1024 felett is próbáltam. Újabban már az UltraVNC sem megy pedig az régebben ment (5900).
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
tusi74
(őstag)
Akkor azért nem ment nekem sem, én meg a másik felet hibáztattam, hogy az a béna.
"Hogy mit kell tenni, azt sokan tudják. Hogy hogyan kell tenni, az kevés embert érdekel. S még ennél is kevesebb az, aki meg is meri tenni." Sri Chinmoy

horseshoe
(újonc)
Dobtam nekik egy mail-t, mármint a pr -nek. Kiváncsi vagyok mit reagálnak, mert általában semmit. Gyökér egy társaság, ha az invitel nem erőszakoskodna a telefonnal már ott lennék..

horseshoe
(újonc)
Ahogy így elnézem ez a felelősség vállalási nyilatkozat a pop és smtp szerverekre vonatkozik és a végén van egy olyan mondat amit nem szívesen jegyeznék..
''Szolgáltató jogosult a szerver gépeket tetszőleges időpontban a helyszínen ellenőrizni'' Hát ez milyen durva. Adott a sávszélességem és valaki(k) arra matyiznak hogy bannolják a portokat,szolgáltatásokat..
. Hát nem mindegy mire használom ha az nem illegális. Példának okáért ha nagyobb általam készített file-okat szeretnék cserélgetni a kollégámmal, barátaimmal, az ugye emilen lehetetlen, adathordozón lassú és személyes kontakt kell hozzá. Szóval gyakorlatilag el vagyunk lehetetlenítve, és atz internetünk csak épp arra nem jó amire kellene..

Lortech
(PH! addikt)
Maillel nem érdemes próbálkozni, inkább hívd fel őket, ha kérdésed van.
Szerverekről annyit, hogy jelenleg megy nálam egy apache webszerver, egy ftp szerver, dc++, socks, és http proxy, valamint winVNC-t is szoktam használni. PR-PR-es előfizetés között. A portok 1000-10000 közé vannak átrakva.

Tottu
(senior tag)
Valaki nem tudna nekem egy olyan boltot mondani ahol meg lehet venni ezeket a modemeket?:
D-Link 2-Way DOCSIS 1.0 kábelLabs Certified USB/Ethernet 10BaseT kábel Modem, modell DCM-201:
Bővebben: link
DLink DOCSIS 2.0 High-Speed Cable Modem - DCM-202:
Toshiba PCX2500:
Linksys EtherFast kábel Modem, USB & Ethernet Connection, modell BEFCMU10:
Legjobban a D-link termékek érdekelnének. Már kipróbáltam minden kereső oldalt, de egyetlen egy magyar boltot se találtam, ahol meg lehetne valamelyiket is rendelni. Egyébként azért akarom megvennni, hogy ne kelljen a tvnetwork-nél bérelni a modemet. Tom hogy meglehet venni de szerintem az drága (22.000HUF), és így hátha jobban kijövök anyagilag.
[Szerkesztve]
-=< A meggyőződés nagyobb ellensége az igazságnak, mint a hazugság. >=-

vizslakutya
(tag)
d-linket itt próbáld meg.
[L]helixcomputer.hu[/L]
na mindegy valamiért nem megy a linkelés
[Szerkesztve]
>vizslát mindenkinek<

crab
(őstag)
kell a http:// tag elé, ha nincs www.

vizslakutya
(tag)
fejem verem a falba/siettem/
>vizslát mindenkinek<

shabbarulez
(őstag)
Nem igazán fogsz ilyen boltot találni, ez nem egy kurrens cikk amit a lakossági piacra pozícionálnak. A kábelcégek pedig nagyobb tételekben rendelik külföldről. Ha meg szállítási költséggel együtt megredelek külföldről akkor ugyanott fogsz tartani mintha TVN-től vennéd. Sajna nem érdemes összevetni ezeket a külföldi onlány shop oldalakon fellelhető árakat a hazaival mert annyiért úgy sem kapod meg. Pedig jó lenne, mert hatalmas differenciák vannak de ez sajna szinte minden hálózati termék esetén elmondható hogy 1.5-2x de néha 3x-os árszorzók is vannak amcsi onlány és a hazai bolti árak között. 
[Szerkesztve]

horseshoe
(újonc)
A PR-PR közti kommunikáció az ISP számára belső háló. A mail igazából nem érdekel csak a nyilatkozat miatt említettem. Én matávos DSL-ről szeretném elérni az otthoni gépem. '' Egy, csak egy port van nyitva a vidéken, kin a bitek rohangálnak szépen''
Lényeg hogy nem akarom megváltani a világot csak egy árva portot kérek lécci!!

