Ha ujrainditas utan megjavul, akkor a te gepednel lehet valami, nem?
Könnyen meglehet..
Nekem mondjuk semmi ertelmes nem jut eszembe.
Nekem se 
Ez a megszakadas nem veletlenul 15 percenkent van? Vagy ha nem is 15 percenkent, akkor 15 perccel oszthato idoszakonkent?
Lehet, de nem néztem még. Meg napi 1-2-ről van szó..
Lehet nem ártana már egy win újratelepítés, de akkor sem értem 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
bmwm3
(kvázi-tag)
újjabban viszont, [HUN]von Czinege-ként nyomom!(~1hete) azt hittem arra gondoltál hogy régebben régebben találkoztunk-e? jó lenne együtt játszani 1x!
ha minden jól megy ma este fogok MOHAA-zni, majd látod!
Hát nem is lenne tvnetwork a tvnetwork, ha ez a sávszélesség emelés egyből sikerült volna!
A honlapjukon található mérő szerint maradt a régi sávszelem, semmi változás. Be is telefonáltam, az ügyintéző szerint már meg kellett volna történnie...
Nem is tudott mondani semmit, azt mondta a rendszergazdákkal kell beszélnie ez ügyben, majd visszahív! Így is lett, de ők se tudták egyből mi az oka, felvették problémának (mármint az ő rendszerük problémájának), és ígérték, hogy megoldják! kíváncsian várom!
Jó a tendencia, figyelitek??? a NET csomagok feltöltéseit nemrég emelték, most megint (mind a kettőt!), már várom a következő emelést!
többieknél no problem?
hello
sajnállak, nagyon, pláne mert Te már másodjára szívsz!
nekem csak név és jelszó kellett, semmi más, mert a többit a modemtől megkapta!
fw ügyben nemtom mi van, kérdezd meg a d-link forumom Tom-ot a moderátort! (ő a supportos)
egyébként, ha új fw-t raksz rá, és reset-elsz elvileg a régi (gyári) fw jön vissza (nekem ezt mondták)
sztem a 604esben ne kételkedj! de vmi olyat olvastam hogy az egész DI széria megegyezik a pppoe-t illetően (egy srác írta az egyik tipusra hogy nem megy vele, másikkal viszont igen, erre a mod válaszolta ezt)
sajnos én is szegedi vagyok, de segítenék szívesen!
nekünk sincs telefonvonalunk, tvkábelen jön a net,----->modem,------>router,----->gépek
sztem lannet van nálunk is (nem vagyok benne biztos, lehet signet)
sok szerencsét! (ha nem megy a dolog 3napon belül vidd vissza!!!)
[Szerkesztve]

snemeth
(fanatikus tag)
Itt talan talalsz ujabbakat: ftp://ftp.dlink.hu/Routerek/di624+/
[Szerkesztve]
úgy tűnik csak rákuk kellett szólni, már az új sávszél van

szuper

gigazo
(lelkes újonc)
A fizikai kiépítéssel kapcsolatban tud valaki információval szolgálni a lannet esetében?
/ fúrás,kábel honnan,mennyi idő /

suste
(fanatikus tag)
nálam nincsen modem
csak egyszerüen jön a kábel a falból, és egyből gépbe, vagy routerba
pont azon gondolkodtam, hogy a modemeseknek nem mindegy hogy utánna milyen router van? szóval volt nálad is egy régi router amivel váltás után nem ment?
a d-link-es Tamással felvettem a kapcsolatot, és nagyon rendes volt, adott próbára egy 604-est (3.10-es firmware
), 1-2 óra múlva fogok próbálkozni vele, nagyon kiváncsi vagyok az eredményre!!!
egyébként azt mondta, hogy a wan oldali rész minden d-link-ben egyforma, de akkor hogy lehet az, hogy az egyikkel megy, a másikkal nem? már ha megy...
majd jövök

