Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#201) [amne] válasza [amne] (#200) üzenetére

[amne]
(senior tag)

Kicsit bővebben kifejtve a tapsztalataim:
Tehát ami elkerülte a figyelmemet az az hogy ida volt írva hogy Detonator 29.60-tól fölfelé nem komptibilis a driverekkel. Ez csinálhatta problémákat mert ha 29.60-nál régebbit rakok fel akkor megy normálisan, utána fel kell rakni a GTU-t és csak utána egy újabb drivert így nekem müxik.

מת(נ)יהו

(#202) CsendPenge válasza Fex (#198) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Hmm... én is valami hasonlóra gondoltam, mint Tsibe. Ventik ellenőrzése... na meg nagytakarítás. De azt csak óvatosan! Nem emléxem pontosan, volt szó arról, hogy másik gépben is próbáld ki a vga karit? És milyen verziójú driverrel nyomod? Abban is nagy a rizikó :D

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#203) szesz válasza Fex (#153) üzenetére

szesz
(tag)

Hali!

Esteleg ha telepitve van az SP1, kiprobalnam, hogy mit lep az XP, ha leszedem az SP1-et.
Sok helyen olvastam (nem csak forumokban), hogy rendellenes mukodest okoz!

Csak szép sorban, mint az aknamezőn

(#204) CsendPenge válasza szesz (#203) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Ez azt jelenti, hogy az xp van amikor rendesen műxik? :D

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#205) Fex válasza Hacked_3940 (#199) üzenetére

Fex
(tag)

Szia tsibe!

Köszi az infot, a gép tavaszi még csak, de azért szétszedem, megnézegetem és leporolgatom a cuccokat, hátha használ neki. Nyár óta egyfojtában megy rajta a SETI, ilyenkor maximum 50 fokig ment fel, a proci (P4 1.8A, gyári intel hűtővel) hőmérséklete, legalább is az asus PC Probe szerint, ha lehet hinni neki, de ilyenkor nem volt probléma vele és nem volt túlhúzva.

Köszi Csendpenge!
A videokártyán is van venti, megnézem mi a pálya vele. Bár ahogy írtam ugyanezen a gépen megy még egy WIN 98 SE is azzal semmi problémám nincs !
Lefut szépen a 3DMark, a játékok, tesztek, semmi hiba. Most azon játszok, de azért előbb - utóbb jobb lenne mindent egy oprendszeren csinálni.
Másik gépben még nem próbáltam a VGA-t, majd arra is sort kerítek. Driverek
Sis112 agp, Nvidia detonátor 40.72, illetve DirectX 8.1

Szesz!
Ha nemsürgős, akkor a héten kipróbálom, hogy mit csinál az XP!

Fex

(#206) Fex válasza CsendPenge (#202) üzenetére

Fex
(tag)

Szia Csendpenge!

A lefagyásokat okozhatja szerinted az XP-s képfrissítési probléma?
Mert én nem használtam eddig ezt a patch-et, ami ezt kiküszöbölné.
Most olvastam mélyebben a témáról, és az éppen egybeesne az én problémámmal is.

Köszi

Fex

(#207) nicktelen

nicktelen
(újonc)

feltettem a voda CM-jét rendszergazdaként, de a többi fiókból csak akkor megy az internet, ha annak is rendszergazdai jogot adok, amit nem szeretnék...mi a megoldás vajon?

Csak lassan mondjad, mert nem vagyok nagy spíler!

(#208) Hacked_4156

Hacked_4156
(újonc)

Hello!

Az Win XP hol melyik mappában tárolja a felhasználói fiókok jelszavát, és melyik fájl(ok)-ban?

A november 24-én történt hackertámadás miatt elvesztek az adataim...

(#209) Hacked_3940 válasza Fex (#206) üzenetére

Hacked_3940
(lelkes újonc)

Szia Fex!

Nem lehet, hogy IRQ összeveszés van mondjuk az Eicon és a videokártyád között? Az Eicon-od az belső egyáltalán? Igen, PCI ISDN Card, megnéztem :)

(#210) venember válasza Hacked_3940 (#209) üzenetére

venember
(tag)

Szia tsibe!

