémáznod, tegyél fel egy free bootmanagert és kész.

Fej! Tor! Potroh!

(#479) rup1u5 válasza Den (#477) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Ez bonyolultabbnak hangzik mint gondoltam:(
Hónapok óta szaraxik a 98. mostmár ideje lenne megcsinálni úgy hogy az xp is megmaradjon.
kénytelen leszek kisérletezni....:(
tudsz egy freeware boot managert mondani?

(#480) rup1u5 válasza rdi (#478) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

nem problémáznék ha csináltam volna már ilyet...
...kereső indul...:)

(#481) Den válasza rup1u5 (#479) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Én egyet ismerek bootstar a neve asszem, de nekem nem tetszett, egyébként lehet vele indítási ''profilokat'' csinálni, meg minden...

(#482) localhost válasza rdi (#478) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

[L]http://www.google.com/search?q=Free+Bootmanager+Download&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=hu&lr=[/L]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#483) localhost válasza localhost (#482) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bocs Rupius neked akartam.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#484) rup1u5 válasza localhost (#483) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Thx!

(#485) rup1u5 válasza Den (#481) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

na megvan ez a bootstar....
megyek bekapcsolok egy pc-t

(#486) rup1u5

rup1u5
(PH! kedvence)

már csak arra kéne rájönnöm hogy kell ezt a bootstart eredményesen használni...
ha valakinek van tapasztalata akármilyen bootb@sztatóval esedezve kérem ossza meg velem.
bár ez már majdnem OFF...
w98 ujrainstal elött vagy után kell ezt használni?
mentsem el az Mbr-t?
vagy mi?

sajna ehhez már tényleg síkhülye vagyok...

(#487) Den válasza rup1u5 (#486) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Mindenképp előtte, sajna már vagy 2 éve foglalkoztam a progival úgyhogy konkrétabb segítéget nem tudok adni, viszont korrekt volt a helpje. Az mbr elmentése nem árt mielőtt csinálsz valamit.

(#488) rdi válasza Den (#487) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tényleg nem akadékoskodás képpen, de ha van bootolható rendszered a gépen akkor a bootmanager azt megtalálja és kiírja neked. Most be kall valljam, hogy már régóta nincs több rendszer a gépemen, ezért ezt nem használom. Ha csak nem az ezermittudomén hányadik szektor fölött van az oprendszer indítása, akkor a bootmanager meg kell találja, és automatikusan beírja. Neked már csak okiznod kell.
Mindenestre egyszer (!) volt Win98 Win2000 és Linux Debian potato a gépen és monden probléma nélkül működött a bootmanager.

Fej! Tor! Potroh!

(#489) rdi válasza rdi (#488) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyébként meg az fdiskkel is korrektül lehet boot partíciót választani.

Fej! Tor! Potroh!

(#490) PeliScan

PeliScan
(PH! addikt)

''UNHANDLED EXCEPTION: at 01C22E12 -> ACCESS_VIOLATION''

Mit jelent ez? Mivel van a gáz? Ezt különben egy setup elindítása váltja ki, közelebbről az Exact Audio Copy. Duplakatt, és a fenti szöveg... :(

Last minute színházjegyek, féláron! -- www.maesteszinhaz.hu

(#491) Den válasza PeliScan (#490) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Valami, olyan helyre vagy erőforráshoz akar nyúlni ahova nem szabadna neki, és az op rendszer nem engedi. Asszem.

(#492) nicktelen válasza rup1u5 (#479) üzenetére

nicktelen
(újonc)

Tisztelt ikertesóm!

Nem csak, hogy bonyolultnak hangzik, de az is, a 98 szemrebbenés nélkül írja felül az MBR-t, ennek következtében mintha xp nem is lenne. A 98-on DOS alól az FDISK-kel tudod az aktuális partíciót kijelölni. Xp alól pedig a lemezkezelővel teheted meg ugyanezt. Ez a sorsa, ha az xp után telepíted (újra) a másik windowst. Mivel nekem komoly rendszergazda is azt mondta, hogy ez azért fogas kérdés, mivel a boot managerek nagy része nem hogy nem fut xp alatt, de tönkre is vágja.

Ugyanezzel görcsöltem tegnap és ma. A megoldás az lett, hogy vettem egy mobile rackot és arra tettem fel az xp-t utólag, ha elkülönöl fizikailag is a két lemez, nem csak partíciók, sokkal korrektebb. Tudom, hogy nem ez a megoldás, de huszáros volt nem?

(#493) nicktelen válasza rup1u5 (#479) üzenetére

nicktelen
(újonc)

Ja az xp nekem nem maradt meg...időnként úgy sem árt újratelepíteni, különösen, ha már szaggat.