suste
(fanatikus tag)
hát ha olyan mint az enyém, akkor semmi fúrás faragás
egyszerüen a falba épitett csatlakozót kicserélték, a kábeles dobozban kötögettek valamit, aztán kész (de ez egy új építésü ház!)
egyébként van még valakinek ilyen modem nélküli kiépítése???
[Szerkesztve]
hello
nálunk egy koax kábelen a föld alatt jön be a tv+net (de ez még a ház építése előtt lett behúzva!~20éve), utánna egy kis eszköz szétválasztja a KTV jelet meg a netet. A KTV jel megy tovább a házban a tv-k felé, a net pedig a modem-be. Onnan a netet (kis túlzással) úgy viszik el a gépedhez (ez már UTP kábel), ahogy tudják, vagy ahogy van rá lehetőség!
Nemtom, de ha ilyen szisztéma szerint építik ki a netet ma is, akkor húznak egy új koax kábelt, és onnan kezdődik a történet.
Erről a modem nélküli dologról most hallok először! (lehet spec hálózat kell a mienkhez hasonlóhoz, vagy a másikhoz)
Ezek tudatában talán el tudod dönteni, hogy mi a kérdéseidre a válasz!
Hogy mennyi idő?-passz, nemtom, nálunk kb 5 éve van, nem most köttettük be
Honnan?-ez megint azon múlik hogy feléd hogy épült fel a hálózat
[Szerkesztve]
hi
igen volt egy régi roterem ami az előrő rendszerben kiválóan osztotta a netet, de elromlott, és mire PPPoE Relay lett, akkorra kaptam egy másikat garanciából! Mint utólag kiderült az a tipus nem tudta a Relay-t csak a sima PPPoE-t
Kész szerencse hogy még elromlott! így az újat 3napon belül visszavittem, és csere 604esre! (nehezen, de sikererült ismerettséget találnom, a tvnetworkon belül vkivel, konkrétan Ő ajánlotta a 604est, mondván az jó! először azt hittem vmi router elleni védelmet alkalmaznak, de a 604es bevált)
Ha már beírjuk ide a működő routereket, beírom a nem működő ex-routeremet: 
Tehát itt egy router ami NEM támogatja a PPPoe Relay-t: CANYON CN-BR1
Na? hogy áll a dolog? a 604es osztja a netet?
[Szerkesztve]

gigazo
(lelkes újonc)
Köszönöm a válaszokat, azt hiszem belevágok.
Tetszenek ezek az emelt csomagok, / net 512: 1024/384 6000 FT / 
Szegeden már megy az emelt sebesség?
Nálam igen!

Nagyon örülök neki, végre vmi jó is ért ma (nem csak az iskolakezdés)

suste
(fanatikus tag)
még nem próbáltam, csúszik a project
Surecom EP-4904SX, na ez sem tudja a RELAY-t!
Router elleni védelemről nélam egyébként szó sem lehet, mert 2 gépre szól a szerződés -ez is nagyon aranyos, mert egy kábel van és kész, szerződés szerint vegyek nyogodtan bármilyen routert -hogy kapják be!!!

gykarcsi
(fanatikus tag)
Nálunk, panelban, a padláson megy e gerinckábel, ott vannak repetaer-ek,oda csatlakozunk. lefúrtak a negyedikről az elsőig, becsatornázták, gipszelték, a lakásba úgy vezették ahogy kértem, akkor 10.000 HUF volt a beugró, ha jól emléxem most is annyi.
[Szerkesztve]

gykarcsi
(fanatikus tag)
A haver most vett egy gigabyte csoda routert. Tudta a pppoe relay-t, csak 2 percenként dobta a netet. Router vissza, pénz vissza, most valami edimax-ot rendelt ami ál.. tudja.

gykarcsi
(fanatikus tag)
Valószínű a winfos szerakodik

suste
(fanatikus tag)
gyerekek!!!!!
ez a d-link di 604 egy csoda!
már azon keresztül csatlakozom

suste
(fanatikus tag)
szóval öszedugtam, varázsló, kérte a nevet, jelszót, ujraindult és egyből fellépett
tehát valamiben mégis különbözik a 604 és a 624+ wan része
persze nem vagyok elégedett, mert én wirelles-t akarok!!!
most megtámadom d-link Tamást
, és kiváncsi vagyok mit mond erre
lehet a firmware a ludas? most már bánom, hogy a 624-re nem bróbáltam rátenni a magyar oldalon lévőt

t_ferenc
(őstag)
hi skaocok nekem stlab routerem és frimware frissítést keresek hozzá. szerintem a router miatt megy el néha a netem. bár bevallottan a tvnetwork is ludas ebben olykor-olykor. ![;]](/dl/s/v1.gif)
if you fall seven times, stand up eight
kiváncsi vagyok mi derül ki végül!
ez érdekes lesz!
Nem lehet hogy szimplán rossz a 624es router?

