Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#351) Pepe36

Pepe36
(újonc)

hellóka van most itt valaki a forumban????

Problémám van a VLC playerrel, mert nem tudom hogyan tudnám átkonvertálni egy bluray filmről menetett MKV fájt AVI formátumba. XVID kódekkel....
hibaüzenetet ir ki, miszerint... (A VLC nem tudta megnyitni a kódolót.)

Ebben kérem hogy valaki segitsen...
mit kellene hogy beállitsak, hogyan... vagy mit kellene még letöltenem hozzá.

linket mellékelek, hogy látható legyen mit állitottam be.

[link1 beállitás]

[link 2 hibaüzenet]

segitségeket előre is köszike.

Kérlek tekitsétek meg rádiós oldalunkat itt.... http://pogi-radio.webnode.hu

(#352) Pepe36

Pepe36
(újonc)

Hát....(01h45-van)....

Ma eddig volta itt a forumon...
kérlek hogy amennyiben van hozzászólás, akkor egy PM -et dobjon már nekem valaki... addig is köszi.

nagyon fontos volna, mindenképen várom a hozzászólást...JA ! és a linket is dobja fel a pm-ben.

köszi.

Kérlek tekitsétek meg rádiós oldalunkat itt.... http://pogi-radio.webnode.hu

(#353) Rogue2

Rogue2
(újonc)

Sziasztok! VLCvel próbálom továbbstreamelni a magyar DVB-T csatornákat. Korábban ez működött, ma már zöld a képernyő, és lehal a dolog. Ha az SOUT paraméterben azt adom meg, hogy a képernyőre tegye ki a jelet (játssza le) már akkor is ugyanez van. Pedig a menüben megnyitva a csatornát szép a kép, amikor a következőt parancssorból adm meg neki, akkor nem:
vlc --program=20 dvb-t://frequency=802000000 --sout="#duplicate{dst=display,select='program=20'}"
Köszi a segítséget!

(#354) KubanitoS

KubanitoS
(őstag)

Sziasztok!

Van arra valami beállítás, hogy a bal egérgomb egyszeri megnyomásával megállítsam, illetve elindítsam a lejátszott filmet?

Hello, ladies! Ivan Panced here - but you won't hear ME complain!

(#355) Weaver

Weaver
(senior tag)

VLC (VideoLAN Client) 1.2.0 beta
Updated: 29 Dec 2011

[link]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#356) brugo

brugo
(kvázi-tag)

nekem minden félorabán ( lejatszas kozben ) kékhalál ,megmozgatom az egeret és megy tovább ez mi lehet ?

(#357) Visormail

Visormail
(senior tag)

Tudja valaki hogyan lehet kiíratni a filmre az aktuális időt?
Ezt a beszélgetést találtam [link], de nem értem hogy kellene megcsinálni. A command line az még ok, de ez a modul benne van alapból? Ha igen hogy lehet beállítani alapértelmezett szűrőnek hogy mindig mutassa?
Nincs erre valami egyszerűbb megoldás?

AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows 7, Avira IS 2012

(#358) Visormail válasza cma8 (#111) üzenetére

Visormail
(senior tag)

Ezt még azóta se lehet?

(#359) Elar

Elar
(fanatikus tag)

Sziasztok
Nagyon szeretem a VLC-t, évek óta ezt használom. Midnent lejátszik, tök jó
Viszont most találkoztam 2 filmmel is ami kifogott rajta.
mkv kiterjesztés és x264 formátum vagy mi.
Betölti és nem indul el.

Mi lehet a probléma?

(#360) leslieke válasza Elar (#359) üzenetére

leslieke
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Másik lejátszóval se nézhető meg?
Ha azzal se megy, akkor kódolasi hiba lehet.

Samsung Wave S8500@LC1, Samsung Wave 3 S8600@LD1

(#361) Elar válasza leslieke (#360) üzenetére

Elar
(fanatikus tag)

Most feltettem a MPCHC-t. Ezzel már jobban elindult, de szintén crash....
Nem értem.

