Nem tudjátok kb mennyiért javítanak tápot? Mondjuk az én problémámra gondolok ami picit feljebb olvasható.
-=Packard Bell Easynote TJ75=-
[Re:] Dell XPS One 27 – QHD felbontású All-in-One Ivy Bridge processzorral
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Plazma TV - hozzászólás előtt olvasd el az #1. hozzászólást!
Nettáblák, tabletek Android op. rendszerrel /MID Apad stb. /
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]

Nem tudjátok kb mennyiért javítanak tápot? Mondjuk az én problémámra gondolok ami picit feljebb olvasható.

Néha megütögetem ha nagyon hangos, és akkor elkussol. Amikor szétszedtem, semmi nem változott.

Minek kéne elemet cserélnem benne? Mert kimerült volna?! Vagy azt is hazavágódott volna?

Hi!
Van 1 gép, ami tegnap nem indult el. Tápkábel kihúzása, majd bedugása után elindult.
Ma délelőtt ismét nem indult. Megint ma du. ki-be húzkodás, megy. Ki-be kapcsolgatom a gépet, megy. Első nyomásra, ahogy illik neki.
Ez vajon HDD vagy inkább táp v. tápkábel probléma?

Azért cserélj alaplapi elemet, mert az alaplapi elem lemerülése szokott érdekes problémákat generálni. Igen, elképzelhető, hogy lemerült.

A tápkábel alatt a hálózati kábelt érted? Ha igen, akkor inkább táppal kapcsolatos problémára gyanakszom. A tápegység rövidzárkor szokott leginkább abba az állapotba kerülni, amiből csak a hálózati feszültség megszüntetése esetén lép ki.

Hálózati kábel, bocsánat.
A rövidzáras találmányát én is értem, de akkor vajon miért nem csinálja _minden_ induláskor?
A táp márkája ismeretlen, valószínűleg valami márkátlan darab, saturn konfig...

De ez az alaplap 2 hete halt meg, amikor egy hete volt nálam. A másik az, hogy novemberben gyárották. Ennyi idő alatt lemerülne?
300HUF-ot rászánhatsz, ha nem az volt, akkor van egy új elemed tartalékba.
Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

Hol veszel olyan drágán CR2032-es gombelmet?
A HQ-Video-nál 100-150 Ft nettó áron kapható a 13-ik kerületi Kerekes utcában.

Meg kell nézni, hogy milyen állapotban vannak a kondenzátorok a tápon belül és az alaplapon. A megnövekedett ESR-es szekunder kondik miatt érzékelheti úgy a tápegység, hogy túláram, vagy túlterhelés van a kimeneten. Mivel a terhelés alakulásába a számítgép is bele szól, valamint számos egyéb tényező is közre játszik abban, hogy mikor érzékel túlterherlést/túláramot a tápegység, ezért simán elképzelhető, hogy nem minden induláskor történik meg ez a jelenség.

Szia Csaba
Akkor az én problémám is lehet hogy táp rövidzár lehet?
Szóval még nem oldódott meg a problémám és aki tud továbbra is segíthetne.
Üdv ArmanD
MM-ban pl., még 900-ért is van 
Nem vásárolhat mindenki, Q-nál, vagy SINI-nél, mint mi 
Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

2,4-es CelD, 256ram, 180-as vinyó.
Házszellőzés 1db. 8-as venti.
Az alaplapi kondikat meg tudom nézni, de a tápot nem vagyok benne biztos, hogy meg akarom bontani, meg azt részét nem értem... 
Mindazonáltal megnézem az alaplapot, és leellenőrzöm a HDD környékét, ritka rossz hangja volt (--->szomszéd) szegénynek...
Meg biztos, ami biztos alapon keresekegy másik hálózati kábelt, az ördög a részletekben lakozik... 

Nálad is lehet kondiszáradás.

Topic címéhez nemnagyon illik de lehet itt majd választ kapok...[link]

Gondolom javítható és mennyi lehet mégis egy ilyen beavatkozás? Vagy már nem lesz olyan a tápom mint régen?

Hatásfok különbség, ventilátor légszállítási teljesítménye, kondenzátorok állapota, a táp dobozának kialakítása. Egyébként mi a típusa annak a 360W-os Chieftec tápnak, amiben 12cm-es ventilátor van, tudsz róla képet mutatni?

Először ki kell deríteni, hogy mi okozza a problémát. De a tápegység átkondizása mindig típus függő, viszont max. 2-3 ezer forintból megoldható.

Jó köszi valahogy megpróbálom letesztelni és szerelőhöz vinni. 
Üdv ArmanD

Tudtad te az elején, hogy nincs ilyen táp.
350 es GPS-350BB-101L
[link]

Kicseréltem a hálózati kábelt, és most tünetmentes a gépezet.

Tuti, hogy nem ez a hibája, mert 1 ilyen vastag kábel nem igen fog megszakadni 1-ik napról a másikra.