Lortech
(PH! addikt)
A pr-pr-t csak azért írtam, nehogy azt hidd, hogy a kliens pr-es csak a winVNC-nél. Nem tvnetworkos gépekről is működik, ha akarod tehetünk próbát... Amúgy soha semmiféle különbséget nem vettem észre, ha pr-es, tvnetworkos géppel kommunikálok, külsőkhöz képest, mégha ugyanazon a subneten voltam, akkor se.
[Szerkesztve]

chiccoka
(lelkes újonc)
hihetetlen módón most elselyétől visszaállt a jól megszokott sebesség.Pedig vagy 10x megnézték és azt mondták nincs rajta korlátozás.Na mind 1 hál istennek ezen is tulvagyok

the PUNISHER
Korlátozást meg tudja nézni, de segíteni nem fog tudni !
1. ugyanis nem teheti meg így
2. Rendszergazdi kellene hozzá, mert nálad nem sima korlát van.. hanem valami más gubanc
3. Pesten nem support van, hanem ÜF szolgálat
4. 1289 Szegeden csörög ki... és a budapesti kolléga pláne nem tud többet teenni, mert a szegediektől - az igazi Supporttól- kb 5m a rendszergazdik szobája...
5. 1289-et hívd fel! Voltak ilyen zűrök és eddig mindig sikerült megoldani. Kérd hogy hívjanak vissza, ha tudnak konkrétumot. Meg fogják tenni, jó fejek! 
(Ja, már nem dolgozom a cégnél, szóval többet nem tudok segíteni...
)
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

chiccoka
(lelkes újonc)
visszahívtak ők azt mondták minden OK.Csak akkor még bent voltam a munkahelyemen és nem tudtam,hogy tényleg minden Ok.itthon.Nos majd kiváncsi vagyok 15 giga után lekorlátoz -e mert ugye Január óta 30gb a határ
the PUNISHER
Nem lesz ilyen gondod! A supportos csak azt tudja megmondani, hogy számlatartozás esetleg flood-olás miatt van-e felfüggesztés, ill. annyit tud tenni, hogy megnézni mekkora forgalamad volt (>30GB) és hogy lehetséges-e hogy emiatt van korlát a szolgáltatáson. Egyéb sávszélesség problámával csakis rendszergazdik tudnak mit kezdeni... őket meg egye a supportos rugdosná... ha hagynák magukat 

tusi74
(őstag)
Érdekes dolgok vannak azért a TVNETWORK háza táján. Volt ugye tegnapelőtt ez a kaprbantartás, amikor a már eddig felelősségvállalással rendelkező portjaimat visszazárták. Eddig nem is lenne gond, gondoltam, egy telefon és visszaadják.
Hát ehhez képest. Az első, aki felvette a telefont, azt sem tudta, hogy mi aza felelősségvállalási nyilatkozat, nem hogy érdemben segíteni tudjon.
Akkor gondoltam egy merészet, elküldtem faxon mégegyszer a nyilatkozatot, és vártam a soromra. De biztos, ami biztos, felhívtam őket telefonon, akkor a következő supportos mondta, hogy látja a faxot, és ma még el is bírálják. Mondom tessék??? De hát ez már egyszer el lett bírálva, egyszerűen a karbantartásnál visszazárták.
Ja, jó, majd szól. Na ráuntam, gondoltam kivárom a sorom. Ma reggelre tényleg megcsinálták, szóval azóta minden rendben, de akkor sem hagy nyugodni, hogy a supportosok felkészültsége igencsak hagy kívánnivalót maga után. Olyan, mintha némelyik nem is a Tvnetworknél dolgozna.
[Szerkesztve]
"Hogy mit kell tenni, azt sokan tudják. Hogy hogyan kell tenni, az kevés embert érdekel. S még ennél is kevesebb az, aki meg is meri tenni." Sri Chinmoy
''de akkor sem hagy nyugodni, hogy a supportosok felkészültsége igencsak hagy kívánnivalót maga után. Olyan, mintha némelyik nem is a Tvnetworknél dolgozna.''
Mert új gyerek volt és gondolom nem ezzel kezdték a fejtágítást .... !!

