Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #72042496

    törölt tag

    válasz Nyugdíjas #4464 üzenetére

    Creative... ennyi. A hardware-ik nagyon jók, csak driver ne kellene hozzájuk... kész szerencse, hogy a Zen enélkül is megy. :D

    szacsee:

    Jaja, ráadásul február közepe óta a szekrényben van. Nem számítottam rá, hogy így elhúzódik a gépépítés. :DDD

    szacsee & Játékos:

    A játékok nem használnak sem Dolby Digital, sem DTS jelet. Több csatornás, analóg hangot küldenek ki, az analóg kimeneten ez simán átjut.
    Az S/PDIF-en (Sony/Philips Digital Interface Format, magyarul digitális kimenet) viszont max. két csatornás (stereo) jel jut át, pontosabban a frontsugárzók jele. Viszont ha a hangkártya képes ezt a többcsatornás jelet valós időben egy bitstreambe (digitális jelfolyam, lehet AC3 vagy dts) tömöríteni, akkor így már ki lehet küldeni a digitális kimenet használva egy darab kábelen, aztán a dekóder már rendezi a többit. Ha AC3-ba tömörít, akkor Dolby Digital Live, ha DTS-be, akkor DTS Connect a technológa neve. Egyébként ez csak a Creative kártyáknál újdonság, a C-Media chipesek között néhány már régóta támogatja (Auzentech X-Meridian, X-Plosion...) ill. az újak közül itt az ASUS Xonar, ill. a Razer Barracuda.

    Más kérdés, hogy ennek az egésznek nagy a számításigénye, veszteséges a tömörítés (bár a jellemzően 100 kbps körüli jelnek úgyis tökmindegy :D) és kell hozzá egy dekóder. Előnye, hogy az ember megspórol kettő darab kábelt - amelyek amúgy a változatlanul szükséges harmadik kábel mellett haladnának közvetlenül, szóval no comment... lövésem sincs, miért van mostanában mindenki ráizgulva erre, de hát ők tudják.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák