Hát igen. Néha jómunkásember módjára kell dolgozni 
[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]

Hát igen. Néha jómunkásember módjára kell dolgozni 

Mi olyan extra ezen a kéken? Én elsőre megcsináltammm
Pedig csak klikkelgettem ide-oda 
1. bubbly, fun, shy
2. opera
3. pocket pet
4. blue
És kész is 

Megvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan 
Még egy dolgot hozzáadtam az első kérdésnél és :
''There is no such thing as eternity if you end it''
Ez kész. Ilyen nincs. Ez kib*sz*tt jó!!!!
Sok sok taps a Corel knockout programozóinak:
Tessék mégnézni ezt a képet, különös figyelemmel a szitakötő szárnyaira!http://www.extra.hu/Cathfaern/lanyszita.jpg És mindezt csak két pontatlan körberajzolással és pár klikkeléssel! Nagyon durva.
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano
Az előző az ugyebár a gyári sample-el ment, gondoltam kipróbálom egyet egy ''bármilyen képpel''. Itt az eredmény (csak Rikku lett ''mozgatva''):
http://www.extra.hu/Cathfaern/Rikku_Yuna.jpg Nem azt mondom, hogy teljesen hibátlan, de ezen semmit sem szerkesztettem, szóval egy kis radírral tökéletessé lehet tenni.
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

Mi van, elszaladtál a boltba és megvetted? 
Amúgy mellékesen jegyzem meg hogy nem igazán lehet értékelni a végeredményeket, ha nem tudjuk mi volt az alapanyag... Mert így akár az is lehetne némi túlzással hogy találtál két ilyen képet a neten és azokat tetted közzé 

Jól van na, én nem próbálgattam agyon magam, hanem csak azokat kattintgattam be amiket be is akartam. Mert van ott pár dolog amit kihagynék, már nem emlékszem mik 
Nem, egy ismerősöm adta kölcsön 
Egyébként a csaj kép alapanyagát részben ismeritek, és itt az eredeti szitakötő is:
http://www.extra.hu/Cathfaern/dragonfly.tif
Bár azt el sem tudom képzelni, hogy miért lenne érdekem ''meghamisítani'' a végeredményt 

Hm, hár ez nem olyan nagy eredmény
Egyszerű szín szerinti kiválasztással is meg tudtad volna csinálni (+egy-két kattintás)
So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
Kól van na, azért nem kell keresztbe lenyelni
Gyanítom a program is azt csinálja amiről beszélsz csak az egész le van egyszerűsítve olyan lámáknak aki nem értenek a grafikai programokhoz 

Jó, jó
Nem a program érdemeit akarom kisebbíteni, csak arra utaltam, hogy ez egy _egyszerű_ kép volt, valami durvábbal is tesztelhetnéd 
Már értelek. Akkor mutass egy durvább képet és letesztelem.

Mondjuk http://www.naturalinstinct.com/lion_cub2.jpg
Ez már rosszabb, de szvsz még mindig eléggé elfogadható (jó) a kép. http://www.extra.hu/Cathfaern/allatka.jpg
Amiből viszont képtelen normális eredményt kihozni, az ez:
http://www.extra.hu/Cathfaern/ff10_062.jpg

De lehet. Csak kicsit több idő mint az eddigi pár katt 
Legroszabb esetben fogod és körbelasszózgatod pár perc alatt, felnagyítva a képet, hogy jó legyen

Hű, pedig ez nagyon egyszerűnek tűnik, hiszen eleve körbe van rajzolva az alak... 

Pld. magnetic lasso, aztán shrink selection? Vagy Photoshop nincs kéznél?
Az igaz, de én úgy akarom, hogy a körberajzolás _ne_ legyen. Úgy, hogy az arany aura is benn legyen úgy egy vak is meg tudja csinálni 
Egyébként rájöttem hogy megy neki. Elmondom, hogy mi volt az előbb a baj. A program úgy dolgozik, hogy körbe kell rajzolni az adott alakot belülről (magyarul a háttérből egy pixel se legyen a kijelölésben). Az nem baj ha az alakból valami kinn van a kijelőlésen kívül, csak az a lényeg, hogy a háttér ne legyen benn. Illetve kell még egy körberajzolás ami ennek pont ellenkezője. Elméletileg elég csak az egyik ''kört'' megrajzolni, ő felajánlja, hogy a másikat megcsinálja. Értelemszerűen a két kör minél közelebb van egymáshoz és minél jobban követik a figura alakját, annál pontosabb lesz a kivágás. Én eddig mindig az automatikára hagyatkoztam. Ez volt a hiba. Most fogtam magam, megrajzoltam a belső kört, megcsináltattam a külsőt, majd a két 3x-ára nagyítva végigmentem az széleken és ahol gond volt ott manuálisan belejívatottam. Így ez lett az eredmény: http://www.extra.hu/Cathfaern/Auroncut.jpg
Ez mint egy Photoshop/CorelDraw/(még valami) plug-inként működik
Nekem Photoshop kéznél van, viszont magyar verzió...remélem nem nagy bűn 

