Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#301) tsibe válasza almásrétes (#292) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

Picit utánaolvasgattam a dolognak. Buta vagyok, hogy nem gondoltam rá: Novell és XP kompatibilitási gond állhat a probléma hátterében. Prof. vagy Home XP-d van? Hányas verziójú Novell kliensed van telepítve a gépre? A teljes hálózat Novell-es? Mert azt írtad, hogy ''van Novell is''. Tehát pl. Win2000-es domain is van? Vagy mi? Próbálkoztál-e valamiféle patch-csel az XP-hez? Amikor a klienst felraktad az XP-re, nem figyelmeztetett, hogy nem lesz vele kompatibilis? Simán rárepült?

Amikor csak bizonyos számú gépet látsz egyébként, akkor mindig csak ugyanazokat a gépeket látod, vagy teljesen változó, hogy épp melyiket látod a hálózatoknál?

Az eseménynaplóra továbbra is kíváncsi lennék :(

Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha elvárnád egy cápától, hogy ne egyen meg, mert vegetáriánus vagy.

(#302) almásrétes válasza tsibe (#301) üzenetére

almásrétes
(tag)

Szia!

Prof. angol XP-m van. Novell nem mondott semmit, csak szépen feltelepült. A verziója egyébként 4.83.0.0 SP1.
Azt hiszem mindenkinél fel van telepítve a Novell kliens, de nekem úgy tűnik, hogy csak arra van használva, hogy két hálózati meghajtót csináljon, ahová jól tudni mentni az ember. És szerintem domainek sincsenek, csak munkacsoportok.
Mindig ugyanazokat a gépket látom, de most már legalább gyorsabban tudok navigálni köztük hála a reg.key törlésnek. Ezúton is kösz AnTi!
A logot hol kell megnézni, sajna (még) eléggé láma vagyok a hálózatokhoz.
Mégegyszer kösz a segítséget!

(#303) tsibe válasza almásrétes (#302) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

Köszi az info-kat. Mindjárt utánanézek ezek alapján is.

Az eseménynaplót megnézni úgy tudod, hogy az asztalon: My Computer jobb klikk Manage System Tools Event Viewer. Ez itt az eseménynapló. Benne láthatod a különféle típusú naplókat: Application, Security és System. Légy szíves akkor pár piros és sárga jelű eseményt (mondjuk tegnapról és máról az összeset) írj le, vagy fényképezz le, és rakd egy word doksiba, majd az egészet tömörítsd le, és küldd el, jó? Az eseménynaplóból sokminden ki szokott derülni.

Mondd, amikor 98-ad volt, akkor egész biztos hogy láttad a teljes hálózatot? Nemcsak ezt az 5 gépet, akivel egy munkacsoportban vagy? Pontosan hány gépet is látsz?

Még közben azért olvasgatok.

Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha elvárnád egy cápától, hogy ne egyen meg, mert vegetáriánus vagy.

(#304) almásrétes válasza tsibe (#303) üzenetére

almásrétes
(tag)

Elküldtem 3 képet az eseménynaplóból. Win98 alatt tuti láttam mindenkit, mivel csak egy munkacsoport van. Most 5 gépet látok, mindig ugyanazokat.
Az eseménynaplóból egyébként szerintem sokminden nem fog kiderülni (legalábbis számomra nem), van benne sok Diskeeper error és ZoneAlarm error.

(#305) tsibe válasza almásrétes (#304) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Köszi a képeket. Majd mindjárt visszaírok ezzel kapcsolatban. Első körben azt tanácsolom, hogy a ZoneAlarmot kapcsold ki, ne fusson semmilyen összetevője, és így nézd meg a hálót. Frissítgesd a megjelenítést mondjuk 20 másodpercenként, és várj türelmesen mondjuk 2 percig. Történt-e valami változás?

(#306) almásrétes válasza tsibe (#305) üzenetére

almásrétes
(tag)

Semmi változás. A ZoneAlarmban egyébként be volt állítva, hogy a többi gépet engedje benézni (IP tartományban), így nem is volt semmi blokkolás.

(#307) Cathfaern

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Most telepítettem fel a WinXP-t, nagyon jó, csak az a bajom, hogy nem tudom a monitor frekvenciáját 60Hz-nél nagyobbra állítani :((()

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#308) Den válasza Cathfaern (#307) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Nvidia kártya? Asszem ehhez van az nvrefresh

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#309) Cathfaern válasza Den (#308) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ati Radeon 9000. Egyelőre még csak a CD-n adott driver van feltelepítve. Ez lehet a gond?

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#310) CsendPenge válasza almásrétes (#306) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Hát, azért én a helyedben lelőném a zonealarmot :))

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#311) Den válasza Cathfaern (#309) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

nem tudom, nekem ilyen kártyám van de a moncsim csak 60 hercet bír :)

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#312) Cathfaern

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Powerstrip-pel megoldottam, de jó lenne, ha nem ezzel a progival kéne szórakoznom, hanem lenne valami ''Windows''-os megoldás is.

