Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)

(#43001) hcl válasza vilmaboy (#43000) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Telepítsd önálló rendszerként, ne wubival.

Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...

(#43002) vilmaboy

vilmaboy
(fanatikus tag)

már állok is nekije... köszi :)

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#43003) szoke12

szoke12
(senior tag)
LOGOUT blog

szerintetek az én rendszeremen (:pár hsz-el feljebb) hogy fut egy 11.10? megmerjem?

Ha valaki azt mondaná, hogy ő egy beteges hazudozó, elhinnéd neki?

(#43004) vicces válasza szoke12 (#43003) üzenetére

vicces
(PH! addikt)

próbáld ki livével!
aztán ha már kattintgattál párat, majd meglátod, hogy mehet-e a telepitő ikon megbökése ;)

(#43005) CPT.Pirk válasza vilmaboy (#43002) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Először uninstalláld, megtalálod a többi program között!

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#43006) hcl válasza vicces (#43004) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát, Live az elég lassúka az ODD-ről futás miatt...
Mondjuk 1Gb RAM-ra, nemtom...

Ha lassúka, akkor cserélj LXDE-re :)

Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...

(#43007) szoke12 válasza hcl (#43006) üzenetére

szoke12
(senior tag)
LOGOUT blog

oksa. Mi az az LXDE?

(#43008) mobal válasza szoke12 (#43007) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

[link]

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#43009) szoke12 válasza mobal (#43008) üzenetére

szoke12
(senior tag)
LOGOUT blog

köszi. bocs a buta kérdésekért. ez tetszik. ezzel már találkoztam egy havernál.

(#43010) szoke12

szoke12
(senior tag)
LOGOUT blog

sziasztok! Van linuxra olyan szkennelő progi, amelyik felismeri a karaktereket, és utána lehet szerkeszteni? vagy van erre alternatív megoldás?

(#43011) hcl válasza szoke12 (#43010) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Xsane, OCRfeeder.

(#43012) vilmaboy

vilmaboy
(fanatikus tag)

Hol tárolja a firefox a bookmarks.html-t linux alatt? éééééééééés.... melyik file-t is kell áthozzam windowsból, h a jelszavak is átjöjjenek?

(#43013) mobal válasza vilmaboy (#43012) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szinkronizáció nem egyszerűbb? :B [link]

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#43014) vilmaboy válasza mobal (#43013) üzenetére

vilmaboy
(fanatikus tag)

MozBackup-ot ismertem csak, de máris megismerkedünk vele :R

(#43015) vilmaboy válasza mobal (#43013) üzenetére

vilmaboy
(fanatikus tag)

ez a sync key ez nem egyszerű :) de jó a szolgáltatás... miért nem adhatok meg sajátot?

(#43016) Atapi válasza vilmaboy (#43012) üzenetére

Atapi
(senior tag)

a profilmappát is másolhatod, azzal is minden átvihető.

(#43017) mobal válasza vilmaboy (#43015) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát pont ez a lényege. megkapod, beírod és pá.

(#43019) vilmaboy

vilmaboy
(fanatikus tag)

az előző ubuntunál telepíthettem valamit, hogy volt egy rakás játékom pluszban?

-négyet egy sorba
-öt vagy több
-sakk
-quadrapassel
-wine sincs fent

miért vannak ezek? Mit nem tettem fel amit ezelőtt igen? :F

(#43020) vilmaboy

vilmaboy
(fanatikus tag)

ja igen... a chrome-ot nem engedi telepíteni deb-ből. azt mondja a szoftverközpont, hogy belső hiba ......deb file nem telepíthető.... ezt miért?

(#43021) CPT.Pirk válasza vilmaboy (#43020) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Terminálban próbáld meg apt-get install-al.

sudo apt-get install chromium-browser - ha nem ez a csomag neve, akkor csak chromium. Ebben is van sync, de saját véleményem szerint firefox után tiszta fapad, különösen kinézet terén.

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#43022) vilmaboy válasza CPT.Pirk (#43021) üzenetére

vilmaboy
(fanatikus tag)

a chromium az jól sejtem, h nem ugyanaz mint a google chrome?

(#43023) MacCaine válasza vilmaboy (#43022) üzenetére

MacCaine
(senior tag)
LOGOUT blog

Jól sejted. :K

Dél-pesti lakás eladó, érdeklődni privátban. Pee for Houston, pee for Austin, pee for the state my heart got lost in... And shake twice for Texas. :-DDD

(#43024) hcl válasza vilmaboy (#43022) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak kék :)

(#43025) viw válasza vilmaboy (#43022) üzenetére

viw
(tag)

gyakorlatilag ugyan az. csak a flash nincs benne, de ez megoldható.

(#43026) vilmaboy

vilmaboy
(fanatikus tag)

meg ha jól emlékeztem én cirkuveniáltam, mert nem volt fullos a nyelvi csomagja :F google chrome gyors az tény... de fox szerintem is fullosabb

(#43027) CPT.Pirk válasza vilmaboy (#43022) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Korábban chromium-browser volt a csomag neve Debian alatt (meg gondolom mindenhol), nemrég lett chromium, eztért írtam mindkét nevet.