Eh, hát akkor meg?
Ha már megvolt úgy, hogy csak az arany keret volt felesleges, elég lett volna
a) magic wand-dal kijelölni az arany részt és <Del>
b) select all és shrink selection, invert, <Del>
Majd legközelebb 
A magnetic lasso egyedül a fejnél hal be (igaz ott teljesen), egyébként egész jó. Kösz a tanácsot
Viszont azt a shrink selection (gondolom zsugorítás magyarul), csak ront az eredményen.
Volt meg a halálnak, azt csak úgy mondtam
Viszont a magic wand körülbelül olyan hatásfokkal jelöli ki az arany keretet, mint amilyen hatásfokkal lefordítok egy japán szépirodalmi művet (segítség: nem tudok japánul
).
Egyébként a magnetic lasso-val egyedül az a gond, hogy nagy alaknál (mint pl ez is), egy rossz kézmozdulat és az ember kezdheti az egészet előről (igaz ez kis alaknál is, csak ott ez nem gond
). Itt a Knockout-ban viszont úgy szerkeszti az ember a kijelölést ahogy akarja.
![]()
Assuming Control

''Bár azt el sem tudom képzelni, hogy miért lenne érdekem ''meghamisítani'' a végeredményt'' -- nem ezt akartam sugallni, mindössze annyit mondtam, hogy az alapanyag ismerete nélkül nem lehet igazán értékelni a munkát, majd mondtam egy igen durva példát. De csak hogy érthetőbb legyen, mondok új példát: ''mert akár az is lehetett volna, hogy olyan szitakötőt raktál rá a csajos képre, ami már eleve körbe volt vágva, csak aztán kapott egy egyszínű lila hátteret.'' Szóval csak ezért érdekelt az eredeti szitakötő 
Ok, világos mit akarsz mondani...valamiért újabban annyira félreértek mindekit

Nem rossz egész jól sikerült. Bár jó volna egy egész alakos hisz elég kicsi. De azért nagyon köszi.
Ha minden kötél szakad akkor ne félj az akasztófától.

Ize... annyira uncsi ez a merges lottyot tartalmazo tartaly... nem lehetne-e esetleg egy szolid kis atomrobbanas? 
Szvsz en orulnek neki de nagyon, csak nincs idom ossze FotoBoltozni 
A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! <A Href="http://www.szittyozium.hu" target="_new">http://www.szittyozium.hu</A>

Elnézést, de ez a kép mit keres itt? Esetleg a viccrovatban...

Ez nem ilyen kép topic akar lenni? Akkor elnézést.
Ide poént, okosságot vagy gép konfigot szoktak írni.
Rég volt már ilyen, de megint csináltam egy képet. Elsődlegesen saját használatra (ha esetleg az FFX-esek sehogy se lennének megfelelőek
), de ez úgysem fog megvalósulni, így természetesen mehet a közösbe.
[IMGhttp://www.extra.hu/Cathfaern/Clive.gif[/IMG]
Így talán jobb lesz 

Elég mangás 
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

az milyen??? 
"...cos if i go out drinkin', then i can stop thinkin', how the world done me wrong"
Nos jeges azt mondta, hogy felhozza ezt a topic-ot, de miután ezt nem tette meg, gondoltam megteszem én. Szóval az a helyzet, hogy már többen is egyetértettünk abban, hogy most, hogy már kezd OK lenni a RI/OS R3 ideje foglalkozni az új arcképekkel (több = a hsz megírásokr 2 ember
)
Ezennel bejelentem, hogy a topic felhozva, lehet foglalkozni a kérdéskörrel 

kerestem, mint állat, de k..vára nem találtam
lehet, te már felhoztad, míg én lent/fent kerestem 
azé' köszi 
"...cos if i go out drinkin', then i can stop thinkin', how the world done me wrong"

Vagy ez?
Bár ez jó béna lett...![[kép] [kép]](http://img56.exs.cx/img56/2953/tiger26vp.png)
[Szerkesztve]

nekem bejön. de ezek olyan nagyon snasstok. (ezeket egyébként be lehet rakni avatarba?) vaéami más iranyba csinlaj kepeket.....
ne egy tigrisről... 
██ сәгтеук ыекшлу™ ██

az előző jobb? egyébként ezeket csak akkor lehet berakni, mikor már PH! Addikt vagy. Te magad is csinálhatsz. Ja, és ezt Moderátortól lehet kérni, mikor megy az akció!!
Keresőbek keress rá, hogy ''arckép'' és utána meg vmelyik Request elején olvasd el a követelményeket

ismerem a topicot....... nem kell mondani a kerdese mcsak annyi volt be lehet e tenni őke? és azt is tudom hogy addikt ság kellet hozzá.
██ сәгтеук ыекшлу™ ██

Szerintem egyik sem túl jó. Az első pl. nem is átlátszó, ez a második meg tök recés. Amúgy sem lehet most egyéni arcképet kérni.
Oh, akkor ok, én azt hittem, egyéninek kéritek!
(#447-re alapoztam)
[Szerkesztve]
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford