Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#401) pz válasza tsibe (#398) üzenetére

pz
(újonc)

Szia!

Köszi a gyors reakciót!

A TCP/IP-t szerintem megfelelően adtam meg - bár nem figyeltem a kis hálózatoknál szokásos 192.169.x.y-ra: az NT 10.1.1.1, az XP 10.1.1.2 (A notebook-on NetSwither-t használok, így könnyen váltok a környezetnek megfelelően.) A subnet mask-om mindkét gépen 255.255.255.0. Mindkét gépen azonos a workgroup: ''MUNKACSOPORT''. DNS-t egyik helyen sem állítottam be.

A felhsználóról: (megszokásból is) ugyanazt a felhasználót használom (ráadásul a két gépen még a jelszó is megegyezik).

Az NT-n a SP5 van fennt.

Karácsony tájékán a családban összeduktam a notebook-omat egy aztali XP-s géppel és azzonnal látták egymást (bár akkor dinamikus IP-re voltak beállítva).

Hálózatokkal még nem foglalkoztam, de elgondolásom szerint ennek úgy kellene mennie, mint a karikacsapás. Az egyik barátomnak is ugyanilyen notebook-ja van és otthon ő is nagyon kínlódik, hogy össze tudja hozni egy W2k-s géppel. Ennek hátterében nem lehet valamilyen új XP-s dolog, mondjuk, amit az NT nem ismer?

pz

(#402) tsibe válasza pz (#401) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Ha ugyanaz a felhasználó mindkét gépen, akkor
IP cím:
XP: 192.168.0.1, NT: 192.168.0.3
Átjáró:
XP: 192.168.0.1, NT: 192.168.0.1
DNS:
XP: 192.168.0.1, NT: DNS engedélyezése, 192.168.0.1, gazda: NT-s_gép_neve (írd ide az NT-s gépnek a nevét, tehát pl: PC02), tartomány: munkacsoport
Indítsd újra a gépeket. Ha ezután sem megy, próbáld meg az XP-n a Hálózat beállítása varázslót lefuttatni.

Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha elvárnád egy cápától, hogy ne egyen meg, mert vegetáriánus vagy.

(#403) pz válasza tsibe (#402) üzenetére

pz
(újonc)

A leírtaknak megfelelően mindent megcsináltam, és ugyanazt produkálja a kacsolat: Xp-ből nem látom az NT-t, a NT-n bejelentkezési hibaüzenet az Xp-re.

Van még ötleted? (Most én abbahagyom, holnap folytatom.)

pz

(#404) tsibe válasza pz (#403) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

Légy szíves mindkét gépen, de főleg az XP-n a Felügyeleti Eszközök-ben a Helyi Biztonsági Házirend-ben a Biztonsági Beállítások Helyi Házirend Felhasználói jogok kiosztása-nál a Számítógép elérése a hálózatról-hoz add hozzá a Mindenki nevű ''felhasználót''.

Ugye mindkét gépen admin vagy?

Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha elvárnád egy cápától, hogy ne egyen meg, mert vegetáriánus vagy.

(#405) PeliScan válasza tsibe (#399) üzenetére

PeliScan
(PH! addikt)

Ehh, elfelejtettem mondani, hogy nekem extra igényeim vannak! :) Szóval, az igazi az lenne, ha a mappa-nézetben nem lennének kiterjesztések, de ha ráklikkolok külön, hogy ''Tulajdonságok'', akkor ezen belül ne azt írja ki ''Fájltípus:'' alatt, hogy ''PaintShopPro file'' hanem hogy ''JPEG layer-4'' vagy szimplán hogy ''jpg'' v ''bmp'' vagy ilyesmit...

Vagy túl sokát várok a Windóztól..? ;]

Last minute színházjegyek, féláron! -- www.maesteszinhaz.hu

(#406) tsibe válasza tsibe (#404) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Bocsi, az NT-t megnéztem, mert nem tudtam pontosan. Ott az Administrativ tools \ User manager for Domains \ Policies menü \ User Rights-ban fogod megtalálni az Access this computer from the network-öt. Ne haragudj.

