Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#101) devon_mice válasza michael jackson (#21) üzenetére

devon_mice
(újonc)

Úgy tudod megcsinálni, hogy azt a partíciót teszed aktívá amire telepíteni akarod az NT-t. ekkor az XP partíciója Hidden NTFS lesz. A Win csak primary partícióra tud települni, azt sem felejtsd el, illetve azt sem, hogy az NT nem ismeri a FAT32. Csak FAT16-os partícióra tud rátelepülni. és a telepítés folyamán van lehetőség a partíció NTFS-re konvertálására. Egyébként nem olyan nagy dolog egy vinyon két Windows. Nekem volt Win2k 98SE-vel. Win2k Wink-val. XP Win98SE-vel. Most XP van XP-vel meg Linux-val. Tudom, hogy perverzió két XP, de hát nem vagyunk egyformák.

A NAp süssön le rátok!

(#102) devon_mice válasza Jazzy (#95) üzenetére

devon_mice
(újonc)

Registry-t kell buherálni. Az XP-ben a legtöbb dolog megváltoztatásához hozzá kell nyúlni a registry-hez. A menete:
HKLMSystemControlset001ServicesCdrom kulcsot
és az AutoRun értékét állítsuk 0-ra.

A NAp süssön le rátok!

(#103) Sidaries válasza Bozz (#93) üzenetére

Sidaries
(őstag)
LOGOUT blog

Na nekem is csinált ilyen nincs jogosultságod baromságot, habár adminisztrátori jogaim voltak. Én csináltam új usert átléptem és letöröltem az előzőt. Minden telepítve volt mindenkinek, szóval kb 2 percig tartott.

I am the Visionaire, follow me if you dare...

(#104) Sidaries válasza Cathfaern (#76) üzenetére

Sidaries
(őstag)
LOGOUT blog

Nem javítja ki és a legújabb Detonator is csak a DirectX-es cuccokban. Az OpenGl-t még mindíg csak a refreshratefix tudja.

I am the Visionaire, follow me if you dare...

(#105) LukE válasza devon_mice (#102) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

ÁÁÁ, ez kellett nekem már mióta.:) Miért nem kérdeztem meg akkor előbb?? Na mindegy.

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#106) Hun'reeth válasza Jazzy (#95) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

A válasz egyszerű : TweakUI nevű kis progi. a paranoia menüjében le lehet tiltani a data és az audio CD-k automata indítását is. Mindenféle winfossal megy. Meg van még kismilió beállítási lehetőség is amit inkább nem részletezek :D. feltéve ha erre gondoltál.

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#107) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Tudom, hogy csendpenge már szólt emiatt de volna még kérdés XP-vel kapcsolatosan. Felrakta egy jogtiszta XP-t de regisztrálni nem lehet mert ez már le van jelentve a Neten keresztül. Ezért egy tört kulccsal felül kéne írni a jelenlegi kulcsot, hogy ne reklamáljon a regisztráció miatt (még 25 nap :O). Lehetséges-e a kulcs felülírása ha a telefonos regisztrációt válaszva (persze nem telefonálok!) beírni egy tört kulcsot (kulcs frissítése) mintha a telefonon kaptam volna??? Próbáltam az én kulcsommal (tört, de angol XP-hez van) de nem ment lehet. hogy azért mert ez magyar?! Tudtok esetleg ilyen kucsról ill. hogy lehetne-e másképp? Csak reinstall?

(#108) Bazsiii

Bazsiii
(tag)

Hali, itt az én problémám: van 2 vinyo a gépben, elsőn win98, minden oké vele. Gondoltam a másodikra meg teszek fel xp-t. Boot magiccal szépen kiválasztom a második vinyót, arról bootol a gép, majd kiírja: pareparing machine to load... és semmi nem történik. beteszem az xp lemezt, azt írja ki, hogy unable cd-ről loadingolni, holott a 98at is onnan tettem fel. Biztos én bénázok, kérem, valaki segitsen! előre is köszi! Ja, floppyról sem megy a dolog. BAzsiii

How much wood would a wood chuck chuck, if a wood chuck could chuck wood?

