Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#4101) popey37 válasza gery03 (#4100) üzenetére

popey37
(őstag)

láma vagyok bocs, meg sem néztem a konfigod.

Gigabyte EP43 DS3, E8400, 2x2Gb A-Data DDR2 1066 mhz, GIGA GTX260, 700 W hypro/ 150/750 reflector,Canon 300D

(#4102) Obi_ válasza stgellert (#4096) üzenetére

Obi_
(újonc)

Nocsak ICL server :), Nehéz lehetett belegyógyítani egy mai cuccot! :C

(#4103) bim válasza gery03 (#4100) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

dobj egy képet hogy miröl van szo és ha tudom itthon kilegozom a zalmanal;]

más:én amitől féltem, hogy a 6-os cső nagyon visszafogja az áramlást ami igaz is lett de attol szvsz nem lettek rosszak az eredmények.és a kigyos kialakitásu blokkok nagyon jol szerepeltek.valszeg ha 8-as csövel teszteltem volna a blokkokat akkor jobban kijött volna a pumpa vizhozama,és nyertünk volna 1-2° hőt.de mostmár hogy 5 blokk tesztje lefutott ezt a rendszert az egyenlő feltételek miatt zárolom.
most éppen a lanos szett üzemel ;) és jol teljesit:C

(#4104) cecko13 válasza gery03 (#4097) üzenetére

cecko13
(tag)

nekem is ilyen pumpám van... OBI-ban vettem ráz szűkítőt 1/2'' -ról 1/4'' ra
ezt tekertem be a pumpába és ebbe megy bele a gyorscsatim

(#4105) gery03 válasza bim (#4103) üzenetére

gery03
(őstag)

ÖÖÖ izé hozé.
Elég durván kellessz szűkítened.:D
14-es a csonk. :D (lehet, hogy jelentősen fogja befolyásolni a teljesítményét.)
De küldök egy kis 12-es szilikon csövet, az rámegy. Meg van 8-as is. Képek a honlapomon. A blokk uaz, csak már forrasztva van a csonk, és metál szürke.

(#4106) gery03 válasza cecko13 (#4104) üzenetére

gery03
(őstag)

Pontosan mien szűkítőt vettél? Sajnos errefelé nincs obi, csak praktikus, de uaz majdnem.

(#4107) cecko13

cecko13
(tag)

vmelyik német vízhűtéses oldalon találtam képet ilyen szűkítőről elvittem magammal megmutattam mit keresek és adtak hasonlót...

szerintem bármilyen szerelvény, víg-gáz-fűtés boltban tudnak segíteni

az a lényeg hogy a pumpa 1/2'' -os és belső menetes ( tehát a szűkítő ezen fele 1/2'' és külső menetes ) a másik fele meg olyan legyen ami neked kell...nekem a gyorscsati miatt 1/4''-os belső menetes másik vég kellett

[Szerkesztve]

(#4108) Bigya

Bigya
(őstag)
LOGOUT blog

A teszt érdekes lett! Köszönjük!

(#4109) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Véleményetek szerint ha a natúr víztartályt lecserélném egy ilyenre
[kép]
Akkor a rendszerben lévő nagyobb vízmennyiség miatt javulna a hűtés teljesítménye? Arra gondolok, hogy több víz nehezebben melegszik, vagy ilyesmi:F

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#4110) gery03 válasza X@b3e (#4109) üzenetére

gery03
(őstag)

A hűtés teljesítménye nem változna, csak a karakterisztikája. Lassabban melegedne fel picit a vín, és lassabban is hűlne vissza. De a max, és a minimum hőmérsékletek maradnának elvileg.

(#4111) popey37

popey37
(őstag)

segítsetek: hol lehet kapni zalman blokkhoz lefogatást??

Gigabyte EP43 DS3, E8400, 2x2Gb A-Data DDR2 1066 mhz, GIGA GTX260, 700 W hypro/ 150/750 reflector,Canon 300D

(#4112) gery03 válasza popey37 (#4111) üzenetére

gery03
(őstag)

Hehe. Csak nem a blokkodhoz kell? :D
Csak tippeltem, mert bim írta, hogy fainul passzol rá.