(#313) Agyzuzo

Agyzuzo
(PH! addikt)

A 60 Hz problémára a legjobb megoldás a ReForce. Videókártya függetlenül megoldja a problémát. Innen le lehet szedni: [L]http://www.rage3d.com[/L].

(#314) Cathfaern válasza Agyzuzo (#313) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Biztos ez a legjobb, de nekem nem oldja meg :(((

(#315) Agyzuzo

Agyzuzo
(PH! addikt)

Biztos mindent jól állítasz be? Mert nálam (Radeon 8500) tökéletesen működik! Sőt, GF2-es és TNT-s haveromnál is...

(#316) Cathfaern válasza Agyzuzo (#315) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Leírom, hogy mit csináltam:
Elindítom a progit. Erre kiírja, hogy ''auto populate''. OK. Kiírja a felismert frekvenciákat/felbontásokat. Beállítom a jót. Az ''apply''-ra kattintok. Ezután újraindítom a gépet=>a beállításoknál 75Hz van(ez a monitorom max frekvenciája 800*600-on:Win98-nál ezt használtam). Rákattintok a 75Hz-re=>alkalmaz=>ugyanúgy villog, mint eddig :(

(#317) Cathfaern válasza Cathfaern (#316) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ahhh...a megoldás szokás szerint ott feküdt az orrom előtt...:(...a Catalyst beállításai között van egy olyan, hogy ''displays''. Itt a monitorra kattintva könnyedén beállítható a frekvencia...Persze ezt csak most, kb. 3 órányi szenvedés után vettem észre :(

(#318) napos2600

napos2600
(HÁZIGAZDA)

van egy hiba amivel mar nem tuttam mit kezdeni:
xp sp1 IE6
xp antispy
norton2003
popupkiller
kazaa

tehat ez van a gepen es a hiba pedig az amikor netezne az illeto akkor az uj ablakban nyilo link megnyilik uj ablakban es ugy tesz mintha toltene de semmi...
ha nyomok esc-et es f5-ot akkor persze nyitja mint a meszes de ha esc+f5 kombo nincs akkor semmi.

amit eddig tettem popupkiller lelo kazaa lelo (ha futott szolgaltataskent ott is)
antispy default-ra allit. nortonhoz nem nyul es feltelepit ie6sp1...
restart es ugyanaz...

ha sp1-t lehet ujratelepiteni xp-re akkor megtennem mert az most jutott eszembe :) de minden epito otletet varok a problemaval kapcsolatban! :)

(#319) Buxa

Buxa
(újonc)

Hi mindenkinet! Az lenne a kerdes, hogy hogyan lehet eletre hivni a Network Sharing-et. A UPC-s kapcsolatot szeretnem megoszthatova tenni ket gep kozott. Elvileg az XP ezt tamogatja, bar ezeddig... Addig mar megvagyok, hogy azt a halokartyat, amin a kapcsolatot fel szeretnem epiteni, megosztottam a ket gep kozott, de nem tudom, hogy birjam ra a masik gepet arra, hogy ralasson a ''host'' gep internet kapcsolatara. Tud valaki valamit megoldast erre? Koszi!

Buxa

(#320) tsibe válasza Buxa (#319) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

Egész könnyedén, mindjárt elmesélem neked :) A másik gépen milyen oprendszer van? Ha XP, akkor semmi dolgod nincs, ha Win98 vagy egyéb, akkor majd létre kell hoznod egy úgynevezett hálózattelepítő lemezt.

A dolog lényege a következő. Amin a netet meg akarod osztani, abban a gépben lennie kéne két hálókártyának. Így van? Mindkettőt szépen telepítsd fel. Odamész ahhoz a géphez, amire a netes vezeték befut. Asztal Hálózatok jobb klikk Tulajdonságok. Itt látsz ugye két kapcsolatot. A hálókártya alapján meg tudod állapítani hogy melyik melyik, de ha esetleg egyforma lenne, akkor belemész, és onnan tudod, hogy melyik a helyi, hogy ott minden bizonnyal ki vannak osztva fix IP-k. No tehát. Kiválasztod azt a kapcsolatot, amin keresztül az UPC-hez kapcsolódsz. Jobb gomb Tulajdonságok Speciális fül. Az Internetkapcsolat megosztásánál rakj egy-egy pipát a ''Megengedem a hálózat más felhasználóinak...'' kezdetű két mondat előtti kockácskába. OK-zd le, és ekkor a két hálózati kapcsolat közül az egyik meg lett osztva. Ezután menj vissza légy szíves a megosztott hálózati kapcsolat tulajdonságaihoz, és a Speciális fülön a Hálózat beállítása varázslót futtasd le. Egészen egyértelmű és követhető. Ezzel be tudod állítani, hogy azon a gépen keresztül megy ki a másik gép is, itt tudsz létrehozni hálózattelepítő lemezt is (az csak abban az esetben kell, ha a másik gép Win98 pl.). Ezzel a lemezzel utána átsétálsz a Win98-as géphez (azért írok 98-at, mert én ezen teszteltem, bocsi), lefuttatod az .exe-t, amit ráírt a floppy-ra, és ha a helyi hálózaton a TCP/IP beállítások jók, akkor lehet netezni mindkét gépen :)