tusi74
(őstag)
De pl. aki itt hozzászólt. Ő is, nagyon rendes volt, de csomó mindenről fogalma sem volt, ami ott zajlik.
Akkor ültetek valakit telefon mellé, ha teljesen betanítottam. Nem? Neki ez a dolga. Vagy adjanak neki, mondjuk egy 50 oldalas tudnivaló jegyzéket, amit neki oda-vissza tudnia kell.
Többek között dolgozom egy iskolában, mint rendszergazda. De minden értekezletről kapok egy jegyzőkönyvet, az egyéb nem pedagógus személyzettel együtt, mert ha egy szülő a folyosón megkérdezi, hogy mikor lesz a legközelebbi fogadóóra, és nézek rá bambán, akkor rontom az iskola megítélését. Holott semmi közöm hozzá, de belső ember vagyok. Benne van a minőségbiztosításunkban.
Szerintem egy supportnál ennek még inkább így kellene működnie.
[Szerkesztve]
Figyu! nem akarom bántani a srácot, de a budapesti üF.szolgálat nincs éppen a helyzet magaslatán.... ha gondotok van 1289 ez a cég kp-jában(Szeged) csörög ki. És mondom nagyon jó fej kollégák ülnek benn és tuti segítenek.
Csak, tudod mikor egy nap a 1000. olyan telefont veszed fel, hogy a ''q*va anyádat'', mintha Te tehetnél az estleges hibáról.... Na meg persze... ''mi a fas*ért nincs net'' és a végén kiderül hogy a kábel nincs benn a gépben, vagy egyszerűen elfelejtette a PPPoE tárcsázót elindítani, tűzfala összeszarta magát, stb.

kBagyula
(senior tag)
Sziasztok!
Közel 3 éve vagyok előfizetője ennek a cégnek. Sajnos baromira nem vagyok velük megelégedve mostanában. Iszonyat változó minőségű a szolgáltatásuk hol van net, hol nincs, vagy ha van akkor baromi lassú.
A tegnapi nappal azonban messzire elrúgták a pöttyöst.
(egyébként a LANnet Fix Turbó csomagban vagyok)
Mivel játszom a neten rendszeresen - gondolom nem vagyok ezzel egyedül - számít a ping a játékokban, (MOHAA; HL2) és tegnap illetve az elmúlt hetekben a Ventrilo-ban 4062-es pinget mértem. Az Eye által megpingelt játékszervereken pedig 9999 volt a válaszidő.
Van amikor a saját Tvnetworkos e-mail postafiókjaimhoz sem lehet kapcsolódni, néha még weben keresztül sem. 
Ma felfogom hívni a supportjukat, hogy hogy is van ez (persze megint a jól bevált dumával jönnek majd: keressek kémrobotokat a gépen...
- megjegyzem megtettem, egyátalán nem talált semmit sem az Ad-aware, sem pedig a SpyBot, mióta linux tűzfal mögül netezek, és vírusom sincs) Megjegyzem: Hardver problémám sincs.
Persze tenni úgysem fognak semmit az igéreten kívül a jó szokásukhoz híven.
Ha ez így megy tovább szerintem a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez fogok fordulni, jobb ötletem nincs sajnos. Bezzeg a havidíjat meg előre egy hónappal bekell fizetni a semmiért.
Üdv,
kBagyula