Na sikerült elemet szerezni a multiméterbe (a régi 9V-os elem 6.4V-os volt, mikor kivettem
) És hát az alaplap eleme hibátlan. A másik, hogy a gépben (a régiben) 4 napja tökéletesen megy a táp, még nem sült meg semmi, nem ment gallyra semmi. Most már télleg nem tudom, mi a szartól halt meg 3 alaplapom, ha a táp megy a másik gépben, és semmi másnak nincs baja?
Megszakadni tényleg nem fog, de a végén lévő csatlakozóban az érintkező felület - ami a tápban lévő csatlakozó tüskéire szorul rá - kitágulhatott. Ez eredményezhet kontakthibát 
[Szerkesztve]
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
Hűtésről, mit tudsz nyilatkozni?

Hm, látod erre nem is gondoltam... De vanegy velem egykorú kábel és normálisan megy (nemtudom, honnan gondolom, hogy velem 1korú...
), ez meg 1 éveskábel volt.
Ha sűrűn cibálgatja az ember a tápkábelt, akkor előfordul, hogy kitágul ( tapasztalat )
Talán nem mondok újdonságot azzal, hogy a szép új világban a dolgokat nem az örökkévalóságnak gyártják

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

Összességében? A procin van egy hyper6+, a memek csupaszok gyárilag, de nem volt hajtva semmi a gépben, szoval ez nem lehet gond. A chipset hivatalosan elmegy venti nélkül, de nekem volt fent rajta venti. A ház elejében és hátuljában van egy silent blade 8cm. Az enermaxot 2 venti hűti (8/9 cm) bár ennek nincs baja.

Ekkora hatásfokbeli különbség van a 2 táp között, hogy azonos terhelés mellett az egyiknek 500 al gyorsabban kell a ventit pörgetni?

Hello all! Segitsetek nekem plz.
Van egy kb. 3-4éves 400W-os Azona tápom, ami sokmindent látott már, de most megadta magát. Alapból 1 vinyót, 1cd-irót és 1 dvd rw-t vitt, de régen ment néha plussz 1 rackes vinyóval is. Szóval most ráraktam mégeggy vinyót és elsőre el is indult nem volt semmi baja. Másnap reggel már csak sokadszorra indult el. Vagy felpörgött minden és azonnal le is állt, vagy el se indult. Pár napig igy használtam, kicsit meghosszabbodott bekapcsolási idővel, de egyre többet szórakozott, úgyhogy lehúztam a cd-irót, de ez nem segitett túl sokat. Most már csak 1 vinyó és a dvd-iró van bent, de már egyáltalán nem akar elindulni. Pl. csinál olyat, hogy bekapcsol de csipog a radeon folyamatosan, hogy nincs rádugva az 5V, és a monitoron is ezt irja, pedig jól be van dugva. Vagy miután szétszedtem a tápot megvizsgálni belülről, és aztán összeraktam, a következő inditásnál minden elindult, de nem kapott jelet a monitor csak villogott a ledje (remélem nem nyirtam ki a vga-t
).
A táp szetszedéséből nem derült ki semmi -nem láttam púpos kondit, vagy bármi furcsát.
Ha másban nem is, abban segitsetek, hogy hova érdemes vinni ahol nem azt mondják, hogy vegyek újat, és nem egy új árából javitják meg.
Az élet nemi érintkezés során terjedô fertôzés,melynél a halálozási arány 100%...

Az élet nemi érintkezés során terjedô fertôzés,melynél a halálozási arány 100%...

Véleményem szerint sehol nem fogják azt mondani neked, hogy megjavítják. Egyik részük azért nem, mert fogalma sincs mit kéne megjavítani rajta, másik részük meg azért, mert ért hozzá és azért nem javasolja a javítását. Az Azona tápok elektronikailag a lehető legegyszerűbb elektronikával rendelkeznek, értékük 2-3e Ft-ra saccolható hálózati kábellel együtt. A javítási költség is kb. ennyibe van neked és akkor még baráti árat mondtam, ahol a szakembert nem is fizetted meg rendesen.
Személy szerint én is foglalkozom számítógéptápok javításával már egy ideje, de az Azona tápokat elvből nem javítom. Ebbe a kategóriába tartoznak még a JNC, Acorp, Mercury, Vargáné és Tsa., Codegen tápegységek is. A szabadon futó oszcillátorral megoldott off-line tápegységet valahogy nem díjazom a számítógéptápokban. Főleg, hogy stabilizálatlan és korrekt védelem nélküli feszültséggel látják el a vezérlő áramkört. Akármikor megfut az oszcillátor, azonnal robbantja a bombát és ember legyen a talpán aki megmondja, hogy mit fog csinálni a vezérlés, ha túlfeszültséget kap. Ráírják, hogy 400W, de már 200W-nál összeomlik és többé fel se áll, de ha le is adná a megfelelő teljesítményt, akkor a spórolás miatti vékony vezetékei égnek el. Arról már nem is beszélek, hogy jellemzően kihagyják a szabványban előírt védelmi előírásokat, amik megóvhatják a számítógépet a tápegység meghibásodásakor. Üvegszálas nyáklemez helyett bakelitet használnak, ami jellemzően szénné ég és csak nyákcserével lenne javítható a tápegység...és még sorolhatnám.Példaként egy Mercury táp, amit stol kolléga kapott javításra annak idején...[link]