(#109) xuldar válasza Hun'reeth (#107) üzenetére

xuldar
(őstag)

Először is már nem lehet jogtiszta a windows, ha regisztrálta más előtted, mert akkor nem a tied. A cd lehet eredeti, de akkor sem jogtiszta :D
A neten vannak olyan programok, aminek a segítségével generálni lehet más kulcsokat is. Valamelyik (több) fórumban linkek is voltak. Windowsos témákat nézegess.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#110) Bozz válasza Sidaries (#103) üzenetére

Bozz
(kvázi-tag)

Hú ez ügyes! Erre nem gondoltam, mert csak egy service-al szórakozott...
Na mindegy legközelebb így csinálom

(#111) McJames válasza Bazsiii (#108) üzenetére

McJames
(őstag)

Bocs, de valószínűleg (rosszul) másolt az install cd-d.

Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.

(#112) Loader

Loader
(kvázi-tag)

Egy kérdés: hogyan tudom megcsinálni winXp Pro. hun-n, hogy a Saját dokumentumok mappán kivűl is más mappákat is saját használatuvá tegyek? Két felhasználó van, mindketten rendszergazdakétn vagyunk beállítva.

''Te! Hogyis van ez?''

(#113) McJames válasza Loader (#112) üzenetére

McJames
(őstag)

Ne legyen mindkét felhasználó rendszergazda, sőt... egyébként sem ajánlott rendszergazdai jogkörrel ''futkosni'' egész nap, ugyanúgy, mint linux alatt root-ként sem.

(#114) Bazsiii

Bazsiii
(tag)

McJames: oké, de ha a másik vinyóra akarom telepíteni, akkor gond nélkül működik - de oda meg nem akarom. Esetleg van ötleted?

(#115) McJames válasza Bazsiii (#114) üzenetére

McJames
(őstag)

Erre a variációra is... :) Ne használj PM-et , hagyd a Windózra. Nekem C-n 98 van. és kb. F-en (korábban H) az XP. Telepítéskor simán megkérdezi, hogy melyik meghajtóra szeretnéd, ha az nem a C, és az milyen file-rendszert használjon.
A C:-be néhány file-t (boot.ini, ntldr) rak, de ezek nem problémásak.

(#116) Bazsiii

Bazsiii
(tag)

McJames: ezt a variációt is megpróbáltam, de miután kijelölöm az advanced options-ben hogy én akarom kijelölni a particiót, előugrik egy ablak, hogy indítsam újra a gépet, rögtön utána pedig, hogy a gép szabálytalan műveletet hajtott végre stb. és ennyi volt a setup. Esetleg erre tudsz vmit? köszi előre is!

(#117) vlaci79 válasza szesz (#83) üzenetére

vlaci79
(senior tag)

Belinea 103040 csak 105 Hz-t tud 1024*768-ban

(#118) Superman válasza Bazsiii (#116) üzenetére

Superman
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem is két vincseszter van a gépben, rajta négy oprendszer. Vinyó 1: WinXP és Linux Mandrake. Vinyó 2: Win2k prof és Win2000 Advanced Server.
Szóval egy új oprendszer a boot vackait a C -re teszi, ez mindig is így volt. Hiedelem az is, hogy a Win98SE csak a C -re hajlandó települni. Kis trükközéssel meg lehet oldani, hogy más partícióra települjön.
A te problémádra visszatérve én így járnék el (elölről kezdve mindent):
1. Berak WinXP cédé. Felismeri a vinyókat: ha formázott a második vinyó NTFS - el, akkor is megformáznám, akár gyorsformázással is.
2. KIjelölném, hogy a második vincseszterre akarom telepíteni. Így mennie kell.
3. Boot Magicet nem használnék, mert az XP - nek van nagyon jó boot loadere, ahol fel lesz tüntetve, hogy Win98 - at, vagy WinXP -t akarsz -e indtani.

--R.I.P JuanG--

(#119) Superman

Superman
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez volt a 600 - ik hozzászólásom. Mármint az előző!!!!!!!!!! :DD

--R.I.P JuanG--

(#120) Bazsiii

Bazsiii
(tag)

Superman: GRATULÁLOK!!! Mármint a 600-hoz. szóval van itt vmi gond. előbb csak az a vinyó volt a gépben, ahova telepíteni akarom. Betölöttem mind a 6 boot disket, szépen kiírta, hogy megformázza-e a vinyót (bár már megvan ntfs-re) de azért okéztam, ezek után azt írta ki, hogy gépemnek nincs elég memóriája, vagy a cd corrupted fileokat tartalmaz és quit-f3. memoria az sztem elég, szóval akkor?? Van ötleted?