suste
(fanatikus tag)
igen, erre is gondoltam már
kérdés, hogy most mit tudok csinálni???
megint vegyek egyet? szerinted nem küldenek el a francba?
elöször megkérdem Tamást, mit szól ehhez, meg kérdezzen utána valahol, vagy valaki vállaljon nekem garanciát arra, hogy a két router wan része u.a tudja
és akor megveszem, és akár ide is jöhet megcsinálni/kipróbálni
de nem igazán szeretnék 14000-et bukni az ügyön!

maszat
(senior tag)
...nem szakadna meg esők után...
Hoppá! Látszik, hogy egy azon szolgáltatónál vagyunk. Nálam is van, hogy nagyobb eső után nem megy.
Már kezdek előre félni, hogy mi lesz télen. 

maszat
(senior tag)
Igen, teljen pomájában megy.
Fura, hogy nem küldtek egy levelet sem róla.
az ilyet nem kell reklámozni, bejelenteni! 
gyorsabban megtudod az úgyis!

[Szerkesztve]

crab
(őstag)
ez errefelé is így van
egyébként most egy állom a net, sorra hozza be az oldalakat, tökéletes, bárcsak mindíg ilyen volna, le is kopogom
btw, ma írtam a hírközlési hatóságnak, kíváncsi vagyok mi lesz..
megint vegyek egyet?
most akkor mi van? a 624est visszavitted és lóvé back?
nem igazán vagyok már képbe, nem adsz túl sok infót az ügy menetéről

suste
(fanatikus tag)
igen már visszavitttem, és a lóvét visszakaptam

snemeth
(fanatikus tag)
Tartok tole, hogy ugyanaz, mint az en esetemben: semmi. 
De mindenkeppen jo, hogy megtetted!
Mi ugyanis hiaba emeltuk ki, hogy sehol nem hangzott el a ''relay'' szo a szolgaltato reszerol, mindenhol kovetkezetesen csak a PPPoE szerepel. Sot, az aktualis ASZF-ben meg szo sem esik meg a PPPoE-rol sem, mert ott meg mindig az elozo TCP/IP van.
Hiaba kuldtuk el az osszes levelet, miegymast, amit toluk kaptunk, nem lett szamunkra kedvezo dontes. 

suste
(fanatikus tag)
kénytelen voltam visszavinni, mert ma és hétfőn nem érek rá
most próbálok felhajtani egy 624+ tulajt itt a 13. kerület környékén, hátha csak a router volt rossz
[Szerkesztve]

snemeth
(fanatikus tag)
Vegyel melle egy 604-est is es akkor a 604 intezi a belepes temajat, a 624+-nak meg kihasznalhatod a vezetek nelkuli tudasat. 

suste
(fanatikus tag)
már én is gondoltam rá, de azért az már ugye egy kicsit sokba kerül

crab
(őstag)
hozzácsaptam még az én problémámat is, remélem azzal foglalkoznak majd...
egyébként egy olyat hallottam, hogy felszámolás alatt van a cég. egy alvállalkozó mondta faternak, hogy ebből mennyi igaz azt nemtudom. lehet hogy csak hoax

snemeth
(fanatikus tag)
Vagy ugy van felszamolas alatt, hogy valamelyik alvallalkozo cegnek nem fizettek, aztan az meg felszamolasi eljarast kezdemenyezett ellenuk. De az ilyet rogton rendezni szoktak.
Most jut eszembe, hogy ezt mintha en is irtam volna hasonlorol jo par oldallal korabban...
Aha, #588-as hozzaszolas.
hi
Nektek ma nem nagyon tré a net? Kb félóra-óránként ~5perces leállás!
Ez nagyon gáz, be is szóltam az ügyfélszolgra, és a kedves munkatárs azt felelte arra a kérdésemre miért szakad meg a net, hogy: azé' me leáltunk!
Amikor viszon megkérdeztem azt, hogy ezeket a leállásokat, nem kéne vhogy a számlán is látni? (augusztusban igen gyakoriak voltak a leállások, volt egy kb fél napos DÉLMAGYARORSZÁGI leállásuk is(!!!), meg most is ez a szakadozás), azt mondta:
EZT MINDENKINEK KOMPENZÁLJÁK!
tehát az augusztusi számlára jó lesz odafigyelni, és ha változatlan akkor REKLAMÁLNI
ez nem szolgáltatás így! ami működik az egyik irányba az visszafelé is működjön!
az ügyfélszolgálatos szerint, ha ezután, bármikor, bárkinek, megszakad a net be kell szólni, és állítólag akkor is kompenzálják azt!
kérlek titeket, érdeklődjetek ti is ennek utánna, jó lenne biztosra menni!
előre is kösz

VAN der BOSS
(őstag)
Hát ez nem igaz ami itt mostmár megy nagy nehezen addig üldöztem öket a nagy és sűrű lossokkal mire meg oldódott most itt a köv. probléma kb 2 napja azt játsza a net hogy 2óránként megszakad, és amikor ujra akarok csatizni akkor 691-es hiba kóddal nem akar csatlakozni ez valami olyasmi hogy hibás a jelszó a tartományban vagy valami hasonló ezt megismétlem 3-4szer utána tud csatizni. Felhivtam az ügyfélszolgálatot hogy mi a gond erre ők azt válaszolták hogy ne eltárolt jelszót használjak mert a win valamiféle hibát generál ezen a téren ,mondom neki nincs eltárolva há akkor nem tudják mi a baj köszönöm ennyit én is tudtam volna mondani, komolyan mondom ez a tvnetwork egy nagy rakás sz@r lett ,most megint üldözni fogom őket ameddig nem csinálnak valamit akár naponta többször rájuk telefonálok ameddig nem csinálnak valamit ,mást ugysem tehetek
//unrealnorth.com
(#887) Rommel6600 válasza VAN der BOSS (#886) üzenetére
Felénk ez a mai nap volt katasztrófa!
691es hibakódhoz szokj hozzá, fogalmuk sincs mi a problem! én már mindig újra bírok csatlakozni egy ideje, de most meg 3-30 percre áll le net! persze erről se tudnak semmit!
Ha holnap is ez lesz követelem hogy egy rendszergazdával tudjak beszélni (az ügyintézők, csak azért vannak ott hogy felvegyék a telefont, de ez nem az Ő hibájuk)
(#888) VAN der BOSS válasza Rommel6600 (#887) üzenetére

VAN der BOSS
(őstag)
Hát az az igazság hogy nem nagyon akarok hozzászokni nehogymár szónélkül hagyjam a dolgot a packetloss-t is addig hajtottam ameddig meg nem oldották ezzel is gyötörni fogom őket ameddig nem tesznek valamit
[Szerkesztve]
//unrealnorth.com

snemeth
(fanatikus tag)
Nalam minden jol mukodott. Igaz, az ejjeli allapotrol nem tudok nyilatkozni, mert akkor nem ment a gepem en meg aludtam.
Jo lenne, ha mindenhol javitananak a minosegen, mert hiaba, ha jo aron van, nem kell alairni x evet, de ha egyszer szakadozik meg nincs kulfold, stb...

Pavel
(újonc)
Amennyire én tudom jobban fejlődnek mint ahogy a hálózatot fejlesztik. Én a megnövekedett ping miatt váltottam lannet varióról a korlátlan 512/64 csomagjukra, amit most növeltek 1024/128 ra. Este fél óra alatt 2x szakadt meg a kapcsolat. A honlapjukon lévő sebességmérő 144 kbit/secet mutatott. Nekem az ügyfélszolgálaton azt mondták kb. 3 hónap mire országos szinten megjavul a hálózat, mert annyira túlterheltek a vonalak, de folyamatos a bővítés.
Jelenlegi kapcsolatom a supporttal:
-Megszakadt a kapcsolat. Újra. Ugye vszik? Igen, akkor jól mentsék le mert kelleni fog ha ügyvédhez fordulunk. Rendben. Viszhall.
:p
Kár hogy felénk idáig fajult a dolog.
A leveleimre nem válaszolnak, ill. csak annyit, hogy ''Továbbítottuk az illetékesnek.''
Sőt olyanról is tudok akinek a telefonját sem veszik fel.
Az egyik ismerősöm a Fogyasztásvédelmi és Műsorszórási hivatalokhoz fog fordulni hamarosan. A jelenlegi ÁSZF szerint nyerni fog ha pere viszi az ügyet.
A szánalom az ahogy a tvnetwork az ügyfeleket kezeli. Itt is többször olvastam a ''le sem sz@rják'' kifejezést.
''Kurvára megy a pénz!'' - mondogatta apám is, anyám is, csak más-más hangsúllyal...

