Hirdetés

Aktív témák

  • WindyJoe

    aktív tag

    Nem annyira működésbeli, mint inkább csaló kiszűrési ötletem lenne az apró működésére:

    1. A vigyázzatok a csalókkal felíratot vissza lehetne tenni, amiben a csalós topicra hivatkozás lenne benne, valamint egy csaló adatbázist létrehozni, melyben nevek és bankszámlaszámok esetleg címek is szerepelhetnének. Ha nem is látható módon, de pl kereshetően. Tehát egy rejtett adatbázis, melyben rá lehet keresni pl Kis Pistára, vagy egy konkrét számlaszámra és a rendszer csak annyit köp ki válasznak, hogy szerepel-e az adatbázisban. Nyilván nem lesz 100% (de mi az...?), de arra jó, hogy megnehezítse a notórikusok dolgát, meg arra, hogy ha valaki piti dolgokat követ el, ne tudjon utána úgy árusítani, mintha mi sem történt volna. Nyilván ki lehet tiltani, de úgy is vissza jön más néven, de a bankszámlaszámát, meg főleg az ahhoz tartozó nevet már nem olyan egyszerű megváltoztatni...

    2. Ez kiegészítve azzal, hogy ha valaki terméket szeretne feltölteni eladásra, akkor a rendszerben előbb egy adatlapot kell kitöltenie a nevével és a bankszámlaszámával (nyilván 1× elég, nem az összes hirdetésnél...). Sztem ezek az adatok nyugodtan bekérhetőek, nem lehet velük visszaélni sem, viszont a csalókat ki lehetne szűrni. Vagy, ha nem is lehet kötelezővé tenni, akkor lehetne egy olyan, hogy "ellenőrzött" eladó, meg pl nem beazonosított eladó, ez esetben nyilván alaposabban utána néz a vevő.

    Ez az egész nem csak úgy unatkozásból pattant ki a fejemből, hanem épp nemrég vert át egy olyan tag, akinek ez idő alatt is nőtt a piros pontjainak a száma, amivel csak arra utalnék, hogy nem megbízható, mert ha 1× megcsinálhatja, akkor máskor is. Viszont, ha tudná, hogy utána nem árulhat többet HA-n, akkor lehet nem a nyamvadt 3750 Ft-ommal szórakozna. Valamint olvasgattam a hsz-eket is, ha már a csalós topicba keveredtem és notórikus visszaesők vannak, akik ugyan azon a néven vannak (pl. Nagy T. T., akinek külön topicja is lett, de más felhasználónévvel, sztem még a számlaszáma is ugyan az.

    Nem mondom, hogy egyszerű megcsinálni a változtatásokat, viszont elég sokat dobna az apró biztonságosságán.

    (Néztem van olyan felhasználó, akinél fölmerült, hogy feltört régi nem használt fiókokat. A fönti módszer ez esetben is működne, mert nyilván ekkor a privikben megadott számlaszám nem egyezne az eladásnál megadottakkal, valamint az adatbázisban rákeresve egyből kidobná, hogy csaló...)

    Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

Aktív témák