Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)

(#28001) Kendek válasza EmberXY (#28000) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem kell hozzá semmilyen külön driver, ez nem Windows. A megfelelő modulok be vannak töltve. Most beraktam én is a tuneremet, ugyanez az saa7134 modul kell hozzá. Felraktam a tvtime nevű alkalmazást, rákerestem a csatornákra és szépen meg is találta őket. Szal működik normálisan. Gondolom neked is mennie kell, de ha nem, akkor szükség lesz a tuner pontos típusára.
Külön meglepetés, hogy az alap csomagból hirtelen fullos lett és bejön az összes csatorna nálam most. Ez frankó, akkor lehet néha fogok tévét is nézni, eddig nem néztem úgysem, de ha már 1000 Ft-ot fizetek érte akkor csak használjam ki. :DDD

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#28002) EmberXY válasza Kendek (#28001) üzenetére

EmberXY
(senior tag)

Feltettem a Tvtime-ot, de azt mondja, hogy nincs jel, és egyáltalán nem is jön be semmi....
Pedig be van dugva az antenna, azzal elviekben nem lehetne gond..
A tipusa Kworld TV7134RF, igy néz ki pontosan.
Mi lehet a gond?

Up the Irons!

(#28003) Atapi válasza EmberXY (#28002) üzenetére

Atapi
(senior tag)

ez analog ez? bttv megtalálja? (dmesg|grep bttv?)

(#28005) fradi81 válasza IST90 (#28004) üzenetére

fradi81
(őstag)

Jaj ne már itt is.. elég ha az iwiwen zaklatnak ilyenekkel :DDD

sportfogadás blog: http://balazstippek.blogspot.com/

(#28006) ntomka válasza IST90 (#28004) üzenetére

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Idézet a szabályzatból:

"amit tiltunk fórumunkban:
...
szakmai topikokban való hirdetést, saját apróhirdetés, vagy bolt linkelését, vagy bármilyen termék eladásra kínálását."

(#28007) EmberXY válasza Atapi (#28003) üzenetére

EmberXY
(senior tag)

Ezt a parancsot beirva nem csinál semmit....
Viszont gondolok valamire....
ugyebár pár hsz-szel ezelőtt bemásoltam, hogy mit dob ki az lspci és az lsmod parancsokra...
nos, az eszközt ugyebár
Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7131/SAA7133/SAA7135 Video Broadcast Decoder (rev f0) néven látja, viszon a betöltött modulok között saa7134 szerepel.
Az nem lehet gond, hogy ezt a modult használja, miközben az eszköz névnél ez nem szerepel, vagyis arra gondolok, hogy éppen egy rossz modult használ hozzá..., lehetséges, hogy emiatt legyen a probléma? :F
Ez egyébként azért furcsa, mert a kártya tipusa is TV7134RF, vagyis a "4-esre végződő", és pont azt nem látja rajta? :F
Nincs valami ötletetek?

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#28008) Atapi válasza EmberXY (#28007) üzenetére

Atapi
(senior tag)

közben rájöttem, hogy ez a kártya nem is bttv-vel kell hogy menjen, elvileg jo modul töltődik be hozzá nálad.

(#28009) attrax

attrax
(fanatikus tag)

Tegnap 2X kifagyott a gép.És az audacious pörgette a tracklistet le/fel (980 track) ma pedig az openoffice pörgetett egy 5 lapos dokut le és fel mintha megbolondult volna. A kép meg le/fel sötétült világosodott.Ez kb 1 percig tartott.Mi lehet?
És még 1 kérdés: melyik torrent klienst?

[ Szerkesztve ]

Eladó komplett PC P4 2.8(478)/1Gb DDR1/asus lap/dvd olv.HDD. házzal monitorral(CRT17) 15k

(#28010) Kendek válasza attrax (#28009) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Audaciousnak még lehet ez egy valós gondja, ha nem megfelelő kimenet van kiválasztva, vagy túl nagyra van állítva a bit depth (bár liftezni akkor sem liftezik).
De az, hogy a képernyő le/fel sötétült meg világosodott, na az végképp érdekes egy jelenség.
Fagyás ugye lehet több mindentől, rossz beállítások a BIOS Setupban, hardver hiba, de akár a kernel miatt is lehet.
Torrent klienst találsz a csomagkezelőben számosat, én a µTorrentet használom, abból nem engedek. De alapjáraton a Transmission is jó lehet, az az alaptelepítés része.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#28011) ntomka válasza attrax (#28009) üzenetére

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

qBittorrent minimum.

