Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#351) tsibe válasza rdi (#347) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

Itt írnak a hibáról bővebben:

[L]http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;en-us;q293078[/L]

Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha elvárnád egy cápától, hogy ne egyen meg, mert vegetáriánus vagy.

(#352) rdi válasza tsibe (#351) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm, beállítottam.
Ezek szerint eddig az irodában senki nem játszadozott 3D játékkal, most valamelyik megpróbálta.
Kíváncsi leszek ki és mennyi ideig futott a játék.
Lehet, hogy úgy kéne hagyni és akkor nem tudna játszani?
Ezen kívül ez XP, most vagy feltörte a jelszavamat, vagy valamit nem tudok amit a felhasználó tud. Szar ügy. :(((

Fej! Tor! Potroh!

(#353) rdi válasza tsibe (#351) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm, beállítottam.
Ezek szerint eddig az irodában senki nem játszadozott 3D játékkal, most valamelyik megpróbálta.
Kíváncsi leszek ki és mennyi ideig futott a játék.
Lehet, hogy úgy kéne hagyni és akkor nem tudna játszani?
Ezen kívül ez XP, most vagy feltörte a jelszavamat, vagy valamit nem tudok amit a felhasználó tud. Szar ügy. :(((

Fej! Tor! Potroh!

(#354) hogyishívnak?

hogyishívnak?
(fanatikus tag)

Sziasztok!
A WIN.-okhoz a SP-okat , hogy illik telepiteni? Mindent ami létezik az adott verzióhoz, vagy csak az utolsó SP elég és az tartalmazza az összes biztonsági javitást is?

Tibi

(#355) leade válasza rdi (#350) üzenetére

leade
(újonc)

Nade miket kéne letiltani, hogy ne komunikáljon kifelé ???

(#356) xuldar

xuldar
(őstag)

Az én problémámra senki nem tud megoldást?
Újratelepítettem a Win98-at, de az letiltotta az XP indítómenüjét. Hogyan állíthatom vissza? Az XP-telepítőjében a javítást választva Dos prompt jön be. Innen hogyan tovább?

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#357) Elrood válasza xuldar (#356) üzenetére

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Na, bejön a kék képernyő felület.
Ott rögtön tilos a ''j''-t megnyomni mert akkor valóban a dos promt jön be.
TELEPÍTÉSt kell választani!
Pár ablak után ismét felbukkan a ''j'' betű, mint lehetőség. Mikor ezt megnyomod, már normálisan fog működni.

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#358) xuldar válasza Elrood (#357) üzenetére

xuldar
(őstag)

Ahhh...!
Hálám örökké üldözni fog :) Nem mertem rányomni, mert nem akartam szétbarmolni a jelenlegi telepítéseket, és nem tudom, mikortól kezdi felülírni. Köszi :DDD

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#359) rdi válasza leade (#355) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Erről elég sok fórum szól, pl:

*Biztonsági szoftverek egy átlagos home pc-n (..)
Tűzfalak - szakdolgozat (..)
Tűzfal (..)
Milyen tűzfalat érdemes használni? (..) *

de van több is.

Tsibe itten a nagy profi windows szakértő :))
A kérdés az, hogyan ne engedjük az XP-ét kommunikálni a BSA-val a két tűzfalon megmaradt két port valamelyikén keresztül ? :DD

Fej! Tor! Potroh!

(#360) tsibe válasza rdi (#359) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Off
Nem vagyok nagy, nem vagyok profi, és nem vagyok windows szakértő!
On

Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha elvárnád egy cápától, hogy ne egyen meg, mert vegetáriánus vagy.

(#361) Den válasza tsibe (#360) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Meg szerény sem vagy :P

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#362) fischer5510

fischer5510
(újonc)

Üdv mindenkinek!!nekem van egy baromi nagy gondom:vettem egy powermagic radeon 9000 128ddr es videocardot es toszik mülködni!! mar mindent kiprobaltam es egyszerüen nem ertem mi a gond!!!!!!Igaz egy jo driver is jöhet hatha az ati szokasa szerint elrontotta az ideit is .elore is tnx!!

fischer

(#363) Cathfaern

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A haverom felrakott a gépére egy WinXP-t. Eleinte semmi gond nem volt vele, azonban egyszercsak az egyik újraindítás után nem bootolt be, hanem kiírta, hogy megsérült ez+ez a fájl, bootoljunk be a CD-ről és az indítóképernyőn nyomjunk J. Először itt akadtunk el (mert már én is beszáltam, mert neki sehogy sem ment), hogy ez most hol van(mármint az indítóképernyő)? Na mindegy, mivel elég érdekesen rakta fel ( Win98 mellé, egy partícióra felrakta az XP-t is :((( Mivel mindenképp el kellett jönnöm, már nem tudtam tovább próbálkozni :( Szóval mi lehet a gond? Ja, két verziójú XP is ki lett próbálva (az egyik az övé, _eredeti_ prof, a másik az enyém biztonsági verziós prof.).

