Hirdetés

2014. augusztus 29., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Videokártya probléma? (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1) kriechbaum


kriechbaum
(újonc)

Sziasztok! Van egy idegesítő problémám, amiben a segítségeteket kérném. Gyakran nem indul be a gépem, nem kap jelet a monitor. Ilyenkor kikapcsolom, várok pár percet és újra indítom. Általában a restart alkalmával már kap jelet a monitor, de a SETUP-ba lép be a gép automatikusan és ezt írja ki: ''During the last boot-up,your system hung for an improper CPU Speed settings.Your system is now working in safe mode.To optimize the system performance and reliabitity,make sure the CPU speed conforms to the specifications of your CPU.'' Általában második-harmadik restart alkalmával beindul a gép és akkor tökéletesen működik egyészen addig, míg újra ki nem kapcsolom. Szinte biztos, hogy nem táp probléma, mert most raktam bele egy 360W-os Chieftech-et. A konfigom:

ASUS P4S533X MOBO,
Intel Celeron 2200 PROC,
512 MB Infineon RAM,
Inno3D GeForce3 Ti200 128 MB VGA,
MAXTOR 40 GB @7200 HDD,
MAXTOR 80 GB @7200 HDD,
LG 8161B DVDROM,
LG 4120-B DVDRAM,
CHIEFTEC ATX-1136H ENHANCE 360 W PS.

Nem tudom mi lehet a gond. Talán a VGA? Kérlek, segítsetek!

(#2) Ger|||


Ger|||
(fanatikus tag)

tedd rá a bioszban a halt on: no errors-ra!
Ugye a procihűttő az alaplapi tüskékre van rádugva?

(#3) kriechbaum válasza Ger||| (#2) üzenetére


kriechbaum
(újonc)

Köszi a hozzászólást! Igen, a procihűtő az alaplapról kap áramot. Átállítottam a BIOS-ban HALT ON: NO ERROR-ra. Most a restartnál ment. Remélem a későbbiekben is így lesz. Hamarosan kikapcsolom egy időre a gépet, aztán meglátjuk... Jelentkezem még...

(#4) merdei


merdei
(újonc)

Lehet, hogy hülyének néztek, de lehet, hogy a memória. Nekem is Asus lapom van (A7N8X-E), és nem lehet overclockolni rajta a memóriát... Ha meghúztad, állítsd vissza!

$idiocy = <STDIN>;

(#5) Ger||| válasza kriechbaum (#3) üzenetére


Ger|||
(fanatikus tag)

ok, nyomd ki, és meglátjuk!

(#6) kriechbaum válasza merdei (#4) üzenetére


kriechbaum
(újonc)

Köszi, de semmilyen tekintetben nincs húzva a gép, azaz minden beállítás DEFAULT. Menetközben a gép nem is fagy, szerintem ezért a memóriaprobléma kizárható talán.

(#7) Nimda válasza kriechbaum (#1) üzenetére


Nimda
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Biztos hogy nem vga probléma!Bár elég régi a karesz.Én ilyen problémával akkor találkoztam,amikor nem volt összehangolva,beállitva a proci a laphoz.Elvileg automatikusan kéne belönie,de valamiért mégsem tudja.Próbáld manuálisan beállitani,esetleg egy load bios default után.

De szükség lehet egy bios frissitésre is.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Xperia SP (stock 4.3)

(#8) Ger||| válasza kriechbaum (#6) üzenetére


Ger|||
(fanatikus tag)

nah, sikerült?

(#9) kriechbaum válasza Ger||| (#8) üzenetére


kriechbaum
(újonc)

Egyelőre úgy tűnik, hogy működik. Most megint kikapcsolok, aztán reggel megint megnézem. Jó lenne, ha jó lenne...

(#10) kriechbaum válasza Ger||| (#8) üzenetére


kriechbaum
(újonc)

Sajnos nem indult be. Nem is próbálkoztam vele, csak egyszer, így is majdnem elkéstem a melóból... Szerintetek mit tegyek? Mi lehet a kavics a gépezetben?

(#11) kriechbaum válasza Nimda (#7) üzenetére


kriechbaum
(újonc)

Köszi az ötletet. Az ASUS-honlapon megnéztem a BIOS-frissítést, de az aktuálisnál nincs frissebb.

