LANNET-nél vannak korlátlan csomagok is. (Lásd régebbi hsz-ek vmelyike)
10k-ért 1536/224-es csomag van
Kimaradás néha van, de viszonylag ritkán. Ennyi pénzért megéri tűrni
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
maszat
(senior tag)

kBagyula
(senior tag)
Helloka!
Megalol: Bővebben: link
A Kereszttöltésben lakom. Most csináltam...
Ennyit a Tvnetworkról. 

Üdv,
kBagyula

ghafla
(újonc)
Ha egy kicsit visszaolvasol akkor tudnád hogy mi a helyzet a keresztöltés utcában. Tudom sovány vigasz, de legalább az okokkal tisztában lennél.
Üdvözlettel
Ghafla of Zaqquumba

Ghafla of Zaqquumba
nálam most 16ms volt igaz axeleró

kBagyula
(senior tag)
Szia!
Tisztában vagyok vele természertesen, de nem értem, hogy miért fényezi magát ennyire a szolgáltató a webszájtján.
Lásd: Sajtószoba.
Lassan 4. éve előfizető vagyok náluk. Nekem nem célom havi 87253812531GB-nyi dolgot letölteni a netről, elég lenne az ha a szolgáltatásuk színvonala elérne egy minimális szintet.
Nagyon erősen gondolkodom azon, hogy váltok ADSL-re, persze nem náluk.
Lassan 2 éve ígérik a szolgáltatás optikai kábelen történő továbbítását, unom már a sok hitegetést. 
kBagyula

Shalala
(senior tag)
Baratnom tolem kb 800-1000 meterre nem tudom, de majd lehet lemerem akkor 
Bar gondolom wlan -on keresztul se jok a pingek.
A madartelepi adotoronytol viszon kb 20 meterre lakik
ugyhogy azert megy neki ilyen jol

crab
(őstag)
Tisztelt Ügyfelünk!
Örömmel tájékoztatjuk, hogy május közepétől a
NET512, NET1024, NET1536 és NET 3008 csomagjaink
maximális feltöltési sávszélességét megnöveltük.
Az átállást követően a
NET512 csomagunk feltöltési sávszélessége 256
kbit/s
NET1024 csomagunk feltöltési sávszélessége 512
kbit/s
NET1536 csomagunk feltöltési sávszélessége 768
kbit/s
NET3008 csomagunk feltöltési sávszélessége 1024
kbit/s
A szerződési feltételeket és abban vállalt
szolgáltatási minőséget, valamint a
szolgáltatási díjakat a változás nem érinti. A
változás egyedi igénybejelentés nélkül,
automatikusan történik.
Reméljük a megemelt sávszélesség örömére
szolgál, a gyorsabb internet segítségével még
inkább kihasználhatja az internet nyújtotta
lehetőségeket!
Üdvözlettel:
TvNetWork Rt.
ennek most nagyon örülök, mert már kezdtem gondolkozni a visszaváltáson, az alacsony upload miatt, de most már 512 kbit/s lesz!
Net dijcsomagnál 1024-es kapcsolatnál mennyi a KB/s?

Lortech
(PH! addikt)
Én 3 órával később kaptam még egy levelet, helyesbítés tárggyal:
''Tisztelt PR-Telecom Ügyfelek!
Kérjük tekintsék semmisnek az 2005.05.13-án az info@tvnetwork.hu címről érkező, ''Sávszélesség növelés'' tárgyú levelet.
Megértésüket köszönjük: Tvnetwork Rt.''
Pedig az első levél betűről betűre ugyanaz volt mint ami neked. Biztos azért van, mert mi nem közvetlenül a tvnetworktől kapjuk a netet, hanem a PR-től.

crab
(őstag)
nálam 120-130 között ingadozik.
Lortech: biztos azért, de gondolom a PR-nél nincsenek is ilyen csomagok.
azért faszán elintézték ezt is.
[Szerkesztve]

Lortech
(PH! addikt)
Igy van, nincsenek ilyen csomagok, bár nem bánnám, ha a 384/64-ről végre emelnének már. +Uploadnak örülnék a legjobban, mert az januártól igen érzékenyen érintett, mikor januárban negyedére csökkent.