Ha még van kérdésed, vagy valami nem világos, vagy elakadsz, szólj nyugodtan :)

Sok sikert,

tsibe

(#321) tsibe

tsibe
(fanatikus tag)

Jaj és várj! Buta vagyok. Ha XP van a másik gépen is, akkor azona gépen a hálózatok tulajdonságánál a Speciális fülön szintén futtasd le a Hálózat beálíltása varázslót. Itt állítsd be, hogy a másik gépen keresztül netezik. És ennyi :D Bocsi, csak kifelejtettem, ne haragudj, későre jár...

(#322) krila

krila
(tag)

Mindezzel természetesen kockáztatod azt, hogy a UPC szerződésszegés miatt megszűnteti a szolgáltatást és örülhetsz, ha nem perelnek be!

Olvasd át az oldalukon lévő üzletszabályzatot.

Végigjátszottam, UPC-m van. megpróbáltam, ráfaragtam,felszólítottak, abbahagytam.

Ugyanis ha:nics hardveres routered, vagy! nincs kissebb géped szerverként microlinuxxal futtatva +megfelelően konfigurálva, akkor az UPC host le tudja kérdezni a requestek ip címét.

Ezt ugyan nem folymatosan csinálják , csak szúrópróbaszerűen, de ha elkapnak akkor gáz van!

Sok szerencsét , remélem neked sikerül megtörni a jeget!!!!!!

:)) :)) :))

építőlegesen

(#323) CsendPenge válasza krila (#322) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

''Ugyanis ha:nics hardveres routered, vagy! nincs kissebb géped szerverként microlinuxxal futtatva +megfelelően konfigurálva, akkor az UPC host le tudja kérdezni a requestek ip címét.''
Osztod az észt, de annyit máris tudunk, hogy nincs tűzfalad :D
P.S.: ha csak a windowsra bízod, hogy védjen, gyorsan rosszul jársz...

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#324) MaTT

MaTT
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Már egy ideje játszik velem az xp de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki mer' türelmes vagyok :) De ma oszttársam is ugyanazt tapasztalta, és gondoltam lehet hogy nemcsak mi kettőnknél van ez, ugyhogy rákérdezek.
Szóval az a problem, hogy néha ahelyett, hogy rendesen elindulna egy kék képernyő fogad avval a felirattal hogy:
IRQ_LESS_OR_EQUAL+egy csomó halandzsa, hogy ha az az első alkalom akkor reboot ha meg gyakori akkor forduljak....stb.
Szóval az a kérdésem hogy Ti találkoztatok már ilyennel? MI lehet a problem?
Thx MaTT

Keep the rubber side down!!

(#325) szekreny válasza napos2600 (#318) üzenetére

szekreny
(tag)

Hello!
Ismerem a problémát, nekem is volt ilyenem, mondjuk win98 alatt.A microsoft knowledge baseban valami olyasmit irtak, hogy néhány dll nem megfelelő verziószáma miatt lehet ez a hiba.(többek között)
Volt ott egy progi is, ami helyrerakott mindent, mindjárt utánanézek...

''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''

(#326) szekreny válasza szekreny (#325) üzenetére

szekreny
(tag)

Na már meg is találtam.volt itt egy topic amiben már leírtam:
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=4246&start=0#msg24[/L]

Még találtam egy két javaslatot a hiba megoldására az index hasonló fórumában, de azok nekem nem jöttek be(asszem volt akinek igen...)Sok szerencsét..

''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''

(#327) Ahhoj

Ahhoj
(fanatikus tag)

Thumb.db
Néha ilyen file-okat hoz létre a winxp. Mi ez? Kell ez nekem? Hogy lehet kikapcsolni?

(#328) Ahhoj válasza Ahhoj (#327) üzenetére

Ahhoj
(fanatikus tag)

Boccs. Thumbs.db

(#329) localhost válasza Ahhoj (#327) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt nem az Xp hozza létre, hanem a képnézegetőd. A Thumb.db jelentése kb.. bélyegképek-adatbázis. Nem tudom, milyen képnéződ van, de holtbiztos, hogy az Ő gyermeke, kikapcsolni a nézegetőben lehet - ha lehet.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#330) 9CS válasza Ahhoj (#327) üzenetére

9CS
(senior tag)

A képek, és videók előnézetéhez használja a Win. Ami a mappán belül van itt tárolódik piciben, nyugodtan törölheted, kikapcsolni gondolom a mappa beállításinál lehet.