(#4113) X@b3e válasza gery03 (#4110) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Thx, ha minden igaz, lesz lehetőségem kipróbálni, és akkor a gyakorlatban is kiderül.

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#4114) Simi121 válasza bim (#4084) üzenetére

Simi121
(fanatikus tag)

Na egy kicsit teszteltem. Probáltam úgy csinálni ahogy te.
Alaplap: Asus P4P800Se
Proci 2.53 Celeron D (Prescott)
A Cpu blokk egy Ordasi féle Big 5R csak én csináltatattam, van egy blokk a vga-n is, a radi egy átalakitott Lada radi amire pont egy 12 centis venti ráfér és 4 cm vastag. A radi úgy van elhelyezve, hogy a ház elején lévő 8 centis venti mögé van berakva az fújja rá kintről ''hideg'' levegőt a túloldalán pedig a 12 centis szívja le.
A szívattyú egy egyszerű szökökút vízpumpa csak a ki és bemenet át lett alakítva.
4 éve még nemigen lehetett másikat kapni de probáltam komolyabb pumpával is de kb 1 fok különbség volt hangja viszont elég erős volt, így maradt a régi immár 4 éve.
Na kb. ennyi. Ezekután az eredmények.
A proci alapórajaelen 2.53:
Üresjárat 33 fok terhelve 40 fok
A proci 3.8-on 1.5 volton:
Üresjárat 37 fok terhelve 51 fok ( Zalman 7000Cu-val ami ugye egy elég jó léghűtő 70 fokot is elérte).
Most folyamatban van egy új blokk Zalman mintájára. Az anyag már megvan csak a megmunkálás van hátra amiből kb. 2 hét múlva lesz valami, ha addig nem sikerül beszerezni egy Big 5-öst akkor szivesen elküldöm egy tesztre.
Bővebben: link. Itt van pár kép csak itt még a radi nics függőbe állítva. Most ott van a vinyó helyén függőlegesen beállitva a venti mögé, kb 4-5 fokkal jobb.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Simi

(#4115) bim válasza gery03 (#4105) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

néztem a blokkot és jo volna ha le tudnád szükiteni legalább a annyira hogy a könyökbe beleforrasztanád a belevalo csőböl egy kb3cm-es darabot.ugy már tudnám tesztelni.de persze csak szigoruan a 6-os csővel az egyenlő feltételek miatt.
a lefogato az jo lenne a zalmi rá +lego amennyi kell:U
innentől rajtad áll a dolog.

(#4116) popey37 válasza gery03 (#4112) üzenetére

popey37
(őstag)

eltaláltad, nem tudsz valahol?

(#4117) gery03 válasza bim (#4115) üzenetére

gery03
(őstag)

Haha. És akkor mikor vissza akarom majd rakni a sajátomba, akkor mi legyen? Szétforrasztgatás? Az nem okés. Az nem jó, ha leszűkíten 8-as csőre? És onnan pedig majd te tovább. Mert talán megtom csinálni a 8-asra szűkítést csak csőből.
Mod: megnéztem, a 8-as passzol a 12-esembe. 8-asról átalakító van 6-osra neked nem?

[Szerkesztve]

(#4118) bim válasza gery03 (#4117) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

nos te ha beleforrasztasz egy darab csövet akkor ugyan arra a szintre szükited le mint a kanyar.nem?mert ahogy néztem a toldoval erre áll a könyök .nekem a tesztcső amibe a festo gyorscsatit ragasztottam az 10-es .és a 12-es csonkra talán rá tudom eröltetni de a 14-es csonkra tuti hogy nem.az akcio után meg levágod tőben. persze ez nem kötelező.:B
ha valoban 12-es a külső átmérő akkor arra rámegy a 10-es átalakitom:C

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#4119) gery03 válasza bim (#4118) üzenetére

gery03
(őstag)

Hát most megcsináltam azt, hogy ráhúztam egy 3 cm-es 12mm-es csövet a csonkra, majd a csőbe egy 3cm-es 8-as belsejű csövet nyomtam. Így nem jó? Ez már 8-as! A csonknál nem fog ereszteni, mert rakok rá bilincset, a csövek találkozásánál meg mivel picivel nagyobb a 8-as külseje, mint a 12-es belseje, feszülnek, tehát nem ereszt, és nem is jön ki könnyen, de beleragasztom, ha ez megnyugtat.
Ui: Bocs de a blokkom most lett kész (forrasztás, festés), nincs kedvem szétgányolni.