crab
(őstag)
hát engem is eléggé lelombozott amikor hírtelen 96 lett az 1024 ből, főleg úgy hogy két géppel használjuk, igaz én váltottam át, de nem számítottam arra hogy ez ilyen kevés, viszont így minden probléma megoldódni látszik. de nem fog, mert egy iszonyú nagy trágyadomb ez az egész cég, itt már több mint két hónapja
nem lehet élvezhetően netezni, mert egy órában minimum egyszer elmegy a net,(az utóbbi néhány napban félóránként, de csak kb 10-20 sec-re) nehezen jönnek a dolgok, külföldről nem is beszélve, ugyanakkor a fájlletöltés gyors. hiába zaklattam őket nem csinálntak semmit.nem érdekel tovább a dolog, ahogy lesz valami alternatíva, azonnal itthagyom őket. uff

Lortech
(PH! addikt)
Eléggé árérzékeny nálam a dolog, és 5500Ft/hóért nem kapok semmit mástól. így meg korlátlan 42-44K/10-12K, saját ip. Viszonylag megbízható is errefelé, néha napján egyszer-egyszer dob, nagyobb kimaradás nem volt a közelmúltban. Összességében tehát elégedett lehetek.

crab
(őstag)
jó neked, bár csak újra olyan minőségű lenne a szolgáltatás mint a kezdetekkor, lassan 3 éve. akkor nagyon-nagyon elégedett voltam, ma viszont fel vagyok háborodva. no mind1, nem hergelem magam, reméljük a legjobbakat!

kBagyula
(senior tag)
Szia!
Oszd el 8-al.
Üdv,
kBagyula

snemeth
(fanatikus tag)
At kellene allnom PPPoE-re a honap vegeig, de nem birom ravenni az USR808054 AP-met, hogy sikeruljon is a dolog. Beallitom a nevet, jelszot. A log szerint probalkozik is, csakhogy nem sikerul.
Kiprobaltam mezei halokartyaval es a toluk letoltheto telepitovel. Igy mukodik.
Nincs veletlenul valakinek hasonlo tapasztalata?

Lortech
(PH! addikt)
Külföld?
Nekem pár perce annyi minden külföldnek.

MRV
(újonc)
Nekem sem megy a külföd
, és igy az msn sem 

Lortech
(PH! addikt)
Plusz némelyik belföldi oldalt is tetűlassan lehet elérni. Szerencsére a PH! megy viszonylag jól.
szerk: rászóltam, már ez sem az igazi, 5-ödszörre tudtam csak moddolni a hszem. 
[Szerkesztve]

Samee
(kvázi-tag)
Tök jó, itt le lehet ellenőrizni, h nem csak nekem nem megy a külföld
Szóval nem megy 
Ha nem válaszol senki, hülyeséget kérdeztél!
Nálam sincs sajnos. Kidobott WOW közben. Azóta már tuti szétharaptak a teknősök tanaris tengerpartján.
Ilyenkor nincs valami ügyfélszolgálat vagy mi? Nálunk 17:00-kor bezár, a műszaki ügyelet száma ismeretlen.

snemeth
(fanatikus tag)
Reszukrol most fejeztuk be a kivalo TvNetwork-el a tovabbi egyuttmukodest.
Tegnap megigertek, hogy visszahivnak az ugyben, hogy kinyomozzuk: az USR808054-es AP-nk miert nem birja osszehozni a PPPoE kapcsolatot, mivel erre kellene atterni a honap vegeig.
''Termeszetesen'' nem hivtak vissza. Igy aztan telefonaltam en. Mire a csavo mondja, hogy nezzek utana, hogy tudja-e a cuccom a PPPoE Relay modot (a ''sima'' PPPoE-t tudja). Es hogy nem jot vettunk. Mi jot vettunk, ok olyan f*szk*l*p*k, hogy nem ugy nyujtjak a szolgaltatast, hogy azt lehetoleg igenybe is lehessen venni a meglevo eszkozokkel. Ugyanis amikor ezt vettuk, szo sem volt rola, hogy ilyet is tudnia kell.
Ugy nez ki, hogy nem tudja. En meg leszarom, mert akkor is hasznalni fogjuk, de akkor nem naluk, hanem egy masik szolgaltatonal. Az sem erdekel, hogy tobbe kerul, mert akkor legalabb korlatlan forgalmam lesz. Nem ugy, mint a Lannet-nel, ahol azert valljuk be, hogy 1 gigaert a 4500Ft kicsit sok.
A sorozatos kulfold megszakadasokrol nem beszelve.
Mindegy, betelt a pohar. Egy elofizetovel kevesebb.

chriszso
(újonc)
Remélem sokak örömére szolok, hogy megérkezett a már beígért Kereszttöltés Optika 

jim77
(újonc)
Megtörtént az átállás?Én még nem vettem észre
jim77

jim77
(újonc)
Most beszéltem a TVNETWORK-el azt mondták idén nem lesz átállás!

