en 2002.dec ota hasznaltam a kabelnetet, amikor meg a sztarTV tulajdonában volt a kabelhalozat .... addig tenyleg jo volt.
sebeseg gyors 2,5Mbit le es 1Mbit fel....... de 15gb korlat van.
nalam( nalunk-Zuglo nagy resze) julius ota mindig 20-30% loss van,nem a bix-ig hanem a sajat fejallomas-ig.
csak leirtam a tapasztalatomat,mert nekem8..........szolgatatot valtottam.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
[Re:] Beépített golf üzemmódot kapott a Toshiba Regza 50G5 LCD TV
[Re:] Dell XPS One 27 – QHD felbontású All-in-One Ivy Bridge processzorral
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Plazma TV - hozzászólás előtt olvasd el az #1. hozzászólást!
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
euro2004
(újonc)
Most melyik szolgáltatónál vagy? Meg vagy elégedve velük?
"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

euro2004
(újonc)
1.5Mbit ADSL-re valtottam, igaz hogy lassabb egy kicsit de nincs adatforgalom korlat.
egyenlore elegedett vagyok a d@t@net-tel.
Részletezd egy kicsit légyszíves!
24 óra után bontanak vagy sem? A pingjeid milyenek? Packet loss?

euro2004
(újonc)
pingek : 13-17 kozott vannak.
packet loss : nincs
24óra bontas sajnos van...de ha van routered akkor nem problema.(ha jol tudom csak a TVNET-nel nincs 24óras bontas)
download seb. :175-200 kb/s

Lortech
(PH! addikt)
Hát azért nem mindenütt olyan szuper a tvnetwork...
Pár hete a mi körzetünkben elég szar, napi gyakoriságúak a hosszabb rövidebb leállások. Ma például dél körül volt egy félórás. Csúcsidőben a netes játékok élvezhetetlenek a magas ping és packetloss miatt. Régen legalább küldtek egy-egy mailt, hogy karbantartás várható, most meg egyszerűen csak elszáll az egész, és meg se moccan. Van amikor több órás ez, engem meg öl az ideg, hogy most az én gépem rossz, vagy mi van.
Egy kis ízelítő a ma délutánról : PH!: Bővebben: link
origo: Bővebben: link
az én átjáróm: Bővebben: link

szekreny
(tag)
Tisztelt hölgyeim és uraim! Most kaptunk egy levelet a Tvnetworktől a jövő évi dolgokkal kapcsolatban, aminek egyik legfontosabb pontja, hogy a limit 30 gigára emelkedik.A levelet mondjuk nem olvastam végig, de ha esetleg érdekel valakit mi van benne, akkor végignyálazom.
''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''
Én is megkaptam. Ez el is döntötte a kérdést: maradok...
Fogok írni levelet a supportnak azzal a kéréssel, hogy a hálózaton belüli forgalmat ne mérjék (a tsellónál is sokan írtak, és így sikerült elérniük).
Arra kérek minden tvnetwork-ös előfizetőt, hogy kövesse a példámat: írjon a supportnak egy szép levelet, amiben kéri a hálózaton belüli forgalommérés megszüntetését. Indoklásként az unokatestvérrel folytatott, családi videófájlok cserélését, esetleg a munkahely és a lakás közötti nagyarányú adatforgalmat említsétek (pl. én ez utóbbit fogom: tudok ugyanis egy céget, amelyik tvnetwork-előfizető...
).

szekreny
(tag)
Na akkor megfogalmazok nekik egy szép kerek levelet...

crab
(őstag)
én nem kaptam ilyen levelet még, de azért örülök!
valaki bemásolná ide?
Egon: én is fogok nekik írni az biztos, megköszönöm, hogy megemelték a limitet és elkezdek kunyizni, hogy a hálózaton belüli adatforgalom ne számítson.
Nem lehetne ide bemásolni?
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
Gyerekek, ez egy hosszú, 3 oldalas levél... Nem gondolhatjátok komolyan, hogy bepötyögöm ide?!?
A lényeget azonban bemásolom, szó szerint idézve:
''Az eddigi 15 GB-ot 30 GB-ra emeltük, így:
Havi 30 GB forgalom fölött a max. elérhető sávszélesség 128 kbit/s.
A 30 GB fölötti sávszélesség max. növelése tárgyhó végéig, 30 GB-onként: +5 000 Ft.''
Értelmezésem szerint egyébiránt mindez a LAN-Net szolgáltatásukra vonatkozik. Az árak is változtak részben: FIX csomag 10K (maradt), VARIO csomag: alapdíj 4500 Ft/hó, 1-3 GB +2000 Ft/hó, 3-5 GB +4000 Ft/hó, 5 GB felett +8000 Ft/hó.
Ennyi.
A levél 1 oldala magyarázó- és reklámszöveg (a megnövekedett költségek miatt emelik a díjakat), 1 oldala az egyéb szolgáltatások (adminisztrációs és létesítéssel kapcsolatos díjak) költségeit sorolja fel, 1 oldalon pedig az ÁSZF módosításokra hívják fel a figyelmet.