kBagyula
(senior tag)
Helloka újra!
Ja, igen a lényeg, és az előbb el is felejtettem mondani: szegedi vagyok én is.
Kicsit böngésztem az ÁSZF-üket ami a LANnetre vonatkozik:
''Az átlagos csomagvesztési arány: = vagy > 5% (egyenlő vagy nagyobb, mint öt százalék).
A maximális csomagkésleltetés: = vagy > 500 ms (egyenlő vagy nagyobb, mint ötezred másodperc, a Felhasználó végberendezése és Szolgáltató végberendezése között).''
Ehhez képest jóval több jelenleg szerintem. Mondjuk a duplája. Ilyenkor mi van?
Üdv,
kBagyula
[Szerkesztve]
1. mikros vagy vagy lan-os ?
2. én a helyedben megpróbálnám közvetlenül végpontról, hogy akkor is ekkora-e a ping
(de tényleg próbáld is meg ne csak azt mond, hogy ''megpróbáltam''...)
3. Előfizetési díjat nem előre, hanem az adott hónapra fizetsz!
4. a linux tűzfal nem garancia semmire
''Az átlagos csomagvesztési arány: = vagy > 5% (egyenlő vagy nagyobb, mint öt százalék).
A maximális csomagkésleltetés: = vagy > 500 ms (egyenlő vagy nagyobb, mint ötezred másodperc, a Felhasználó végberendezése és Szolgáltató végberendezése között)''
Bár ez így fából vaskarika, de ha valóban ez van benne hogy ''= vagy > (egyenlő vagy nagyobb) '', akkor nem tudsz semmit tenni mert a tiéd nagyobb .....
Neked az lenne jó, ha = < (egyenlő vagy kisebb) lenne...

shabbarulez
(őstag)
Az vicces lenne ha ezt takarná a megfelelő szolgáltatás célértékeit. Ergo akkor ha nincs szolgáltatás akkor is megfelelő lenne, míg ha a szolgáltató véletlenül jól szolgáltatna akkor az számítana hibás teljesítésnek. 
kBagyula kihagyta a kulcsmondatot az egész idézet előtt ez szerepel:
HIBÁS TELJESÍTÉS:
Az ÁSZF-ben lévő hibán már anno januárban is jót mosolyogtam mivel üti egymást a megfoglmazás. 500ms szerepel számmal és ötezred másodperc szöveggel ami ugye 5ms. Szóval van egy szimpla 100x-os differencia ami nem mindegy.
Ugye a postai csekkre is azért kell ráírni betűvel is az összeget nehogy valaki mögé kanyarintson utólag pár nullát vagy odébb rakja a tizedes pontot. Ha így vesszük a szöveg erősebb és jogilag bele lehetne kötni a hibás megfogalmazásba.
Ezen kívül a magas ping értékek nemzetközi irányba a szolgáltató gateway eszközénél jelentkezik ahol peeringel a nemzetközit biztosító partnercéggel.Ez pedig még saját hálózaton belül van így még az 500ms-kkel is megtámadható. Persze a megfogalmazás itt is kétértelmű(ahogy az ÁSZF-ek szoktak így kvázi semmi értelmük mert a szolgáltató kvázi megtámadhatatlan). Ugye a felhasználói végberendezés az egyértelmű az a user gépe, de szolgáltató végberendezése totál értelmezés kérdése mit ért alatt a szolgáltató. Mondhatja azt is az előfizető gépe mellett lévő modem, oda pedig aligha ugrik meg a ping. Vagy mondhatja azt hogy a gateway amire a modem csatlakozik, oda viszont többnyire még semmi probléma. A felhasználó szemszögéből viszont ez a vég, jelentheti a számára legtávolabbi kilépési pontot ahol elhagyja az adatcsomagja a szolgáltatója hálózatát. Ekkor viszont benne van az a nemzetközi peering gw is ahol már megugrik a ping ergo hibás teljesítés.
Persze mindkét fél a saját igazát fogja hangoztatni és a kétértelmű megfogalmazás miatt mindkét félnek lehet igaza csupán értlemezés kérdése. Sajnos tapasztalat alapján az ÁSZF mind ilyenek hogy legyenek kibúvók.