(#407) pz válasza tsibe (#406) üzenetére

pz
(újonc)

Az XP-n megvan (így is volt) ez a beállítás. Az NT-n majd csak este tudom megnézni, mivel nem otthon vagyok.

pz

(#408) tsibe válasza pz (#407) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Képzeld, kicsit törtem a fejem ezen az este, és szerinted, te mit gondolsz, hogy mi van, ha az egészbe a NetSwither kavar be? Hm? Mert amit leírtam beállítások, úgy mindenféle segédprogi nélkül mennie kell a hálónak! Ha használsz tűzfalat, azt is lődd le majd, amikor próbálkozol. Ugye a hálózati összetevők között csak a TCP/IP protokoll van, ilyen IPX/SPX nincs egyik gépen sem, ugye?

No, mindegy, visszatérünk még rá este, ha majd otthon meg tudod az NT-t is nézni...

(#409) pz válasza tsibe (#408) üzenetére

pz
(újonc)

Itt, ahol dolgozok, próbáltam más gépről elérni az XP-met hálózaton keresztül, de nem sikerült. W2k-n és egy NT gépen is ezt a hibát írja ki: ''Logon failure: the user has not been granted the requested logon type at this computer'' Valószínünek tartom, hogy valami XP-s beállítás, vagy valami újdonság lehet a háttérben. Nézegettem a helyi házirend/biztonsági beállítások/hálózati biztonság v. hálózati hozzáférés bejegyzéseket. Itt nem lehet valami, ami miatt nem megy? (Ezen beállítások help-jében olvastam olyanról, hogy valami gond adódhat NT-s vagy W2k-s gépekkel történő összekapcsolásnál. De nem jöttem rá mit, hogyan kell csinálni.)

Már lassan odáig jutok, hogy megkérdezzem: Látott már valaki XP-t és NT-t, vagy W2k-t összekötve működni?

Van az XP-s gépen Norton Internet Security, de ennek a personal firewall-ját kikapcsoltam - amíg nem tettem ezt meg, nem tudtam pingelni sem ezt a gépet. A NetSwitcher szerintem nem okoz gondot, mivel a gép hálózati beállítási megfelelően látszanak.

pz

(#410) bitfarkas

bitfarkas
(őstag)

Segíjjetek!
Win2000 alatt a MP a DV AVI, vagy akár az Mpeg2 kódolású fájlokat is lassítottan, akadozva (hangot is) játssza le vinyóról, CD-ről egyaránt. Ugyanezen fájlok az azonos gépen levő 98SE alatt gyönyörűen futnak. A W. MP-t már W2000 alá is feltelepítettem az összes kodekjével együtt, a helyzet változatlan. A CD lejátszás egyébként normális.

(#411) CsendPenge válasza bitfarkas (#410) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Hát, ezt nem sikerült túl érthetően leírnod... Esetleg nekifutnál mégegyszer?

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#412) bitfarkas

bitfarkas
(őstag)

Remélem most világos leszek.
Win98 alatt videoszerkeztő progikkal különböző formátumú videofájlokat hoztam létre(DV AVI, MPEG2, AVI Divx. A media player (asszem 7.0 verziója), ezeket hibátlanul le is játssza. Lehet, hogy megbolondultam, de feltettem a win2000 Pr. oprendszert, (tán ez tudja kezelni a 4 GB-nál nagyobb fájlokat) A korábbi videofájlok lejátszásánál a MP lassított felvételként játszik vissza, akár vinyóról, akár CD-ről hívom be őket. Ezen az sem segített, hogy az új oprendszer alá mégegyszer letelepítettem a MP 7-es verzióját.
A videokártya geforce 2, a meghajtót a netről töltöttem le az Nvidia honlapjáról. Lehet, hogy videokártya driver probléma?

(#413) CsendPenge válasza bitfarkas (#412) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Most egészen jól sikerült :)) Szerintem ott lesz valami bibi. Minden okénak tűnik, másra nem nagyon tudok gondolni. De majd ha Tsibe errejár, lehet, hogy többet tud mondani, mint én :t)

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#414) KL

KL
(kvázi-tag)

Hi!

XP-vel lenne a következő problémám:
LAN partykon nagy file cserét szoktunk bonyolítani, és az utóbbi időkben, bár látom a hálózatot, de ha egy másik számítógépbe be szeretnék lépni az enyémről, akkor vagy eltart 30 percig, amíg meglátom a megosztott könyvtárait, vagy feladja a kísérletezést(amíg ez megy, normálisan újra sem lehet indítani, csak resettel). Ellenben a játék megy, és ha hálózati meghajtóként csatlakoztatom a célgép megfelelő könyvtárát, akkor egyből látom a file-okat, és k. gyorsan át is másolja.

Mi lehet a gond? Találkozatatok már ilyennel?

Kösz a segítséget!

Üdv!