(#43028) vilmaboy válasza CPT.Pirk (#43027) üzenetére

vilmaboy
(fanatikus tag)

oksa :) nem rosszból mondtam :) csak meghajolni tudok a tudásotok előtt. nekem még messze a hegy teteje linuxban. windózban már látom a messziségben :) Linuxban még a térképboltot keresem ahol megmondják merre van a hegy... :R

(#43029) CPT.Pirk válasza vilmaboy (#43028) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én végigjártam az út elejét, Ubuntu 8.04-el kezdődően, onnan Mint majd OpenSuse de végül visszatértem a Debianra.

(#43030) vilmaboy válasza CPT.Pirk (#43029) üzenetére

vilmaboy
(fanatikus tag)

nekem ezt javasolta egy guru, mondván nagyon jól fejlesztik stb... ez az első a 11.10. lxde után, amin tanultam első 1,5 hétben nagyon furcsa az unity... keresem még a felületet ami nekem a legjobb. unityt nem tartom éppen agyon konfigolhatónak... lxde részletesebbnek tűnt. igaz ez szebb... nade ez a mi tapasztalatunkal más oprendszerekben azt hszem nem mérvadó. ti illetve természetesen te is, milyen felületet használtok? És miért mondják, h unity gnome nélkül nem jó? :F :F

(#43031) rybank válasza vilmaboy (#42996) üzenetére

rybank
(senior tag)

" Na most kap a pofája"
(#43006) hcl +1

(#43029) CPT.Pirk Sima 6-os Debian?

[ Szerkesztve ]

"sokat kívántok, holott édeskevés fér belétek"

(#43032) CPT.Pirk válasza vilmaboy (#43030) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Unityvel nem foglalkoztam, az első verzió nagy fekete kockákat rajzolt ikonok helyett egy GF5 Fx5200 társaságában nagyszüleim gépén, szóval váltottam vissza hagyományos Gnome-ra, elvileg ezt hívják Gnome2-nek.

Magam részéről KDE-t használok, terminálban mikor az mc-ben mozog az ember, nagyon hasznos, hogy lehet használni az F1-F12 gombokat, nem kell egérrel kattintani, mint Gnome alatt.

rybank: igen, a Squeeze van fent, de át kellett állnom a wheezy / testing ágra, mivel az alap squeezevel érkező KDE tömény bug, és egyéb úton nem frissíthető. Igaz 1-2 KDE-s bug most is van nálam, de legalább olyan fő funkciók, mint pl. energiagazdálkodás, tökéletesen működnek.

[ Szerkesztve ]

(#43033) hcl

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

LXDE alatt sem mennek a F gombok, pedig terminálban ugye általában MC-t használ az ember...

Más.
Megcsináltam végre a pendrive-ra cachelést, megy mint atom.
Tényleg működött a boot alatt mountolós dolog fstabból, nem tudom először mit rontottam el. A .thumbnails mappát is odalinkeltem, ahova a pendrive van csatolva. Az előnézeteket kcisit lassabban generálja talán, mint winyóra (igazából nem vagyok benne biztos, hogy lassabb), de közben nem reszeli a winyót, és emiatt sokkal simábban mennek a dolgok, főleg, ha a háttérben még zajlik valami. És sok esetben az egyszer legenerált thumbnaileket használja fel, amit meg már csak olvasni kell.
A pendrive meg eldobható 2Gb-os, halálból visszahozott darab, szóval örülés van :)

[ Szerkesztve ]

(#43034) rybank válasza CPT.Pirk (#43032) üzenetére

rybank
(senior tag)

Több helyről hallottam, hogy atom stabil a rendszer. Persze én alapból nem KDE-vel használnám. Van még valami amit feltétlen tudni kéne róla?

(#43035) pinnacle

pinnacle
(őstag)

net Framework telepítése/frissítése után ezek a mappák jelentek meg a külső merevlemezen. Mappákat csak Ubuntu alól tudtam törölni, újraindítás után mindkettő merevlemez esetén lefutott a CHKDSK (nem a H-n, hanem a C-n, E-n), majd betöltött a rendszer, a külső merevlemez viszont nem érhető el XP-n, Win7-en, az EASEUS látja. Az Ubuntunál sincs semmi probléma. Próbáltam az USB-ről le, majd visszacsatlakoztatni, semmi eredmény, a laptopon sem jelenik meg. Hogy tudnám működésre bírni?

(#43036) hcl válasza pinnacle (#43035) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gratulálok a MS-nak a szemeteléshez.

Esetleg ez segíthet...
De egy backup előtte nem árthat!
http://lallousx86.wordpress.com/2009/06/14/resetting-ntfs-files-security-and-permission-in-windows-7/

(#43037) MacCaine válasza pinnacle (#43035) üzenetére

MacCaine
(senior tag)
LOGOUT blog

Lehet, hogy összedőlt az ntfs fájlrendszered a linuxos írás miatt. Próbálj meg egy lemezellenőrzést futtatni. Akár chkdsk, akár valami más program (easeus tud ilyet?).