(#12) corlagon válasza kriechbaum (#11) üzenetére


corlagon
(senior tag)

Amikor megy a gép, akkor 100%-os? Nincsenek gyanús hibák, fagyások? Futtass le egy pár tesztet, pl. memtest86 (RAM), hot cpu tester (Proci) stb. + valamilyen burn-in rendszertesztet 1-2 óráig, pl. SiSift Sandra, Dr. Hardware, talán az AIDÁ-ban is van.

Ha így stabil és csak a bekapcsolásnál van gond, akkor az vagy táp, vagy alaplap. A Chieftec táp nem hiszem hogy rossz, a SIS chipsetes lap gyanúsabb. Default BIOS beállításon van minden?

Amikor indul a gép, csak a monitor marad standby-ban és a gép indul (ventik, vinyó felpörög, rendes windows boot), vagy semmi sem indul el?

Nekem is volt ilyen hibám egy régi Via Apollo chipsetes alaplappal, néha egyszerűen nem indult, lekapcsoltam a tápot, pár percig vártam, és utána indult.
Valami gond az áramfelvétellel, szabálytalan feszültséget érzékel stb. Nem akarlak elkeseríteni, de ha ez a hibája, akkor nem sokat lehet vele kezdeni, azon kívül hogy garanciálisan visszacseréled.

(#13) kriechbaum válasza corlagon (#12) üzenetére


kriechbaum
(újonc)

Köszi a tippet! A DVD-k, HDD-k (bár nem vagyok benne biztos, hogy mindkettő) ventillátorok felpörögnek, a monitor meg marad standby állapotban. Ha elindul a gép akkor nagyon stabil, semmilyen gyanús hibát nem észleltem. Minden SETUP beállítás DEFAULT-ban van. Este majd megnézem az ajánlott teszteket, bár még nem tudom, hogy honnan fogom megszerezni őket...

(#14) tar


tar
(újonc)

Sziasztok!
Van egy asus agp v3400 tnt videokártyám használtan vettem tud-e valaki segiteni telepitő programmal

(#15) kriechbaum válasza tar (#14) üzenetére


kriechbaum
(újonc)

Szia! Itt megtalálhatod a szükséges meghajtó programot:
http://www.asus.com.tw/support/download/item.aspx?ModelName=AGP-V3400%20Series&Type=Latest

(#16) tar


tar
(újonc)

tar válasza köszönöm a segitséget megpróbálom letölteni

(#17) kriechbaum válasza corlagon (#12) üzenetére


kriechbaum
(újonc)

Érdekes dolgot csinált ma reggel a gépem, amiből talán lehet következtetni a hiba jellegére. Bekapcsoltam és szokás szerint nem indult, majd nem kapcsolatm ki, hanem kimentem a konyhába csináltam egy kávét és mire visszaértem a gép bekapcsolt, betöltött állapotban virított. Szerintetek a VGA-val van probléma? (Egy korábbi VGA-s problémáról még nem írtam, de talán lényeges: egyszer régebben elfüstölt a kártya ventillátora, de nem tudom, hogy mennyi ideig működött hűtés nélkül. Egyszer csak elkezdtek jelentkezni a hibák és azt hittem, hogy nincs jól berakva az AGP foglalatba a kártya, ezért szétborítottam a gépet és akkor láttam, hogy nem megy a venti és kicseréltem.) Lehet, hogy itt van az eb elásva? Mellesleg az nvidia desktop manager valamiért nem mindig töltődik be... Nem értem én ezt az egészet... Segítsetek!

(#18) Nimda válasza kriechbaum (#17) üzenetére


Nimda
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Talán próbáld ki egy másik karesszal!Igy nem lehet tudni.Egyébként jó hogy leirtad,ezzel kellett volna kezdened.Most már lehetséges hogy ö a ludas.De amig nem próbáltad ki másikkal,nem lehetsz benne biztos!De én még most sem hiszem.Próba cserkó!:)

Xperia SP (stock 4.3)

(#19) gubi válasza kriechbaum (#17) üzenetére


gubi
(újonc)

Hi!
Nekem volt régebben hasonló jellegű problémám ilyen tünetekkel.
Akkor a monitor-kábellel volt gondom, vagy a csatlakozással ha jól emlékszem.
Amikor megmozgattam(a kábelt), néha bejött a kép, néha nem. Mondjuk elég ősi moncsi és kártya volt...

