Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#151) Vertic

Vertic
(fanatikus tag)

Az volna a kérdésem, hogy miért lehet az, hogy bootolás után már látszólag minden jól működik, de nem lehet elérni az internet csatlakozást, mert a hálózati kapcsolatok körül valami gáz van - a programok amik csatlakozni akarnak, vagy a vezérlőpult hálózati kapcsolatok eleme baromi sokáig homokórával áll, miközben minden más megy tovább. ADSL-t használok (XP saját PPPoE-je). Kb. 1 perc után elindul az nvsvc32.exe nevű folyamat, és onnantól minden ok. De miért kell az az egy perc várakozás? És eddig miért nem kellett? Ami változott, hogy tegnap felraktam az SP1-et (simán felmegy a campusosra minden machinálás nélkül), de az után úgy emlékszem jó volt még, ma pedig a via4in1-t. Még ez után is jó volt egy ideig azt hiszem, aztán egyszer csak ez.

'' ... tehát háromig számolj, és ameddig számolsz az három legyen ... ''

(#152) GinDriver

GinDriver
(újonc)

Hali!

Probléma: XP-ben a hálózati sz.gépek nevei nem a számítógép nevével, hanem a MEGJEGYZÉS résszel kezdődnek. Ez idegesítő, ha a hálóban 200 gép van, így mindig külön rá kell keresni a gépre, ha meg akarom találni.

Valaki tudja, hogy hogyan kell ezt a beállítást módosítani?

Köszi.

(#153) Fex

Fex
(tag)

Sziasztok!

A következőkre szeretnék megoldást találni:
Bármilyen 3d-t használó programot indítok XP alatt, rendre kifagy. Ez azért érdekes, mert az XP mellett fennt van a WIN98, az alatt meg megy minden tökéletesen. A gép P4s333, asus v7700Ti delux, 512Mb samsung ddr sd ram, diamond sonic impact s90, eicon diva 2.01. Nincs húzva, a biosban minden defaulton áll. A driverek a hivatalos whql minősítésűek (sis, NVidia) illetve a maradékot a windows magától rakta fel, nem kellet külön telepítenem.
2 vinyo van összesen 4 felé partícionálva, c-ről indul mindkét rendszer d-XP, f-W98, e-csak adattárolás, nincs rajta rendszer.

Ötletek?

(#154) Hacked_3940 válasza Fex (#153) üzenetére

Hacked_3940
(lelkes újonc)

A képernyő felbontáson próbáltál-e állítani? Pl. kisebbre veszed, vagy csak egyszerűen leveszed a colors-t 16 vagy 24 bit-re?

Egyébként szerintem, csináld úgy, hogy amikor az XP-t feltelepíted, rakd rá a videokártyád CD-jéről a drivert, majd egy újraindítás után a legfrissebb 4-in-1 drivert.
Ha ez sem segít, akkor ne a CD-ről telepítsd a videokártyád, hanem próbálkozz régebbi WHQL driverekkel.

A november 24-én történt hackertámadás miatt elvesztek az adataim...

(#155) Hacked_3940 válasza GinDriver (#152) üzenetére

Hacked_3940
(lelkes újonc)

Hogy ha megnyitod a my network places-t, és látod gépekhez tartozó megjegyzéseket és a gépeket, akkor ott kattints arra az oszlopra, hogy comment. Ja, magyarod van. Szóval kattins oda, hogy megjegyzés, a bal gombbal. Tartsd lenyomva, fogd meg, és húzd ki a neveken túlra.

(#156) GinDriver válasza Hacked_3940 (#155) üzenetére

GinDriver
(újonc)

Köszi, de nekem sztem más problémám van (egyébként angol win XP). Az XP magába a Name mezőbe illeszti a megjegyzést, és azon kívül még tényleg van 1 Comment mező, ami a Name-től már eredetileg is jobbra volt.

Pl:
Gép neve: Computer
Megjegyzés: Gin gépe

Ezt így ábrázolja:
Gin gépe (Computer) | Gin gépe

És így a sz.gép neve (pl WinCommanderben) ''Gin gépe (Computer)'' lesz.
Erre tudsz valami okosat mondani? Nem értem, miért csinálja ezt az XP...

GinDriver

(#157) Lomos válasza GinDriver (#156) üzenetére

Lomos
(fanatikus tag)

mert az XP ugy gondolja, hogy milyen fasza az, ha a lama user commentet lat...de arra nem gondol, hogy esetleg esszeruen is lehetne csinalni, vagy esetleg feltuno helyen ezt valtoztatni... :DD

www.HuWiCo.hu - Hungarian Wireless Community

(#158) Hacked_3995

Hacked_3995
(újonc)

Huh, látom itt sokan _TÉNYEG_ értenek az XPhez...