(#494) rog

rog
(PH! kedvence)

az internet megosztás, ha jól tudom, a hálozati kapcsolat tulajdonságainá,l a speciális fülön található. lenne. nálam, csak egy kedves üzenet található itt:
''A Windows nem tudja megjeleníteni ennek a kapcsolatnak a tulajdonságait.
Valószínüleg megsérült a windows managment instrumentation-információ... ''

aztán még azt mondja, hogy használéjam a rendszer visszaállítót, és húzzak vissza egy korábbi visszaállítási pontra.
ezt persze nem tudom már megtenni, valakinek van egy jobb ötlete mint az xp-nek?

(#495) szekreny

szekreny
(tag)

Most raktam újra a W98/Wxp rendszeremet, gondoltam megosztom veletek tapasztalataimat, mert mostanában elég sokfelé láttam erre irányuló kérdéseket.

Szval, volt egy w98-am(elsődleges particion), meg egy logikai particióra nyomott winxp-m, és egy xp-s bootmenu, a két oprendszer látta egymást, ez egy win98 telepítés, majd winxp telepítés eredménye, ez eddig tiszta sor.Igen ám, de ha én a 98at újra akarom rakni (mondjuk már másfél éve fenn van), akkor az simán hazavágja az xp-s bootmenut, aztán akkor viszlát xp.
Ami most van az két db elsodleges particíó egyiken 98 másikon xp, meg egy bootmanager(GAG).A két partició (ill. oprendszer) nem látja egymást.Asszem a powerquestes bootmagickel be lehet állítani, hogy lássák egymást, de azt mondja, hogy ez nem túl egészséges.Mindenesetre engem nem zavar, hogy nem látják egymást mert van egy 3. logikai partícióm, azon vannak az adatok, aztán ha csereberélni kell, akkor az arra úgyis jó.Idáig meg úgy jutottam, hogy PartMagickel csináltam rescue discket, hideoltam az egyik elsődleges partíciót, OS fel a másikra, aztán ugyanez fordítva, majd ráengedtem a GAG-et és kész.

Na persze ez nem megoldás arra a problémára, ha csak a w98at akarjuk újratenni, az xp-t meg megtartani, arra egy ötlet: bootmagic el (asszem ezzel lehet, ha meg nem akkor vmi hasonlóval) rescue disk, majd mbr elmentése.HA C: re rakjuk a w98at akkor a meghajtóról (nekem legalábbis ott volt) az xp rendszertöltő cuccait is mentsük el valahova(ilyenek, mint pl.:ntloader, meg boot.ini meg ilyesmik), mert ha formázunk (egy fullos installnál illik), akkor azok is elszállnak.Ezek elvileg a gyökérben vannak. w98 install c-re, rakjuk vissza a rendszertöltő cuccokat, aztán meg rescue diskkel állítsuk vissza az mbr-t, aztán kész.
Ez utóbbi módszert még nem próbáltam, de elvileg működik.
Remélem tudtam segíteni, ha meg valahol nagy hülyeséget szóltam, vagy vmi nem világos, akkor úgyis szóltok, ugye? :))

''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''

(#496) Lomos válasza szekreny (#495) üzenetére

Lomos
(fanatikus tag)

en 1 idoben vacakoltam XP/98 parossal...de minek?

XP alatt mar siman megy minden ami 98 alatt is...bar kinek hogy...csak praktikussag miatt eleg az XP :)

www.HuWiCo.hu - Hungarian Wireless Community

(#497) Hold

Hold
(őstag)

Én sokáig 98SE rajongó voltam.. de mióta elkezdtem megismerni az XP-t egyre jobban szeretem.. :DD

Az élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!

(#498) beeboy

beeboy
(PH! addikt)

Helllo!

Valaki tudja, hogyan lehet az XP intézőjébe visszavarázsolni a könyvtárszerkezet vonalait. Mint a regeditben, vagy mint a win2000 intézőjében. Ha valaki tudja segítsen. Köszi.

Nem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...

(#499) tAz

tAz
(újonc)

Szasztok! Létezik hogy az XP alatt az ie6 egy IP címre adatokat küld ki minden indítást követően? A tűzfalam mindig megfogja, nagyon unom.

...megrendül a föld és rázkódik ...

(#500) PeliScan

PeliScan
(PH! addikt)

Tudja vki, hogy hogy lehet beállítani, hogy egérmozgásra ne ''keljen fel'' a gép stand-by állapotból?

Last minute színházjegyek, féláron! -- www.maesteszinhaz.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.