[Szerkesztve]

(#20) olacs


olacs
(újonc)

Sziasztok!
Újonc vagyok nem ismerek senkit, de segítségre lenne szükségem:
Abit NF-7 lapom van és a Softmenu nevezetű Bios pontban az AGP Frequency-t
nem tudom mire kell állítani, és azt se tudom mire jó.
Ha valaki segítene azt megköszönném.

(#21) raziel.


raziel.
(újonc)

nekem olyan gondom van hogy napokba vettem ati radeon 9800 pro 128ddr 256bitest és azota hogy mondjam akadnak a játékok:))

de nem ugy hanem ilyen megállások vannak benne meg lemegy fps...de ilyen gagyi játékoknál is mint cs steam vagy diablo...elég lol

megy a játék hirtelen leugrik fps belassul majd felugrik és ezt csinálja amug gépem
asusa7n8x-x
512ddr
amd 2100+
meg ez a kari...pedig már raktam fel uj wint is...

meg olyan hogy futtatom 3dmark03-at és ahol 40-50 fps ott is lassulva megy a kép.....

szal mitől lehet?

meglehet faszsság de az nem befolyásolja hog yesetleg kevés áramot kap a kari mert ugye ez már táprol szivja áramot és esetleg melegedik mert keveset kap
na mind1 valaki segitsen pls

(#22) Swallow


Swallow
(újonc)

Sziasztok!

Ha valaki a következő problémára érdemi választ tud adni, akkor ő lesz a legokosabb ember a világon, ugyanis eddig még senki nem magyarázta meg a problémámat.
A helyzet a következő.
Adott egy ABIT-BD7II RAID alaplap, 1.7GHz proci, Abit Siluro GF4Ti4200, SBLive!, Pinnacle PCTV Pro, 512 RAM
A problémám a következő:
Előfordul, hogy ha a gépet elindítom, a Win XP bejelentkezése után néha egy hófehér, vagy pöttyös képernyő jelenik :((( meg ami után a gép kifagy. A hang egy ideig megy, ha elkezdem az egeret nyomkodni, akkor lekapcsolja a monitort! Az egér helyén, ha pöttyös a képernyő, akkor egy kis négyzet jelenik meg függőleges csíkokkal. Ha a TV-Out is be van kapcsolva, akkor is TVn is ugyanaz látszik.
Ha újraíndítom a gépet akkor már nincs ilyen probléma. A legnagyobb baj, hogy ez teljesen random történik. Van úgy, hogy hónapokig nem jelentkezik, aztán meg minden índításnál, utána meg hetekig nem!
A gépen van WIN ME is ezeddig nem jelentkezett ez a probláma, de mostmár itt is 2x. Az egyik ma, a másik hónapokkal ezelőtt.
Mi a véleményetek? Mi lehet a baj? :F

(#23) DigitXT válasza Swallow (#22) üzenetére


DigitXT
(PH! nagyúr)

Én a videokártya RAM-ra gyanakszom. (De az érdekes, hogy ''néha meg hónapokig megy rendesen...'' Nekem ugyanis folyton vacakolt nyáron az új kártyám, fagyott is, meg minden, és ki is cserélték végül, mert RAM-hibás volt...)

[Szerkesztve]

Otthoni + szabad téri edzés videók: http://www.youtube.com/user/RKbodyfitness

(#24) Segnior_Barthez válasza kriechbaum (#1) üzenetére


Segnior_Barthez
(senior tag)

Az első mondatok után tápra gondoltam, (nekem hasonlo jelenség volt), de lehet memoria... Fene se tudja...

(#25) DigitXT válasza DigitXT (#23) üzenetére


DigitXT
(PH! nagyúr)

Ja, hogy újraindítás után meg megy: ez tényleg elég misztikus.:( Bocs, ha nem volt túl nagy segítség.:B
Én éppen újraindítgatás/kékhalál témában vadászok valami hasznos infót, egy FX5200 és WinXP párosítás esetére...

