Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#4951) Oly

Oly
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv!

Passzív rendszer nagyon drága?
Nekem 50 alatt kijött... ;]

Kérdésem: a csövezést egy levegőkhöz használt rendszerrel fogom megoldani, ami egy vas betétes push in rendszerű csatlakozókkal lesz ellátva. OC ismerheti a [link]-elt üzlet termékeit ;)
Tehát nem fogja megenni a folyadék a ''vasbetétet''? (A csatlakozó levegőhöz lett gyártva)

Pumpa: [link]
Radiátor: [link] csak 16 taggal!
Blokkok: Thermaltake (CPU) és CoolerMaster (NB és HDD)

SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy

(#4952) OC válasza X@b3e (#4937) üzenetére

OC
(őstag)

Elmondom a tényállást. Van egy alapvetően akváriumi célokra szánt, nagy átmérőjű csonkokkal szerelt szivattyúd. Aszem olyan 13-as keresztmetszetekkel operáltak a tervezői. Ezt nyélből leszűkíted 8-as, de ha jól utánamérsz 7-es átmérőre. Ha kiszámolod, hogy mekkora kersztmetszeten tud átáramlani a víz egyik ill. másik esetben, akkor rájössz, hogy cirka 340%-al kisebb a 7-es belsejű csonkok esetén a keresztmetszet, mint 13-as belsejű esetén. Azt hiszem, ez magában is rengeteg. Ehez hozzáadódik egy viszonylag nem éppen kis ellenállásű chipset blokk, egy szintén nem harmat ellenállású cpu blokk, meg a végig 8-as csövezés. Józan paraszti ésszel is felfogható (nehogy magadra vedd!!! :B ), hogy ez böszme ellenállás ennek a szivattyúnak. És ha az én fejtegetésemnek nem hinnél:

''Felhívjuk a figyelmet, hogy a 1048-as pumpát az Innovatek hivatalos közleménye szerint, nem ajánlják 10mm átméroju csövekkel szerelt vízhuto rendszerekhez (minimum 13mm -es átméro ajánlott), mivel ez az átméro túl szuk a pumpa teljesítményéhez. Ezért 1048-as pumpával szerelt 10-es rendszerekre az Innovatek nem vállal garanciát, így mi sem tudunk, helyette inkább a HPPS-t vagy a 1046-ost javasoljuk. '' by Computer Mode webshop

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#4953) X@b3e válasza OC (#4952) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Értem. Csak azt nem, hogy akkor eddig miért nem volt ilyen hangja majdnem 4 éven keresztül? Mert most a cpu blokk lett cserélve Innova plex-o-maticról a NexXxos-ra, és a NexXxos Nb1 SLi NB blokk Innovára, így a szumma ellenállás sztem nem sokat változott, vagy tévedek :F
És most a jelenlegi rendszerhez milyen pumpa lenne akkor megfefelő?
Néztem a Laingokat is, de ezt a párhuzamosítást már nem vágom, ezt kifejthetné valaki, mert nem világos, hogy mik az előnyei/hátrányai :R

Mod: A csövezést azért is gondolnám nem megfelelőnek, mert amikor töltöm fel a rendszert, teleöntöm a tartályt és nem kezd el áramlani a víz, fél óráig billentgetem a gépet jobbra-balra-előre-hátra, lezárom-kinyitom a rendszert, mire végre sikerül :B
Ezt a külső tartály beszerelése óta produkálja a rendszer.