(#28012) totyax válasza Kendek (#28010) üzenetére

totyax
(senior tag)

utorrentet wine-vel?

(#28013) Kendek válasza totyax (#28012) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Úgy használom persze, megy frankón. De készül már a natív változat is, csak ki tudja, hogy mikorra lesz kész az első használható verza.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#28014) attrax válasza Kendek (#28010) üzenetére

attrax
(fanatikus tag)

Kösz de az Auda ma sem megy csak a fent említett hiba de mégegy kis gond. A qmmp sem játszik le.Tegnap jó volt.Nagyon nem szeretnék csalódni a Linuxban.

Eladó komplett PC P4 2.8(478)/1Gb DDR1/asus lap/dvd olv.HDD. házzal monitorral(CRT17) 15k

(#28015) Laybee

Laybee
(senior tag)

Sziasztok! 10.04-sen, amikor újraindítok vagy leállítom a gépet, akkor a kijelentkező képernyőnél felpörög a processzor ventilátor. Lehet ezt orvosolni?

(#28016) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Rhytmbox-ot használ valaki? Én azzal rádiózok, és az lenne a kérdés, hogy a hálózati puffert mennyire van értelme állítgatni benne? :) RiseFM elég sűrűn szokott néha szakadozni, ez érne neki valamit?

Alapból ez 32kB benne.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

(#28017) Kendek válasza hackeeeee (#28016) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nyilván van értelme állítani, a pufferelésnek éppen az a célja, hogy megakadályozza az akadozást. Viszont a Rhytmboxot rádiózásra éppen nem tom ajánlani. Eleinte én is azzal nyomattam, de nagyon szakadozott a vétel, míg más lejátszóval meg jó volt.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#28018) sheratan válasza hackeeeee (#28016) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az a 32kb nagyon kevésnek tűnik. én ennek azt hiszem a tízszeresét használom általában, biztos ami biztos.
viszont amióta feltettem a mint9-et, azóta nem tölt be egyetlen rádióadót sem... se a beépített plugin, sem a shoutcast plugin. hiába nyook rá, hogy frissítse az adók listáját, semmi. próbáltam újratenni a plugint, de nem használt. ez mitől lehet? csak azért bosszantó, mert shoutcastról elég jól lehet stílus szerint válogatni adókat, és ilyen plugin nem nagyon van más lejátszóba, amennyire láttam. a songbird tudja, de azt már nem fejlesztik linuxra hivatalosan, meg az kicsit nehézkes csak rádiózásra.

powered by Meizu MX

(#28019) hackeeeee válasza Kendek (#28017) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Akkor mi az amivel érdemes rádiózni? Van pár lejátszó. Azt tom, valamit próbáltam,de az jóval halkabb volt, azért maradtam ennél.

@sheratan: Nekem úgymond szokásos rádióim vannak, amiket neten hallgatok, válogatni nem nagyon szoktam. :) Box-ban ez tetszik épp, hogy be tudom pakolni bele, és bennemarad, nem kel mindig megnyitni.

[ Szerkesztve ]

(#28020) Kendek válasza hackeeeee (#28019) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én most az Exaile-re álltam át, például ott jól lejátsza.

(#28018) sheratan: 320 kB azért túlzás, az már 20 másodperc 128 kbps-nél. Bár mondjuk Audaciousban alapból 500 van beállítva.
Amúgy az Exaile-ben van "128 ezer" rádióadás, érdemes lenne ránézned, van Shoutcast.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#28021) TrollBalint

TrollBalint
(őstag)

Sziasztok

ismét a hanggal van gondom, indítás után Ubuntuban nincsen hang :(
Régebben ajánlották, hogy írjam be, a killall pulseaudio-t, de ez nem segített. Ha elindítok egy alsamixert, akkor ott a master hangerő nullán van, de hiába tolom fel.
És a hangeszközöknél nem is listáz ki hangkártyát.
Egyébként egy alaplapi hangkártyáról lenne szó.

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#28022) hackeeeee válasza Kendek (#28020) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez nem tűnik rossznak. Ezt be lehet állítani, hogy értesítésgyüjtőre pakolja le?