KL

A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely a teljes megsemmisüléshez vezet...

(#415) bitfarkas válasza CsendPenge (#413) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Köszi, este kipróbálom a kártyához eredetileg kapott w2000 drivert, mert a letöltött minden csodával meg van tömve, csak kérdés, hogy az eredeti funkció milyen

(#416) CsendPenge válasza bitfarkas (#415) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Az ötlet jó :)) Még annyit, hogy beszélj Tsibével is, hátha ő meg tudja mondani neked pontosan, hogy w2k-hoz melyik detonator a legjobb. Eléggé sokat hallani erről, hogy ilyen olyan verzióju driverrrel nem megy okésan, csak a x.y-al. Nekem Matrox van, így nem vagyok képben.

(#417) tsibe válasza bitfarkas (#412) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

Szerintem is talán videokártya driver elégtelenség állhat a probléma hátterében. (Ezt de szépen mondtam :)

(#418) tsibe válasza CsendPenge (#416) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Off
Csendpenge, légy szíves ezt ne csináljad. Nem vagyok mindenható, nem tudok mindent, és ez a... nemtomhogymondjam... reklámozás? istenítés? mijez? szóval ez nagyon zavarba hoz. Kérlek ne csináld :(
On

(#419) tsibe válasza KL (#414) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

DNS és WINS be van állítva fixen a helyi hálózaton? A TCP/IP tulajdonságainál a WINS-nél állítsd be: Enable NetBios over TCP/IP. Ugye minden gépben 100-as hálókártya van? Ha igen, akkor nyisd meg az Eszközkezelőt, kattints a hálókártyára, jobb gomb, Properties, Advanced fül, Válaszd ki a Link Speed & Duplex-t, és a Value-t állítsd 100Mbps/Full Duplex-re. Ezt azon a gépen is meg kéne tenni, amit tallózni szeretnél a hálóról. Switch-csel vagy Hub-bal vannak a gépek összekötve olyankor? A többi gép is XP-s? NetBeui protokoll nincs véletlenül a hálózati összetevők között? Mert ha van, akkor esetleg el lehetne onnan távolítani, ha a hálózati játékhoz nem szükséges feltétlenül... A kábelekkel minden rendben?

(#420) KL válasza tsibe (#419) üzenetére

KL
(kvázi-tag)

Helló!

Most nem az otthoni gépemről írok, így kapásból csak ezekre tudok válaszolni:
- mindegyik gépben 100-as kártya van
- Switch-csel vannak összekapcsolva
- minden gép xp-s
- többieknek megy(alakalmanként kb. 12 gép), valószínűleg a kábelek rendben vannak

Kösz a tippeket, hétvégén kipróbálom.

Üdv!

KL

A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely a teljes megsemmisüléshez vezet...

(#421) bitfarkas válasza tsibe (#417) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Szia Csibe!
Attól tartok nem videokártya problémáról van szó. Feltettem az eredeti drivert, semmi hatás. DMA OK, codec úgyszintén, ütközés az eszközkezelőnél nem látszik. Directx 8-as verzió, víruskereső blokkolva, a W2K saját videolejátszójánál ugyanez a probléma. Amiért gondolom, hogy nem a videokari, hanem valami más lehet a ludas, mert a video capture sem fut rendesen. A frémek 20%-át eldobja a rendszer. Valami erőforrásprobléma lehet, mert még az egérmutató mozgása is akadozik videolejátszás közben. A memória 256M, és az AIDA közel ugyanazt az írási és olvasási sebességet mérte rajta, mint W98-nál. (Alaplap Acorp, proci 1Ghz Athlon, vinyó Barrakuda) Szívesen bemutatnám Neked az Eseménynapló alkalmazás részét is, de most nem az otthoni gépről írok, nekem meg azok a bejegyzések nem sokat mondanak.
Már újratelepítettem az oprendszert mort nem NTFS-re, hanem FAT32-re, semmi hatás. Most tartok ott, hogy hazamegyek, lezúzom a rendszert és anyázom Billit.

(#422) bitfarkas

bitfarkas
(őstag)

Tsibe, bocs a fonetikáért!

(#423) Sipi válasza bitfarkas (#421) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem valami kodek-probléma lehet. Ráadásul a Media Player video-lejátszásban nem a legjob... Túl lassú.