[Szerkesztve]

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#4954) OC válasza X@b3e (#4953) üzenetére

OC
(őstag)

Így elsőre azért jóval kisebbnek tűnik a plex-o-matic ellenállása, mint a Nexxxos-szé, a graph-o-matic viszont annyival nem kisebb elenállású, mint az nb1 sli. 4 éva alatt akár a szivattyúnak megfelelő keresztmetszetek használata esetén is lekophatnak a forgó/súrlódó alkatrészek, nemhogy kis keresztmetszetekkel. Ehez a rendszerhez nem kell aért feltétlen Laing, bár ha van rá keret, akkor azt ajánlom. Olcsóbb megoldásnak az X2O szivattyú is megfelel. A párhuzamosítás nem szükségszerű a Laingekhez. Egy Laing DDC-t szépen lehet alkalmazni soros rendszernél, a Tiéddel sem lenne sok gondja, dúrvább rendszereket is bőven elvisz sorosan. Sajna megyek vissza koliba, szal nincs időm még a párhuzamosítást is taglalni, majd valaki, aki erre jár... :B De még mindíg azt mondom, hogy nincs rá szükséged. A feltöltésre is van tippem, de az idő.....

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#4955) tsar válasza Oly (#4951) üzenetére

tsar
(fanatikus tag)

Szerintem tökéletesen megfelenek, mivel ezeken is van korróziógátló réteg (nikkelezettek), ugyanis a levegőrendszerekben is van nedvesség.
Sőt szerintem ugyanilyen csatlakozókat árulnak vizes cuccokhoz is.

(#4956) X@b3e válasza OC (#4954) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Ha lesz időd, megköszönném a tanácsod feltöltés-ügyileg is

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#4957) R.Zoli válasza Oly (#4951) üzenetére

R.Zoli
(őstag)

Ok...Ha szerinted nem drága egy komoly passzív rendszer akkor már csak azt kérdezném ,hogy milyen tápod van, milyen FET blokkod a lapon, milyen vinyóhűtőd és a ház szellőzését ,hogy oldotttad meg? Na ha ezekre válaszolsz akkor utána elmondom mért is kerül minimum 250K-ba egy komoly passzív rendszer...

Arról már nem is kezdek el regélni ,hogy passzív és passzív között is van különbség ugye ,hogy milyen cuccot képes lehűteni...Náalm a paszvrendszer ott kezdődik ,hogy az aktuális top proci+ top VGA+ 2 darab top vinyó+ top alaplap emellé legalább 2 otpikai meghajtó...

(#4958) Oly válasza R.Zoli (#4957) üzenetére

Oly
(őstag)
LOGOUT blog

Csak poén akart lenni! Sejtettem, hogy nem fogod értni! :U
Mod: Nem azt mondtam, hogy nem drága!!!
Kinek milyen igényei vannak! Passzív kifejezést lehet, hogy csak akkor lenne szabad használni, ha semmilyen forgó alkatrész (azaz szivattyú) sincs a rendszerben! Nem?

Náalm a paszvrendszer ott kezdődik ,hogy az aktuális top proci+ top VGA+ 2 darab top vinyó+ top alaplap emellé legalább 2 otpikai meghajtó...
Ha itt kezdődik, hol a vége? :F
Az átlag júzer nem feltétlen gondolkodik hiper-szuper-top cuccban! ;]

[Szerkesztve]

SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy

(#4959) bim válasza X@b3e (#4950) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

tts-nél van 2500 körül ha jol emlékszem,vagy aqapet?

mod:OC-a gyári nyomocsonknak 9mm-es a belső átmérője,szóval nem értem a dolgot a 340%rol :F .[link]

[Szerkesztve]

(#4960) Soak válasza R.Zoli (#4957) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

top proci+ top VGA+ 2 darab top vinyó+ top alaplap emellé legalább 2 otpikai meghajtó...

Meghajtva ezt milyen passziv viz birja el?MIlyen hőfokokkal?

photofreak.me

(#4961) R.Zoli válasza Soak (#4960) üzenetére

R.Zoli
(őstag)

Az én cuccom végleges állapotában 2 top VGA+ Top procival is meg fog birkózni :) Csak még pár apróságot kell ehhez legyártatnom...

Egyébként épp ezért is írtam amit írtam...Nem gyerekjáték összehozni egy ilyen cuccot...Mint már kedrült számomra is gyári megoldás nem is kínáékozik rá ezért egy halom mindent moddolni meg legyártetni kell... Szóval nagyon dúrva...

Szerintem az átlag user életében nem fog vágyni passzív vízhűtésre mert soha össze sem tudna hozni egyet...Lássuk be erre nem mindenkinek van igénye ,de leginkább lehetősége és esze sem ,hogy összehozzon egy ilyen cuccot...Hány gépet nem láttam már amibe több pénz volt belenyomva a hűtésébe mint a saját gépembe és mégis csak néztem az idiótábbnál idiótább megoldásokat...Szóval ehhez azért már elég keményen el kell gondolkodni azon ,hogy is valósítható meg...

Én most éppen tápot gyártok a vízhűtéshez didyman és Iceage segítségével... De nár látom előre ,ha mindketten meglátják a táp végleges terveit akkor infarktust kapnak :D

(#4962) R.Zoli válasza Oly (#4958) üzenetére

R.Zoli
(őstag)

Persze mindenbe bele lehet kötni...A passzív itt sokkal inkább irányul a radiátorok ventijeire mint magára a szivattyúkra... Főleg azért mert én ventiből még sosem hallottam némát míg szivattyúból a Laing D5 12 volton 2-es fokozatban valóban néma...

Az átalg user egyébként nem is tuningol...Az átlag user ergo szart sem csinál a géppel és megelégszik azzal ,hogy bömböl a gépben 5 darab 8 centis venti 3000RPM-en....Szerintem ez a vízhűtés topik eleve nem az átlag userekről szól...Meg maga a vízhűtés sem egy mainstream dolog ,szóval ebben a környezetben értelmetlennek találom az átlag userről való mendemondák felhozatalát :) Aki átlag az vegyen léghűtést...

(#4963) Soak válasza R.Zoli (#4961) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Az én cuccom meg 4 top vga-val...ez igy szép, csak gondoltam van valami kézzel fogható eredmény, mert ha veszek egy top procit, mondjuk QX6700 , kicsit tuningolom ,valós 1,53V mondjuk, ez nem olyan sok, veszek egy 8800GTX-et ezt is meghúzom, meg emelett a winyok és egyéb dolgok... Szóval én konkrét értékekre lettem volna kiváncsi.... egye fene a qx6700 lehet egy kommersz e6600 is...

photofreak.me

(#4964) moongoose

moongoose
(őstag)
LOGOUT blog

Helló mindenkinek! :)

Sandor-p20-al anno készítettünk nekem is egy vízhűtést olyan sufni/modding félét.
Volt vagy 3 fajta radiátor(lancia olajvisszahűtő(alumínium)...aztán egy orosz fülkés csoda utastéri fűtőradija...és most a kedvencem az IFA motor hűtője).
Váltanék 775-ös tokozásra, és a készített vga/proc blokkok nem igazán kompatibilisek a leendő alaplappal, vga-val.
Azt kérném, hogy mondja meg valaki nekem a hűtő, lefogató furatok távolságát a proci körül(hossz és átló érdekelne).
Kb 3 hét mire eljutok a cseréig, ám addigra le kellene gyártanom a lefogatókat.
Előre is köszi a válaszokat.

Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

(#4965) tsar válasza moongoose (#4964) üzenetére

tsar
(fanatikus tag)

(#4966) bim válasza moongoose (#4964) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

72x72mm az lga775 furattávolság.
ennyinek mértem. ;)

szerk:Psar-jól mértem :D

[Szerkesztve]

(#4967) Oly válasza moongoose (#4964) üzenetére

Oly
(őstag)
LOGOUT blog

Kereső: [link]

Találatra a válasz: [link]

Vagyis: [link]

;]

Mod: Megelőztek, míg bíbelődtem... :B

[Szerkesztve]

(#4968) moongoose

moongoose
(őstag)
LOGOUT blog

köszi mindhármatoknak!
tudom a kereső.... :DDD :R

(#4969) djadji válasza moongoose (#4968) üzenetére

djadji
(senior tag)

Valaki tudna nekem segíteni réz lemezből készíteni blokkot. Egy sima réz dobozt akarok összeforrasztani, de nem sikerül az IStenért sem.. Mindig elhajlik, nem tudom kivágni hyg egyenes legyen a lemez (minig visszapördül) meg ilyenek. A forrasztástól féltem, de odáig még el se jutottam...
Valaki tudna nekem tanácsot adni hoyg lehetne ezt jól megcsiinálni? egy Chipset és 2 VGA RAM blokk lenne így megcsinálva.. de nem akar összejönni!

http://djadji.fw.hu

(#4970) shteer válasza djadji (#4969) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mivel vágod? ajánlom a multigépet vágókoronggal

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#4971) shteer

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

7600-ra blokkjaim kimarva: [link]
szinte még melegek :))
csütörtökön kapom kézhez a drágaságokat, köv 7 hétfő-szerda elox, szerdán mehet a watercooled-SLI :D:D:D

sajnos baromi drága a 1,5-ös maró (~18k), nem sikerült azzal megcsinálni :( de szvsz így is elég lesz a GST-kre

[Szerkesztve]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#4972) OC válasza shteer (#4971) üzenetére

OC
(őstag)

Gratulálok! Szépek! :R

(#4973) R.Zoli válasza Soak (#4963) üzenetére

R.Zoli
(őstag)

Szerintem a top cpu és top VGA egyértelmű...top proci egy QX6700, top VGA meg 8800GTX...

Meg nem mondom neked konrétan mekkora vízhőmérsékletet produkálna a ndszerem vele de biztosan elvinne egy ilyen proci + 2 darab VGA párost... Most még tápot összehozok a rendszerhez mert minden más már megvan .

Illetve ez túlzás ,hogy megvan de minden mást könnyebben le tudok gyártatni mint a tápot összehozni...

(#4974) OC válasza bim (#4959) üzenetére

OC
(őstag)

Bocsi, én 13-as belsővel számoltam, nem 9-essel. De ebben az esetben is 65%-al kisebb az átáramlási keresztmetszet. Ez sem kevés, bár így azért mindjárt szerényebb a különbség. :B

(#4975) shteer válasza OC (#4972) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

kösz :)

matek: 1 :DDD

(#4976) Nippon válasza R.Zoli (#4973) üzenetére

Nippon
(senior tag)

Kéne már az a FET blokk + a tápba kreált vizesblokk is érdekelne! Mikor lesz valami abból? A múltkor említetted, hogy van még egy olyan réz párhuzamosítód elfekvőben, mint amilyen a gépedben van, azt elvinném, mert jobban el tudnám helyezni vele a D5-öt.
A Heatpipe-ot otthagynám neked, csak le kéne jönnöd, mert két keréken leszek, és egy percre sem hagyom őrizetlenül a drágát.

Kösz!

Own the racetrack

(#4977) OC válasza X@b3e (#4956) üzenetére

OC
(őstag)

Tipp a feltöltéshez: A lényeg az, hogy az általad rajzolt ábrára alapozva, a radiátorba menő csövet feltöltéskor lehúzod. Teletöltöd a tartályt, majd a lehúzott csövet elkezded szívni (nem röhög :DDD ). Amikor a víz már majdnem a lehúzott csővégnél jár, akkor szépen elszorítod és visszadugod a helyére. Szivattyút bekapcsolod és gond nélkül töltöd fel a továbbiakban rendszert. Remélem segítettem. :) Ja és rotort TTS-nél kapsz elvileg ([link])

shteer: Miért is?! :F
Ja és a marót drágán veszitek! :P

[Szerkesztve]

(#4978) shteer válasza OC (#4977) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

340% <> 65% :)

olcsó marót vennék > részletek a hirdetésben :DDD igazából nem én veszem a marót (George cége), de ettől függetlenül ha tudsz olcsón, dobhatsz egy privit :R

(#4979) OC válasza shteer (#4978) üzenetére

OC
(őstag)

Az nem elszámolás volt, csak nem tudtam, hogy mekkora csonkokkal szerelik az 1048-at, azt hittem 13-as belsejűvel, ezért azzal számoltam.