(#28023) Kendek válasza hackeeeee (#28022) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Oda nem, de az értesítési területre igen:
Szerkesztés -> Beállítások -> Megjelenés -> Tálcaikon megjelenítése

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#28024) sheratan válasza Kendek (#28020) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

igen, a múltkor kipróbáltam, de ami nagyon fura volt benne, hogy nem volt képes random játszani számokat... még amikor úgy tettem be egy előadót/intelligens listát, hogy randomize order, akkor is "veéletlenül"(?) mindig sorrendben játszotta...
persze ez rádióknál nem gond, de úgy általában viszont idegesítő kérdés.

powered by Meizu MX

(#28025) Kendek válasza sheratan (#28024) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pedig ott van a lejátszó lista alatt a gomb, rögtön balra az első a véletlenszerű lejátszás. Ez nem működik megfelelően nálad?
Számok és albumok szerint is lehet keverni...

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#28026) sheratan válasza Kendek (#28025) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

igen, próbáltam számok és albumok szerint is keverni, de csak sorban játsza a kis szemét :)

powered by Meizu MX

(#28027) hackeeeee válasza Kendek (#28023) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ohh az is jó. :) Köszi.

(#28028) ntomka

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kiderült, hogy az ubiban lévő aptitude jó szokás szerint nem a legfrissebb verzió már régóta, pedig már van saját gtk-s felülete is és veszett gyors, a synaptic elbújhat mögötte. :)
[link]
Már csak az a rejtély számomra, hogy miért nem ezt preferálják az apt-get helyett a maverickben, mikor sokkal intelligensebb. :)

[ Szerkesztve ]

(#28029) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nah, sikerült feltelepíteni a windows alatt megosztott nyomtatót. Tök jó. :)

Most kipróbálom azt, hogy akksiról mennyit megy winhez képest, ugyanolyan használat alatt.

@ntomka: Nekem ezt haver linkelte tegnap, én már feltettem, bár nem használtam. :)

@Kendek: Ebben a lejátszóban lehet puffer méretet állítani valahol?

[ Szerkesztve ]

(#28030) ntomka válasza hackeeeee (#28029) üzenetére

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én szinte mindig aptitude-ot használok, nemtom miért, de ez tetszett meg. Ráadásul van neki parancssori karakteres felhasználói felülete, ami csak kényelmesebb, mint apt-get-tel szenvedni (legalábbis komolyabb csomagműveletek esetén). :)

(#28031) hackeeeee válasza ntomka (#28030) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Úgy igen. Én a terminálosba kicsit belekavarodtam. :D Aztán a végén ctrl+c volt és úgy léptem ki belőle, mert nagyon nem azt akarta, amit én akartam. :)

(#28032) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nah, hát eddig megy 1 órája, és azt írja, hogy még van 50 perc... Ez mondjuk elég sovány... És nem fut túl sok minden... :U

(#28033) ntomka

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Chrome-ot nem tudja valaki hogy kell rávenni a totem plugin használatára? Utálom, hogy az olyan dolgokat, mint az M1 és RTL hírek winfos only pluginekkel rakják fel... :W :(((

(#28034) hackeeeee válasza ntomka (#28033) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Silverlight?

Más, beszéltük az offline üzenetek skype-on is, nos, haver nem volt fent, írtam neki, most bejelentkezett és írt rá vissza.

(#28035) Kendek válasza hackeeeee (#28029) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Asszem, hogy azt nem lehet állítani benne, hanem fix méretű. A lejátszással gondok vannak, hogy megszeretnéd változtatni?

(#28028) ntomka: ezt kipróbálom én is. Nagyon érdekes, hogy mind a Debian Sid, mind a Squeeze tárolójában már az újabb, 0.6.X verzió található, és még az aptitude-gtk csomag is ott van.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#28036) ntomka válasza hackeeeee (#28034) üzenetére

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az rtl igen, az m1 wmv. Az utóbbira még jó lenne a totem, csak valamiért a Chrome nem használja. Az ezüstfényre felraktam a legújabb moonlight tesztváltozatot, két videót vitt is szépen, a harmadiknál a Chrome dobta, hogy jajj... :(((

(#28035) Kendek: Talán már régi terv ez a canonicalnál, hogy kiszedik az aptitude-ot, azért nem frissítik. Én meg egyre jobban utálom ezt a csomagkezelési felfogást. :((( Csak az a szerencséjük, hogy a videokártyám náluk működik egyedül...

[ Szerkesztve ]

(#28037) hackeeeee válasza Kendek (#28035) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

RiseFM valahogy nem az igazi, bár van amikor jó van amikor meg pufferelget 2percenként. Mondjuk most box-al tolom, mostmár úgy néz ki, hogy jó.

(#28038) hackeeeee válasza ntomka (#28036) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Olvastam valahol egy olyan megoldást, hogy virtualbox aztán ha akart valamit akkor ott nézte.

Bár elvileg a moonlight-ot működésre lehet bírni chrome alatt, én nem kisérleteztem vele.

(#28039) ntomka válasza hackeeeee (#28038) üzenetére

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát ez az, hogy a moonlight az megy, csak éppen a működése hagy némi kívánnivalót maga után. A totem a problémás, nem megy Chrome alatt.

Jah.: Skype: van offline, de csak akkor kapja meg a másik fél, ha mindketten be vagytok jelentkezve valamilyen formában. Szóval ha a partner nincs bejelentkezve, addig nálad tárolódnak az üzenetek.

(#28040) hackeeeee válasza ntomka (#28039) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Jah értem.

Jah igen, de van valami moddolt moonlight, ha az van neked akkor nem szótam. :D Bár linux alatt elvileg azzal is szaggatnak a videók...

Max addig használj FF-et, ha nézni akarsz valamit.

(#28041) Kendek válasza ntomka (#28036) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az alaptelepítésből való kiszedés nem lehet ok arra, hogy visszatartsanak csomagverziókat. Biztosan megvolt/van rá az okuk, hogy mért eme régebbit tették bele. A jelenlegi 0.4.11.11-es verza a Debian Lenny tárolójából van, gondolom legkésőbb azután frissítik az Ubuntuban is, miután megjelent a Squeeze.
Szerintem meg frankó ez így is, főleg a PPA-s megoldással.

(#28038) hackeeeee: a VirtualBoxos megoldással csak annyi a baj, hogy nem legális, plusz egy Windowst akkor is kell venni.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#28042) hackeeeee válasza Kendek (#28041) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Igen az világos, hogy oda kell win. :K

Csak akkor meg ténylegesen az FF marad, mert ugye hivatalosan ahhoz van a plugin.

Nos, hát most figyelmeztetett, hogy még 20 perc van, és bő 1ó 40p-e megy a gép.

Tehát ez bő 2 óra, win alatt megy majdnem 3-at, ez elég sovány.. :\

(#28043) ntomka válasza hackeeeee (#28040) üzenetére

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Dehogy modolt, mondom, hogy a legfrissebb teszt verzió: [link]. Őszintén szólva úgy megszerettem már a Chrome-ot, hogy fejlesztésnél oldaltesztelésen kívül semmi másra nem szívesen használom már az FF-et. :B

(#28041) Kendek: Jah, csak vicc, hogy 20 ppa-t fel kell lassan rakjak, hogy a leggyakrabban használt programjaim frissek legyenek. El fogjuk így érni a windows szintjét, hogy minden program magát frissíti, nagyszerű. :DDD

(#28042) hackeeeee: A moonlight legújabb már Chromera is simán települ. A totem meg csak FF-re van? :F

[ Szerkesztve ]

(#28044) hackeeeee válasza ntomka (#28043) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Virtualbox-os megoldásra mondtam. :D Szal vedd úgy, hogy nem szótam. :)

Jó na, én ezt nemtudtam. Viszont a HOC TV felvételek se működnek vele. Most felraktam kíváncsiságból, de nem jó.

