Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#251) Pici

Pici
(kvázi-tag)

Hali. Nekem az a problemám, hogy a gépem nem kapcsol ki magától muitán leállítja a Windows-t. ME alatt megtette. Mi lehet a probléma? Kösz

Mercury KOB KT266A FDSX, AMD XP2400+@2100 Mhz, Spire BigRock, 512 MB PC2100 DDR, Sapphire Radeon 9100 BIOSMod, Winfast TV2000XP DeLuxe, 40 GB Maxtor 4D040H2, LG GCE-8240B, RTL8139, SB Live!

(#252) 9CS válasza Pici (#251) üzenetére

9CS
(senior tag)

Nem lehet, hogy Neked is az a problémád, hogy nincs bejelölve a _Speciális energiagazdálkodás engedélyezése_ az energiagazdálkodási lehetőségeknél (vezérlőpult) ?

'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''

(#253) ffgsx válasza CsendPenge (#249) üzenetére

ffgsx
(újonc)

Hi!

Köszönöm a tanácsokat, szerencsére megoldódott a probléma. Beraktam egy másik fddt, és az már működött. De amit kivettem az is működik egy másik gépben 98 alatt.
Egyébként mindent megpróbáltam, amit írtatok, de úgy látszik egyszerűen nem szerették egymást xp-vel.

Még egyszer köszi a segítséget.

(#254) 9CS

9CS
(senior tag)

Szerintetek ennek: _svchost.exe_ van valami köze az MS-hoz? Mert a gépem elindítja kétszer rendszerfolyamatként 1*-1* helyi és hálózati folyamatként. A file adatainál az szerepel, hogy a MS adta ki. Van Nektek ilyen? ''Picit'' bosszant, a rendszer Win Xp.

(#255) Den válasza 9CS (#254) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Ezt csinálja:

Application Management ~ used for Assign, Publish and Remove software services. If you cannot modify your software installation of certain applications, put this service in to Automatic or Manual. If you have Windows XP Home Version, this service may be causing problems described in this knowledge base article:

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q328213?SD=EE

I have not tested this, but for now, Disable this service in Windows XP Home until installation of Service Pack 1.

Previous Page | System Configurations

Automatic Updates ~ used to check up to see if there is any critical or otherwise updates available for download. You may choose to update manually due to the very long lag time from when an update is available and when Windows XP reports it. After the installation of Service Pack 1, you may configure how ''often'' updates are checked. Using default values, Windows XP ''Automatically'' downloads the updates and asks to ''install'' them. A few reasons why you may think this is unacceptable in your situation:

You still have a dial-up connection. If XP feels like downloading whenever it wants, it just may not allow you to do what ''you'' want.
You may also:
Wish to know what, when and how an update installs BEFORE using any bandwidth.
Want to read about the update BEFORE downloading.
Want to know WHY you need it and WHAT it fixes.
It is very important that if you decide to disable this service, you check the Windows Update site often to ensure the latest patches install properly. Take note: Manual (and Automatic) updates via Windows Update web site requires Cryptographic Services to be running. Place this service in to Automatic if you do not wish to update manually.

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#256) 9CS válasza Den (#255) üzenetére

9CS
(senior tag)

Ó, köszönöm. Ez szivacs, akkor csak ne idegesítsen tovább... Egyszerűen furcsa volt. Köszi.

(#257) rog válasza 9CS (#256) üzenetére

rog
(PH! kedvence)

most akkor en ertem felre, es tenyleg szukseg van ra hogy ott futkosson?

(#258) 9CS válasza rog (#257) üzenetére

9CS
(senior tag)

Mé, nem??? :D

(#259) CsendPenge válasza 9CS (#258) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Ha jól vettem ki, akkor ez valami automatikus frissítéshez kell. Na, ez az amit én -személy szerint legalábbis- nem hagynék. Majd ha akarok valamit, és tényleg szükségem van rá, akkor. Szóval szerintem lődd le :D

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#260) 9CS válasza CsendPenge (#259) üzenetére

9CS
(senior tag)

Akkor nem értem :) Mindegy kipróbálom mi lesz ;]

(#261) 9CS válasza 9CS (#260) üzenetére

9CS
(senior tag)

A kiemelt felhasználónak nem is engedi leállítani...

(#262) Den válasza CsendPenge (#259) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Olvasd el az elejét is. Nem csak a frissítéshez kell.

(#263) Agyzuzo

Agyzuzo
(PH! addikt)

Áhh, megőrülök.
Kb. két hete tettem fel az XP-t (Prof HUN + SP1), de még mindig nem vagyok képes rájönni pár dologra...