Marót nem tudok olcsóbban, talán iceage fórumtárs tud segíteni, ha jól tévedek.

[Szerkesztve]

(#4980) bim válasza shteer (#4971) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

ez mennyire jön majd ki?
nekem is gst-m van. ;)

OC:semmi gond.ezt csak egy tájékoztató adatnak tettem be hátha a későbbiekben valakinek szüksége lesz rá. ;)

(#4981) djadji válasza OC (#4977) üzenetére

djadji
(senior tag)

Multkor unalmamban átnéztem a TTS honlapot, és arra jöttem rá hoyg semmihez nincsenek képek.. Ezek hoyg árulnak így bármit is a neten.. ha nem látom én tuti nem veszem meg...!!

(#4982) djadji válasza shteer (#4970) üzenetére

djadji
(senior tag)

Ollóval szeretném vágni.. de mint mondtam felpördül... :(
Multigép? azzel megpróbálhatom, az egyetlen gondom az vele hoyg nem lesz egyenes a VÁGÁS.. (REMEG A KEZEM (HA NEM ISZOM.. HA ISZOM AKKOR MEG KIT ÉRDEKEL A RÉZBLOKK! ;] ))
da komolyan.. lehet azzal a multival egyenesen vágni kézben tartva lemezt??

[Szerkesztve]

(#4983) Rob_Taylor válasza djadji (#4982) üzenetére

Rob_Taylor
(fanatikus tag)

Flex-el mért nem jó ? Leszorítod a réz lemezt gyorszorítóval és fadarabokkal, hogy ne sérüljön a felülete aztán a berajzolt vonal mentén szépen el lehet vágni és nem fog felpördülni. Az egész alát teszel egy deszkát, ha még faszábatt akarsz akor azt először egy egyenes fűrészlappal bevágod, csinálsz horonyt amiben a flex korong futni fog. Vagy magával a flex-el vágsz hornyot amiben futni fog.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#4984) djadji válasza Rob_Taylor (#4983) üzenetére

djadji
(senior tag)

Valaki akinek van ilyen rézlapból- blokk fotó a neten az dobjon egy linket legyen szives.. hátha kapok ötletet...
Kipróbálom amit mondtál ROB csak nem flexel, hanem multifunkciós barkácsgéppel, mert nincs flexem.. sé 0.6os lemezhez sok is lenne a flex..

Mellesleg: mi lenne akkor, ha a meglévő levegős blokkkot lefedném rézlapokkal, ráfprrasztanám és már kész is a vizesblokk. Az alja tuti egyenes.. mérete passzol, fölfogatása adott... (honalpon VGA1 nevű képen látszik a mostani levegős hűtés..)

(#4985) tsar válasza djadji (#4981) üzenetére

tsar
(fanatikus tag)

Ha tts-től akarsz vízhűtés cuccot rendelni itt tudod megnézni őket:[link]
Azt mondta Alpha Cool-tól már nem rendel.

(#4986) iCeAgE válasza shteer (#4978) üzenetére

iCeAgE
(fanatikus tag)

Pl.
[link]

[Szerkesztve]

1222XXIV - www.gondolkozz.com

(#4987) Oly

Oly
(őstag)
LOGOUT blog

3 hónapig állt a blokkom, benne egy kis vízzel!
Kialakult benne egy kis élet... Mivel célszerű le/kimosnom?

(#4988) shteer válasza iCeAgE (#4986) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:R köszönöm, már lpc kollégától megkaptam a linket. nem is vészes az ára - ha nem törik ;]

(#4989) shteer válasza Oly (#4987) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

a korábbiakban emlegetett ecet, de a [link] oldalon részletesebb infókat találsz

mitől alakult ki benne? milyen folyadékot használsz?

bim: privi

[Szerkesztve]

(#4990) Oly válasza shteer (#4989) üzenetére

Oly
(őstag)
LOGOUT blog

csak sima desztvíz volt benne... kipróbálás erejére!