[link]

Szűz volt a rendszer, nemrég tettem fel. Igaz csinál egy 1-2 furcsa dolgot, de nem tudom elhinni, hogy ez lenne a probléma.
Valószinűleg fel fogok tenni egy másik verziójú Win7-et.

(#362) leslieke válasza Elar (#361) üzenetére

leslieke
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A letöltéskor is sérülhetnek a fájlok. Kliensben egy ellenőrzést eresz rá.

Samsung Wave S8500@LC1, Samsung Wave 3 S8600@LD1

(#363) dellfanboy

dellfanboy
(kvázi-tag)

vlc-ből melyik a legfrissebb verzió? hogy kell frissíteni. gépemen nem vagyok rendszergazda ez okozhat problémát?

(#364) canniball válasza dellfanboy (#363) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"vlc-ből melyik a legfrissebb verzió?"
[link]

"hogy kell frissíteni."
Letöltöd és elindítod vagy Súgó-> Frissítések keresése...

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#365) Weaver

Weaver
(senior tag)

VLC Media Player 2.0.0 rc1
Updated: 27 Jan 2012

[link]

(#366) littlelion21

littlelion21
(VIP)

Melyik felirat-kódolást állítsam be, hogy a hosszú ékezetes karakterek helyén ne csak ?-jeleket találjak?

(#367) Kunsztler

Kunsztler
(fanatikus tag)

Sziasztok!!
Szerintetek melyik jobb media player classic 1.6.0.4014 vagy a Új VLC 2.0?

(#368) Solar_Wind

Solar_Wind
(senior tag)

Nem tudom frissíteni a VLC-t a 2.0-ra, mert a Súgó - Frissítés keresése után "launching an update request" ablakot nyit meg, és ennyi. Utána le is fagy.

Win7 Home (64 bit), VLC 1.1.11-ről frissítenék.

Töltsem le és rakjam fel úgy?

Köszi!

Sony VAIO EB2Z1E, iPhone 4 32GB iOS 5.1, MacBook Air 13" (mid-2011) OSX Lion 10.7.4

(#369) Visormail válasza Solar_Wind (#368) üzenetére

Visormail
(senior tag)

Az 1.1.11-ben ha rákerestem a frissítésre nekem is mindig kifagyott, meg amúgy is kifagyott időnként elég instabil szar verziónak tűnt, az előtte levőekkel nem tapasztaltam ilyeneket. Szóval ja én is kézzel frissítettem, megjegyzi a beállításokat ha nem kéred külön hogy törölje őket.

(#370) Weaver

Weaver
(senior tag)

VLC Media Player 2.0.0 final
Updated: 18 Feb 2012

[link]

(#371) fPApi

fPApi
(kvázi-tag)

A filmek mappáit a médiatárban látom. Azt szeretném elérni, hogy a mappa nézetben mutasson egy képet a filmről. Másutt pl. ez úgy működött, hogy ha a könyvtárban volt egy folder.jpg, akkor azt mutatta a könyvtár nézetben. Itt ezt hogyan kell csinálni?

(#372) Visormail

Visormail
(senior tag)

A videóbeállításoknál a kimenetet érdemes átállítani valamire alapértelmezettről? Direct2D vagy 3D pl?
A DirectX megjelenítőeszköznek mi értelme? Display2-re állítottam de attól nem teszi a képet a tv-re magától akkor se ha a videókimenet DirectX-en van.

Avik hangja meg akad win32 waveout-on ahogy az előző verziók voltak, alapértelmezetten meg nem akad.

[ Szerkesztve ]

(#373) GoodSpeed válasza Weaver (#370) üzenetére

GoodSpeed
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

K9szi :R

I.G. : W7 Home Premium 64-bit (BOX) Norton Internet Security & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) NAV ; Vista HP OEM M.S.E & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime) BF3 nick: GSprof

(#374) dutsh

dutsh
(fanatikus tag)

Üdv! Kérdésem lenne.