1) 98SE alatt, ha CD-ről másoltam, CD-t írtam, egyáltalán nem halt le a rendszer, kb. 10%-os volt a prociterheltség és lazán tudtam más programokat is nyitogatni. XP alatt gyakorlatilag lebénul a gép amíg a CD-vel szarakodik. 98SE-nek meg se kottyant. XP pedig semmivel nem másol gyorsabban, ugyanúgy 10% a proci kihasználtáság, ennek ellenére nem tudok közben csinálni semmit. Már próbáltam minden felesleges szemetet letiltani, hülye effekteket kikapcsolni, a prioritással szarakodni, de nem tudom mit kell átállítani... A gép fizikailag olyan mint 98SE idején volt, tehát még csak az sem lehet a baj hogy nagyon megvariáltam volna az IDE-s eszközöket. UDMA mód is be van kapcsolva (vinyók UDMA5-ön vannak, CD pedig 2-őn, akárcsak 98SE alatt).

2) Ha elindul a gép kb. 1 percig néma csöndben ücsürüghetek előtte, mert nem hajlandó semmit csinálni. Azután betölti a hálózati cuccokat és onnantól minden OK.

3) A hálózat is lassabb. 98SE alatt szinte olyan gyorsan tudtam tallózni a másik gépen, mintha az a sajátom lenne. A másik gépről ugyanolyan gyorsan el is lehet érni az enyémet, de fordítva ez már nem működik, 10mp-eket gondolkozik mire belép egy könyvtárba...

Valaki pls help, mert már kitépkedtem összes szál hajam. A fenti 3 hibát leszámítva teljesen jó az XP, de ezektől egyszerűen megőrülök.

(#264) Den válasza Agyzuzo (#263) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

A hálózati kapcsolat beállításainál, távolítsd el a QoS csomagütemezőt, az foglalja a sávszélesség egy részét. A bekapcsoláskor tökölődést, fix ip címek adásával lehet asszem gyorsítani.

A cd írás dolgot nem tudom, esetleg az író honlapján kéne megnézni, lehet valami bug, amihez van firmvare. Nekem tökéletes az írás, bármit mehet mellette, igaz csak egy 4x-es régi mitsumi.

(#265) CsendPenge válasza Den (#262) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Az elejét? Ok.
''Application Management ~ used for Assign, Publish and Remove software services. If you cannot modify your software installation of certain applications, put this service in to Automatic or Manual.''
''Alaklmazás menedzsment ~ szoftver szolgálatás hozzárendelésére, közzétételére és eltávolítására használható. (megj.:sehol nem találom a network/hálózat szócskát) Ha nem tudod módosítani bizonyos alkalmazások szoftver telepítését, (megj.:ez biztosan nem jó fordítás, de nics jobb ötletem) akor állítsd ezt a szolgáltatást automatikusra vagy manuálisra.''
Szóval nekem itt egyvalami nem tiszta. Ugye host szócska is benne van a progi nevében, én ebből rögtön a hálózatra asszociálok. De a leírásnál viszont sehol sincs erre utalás, vagyis nem egyértelmű, hogy a szolgáltatást a neten, vagy a munkaállomáson lehet osztogatni. Ha a neten, akkor szerintem le lehet lőni (kivéve esetleg ha netezik az ember, akkor lehet, hogy kell)

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#266) Agyzuzo válasza Den (#264) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Fix IP van, a QoS cucc letiltását majd megvizslatom...

CD-írás: sajna tuti nem firmware probléma... Mind a CD-ről való másolás, mind a CD írás tökéletesen ment 98SE alatt és egyáltalán nem fogta vissza a rendszert. XP alatt meg valamiért visszafogja és nem tudok rájönni hogy miért... Kell hogy legyen erre vmi beállítás, nem tudom elhinni hogy az XP szarabb legyen ebben mint a 98SE...

(#267) CsendPenge válasza Agyzuzo (#263) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

''2) Ha elindul a gép kb. 1 percig néma csöndben ücsürüghetek előtte, mert nem hajlandó semmit csinálni. Azután betölti a hálózati cuccokat és onnantól minden OK.''
Le kellene tiltani a fölös szolgáltatásokat, (futtatás: service.msc) meg körül kellene nézni, hogy miket indít a renccer. Van egy jó kis progi erre, az a neve, hogy startup. (jobb, mint az msconfig)

(#268) Den válasza CsendPenge (#265) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

op rendszer-alkalmazás viszonyban is használnak szerver és host, meg kliens megnevezést. Pl a grafikus felületért felelős folyamatot is hívják grafikus szervernek.