[ Szerkesztve ]

(#28045) ntomka válasza ntomka (#28043) üzenetére

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megszámoltam, csak 26 van most feltéve. :DDD :(((

(#28046) Kendek válasza ntomka (#28043) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én úgy nézem, hogy elég sok hiányossága van ennek a gtk-s felületnek. Eleve el sem indul az ikonjával, a su-to-root parancsot át kell írni gksu-ra. Több funkció még nincsen implementálva, lefordítva sincsen több nyelvre a felület, és még csak a névjegyét sem lehet előhívni.
Ennél jóval többet dolgoztak a Synaptic-on, pláne most a Szoftverközponton, megértem, hogy kiveszik inkább az alaptelepítésből. Utána gondolom belepakolják a tárolóba az új verzát is, aztán fellehet telepíteni bármikor.
Néhány PPA-t akkor is fel kell venni, mert fél év alatt bőven jöhet ki új verziója egy-egy programnak, úgyhogy nem hiszem, hogy ezzel lenne probléma. Az meg talán érthető, hogy valahol egy határt kell húzni - jelen esetben a fagyasztásnál - a verziókat illetően, mert különben a kiadások egész életciklusa alatt fejleszteni kellene őket aktívan, az rengeteg munka lenne és a stabilitás rovására menne.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#28047) ntomka válasza Kendek (#28046) üzenetére

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az ikonját most vettem észre, hogy írtad. Mindig terminálból indítom. :) Mondjuk én a karakteres felülete miatt díjaztam, az is megmaradt: aptitude --no-gui. Egyébként nekem simán megy az ikonjával is. Mondom én, hogy intelligens, érzékelte, hogy te nem szereted használni, ezért el sem indult. :DDD Viccet félre téve, ízlések és pofonok... én jobban szeretem.
Értem én, hogy határt kell húzni, de a Fedora esetében pl. ezt hogy tudják kezelni? Nem hiszem, hogy kell ott bármit is fejleszteni közben. Pl. egy böngészőt nyugodtan lehet frissíteni (sőt), nem értem miért kell visszatartani. Illetve kompatibilitási ellenőrzést kell csak csinálni, ha megy probléma nélkül az új verzió az adott rendszerrel, akkor lehet frissíteni, különben nem. Utóbbi esetben egy olyan user sem bajlódna vele, mint pl. én. Nem kell ezt túlbonyolítani (értsd: nem a rendszert kell a programhoz igazítani, hanem fordítva).

(#28048) hackeeeee válasza Kendek (#28046) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ő, én tegnap felraktam, akkor még elindult ikonról. :U

(#28049) Kendek válasza ntomka (#28047) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Linux Mint alatt a "su-to-root -X -c indítandó" parancs működik is, de Ubuntu alatt alapból nem, és feltelepítve a cuccot sem.
Fedora esetén könnyen megoldják, mert ha jól tudom, akkor csak az aktuális meg az egyel régebbi verziót támogatják aktívan. Meg azért a böngészőt szokták frissítgetni, max. új csomagnevet adnak neki, mondjuk firefox-3.5.
De ha mindenből a legfrissebbet akarnák belepakolni, az nem csak rengeteg munkát jelentene csomagolás szempontjából, de a sok függőséget, mindent figyelembe kell venni, rengeteg bug keletkezik ilyenkor. Sőt, már-már értelmét vesztenék az újabb kiadások, mert egyrészt minek frissítsen az ember, ha egyszer már úgyis a legújabbat használja mindenből, másrészt meg minek készítsenek új kiadást, mikor úgyis lefrissítik a jelenlegit. Nem véletlenül találták ki az LTS-eket, nem véletlenül van ez a rendszer, én úgy gondolom, hogy ez csak így lehet jó. Ha valaki mindig mindenből a legfrissebbet akarja, akkor használja a fejlesztői verziókat is, és nézzen szembe a problémákkal. Próbálj csak meg egy ideig mondjuk Debian Sidet vagy alpha kiadású Ubuntut használni, aztán rájössz, hogy miről van szó.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#28050) szimla65

szimla65
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni1-2szer próbáltam live cd-n a linuxot(Mandriva,stb)most úgy döntöttem ,hogy megpróbálom a telepített változatokat.Sok Fórumtag javaslatára az Ubuntu mellett döntöttem,de mindjárt az elején meg akadtam,a telepítö a nyelv válaztásig megy utánna nam történik semmiValamit kiír de tudom mit..Próbáltam már több fajta Linuxot de mindenhol ugyan az a jelenség.Teljesen kezdő vagyok a témában.Várom a segítségeteket.Ha sikerül csatolok egy képet,egy kicsit homályos de remélem ,hogy használható.

/dl/upc/2010-06/177872_linux_telepites_1280x336.jpg
/dl/upc/2010-06/177872_linux_telepites_1280x336.thumb.jpg

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.