Dél-pesti lakás eladó, érdeklődni privátban. Pee for Houston, pee for Austin, pee for the state my heart got lost in... And shake twice for Texas. :-DDD

(#43038) CPT.Pirk válasza rybank (#43034) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tényleg az, a régi Thinkpad-emmel elpusztíthatatlan párost alkot. ;]

Nem tetszik az Ubuntus megoldás, hogy ha törik, ha szakad, fél évente új verziót adjanak ki. Valamikor a 8.10 körül még a "ez nagyon ott van" érzésem volt, de aztán nem arra ment a fejlődés, ami nekem szimpatikus lenne, lásd Unity.
Mint alatt megdöglött a függőség kezelés egy frissítés után, így annak vége lett, az OpenSuse meg bár nagyon innovatív, de nem .deb alapú.
Az utolsó lökés az volt, mikor elkezdtük használni suliban a Debiant embeded programozásra, onnan már tudtam, ezt nekem találták ki. Bekapcsol, működik, nem kérdez, örül.

Pl. ha jellemezni akarnám az Ubi és a Debi közti dolgokat, akkor egy "hasonlattal" írnám le:

Ubuntu: - megérkeztek az új csillámfaszlámák az állatkertbe
Debian: - felépítjük az új állatkertet, ha akarod

*szerk: stabil alapot bizonyítja, hogy mennyi leszármazottja van: [link]

[ Szerkesztve ]

(#43039) hcl válasza MacCaine (#43037) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt írja, lefutott a chkdsk.

Tényleg, Ubi alatt megvannak az adatok?

@Cpt.Pirk : OpenSüsü nekem inkább vállalati cuccnak tűnik, otthonra feleslegesen nagy. Én is használtam, de annyira sosem volt kezes, mint az Ubi.

[ Szerkesztve ]

(#43040) MacCaine válasza hcl (#43039) üzenetére

MacCaine
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen, a C meg az E meghajtón. A H tűnt el neki.

(#43041) hcl válasza MacCaine (#43040) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jatényleg.

(#43042) pinnacle válasza hcl (#43036) üzenetére

pinnacle
(őstag)

Köszi hcl, MacCaine! Az Ubuntu mindent meg tud nyitni/másolni. A CHKDSK nem a H-n futott le. Az EASEUS-ban van lemezjavítás csak pont most nem találom meg. Remélem valami egyszerű hiba lehet.

[ Szerkesztve ]

(#43043) CPT.Pirk válasza hcl (#43039) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem csoda, ott áll a Suse és OpenSuse mögötte a Novell, ami azért nem kis szó. Viszont az un. "desktop Linuxok" közül eddig még csak az OpenSuse tudott egyből, már a telepítés alatt csatolni nem Linuxos partíciókat.

[ Szerkesztve ]

(#43044) hcl válasza CPT.Pirk (#43043) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Régen próbáltad, már jó ideje tudja az Ubi is. Anyám gépén még Süsü 11 volt, amikor nálam már Ubi, szóval van összehasonlítási alapom :)
A Novellről tudtam (szakdogatémám egy Suse 10 - Win2003 szerver összehasonlítás volt ;) )

(#43045) bobalazs

bobalazs
(senior tag)
LOGOUT blog

Hogy tudom megoldani hogy lássam is a shutdown információkat. Még ha konzolból is (CtrlaltF1) ből indítom, hamarosan szürkévé válik és fogalmam sincs miket írhat ki. Egyet tudok, nem áll le teljesen magától. (Mint 12)

From freedom came elegance.

(#43046) MacCaine válasza hcl (#43041) üzenetére

MacCaine
(senior tag)
LOGOUT blog

;]

(#43045) bobalazs: logokat nézted?

[ Szerkesztve ]

(#43047) rybank válasza CPT.Pirk (#43038) üzenetére

rybank
(senior tag)

Pontosan a leszármazottjai. Láttam már ezt a táblát. Biztató. Megöl érte a kíváncsiság.

(#43048) bobalazs válasza MacCaine (#43046) üzenetére

bobalazs
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó 5let, köszi. :)

From freedom came elegance.

(#43049) viw válasza hcl (#43033) üzenetére

viw
(tag)

nem teljesen értem a témát, de a memóriát nem lehet ilyen cachelésre használni? ne kellejen külön pendriv a gépbe?

(#43050) CPT.Pirk válasza viw (#43049) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csinálsz egy ramdisket, annál gyorsabb semmi nem lesz. Linuxok ezt natívan tudják, csak egy sor az fstab fájlban. Én pl. a Firefox cache-ét tettem ki oda.

hcl: most h. mondod, tényleg.

rybank: próbáld ki nyugodtan, szerintem tök jó, és kezdőknek is egyszerű. Legalább apt-get, dselect, aptitude használatát tanulja az ember a szoftvareközpont helyett.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.