Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#5051) ssolitude válasza Joshi (#5050) üzenetére

ssolitude
(őstag)

GPU-t 3DMark alatt monitorozz. Kilépés után már nem valós az eredmény.
A másik dolog, ami tapasztalat: ekkora rendszert legalább egy órát, de lehet hogy többet kell terhelni, akkora a tehetetlensége a radinak.
Kép lesz mindjárt(bár már volt itt pár :U ).

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#5052) ssolitude válasza Joshi (#5050) üzenetére

ssolitude
(őstag)

[kép]

[kép]

Eheim1046, ha jól emlékszem, a szivattyú. Minden más saját gyártmány, illetve a radi is gyári, csak egy kicsit át lett alakítva.Az asztal a falhoz tolva, nulla levegő mozgás.

Ellenben, most hogy kihúztam az asztalt, láttam a csőben egy 20 centis darabon valami zöldes mutrát. Amikor megmozgattam a csövet, akkor levált, és elszaladt. Azthiszem takarítanom kell a rendszert.

[Szerkesztve]

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#5053) jugeen válasza flegos (#5044) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

yes

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#5054) jugeen

jugeen
(PH! addikt)

egy német szaktudor lefordítaná ezt? :R

Leistungswerte bei 600 U/min mit 4V, 22°C angesaugter Luft:
Thermochill PA120.3 7.4K
Watercool Mo-Ra 2 Pro x5 (5 Lüfter) 7.4K
Watercool Mo-Ra 2 Pro x3 (3Lüfter) 11.5K
Black Ice GTX 480 11.6K

Leistungswerte bei 900 U/min mit 6.5V, 22°C angesaugter Luft:

Watercool Mo-Ra 2 Pro x5 (5 Lüfter) 4.4K
Thermochill PA120.3 5.1K
Watercool Mo-Ra 2 Pro x3 (3Lüfter) 6.3K
Black Ice GTX 480 6.9K

Leistungswerte bei 1200 U/min mit 9.5V, 22°C angesaugter Luft:
Watercool Mo-Ra 2 Pro x5 (5 Lüfter) 3.7K
Black Ice GTX 480 4.1K
Thermochill PA120.3 4.5K
Watercool Mo-Ra 2 Pro x3 (3Lüfter) 5.0K

Durchflußwerte mit Laing DDC+, Ausgangswert 4 l/min:
Thermochil PA120.3l -6%
Black Ice GTX 480 -12%
Watercool Mo-Ra 2 Pro -16%

THX! :R vagy Danke? :)

(#5055) sto1911

sto1911
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megkentem pasztaval a gpu-t, de nem tudom baj-e ha nem csak a bordaval erintkezo feluletre jutott, hanem kore is. Szedjem szet, tisztitsam meg?

Az adatlapomon levő gép eladó lehet, vízhűtéssel + pumpa nélküli vízhűtés is! Érd. privátban!

(#5056) shteer válasza sto1911 (#5055) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ha nem ezüst, semmi baja nem lesz

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#5057) Reac^ válasza sto1911 (#5055) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Attól függ milyen paszta. Ha ezüst, akkor az okozhat gondot. Ellenben a sima szilikon nem. Viszont ha mellé is került, az felvet egy újabb problémát, mégpedig azt hogy túl sok pasztát kentél fel. Ez általában megint negativ hatással van a hőátadásra. :B

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#5058) Joshi válasza ssolitude (#5051) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Ez 3DMark alatt monitorozott hőmérsékletek és biztosan elkerülte a figyelmedet a most bekarikázott értékek:

[kép]

A gépedről annyit, hogy már az én radim is enyhén szólva túlzás de a tiéd az már tényleg extrém. :Y Így már nem is csodálkozom azon, hogy passzívan használod. Ha nekem 1 órát kell terhelnem a rendszeremet, hogy reális hőmérsékleteket kapjak, akkor neked mennyit? ;] Áruld el nekem, hogy mikor ér körbe a víz a rendszereden? :U Ha hétfőn bekapcsolod a géped szerdára azért újrakezdi a víz az útját ugye? ;]
Egyébként szép munka, te legalább saját kezüleg készítetted a vízhűtésed nagyrészét. :R

(#5059) sto1911 válasza shteer (#5056) üzenetére

sto1911
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem, nem ezust, hanem egy made in taiwan feher heat sink silicon compound :)

Az adatlapomon levő gép eladó lehet, vízhűtéssel + pumpa nélküli vízhűtés is! Érd. privátban!

(#5060) Játékos

Játékos
(PH! addikt)

Sziasztok!
Én azt szeretném megoldani, hogy télen az erkélyen hagyott radi miatt ne deresedjenek a blokkok a gépben, de nincs kedvem szétszedni ezért párhavonta.
A rajz adott, tudtok olyan szelepet, amit 12V-ról lehet vezérelni? Mégpedig úgy, hogy SpeedFan ha azt érzékeli, hogy pl. 30 Celsius feletti a proci (terheléstől függetlenül), akkor feszt ad, és elzárja az összeköttetést a hideg, és meleg csövek között, ekkor csak a jeges radiba megy majd a víz, és bizony mehgűl gyorsan. Amint mittomén 20 fok alá megy, kinyit a szelep, és mivel jó vaskos az összeköttetés, így a vizecske arra fog inkább menni, és jól megmelegszik, de csak 30 fokig, mert akkor nyit a szelep, stb.....
Működhet ez így? Feleslegesnek gondolok szenzort a rendszerbe építeni, mikor ott van a prociban, sőt, akár a vincsi, meg a GPU is irányíthatná.
Köszi a véleményeket, és az építő jellegű hozzászólásokat!
:R

[kép][link]

[Szerkesztve]

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég...

(#5061) R.Zoli válasza jugeen (#5054) üzenetére

R.Zoli
(őstag)

Teljesítményértékek 600 RPM-nél 4Volton , 22°C-os levegővel átszellőztetve a radiátorok:
Thermochill PA120.3 7.4°C
Watercool Mo-Ra 2 Pro x5 (5 darab ventilátorral) 7.4°C
Watercool Mo-Ra 2 Pro x3 (3 darab ventilátorral) 11.5°C
Black Ice GTX 480 11.6°C

Teljesítményértékek 900 RPM-nél 6.5Volton, 22°C-os levegővel átszellőztetve a radiátorok:

Watercool Mo-Ra 2 Pro x5 (5 darab ventilátorral) 4.4°C
Thermochill PA120.3 5.1°C
Watercool Mo-Ra 2 Pro x3 (3 darab ventilátorral) 6.3°C
Black Ice GTX 480 6.9°C

Teljesítményértékek 1200 RPM-nél 9.5 Volton, 22°C-os levegővel átszellőztetve a radiátorok:
Watercool Mo-Ra 2 Pro x5 (5 darab ventilátorral) 3.7°C
Black Ice GTX 480 4.1°C
Thermochill PA120.3 4.5°C
Watercool Mo-Ra 2 Pro x3 (3 darab ventilátorral) 5.0°C

Áramlási értékek Laing DDC+ szivattyúval, kimeneti érték 4 l/min:
Thermochil PA120.3l -6%
Black Ice GTX 480 -12%
Watercool Mo-Ra 2 Pro -16%

Megjegyzés:

- az értékek mindegyik deltaT akar fokokban lenni...
- az áramlási értékekre em tudok mit mondani mert fogalmam sincs a teszt ,hogy épült fel...Többféleképpen is értelmezhető lenne...
- személyes véleményem szerint a legtöbb érték több mint érdekes... Nagyon megnézném azt a tesztrendszert ahol egy tripla Thermochill radiátor megveri a Black Ice quad radiátorát,abból is a legböszmébb GTX-et... Láttam már mindkét radit...Szerintem még ha mindkettő radi tripla lett volna a tesztben is jobbnak kellene lennie a GTX-nek főleg 1200 RPM-es ventikkel... A quad ventis változat pedig ,hogy egy szinten legyen a triplával ez több mint kétséges számomra...