Próbálj ki valami más lejátszót (pl. BSPlayer). Esetleg szedj le minden utólag telepített kodeket, és tegyél fel egyet (DivX-et, vagy pl. a Nimo Codec Pack elég jó), de csak egyet! Lehet, hogy 2-3 DivX kodek is fent van, és egymással hadakoznak...

Vagy a Win98 alatt használt szerkesztőd elrontja a video keretét, és rossz értéket ír be frame rate-nek. Nézz egy video info-t, hogy PAL/NTSC-e a video folyam, mekkor a frame/sec, stb.

Geforce2 alatt szerintem Windows 2k-ból nem fogsz rendesen felvenni. Nekem is ilyenm van (GTS), rengeteg helyet átnéztem, az egyetlen megoldás az, hogy használjak Win98-at, azon már láttak egyesek múködő felvételt.

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#424) Sipi

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jaj, bocsánat a rengeteg elgépelésért!

Sipi

(#425) bitfarkas válasza Sipi (#423) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Szia Sipi!
Nem hinném, hogy frame rate elcseszés, mert W98-al videóra visszaírok vele, Mpeg2 tömörítéssel megírt CD-t más gép =(W2000-el) gyönyörűen játszik. Ráadásul a W2k alá telepített videoszerkesztő borzalmas frém eldobással kepcsöröl.

(#426) Sipi válasza bitfarkas (#425) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A szerkesztett videót a számítógéppel capture-ölted? Mert az w2k alatt nem működik jól. Én két éve szívok vele, hogy menjen, egyszer már sikerült bélyeg nagyságban, irtózatos minőségben, 5 frame/seccel felvennem, de általában csak szól, hogy nem megy a capture codec. Amire persze azt írja ki, hogy driver is loaded and ready...

Ha a géppel felvett videó, akkor még mindig lehet ugyanez a hiba. A GeForce2-es sorozat video-inje nem a legjobb eresztés... A GF4-es állítólag sokkal jobb.

Más lejátszó is nyúzza a videót w2k alatt?

Sipi

(#427) bitfarkas válasza Sipi (#424) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Te Sipi, nem lehet az, hogy a fikázó topicon írt véleményed miatt van ez az egész?
Idézem: ''Az erőforrás nem annyira nevetséges... A Windows 2000 is alap telepítés után kb. 117-128 mega memóriát fogyaszt. Amikor még semmit nem tettél fel, nem indítottál el. Erre még az XP rétehet egy keveset. És egy mai, normálisabb játék futás közben több, mint 128 megát igényel. Nekem pl. a Operation Flashpoint 256 mega RAMM-mal döcögött (állandóan vinyóhoz nyúlkált, gondolom, swappelt). Tettem bele még 256-ot, most gyönyörűen megy.''
Na az én gépemben 256 MB mem van. A videofájljaim meg kicsit terjedelmesek DV AVI formátum, bár az csak 4 MB/sec. (Persze van még feldolgozás..)

(#428) peace&love

peace&love
(fanatikus tag)

A kérdés a következő lenne: 5 gép egy hálóban, és->
Jelenleg egyenrangú munkacsoportos megoldás megy, de ez így már nem jó! Azt kellene megoldanom, hogy az én gépem legyen a rendszergazda-gép, és ossza a jogosultságot mindenkinek...
Ha csinálok egy tartományt, akkor ami tartományt én hoztam létre abban ez így van? Tehát abba a tartományba csak az léphet akinek létrehozok egy fiókot, nem?
Na, mert ha igen, akkor hogy kell XP-ben tartományt létrehozni?
Amikor hálózatbeállítást csinálok, akkor vagy munkacsoporthoz, vagy tartományhoz tudok CSATLAKOZNI...
Vagy ha egy nem létező tartományhoz csatlakozok azzal hozom létre?(ezhülyeség, nem?)

Vagy hajíccsam ki az XP-t oszt kezdjek el foglalkozni a 2000-rel? Az a baj, hogy azzal még nem nagyon volt dolgom, bár biztos nem egy ördöglakat az se, az xp-ben is csak ezt nem értem.
NA ASSZEM LÁCCIK, HOGY LÁMA VAGYOK, TESSÉK LÉCCIVES SEGÍTENI!

Valami tutorial is elég, vagy link, ilyesmi... ha lehet akkor legyem már magyarúl.

Ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz!