Pedig még olyan fiatal... :)

De azért örülök, hátha meg tudja vki mondani így azt is, hogy ki lehet-e venni v cserélni a boot-logót vagy az ''Üdvözöljük'' feliratot? Vagy mindkettőt... :)

Állati jó lenne, akár kibelezem az egész Sys32 dir-t, csak hogy ne kelljen állandóan azt néznem...

(#159) 9CS válasza Hacked_3995 (#158) üzenetére

9CS
(senior tag)

Van hozzá segédprogram, de hivatalosan a MS nem támogatja(gatta).

'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''

(#160) Hacked_3995 válasza 9CS (#159) üzenetére

Hacked_3995
(újonc)

Még jó, hogy az MS nem támogatja... hát a saját logóját csak nem cseréli le...

És tudnál adni esetleg egy linket, v progi-nevet? Annyira jó lenne...

A 98ban ki lehetett szedni, be is raktam helyire egy szép kis home-made ASCII animációt... :) :)

(#161) 9CS válasza Hacked_3995 (#160) üzenetére

9CS
(senior tag)

[L]http://www.windowblinds.net/[/L], de keress rá, mert pontosan nem emlékszem mik vannak még, pedig akad egy-két ilyen program.

(#162) 9CS válasza 9CS (#161) üzenetére

9CS
(senior tag)

Ehh itten van valahol, a lógó lecserélős kütyü is. Ne lepődj meg az ablakokon, van itt más is (azthiszem, mert csak erre emlékeztem)...

(#163) Fex válasza Hacked_3940 (#154) üzenetére

Fex
(tag)

Köszi az infot, de ezeken már túl vagyok, sajnos nem oldódott meg a probléma!

Sajna továbbra sem megy semmilyen 3d-s progi. Amikor kirakja a kék képernyőt állíndóan a videokártya meghajtóját hibáztatja, meg, hogy keressek újjabbakata gyártó net helyén, de hiába próbáltam többféle driver-rel, mindig kék halál lett a vége

(#164) Bozz válasza Fex (#163) üzenetére

Bozz
(kvázi-tag)

Szia Fex!

Nekem is volt hasonló gondom. Az NVxx.dll fájlra hivatkozott. Megpróbáltam mindent: repair insall, többfajta driver, minden, de csak a teljes újratelepités segített. Nekem ez a probléma Norton Antivirus feltelepítése után következett be, bár ebben én nem látok összefüggést... Gef2MX400-zal történt mindez.

(#165) Prozac

Prozac
(senior tag)

Dinamikus kötet.

Csinált már valamelyikőtök ilyet?
Win2000 szerver alatt csont nélkül ment.
XP Pro-ban nem engedi létrehozni. Ezzel lehetne Raid-et és stripe setet csinálni.

Lehet, hogy már az XP telepítésekor eldől, hogy az oprendszer lefoglalt-e elég helyet a boot vincsin?

''Fussatok bolondok...''

(#166) CsendPenge válasza Vertic (#151) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Hmm... körül kellene nézni a hálózatoknál, hogy pontosan mi van beállítva. Van néhány dolog, amit ki lehet hajítani. (pl. QoS). Nem ismerem, hogy csinálja az xp a hálózati dolgokat illetve az adsl-t. Esetleg ha megírod a hálózati beállításaidat, akkor...

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#167) CsendPenge válasza GinDriver (#152) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Azonos munkacsoportban (workgroup) vannak a gépek? Nem tudom, hogy nálad hogyx néz ki, de nekem annyi szokott lenni, hogy hálózatok dupla klikk, majd a ''Munkacsoport számítógépeinek megjelenítése'' (bal oldalon) feliratra (egyszer) kattintva (és persze türelmesen várakozva) megjelenik az összes gép (csak a neve).

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#168) CsendPenge válasza Fex (#153) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

''a biosban minden defaulton áll.''
Lehet, hogy ez a gond. Van valahol a bios-ban egy olyan beállítás, hogy milyen vga karit (pci vs. agp) használsz. Na, ez alapból (ha emlékezetem jól csal) pci-ra van állítva. Ha műxik is, akkor is keményen visszafogja. És persze tudom ajánlani a szokásos metodikát probléma esetére, ram teszt, proci teszt, vga tesz. (memtest86,prime95, 3dmarkxxxx).

(#169) Turmoil válasza Hacked_3940 (#154) üzenetére

Turmoil
(senior tag)

A P4S333 SiS chipes lap! Arra miért is kellene VIA 4-in-1???? Tippre az a Via-s lapok drivergyűjteménye.