A másik meg amiben segítség kéne, az az, hogy hogyan lehet működésre bírni az XP bootmanager-ét? Én úgy csináltam, hogy létrehoztam két elsődleges partíciót (lehet, hogy nem így kellett volna?), és először az 98-at, és utána az XP-t raktam fel.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#364) kovacsson válasza fischer5510 (#362) üzenetére

kovacsson
(tag)

de mi nem működik rajta?

nem indul a gép? nem települ a szoftver? nem tudod feljebb rakni a felbontást?

milyen oprendszerhez kellene a driver?

(#365) rdi válasza tsibe (#360) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó akkor nem vagy nagy :))
De: A kérdés az, hogyan ne engedjük az XP-ét kommunikálni a BSA-val a két tűzfalon megmaradt két port valamelyikén keresztül ?

Fej! Tor! Potroh!

(#366) CsendPenge válasza rdi (#365) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Szerintem ezt igazán nem tudod megfogni, mert ha más nem, akkor az explorer biztosan korlátlan jogokat kap a tűzfalon keresztül (kivéve valami agyonkonfigolt linuxos tűzfal esetén)

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#367) rdi válasza CsendPenge (#366) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem se, engem pusztán elméletileg érdekel az egész. Azért a z xp-ék többsége hivatalos szokott lenni a cégeknél.
Ha jól emlékszem, akkor több ilyen disznóság is kiderült már a winről pl. a mediaplayer is mintha küldözgetett adatokat a felhasználóról.
Ha nem nyitott magának portot, hanem pl. aktív webezés közben küldte el a csomagokat, akkor hogyan vették észre ?
Persze tudom, hogy sok mindent le lehet tiltani pl. az automatikus frissítést.

Fej! Tor! Potroh!

(#368) hungeek válasza rdi (#367) üzenetére

hungeek
(őstag)

van egy olyan dolog komolyabb tűzfalakon hogy pl. 80-as porton csak htm/php/cgi/jpg....(meg egyéb média) adatokat enged át....... de nem a kiterjesztést nézi.... ez más..... a csomagokat ellenörzi. Pl. én nekem itthon be kellett állítani hogy a 21-es (ftp) porton ne csak ftp mehessen hanem az ICQ-m is a 21-es portot használhassa. De ez nem ilyen incifinci szoftveres firewall....... kicsit komolyabb :))

Joey doesn't share food!

(#369) tildy

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

most telepitettem fel xpet, de nem szedte le a 2000-t:))

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#370) Rommel

Rommel
(lelkes újonc)

Van egy marha nagy gondom XP-vel: Adathibákat okoz az átlagosnál is többet!! Ha olyan game-t telepítek, amin a fájlok betömörítve vannak, akkor telepítés közben CRC ERROR!! /pl. AVP2 , BG2 SoA/. A window$ millenium a másik oprendszerem, az frankon megcsinál mindent. Nagyméretû betömörített állományt XP-vel nem lehet kitömöríteni, millenniummal lehet. Vagy ha felmásolom millennium alatt, és úgy csomagolom ki az XP alatt akkor sem müxik, tehát nem a cd olvasó a bibi. Kibrobáltam még ezt is: felmásolom millenniumban, majd XP alatt áthelyezem máshova, ekkor millennium alatt sem lehet kitömöríteni (crc error). Ez csak nagyméretû (kb 100 mb+) van. Ez most hardver vagy szofver hiba?! Help plíz!!!

Terrorism is for pussies.

(#371) rog válasza Rommel (#370) üzenetére

rog
(PH! kedvence)

hmm. ez erdekes. ilyet meg nem hallottam.
de majd jon tsibe es megmondja mi ez, es mit kell csinalni.

(#372) Rommel

Rommel
(lelkes újonc)

Ja, egyébként minden vinyón fat32 van, hogy millennium is lássa, habár tudom hogy az xp az ntfs-t szereti.