Köszi a segítséget, kipróbálok mindent ahogy írtál, de sajnos most elég kevés az időm, talán hétvégén. Még a képfrissítési patchet sem próbáltam. De amint sikerül, beszámolok róla. Az agp melletti PCI slotot üresen hagytam, mert az alaplap kézikönyvében is láttam, hogy megosztva van az agp-vel. Elvileg nem mutat semmi ütközést az eszközkezelőben, sehol egy felkiáltójel, Illetve van egy ismeretlen eszköz, amiről fogalmam sincs, mi az. Amit én raktam a gépbe, azt mindent felismert, illetve megvan.

Nem figyelek egy kicsit, aztán egyből bekerül valami ismeretlen eszköz a gépembe :))

Köszönöm mégegyszer a segítséget!

Fex

Nálunk a labdarúgáson és a gyermeknevelésen kívül már az informatikához is mindenki ért.

(#211) Fex válasza venember (#210) üzenetére

Fex
(tag)

Vajon miért venemeber néven jelent meg az utolsó hozzászólásom????

Fex

(#212) Den válasza venember (#210) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

az ismeretlen eszköz valszeg az alaplapi audio. tiltsd le

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#213) CsendPenge válasza venember (#210) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Érdekes, mindenhol azt hallom, hogy az agp melletti pci osztozik irq-n, de nekem az elöző (acorp) és a mostani alaplapom (Asus A7V266E) is a második pci foglalattal osztozkodik. Na, mind1. Csak gondoltam benyögöm :)

(#214) Fex válasza Den (#212) üzenetére

Fex
(tag)

Akkor is, ha azt már biosból letiltottam?

Fex

(#215) Den válasza Fex (#214) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Én jumperrel letiltottam, mégis ott van :)

(#216) Fex válasza Den (#215) üzenetére

Fex
(tag)

Hát akkor legyen, sok vizet nam zavar (legalább is remélem)

Köszi Den!

Fex

(#217) krisz073 válasza &rew (#12) üzenetére

krisz073
(tag)

kézileg inditsd el a win 98 oemsetup-t!!!!
nekem ez segitett!!!

(#218) Hacked_4112

Hacked_4112
(újonc)

halika volt egy xp összeomlásom és a család miatt az én particiómra csak akkori useremnek engedtem hozzáférést.
Utólag tudom hogy nagy hiba volt mert az összeomlás miatt a régi usernek fuccs.
De könyörgöm rajta van 3 havi munkám.
Valaki segítsen rajtam. sos please.
A szotyka@freemail.hu ra írjatok légyszi kivételesen mert arról sms-t kapok.

(#219) Prozac

Prozac
(senior tag)

Ha egy új XP-t telepítesz, és nem volt titkosítva az a partíció, akkor mindehez hozzá fogsz férni. Max Saját tulajdonba kell venni...

''Fussatok bolondok...''

(#220) Hacked_4169

Hacked_4169
(újonc)

Sziasztok
A következő kérdésem lenne:
Sikerült egy winchester két különböző partíciójára is feltelepítenem egy-egy xp-t. Hogyan lehetne formázás nélkül megszabadulni a feleslegestől? (Csak a c-n lévőre volna szükségem)
Előre is köszönöm a segítségeket.

(#221) CsendPenge válasza Hacked_4169 (#220) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Ezt mégis hogy sikerült? Javasolnám a delete opciót.

(#222) Hacked_4169 válasza CsendPenge (#221) üzenetére

Hacked_4169
(újonc)

Hát lúzer módjára frissítettem a windowst és nem kértem, hogy kérdezze meg, hogy melyik partícióra akarom. Nekem logikus volt, hogy a már a c-n lévőt akarom frissíteni, de neki nem. Így mivel a c-n már talált egy xp-t, ő felrakta a d-re is.
A delete-tel mégis hogy töröljem? Barbár módon vagy megvan ennek a menete? Mert persze uninstall sehol nincs.

(#223) Hacked_4169

Hacked_4169
(újonc)

Szóval senki nem tudja, hogyan lehet a felesleges xp-t eltávolítani???

Komolyan mondom, rosszabb mint egy vírus!