Ha az agyunk annyira egyszerű lenne, hogy megérthetnénk működését, mi magunk annyira egyszerűek lennénk, hogy nem lennénk erre képesek.

(#170) CsendPenge válasza Turmoil (#169) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Hopsz, ezt észre sem vettem... :))

(#171) Hacked_3940 válasza Turmoil (#169) üzenetére

Hacked_3940
(lelkes újonc)

Maradt még olyan hozzászólásom, amibe nem kötöttetek bele? Szálljatok le rólam!

(#172) tothjozsef válasza Hacked_3940 (#171) üzenetére

tothjozsef
(fanatikus tag)

:)) :)) :))

(#173) Fex válasza Bozz (#164) üzenetére

Fex
(tag)

Köszi Bozz!

Nekem is van Norton Antivirusom... Megpróbálom anélkül újratelepítve.

(#174) Fex válasza CsendPenge (#168) üzenetére

Fex
(tag)

Szia csendpenge!

A biosban már utánnanéztem ennek is, agp-re volt állítva nekem, lehet, hogy ezt már én állítottam át.
De egyébként mitől lehet az, hogy win98 alatt minden megy mint az álom, XP meg meghal állandóan, ha 3d-s alkalmazás megy. A hardverre már én is gyanakodtam, de akkor win98 alatt miért nem fagy ki ????
A ramok 2*256 mb samsung 333-as, az egyi egy, a másik kétoldalas. De mind a kettő fennt van a sis oldalán, hogy letesztelték a chipkészlethez (sis645).
Ráadásul a kétoldalas még az asus oldalán is fennt van, hogy őszerintük is jó a laphoz (az egyoldalas nincs). De kipróbáltam úgy is, hogy csak az egyik ram volt benn (mind a három slotba beleraktam egymás után, szóval volt variáció rendesen), de így is fagyott. a memtest egy napig ment, de nem jelzett hibát, 3dmark kifagy, ezt a prime 95-öt nem ismerem, ez mit csinál?

Köszönöm a segítséget!

Fex

(#175) CsendPenge válasza Fex (#174) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Ha agp-re volt állítva, akkor mégsem volt minden default-on :( Esetleg mégegyszer? Ja, meg nézz körül azzal kapcsolatban, hogy a legstabilabb drivert használod-e a karidhoz. Nekem nem nvidia kártyám van, de sokat hallani a driver problémákról (nyugi, ez szinte mindenhol így van). Sőt, jobban belegondolva ez a legvalószínűbb, bátyámnak is volt ilyen gondja, nem megfelelő driverrel csak fagyi. Hirtelen ennyi, ha eszembe jut valami, akkor majd írok.

(#176) CsendPenge válasza Hacked_3940 (#171) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

OFF
Nyugi! Itt szó sincs kötözködésről, ez egy fórum, ahol mindenki kinyílváníthatja a véleményét. Ebben benne van az is, hogy tévedünk. Én is mondtam hülyeséget már nem egyszer, engem is felvilágosítottak, szakmailag gazdagabbá téve. Szóval ne haragudj meg, nem bántani akarunk (én legalábbis bizti nem). Ha valaki esetleg mégis elfogadhatatlan hangnemet használ, akkor fordulj bátran a házigazdákhoz! Addig is, topicra fel! :P
ON

(#177) Fex válasza CsendPenge (#175) üzenetére

Fex
(tag)

Köszönöm a tippeket, a hétvégén remélhetőleg lesz időm újra nekivágni az installnak.

Fex

(#178) CsendPenge válasza Fex (#177) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Na, akkor én most jól elszúrtam a hétvégédet! :DD )

(#179) Bozz

Bozz
(kvázi-tag)

Sziasztok! Mitől lehet az, hogy haverom vett alaplapot (MSI) meg Athlon XP2000+-ot feltette a windows XP-t és vannak olyan cd-k amiket nem olvas be neki se az olvasója se az iroja. De ha win98-at tesz a gépére, akkor megy minden. Még az Alaplapját is kicserélte ASUS 7v333-ra, de azzal is ugyanez a helyzet! SP1-gyel sem megy.... Segítsetek please...

(#180) Hacked_3940 válasza Bozz (#179) üzenetére

Hacked_3940
(lelkes újonc)

Szia Bozz!

Pár kérdésre felelj, lécci.