(#373) Den válasza Rommel (#370) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Milyen alaplap? Csipszetdriver van fenn?

(#374) colt1 válasza Cathfaern (#363) üzenetére

colt1
(tag)

Valószínüleg az a baj, hogy két aktí esődleges partíció van. Úgy kellett volna csinálnod, hogy az egyetlenegy c: aktív partícióra először felnyomod a 98-at. Ezután telepíted az xp-t a másikra. Semmi kifogása nem lesz az ellen, hogy, mondjuk d: nem elsődleges. A neki szükséges indítófájlokat felmásolja a c:-re, kicsit módosít a MBR-en és automatikusan felismeri a másik windozt. A következő indításnál felsejlik a bootmanager, és tudtok választani a két rencer között.

(#375) rdi válasza Rommel (#370) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És mivel tömörítessz? Az XP ''saját'' tömörítőjével?
Rdi

Fej! Tor! Potroh!

(#376) Rommel

Rommel
(lelkes újonc)

Via chipsetes pIII alaplap : mercury kob 694x-fsx. ME alatt az alaplap cd-n található via 4in1 van feltelepítve (azzal nem is volt gond). XP-t hagytam feltelepíteni a saját drivereit (nem használtam 4in1 -et).

(#377) Rommel

Rommel
(lelkes újonc)

Egyáltalán bármilyen betömörített állomány!!! pl game installkor ha a game telepítõ cd-jén az adatok egy data.cab fájlban vannak. (pl. avp2 -nél asszem). De millennium alatt ugyanaz meg mûködik!!

(#378) guess.who válasza Rommel (#370) üzenetére

guess.who
(senior tag)

Nem egészen ide tartozik, de nekem is hasonló gondom volt egy Abit ST6 RAID-es lappal, a RAID vezérlőn levő vincsikről olvasni lehetett a fájlokat, viszont az oda írt/másoltakat mind elrontotta. Ráadásul nem is lehetett észrevenni, mert hibaüzenetet nem küldött, csak abból jöttem rá, hogy pl. videok teljesen meghaltak, összekockásodtak, megzöldültek... Végül aztán a RAID driverének cseréje segített, bár vagy két hónapig kínlódtam, mire találtam egy jól működőt, amit nem ''felejtett el'' pár nap múlva.
Ja, és szerintem tedd fel a hivatalos javításokat is, pláne az SP1-et...

...the fire in her eyes grew dim and then died as the poison inside reached her heart...

(#379) Den válasza Rommel (#377) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

próbáld ki a legújabb 4in1-el

(#380) Rommel

Rommel
(lelkes újonc)

Valoban a filmbenek párszori áthelyezés után szivárványok jelentek meg , kb félóránlént egy.

(#381) Rommel

Rommel
(lelkes újonc)

Lehet hogy hülye kérdés, de bármelyik 4in1 müxik xp-vel, vagy külön xp-s 4in1 van? Bármelyik 4in1 müxik bármelyik alaplappal? Na jol van lehet hogy elnézek inkább a gyárto weboldalára. Kösz a segítséget de csak 5 nap mulva tudok eredményekröl beszámolni, most koleszban vagyok, és nincs itt sajátgépem. Majd beszámolok.

(#382) Den válasza Rommel (#381) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

a via honlapjára, vagy a www.viarena.com-ra menj el

(#383) Rommel

Rommel
(lelkes újonc)

Itt azt irja hogy bármilyen via alaplaphoz jó. Kösz a segítséget, majd elmesélem müködött-é a drivercsere.

(#384) tsibe válasza Rommel (#381) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia, bocsi. A két oprendszered két külön vinyón van? Tehát mondjuk az XP az külön vinyón van? Mert ha igen, egy IDE kábel cserét próbálj még ki. De egyébként szerintem is rakj fel előbb egy Via 4 in 1-et az XP-re.

(#385) 9CS válasza tildy (#369) üzenetére

9CS
(senior tag)

Wan boot ''menedzser'' az Xp-ben ott beállítod, hogy az Xp induljon és ne várjon semmire. A 2000 könyvtárát kitörlöd, a program files-t hagyd inkább már összeszemetelte az Xp. A lomtár mappájába belépsz rendszergazdaként és az almappákat kitörlöd (ez felhasználónkét 1) az Xp majd csinál ujjat. Ha pedig nem szeretnél szemetes wincsit akkor a Te ötleted lép életbe.