[Szerkesztve]

(#5062) ssolitude válasza Játékos (#5060) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Szerintem ez így nem fog jól működni. A rendszernek van akkora tehetetlensége, hogy a szelep nyitása és a szenzor érzékelése között eltelt idő nagy hőmérséklet-ingadozást eredményezzen. Eggyel jobb megoldás lenne, ha a hőmérséklet figyelés nem a CPU-nál, hanem egyből a szelep után, a ''vezérelt'' víznél lenne. Így a szenzor nagyon gyorsan le tudja követni a hőmérsékletváltozást, és reagálhat rá.
Az alaplapra kötött 12V-os tehelésekkel(szelep, relé) csak óvatosan!

(#5063) Játékos válasza ssolitude (#5062) üzenetére

Játékos
(PH! addikt)

Akkor sem, ha elég kis hőmérséklettartományban kapcsoltatom? Tehát 23 foknál nyit, 25-nél zár? Egyébként a kérdésem továbbra is az, hogy létezik-e ilyen szelep? Mi a baj az alaplapról vezérléssel? Nagy a relé áramfelvétele? Vagy micsoda?
Köszi!

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég...

(#5064) jugeen válasza R.Zoli (#5061) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

köszönöm Zoli! :R

a hardwareluxx csinálta a tesztet.

üdv

(#5065) TESCO-Zsömle válasza ssolitude (#5052) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szabad megtudnom milyen hangtechnikai berendezés figyel ott a gép mellett???

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#5066) Játékos válasza ssolitude (#5062) üzenetére

Játékos
(PH! addikt)

Még azt kérdezném, hogy mi a különbség a vezérelt vízben lévő érzékelő, és az 1 méterrel arrébb lévő proci érzékelője között?? :U Mivel rögtön a procira megy az a víz! A lényeg, hogy nem szeretnék feles kiadásokat!
:R

(#5067) flegos

flegos
(senior tag)

Erre valaki: Egy kérdés nem járnék jobban 2db Nexxxos Pro III mint 1db Quad Extreme 480-al? Nagyobb höleadó felületet kapnék nem?

Meg az érdekelne még, hogy egy légkondi radit fel lehetne használni vh rendszerhez vagy annak már túlzottan sürün vannak a lamellái?

''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen http://www.flickr.com/photos/flegos/

(#5068) djadji válasza ssolitude (#5052) üzenetére

djadji
(senior tag)

Tetszik.. Kafa.. Gracca...!

http://djadji.fw.hu

(#5069) Joshi válasza flegos (#5067) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

A gyári radikkal az a gond, hogy nagyon drágák ráadásul mivel neked 4-6 120-as ventis kell már az elhelyezése sem megoldható esztétikusan. :( Ha házon belül akarod elhelyezni akkor venned kell egy kimondottan vízhűtéses házat aminek megint csak horrorisztikus ára van. :( A légkondi(vagy hasonló)radik kis szerencsével beszerezhetők olcsóbban, igaz az elhelyezésük továbbra is problémás lehet. Teljesítmény tekintetében szvsz nem feltétlenül rosszabb mint pl. egy Nexxxos Pro III. :U Ha passzív módban szeretnéd használni arra nem lesz jó a Nexxxos Pro III és a Quad Extreme 480 sem. :( Persze itt a passzív mód tuningolt terhelt rendszerre értendő, mert terheletlenül egy klíma radi(45cmx35cm) is megbirkózik passzívban. :D

A radikról pár sorral lejjebb írtam 1-2 észrevételt, kár hogy kevesen kommentálták pedig az egyik legfontosabb eleme a vízhűtésnek hatásfok tekintetében.
:(((

[Szerkesztve]

(#5071) R.Zoli válasza flegos (#5067) üzenetére

R.Zoli
(őstag)

Ha van helyed biztos jobban járnál vele...De azért ez fura kérdés...Helyigényben, ventik számában (így zajszintben is) és funkció szempontjából is teljesen más a 2 lehetőség...

(#5072) flegos válasza Joshi (#5069) üzenetére

flegos
(senior tag)

Nagyon köszi a választ, igazából a pénztrcám nem sok mindenre ad lehetöséget jelenleg.
Igazából valami ilyesmire fáj a fogam :)) [link]de ennek elég borsos ára van 159 Euro de lehet a kisebb 4 elemes rendszer ami 80 Euró is elvinné a rendszeremet teljes passzivban.
Nem tudom majd meglátom mi lesz.

''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen http://www.flickr.com/photos/flegos/

(#5073) flegos válasza R.Zoli (#5071) üzenetére

flegos
(senior tag)

Közben igen rájöttem én is, csak filózgatok, hely szerintem lenne a gép oldalán a 2db Nexosnak és mondjuk nem raknék rá 6 ventit csak 4-et, a gépem nincs húzva lehet nem is tenném ezért variálgatok ennyit. Csak jár az agyam, hogy lenne a legjobb :B

De legjobban az a dolog foglalkoztat, hogy (a nevét nem tom a fórumozónak:( ), hogy a vizpumpát is dobozolni akarja mert hangosnak találja egy ha jól emlékszem S flex 600RPM-en müködö ventihez képest :F

[Szerkesztve]

(#5074) Joshi válasza flegos (#5073) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

A tuningot és hangtalan rendszert lehet ötvözni, erre tökéletes egy nagy méretű klíma radi olyan mint az enyém. :U Ha internetezek vagy letöltök hangtalan, mert nem megy a venti, ha pedig 3DMark pontgyűjtés van akkor had süvítsenek azok a ventik. ;]

(#5075) Oibacsi válasza flegos (#5073) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

én voltam, a gyári 800-as s-flexről beszélek:)

Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

(#5076) flegos válasza Oibacsi (#5075) üzenetére

flegos
(senior tag)

igen igen, csak lusta voltam visszalapozni :B

(#5077) flegos

flegos
(senior tag)

Ezek a Konvekt-O-MAtic radik jók egyébként? Van valakinek tapasztalata, pl a 4 részes elvinné a gépem?

Hülye vagyok hozzá de a csatlakozók 8x1 tömlohöz ez most milyen méretnek felel meg? 10/8-asnak? :F A blokkok azok általában 10/8-asok vagy az változtatható?

Ha elkezdek kérdezni nem tom abbahagyni:))) Sorry

[Szerkesztve]

(#5078) R.Zoli válasza flegos (#5077) üzenetére

R.Zoli
(őstag)

Konvekt-o-matik és úgy általában az összes innovatek terméket felejtsd el... Drágák és monstanság már nagyon gyengék is... Elég csak az Innova tvizes tápjára gondolni ami megfordult a kezeim között és nevetséges a felépítése...

Ha ilyen típusú passzív radiátort akarsz akkor Cape Cora a te terméked...Egyébként most mit is akarsz és mennyi pénzből? Mert a 2 darab tripla radi és a passzív radiátorok gyökeresen ellentétes gondolat a kettő :)

(#5079) Játékos

Játékos
(PH! addikt)

Sziasztok!
Az aluminiumot lehet krómozni, igaz? Sztem lehet, és akkor az lenne a kérdés, hogy ha réz blokk is van a rendszerben, akkor érdemes-e krómozni az alut, hogy ne ''bántsa'' a réz?
Köszi! :R

(#5080) Nyugdíjas válasza Játékos (#5079) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Eloxálni szokták ilyen esetekben. Krómozásról még nem hallottam,de szerintem az rontja a hőátadást.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#5081) Oibacsi válasza Játékos (#5079) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

elvileg lehet, de vmi spéci kezelés kell előtte neki

Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

(#5082) Játékos válasza Nyugdíjas (#5080) üzenetére

Játékos
(PH! addikt)

Köszi mindkettőtöknek. Hol eloxálnak? Mi a lényege az eljárásnak?

(#5083) Reset Elek válasza R.Zoli (#5078) üzenetére

Reset Elek
(fanatikus tag)

Teljesítményben mi a különbség egy ilyen konvekt-ó-matik és egy kép kora között?
Csak mert gyakorlatilag ugyanolyan a felépítésük, a méreteik.

Tesztek vagy tapasztalatok érdekelnének.

Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...

(#5084) Nyugdíjas válasza Játékos (#5082) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Oxidréteget képeznek az alumínium felszínén,ennyi a tudásom a dologról sajnos :B ,majd a szakik megmondják neked,hogy egész pontosan hogy csinálják (ajszem valami savas fürdő is kell a dologhoz).

Pl. itt csinálnak ilyesmit: [link]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#5085) R.Zoli válasza Reset Elek (#5083) üzenetére

R.Zoli
(őstag)

Csak tapasztalattal szolgálhatok :D

A felépítésük nem teljesen ugyan az.... A Cape Cora kb. 25%-kal nagyobb felülettel gazdálkodik. Ezt úgy érték el ,hogy szimplán +4 csillag irányú lamellát kapott kapott a konvekt-o-matikhoz képest... A teljesítménykülönbség olyan 8-10% körüli volt nálam ugyan annyi és kb. ugyan akkora hosszúságú profilok között...Erre a kis különbségre azt mondaná az ember ,hogy ok nem sok, de ha megnézed ,hogy a Cape Cora még így is olcsóbb :) A Cape Cora nagy előnye ,hogy moduláris...Illetve ez is a nagy hátránya...Míg az innova profiljai gyárilag le vannak szépen párhuzamosítva itt ez nem olyan jól megoldott... De ezen most majd én javítok :D

[Szerkesztve]

(#5086) kiborg válasza Játékos (#5060) üzenetére

kiborg
(fanatikus tag)

Hali!

Gondold el, hogy kint a radiban lehűlt a víz pl: 0C-ra, mert a vastag csövön keresztül folyik éppen a víz. De így hamarosan eléri a kapcsolási küszöböt, és ekkor a szelep zár. Azonnal megindul a HIDEG folyadék áramlása a procira, ahol RÖGTÖN megindul a párakicsapódás. A blokknak és aprocinak van hőtehetetlensége, ami miatt minimum 1-2 perc alatt csökken a cpu a kikapcsolási hőmérsékletre, ezidő alatt többször is megfordul a hidegvíz a rendszerben.
Mellesleg a többi kevésbé melegedő alkatrész meg jobban le fogja hűteni rövid idő alatt, azoknak valsz nagy lesz a hőingadozása. Legnagyobb persze a szivattyúnak lesz, nemhiszem, hogy kedvelni fogja.

Szerintem nem érdemes vele küzdened.

Az a baj a rendszerrel, hogy hirtelen változik, egy termosztát (pl ami az autókban van) lassan változik és engedni KEVEREDNI a hideg és meleg vizet.

Ennyi, remélem további gondolkodásra ösztönöztelek.

Üdv Kiborg

Ésszel él az ember - mondá a kannibál!

(#5087) Játékos válasza kiborg (#5086) üzenetére

Játékos
(PH! addikt)

Mondjuk, ha van egy 3-4 literes kiegyenlítőtartály a rendszerben közvetlenül a pumpa előtt?Abban tud keveredni a víz, nem? :U
Egyébként még mindig nem találtam olyan szelepet, amit lehet 12V-ról kapcsolni. Továbbá az a kérdésem, hogy az alaplapról ez a szelep nem akarna túl sok áramot zabálni???

(#5088) Nyugdíjas válasza Játékos (#5087) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

''Továbbá az a kérdésem, hogy az alaplapról ez a szelep nem akarna túl sok áramot zabálni???''

Nem értek a témához,nem tudom egy ilyen mennyit eszik,de max. rákötöd a tápra (ha jó a tápod 12V-os ága),ha az alaplap nem bírná...