Milyen típusú a CD-ROM, illetőleg a CD-író? Milyen CD-ket nem vesz be az XP? Ezek valami gyári CD-k? Vagy írott CD-k? Netán audio CD-k? Mi a pontos márkája? Régen lett ráírva az anyag a CD-re? A 98 és az XP két külön partíción van, vagy amit mondtál azt úgy értetted, hogy legyalulta az XP-t, felrakott egy 98-at, és minden ment mint a karikacsapás? Hányszor telepítette újra az XP-t? Milyen hibaüzenetet ír ki, mikor azokat a bizonyos CD-ket megpróbálod beolvasni? Eseménynapló mit ír? Nincs valami ütközés az eszközkezelőben?

Egyelőre ennyit szeretnék tudni :)

(#181) Hacked_3995

Hacked_3995
(újonc)

Sziasztok.
Van vlmi hack, hogy fekete XPt is lehessen service packkozni?
Köszi

(#182) Bozz válasza Hacked_3940 (#180) üzenetére

Bozz
(kvázi-tag)

Szia tsibe!

Először is kösz a múltkori segítségedért a win2000-rel kapcsolatban... még nem tudom, hogy sikerült-e megoldani a gyereknek a problémát...

Na úgy értettem, hogy vagy XP van a gépen, vagy Win98, tehát egy partició van és egyszerre egy rendszer. Az író és olvasó típusát most kapcsiból nem tudom, de megkérdezem, ha kell. A cd-k írt cd-k, amiket mindegyik drive win98 alatt beolvas, XP alatt nem. A jelenség: beteszi a cd-t felpörög és elhalkul, ugy tesz mintha nem is lenne benne cd. Nem régen irt cd-k, de ismétlem win98 alatt nincs semmi problema. Az XP-t 2-szer tette fel, mindkét alkalommal sikertelenül. Hibaüzenet nincs, csak azt irja nincs cd a driveban.
Amit még hozzátennék: a gépben egy vinyó van a primary kábelen, és 2 cd a secondarin. Próbálta már azt is, hogy a secondarin csak egy olvasó van, de ugy sem működött.
Ja és ütközés sztem nincs, mert mondom próbálta hogy 1 kábelen egy drive-val is... :o

(#183) Bozz válasza Hacked_3995 (#181) üzenetére

Bozz
(kvázi-tag)

Van. Meg kell változtatni a windows serial numberet...
Ehhez van progi, valami serialchanger.

(#184) Hacked_3940 válasza Bozz (#182) üzenetére

Hacked_3940
(lelkes újonc)

Szia Bozz!

Szerintem az lehet a baj, hogy a CD-k, amiket olvasni akartok DirectCD típusban lettek megírva, és felteszem az Easy CD Creator nevű ''nagysikerű'' progival. Töltsd le az XP-hez az Adaptec UDF Reader Driver nevű progit, telepítsd fel, és rakd be azokat a csúnya CD-ket az olvasóba :)

Ha nem megy még mindig, akkor szóljál.

Szióka,

tsibe

(#185) Bozz válasza Hacked_3940 (#184) üzenetére

Bozz
(kvázi-tag)

Kösz kipróbáljuk...

(#186) Hacked_3995 válasza Bozz (#183) üzenetére

Hacked_3995
(újonc)

Kösze, épp most keresgélek utána... Ha megtalálom, besteszek egy linket, hátha köll vkinek...

(#187) Bozz válasza Hacked_3940 (#184) üzenetére

Bozz
(kvázi-tag)

Te tsibe! Igy sem megy. Tudsz esetleg mást?

(#188) Hacked_3940 válasza Bozz (#187) üzenetére

Hacked_3940
(lelkes újonc)

Te Bozz! Akkor valószínű ASPI drivert hiányol a kis drága. Tölts le neki egyet. (Adaptec, Ahead, akármi...)

(#189) Bozz válasza Hacked_3940 (#188) üzenetére

Bozz
(kvázi-tag)

Hova kell a dll-t bemásolni?
win32 könyvtárba?

(#190) Hacked_3940 válasza Bozz (#189) üzenetére

Hacked_3940
(lelkes újonc)

%SystemRoot%\System32

(#191) Hacked_3940 válasza Bozz (#189) üzenetére

Hacked_3940
(lelkes újonc)

Szia Bozz!

Ha nérója van a haverodnak, akkor a C:Program FilesAheadNero könyvtárban kell lennie a WNASPI32.DLL-nek. Ne haragudj...