(#121) Hun'reeth válasza xuldar (#109) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

A jogtisztát úgy értem, hogy egy haver megvette (tehát számára jogtiszta) és odaadta nekem, csak akkora marha voltam, hogy az ő kódjával tettem fel :((. Nem is akarom regisztrálni, mert a gép amire felpakoltam a közeljövőben tuti nem lesz a hálóra kötve csak épp az aktiválással van gáz.

(#122) Bazsiii

Bazsiii
(tag)

Hello, kis gondom akadt az xp-vel. Kérem, akinek volt hasonló, az segítsen, mert kissé idegesítő a dolog.
Adott két hdd egy gépben, egyiken win98, aztán a másikra fe akartam tenni az xp-t. formázás után előjött a system32/hal.dll - missing üzenet és nem megy tovább a dolog. Ez az egyik baj. A másik, hogy a boot.ini - most mindenképpen xp-ről akar boot-olni és kb 1másodperc van a választásra. Kérdésem, mit tegyek hogy folytatódjon az install, ill. már abban is benne lennék, hogy normálisan bejöjjön a 98 újra.
A hhd-ken nincs logikai partició, simán csak C:. MIndenkinek köszi a segítséget és a fáradozást! BAzsiii

(#123) szesz válasza CsendPenge (#100) üzenetére

szesz
(tag)

Hi!

Egy lelkes forumlatogato kiigazitott 1024*768-ban 105HZ-et tud a Belinea 103040. Sajna mar kifutott modell ezert a belinea weblapjan mar nincs info rola.
Egyebknt kerdesedre a valasz az, hogy amint 1024*768-ban 100HZ-re allok egybol homalyos a kep. Nem egy tragedia, de eleg zavaro tartos hasznalat eseten.
Uebben a felbontasban 85HZ-en jo a kep.
Szerinted vigyem vissza a monitort?

Udv,

Csak szép sorban, mint az aknamezőn

(#124) Superman válasza Bazsiii (#120) üzenetére

Superman
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A memóriát én leelenőrizném valami memtesztelő progival. Mennyi memória vana gépben? Az NT kerneles oprendszerek akkor (is) szoktak szarakodni, ha a memória hibás.

--R.I.P JuanG--

(#125) Bazsiii

Bazsiii
(tag)

Hello Superman! 512mega és eddig semmi gondom nem volt vele. Most meg itt szi...ok!:(

(#126) Superman válasza Bazsiii (#122) üzenetére

Superman
(PH! félisten)
LOGOUT blog

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=''Microsoft Windows XP Professional'' /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)WINNT=''Microsoft Windows 2000 Professional - magyar'' /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)WINNT=''Microsoft Windows 2000 Advanced Server'' /fastdetect
Nekem így néz ki a Boot.ini, de a PQ Magic sajátította ki, mivel fenn van, de XP alatt ezt lehet szerkeszteni a Start/Control Panel/Prformance and Maintenance/System/Advanced/Settings fül alatt az Edit gombbal előhívva a textfájlt. Onnan ki lehet törölni, ami nem kell.
Gondolom 98SE alatt a C:/Boot.ini - ben van ugyanez. Kitörlöd azt a sort, ami az XP telepítésére vonatkozik.
Én még a HDD - ket is leelenőrizném a helyedben. Nincs -e rajta bad sector, stb.

--R.I.P JuanG--

(#127) Superman

Superman
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A Linuxot érthető okok miatt nem jelzi a boot loader.

--R.I.P JuanG--

(#128) Bazsiii

Bazsiii
(tag)

Superman: nagyon köszi, hálás vagyok, hogy időt szakítottál rá, most mindjárt megnézem jutok-e valamire.

(#129) Bazsiii

Bazsiii
(tag)

Superman, azt még leírnád, hány vinyód van és mi melyik partición van? Hátha át tudom írkálni az enyémet- köszi! A Prtition magiccal megnéztem a vinyót is és nem bad sectoros.

(#130) vlaci79 válasza szesz (#123) üzenetére

vlaci79
(senior tag)

udv
szerintem minden keppen vidd vissza ha meg garis
elotte probald ki masik videokartyaval is hath amiatt van valami gond

(#131) andropov

andropov
(lelkes újonc)

Refresh Force.

Univerzalis, regisztris, permanens. Kell meg valami?! Ja, url: http://www.guru3d.com/files/vid_tweak/

andropov

(#132) Superman válasza Bazsiii (#129) üzenetére

Superman
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezt azt hisze már leírtam, de most részletesen is elmondom, bár ez neked nem lesz mérvadó a különbségek miatt. Két vinyóm van: 1. Maxtor 40 giga 5400rpm
2. Maxtor 40 giga 7200rpm.

Partíciók: C: 32 giga (WinXP) + Linux 5 giga + E: 500 mega = 1. vinyó
D: 20 giga (Win2k prof magyar) + H: 18 giga (Win2000 Advanced Server)

Sony CD Rom:F meghajtó
LG CD író: G meghajtó
Virtuális CD Rom: I meghajtó

--R.I.P JuanG--

(#133) Superman

Superman
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A ''Partíciók'' szó alatti második sor értelemszerűen a második vinyóra vonatkozik.

--R.I.P JuanG--

(#134) Bazsiii

Bazsiii
(tag)

Superman: köszi a türelmed és a választ - sokat segített, csak az érdekelt hol, mi van, még egyszer köszönöm! Bazsiii

(#135) motor

motor
(tag)

Nem akarak egergyorsitast, de nem tudom leszedni, csak valami reget atallitami, amit egyreszt ''elfelejtettem'' hogy kell csinalni, masreszt nem is voltam lenyugozve az eredmennyel.
(mouseaccelerate)

:)) A microsoftos fiuk (lanyok) eddig tudtak egerdrivert irni. most meg vagy elfelejtettek hogy kell ? :)) na hagyannak..

ez kb. az a szint, hogy bics veletlenul kimaradt az 1024*768.. :((

Hejhóóó!

(#136) Vertic válasza Superman (#132) üzenetére

Vertic
(fanatikus tag)

És hogyan van megoldva a boot? Mármint C: előtt nincs boot partíció, vagy linux hogyan veszi észre magát? Szóval érted... :)

'' ... tehát háromig számolj, és ameddig számolsz az három legyen ... ''

(#137) cadaver

cadaver
(tag)

udv bocsassatok meg de most nem tudom vegigolvasni a topikot, hogy mar irtatok-e rola, de nekem egy erdekes problemam lenne. xp professional+radeon8500LE+powerstrip+realtek 8139. xp bebootol, Zone Alarm betoltodik, powerstrip nem. felnyitom a start menut, hogy addig is masszak fel netre, erre beáll. sebaj, frissites. semmi. start menu megint fel, semmi. varni kell olyan 30-40 masodpercet, erre vegrehajt minden addig elvegzett stuffot (frissites, start menu feljon ketszer ilyesmik). powerstrip elindul, a kepernyo kozepen, ahol a start menu->csatlakozas->enternet resz lenne, egy Üres felirat van (tudjatok amikor start menuben programoknal pl. van egy ures resz). ha raviszem az egeret, ''bekékül'' tehat kijelolom, de ennyi. nem lehet rabökni se eltuntetni. megnyithatok barmit, meg jatek kozben is ottmarad. ezutan vagy feljon netre vagy nem. xp reinstall utan ujrainditas, ezutan tokeletes, de kovetkezo ujrainditaskor 0 az egesz, mehet elorol. ma volt format+xp reinstall, de uaz. az eredmeny. arra gondoltam, hogy megprobalom powerstrip nelkul, de az fontos lenne (igaz a celnak a HZTool vagy mi is megfelelne). szoval erre van otletetek?

(#138) Bazsiii

Bazsiii
(tag)

Hali, Superman köszi a segítséget, a boot.ini rendben.
Viszont az xp nem akar a másik vinyóra feltelepülni. Elvégzi a particionálást, felmásol egy csomó file-t, aztán azt mondja reboot után setup folytatódik, reboot után megszámlja a memoriát, mindent felismer, de aztán 'Error loading the operation system' üzenet jön. :-( és semmi sem történik. Van valakinek ötlete? köszi-Bazsiii

(#139) Superman válasza Vertic (#136) üzenetére

Superman
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A LILO bootmanagere végez mindent. Bejön a gép indításakor és felkínálja, hogy melyik oprendszer töltődjön be: Linux vagy NT. ha az NT -t jelölöm ki, akkor átadja a helyet az XP bootloaderének. Hát ennyi.

--R.I.P JuanG--

(#140) Superman válasza Bazsiii (#138) üzenetére

Superman
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Bazsiii: őszintén szólva elég tanácstalan vagyok most már. Tudom, hogy nem így akarod, de talán ki kellene próbálni, hogy a Win98SE mellé, az első vinyóra felmegy -e. Mivel, ahogyan mondod a memóriákkal nincs gond, csak azt tudom elképzelni, hogy az XP cédéddel van gond. Szóval, ha az első vinyóra sem települ a 98SE mellé, akkor lehetne továbblépni...

--R.I.P JuanG--

(#141) Bazsiii

Bazsiii
(tag)

Hello Superman: csak annyit akarok írni, hogy sikerült az xp-s dolog és még egyszer mindenkinek köszönöm a segítséget, aki hozzászólt! A gond az én hülyeségem volt, ugyanis egy 80 eres ide kábel helyett 40 eres volt a gépben. Csere után minden szépen sikerült. Bazsiii

(#142) emvy

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Meg tudjátok akadályozni valamilyen módon, hogy ez a nyomorék megdögöljön 2 havonta? Jó, 2 héten belül a 4. videokari megy a gépben, meg fel-le települnek a progik, de már ott tartunk, hogy a prohardverben sem animálódnak a fejecskék, videolejátszásnál fagy, outlook első indulása 6-7 sec...gáz. Utálom.

while (!sleep) sheep++;

(#143) Bazsiii

Bazsiii
(tag)

Hali, megmondaná valaki hol tudom bekapcsolni a dma-t az xp-ben? köszi! BAzsiii

(#144) Hacked_3995

Hacked_3995
(újonc)

Sziasztok!
Vki meg tudtá (biztos meg tudná, csak hajlanmdó-e?) mondani, hogy mi a lényegi különbség az XP Prof és az XP Home között?
Mármint külcsín, belbecs...

Már kezdek skizofén lenni, hogy egyedül ülök a szobámban, és folyton olyanokat kérdez a Prof, hogy ''Biztos kilép? Mit szól ehhez a többi felhaszbáló?'' ''Átnevezi? Az a többi felhasználónál is láccik!'' ''Nem kér esetleg kávét a többi felhasználó?'' ...
:)

A november 24-én történt hackertámadás miatt elvesztek az adataim...

(#145) vlaci79

vlaci79
(senior tag)

udv
ha tobb oprendszert akartok a gepre szerintem erdemes megfontolni h egy vinyon legyen az osszes.
akkor biztos h nincs keveres a bootolaskor
hasznaljatok mar valami komolyabb bootmanagert.
nekem bootstar bevalt.

(#146) Hacked_3996

Hacked_3996
(lelkes újonc)

[L]http://www.xp-antispy.de/[/L] - Mindenkinek aki fél a PiciPuhátol

(#147) Hacked_4014

Hacked_4014
(újonc)

Üdv! AT-s tápom van és feltettem az XP-t, de kikapcsolás helyett újraindul. Lehet ez ellen tenni valamit(mondjuk, hogy normálisan leálljon, mint pl. a W98)?

(#148) Bozz válasza Hacked_4014 (#147) üzenetére

Bozz
(kvázi-tag)

Nézd meg a win2000 boot kép nem kell topicot. Én is hasonló kérdésre kaptam nagyon kimerítő választ!

(#149) Hacked_3940 válasza Hacked_3995 (#144) üzenetére

Hacked_3940
(lelkes újonc)

Szia PeliScan!

Kukkants rá erre az oldalra, itt a lényeget leírják:

http://www.sved.hu/new/sw/XPosszh.htm

(#150) Hacked_3995 válasza Hacked_3940 (#149) üzenetére

Hacked_3995
(újonc)

Köszi szépen, asszem ez segít...

Mármint már tudom, hogy nekem _tényleg_ a Home kellene a Prof helyett...

Mostmár sokkal jobban fog idegesíteni a mostani... :) :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.