Otthoni + szabad téri edzés videók: http://www.youtube.com/user/RKbodyfitness

(#26) Segnior_Barthez válasza Swallow (#22) üzenetére


Segnior_Barthez
(senior tag)

Ez meg tuti hogy videokártya. Van nálam egy mx440-es ugayanezt csinálja... Csak csokkentett modban lehet vele dolgozni... (F5). Sajna kipurcant a kártyád. A helyedben letesztelném egy másik karesszel. De mérget veszek rá. :((

(#27) kriechbaum válasza Segnior_Barthez (#24) üzenetére


kriechbaum
(újonc)

Melyik memóriára gondolsz? A rendszerére vagy a VGA-éra?

(#28) edemski


edemski
(újonc)

Sziasztok.Játék közben lefagy a gép, nem tudtok segíteni?
adatok:


--------[ Összegzés ]---------------------------------------------------------------------------------------------------

Számítógép:
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional
Számítógép név HOME-ESTLFF7LPK
Felhasználó neve adamka
Beléptető tartomány HOME-ESTLFF7LPK

Alaplap:
CPU típusa Intel Celeron 4, 1715 MHz (4.25 x 404)
Alaplap neve Asus P4S333 (6 PCI, 1 AGP, 1 ACR, 3 DIMM)
Alaplapi lapkakészlet SiS 645
Rendszer memória 256 MB (PC2100 DDR SDRAM)
BIOS típusa Award Medallion (03/12/02)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM2)
Kommunikációs port ECP nyomtatóport (LPT1)

Megjelenítés:
Videokártya NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (64 MB)
Videokártya NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (64 MB)
3D gyorsító nVIDIA NV18
Monitor Alapértelmezett monitor
Monitor Alapértelmezett monitor

Multimédia:
Hangkártya C-Media CMI8738 Audio Chip

Háttértár:
Floppy meghajtó Hajlékonylemezes meghajtó
Lemezes meghajtó Maxtor 6Y080L0
CD/DVD meghajtó Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device
CD/DVD meghajtó HL-DT-ST CD-ROM GCR-8521B
CD/DVD meghajtó HL-DT-ST DVD-ROM GDR8161B

Kötetek:
C: (NTFS) 39079 MB (36471 MB szabad)
D: (FAT32) 39070 MB (26386 MB szabad)

Bevitel:
Billentyűzet Szabványos 101/102 gombos vagy Microsoft Natural PS/2 billentyűzet
Egér PS/2-kompatibilis egér

Hálózat:
Hálózati kártya Realtek RTL8139 családú PCI gyors Ethernet NIC (80.98.44.104)


[Szerkesztve]

(#29) Segnior_Barthez válasza kriechbaum (#27) üzenetére


Segnior_Barthez
(senior tag)

A rendszer memoriára...

(#30) tar2


tar2
(újonc)

sziasztok.már kértem a segitséget egy asus 3400 kártya telepitő programját de az asus honlapon nincs meg ha esetleg valaki tudna segiteni megköszönném.

(#31) kis pocok


kis pocok
(újonc)

hi nekem tonrement a kártyám mint másnak és most egy régebbi van milyet vegyek?

(#32) kis pocok


kis pocok
(újonc)

hi nekem a kártyám tonkre ment és most egy réggebbi van nálam ujjat kéne veennem milyet vegyek?

(#33) kriechbaum válasza tar2 (#30) üzenetére


kriechbaum
(újonc)

Ha W2K-t vagy WXP-t használsz, akkor erről a címről: Bővebben: link,
ha W98-t vagy WME-t használsz, akkor meg erről:
Bővebben: link letöltheted a drivert.

(#34) Borkai válasza edemski (#28) üzenetére


Borkai
(kvázi-tag)

Hi! Nekem is van egy hasonló problémám:
GeForce4 MX440-em van (má nem sokáig :( ) és az openGL-es játékok: quake3 motoros egyszerűen lefagynak 100fps de 2sec és beakad aztán csontrafagy!
A half-life2 ''simán'' megy. 3windows van a gépemen, kiprobáltam mindegyiken és ugyanaz van pedig csak az xp-én volt directX9.0c+ 66.93 nvidia driver (legújabbak) a többi windowson 9.0b + 61.77, de ott is jelentkezett a hiba.
Kezdetben ritkán beakatt (4 napja) de tovább is ment (JEDI KNIGHT II) de egyre gyakrabb lett a végén már játszani sem lehetett. Ha okát keresem akkor még meg tudok egy esetet nevezni ugy jó két hete... ...NFSU2-vel játszottam és akkor beakatt (elötte soha!!) 1percig megállt minden utána tovább de a képen a texturák hol eltüntek hol újra feltüntek majd ez is elmult (minden rendben lett) de azért érdekesnek találtam... ...azóta végigvittem a játékot néha produkált még érdekességeket de ilyen durván azért nem.
Gondoltam még a SP2-re de nem ő volt a ludas (4 winxp reinstall+frissit+format+driverek) NEM! Van valami más szoftver hiba amire nem gondoltam, vagy ahogy én gondolom a videokártyám megunta az openGL-t?
Azéé nem kiabálom el mert lehet hogy a Direct3D-sek is elbaszódtak csak nincs sok a gépemen belőlük. Half-life2 mér megy (még) ??? a francba holnapután jön a téli nagy LANparty és nekem most baszódik el minden??? A kérdés: mit tegyek
vegyek új kártyát v. rugjak bele hátha megjavul?:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O

(#35) Mebun


Mebun
(lelkes újonc)

Szevasztok!!

VGA: inno3D Nvidia GF3 Ti 200
WinXP, STAR WARS Battlefront,Medal Of Honor PA: elvileg még kellene hogy működjenek de, sokszor a 3D renderelés helyett csak villog a kép (feliratok, hang rendben) Van valami ötletetek?

(#36) kraja


kraja
(újonc)

Sziasztok! Van Egy kis probléma a videokártyámmal. Ha pl. játszok egy játékkal,
játék közben semmi gond vele csak ha ki akarok lépni a menübe 2-3 másodpercre megfagy, és ha a játékba is vissza akarok léni ugyanugy megfagy! Ezt föleg
Nfsu2-nél csinálja. 3 hónapos és ilyen még nem fordult elö ugyhogy aki tud az segitsen. Probáltam ati catalystot is, de ugyanolyan

(#37) mobal válasza kraja (#36) üzenetére


mobal
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

másik driver? ez érdekes de semmi baja.

XBL: mobalomatic • Kohana: The Swift PHP Framework

(#38) rozsdafeszek


rozsdafeszek
(újonc)

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám a Videókártyám ( Inno 3D Geforce Ti200 128 MB) valamint az Alaplapom ( ASUS P4800S-X) közt! Valamiért nem ad képet a videókártyám, pedig minden összevan rendesen dugva. Egy Abit alaplapban is kipróbáltuk (KD-7S) és abban gond nélkül ment. Tehát a kártya nem lehet hibás... Esetleg ötlet? Memória: 768 MB Proci: Intel Celeron 2.Ghz

.....

KÖszönöm a válaszokat előre is!

(#39) almostsaint


almostsaint
(kvázi-tag)

Helló!

Bocs, hogy ide írok, de sürgős lenne, és ilyen topicot nem találtam.
A kérdésem:
Van egy Ati Radeon 4500 videokártyám HDMI kimenettel TV-re kötve.
Azt szeretném megcsinálni, hogy miközben a TV-n nézünk a gépről pl egy filmet, közben lehessen használni a számítógépet. Meg lehet valahogy osztani ezzel a videokártyával, hogy mindkettő működjön egyszerre? Vagy ilyet nem lehet csinálni?

köszi a segítséget!

(#40) VaMik


VaMik
(tag)

Srácok, ha a kártya nem ad képet milyen problémák lehetségesek? Vannak esetek amikor javítható a hardver?

(#41) gazso007 válasza VaMik (#40) üzenetére


gazso007
(lelkes újonc)

Ha szerencséd van akkor csak BIOS de pontosabban mit tesz illetve mit nem ?

Felhasználónak 43 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#42) Lorenzo9 válasza gazso007 (#41) üzenetére


Lorenzo9
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azt tudod,hogy egy 2011 márciusi hsz-re válaszoltál? :DDD

★★★★★★★★★★Steam,Origin:LorenzoHUN★★★★★★★★★★★ ★http://steamcommunity.com/id/lorenzohun★ E-Cigi http://prohardver.hu/tema/elektromos_cigaretta_avagy_az_e-cigi/friss.html

(#43) gazso007 válasza Lorenzo9 (#42) üzenetére


gazso007
(lelkes újonc)

Később vettem észre és nem tudtam már törölni esetleg meg kérek valakit hogy tegye ezt meg

Felhasználónak 43 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Videokártya probléma? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.