Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cancer

    senior tag

    Sziasztok,

    Egy olyan ügyben kérném az ötleteket, hogy néhány hete arra lettem figyelmes, hogy eleinte "ligthosabban", de most már lényegében nem lehet netezni a gépen. Mégpedig azért, mert minden böngészőt megszállt egy vírus. A behívott weblapokon átlátszó "kattintófelület" van, ami ha bárhova kattintok, megnyit egy reklám oldalt. Vagy csak simán rányit egy reklámot. Az összes flash animációra ráhúz egy reklámot, azt előbb ki kell x-elni. Van, hogy egy oldalon nem tudok elolvasni két sor, mert átnavigál egy másik reklámoldalra. Vissza nem enged lépni, ha megint beírom az oldalt, akkor újfent elnavigál. S mind a 3 böngészőben ez van. Opera, Chrome, explorer. Igazából használatfüggően jött elő egyre gyakrabban és agresszívabban.
    Először az Opera volt használhatatlan, addig a Chrome még csak csak. Aztán az is, míg ezután eleinte az explorer még ment, de néháy nap után teljesen ugyanaz lett az eredmény.

    A gépen free Zonalarm tűzfal és anti-vírus van. Néha fel is dob egy ablakot, hogy talált valami high risk vírust vs trójait amit TRAETED-be rakott, de innetől kezdve nem sok befolyásom van a dologba.

    A kérdésem az lenne, ha leszedem a böngészőket és újratelepítem őket az megoldja-e a problémát? Vagy, ha újrahúzom a gépet. (Ehhez tartozik, hogy SSD-ről fut az op-rendszer, de van még 4 vinyó 7 patrícióval a gépben) Ott csak adatok, fényképek, filmek, zenék. Szóval azzal megoldódik-e a probléma. Illetve előtte az SSD-n kívül húzzak-e le minden vinyót, hogy ne "meneküljön" el a vírus?

    Vagy találkozott-e már valaki hasonlóval és tud-e valami megoldást (vírusírtót) a problémára. [Mosta Win10 úgyis telpülni akar és álljtólag nagyon biztonságos. Az megoldhatja?]

    Előre is köszi.

    Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

Új hozzászólás Aktív témák