(#224) Hacked_3940 válasza Hacked_4169 (#223) üzenetére

Hacked_3940
(lelkes újonc)

1., XP1 indít
2., AsztalSajátgépjobbgombKezelés
3., TárolásLemezkezelés -> Katt a nem kívánt partícióra
4., Jobb klikkormázás (reggel óta ez már simán meglett volna...)
5., Számítógép-kezelés bezárás
6., StartFuttatásmsconfig
7., Itt boot.ini takarítás
8., Restart

Sok sikert!

P.s.: Igen kellemes stílusod van. Nemtom miért de nagyon emlékeztetsz valakire...

(#225) emvy válasza Hacked_3940 (#224) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

javítottam, boot.ini nem bott.ini

while (!sleep) sheep++;

(#226) Hacked_3940 válasza Hacked_3940 (#224) üzenetére

Hacked_3940
(lelkes újonc)

7., ''boot.ini''

Sorry...

(#227) Hacked_4169 válasza Hacked_3940 (#224) üzenetére

Hacked_4169
(újonc)

Kedves tsibe!
Sajnos a megoldásodat nem tudom használni, mert amelyik partíción van a felesleges windows, azon van több tíz gigányi adatom, amiket nem igazán szeretnék formatálással eltüntetni.
Valami uninstall félét keresek, ha létezik ilyen.
Azért köszönöm szépen az ötletet.

(#228) Hacked_4112 válasza Hacked_4169 (#220) üzenetére

Hacked_4112
(újonc)

Titkosítva?????
CSak magamnak adtam hozzáférés, és segghülye még az admint is kitiltotam.

Kaptam olyan tanácsot hogy a linux az ntfs particiók xp-s hozzáférési korlátozásait nem veszi figyelembe.
Találkozott már valaki ilyennel??

(#229) Hacked_3940 válasza Hacked_4169 (#227) üzenetére

Hacked_3940
(lelkes újonc)

Képzeld, melcsike, hogy létezik XP alatt kivágás és beillesztés funkció is! Én is így szoktam mozgatni két partíció között az adatokat, bizony! Namostmitszólsz? Klassz, mi? Amúgy ajánlom nagyon a Nero CD író progit, azzal mindenfélét ki lehet írni CD-re.

Jaj, és tudod mi jutott eszembe? Hogy miért kellett egyáltalán egy működő XP-t frissíteni? Egyébként, frissítéskor is meg lehet ám neki adni, hogy melyik partíción történjenek a hadműveletek. Azért az XP ehhez már elég intelligens.... sőt a 2k is.

És hogy valami uninstall-féle létezik-e? [L]http://www.microsoft.com[/L] Itt olvasgass utána, szerintem egy ilyen kitartó csajszi mint te vagy biztos találni fog valamit. Ha ugyan nem tudja már...

Off
Neked semmi se jó. Majd egyszer próbáld ki, hogy mi lesz, ha leírsz egy kettőspontot, és utána közvetlenül egy zárójelbezárva-t. Meglásd, egész más hangulata lesz a levelednek.
On

(#230) Den válasza Hacked_3940 (#229) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Asszem félreértetted Meli25-öt. Egyáltalán nem volt támadó, vagy kötekedő a válasza, kár volt ilyen kioktatóan válaszolnod.

(#231) emvy válasza Den (#230) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

-||-

while (!sleep) sheep++;

(#232) Hacked_4169

Hacked_4169
(újonc)

Köszönöm szépen a védelmet, tényleg semmi kötekedés eszembe sem jutott. Egyszerűen egy problémámra kerestem megoldást és nem személyes levelezésgetéseket akartam folytatni.
Egyébként ha az első partíciómon lenne hely, akkor természetesen átmozgatnám oda az adatokat, de mivel az egy 10 gb-s rész, elég nehéz 35 gb-t oda beilleszteni. És igazán nem sok kedvem lenne ezt mind cd-re kimásolgatni.
Ezért próbáltam olyan megoldás után érdeklődni, ami szerint el lehet távolítani az xp-t.

(#233) emvy válasza Hacked_4169 (#232) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Boot managerrel próbálkoztál már? FDISK /mbr ha minden igaz, a c-n levő partíciót fogja bootolni, azután a d-ről már le is törölheted a windowst.
De lehet, hogy hülyeséget mondok, erősítsetek vagy cáfoljatok meg.

while (!sleep) sheep++;

(#234) Fex válasza CsendPenge (#168) üzenetére

Fex
(tag)

Sziasztok! (tsibe, csendpenge, Den, meg mindenkinek aki segíteni próbált!)

A hétvégén elővettem újra a tesztprogramokat, és nekiestem a gépemnek velük. A memtest 86-nak letöltöttem egy újjabb változatát (3.0), és ez 10 db hibát jelzett a memoriában. Két 256 mb-os modult együtt teszteltem, de letesztelem majd egyenként is.
A kérdésem az lenne, hogy mennyire megbízható ez a progi? Az eredményekkel mehetek reklamálni a boltba, ahol vettem?(még garanciálisak). Tudtok még mondani valamilyen memoriatesztelő programot, amivel esetleg szintén ki tudom mutatni a hibát?(csak a biztonság kedvéért.) Nem baj ha kicsit gyorsabb mint a memtest86:)

Előre is köszi!

Fex

(#235) CsendPenge válasza Fex (#234) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Hát, az egyik legmegbízhatóbb. Volt egy topic. Amiben Egon mondott egy másikat, de nem emléxem rá. Próbálj rákeresni, mivel régi, talán még megvan. :(

(#236) CsendPenge válasza Hacked_4169 (#232) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Ja. De ha már segítséget akarsz kérni, akkor vehetnéd a fáradtságot, hogy tisztességesen megfogalmazd, hogy mit csináltál. A jelenlegi -igen laza- megfogalmazásodból nekem csak az derült ki, hogy csináltál - valamit.

(#237) Fex válasza CsendPenge (#235) üzenetére

Fex
(tag)

Köszi csendpenge!

Találtam egy másikat is Goldmemory néven. Erről valami információ?

Fex

(#238) 9CS válasza Hacked_4169 (#232) üzenetére

9CS
(senior tag)

A regisztrált neved tiszteletére: :DD (semmi bántás, persze nem a hackered-re gondolok)
Na szóval, ha: Van egy vincsid, ami ketté van osztva 10Gb és 35Gb (vagy két hdd most mindegy) Valahogy sikerült föltenni egy Win Xp-t a 35-ösre, amin az adatok, vannak, eért innen el akarod tüntetni, a Win-t, és a 10Gb-osra telepíteni.
Esetleg, ha eltaláltam, akkor: Egy szerűen telepíts egy Xp-t a 10-esre, újj telepítéssel, ekkor lesz két Win Xp-d boot-old a 10-esen lévőt és töröldd el a 35-ösröl a vinhez tartozó össze mappát kinti file-okat. Ezután, nézdd meg a Win Xp saját boot manager-ét és álítsd be, hogy ne várjon semmit mindíg ezt hozza be, _vagy_ még egy telepítés már a 10-esre egyből.
Remélem eltaláltam, vagy megoldódott a problémád.

'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''

(#239) Meli22 válasza 9CS (#238) üzenetére

Meli22
(újonc)

Sziasztok
Az én problémám volt az xp eltávolítás, a Hacked nevet tegnap kaptam valamiért a háziaktól. :)
Akkor megpróbálom leírni bővebben, hogy mit csináltam:
A winchim, fel van osztva két partícióra. Az eredeti xp-m megsérült, ezért frissíteni akartam. Sajnos nem vettem észre, hogy a haladóknak való frissítéskor egy eldugott ablakban kell megkérni a frissítőt, hogy kérdezze meg a telepítés folyamán, hogy melyik partícióra szeretném a frissítést. Így a program, mivel talált egy xp-t a c-n, feltelepítette magát a d-re is. Ezek után én formáztam a c-t, felraktam az xp-t. Ez tökéletesen működik, erről bootol a gép.
Viszont a d-n ottmaradt a másik xp. :)
Ha, nem, akkor szóljatok, hogy mit írjak még le róla.
Előre is köszönöm nektek a segítségeket. :)

(#240) 9CS válasza Meli22 (#239) üzenetére

9CS
(senior tag)

Mint írtam, nem is a Hacked névre gondoltam, hanem az eredetire, ami most ismét van. Azt hiszem végülis ott volt a hozzászólásomban a válasz. Mivel a C:-ről indul a gép ezért, a D:-ről nyugodtan törölheted az ott lévő Win Xp-s szemetet, a lényeg, ha van idítómenü, akkor, jelöld be, hogy a C:-n lévő Win induljon és az időzítést vedd 0-ra, hogy ne is lásdd többet ezt a menüt.