(#5089) Játékos válasza Nyugdíjas (#5088) üzenetére

Játékos
(PH! addikt)

Ööööööö....és a táp hogy vezérelgetné? :F

(#5090) Nyugdíjas válasza Játékos (#5089) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Hát úgy,hogy a 12V jön a tápról,és a 3pinre csak az RPM-vezérlőt kötöd... Gondolom én.. pölö :)

(#5091) Játékos válasza Nyugdíjas (#5090) üzenetére

Játékos
(PH! addikt)

Még ha ez megoldható, akkor is ott a kérdés, hogy van-e olyan szelep, amivel mindzt működtetem?

(#5092) ssolitude válasza TESCO-Zsömle (#5065) üzenetére

ssolitude
(őstag)

R.Zoli:szabad megtudni, semmi különös, egy Unitek SP-828-as 5.1, lassan már 2 éves. Névtelenségéhez képest egészen tűrhető hangja van.Csak játékra van használva.(Bár már kiszemeltem egy Jamo-t.)
Kiborg: pontosan erre gondoltam a tehetetlenség alatt. Ezért kellene a keverési ponthoz közel tenni az érzékelőt. Minél közelebb van, annál hamarabb reagál a hőmérsékletkülönbségre.
Játékos: a legértelmesebb megoldás egy termosztát, vagy egy háromjáratú szelep lenne, amivel a nagyon hideg és a visszatérő meleg vízből egy viszonylag hűvöset tudsz előállítani, ekkor van értelme egy puffernak. Ennek a puffertartálynak a hőmérséklete vezérelné a termosztátot vagy a szelepet.Ha ezt 15 fokra állítod, akkor az mindig annyi lesz(már persze ha nem mindkét komponens több, mint 15 fok.)
12 Voltos mágnesszelepet nem fogsz találni. 24V és 220V a szabvány.
Ha a rajznak megfelelően van bekötve a szelep, akkor ha jól látom annak 90%-ban nyitva(tehát meghúzva) kell lenni.Amikor kiejt(zár), akkor jön be a hideg víz. Ez sem igazán tökéletes így.
Összességében egy kicsit bonyolultnak találom, bár nem kivitelezhetetlen. Kérdés, van-e értelme. Ha egy full terhelés 30 fokot(!!) emelne a CPU-n, akkor lenne. De azt az 5-10 fok többletet egy jó radival, még 30 fok feletti lakásban is el lehet viselni.
Nyugdíjas:én még egy tápra sem tenném rá szívesen.... ;)

[Szerkesztve]

(#5093) ssolitude válasza ssolitude (#5092) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Bocsi. Nem Zolinak az első... :R

(#5094) Játékos válasza ssolitude (#5092) üzenetére

Játékos
(PH! addikt)

Szia!
Köszi a reakciót. Én nem szeretnék bonyodalmat, de sok pénzt áldozni sem. Inkább leleményesen, kicsit barkácsolva, mintsem soktízezret kiadni, és hazavinni a boltit...
Egy nagyonnagy radiátor nyilván megoldaná a problémát, de egyelőre nincs módomban, nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy pénteken lesz, kiváncsi vok az árára....
Addig is lehetőségeket keresek. Köszönöm még egyszer!!! :R

R.Zoli

Küldtem pü-t, elég egyetlen szóval válaszolni, köszi! :R

(#5095) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Sziasztok!
Rezes pasztát hol tudnék vásárolni? :U

(#5096) Nyugdíjas válasza P00By (#5095) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

:F
Az mi?

(#5097) P00By válasza Nyugdíjas (#5096) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Réz tartalmú paszta

(#5098) Nyugdíjas válasza P00By (#5097) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

No,ilyenről még nem hallottam,kíváncsi vagyok mit tudhat :)

(#5099) kiborg válasza P00By (#5095) üzenetére

kiborg
(fanatikus tag)

Minek ?

Az ezüst tartalmú nem felel meg ?