(#4120) bim válasza gery03 (#4119) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

a végét nem olvastad a hozzászolásomnak ha 12-es a külső átmérő akkor jo minden átalakitás nélkül mert a 6-os festo gyorscsatikat egy 10-es csőbe ragasztottam bele amit rá tudok huzni a 12-es csonkra.de ha 14-es a külső átmérő akkor nem jo mert arra már a 10-es tuti nem megy rá:B

(#4121) gery03 válasza bim (#4120) üzenetére

gery03
(őstag)

Olvastam, de nemtok vele mit kezdeni, mert 14-es. Nekem egyszerűbb a 8-as, mint a 12-es. Amúgy itthon egy 12-es toldón (ami 14mm-es) egy 10 cső van. Nehéz volt rárakni, de rámegy.
Hopp! Most nézem, hogy van itthon egy 8->11,5 rézidomom, ami elvileg oké, mert a 8-as cső már megvan. Csak be kell dugni, és akkor van 11,5 mm-es csonk. Egy gáz van vele rövid nagyon. A 11,5-ös rész a fele az egésznek, de csak 1cm hosszú mindössze. Az jó?

(#4122) gery03 válasza gery03 (#4121) üzenetére

gery03
(őstag)

UP!
Megcsináltam a 11 feles csonkot. Ragasztás nincs, de nemigen esik szét magától. Fogóval kellett beletuszkolnom a rézcsövet a csőbet. :D
Megpróbáljak holnap képet csinálni róla?

[Szerkesztve]

(#4123) bim válasza gery03 (#4122) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

na átkutattam a szerény vh. alkatrész gyüjteményemet és arra a következtetésre jutottam hogy meg tudom oldani a 14-ről pont jora átalakitást is.
de ha átalakitottad már 12 körülire az még jobb. de azt azért ellenőrizd légyszi hogy nem folyasson:U
persze képek jöhetnek.természetesen maradando kárositás nélkül tudom megoldani.
ha ugy érzed hogy nevezni szeretnéd a blokkot akkor mélbe küldöm a cimemet.:C

[Szerkesztve]

(#4124) Simi121 válasza bim (#4123) üzenetére

Simi121
(fanatikus tag)

Nem szólsz semmit a tesztemre?

Simi

(#4125) gery03 válasza bim (#4123) üzenetére

gery03
(őstag)

Nah holnap kölcsönkérem a gépet, és csinálok fotót. Először majd összerakva. Ha jó így, akkor ígyhagyom, és akkor 11,5, ha nem elég hosszú, akkor leszedem, és 14. CÍm jöhet.
Amúgy mennyi a pk? Felesbe, vagy én állom?

[Szerkesztve]

(#4126) bim válasza Simi121 (#4124) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

szerintem nagyon király.én az ui. cerkámnak nem mertem nagyon feszt adni.nemhogy 1,5-öt:Y
de azért nem igy használod ugye?:B

(#4127) bim válasza gery03 (#4125) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

hát pont a felét állod. idefelé te odafelé én:U
ma adtam fel stgellert és popey blokkját és a kettőért fizettem 230forintot.

(#4128) gery03 válasza bim (#4127) üzenetére

gery03
(őstag)

Mibe van csomagolva?
Remélem találok itthon valami kartont, és abba beteszem. Azt pedig kibélelem valamivel. Úgy jó lesz?
Mod: áá megis van. L20 doboza lesz a nyerő. Elég nagy a postának? Mert mintha hallottam volna valami olyat, hogy ha nem fér rá a papír, akkor nem fogadják el. Igaz ez?