(#241) CsendPenge válasza Fex (#237) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Egon szerint egészen jó! Én még nem próbáltam.

(#242) Meli22 válasza 9CS (#240) üzenetére

Meli22
(újonc)

Azt hiszem tényleg neki állok a törlésnek, mert nem látok más utat. Legfeljebb ha valami baja lesz, még mindig marad a formázás, csak egy másik vinyót kell szereznem hozzá valahonnan, hogy kimentsem az adatokat. ;]

(#243) Meli22

Meli22
(újonc)

Sikeresen kitöröltem a felesleges xp-t, és úgy látszik, nem hiányolja. :))
Azt hiszem egy kicsit naiv voltam, mikor azt hittem, hogy az xp eltávolításnak meg van a szabályos módja. :DD
Azért még egyszer köszönöm a segítségeket. ;]

(#244) CsendPenge válasza Fex (#237) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Jutottál valamire? Probléma még megvan?

(#245) Fex válasza CsendPenge (#244) üzenetére

Fex
(tag)

Szia csendpenge!

Köszi a kérdést, sajna megvan. Mindkét memoriatesztelő progi (memtest86 V3.0, Goldmemory)hibát jelez a két ram egyidejű használatakor, viszont külön külön nem jön elő egyikkel sem. most megpróbálom a biosban a cas beállításokat manuálisan beállítani, hátha az auto érték nem megfelelő a ram számára, meg megpróbálom cserélgetni a slotokban, hátha jutok valamire, utánna kipróbálnám más alaplapokban is, bár ismerőseim mind sd ramos gépeket használnak (tényleg nem tudna valaki segíteni a kipróbálásban?). Ha ott is hibázik, akkor vissza a boltba, ha nem akkor jönne az alaplap próbája másik ramokkal. Hál istennek mindkét ramot egy helyen vettem.

TUDNA ESETLEG VALAKI SEGÍTENI A CSEREBERÉKBEN? (Budapesten)

Köszönöm előre is.

Fex

(#246) ffgsx

ffgsx
(újonc)

Hi

Xp alatt nem működik a kislemezmeghajtó gépemen. Volt már egyszer szó a problémáról a fórumon csak a megoldás nem jött át számomra világosan (lehet, hogy bennem van a hiba)
Ha tudna segíteni valaki megköszönném.

KOnkrétan: xp szerint nincs formázva a lemez (én tudom hogy igenis van), mondom neki formázza, erre kiírja, hogy nem tudja

Előre is köszi a tanácsokat

(#247) 9CS válasza ffgsx (#246) üzenetére

9CS
(senior tag)

Minden egyes lemeznél ez van? Mert ugye 1 lemezen rágódni... Biztosan jól van bekötve? Más alól működik?

(#248) KovacsUr válasza ffgsx (#246) üzenetére

KovacsUr
(PH! addikt)

És főleg: csak XP alatt van így? Ugyanis lehet, hogy a meghajtó hibásodott meg

So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.

(#249) CsendPenge válasza ffgsx (#246) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Hali!
Szerintem word-ben, vagy valami ilyemiben próbáltál menteni. Nemde? Én legalábbis azt vettem észre, hogy elég nagy hülyeségek akkor jönnek elő, amikor így próbálnak hozzáférni a lemezhez. Ha elmentem d-re, aztán intézőben próbálom átzavarni, akkor menni szokott. Van amikor ez nem elég, akor formázni szoktam, érdekes, de raw filerendszert ír ki rá. :D És lészen belőle fat. Ja, a poén, hogy tök használatlan lemezeknél is szokta ezt játszani, amiket gyakran tönkre is tesz. Szóval ha új lemez, akkor formáz. Ha nem új, vagy most formáztad :D akkor meg ne közvetlenül rá mentsél, hanem vonyóra, aztán másold át valamivel. Ha ez nem jön be, akkor térj vissza, aztán csak kitalálunk valamit!

(#250) CsendPenge válasza Fex (#245) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Kényes az alaplapod a ramokra. Asszem. Az jó ötlet, hogy manuálisan visszaveszed, amennyire csak lehet.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.