Hát szomorú vagyok. 
Magyarán vehetek egy új tápot. Esetleg az adataimnál szereplő konfigra tudnál ajánlani valami olcsó de megbizható tápot? Tudom, hogy van erre külön topic, de egy válasszal megspórolnál nekem egy kölcsöngéprőlfórumnyálazást.
Egyébként hallottam énis sokhelyen, hogy az azona retek, de 4év szolgálat után egy szavam se lehet. R.I.P. 
Monnyuk ha bócsózóul elvitte a vga-mat, akkor sirni fogok. 
u.i.: jó az aláirásod ezt párszor énis megfogadtam 

Ez a táp valószínüleg 200-250W-os normális terhelésnél megadja magát. Az off-line tápjában a kondenzátor halálra van ítélve, mert oda van szorítva a vezérlő IC-hez. Nem látok visszacsatolást az off-line tápban, így kérdéses a megfutása is. A legnagyobb röhely, hogy a PFC-t, mint olyat sehol nem találja meg benne az ember, csak a matricájára van feltűntetve. Mondjuk a matricán még sok valótlanság is fel van tűntetve. A hűtőbordái alultervezettek, kizárt dolog, hogy 70-75%-nál jobb hatásfokkal üzemeljen, ami tényleges 400W leadott teljesítmény mellett azt jelenti, hogy 133-171W teljesítményt kell elvezetniük. Ezek pedig kizárt, hogy képesek legyenek rá. Az off-line tápnál lévő nagyfesz-kisfesz elválasztó nyákvágás is valószínüleg rossz irányban van, de ez legyen a legkisebb hibája. A stand-by feszültség stabilizátora ha jól látom 7805, ami egy rossz hatásfokú analóg feszültség stabilizátor, magyarán az egyik legrégibb elektronika van felhasználva. De ez igaz az egész tápra általánosságban.
Bocsánat, de nagyon lesúlytó véleménnyel vagyok a Codegenekről, viszont nem véletlenül...

Szia!
Köszönöm a gyors választ!
Keresek alternatívát most lesz-volt 2 éves a táp.
Akkor szerencse, hogy eddig is áramtalanítottam a teljes gépet mikor nem használtam 
Vlaci
7k-ért FSP 300.

power supply calculator szerint [link] 298W kell neki. Ennyit le bir rendesen adni egy 300-as? Vagy érdemes akkormár 350-esre benevezni?
Vagy elfelejted asúplíkálkúlátroví-t, vagy nem segítet többé
Nekem, pl. 410W-ra hozta ki a gépem, ehhez képest, padlógázon, 190W-ot kajál, a táp veszteségeivel együtt.
[link]
Ha, egy Dual Core Pentium, és 7800GTX nem kajál 250W-ot, akkor miről is beszélünk?
Hi!
Ellenkeznem kell 
Van visszacsatolása:[link]
Az elkó, ha kiszárad az amlített helyen, nem indúl el az 5l0165R tip. SMPS-IC, és semmi nem történik.
Erre mondtam, hogy a kapcsolás maga életképes lenne, ha megfelelő minőségű alkatrészeket kapna

Ez nyilván elméleti max felvett teljesitménnyel számol, de az elmélet és gyakorlat közötti különbséghez valószinüleg te értesz jobban. Számomra viszont kiindulási alapnak jó, ezért is kérdeztem rá, hogy elég-e a 300W. Ne haragudj ha ezzel a lelkedbe tiportam 
Netto 300W, határozottan elég hozzá, de ne Bruttó 300W legyen, mintegy CG, vagy Azonnal dobd el-től.

Sziasztok lenne egy kérdésem: Beindult a gépem és mielőtt az xp megjelenik resetel. Szétszedtem Összeraktam és most már csak egy picit pörögnek fel a ventik azután automatikusan leáll. A táp a LUDAS??? PLEASE HELP!! JA és azért gáz a dolog mert a tápom Új és coolermaster 430 extra power
[Szerkesztve]
Ki korán kel büdöset lehel! , Egy kanál lenmagolaj minden nap és a szívgyógyszer a Richternél maradhat...

Nézd meg a memóriák időzítését.

MÁR megnéztem és nem indul a gép. a ventik felpörögnek de csak picit. aztán megállnak. ez viszont táp nem??
Ki korán kel büdöset lehel! , Egy kanál lenmagolaj minden nap és a szívgyógyszer a Richternél maradhat...

Szia!
Általad belinkelt képeket megnéztem és nagyon úgy látom, hogy teljesen egyforma az én tápommal
csak a matrica miatt külömböznek 
Egyik 300w-os matricát kapott másik meg 400w-ost.
Vlaci
Igen, a felépítés megegyezik, DE a beépített alkatrészekben különbözik.
A szekunderoldali diódák, és elkókapacitások különböznek.

szia!
Akkor kicsit megnyugodtam.
Vlaci
ui. Nyákon a csöves bizti környékén lévő barnulás az nem normális állapot ugye?