'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''

(#386) Rommel

Rommel
(lelkes újonc)

A két oprendszer 1 vinyón természetesen két külön partícion. A drivercsere lehet egyébként a legértelmesebb ötlet.

(#387) dearbear

dearbear
(tag)

Hali mindenkinek!

Valaki meg tudná nekem mondani, hogy miért van az, hogy ha a WinXP-men megosztok egy könyvtárat tetszőleges tartalommal, akkor egyes fájljai nem elérhetőek a másik itthoni gépről amit ME-vel használunk?
A jelenség a következő: van egy tetszőleges file, amit a ME-n el szeretnék érni, erre az XP egy olyan hibaüzenetet küld át a hálón, hogy a file használatban van. De ez a file akkor is használatban van szerinte ha újraindítom a gépet. Ugyanakkor bármilyen fileműveletet végezhetek az XP-n vele senki nem reklamál, hogy ne birizgáljam a filejait! ( Kipróbáltam törölni is lehetett... ) Az egyetlen megoldás amit találtam, hogy lemásolom a filet ugyanott mégegy példányban. De azért ez nem valami hatékony, tehát jól jönne, ha találkozott volna már ilyennel valaki, és tudná a megoldást.
Előre is köszi mindenkinek!

Byez!

To develop or not to develop that is the question.

(#388) tsibe válasza dearbear (#387) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia dearbear!

Off
De kis aranyos neved van :)
On

Ugye mindkét gépre telepítve van a MS Network File- és Nyomtatómegosztás? Az XP-n a hálózatok tulajdonságainál, TCP/IP protokoll Tulajdonságok Speciális gomb WINS fül-nél jelöld be azt, hogy a NetBios engedélyezése TCP/IP felett. Ezután indítsd újra a gépeket. Jut eszembe. Milyen könyvtárt osztottál meg? Ilyen dokumentumok vannak benne? Szóval elvileg semmi rendszerfile? Vagy esetleg mondjuk a Windows könyvtárat osztottad meg? És mi az a file pontosan, amit meg szeretnél nyitni a Millenniumról?

(#389) dearbear válasza tsibe (#388) üzenetére

dearbear
(tag)

Hali Tsibe!

Természetesen a gépeken telepítve van a fájl és nyomtatómegosztás. A hiba, mivel úgy látom nem fogalmaztam rendesen egyébként abból áll hogy mondjuk 5 fájlból 3 nem megy át másolás közben, és a következő hibát adja a WinME-n:

hiba a fájl vagy mappa másolása közben.
-----------------------------------------
A következő nem másolható: <Filenév>: Hozzáférés letiltva. A forrásfálj valószínüleg használatban van.

Ahogy írtad megnéztem a NetBIOS engedélyezése a TCP/IP felett beállításom, nem volt bejelölve. De ennek ellenére a probléma továbbra is fennáll.

A kiajánlott könyvtárak az XP (saját)dokumentumok könyvtárból nyílnak.

A megnyitandó fileok vonltak már filmek, zipek stb, és teljesen véletlenszerűen, de utána következetesen egyes fileok nem olvashatóak a ME alól míg mások ugyanolyan típusuak igen.

Mégegyszer előre is köszi a segítséget!

Bye!

(#390) GeorgeTerror válasza Yutani (#8) üzenetére

GeorgeTerror
(senior tag)

ECS lapoknál dos flat mode bekaccs mert amúgí 170 Hz-cel kínálja a videókártya a monitort. Az meg sok

Kérek mindenkit, olyan e-mail címet írjon az adati közé, amit valóban használ

(#391) tsibe válasza dearbear (#389) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

Mondd, milyen hálózati összetevők vannak telepítve a gépeken? A Millennium mikor volt utoljára újratelepítve? Milyen hálód van? Csak ebből a két gépből áll? Közvetlen vannak összekötve, vagy használsz Hub-ot vagy Switch-t? Mindkét gépen a rendszer kezeli a virtuális memóriát, vagy esetleg kézzel beállítottad? Az XP-t NTFS-re telepítetted vagy FAT-re?
Furcsa ám a hibád, ilyet még nem láttam. Van az XP-n SP1? Az XP-ben ír-e valamit ilyenkor az Eseménynapló? A vendég fiók ugye nincs letiltva az XP-ben? Van-e tűzfalad? Ha azt lelövöd addig, míg próbálkozol file-t másolni, illetve file-t megnyitni? Most akkor azt mondod, hogy ez a hiba nemcsak megnyitáskor jelentkezik, hanem másoláskor is? Hmm... Figyike. Azt próbáltad-e már... bár ez buta ötlet, de mi van, ha a Millennium felhasználójának az XP-n rendszergazdai jogokat adsz? Jogosultság gond is lehet ez... bár nemtom. Ilyesmiket tényleg akkor ír ki egy rendszer, ha valaki vagy valami fogja a file-t... Esetleg egy Millennium újratelepítéshez mit szólsz?

