A 3 (munka)napos cseregarancia élő és létező dolog.
Az eredeti csomagolást kell megőrizni, a számlát és máris lehet intézni. Ez főleg hibás működés, illetve rossz készüléknél van. A lehetőségek általában a csere egy másik ugyanolyan termékre, vagy a vételár levásárlása, illetve végső esetben szerviz szakvélemény után a vételár visszafizetése.
Én sajnos jártam már így és az első csere alkalmával ugyanolyan tipusú készülék cseréjét kértem. Az üzlet gond nélkül "extrém" (
) kedvesen intézte. Sajnos második alkalommal is kénytelen voltam visszatérni, mert a cserekészülék is hibás volt. Ekkor már a levásárlást választottam és így lett belőle a WayteQ navim 
A warez dologhoz csak annyit, hogy tetszik, nem tetszik a programok módosítása, a védelem kijátszása - még nem védett file esetén is - büntetendő. A Btk. szerint is.. És arra sem lehet hivatkozni, hogy ezt nem tudtam.. hiszen a törvény nem tudása nem mentesít a felelősségre vonás alól... és az sem igaz, hogy a megvett termékkel azt teszek, amit akarok.. illetve csak bizonyos mértékig tehetem azt, ha a terméket jogtalanság elkövetésére, vagy büntetendő dologra használom, akkor az bűncselekmény...
A lényeg itt is megfogható:
1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről
Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok védelmét biztosító műszaki intézkedés kijátszása
329/B. § (1) Aki a szerzői jogról szóló törvényben meghatározott hatásos műszaki intézkedést haszonszerzés végett megkerüli, vagy e célból ehhez szükséges eszközt, terméket, berendezést vagy felszerelést
a) készít, előállít,
b) átad, forgalomba hoz, vagy azzal kereskedik,
vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a szerzői jogról szóló törvényben meghatározott hatásos műszaki intézkedés megkerülése céljából az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő gazdasági, műszaki, szervezési ismeretet másnak a rendelkezésére bocsátja.
----
És felesleges az oroszlán bajszát húzogatnunk 
Sorry a hosszú és esetleg "kioktatásnak" érezhető eszmefuttatásért...
Si Vis Pacem - > Parabellum.