Amelyiken van az sem. A regi alaplapom elmeletileg tudja a wol-t.
(manual es menupontban is van)
4 lan kartyam is van. Meg van lehetosegem probalni.
a 3 vezetek tovabbra is izgat.

Amelyiken van az sem. A regi alaplapom elmeletileg tudja a wol-t.
(manual es menupontban is van)
4 lan kartyam is van. Meg van lehetosegem probalni.
a 3 vezetek tovabbra is izgat.

amelyik lan kártyán ott a csatlakozó, annak tudnia kéne az ébresztést..
Én is használtam korábban ilyeneket ( má már csak egy lapomban ilyen, a többi integralt) szóval ahány kártya volt, annyiféle modon kellett beállítani két egyforma nem volt. mindegyik tulajdonságaiban ott volt csak meg kellett keresni. Azt is tapasztaltam hogy volt olyan amit az xp azonositott felismert működött is mint hálókártya..de elég sovány volt a tulajdonságainál a beállítási lehetőségei, wake on lan se találtam. Aztán feltettem a kártya sajat driverét, és kibővültek a beállítási lehetőségek..
Na és biosban se nagyon volt két egyforma sor, minden lap más névvel illette azt a sort ahol be kellett kapcsolni, volt ahol wake on lan, volt ahol modemről ébresztés stb..kellett jováhagyni ahhoz hogy működjön. De gondolom ez nem probléma és simán be tudod állítani
!!! .... őrölt paprika (édesnemes és erős) eladó

Sziasztok!
Nekem internetről nem működik a dolog, netgear wnr2000v3 router mögötti gépemet szeretném felébreszteni, portot nyitottam de nem megy. Hálózatból tökéletesen felkel!
255-ös végű átjárót nem tudok létrehozni! Ha valaki netgear routerrel megoldotta, segítene beállítani?
Előre is köszi!

Sajnos még mindig nem akar összejönni, a magic packet valamiért nem kapja meg a gép.

Nezd meg, hogy kozvetlenul miutan a gep standby-ba megy a gep felebred-e? (Legegyszerubb okostelefonnal kiprobalni mobilnetrol)
Ha igen akkor a router-ed egy ido utan elfelejti az IP-t ...
Ha ez a helyzet, akkor arouter beallitasainal kell keresni valami olyat, ahol meg egyszer be tudsz allitani mac-hez IP-t , es ez nem a DHCP-s fix IP kiosztas ... (pl. ez TP-Linknel ARP Binding neven fut ...)

Sziasztok!
Én is szeretném felébreszteni a gépem távolról de nem mindig sikerül. Van úgy, hogy megy és van úgy, hogy nem. Nem értem. Valakinek volt már ilyen tapasztalat?
Magni

Ha bepipálom hogy csak magic pack ébresztheti fel a gépet, akkor nem kel fel magától, se arra ha akarom. Netgear routerem van ott csak a dhcp-s IP-MAC párosítást találtam. Meg van egy olyan hogy statikus útvonal, de azt nem tudom beállítani! Vagy a WOL programba nem jól adom meg a dolgokat, vagy a router nem kapja meg, vagy megkapja csak nem továbbítja valamiért. Nem tudom, melyik lehet?
De hálózaton jól működik, csak kívülről nem!
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Tulajdonképpen nekem is hasonló a problémám, mint az előttem szólónak. Nekem is netgear routerem van. Belső hálózatból működik, külső hálóból nem. Ill. nem mindig és ez az, amit nem értek mert mobiltelefonról sikerült felébreszteni kétszer. Többször nem. A beállítások látszólag jók, sajna a router nem fogadja el a privát ip címet (192.168.1.255). A gép biosa is jól van beállítva, az op rendszerben a háló kártya is. Nem értem, ez egy viszonylag egyszerű feladat lenne és mégsem akar működni.
Magni

Igen, ugyan ezen dilemmázok én is, kívülről mért nem akar felébredni? Ha hálózaton felébred, akkor csak működnie kéne, de szerintem a router a kívülről érkező csomagot nem továbbítja,lehet támadásnak veszi!

De mi változik , hogy egyszer sikerül máskor meg nem?
M

valami olyasmi rémlik, írta már itt valaki korábban, hogyha nem lehet összerendelni fixre az IP címet és a mac címet, akkor a router automatikus dhcp-t fix idöre osztja aztan felszabadítja (12 óra 24 óra? vagy ahogy be van állítva) amíg ez le nem telik addig müködik az ébresztés de utána már nem.
Ezért fontos a statikus dhcp beállítása, ( linksys router tomatoval így nevezi) mert azt a router megjegyzi és 24 óra után is tudja
Hello!
Hülye kérdés... Meg hülye hiba.
- Adott egy asztali gép, ami elvileg sleep-ből fel tud ébredni, BIOSban be van kapcsolva hogy S3-ból ébredjen. Alaplap Abit IP35-E, integrált LAN-nal.
- Adott egy TP-Link TN-WR741N router
Ha egy másik gépről küldök rá magic packetet (LAN-on egyenlőre), akkor hálózatanalizátorral látom, hogy megkapja, de nem ébred fel :S Én már kifogytam az ötletekből, valakinek esetleg van?
Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...

Ez meg nem biztos, hogy eleg:
- bios beallitasoknal Wake on Ring / Lan -t kapcsold be
- driver-nel windows-ban nezd meg, hogy engedelyezve van-e
A winnyóz már működik, de az is csak Sleep-ből jön fel (ennek is kellett egy újabb driver, mert engedélyezve eddig is volt az ébresztés, csak nem érdekelte
) . Wake beállítások BIOS-ban fel voltak nyomva. Linuxon meg alapból rossz volt a hálókártyadriver, mert a Marvell alapból bugosan adta ki, de idő hiányában nem csináltam meg, kibírom majd egy ideig a windózzal...
Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...

Nálam tökéletesen működik, egy linux szerver külső hálózatról is feltudok ébreszteni. Win7es gépem még nem próbáltam, de lehet meg nézem még ma azt is.
Ha kell valakinek segítség írjon és megpróbálok, ha nem venném észre akkor egy privit is 

Sziasztok!
Próbálkoztam én is távolról bekapcsolni egy kikapcsolt gépet. Nem sok sikerrel.
TP Link routerem van, IP - MAC kapcsolást tudja, DynDNS, port forwarding megvolt, de semmi...
A kérdésem annyi lenne, hogy az egyáltalán megoldható hogy
teljesen áramtalanítom mind a PC-t, mind a routert, majd újra áram alá helyezem (kapcsolós elosztón van mindkettő) akkor is működjön a távolról felélesztés?!
★Beremend★
Hali, szeretném android készülékről bekapcsolni a PCmet interneten keresztól
szerencsére a UPCs ip címem fix, azzal nincs gond
a routeren beállítottam DHCP-t, hogy én én mac címemhez mindig a .5-ös IPt ossza ki, és arra a címre forwardeltem a 9-es portot, amin a packet jön
a dolog működik, részben
mobilnetről is bootol, de csak pár percel a kikapcsolás után
kis kutatás után arra jutottam hogy ha powersaving mode-ba átmegy pár perc után a kártya, akkor valami .255-ös IP-re, és ehhez a forwardet sem minden router támogatja
hol tudok ennek részletesebben utánanézni?
asus rt-n11-em van

Szia
Ezt hol olvastad? Nekem is hasonlo a problemam, de nem jutottam meg semmire. 
Én ott tartok a témában, hogy külső hálózatról csak akkor működik biztosan, ha a routerbe be van építve egy WOL modul (DD-WRT pl.)és azon keresztül csinálom. Egyébként csak pár percig működik nálam is.

én is futottam pár kört ebben, de külsö hálózatrol távolrol csak ugy megy nekem is az ébresztés hogy a routerbe belépek ( nálam tomato) és azon keresztül..
vagy logmein-ből. de onnan csak ugy megy ha már egy gép, ami fel van véve logmeinbe már megy.. akkor tudom onnan inditani a másikat

Port forward es ip & mac binding megvolt? Igy mennie kell, plussz ne pipald be a halokartya beallitasainal azt, hogy "only allow a magic packet..."

persze, megvolt. és nekem működik is már vagy két éve.. a routerből.. azt meg elérem bárhonnan

Üdv!
GA MA770T UD3 alaplapom van, hozzá integrált RTL8111C/D(L) chip.
Engedélyeztem mindenhol a WOL-t, bios, eszközkezelő stb, és mindent ami blokkolhatná.
Kiküldöm routerről az ébresztőt (másik számítógépet tökéletesen felébreszti), de nem reagál rá. Hiba nemhiszem hogy a beállításokba lesz:
A gép amint leáll (akár sima sleep üzemmódba) elsötétednek a hálókártya ledjei, mintha nem kapna áramot, ezáltal nem is tud felébredni a csomagokra. Biost odavissza végigállítgattam, de sehogy sem tudtam kivilágíttatni a ledeket kikapcsolt állapotban.
A gépet szétszedve a hálókártya közelében van egy ATX_12V_2X4 bemenet, ez 2x4-es csatlakozó, de a tápból csak egy ilyen kábel jön ki. Létezik, hogy bekéne tömni azt a 4 üresen tátongó portot, és kapna áramot standby üzemmódba is? Ha igen, van rá mód hogy elosszak valamelyik csatlakozót ilyenre?
A Táp MTECH KOB AP4450XA, nemhiszem hogy kevés lenne amit ad, hisz kikapcsolt állapotban világít az egér optikája, a billentyűzet összes ledje, és a telefonomat is feltölti reggelre.
Köszi a segítséget
sziasztok
wlan eszközzel szerelt számítógép fel tud ébredni?
van a telefonomra wake progi, amivel fel szeretném ébreszteni a pc-met (pl mire kikászálódok az ágyból, menjen
), a telefonos progi mac, vagy ip-címet kér.
nem jártam sikerrel még
biosban milyen kapcsolókat kell keresnem?
https://www.facebook.com/sansphoto - http://www.flickr.com/photos/sansphoto/

A 12V 2x4-es csatlakozónak nincs köze a WOL-hoz
Nálam sem világit a hálókártya ledje ( asus deszka) de ébreszt routerről mégis
routerben a gép Mac címét add hozzá ha nem tetted meg. A hálókártya beállítás nálam így néz ki
[link]
[link]
dying_star:
biosban engedélyezni kell a WOL-t (Power managment vagy hasonlo menüben) ha nincs Wake on lan menüpont, a biosban akkor valami ilyesmit keress: "Power On By External Modems" (enabled) vagy hasonló. nekem még két biosban sem volt azonos az elnevezésük
koszi
https://www.facebook.com/sansphoto - http://www.flickr.com/photos/sansphoto/

Köszi, de ezeket a beállításokat már mind végigállítottam. A router beállításaival nemigazán lehet baj, hisz a másik gépet ugyan ezek a beállítások mellet sikeresen felébreszti. Ha van még ötlet várom!