(#392) dearbear válasza tsibe (#391) üzenetére

dearbear
(tag)

Hali!

A hálózati összetevőkről:
Mindkét gépen alap összetevők vannak feltéve: TCP/IP, MS Fájl Nyomtatómegosztás, MS Networks ügyfél.

A millenium elég rég volt újratelepítve. De mivel tesómé a gép nem igazán hallgat rám ilyen témában. Azért már ő is kezdte pedzegetni ezt az újratelepítés témát. Egész más oknál fogva, ugyanis minden indításnál Scandiskel a gép annak ellenére, hogy jól volt leállítva. A probléma emlékeim szerint az XP telepítése óta fennáll, csak most már kezd kevés helyem lenni a vinyón, hogy ha valamit át akarunk vinni hozzá, akkor megduplázzam.

UTP hálózat van 10/100-as LinkSys HUBbal 3 géppel, a 3. gép a netmegosztást és a tűzfal szolgáltatásokat látja el, szerintem nem igazán szólhat ebbe bele, mert amikor még ezen a gépen is ME volt akkor nem volt problémája a másolgatással.

Mindkettő automatikus virtuális memóriakezelésre van állítva. Az XP NTFS-re lett telepítve, és csak ez az egy rendszer megy a gépen egyetlen partíción. SP1 van rajta. (A Win Update föltette magától.) Az eseménynaplóban a másolás idejében semmilyen bejegyzés nem keletkezik. A vendég fiók le van tiltva(ha engedélyezve van akkor is fennáll a probléma). Az XP-n nincs semmilyen tűzfal progi telepítve, megbízom a fent említett kisgépben, rajta egyébként is csak a kifelé irányuló cuccos megy át. A millenium felhasználója nincs is létrehozva az XP-n. Nem is jelentkezik be az XP-re, végül is a lényeg az lenne, hogy az XP-ben lévő HDD egyik könyvtárát a másik gépről is lehessen olvasni, ahhoz is létre kéne hozni a másik felhasználót?

Bye!

(#393) tsibe válasza dearbear (#392) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

Az induláskori scandisk-ekkel kapcsolatban nézd meg ezt:
[L]http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q273017[/L]

Próbáld meg az ott javasolt Windows IDE Hard Drive Cache package-t letölteni a Millenniumhoz.
Apropó! Ha a Millennium vinyóját hozzákötöd az XP-hez slave-ként, akkor megy a másolás és a megnyitás, nem? Bár, ha a gépet újratelepíteni se engedi a tesód, akkor gondolom a vinyó kivételt sem...
Ha ez a package sem oldja meg a problémát, akkor javasolnék egy Millennium reinstall-t egy format c: után...

(#394) PeliScan

PeliScan
(PH! addikt)

Hahó, két kérdésem lenne: az első apróság, de azért bosszantó. Hogy lehet törölni, vagy módósítani a windóz automatikus űrlapkitöltő-mechanizmusát? Kicsit világosabban: pl itt a prohardveren, bejentkezésnél felkínálja a felhasználónévnél a ''P'' beírás után a ''PeliScan''-t. De mi van akkor, igen, béna voltam, és eccer rosszul íram be, és azóta felkínálja a ''Paliscfa'' meg efféle álaccságokat is... Hm?

Második: mostanában nem akarnak menni a régi norton alapú progik XP alatt, pedig volt, amikor mentek! Szimplán lefagynak teljes képernyősen, ablakosan meg mennek... Nem bírom sokáig a Nortonom nélkül és a RAR nélkül, úgyhogy segíccsestek!! :))

Last minute színházjegyek, féláron! -- www.maesteszinhaz.hu

(#395) tsibe válasza PeliScan (#394) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

Az elsőhöz: Internet Explorer: Eszközök Internetbeállítások Speciális fül Böngészés, és itt vedd ki a pipát az Automatikus kiegészítés használata elől. A böngésződ indítsd újra. Most jó? Azt hiszem ez az, viszont ha mégsem, akkor azt kérdezném, hogy engedélyezted a legutóbb, hogy megjegyezze a jelszót, ha legközelebb arra jársz?