[Szerkesztve]

(#4129) bim válasza gery03 (#4128) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

én a hydoros dobozba raktam stgellert blokkját és kibéleltem ujsággal.csak jol csomizd be sima papirba amire a cimet rá tudod irni:U
mél ment
ha simán adod fel akkor nem kell akkorának lennie mint a papir.akkor csak matrica és pecsét játszik:U

[Szerkesztve]

(#4130) Simi121 válasza bim (#4126) üzenetére

Simi121
(fanatikus tag)

Nem, csak nagy ritkán. 3.5-ön megy alapfeszen, azon szoktam használni.

Simi

(#4131) bim válasza Simi121 (#4130) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

én egyszer meglőtem neki a 4G-t és utánna már csak + fesszel vitte a 3,5-öt.ugyhogy inkább alapon használtam.;]
de lehet hogy inkább keresek helyette egy sima prescottot

(#4132) t-shirt válasza bim (#4131) üzenetére

t-shirt
(PH! kedvence)

nem vált be a 3.2-es :F szomorú

(#4133) bim válasza t-shirt (#4132) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

a cerkárol beszéltem:B
a 3,2 jo kis proci alapon használom bár viszi a 3,52 is alapfeszen.
a cerkábol teljesen meglepő modon nem tudtam a 1,5 giga tuningot kicsikarni:DDD
és bármilyen meglepő a cerkával a boot és egy-két progi jobban fut.ez lehet a nagyobb L1 miatt vagy nemtom miért.lehet hogy a cerkát becserélem gianninál egy 3G-s prescottra;]

[Szerkesztve]

(#4134) Simi121 válasza bim (#4133) üzenetére

Simi121
(fanatikus tag)

a cerkábol teljesen meglepő modon nem tudtam a 1,5 giga tuningot kicsikarni
Ez miért meglepő?? 1.5 giga tuningba elég sok nem? te hány procit tudsz amiből kik lehet facsarni 1.5 gigát?

Simi

(#4135) bim válasza Simi121 (#4134) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

azért dobtam a végére egy mosolyt.
már a 3,5 is kircsi eredmény volt:C
sőt 3,8-on alapfeszen végignyomta a pcmarkot de nem volt stabil.;]

(#4136) cecko13

cecko13
(tag)

réz socketA blokk eladó ha érdekel vkit ( nem barkács )

Bővebben: link

itt egy kép is:

[kép]

(#4137) Simi121 válasza bim (#4135) üzenetére

Simi121
(fanatikus tag)

Ja, akkor bocsi. Akkor te jobban belenyúltál mint én ha 3.8-on még elindult alapfeszen, ha eladod nem cserélnéd el velem? mondjuk fizetnék rá 2K-t.

Simi

(#4138) stgellert válasza Obi_ (#4102) üzenetére

stgellert
(fanatikus tag)

Az biztos, kár, hogy a 12 db-os scsi raid részét nemtom másra használni, max. vodkatárolásra:)) (most nézegettem, valszeg beférne a 3 renccer símán, a víz, a kompis, meg a levegős, csak kéne kapcsoló, hogy melyiket indiccsam:)

(#4139) t-shirt válasza bim (#4133) üzenetére

t-shirt
(PH! kedvence)

ja hogy ja :B

Már megint seftelsz :D

(#4140) rambo4ésfél

rambo4ésfél
(senior tag)

Készíteni akarok egy radit, de az anyagbeszerzés során kiderült hogy olcsón csak 15-ös csövet tudok venni.
A kérdés az lenne hogy az eredetileg 12-es csővel készült radinál mivel rosszabb vagy jobb vagy semmi különbség nincs a kettő között?
Lamellának pedig 1mm-es alu lemezt tudok szerezni és itt is az a kérdés hogy a vékonyabb mivel jobb vagy itt sincs különbség?
Ez lenne az alapötlet: Bővebben: link
Most ott tartok hogy a csövek mérete miatt hogy ne legyen olyan kis esetlen kinézete a radinak a következő lesz a mérete: -magasság:70cm szélesség:60cm vastagság:6-8cm
lamellatávolság:3mm
Szép nagy lesz ;]
Kell-e valamit változtatnom a méreteken és ha igen akkor min mit és miért
70x60x8 -as főméreteket ne bántsátok ugyanis lehet hogy lábmelegítőként is fog szolgálni ezen a hideg téli napokon :))
Szóval cső és a lamellák mérete lehet-e ekkora valamint a lamellatávolság /elsősorban passzív hűtés lenne a cél de ha minden kötél szakad akkor még lehessen rátenni ventit/