jim77
Ahogy más fórumokban olvasom, már tudod a megoldást, de leírom ide is, hátha más is ilyen gonddal küzd.
Csak olyan routerrel lehet osztani a tvnetwork-ös LAN-netet a PPPoE átállás óta, ami tudja a PPPoE Relay funkciót. A nálunk elterjedt routerek 90%-a (többek közt a legnépszerűbb SMC és D-Link modellek, de az én Ovislink cuccom is ide tartozik) NEM tud ilyet.
Baromi nevetséges ez a tvnetwork. Most azért vegyek új routert, mert kitalálták ezt a faszságot. Asszem lemondom az előfizetést (menjenek az anyjukba).
Ráadásul ma reggel is hol megy a net, hol nem (ráadásul a legváltozatosabb hibaüzenetekkel dob vissza csatlakozáskor).
"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

snemeth
(fanatikus tag)
Ugyan nemreg azt irtam, hogy lemondjuk az elofizetest, de tegnap ugy dontottem, hogy nem hagyom magam. (Megaztan nem akarok tizenezreket kifizetni ADSL-re).
Irtam nekik egy levelet, hogy hogy letezik az, hogy nem tudom hasznalni a routeremet. Megvarom, hogy mit valaszolnak (ha valaszolnak egyaltalan).
Aztan utana a Nemzeti Hirkozlesi Hatosaghoz fogok fordulni. Nem letezik, hogy egy hulye dontes miatt ugy szopatjak az elofizetot - akibol elnek -, ahogy akarjak.
Velem ugyanis _sehol_ nem kozoltek, hogy ne vegyek ilyen-olyan routert, mert az nem fog mukodni a PPPoE atallas utan. Kijottek a szerelok a bekoteskor, bekonfigtak a routert (akkor meg fix IP-re), aztan ment minden. Az atallaskor kuldott levelukben szinten nem volt semmilyen tajekoztatas ezugyben. Marpedig en _hasznalni fogom_, ha mar megvettem.
A honlapjuk egyebkent is hagy nemi kivannivalot maga utan, mert ha ebbol az ugybol kifolyolag nem bongeszem az ASZF dokumentaciokat, akkor a mai napig nem tudom meg, hogy nalunk is elerhetok a NET csomagok, aztan tovabbra is az 1 gigas limitu Vario bazis cuccot nyomom.
Talan megoldas lenne, ha nem csak en elnek panasszal felejuk, hatha tennenek valamit ezugyben. De mondom, elszant vagyok es a NHH-hoz fogok fordulni, ha nem valtoztatnak a dolgon.

snemeth
(fanatikus tag)
Kozben meg is jott a valaszuk:
> Tisztelt Ügyfelünk!
Sajnálom,de nem tervezük a protokol váltást. Két lehetősége van,hogy
megoldja a problémát, vesz egy másik Routert vagy mégis bekábeleztetti a
lakást.
Tisztelettel:
Technikai Support.
>
> -----Original Message-----
> From: **********@tvnetwork.hu
> Sent: Monday, July 04, 2005 1:44 PM
> To: info@tvnetwork.hu; marketing@tvnetwork.hu; fejlesztes@tvnetwork.hu;
> kivitelezes@tvnetwork.hu
> Subject: PPPoE Relay
>
> Tisztelt TvNetwork rt!
>
> Varhato-e, hogy a PPPoE Relay mod helyett a csak PPPoE-t ismero routerek
> is hasznalhatok lesznek a TvNetwork halozataban.
>
> Tortent ugyanis, hogy mikor februarban LanNet elofizetok lettunk,
> vasaroltunk egy USR808054 tipusu vezetek nelkuli routert. Mindezt azon
> celbol, hogy ne kelljen a lakasunkat ossze-vissza furkalnia kabelezes
> miatt, illetve hogy az internet feloli tamadasok ellen vedettebbek
> legyunk.
>
> Minden csodalatosan mukodott is, amig egyszer levelet nem kaptunk, hogy
> junius vegeig et kell ternunk a PPPoE modra. A router azonban nem akart
> konnektalni.
> Hosszas telefonalgatas utan kiderult, hogy ennek az az oka, hogy onok a
> PPPoE Relay modot alkalmazzak, amit a mi routerunk (es tobb egyeb tipus)
> nem ismer.
> Sajnos elozetes tajekoztatast nem kaptunk annak idejen, hogy ilyet ne
> vegyunk, mert a kesobbi attereskor hasznalhatatlan lesz a keszulekunk. A
> kedves szerelo urak sem utaltak ra, amikor bekotottek a LanNet
> szolgaltatast. Ugyanakkor az attereskor sem lettunk tajekoztatva, hogy a
> PPPoE Relay modot nem ismero routerek a tovabbiakban hasznalhatatlanok
> lesznek.
>
> Ha az elofizetokert vannak, akkor nem lenne celszeru olyan modot
> alkalmazni, hogy az minel tobb elofizetonek hasznara valjek?
> Termeszetesen a gyarto is felelos, hiszen egy majd' 30 ezer erteku
> berendezesnek illene tamogatnia minden modot, de azert talan onoktol is
> elvarhato lenne, hogy idoben tajekoztassak az elofizetoket (akikbol elnek)
> az esetleges buktatokrol.
>
> Tehat az a kerdesem, hogy varhato-e, hogy a PPPoE Relay modrol atternek a
> ''sima'' PPPoE-re?
Ezt a pofátlan válaszolást...