(#4991) djadji

djadji
(senior tag)

[link] EZZZ AZZZ!!!
Na.. Ilyen kellene nekem.. (nem volna baj ha fémből van és gyorscsatlakozós.. bár ez legalább nem szűkít) Nem tud valaki ilyet? CSak nem 10/8-8/6-ba hanem 16/12-10/8-asban (sztem az egyel nagyobb vagy esetleg 2vel...)
HA tud valaki ilyet akkro szóljon nekem pls.... 1000 éve keresem...

[Szerkesztve]

(#4992) Oly válasza djadji (#4991) üzenetére

Oly
(őstag)
LOGOUT blog

[link]
[link]

(#4993) OC válasza djadji (#4991) üzenetére

OC
(őstag)

:( Még mindíg Bosch Rexroth :(

(#4994) djadji válasza OC (#4993) üzenetére

djadji
(senior tag)

Ott jártam egyszer és bagyon bután néztek rám aikor mondtam mit szeretnék... :) De vissza fogok menni ha nincs más, csak jobb szeretném ha előre ki tudnám választani mit akarok és nem ozt kell elmondanom 6szor (8 féle képp) hogy mit szeretnék..)

Ennek a John Guest-nek van valami magyar kontaktja? Én nem találtam semmi ilyesmit..

(#4995) OC válasza djadji (#4994) üzenetére

OC
(őstag)

Értem. Úgy nem jó menni sehova. Szépen kikeresed ami kell itt valahol: [link], [link] [link] [link]
Ezekazok a dolgok, amire többnyire szükség lehet egya rendszerben. Leírod a cikkszámot, azt már csak katalógut felütve is kikeresik és nincs töketlenkedés. ;)

(#4996) moongoose válasza djadji (#4969) üzenetére

moongoose
(őstag)
LOGOUT blog

Egyszerűbb dolog, ha készítesz egy tömbből és réz fedlapból blokkot.
[link]
nem nevetni :DDD
Kell szerezni egy tömböt és hozzá 0,7-es lemezt, valamint 2db (8-as belső) réz csövet.
Befogod satuba és fúróval befúrod olyan mélységig, hogy ne szakadjon át a túloldali fala.
Ez két furat lesz.
Majd 1-es koronggal szépen végigvágod a fehér csíkok mentén kb 7 milliméter mélyen.
Ezután a lemezt patent módon ráhajtod a tömb tetejére, úgy hogy lefedje a vágásokat.
A csöveket méretre vágod, és beleillesztheted a furatok végeibe.
A fúrás, vágás alatt nem árt hűteni a tömböt vizzel.

Majd nekiállhatsz a forrasztás előkészítésének.
Használj folyasztószer mentes pálcát, és egy fajta anyagot, amelyet szépen fel kell kenni az anyagok alá, ahol forrasztani, ill folyatni akarod az anyagot.
Utána gázégővel szépen melegítve, folyatva a pálcát elvégezheted a forrasztást.
Ez ügyben keresd sandor p-20-at.
Ő készítette az én blokkom forrasztását is.

Egyszerűbb, hatékonyab, strapabíróbb, mint lemezekből kialakítani.

[Szerkesztve]

(#4997) shteer válasza moongoose (#4996) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ezt még én sem tudtam volna jobban lerajzolni :DDD 5letes és egyszerű :C

(#4998) tsar válasza djadji (#4994) üzenetére

tsar
(fanatikus tag)

Más pneumatikus alkatrészeket forgalmazó bolt nincs a környéken?

(#4999) Oly válasza tsar (#4998) üzenetére

Oly
(őstag)
LOGOUT blog

[link] és [link]
Ez a kettő nem elég? :P

(#5000) tsar válasza Oly (#4999) üzenetére

tsar
(fanatikus tag)

Szegeden nincs Bearings, a Boschnál meg értetlenkednek.

(#5001) Pompi

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A topic betelt, ezért új fejezet nyílt, tessék ide átfáradni: [link]

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.