crab
(őstag)
100-500 kbps között ingadozik a karbantartás óta a sebesség nálam, és 3 napig összevissza szakadozott a net. ez így nem szolgáltatás, telefonáltam egy párszor de inkább nem is mondom hogy mi lett a vége, azt azért sikerült megállapítanom hogy ekkora balfasz társaság nem sok létezhet.

kBagyula
(senior tag)
Szia!
1. Lannetes vagyok, aztán, hogy a madzag a switch után hova megy azt nem tudom.
2. Megtettem a pingelést a végpontomról is, de előtte még bementem a Kossuth L.- sgt-i üzletükbe.
Elismerték, hogy sz@r a net a Kereszttöltésben, és korszerűsítésre szorul (alig 3 éves hálózat, lol). Ígérték, hogy ''hamarosan'' felújítják azt a szakaszt.
Érdekes módon az utóbbi 2 napban jó a net. Alacsony pingek vannak, valamit biztos ügyködtek. Nálam még nincs PPOoE, síma ős hálózat van.
Gondolom az átállításommal egyidőben korszrűsítenek valamit, de akkor megyek is a NET1536 csomagba egyből (if available).![;]](/dl/s/v1.gif)
ps.: Akkor szolgáltató végberendezése a csatlakozó a madzag végén?
Mer' az durva.
Üdv,
kBagyula

Kereszttöltés utca ..... Ha ezt leírod az elején kapásból megmondom mi a gond. Egyébként már kinn van az optika csak bekötésre vár. Ezzel nem árultam el titkot, mivel már a supporton ezt mondják/tuk jónéhány ügyfélnek!
Az átálással nem lesz korszerűsítés, ugyanis semmi nem változik, csak annyi hogy felhasználónévvel és jelszóval férsz a nethez és nem lesznek ip lopások (elvileg ... vagy inkább sokkal nehezebben...)
Nem végberendezést mondtam hanem végpontot !
És amennyiben végpontot értesz alatta: igen. Én meg azt értem alatta, hogy szedd ki a linuxos tűzfalat egy fél órára, próbáld meg egy saját win-es tűzfallal (pl.: Kerio).

kBagyula
(senior tag)
Szia!
Ez jó hír! Optika végre! 
Linux alól pingeltem egyébként. A vas pedig nem túl öreg amin fut: 950-es Duron + 512MB ram, és DLink hálókarijaim vannak.
Néhány hete megy csak ez a firefalnak kinevezett gép, előtte Win alól is hasonlóakat produkált, igaz az XP SP2 saját tűzfalát használtam, (de mindíg bejött valami szemét a netről)
...most jó a net (kopp kopp), ha PPOoe lesz akkor valszeg majd visszaállítom a régi rendszert. Illetve megnézem előtte, hogy az IPcop ismeri-e a PPOoe-t, akkor viszont marad az.
Maradék kérdésem annyi, hogy elérhető lesz-e a NET1536 majd nálam is?
Üdv,
kBagyula
Mit már írtam nem dolgozom már a cégnél, de ha minden igaz igen, elérhető lesz. Viszont csak akkor ha kiépül a cucc, addig nem!! És ne vedd készpénznek, amit mondok mert ezek akkori infok (kb 1 hónapja nem vagyok a cégnélt...)
Én azt tudom javasolni, hogy inkább szerezz be egy routert, 8-10E Ft. Jóval kevesebb villanyt zabál, hardveres tűzfalat kapsz vele együtt, + szét is tudod osztani a netet.
Tűzfalnak meg win alatt ne a sp2 tűzfalat használj, mert sz@r. Javasoltam és még mindíg javasolni tudom a kerio-t. Otthoni használatra ingyenes, és ha akarod a + funkciókat egy okosságot sem nehéz hozzá keríteni. Ezért felesleges linuxos tűzfalat futtatni otthon, meg DLINK...., mert mitől lenne ez garancia bármire is????!!!! 
[Szerkesztve]

kBagyula
(senior tag)
Szia!
A routerre már gondoltam, de nemtudok választani. Melyiket ajánlanád? Lehetőleg olyan legyen aminek a MAC adressét meglehet változtani. (remélem nem kérek sokat) 
Üdv,
kBagyula
A routerek 99.999999%-nak meg lehet változtatni a MAC addressét 
(bár ez pppoe-nál nem érdekes).
Nekem egy SMC7004VBR v2 van nagyon elégedett vagyok vele. DLINK -ekkel vannak gondok erősen, szóval én neked az smc-t javasolnám!