Én ezek után lemondom az előfizut, az fix (dögöljenek meg). A helyedben én felülvizsgálnám az ADSL-csomagokat: van 10K alatt is elfogadható sebességű előfizu (és legalább forgalom-limit sincs).

snemeth
(fanatikus tag)
De nem akarok azert vezetekes telefonra is elofizetni, hogy adsl legyen.
Osszessegeben dragabb, mint pl. a NET 512 csomagjuk, nem? Tudom, neha nincs kulfold, stb...
Amugy jobb, hogy ezt valaszoltak, mert - mint a reszukrol felajanlott alternativakat - ezt is belevehetem az NHH-nak irando beadvanyomba. (-:
A heten meg is irom aztan el is kuldom.
Igazabol az lenne a jo, ha nem csak en tennek igy, mert akkor latnak, hogy tobben is jartak igy, kulonbozo markaju routerekkel. Az talan jobban dobna a dolgon.
Igen, én is akartam írni nekik, de szerintem nem igazán érdekli őket a nyomorunk. Egyrészt szvsz a LAN-net előfizetők száma lassacskán elenyésző lesz az egyéb (főleg ADSL) előfizetők számához képest, másrészt ezen előfizetőknek csak kis része osztja routerrel a netet (lásd többek között ezt a topicot: rajtunk kívül senki sem reklamált). Más fórumban találtam még egy arcot, aki ilyen problémával küzd: ő nem szarozott, hanem vett egy Repotec modemet, ami tudja ezt a funkciót, és annyi. Az a néhány tucat ügyfél, aki egy csökkenő előfizetői bázis elenyésző kisebbségének reklamácó részét jelentik, nem hiszem hogy bárkit is meghatna.
Nekünk így is-úgy is van vezetékes vonal (az asszony igencsak kihasználja az egyik díjcsomagot), úgyhogy ez nálam nem probléma. Externetnél a 2 éves hűségnyilatkozatú, 2 Mbit-es vonal 9.900,- Ft/hó. Hosszú távon jobb választásnak tűnik az ADSL, mivel mióta megvan a LAN-net, folyamatosan csökken a sávszél (a kezdeti 10 Mbit-ről előbb olyan 7 Mbitre, most az átálláskor olyan 4-5 Mbitre), míg az ADSL sávszélessége az utóbbi 2 évben a négyszeresére nőtt. Ha csak egy kicsit is folytatódik ez a tendencia (legalább felerészben), nemsokára eltűnik a LAN-net talán egyetlen előnye.
Érvek pro és kontra, összefoglalva (szubjektíve):
LAN-net:
+ jelenleg is ez van, nem kell átszerződni,
+ fix IP-cím,
+ nagy sávszél,
+ belföldre iszonyúan jó pingek.
- vehetek új routert,
- WLAN-t valszeg elfelejthetem (nem fogok találni megfelelő routert hozzá),
- forgalom-limit,
- nem garantált, folyamatosan romló sávszél,
- külföld néha szarakszik (illetve egyes irányokban konzekvensen szar ping).
ADSL:
+ nincs forgalom-limit,
+ használhatok gyakorlatilag bármilyen broadband routert, így a régit is,
+ hosszú távon gyorsuló tendenciát mutat,
+ elégtételt okozna felbontani a szerződést a tvnetwork-kel.
- jelenleg csak fele-harmada sávszél, mint eddig,
- macera az átszerződés miatt (pl. amíg be nem kötik, nem tudom osztani a netet),
- 2 éves hűségnyilatkozat,
- dinamikus IP-cím (nem igazán zavar, de a tény az tény),
- macerás a szolgáltató-váltás (ha jól tudom, előbb a Matávtól kijönnek leszerelni a régi modemet, utána köthetsz új szerződést -> 1-2 hétig nem lesz neted, ha másik szolgáltató ADSL-előfizetését választod),
- nem mondhatod le a Matáv-vonalat.
Mindenesetre nehéz döntés lesz (azért még agyalok rajta, bár felháborítónak találom a tvnetwork hozzáállását).
Egyébként te hova valósi vagy?

