Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WindyJoe

    aktív tag

    válasz Luissimo #1376 üzenetére

    Néha nem árt az embernek frissíteni a szakmai tudását, főleg ha nem mostanában végzett... (:
    Nekem nem ez a végzettségem, de az elektronika mindig is érdekelt.
    Szóval igen, régebben és az egyszerű jószágoknál talán még most is úgy van, hogy a beépített hangszóró jele a jack aljzaton ment keresztül, és amikor benyomtad a csatlakozót, akkor egy mechanikus leválasztás történt, ami miatt a belső hangszóró kapcsolata fizikailag megszakadt a jeladótól.
    A számítógépeknél az előlapi HD audió csatlakozás pl már nem így van megoldva, csakúgy mint ennél a készüléknél sem. A bedugásnál a készülék érzékeli, hogy be van dugva a fülhallgató, vagy a mic. Ezt érzékelheti mechanikus áramköri megszakítás, vagy csatlakoztatás útján külön lábon, de érzékelheti a bedugott eszköz ellenállásán keresztül is, hogy ide most valami be lett dugva. (A HD audió még azt is megmondja, hogy mic vagy füles lett bedugva.)
    Ergo, ha már elektronikusan érzékeli a készülék, hogy mi van bedugva, akkor miért ne lehetne megoldani, hogy BT hangátvitel esetén csak a hangszóróra tegyen ki hangot, a többi kimenetet lekapcsolja...
    Nemrég azt próbálgattam, hogy FM-en vagy kábelen szól szebben a zene a készülékről és azt a furcsaságot vettem észre, hogy egyszerre működik az FM transmitter és a füleskimenet.
    Amúgy van egy olyan sejtésem is, hogy a BT egység az valahogy külön van, és van egy külön hangkimenete, ami a hangszóró kimenetre van csak rákötve. És mivel digitálisan kapcsolja az FM-et és a füles csatlakozót, ezért nem tud a jel visszajutni. Aztán marketingfogásként benyomatják azt a visszagerjedős dumát, ami teljesen irracionális, de sokan beveszik. Valamint egy mic bemenete is lehet a BT egységnek ami a készülék többi részével nincs kapcsolatban, ezért is lehet az, amit más fórumokban is olvastam, hogy nem lehet vele BT-n kívül más hangátvitelt folytatni, pl skype, MSN, ... Még nem szedtem szét ilyen készüléket, úgyhogy nem tudom visszakövetni, hogy mi hova van kapcsolva, csak találgatok... (:

    Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

Új hozzászólás Aktív témák