(#269) CsendPenge válasza Den (#268) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Te nyertél :D Jóvvanna, fáradt vagyok, a kv is kevés vót reggel :t

(#270) Agyzuzo válasza CsendPenge (#267) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Na jó, de mik azok amiket ki lehet gyilkolni? Mert már több mint a felét kigyilkoltam, többet nem merek. :)

(#271) Den válasza CsendPenge (#269) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Gyanús vagy te nekem az utóbbi időben... Az a sok nők lapja online... nem lepődnék meg ha kiderülne hogy suttyomban asztalterítőt hímzel :) Szerintem a ph talin a ''kis'' tájékozódási zavarod is az elnőiesedés jele. :DDD
Akkut kezelésként igyál sok sört :P

(#272) Den válasza Agyzuzo (#270) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Ezt nézd meg :

[L]http://www.blackviper.com/WinXP/servicecfg.htm[/L]

(#273) 9CS válasza Den (#272) üzenetére

9CS
(senior tag)

Ez már túl sok információ :) Nem is lehet feldolgozni... Lelövök mindent azt, ha összeesik a win, akkor az utolsót, nem kellett volna. :D

(#274) Den válasza 9CS (#273) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

ajánl három különböző konfigot, válaszd ki a szimpatikusat és a táblázat szerint egyszerűbb.

(#275) CsendPenge válasza Den (#271) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Hehe, na megállj! :DDD Terítőt meg max. géppuskával szoktam hímezni! :D:D:D A SÖR legyen veled! (is)

(#276) Agyzuzo válasza Den (#272) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Nah, az oldal alapján kiirtottam még pár felesleges cuccot (nem maradt sok :) ), meg nyomtam egy Tweak-XP-t, letiltottam minden felesleges funkciót, XP AntiSpy-al megkínáltam, amit lehetett belőttem Performance-re. Most CD-ről való másolásnál már nem lassúl be a gép, de DVD Rippelésnél még mindig... De méééé??? CD írást most nem tudom kipróbálni, író épp garis cserén van.

(#277) Agyzuzo

Agyzuzo
(PH! addikt)

Ja igen, a hálózati lassulás teljesen megoldódott. Még mindig sok idő mire használhatom a gépet boot után, de az mondjuk túlzottan nem érdekel (úgy sincs sok restart). Ami fontosabb, hogy végre villámgyorsan lehet ki/be lépkedni a másik gépre. Nyavégre. :)

(#278) CsendPenge válasza Agyzuzo (#277) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

100-as hálód van?

(#279) Agyzuzo

Agyzuzo
(PH! addikt)

Persze. Mindkét gépben egy 100-as Intel karesz figyel. Az ADSL meg egy Realtek-ről megy (annak ugyebár tök mindegy :) ).

(#280) edasa

edasa
(újonc)

hello
mit lehet tenni elfelejtett xp admin jelszo esetén?
nem tudok bejutni!

(#281) rup1u5

rup1u5
(PH! kedvence)

ideisbeírom hogy:
Mé szaggat ikszpé alatt minden?

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#282) ronin99

ronin99
(újonc)

Az történt, hogy a winxp (hallelujja...) magyar nyelvű service pack-ja elsőre ugyan feltelepült a gépre, de miután újrainstalláltam a windowst, másodjára már nem volt hajlandó. a következő üzenettel lépett ki az installból: ''A telepítő nem tudja ellenőrízni az update.inf fájl integritását. Ellenőrízze, hogy fut-e a titkosítási szolgáltatás a számítógépen.'' Az üzenet telepítési hiba címen jött be. Ezzel pedig az én win98-as tudásom nem tudott megbírkózni. Megnéztem a futó szolgáltatásokat, tényleg nincs köztük titkosítás.
Mi lehet a gond?

''manu propria''

(#283) 9CS válasza edasa (#280) üzenetére

9CS
(senior tag)

Szia, keress rá, mondjuk: A google-ön brutális mennyíségű találat, ha beírod ''Xp admin hack''...
Vagy egy idézet a root cikkéből:
''Kapcsoljuk be a számítógépet, és figyeljünk rá, hogy a Boot-menü bejelentkezzen, ezt az F8 billentyű lenyomásával érhetjük el. Ha a Boot-menüben vagyunk, nyomjunk még egyszer F8-at, ennek hatására további Windows indítási opciók jelennek meg. Figyeljük meg, hogy a rendszeradminisztrátor jelszava üres.