VLC 2.0.0 van fenn a gépemen. Van egy DVD-m (.iso), amit csak evvel tudok megnyitni, de elég erősen interlace-es. Beállítottam a deinterlacing-et ennek ismeretében. A Blend mód ment rendesen, de elég közepes minőséget ad. Megpróbálkoztam a Yadif (2x) móddal, minőségre gyönyőrű lett, de szaggat a lejátszáskor. Tisztában vagyok vele, hogy a Yadif-ra írják a legnagyobb CPU terhelést, de megnéztem és alig 4-7%-ra terheli a procit (nem mellesleg Q6600 a szóban forgó cpu). Megnéztem GPU gyorsítás ki/be kapcsolt állapotában is, nem változott.
Mi lehet a probléma??? Nem értem. :(

Köszi előre is!
(OS: winxp sp3, gépem nincs telehányva felesleges kodekekkel, csak ami szükséges filmezéshez (coreavc, ffdshow, fraunhofer, quickalt, realalt, divxcodec))

Q6600 4ever! =) ●●●●●●●●●● Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába!

(#375) Weaver válasza dutsh (#374) üzenetére

Weaver
(senior tag)

" ...csak ami szükséges filmezéshez (coreavc, ffdshow, fraunhofer, quickalt, realalt, divxcodec... "

talán éppen a kodekek miatt van egész probléma. én is a gépemen filmezek, (dvdriptől az 1080p-s bluray-ig mindent) szintén XP alatt, de egy darab kodek sincs telepítve. szvsz teljesen felesleges, éppen ezért jó a VLC, mert eleve tartalmazza az összes legújabb kodeket. (hang és kép egyaránt).

(#376) Colos1

Colos1
(senior tag)

Sziasztok.

Egy problémám van a 2.0.0 -val. Az előző verzióig tökéletesen működött a http felületen keresztül történő távirányítás. Viszont a 2.0.0 -val nem tudom működésre bírni, pedig ma reggel már a telefonra is jelent meg frissítés a Remote for VLC -hez. A szervert már megtalálja, de nem tud csatlakozni, azt mondja, hogy valami .hosts fájlt szerkesszek a PC -n.

Tud valaki segíteni? Néztem ezt a .hosts fájlt, de nem értem. :O

Aki úgy véli, hogy nem lehet valamit megcsinálni, legalább ne gátolja azt, aki éppen csinálja.

(#377) fPApi válasza fPApi (#371) üzenetére

fPApi
(kvázi-tag)

Használja valaki a médiatárat? Ha igen, tudna válaszolni a 371-es kérdésre?

(#378) Colos1 válasza Colos1 (#376) üzenetére

Colos1
(senior tag)

Hogy a f@szomat %#&@! :W

Azt írta a kliensprogi, hogy meg kell szerkeszteni a .hosts fájlt. 2 óra alatt megtaláltam a neten, hogy 5 sor elől ki kell törölni a # -ot :O

[ Szerkesztve ]

Aki úgy véli, hogy nem lehet valamit megcsinálni, legalább ne gátolja azt, aki éppen csinálja.

(#379) leroyclub

leroyclub
(fanatikus tag)

Feltettem a legujabb VLC-t de kicsit akadozva játsza le a filmeket. A réginél nem volt ilyen. A hardveres gyorsítást kikapcsoltam igy jobb egy kicsit, de még nem tökéletes. Laptopom van amiben egy 1,3 Ghz-es proci van és 3 Gb RAM. Splashplayer sokkal jobban játsza le még a 720P filmek is elég gördülékenyek, de a VLC-t szivesebben használnám. Mit kéne még átállítanom?

(#380) pethYeti

pethYeti
(őstag)

Legújabb VLC-ben (2.0), nem lehet valahogy letiltani hogy a felirat ne folyamatosan dőlten jelenjen meg?

"When I eat it is the food that is scared."

(#381) napocska2 válasza pethYeti (#380) üzenetére

napocska2
(senior tag)

Szerintem nézz körül a felirat beállításokban. Most próbáltam végig néhány filmet, nálam egyik felirat sem dőlt betűs. :N
Talán ha cserélgeted a betűtípust, akkor rendbe jön.