A másodikhoz: Ha csinálsz egy parancsikont a proginak, és arra rákattintasz jobb gomb, Tulajdonságok Kompatibilitás, szóval ha itt beállítod a kompatibilitási üzemmódot mondjuk Windows 98-ra, akkor mi a helyzet? A képernyőfelbontásod mennyin is áll most?

(#396) pz

pz
(újonc)

Sziasztok! Lenne egy problémám: vagy egy notebook-om, amin XP pro van, és van egy otthoni rorzoga gépem, amin NT fut. A két gépet crosslink kábellel összekepcsoltam, de nem tudtam windowsból elérni egyiket, illetve másikat. A ping megy ide is, oda is. Az NT-n a ''Network Neighborhood''-ban látom az XP-s gépet, de ''user has not been granted the requested logon type at this computer'' üzenetet ír ki, amikor el akarom azt érni. Az XP-ben a ''Hálózati helyek''-ben nem látom az NT-s gépet (ping megy!). A notebook-kal másol rendes hálózatban dolgozok - és nincs vele problémám. Ilyen esetben mi a teendő? Hogyan lehet ezt a két gépet hálózatosan összekapcsolni?

pz

(#397) PeliScan válasza tsibe (#395) üzenetére

PeliScan
(PH! addikt)

Köszi, igen, én voltam a hülye, elfelejtettem beállítani a kompatibilitási módot! :) Köszi!

Viszont az Automatikus kiegészítés nem is volt bejelölve, tehát ennél jobban nem tudom kivenni... :) Más 5let esetleg?

Nah, meg még1 kérdés: meg lehet oldani, hogy egy fájl tulajdonságainaál ne csak azt mondja, hogy pl ''PaintShopPro file'' v ''WinAmp media file'' hanem a rendes kiterjesztését?

Last minute színházjegyek, féláron! -- www.maesteszinhaz.hu

(#398) tsibe válasza pz (#396) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

A TCP/IP tulajdonságoknál nézd meg, hogy az alhálózati maszk, az átjáró, és a DNS azonos legyen mindkét gépnél, és ügyelj arra is, hogy egy munkacsoportban legyenek. És ugye az IP címek sem lehetnek vadul különbözőek. Kis hálózatoknál általában 192.168.x.y IP címet szoktak adni a gépeknek a helyi hálón, ahol az x általában 0, 10, 20, 30 stb. (ez ízléstől és hangulattól is függ :) ), az y pedig 1 és 255 között lehet.
Kis privát vélemény: ha én kis hálózatot konfigolok, akkor az erősebb oprendszert ki szoktam jelölni ''vezérgépnek'', és annak az IP-jét állítom be a másik gépen átjáróként és DNS-ként.

A hibaüzenet arra utal, hogy az NT felhasználója nincsen létrehozva az XP alatt. Ezt egészen egyszerű orvosolni, az XP-n a Vezérlőpult Felhasználói fiókok -nál hozz létre egy olyan nevű felhasználót, aki az NT-n bejelentkezik.

Várj csak, most nézem... Akkor a notebook-ban csak egy hálókártya van, igaz? Hmm. Ez esetben az NT-s gép TCP/IP beállításait (helyi hálózat) teljes mértékben az XP mintájára add meg. Az XP-t ne állítsd el, ha csak egy hálókártya van benne, és azt másik hálón használod egyébként.

Szóval első lépés: XP-ben létrehozni az NT felhasználóját (jelszavastul), aztán pedig ellenőrizd le, hogy a gépek egy munkacsoportban vannak-e. Juj, és tudod még mit nézz meg? Hogy hányas Service Pack van az NT-n?

(#399) tsibe válasza PeliScan (#397) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Igen, persze hogy meg lehet oldani :) Intéző Eszközök Mappa beállításai Nézet, és itt vedd ki a pipát az elől, hogy: Ismert fájltípusok kiterjesztéseinek elrejtése :)

A másikra egy futó gondolat: Eszközök Internetbeállítások Cookie-k törlése, File-ok törlése pipa - A teljes helyben tárolt tartalom törlése, OK, OK?

(#400) nap válasza pz (#396) üzenetére

nap
(őstag)

Hozz letre mindket gepen azonos felhasznalot.
Ezzel a felhasznaloval fog beengedni a masik gep is. :)

http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.