Vakondpiszok
(újonc)
Nem hinném, hogy a Hatóság érdemben foglalkozna a problémáddal. 
A Cég ÁSZF-ében egy végpontot garantál a lakásodba amiben ott a szolgáltatás. És ennyi.
Hogy Te azt hogy osztod/nem osztod/tudod osztani/nem tudod osztani, az a Te hatásköröd.
Hogy a Cég protokollt váltott? Megteheti az ÁSZF alapján.
Hogy a router nem megy az új feltételekkel? A te hatásköröd.
(Igen, ez a relay mode ez speciális eset, csak a routeres PPPoE-s LAN-NET-esek eshetnek bele).
A Cégnél sem örültek ennek a speciális esetnek, de a protokollváltás magasabb prioritású, mint a routerrel való netmegosztási probléma.
Sajnos 2 lehetőséget látok: vagy megszoksz (veszel kompatíbilis routert és eladod a régit) vagy megszöksz (szolgáltatás váltás/szolgáltató váltás).
Ez sajna igy van, csak nem értem miért nekem írtad? 
Amúgy amibe bele lehet kötni: tudtommal ezt a PPPoE Relay módot csak szóban közölték eddig bárkivel is, érdekes módon a kiadott tájékoztatóban sincs erről egy szó sem...

Vakondpiszok
(újonc)
Bocsesz, az #582-höz akartam írni. 
Sajnos a Cég ezirányú írott kommunikációjából ez a dolog kimaradt, lett is/van is ebből elég bonyodalmuk, de remélhetőleg tanulságos lesz nekik.

snemeth
(fanatikus tag)
A routerrel valo netmegosztas nekik valoban nem problema. Nekem azonban igen. En ugyanis nem azert adtam ki kurva sok penzt az USR routeremre, mert a haveri korrel akarom megosztani, hanem azert, mert nem akarom szenne furni a lakasomat. Plusz tuzfalnak sem volt utolso.
Amugy el magasrol leszarom, hogy a tvnetwork szamara mi a magasabb prioritasu. Szamomra a sajat problemam a magasabb prioritasu.
Ugyhogy en azert csak megprobalom.
Eleg nagy gaz lehet naluk, ha a birosagi vegrehajtas is van ellenuk:
A végrehajtás elrendelésének idõpontja: 2005.03.30.
A végrehajtás ügyszáma: 4876775433
Hatályos: 2005.04.14. - ...

snemeth
(fanatikus tag)
Bp., Kőbánya, Újhegyi ltp.

crab
(őstag)
én csak bíztatni tudlak! nekem szerencsére nincsen problémám ezzel a marhasággal, ugyanis roppant egyszerű módon nem tudok átállni a pppoe-re, mert nem fogadja el az ügyfélazonosítómat, az ügyfélszolgálaton meg azt sem tudták miről beszélek. úgylátszik ebben az esetben szerencsémre vált hogy ekkora balekok, mert ha most ez miatt nem tudnám használni a routeremet, kénytelen lennék megrongálni a hálózatot, ezáltal begyűjtve pár száz méter utp kábelt![;]](/dl/s/v1.gif)

Vakondpiszok
(újonc)
Melyik ügyfélszolgálatot hívtad és milyen számon?

crab
(őstag)
lementem a helyibe

Basszus, én is!!! 
Lehet, hogy szomszédok vagyunk?!? 

Vakondpiszok
(újonc)
Jó, jó de melyik városban?
Kiskunhalas, gondolom (lásd az adatait).
[Szerkesztve]

crab
(őstag)
Igen a kiskunhalasiba.

snemeth
(fanatikus tag)
Én a Mélytó utcában.

Vakondpiszok
(újonc)
Kiskunhalason szerintem még nincs PPPoE.

Vakondpiszok
(újonc)
Túl nagy cég ez már ahhoz, hogy egy bírósági végrehajtás kihatással lenne rájuk...
Honnan az ilyen pontos infó?