(#382) fPApi

fPApi
(kvázi-tag)

Én továbbra is olyan valakit keresnék, aki használja/ismeri a VLC médiatárát. Nincs ilyen senki?

(#383) pethYeti válasza napocska2 (#381) üzenetére

pethYeti
(őstag)

Köszi! Arial Black-en megjavult.

"When I eat it is the food that is scared."

(#384) napocska2 válasza pethYeti (#383) üzenetére

napocska2
(senior tag)

:C Ennek igazán örülök!

(#385) OPiiPO

OPiiPO
(tag)

Hali!

VMW fileokat 3 képernyőn játszik le. Ha beállítom, hogy Video - Video Track és ott disable majd track 1, akkor jó. Viszont ezt mindíg el kell játszanom vele. Nincs valami fix megoldás?

Köszi!

(#386) Petyyyyy

Petyyyyy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem is a 2.0-val kapcsolatban volna kérdésem. Az előző verziónál a Videó menüpont alatt található volt egy Átméretezés opció, amire kattintva a film eredeti felbontására váltott a lejátszó. Ez megvan az új kiadásban is? Csak mert eddig nem találtam és hiányzik.
(#379) leroyclub: Csekkold a beállításokat. Lehet megoldja a problémát, ha kikapcsolod, hogy használja a rendszer kodekjeit.

[ Szerkesztve ]

Szemed az úton, pedál a padlón - Mobil memóriájából adatmentéshez keresek szakembert! -> PM!

(#387) napocska2 válasza Petyyyyy (#386) üzenetére

napocska2
(senior tag)

Be van-e nálad pipálva a Video - Mindig az ablakhoz menüpontja? Ha onnan kiveszem a pipát, akkor összeugrik a kép az eredeti felbontásra.
Bár én beállítottam, hogy teljes képernyőnél alapból 16:10-re méretezze a képet, hogy ne kelljen állandóan kattogtatni ezért. Főként sorozatok darálásánál jön ez jól.

(#388) jules007 válasza leroyclub (#379) üzenetére

jules007
(kvázi-tag)

hali!

én is kis szaggatást tapasztaltam mkv-nál az új 2.0-ás VLC-vel, míg az 1.1.11 még tök simán/akadásmentesen ment. vissza is raktam a régit, és azzal most sem szaggat.
a gépem core2duo e5200, ati4850-es vga.
szóval ajánlom a régebbi VLC-t. az új valszeg erősebb hardverre van optimalizálva (beállításilag).

(#389) Johnyy válasza Kunsztler (#367) üzenetére

Johnyy
(kvázi-tag)

MPC-HomeCinema.1.6.0.4014

Jobb a feketéje.
Jobb a hardveres gyorsítás.
Jobb a felírat kezelése. (Gondolok itt arra, hogy pont a napokban futottam bele, abba hogy néztem egy feliratos sorozatot, aminél úgy vannak megoldva az ilyen mellék felirat részek, hogy a felirat fájl (.srt) legvégén vannak ez a forced feliratok. Ezt a VLC nem veszi észre, így nem jeleníti meg. Viszont az MPC-HC tudja.)

Egyedül az .rm kiterjesztésű videókkal nem birkózik meg. Azt meg lejátssza a VLC.

(#390) Vinca

Vinca
(újonc)

Sziasztok, Mindenkitől 1000 bocs, de most találkoztam először a leírt problémával (ami lehet, hogy a világ legegyszerűbb dolga, csak nem látok a szememtől).

A VLC-ben (1.0.1.) megfordítottam a filmemet (8 sec) a Transform paranccsal, és ki akartam menteni új néven. Nem tudom, hogyan! A Convert/Save parancs felső sora: Open the file, de nyitva van! Egyszerűen a megfordítottat, az eredeti kódolásával, ki szeretném menteni! Órákat gúgliztam, mert nem akartam elhinni, hogy nincs 2kattinttásnyi lehetőség. Ha pedig van, de nem láttam, akkor nagyon sajnálom! :W Kérlek, segítsetek.

Előre is köszönöm!

(#391) jules007 válasza Vinca (#390) üzenetére

jules007
(kvázi-tag)

VLC-ben nem találtam forgatva mentési lehetőséget, de
google a barátod: (rotate avi freeware)
http://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-Video-Flip-and-Rotate.htm

(#392) Vinca válasza jules007 (#391) üzenetére

Vinca
(újonc)

Köszönöm jules007! Még szerencse, hogy előrelátó módon megbüntettem magam, mert a VLC lejátszót összetévesztettem egy videó-szerkesztővel. A Vegas-szal fél perc alatt megcsináltam a forgatást...

(#393) Solar_Wind válasza jules007 (#388) üzenetére

Solar_Wind
(senior tag)

Nálam erősebb gépen is tud szaggatni.

Sony VAIO EB2Z1E, iPhone 4 32GB iOS 5.1, MacBook Air 13" (mid-2011) OSX Lion 10.7.4

(#394) Sz_Imre

Sz_Imre
(fanatikus tag)

Új verzió: VLC Media Player 2.0.1
Javítások:
- Support for MxPEG files and streams
- New features in the Mac OS X interface for more customization.
- Numerous fixes in the Qt, the Mac OS and the skins interfaces.
- Fixes for HTTP Live Streaming, CDDB, UDP/RTP support.
- Security issues SA-1201 and SA-1202.
- Limited support for Bluray discs menus.
- Numerous fixes for MKV support.
- Fix for splitted RAR files playback.
- Numerous fixes for more than 120 bugs.
- Codec and 3rd party libraries security updates.

|| Mission Failed ||

(#395) gyulank

gyulank
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Be lehet valahogy állítani, hogy ha egy 4:3-as filmet levágok 16:9-be, akkor is látszódjon a teljes felirat?

(#396) bivalyolo

bivalyolo
(senior tag)

hi

2.01-es vlc-t használok (de ugyan ez volt a 1.x verzióval is) és ha megállítom a videót majd újból elindítom akkor recsegő-ropogó hangot hallani.

erre van vmi megoldás?

[ Szerkesztve ]

(#397) Weaver

Weaver
(senior tag)

VLC Media Player 2.0.1 final
Updated: 19 Mar 2012

[link]

(#398) jules007 válasza bivalyolo (#396) üzenetére

jules007
(kvázi-tag)

nekem is recsegni szokott. azt hittem, hogy a DVI-on TV-re kikötés miatt van.

(#399) lono981

lono981
(lelkes újonc)

Sziasztok!
A mai nap telepítettem fel először a VLC 2.01-et. Szeretném kiváltani a már jól bevált BSPlayer és Foobar2000 kombót.
De találtam néhány furcsaságot:
1. cue fájlokat nem trackenként nyitja meg, hanem egybe az egész fájlt. A darabolás csak akkor működik, ha csak a cue fájlt nyitom meg direkt. Ha mappát nyitok, akkor nincs darabolás. :(((
2. log és m3u8 fájlokat miért rakja a listába?
3. a multimédiás billentyű lejátszó gombjai csak akkor működnek, ha aktív az ablaka, vagyis a vlc legfelül van. Tálcára lerakva nem működik. Pause gombot nyomva a track megáll, de utána egy reccsenés hallható :Y
4. nem képes a vlc folyamatos lejátszásra, mint a Foobar2000 alapból. Ez akkor hátrányos, ha van egy komplett mix vagy koncertfelvétel szétdarabolva és akkor a trackváltásnál mindig beiktat egy kis szünetet.
5. Nem találtam Crossfadert benne. A Foobar2000-nél szoktam használni.
Nos, előre is köszönöm a válaszokat. Hátha, ti tudtok segíteni.
Üdv:
Nonó :)

(#400) w.miki

w.miki
(fanatikus tag)

VLC 2.01-ben hogyan lehet visszaállítani a fájltársításokat, ha elállítódtak?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.