Milyen speciális célra akarod használni, ahova csak a réz alapú a jó ?

(Ha nem speciális, akkor inkább ezüst alapú,mert mint tudjuk az ezüst hővezetése jobb, mint a rézé). Amúgy valsz mindkettővel illik majd nagyon vigyáznod, mert vezetheti az áramot és az pl a GPU-n igen kellemetlen lenne számodra.

Kiborg

(#5100) P00By válasza kiborg (#5099) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Én úgy tudtam,h a réz jobban vezeti..vmiert :DDD Tudom most hasznaltam el egy 2 grammos ezustoset cska nem nagyon ezustos zstem sot semennyire :) Useresbe vettem egy noname,de ra van irnya,h 30%os ezust tartalom:)

(#5101) kiborg válasza P00By (#5100) üzenetére

kiborg
(fanatikus tag)

Sajnos tévedésben élsz, az ezüst a jobb hővezető.

Igazából gondolj csak bele: 100% ezüst tartalom: csak egy marék port kapnál a zacsiban kézhez, aminél ha befújna a szél v. tüsszentenél már el is fogyott. Kell közé kötőanyag is, ami a massza állagát adja. Enélkül értelmetlen. Ez a massza biztosítja azt, hogy amikor összepréseled a felületeket a felesleges anyag kijöjjön a felületek közöl, mert csúszik. Ha sima porral próbálbád meg ugyanezt, csúfos kudarc lenne a vége, mert a szemcsék tapadnak egymáshoz, ezáltal egykicsit lapulna csak, de nem terülne szét a teljes felületen. Mellesleg ami mégis kiesne az szépen rászállna a nyáklapra rövidzást okozva és oldalra sem lehetne fordítani, mert egyszerően a mozgás, rezonancia hatására kijönne a helyéről. Ezért szükséges a zselés kötőanyag.

Remélem érthető voltam.

Kiborg

(#5102) Nyugdíjas válasza kiborg (#5099) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Én is azt hittem valami speckó dologra kell...

De akkor megnyugodtam,hogy nem éltem tudatlanságban :))

(#5103) ssolitude válasza P00By (#5097) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Réz tartalmú pasztát magas hőterhelésű bontható kötéseknél alkalmaznak. Megakadályozza pl. a csavarok besülését. Nem tudom mire kell, de proci alá nem tenném be. De ha érdekel tudok küldeni. Würth, asszem, német gyártmány.
Az ezüst tartalmú direkt hővezető paszta VILLAMOSAN NEM VEZETŐ.Az az ezüst nem az az ezüst.

[Szerkesztve]

(#5104) P00By válasza ssolitude (#5103) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Köszönöm,lehetséges,h hamarosan kell! :R Würth?Egy piros pajzs a logojuk? :U

[Szerkesztve]

(#5105) djadji

djadji
(senior tag)

Nem kellett volna már régen új topicot kapnunk?

http://djadji.fw.hu

(#5106) Nyugdíjas válasza djadji (#5105) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Úgy 5k tájékán? :U

(#5107) ssolitude válasza P00By (#5104) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Az a logójuk, de nem biztos, hogy Würth. Holnap tudok pontosabbat.

(#5108) P00By válasza ssolitude (#5107) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Oksa,csak fateromék tőlük arultak(vagy arulnak) cuccokat:) nah mind1 ez nem erdekel senkit :DDD

(#5109) kiborg válasza P00By (#5108) üzenetére

kiborg
(fanatikus tag)

De azt azért elárulhatnád, hogy mire kell ??? :F

(#5110) P00By válasza kiborg (#5109) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Hát,lehet meg köckáztatom bekenni vele par dolgot chipset stb. bár kicsit necces :))

(#5111) Nyugdíjas válasza P00By (#5110) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Bátor dolog. De miért enm jó mondjuk az AS5? :F

(#5112) Racecam

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A topic betelt, folytatás itt: [link]

Com'è diverso il mondo visto da qui

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.