Válasszuk az opciók közül a Biztonsági módot a Windows indítására. A bejelentkezés ebben a formában csak rendszeradminisztrátorként lehetséges. Ezután legyünk türelemmel, amíg a Windows elindul a fent említett módban. Következő lépésben megjelenik a bejelentkező képernyő, ahol ki kell választanunk a rendszeradminisztrátor opciót egérkattintással. Ez az indítási mód, csak alapszíneket használ, ezért kissé komikusan nézhet ki a képernyő, de ami fontos, hogy bejutottunk a rendszerbe bármiféle jelszó beírása nélkül. Itt aztán igényink szerint új jelszót írhatunk a korábbi helyett, bízva abban, hogy többé nem felejtjük el:) ''

(#284) 9CS válasza ronin99 (#282) üzenetére

9CS
(senior tag)

Nézdd meg DEN (#255) hozzászólását, meg a kapcsolódó üzeneteket. Talán ott a megoldás.

(#285) almásrétes

almásrétes
(tag)

Helló!

Bár végigböngésztet a topicokat, de sajnos nem találtam a problémámra megoldást. Szóval a gond a WinXp hálózati részével van. A cégnél lévő gépeken többnyire 98 fut, de sajnos ezek többségét én nem látom, nem tudom mi alapján látok kb. a 30-ból 5-öt (Microsoft Network). Egyrészt marha lassú, másrészt a korábbi gépemen (Win98) ugyanezekkel a beállításokkal (IP,...) mindenkit láttam, és gyors is volt. Sz'al nem értem. Gondolom nem vagyok/voltam egyedül ezzel a problémával, csak sajnos megoldást egyelőre nem találtam rá. :(
Segítségetek előre is kösz.

(#286) rog válasza almásrétes (#285) üzenetére

rog
(PH! kedvence)

valamelyik chip-ben irtak, hogy az xp alapban nem csak megosztott konyvtarakat meg nyomtatoket keres, hanem szolgaltatasokat is. ezert malmozik annyit a halozat.
es hogy ki kell torolni egy bejegyzest a regisztr. adatbazisbol.

(#287) almásrétes válasza rog (#286) üzenetére

almásrétes
(tag)

es hogy ki kell torolni egy bejegyzest a regisztr. adatbazisbol.
Sajnos ez nem elé konkrét. A root.hu-t innen nem tudom elérni, azért is kérdezősködm itt.

(#288) tsibe válasza almásrétes (#285) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Szia!

A hálózati összetevők közül a Client for M$ Networks-öt szedd le, majd rakd fel újra, és indítsd újra a gépedet. A hálózati beállítások tuti jók? IP, SN mask, gateway, DNS, WINS? A szervert látod? Ami gépeket nem látsz, azokat megpingelni meg tudod? DHCP osztja ki az IP-ket a hálón? A szerverhez hozzáférsz? Tehát mondjuk odamehetnél hozzá? Ha odamehetsz, nézd meg légy szíves a hálózatok tartalmát. Látszik minden gép? A tied is? Ha ez mind rendben van, akkor a gépeden a szolgáltatások közül nézd meg, hogy futnak-e ezek: Remote Procedure Call (RPC) és Remote Procedure Call (RPC) Locator. No. Helyzet mindezek után?

Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha elvárnád egy cápától, hogy ne egyen meg, mert vegetáriánus vagy.

(#289) almásrétes válasza tsibe (#288) üzenetére

almásrétes
(tag)

Leszedés, felrakás megtörtént.
A hálózati beállításokról csak annyit tudok mondani, hogy ugyanazt állítottam be, ami jó volt win98 alatt. Szóval részletesen:
Client for MS Netw: Name Service Provider: Windows Locator
NW Link NetBIOS
IPX/SPX
TCP/IP: IP address: 192.168.115.64
Subnet mask: 255.255.255.0
Gateway: -
DNS: -
Advanced:
Automatic metric
DNS: Append primary and connection specific DNS suffixes kijelölve, alatta pipa
más a DNS fülön nincs kipipálva
WINS: Disable NetBIOS over TCP/IP

az RPC Call fut, RPC Call Locator service-t nem találtam
Máshonnan minden gép látszik, innen momentán már egy sem. Azt írja, hogy val.szeg nincs hozzáférésem a munkacsoporthoz, és talán keressem meg az admint. :(
Egyébként kösz a segítséget.

(#290) tsibe válasza almásrétes (#289) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Novell van ezexerint ott nálatok.

Nem válaszoltál arra, hogy ami gépet nem látsz, azt megpingelni meg tudod-e. Vagy futtatásba beírod \gepneve, hogy arra mit lép. Tuti ezek voltak a másik oprendszeren is beállítva? Az Advanced-ben a WINS-nél: Enable NetBIOS over TCP/IP-re rakd. A DNS fülnél a Register this connection's addresses in DNS elé rakj pipát.
Ezután restart, csinálj egy próbát.

Ha nem jelennek meg a gépek, akkor a szerver IP címét írd be gateway-nek és Preferred DNS server-nek. Restart.

A szolgáltásoknál a Computer Browser el van indítva?

Ha továbbra sem jó, akkor master- és backup browser összeveszésről lehet szó. Utánanézek, csak mondd el, hogy ha mindez megvan, mi az eredmény?

Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha elvárnád egy cápától, hogy ne egyen meg, mert vegetáriánus vagy.

(#291) tsibe válasza almásrétes (#289) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Jaj, bocsi. Egyet kifelejtettem, pedig akartam. Rendesen bejelentetted a gépedet a domain-be, ugye?

(#292) almásrétes

almásrétes
(tag)

Valóban van Novell is. Pingelésre timout a válasz.
NetBIOS beállítottam, szerver IP címét beírtam mindkét helyre, de sajnos továbbra is csak 4 gépet látok. Ezekben tudok tallózni, meg minden. De hol van a többi?
Ja, és nagyon lassan listázza ki a munkacsoportokat, ill. a munkacsoportban lévőket (kb minden lépésnél 1 percet kell rá várni). Nemértem... :(

(#293) almásrétes válasza tsibe (#291) üzenetére

almásrétes
(tag)

Ha arra gondolsz, hogy a loginnál be van-e írva a júzernevem, ill a jelszavam, és minderre enter üttűöttem-e, akkor igen.

(#294) tsibe válasza almásrétes (#293) üzenetére

tsibe
(fanatikus tag)

Nem. Arra gondoltam, hogy:
My Computer jobb klikk Properties Network Identification fül Properties gomb és ott member of Domain: itt szerepeljen a domain-ed neve. Ez a tartományba jelentés.

Téged meg lehet pingelni? Az internet megy nálad, ugye? Eszközkezelőben valami ütközés nincs? Próbáld még meg az egész TCP/IP protokolt újrarakni. Sőt én tudod mit csinálnék még? Eszközkezelő network adapters, fognám és úgy ahogy van eltávolítanám a kártyát. Ismerje és rakja fel még egyszer. XP Prof-od van vagy Home-od?

Kérlek szépen, hogy nézz bele az eseménynaplóba. Mit ír? A legutóbbi sárga és piros jelű bejegyzések érdekelnének a System és az Application naplókból. Jó az is, ha lefotózod (alt+print screen), és elküldöd. Előtte légyszi zip-peld majd össze. Vagy írd le, az is jó, csak gondoltam így könnyebb. Most el kell mennem, de egy pár órácska múlva újra netközelben leszek.

Megoldjuk, nem hagyjuk annyiban :)

(#295) hungeek

hungeek
(őstag)

tsibe szerintem domain alatt a tartományra gondolt.....
pl.: favagotarsasag.hu

Joey doesn't share food!

(#296) hungeek

hungeek
(őstag)

hopp.. megelőztél :)

Joey doesn't share food!

(#297) hungeek

hungeek
(őstag)

nálam már volt olyan hogy Controler progi (amivel irányítani lehet másik gépet, de most nem az SSH-ra gondolok hanem pl. Timbuktu) okozott hálózati ütközést és beszart a háló de a net ment.... megy nálad vlm ilyen?

Joey doesn't share food!

(#298) AnTi válasza almásrétes (#287) üzenetére

AnTi
(újonc)

Helló!
Íme az említett rész kitörlése kicsit konkrétabban:

HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/RemoteComputer/NameSpace

Innen kell kitörölni a második bejegyzést:

{D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}

Újratüzelés nem szükséges...
Nekem is voltak gondjaim a hálózat elérésének sebességével, de ez megoldotta.

Sok sikert!

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#299) Agyzuzo

Agyzuzo
(PH! addikt)

Én a Tweak-XP-el oldottam meg. Ott volt egy ''Speed Up Network'' rész, gondolom ez is ugyanazt kapcsolta ki.

(#300) VÁMpír

VÁMpír
(fanatikus tag)

Hello! Bocs, de teljesen láma vagyok a témához. Melyik a legutolsó build az XP angol verziójához?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.