VAN der BOSS
(őstag)
Hát elég baj ez hogy idáig fajultak a dolgok hogy feljelentéssel és fogysztóvédelemmel kell fenyegetőzni,különben tesznek rá hogy mi a problámád és csak motyognak valamit a telefonba amikor felhívod őket,így is elég rossz hírük van már és még tetézik evvel a hanyag hozzáállásal
[Szerkesztve]
//unrealnorth.com
Én nagy általánosságban azt tapasztaltam anno, hogy a leveleket nem válaszolják meg, de legalább elolvassák (a felmondásomat is csak-csak tudomásul vették, még ha nem is jeleztek vissza levélben, pedig külön kértem...), a telefonos ügyfélszolgálat viszont (szerintem legalábbis) normális volt, csak néha nem elég hozzáértő...
Eddig kétszer írtam nekik levelet, amikor felmondtam, meg előtte kb. másfél-két évvel (akkor rossz volt a forgalommérő: akkor is pörgött, ha nem is töltöttem. Először csak furcsa volt, rendeltem még 15 gigát 5K-ért, de aztán kiszúrtam, hogy 2 nap alatt elment 3-4 giga úgy, hogy be sem volt kapcsolva a gép...
Írtam nekik egy felháborodott hangvételű levelet, amit ugyan nem válaszoltak meg, de az 5K-s csekk kiküldésétől eltekintettek...).
"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."
Egyébként ha flottul működne, a legjobb netkapcsolat lenne az országban: 10K-ért kapsz minden tekintetben korlátlan, 3 MBit-es vonalat, igen jó (10 alatti) pingekkel.ADSL esetén ennyiért csak 2 MBit, szarabb (15 körüli) pingekkel, és zömében 2 év hűséggel... Valamint fix IP-t sem kapsz.
Kár.
"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."
ha flottul működne, a legjobb netkapcsolat lenne az országban
Teljesen igaz!
a #885as hsz-ra érdemben (és a lényegre) senki se ragál semmit???
érdekes, és megdöbbentő
[Szerkesztve]
senkit se érdekel hogy esetleg kevesebbet kell majd fizetnie? Vagy csak altatás?

[Szerkesztve]

crab
(őstag)
biztos vagyok benne, hogy egy forintot sem látnál, hiába követelőznél...
a felszámolásos témához: remélem nem igaz és csak az a helyzet amit snemeth mondott.
jólvan, majd meglátjuk (nehogy betelefonálj ezügyben!!!)
szintén a felszámolásos témához: szerintetek akkor sávszelet emeltek volna mielőtt megszünnek? meg akkor már így küldték volna a számlát Tvnetwork Rt f.a., nem?
szerintem egy telefont megér (pláne ingyen), végtére is minden ügyfelet mondott az ügyfeles, és nem ő találhatta ki

crab
(őstag)
én már csak az itélet napján fogok oda telefonálni!
igen vsz. csak hoax...

gykarcsi
(fanatikus tag)
Elképzelhető, hogy lesz belőle valami. Mikor áttértem a PPPoE-re akkor még élt a TCP/IP is, észrevettem, hogy mindkét protokollnál számolja a forgalmat. Beszóltam nekik, megigérték, hogy utánanéznek. Abban a hónapbem a fogyasztásom a szokásos 3 giga körül volt, de számlát csak 1 gigáról kaptam (korrektek voltak). A héten nálam is szakadozott, pár óránként 5-30 percre.
[Szerkesztve]
Nem csak éjjel volt ez hanem szerintem egész nap! én csak arról az állapotról tudok nyilatkozni miután hazaértem a suliból, tehát 2órától!