(#429) bitfarkas válasza Sipi (#426) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Nyúzza. Ráadásul más kódolású Avi fájlt is ugyanúgy nyúz. Attól meg falnak megyek, ha nem tudok online videóbeolvasást a W2k-val. W98-al 4GB fájlméretig frémvesztés nélkül fut, öröm nézni. Ha a W2k Neked már egy éve nem hajlandó erre, miszklikre vágom a telepítő CD-t

(#430) Sipi válasza bitfarkas (#427) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Attól függ, mire gondolsz. Videoszerkesztéshez bármekkora memória kevés...:) Felvételhez nem kell (túl sok), ott a proci, a busz és főleg a vinyó sebessége a döntő. Na meg a gagyi driver/program, amit ehhez a kártyához adnak. Mondom, w2k alatt GF2-essel nemigen fogsz rendesen felvenni.

[L]http://www.tek-tips.com/gviewthread.cfm/lev2/66/lev3/68/pid/749/qid/155668[/L]

DV formátumhoz iszonyú gyors vinyó kell.

Csak MP-lejátszás közben lassú a rendszered? Mert DV, DivX lejátszásához nem árt, ha a videokártyád overlay-kiterjesztését használja alejátszó-program. Az MP nem tudom, használja-e, de azzal nekem is minden video szaggat, full screenben pláne. Normálisabb lejátszókkal gyors, mint atom.

Sipi

(#431) CsendPenge válasza bitfarkas (#429) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Hát, ez nekem is codec problémának tűnik. Részletesen milyen codec-et használsz? Egyébként a renccer nincs húzva, nem?

(#432) Sipi válasza peace&love (#428) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tartományt Windows 2000 vagy XP Szerverrel tudsz csak létrehozni. Ezután a többi munkaállomással már tudsz csatlakozni ehhez a tartományhoz, és az abban definiált felhasználói nevekkel belépni a gépre.

Sipi

(#433) CsendPenge válasza tsibe (#418) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

''és ez a... nemtomhogymondjam... reklámozás? istenítés? mijez?''
Kötözködés? :DDD)

(#434) peace&love válasza Sipi (#432) üzenetére

peace&love
(fanatikus tag)

És az én XP professional-om az XP szerver vagy nem, vagy hogy csinálok belőle azt? :(

(#435) Sipi válasza peace&love (#434) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az nem szerver, és sehogy.:) Külön kell megvenni. Néhány százezer forintba kerül, ehhez alapban öt felhasználó csatlakozhat. Ha többet akarsz, pluszban ún. Client Access License-t kell venni, felhasználónként egyet.

Sipi

(#436) bitfarkas válasza Sipi (#430) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

A vinyóval semmi gond, még 5000-es fordulatúval is eldöcögött, de most 7200-as Maxtor és Seegate-al beolvasásnál és lejátszásnál is kiváló (persze W98) Codec ügyben hülye vagyok. A lejátszót a codecjeivel együtt az ADS Pyro kártya szoftvereivel együtt kaptam.

(#437) bitfarkas válasza CsendPenge (#431) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Kodek ügyben ld. Sipinek írtakat. Felpörgetést próbáltam, de már 50 MHz-nél is ki-kifagyott, így hagytam fenébe, az 1GHz a stabil működéshez elég. A videotömörítés, vagy átkódolás így persze nem nagyon gyors, kb 2szerese az online sebességnek (DV AVI - Divx). De a digit. videóra való szimpla kiírás nem volt probléma W98-al. A codec probléma azért nem valószínű, mert a beolvasásnál nincs átkódolás, (a beolvasott kép megjelenítése pedig gyufásdoboz méretű) a rendszer mégis borzalmasan lassú.

(#438) Sipi válasza bitfarkas (#436) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hm, akkor nem hardver baj, minden kodek rossz, minden lejátszóban... Az egyetlen, amire gondolni még tudok, a videokártya-driver hibája. Esetleg próbáld meg uninstallálni a mostani nVidia drivert, éé feltenni még egyszer (akár egy újabbat is). De mindenképpen uninstall először, mert sokszor ütközés lép fel a régi és új driver között!

Sipi

(#439) bitfarkas válasza Sipi (#438) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Na de Sipi! Miért hibátlan ugyanez a lejátszó a benne levő pocsék kodekekkel együtt a W98 alatt? Driverek oda vissza leirtva, újrarakva eredmény = 0. Még este feladom a gépnek mindkét oprendszer alatt ugyanazt a számítási feladatot, hogy kizárjam a megjelenítés körüli ügyeket, és majd meglátjuk van-e különbség a lefutási idők között.

(#440) CsendPenge válasza bitfarkas (#437) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Ne haragudj, de szerintem igenis a codek-ek körül van gond. Lényegében csak ez az egy jelentős különbség van a két esett között. Amúgy meg ha megjelenítés van, akkor kódolás is van, vagyis használja a codec-ekeket. Persze, ez csak tipp részemről, mert w2k-m az életben nem volt. Lehet, hogy nem fog tetszeni, de azt javaslom, hogy 98 alatt nézz filmet, és örülj neki, hogy legalább megy. M$ cuccok alatt néha ez is csoda.
P.S.:a ph ftp szerveren valakinél van fent egy csomó codec. Mazsolázz :)

(#441) Sipi válasza bitfarkas (#439) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mert a Win98 driverei más felépítésűek. Ha a kodek és a lejátszó ugyanaz w98 és w2k alatt is, de w98 jól játszik le, gondoltam, csak a display driver körül lehetnek gondok.
De most már gőzöm sincs, mi lehet a baj...

Sipi

(#442) bitfarkas válasza CsendPenge (#440) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Én alapvetően nem nézem a filmet, csinálom, na nem megélhetésiből, csak úgy magamnak. (digit kamera, vagy digitalizált beolvasás, vágás, effektusok, stb.) Nem is akartam volna oprendszert váltani, ha nincs ez a fránya 4 gigabájtos fájlméret korlát a W98-ban. Aszonták, a W2k-ban mehetek fölfele. Ez most 18 percnyi anyag, ami kevés. Elvileg kódolás, tömörítés után az eredetiben több darabos fájlok összefűzhetők, ami ma még nem gond, de előbb utóbb jön a DVD írás, az már így nem oldható meg. Mi a frászt csináljak?

(#443) Sipi válasza bitfarkas (#442) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

FAT32-vel marad a 4 giga. NTFS-re nem emlékszem, de úgy tudom, ott is ennyi a maximum fileméret. Az AVI formátumú file-okra pedig ott a 2 GB korlátozás...:)

Sipi

(#444) peace&love válasza Sipi (#435) üzenetére

peace&love
(fanatikus tag)

De W2k-rel lehet, nem? Vagy azzal se? Az nem kerül annyiba...

Vagy kerítsek vmi linuxos havert aki elmagyarázza nagyjából, és segít megcsinálni?

(#445) Sipi válasza peace&love (#444) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bármelyik oprendszer (w2k, XP) jó, de csak a szerver verzió. Mindkettőből van Professional (otthoni felhasználásra, munkagépnek), Server (szervernek:))), Advanced Server és Database Server. (Na jó, ne kössetek belém, XP-ből még nem nagyon van utóbbi kettő...)

Linux alatt a Samba nevű programmal elő tudsz állítani windows-os tartományt, ezzel windows-os nyomtatómegosztást, állománymegosztást is tudsz csinálni. Elvileg egyetlen egy szöveges file-ba kell irkálni dolgokat, annyira nem szörnyű. De nem akarok itt is flame-elni...:)))

Sipi

(#446) xuldar válasza Sipi (#443) üzenetére

xuldar
(őstag)

NTFS-nél semmilyen fileméret-korlátozás nincs, csak a partíció mérete. Az NTFS-nek nincs fat-táblája, egy indexfile-ba gyűjti a file-ok adatait (elhelyezkedés, méret, stb). Ha jól tudom. :DDD A javaslatom az lenne, hogy w2k helyett wxp-vel kéne kipróbálni a kepcsört.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#447) peace&love válasza Sipi (#445) üzenetére

peace&love
(fanatikus tag)

És hogy juthatok hozzá egy szerver verzióhoz?
/Szükségem lenne rá, nem mintha szeretnék rendszergizdai feladatokat ellátni, de így is úgy is én értek hozzá a legjobban (képzeld a többiek mennyire), ú.h. amúgy is nekem kell megcsinálni és a munkacsoportos megoldással csak a gond meg a szopás van..6

(#448) xuldar válasza peace&love (#447) üzenetére

xuldar
(őstag)

Természetesen bemész egy számítástechnikai szaküzletbe, és veszel 242000 Ft+ áfáért egyet! :)

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#449) Sipi válasza peace&love (#447) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vagy veszel egy új gépet, és ahhoz OEM verzióban valamivel olcsóbban.

Sipi

(#450) peace&love válasza Sipi (#449) üzenetére

peace&love
(fanatikus tag)

Megyek linuxot tanulni...

Az XP prof.-t még gond nélkül megvette a cég, de ez már azért egy kicsit sok...:((Microsoft SUXX:((

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.