(#4141) rambo4ésfél válasza rambo4ésfél (#4140) üzenetére

rambo4ésfél
(senior tag)

Ha jól számoltam közel 17m2 lesz a hőleadó felület :Y
Ez szerintetek eldisszipál kb 200W hőt? esetleg van rá valami képlet amivel ki lehet számolni?

(#4142) Router válasza rambo4ésfél (#4141) üzenetére

Router
(őstag)

juteszembe jó lett a laing?

(#4143) rambo4ésfél válasza Router (#4142) üzenetére

rambo4ésfél
(senior tag)

már megszoktam a hangját 7V-on
De majd én is építek vmi kis hangszigetelt bunkert neki

[Szerkesztve]

(#4144) bim válasza Simi121 (#4137) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

sajnos miután meglőtem neki a 4G-t azután már nem ment 3,5-ön se + fessz nélkül igy alapon használtam:B

t-shirt:seftelnék ha lenne pénzem.most hirtelen lecsreélném a procit az +22 ropi lenne.le szeretném cserélni a nagyon jol teljesitő de kicsit öregecske 40 gigás 2,5 éves wd wincsimet.ki is néztem egy samsung 120 gigásat.ez 20 ropi lenne.vennem kéne végre-valahára 2x512mb ramcit ha lehet valami jobbat (supertalent)37 ropi.vennem kéne egy vga-t.azt mostmár eldöntöttem mivel ugysem lesz rá pénzem nyár előtt ezért agp-s x850xt-re hajtok.kb ennyi pénz kellene most kapásbol.:O

(#4145) gery03 válasza bim (#4144) üzenetére

gery03
(őstag)

Nekem meg valószínűleg a lapom halt meg, szal azt kellene vennem. 20rugó. És ez nem igazán ér rá, de nincs rá semmi pénz. :(

(#4146) bim válasza gery03 (#4145) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

cimet megkaptad?

(#4147) bim

bim
(PH! kedvence)

ha valakinek elkerülte volna a figyelmét akkor rá lehet ivelődni;]
jo kis biznisz a láthatáron:DD

Bővebben: link

(#4148) gery03 válasza bim (#4146) üzenetére

gery03
(őstag)

Meg ja. Tesóm elhozza a gépet, vagy elmegyek érte, és akkor lefotózom a cuccot.

(#4149) bim válasza gery03 (#4148) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

ok.majd értesits :DD

(#4150) t-shirt válasza bim (#4147) üzenetére

t-shirt
(PH! kedvence)

:Y hát nem csodálom hogy gyorsan elment, egy tuti vízhűtés 30K-ért papst ventikkel, ááááááhhhhhhhh

Én most vettem egy 160G-s samsungot jó cucc eddig tetszik (22K)
Nekem egy csendes táp kéne de nagyon :O szegény ct-m nem a leg csendesebb 2db 8cm-es van benne, azon gondolkozom hogy az alsó ventit ami a proci felől szív kikötöm, csak nem lesz gond belőle :F

[Szerkesztve]

(#4151) Router válasza rambo4ésfél (#4143) üzenetére

Router
(őstag)

Atombunker mi? Azellennemvéd! :DD

(#4152) asturel válasza t-shirt (#4150) üzenetére

asturel
(őstag)

nemhiszem, nekem csak 1x8 van benne (360W) alig melegszik, de majd kicserelem 1 glacialtech silentblade 80-as ventire meg.. me a mostani is eleg hangos, igaz a csiftekenel joval halkabb :)

(#4153) Router

Router
(őstag)

Nem kéne már új topicot nyitni? túl vagyunk a 4000-en!

(#4154) MarKoo

MarKoo
(VIP)

Ezt a topikot zártam, mert már betelt.

A folytatása: Bővebben: link

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.