(#192) Bozz válasza Hacked_3940 (#190) üzenetére

Bozz
(kvázi-tag)

Tsibe ez se segített... :(((

(#193) [amne]

[amne]
(senior tag)

Hello, egy kis segítség kéne.
Most telepítettem újra a WinXP-t (Hun,Prof) mert drivereket akartam cserélni meg BIOS frissíteni, meg is történtek a dolgok, minden atom stabil, minden szép és jó lenne, DE nem működik se a CD-ROM se az -író. Lehet hogy valami olyan progit telepítettem így a vége felé ami hazavágta mindkettőt? Azaz érdekes hogy ha berakok egy CD-t bármelyikbe és megpróbálom elindítani akkor kiírja hogy nincs lemez stb. de ha újra indítom úgy a gépet hogy a CD-ket benne hagyom akkor minden további nélkül elindulnak. Hol van a kutya elásva?

מת(נ)יהו

(#194) 9CS válasza [amne] (#193) üzenetére

9CS
(senior tag)

Az eszközkezelőben ott van, akkor távolítsd el. Újraindítás után felismeri, vagy sem...

(#195) [amne] válasza 9CS (#194) üzenetére

[amne]
(senior tag)

Bocs de nem értem, mit távolítsak el? Köszi.

מת(נ)יהו

(#196) Bozz válasza [amne] (#195) üzenetére

Bozz
(kvázi-tag)

A CD meghajtókat távolítsd el...

Ja és ha olvasod a fórumot volt itt hasonló probléma, és nem született megoldás...

Ha sikerül kiküszöbölni lécci szólj!

(#197) Jester

Jester
(fanatikus tag)

Lenne egy kérdésem:

A tények:
XP Prof+SP1 alatt, amikor bejelentkeznék és a jelszavamat gépelném be, nagyon gyakran ''belefagy'' a billentyűzethez való hozzáférésbe a rendszer. (Gépelnék, de semmi nem reagál az első billentyű lenyomása után. Sem egér, semmi -> reset.)Másik billentyűzettel is kipróbáltam, de ott is előfordult a hiba.
Ja, és csak ott fagy le, később soha, jelszó nélküli usereknél nincs ilyen hiba.:(

Minden elképzelésre nyitott vagyok...

Köszi.
Jester

Mehr Licht!

(#198) Fex válasza CsendPenge (#178) üzenetére

Fex
(tag)

Szia Csendpenge!

A hétvégémet nem sikerült elcseszni, megrt nem volt időm a gépre, de hétfőn újratelepítettem mindent és megpróbáltam a 3D-t megint, de ugyanaz a probléma. KIFAGY. Most viszont már fenn volt a SP1 is és nem a kék képernyőt adat ki, hanem egy hibaüzenettel kilépett a desktopra, kb 16 színnel. HA jól értettem a hibaüzenetet akkor arra panaszkodott, hogy túl nagy a felbontás/színmélység, kevés a memória, stb...(1024*768/32/85Hz, a kártyán pedig 32 MB SG ram van ASUS V7700 Ti Delux) Erre megpróbáltam kissebb felbontásban is, akkor is kifagyott, igaz akkor tovább húzta, majdnem végigment. Kipróbáltam több driverrel is, de semmi változás, előbb vagy utóbb meghal.
De az az egészben a pláne, hogy Win98 alól meg megy minden rendben.

További ötletek?

Fex

(#199) Hacked_3940 válasza Fex (#198) üzenetére

Hacked_3940
(lelkes újonc)

Fex képzeld, utánaolvasgattam picit a dolognak, csak már nem mertem ide beírni, mert túl sok butaságot írtam már ide, és már biztos haragusztok rám. Szóval, meséld csak el, hogy mennyi idôs a géped? Mondjuk úgy 1-2 éves? Mert akkor tudod mit kéne megnézni? A procihűtôt, és ha van a videokártyádon hütôventi, akkor azt is. Esetleg egy hardverfigyelô programmal (SysoftSandra) megnézhetnéd, hogy normális-e a proci hômérséklete. Nem melegedett-e túl, stb.

Ez lehet hogy hülyeség, de én bizti ha ott lennék, darabjaira szedném a gépet, leporolgatnék mindent, és szép precízen mindent visszaraknék. A procinak meg legyen karácsonya egy kis szilikonzsírral :D Najó, ebbe nem megyek inkább bele, mert itt kellett rádöbbennem, hogy én mennyire nem vagyok profi hardveres :(
Tényleg, ha már úgyis hülyét csinálok magamból, tökmindegy leírom, próbáltad már azt, hogy videokártya kivesz-berak?

(#200) [amne] válasza Bozz (#196) üzenetére

[amne]
(senior tag)

Sikerült, újra húztam a win-t :)
És utána rájöttem hogy 90% hogy a GeForce Tweak Utility volt a bűnös.

מת(נ)יהו

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.