'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''

(#331) 9CS válasza localhost (#329) üzenetére

9CS
(senior tag)

Én úgy tudom, hogy biza az Xp csinálja.

(#332) localhost válasza 9CS (#331) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ám legyen, de akkoris képnézegető-fileok! :))

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#333) Ahhoj válasza 9CS (#330) üzenetére

Ahhoj
(fanatikus tag)

hát azzal nem sokat érek, ha törlöm, mert újra létrehozza
azt, hogyh ol lehet kikapcsolni, sajnos nem találtam :(

(#334) Ahhoj válasza Ahhoj (#333) üzenetére

Ahhoj
(fanatikus tag)

Ne gyorsítótárazza a miniatűröket
Ez lenne az?

(#335) tsibe válasza Ahhoj (#334) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Azaz :)

(#336) napos2600 válasza szekreny (#325) üzenetére

napos2600
(HÁZIGAZDA)

huuh most vettem csak eszre a valaszod:)
amint elerek a srachoz ki is probalom!

(#337) 9CS

9CS
(senior tag)

Egyszerű tömör kérdés :): Lehet-e WinXp-ben beállítani olyat, hogy, ha egy program nem válaszol, akkor azt ''x'' idő lejárta után a Win lekapcsolja? Ha igen hol?

(#338) FrédiBéni

FrédiBéni
(újonc)

HElló
Meg tudná nekem vki mondani mi okozza az XP-nél az UNMOUNTABLE BOOT VOLUME hibaüzenetet. Azóta kezdte mióta betettem még egy wincsit a gépbe. Már újra is telepitettem de nem javult meg, 5 ből 4 alkalommal igy indit, ha viszont elindul akkor semmi gond vele

(#339) tsibe válasza FrédiBéni (#338) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

Próbáltad-e már, hogy az új vinyót egy 80 eres kábellel kötöd be a gépbe?

(#340) FrédiBéni

FrédiBéni
(újonc)

A rendszervinyó az 80 eres kábellel van benn.

(#341) tsibe válasza FrédiBéni (#340) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

http://h18007.www1.hp.com/support/files/evodesktop/us/download/13986.html

Innen le tudsz tölteni egy Fix-et, bár nem tudom mennyire oldja meg a problémát. Én azt kérdeztem amúgy, hogy az új vinyó, szóval hogy az is 80 eresen van-e-é? Vagy slave-ként kötötted a másik mellé?

(#342) localhost válasza FrédiBéni (#340) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

[L]http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;297185[/L]

(#343) FrédiBéni

FrédiBéni
(újonc)

Igen slaven a másik mellett van

(#344) xuldar

xuldar
(őstag)

Olyan problémám lenne nekem, hogy újra kellett telepítenem a win98-amat a c:-re, de letiltotta az xp indítómenüjét ( g: ). Hogyan tudom visszaállítani, hogy választhassak, mit indíccsak?

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#345) Elrood válasza xuldar (#344) üzenetére

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Asszem, egyik haverom azt úgy oldotta meg, hogy fogta a winxp telepítőt és nyomott egy helyreállítást (javítás), valahogy így nevezi az xpinstall.

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#346) Elrood

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Mindenki örömére egy winxp bug:)

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#347) rdi

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Talán ide jó lesz a kérdésem:
ma bejöttem egy gépet ellenőrizni, és az XP azzal indult, hogy nagy rendszerösszeomlás után áll helyre (ezt nagyon gyorsan megcsinálta), a hiba:
STOP 0x000000EA THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER
namost semmi jele, hogy itten valami nagy baj történt volna, a support angolul aztat monnya, hogy sorry nem tud segíteni, keressem a device gyártóját.
:DD

Fej! Tor! Potroh!

(#348) xuldar válasza Elrood (#345) üzenetére

xuldar
(őstag)

Eddig én is eljutottam, bejött egy dos prompt. Innen hogyan tovább? Azt sem tudom, mibe kell belenyúlni. Valami konkrétabb segítség kellene.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#349) leade

leade
(újonc)

Hi !

Van nékem egy WinXP Prof Hun, méghozzá az a Corporate változat. Merjem ezt használni internetezésre, nem lesz belőle problémám ??? (pl. titkosrendőrség stb..)

(#350) rdi válasza leade (#349) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mindenesetre az xp imád kifele komunikálni, erről már volt néhány topic. De. Szerintem egy tűzfallal ezt meg lehet oldani (?)

Fej! Tor! Potroh!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.