Tottu
(senior tag)
Nálunk is (Kecelen) volt olyan alakalom nyár végén és ősszel amikor szinte nem is lehetett használni az internetet mert örökké megszakadt a kapcsolat, igaz volt olyayn alakalom amikor normálissan is lehetett használni. De kb 3 hónap alatt helyrehozták a hibát és most már nem szakadozik és a sávszél is mindig 1000kbps fölött van.
-=< A meggyőződés nagyobb ellensége az igazságnak, mint a hazugság. >=-

kBagyula
(senior tag)
Ok!
Köszi!
kBagyula

Shalala
(senior tag)
Hello!
Szegeden mi a tapasztalat a TVnetwork-kel?
pingek milyenek?
Baratnomnel 800k/sec volt eddig a max amivel tudott tolteni de t3-rol mindig jon legalabb 500-al. Ez altalanos vagy csak amiatt lehet mert kozel lakik az adotoronyhoz ujszegeden?
Ahol jó a gerinc, ott ok, ahol nem ott nem... tehát ez nem általános., de többniyre jónak kéne legyen. De mondom ez függ, hogy mikrós, lanos, kábeltévés előfizuról van-e szó.

Pagan Fears
(újonc)
Miért kell elszomorítani a szegény jászságit?
nekünk (ehhez képest) alig csorog 120k-val...

Shalala
(senior tag)
Nyugi en is szomoru vagyok mert nekem meg axelerom van es ez 40-nel is alig jon baratnomnel oda se ulok a gephez mert csak elszomorodok 
Amugy kabelnetrol van szo

Shalala
(senior tag)
Na megkerdeztem ugyfelszolgalatot mit tudnak hozzank bekotni, es hozzank csak Mikrohullamut tudnak bekotni, mert a Fofasornak a masik oldalan lakok Szegeden, mint ahonnan a Tvnetwork indult,es nemtudjak athozni az utcan 

Szoval mikroval milyen a tapasztalatok? Megeri?
Milyen a ping?Sebesseg?

maszat
(senior tag)
Én úgy tudom, nem igazán dícsérik a sebességét a túlterheltség miatt. De ha kicsi forgalom várható, akkor érdemes beköttetni.
1 GB: 6500 Ft
1-3 GB: 8000 Ft
Felette nem éri meg
Az árakban benne van a készülék bérelti díja is.
De azt javasolnám, hogy 1 GB várható forgalom fölött inkább gyorsan köttesétek be az Inviteles 512/96-os ADSL-t 8490 Ft (2 éves hűséggel) mert lehet, hogy drágulni fog
TV Networkre se fizetek be az hótziher.
Inkább a sz@ros t-online marad.

Shalala
(senior tag)
Mindenfelekepp korlatlan netet akarok vagy mondjuk 15-30Gb-os limitet.
Ez a gaz, hogy baratnom utca tuloldalan lakik hozza be lehet kotni a kabelnetet(atlag 800kb/sec, nem kbit), utcan meg mar nem lehet athozni mert matav beperelte oket, hogy az az O terulete (lol).
TV Net a megaLOL

Shalala
(senior tag)
Miert?
Nagyban fugg hol laksz.
En kb 200meterre a fo adotornyuktol ujszegeden.
csak mondom az utca felett nem tudjak athuzni a kabelt mert a matav beperelte oket. 
Én a Szent István téren 

maszat
(senior tag)
Kábelnetet azt hiszem csak ott szolgáltatnak, ahol kábelTV-jük is van, és ez - ha jól tudom - Szegeden a Madártelepen környékén van.
Bnőd milyen messze lakik? Wlan-t senki sem venné észre, ráadásul felezhetnétek a havidíjat
[Szerkesztve]
nálam lehetne lannet

maszat
(senior tag)
Most végülis mi a bajod velük?
Hűség köt az Axihoz?