crab
(őstag)
köszi! azért kértem, hogy valaki másolja be, mert azthittem e-mailről van szó!
nagyon örülök, hogy marad a 10k és annak is hogy 30 giga lesz a limit.
így már kezdem élvezni a dolgot, azért a sebességet megnövelhetnék erre felénk is, mert sajnos ''csak'' 1 megabit.
Jah, igen, ez hagyományos levél: ez nem derült ki a fentiekből...

szekreny
(tag)
Mi Signeten vagyunk, de ez csak annyiban különbözik a Lannettől, hogy kábeltvn jön a cucc. Szval ránk is vonatkozik.
Hát, ha kaptál levelet, és ugyanez volt benne, akkor biztosan...
Szerk.: közben megnéztem, és látám, hogy még a csomagnevek is azonosak, így 101%, hogy rátok is vonatkozik.
[Szerkesztve]
A többi csomag hogy változott meg?
a legkisebbre gondolok...
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

crab
(őstag)
vario:
az 1 gigás csomag 4500 ft/hó, 3giga 6500, 5 giga 8500, 5 giga felett 12500
a fix az maradt 10k.

crab
(őstag)
már most is 30giga a limit!
és valszeg előző hónapban is ezért nem korlátoztak le... nagyon szeretem a tvnetwork-öt!

tusi74
(őstag)
Szerintetek a PR-TELECOM már elkezdte, ezt a sávszél megkülönböztetést?
Mert nekem pár napja az 1024/512-vel max 1200-ig megy fel a letöltés, nem úgy mint régen, hogy 1532 is volt. Ezek szerint komolyan gondolják.
"Hogy mit kell tenni, azt sokan tudják. Hogy hogyan kell tenni, az kevés embert érdekel. S még ennél is kevesebb az, aki meg is meri tenni." Sri Chinmoy
Nem tudom, huginak ugye 384 lesz majd megkérdem ő mit érez. Mindenesetre a tvnetwork oldalán még megy a forgalomszámláló...
Na lett valahol sebességváltozás?

Lortech
(PH! addikt)
írtam a másikba is, ahol feltetted. Nem érzek semmi különbséget! Stabil 55-60K-val megy nagyerőkkel a letöltés.
Feltöltést még nem tudom.
Te melyikre álltál át?
Mert ugye mi 1 gigásban voltunk, és az 384re ment le, de korlátlan lett.Anyuék nem próbálták, szóval több infóm nincs, de a hdsnetnél is volt váltásunk de még smemi nyoma...

Lortech
(PH! addikt)
Dettó. Varióban voltunk mi is, és nem váltottunk, tehát automatikusan átkerül(t)ünk a 384-es csomagba. Esetleg az uploadot is tesztelhetjük.
Adok egy linket. Kipróbálhatod, nézd te is, meg én is csinélok róla statisztikát.
Persze csak ha gondolod...
Nero 6.6.0.3:
Bővebben: link
Nem otthon vagyok, így sajna nem tudom tesztelni.Szentgyörgyön avn ugye a pr, pesten most az albiban vagyok, itt hdsnet, és 512ről váltottunk 256ra, de eddig smemi változás...

Lortech
(PH! addikt)
Úgy gondoltam, hogy nekem van ugye webszerverem... Egy nero-t feltettem, adtam linket, amivel az uploadomat tesztelhetnénk...
szerk: mivel downloadomat már teszteltem, és az változatlan.
[Szerkesztve]

Lortech
(PH! addikt)
Hm, ez elég karcsú.....Eddig minimum 40K, azaz 320kbit körül volt a feltöltésem, most meg 4-6K... Na mindegy majd még tesztelgetem.
szerk: Tildy ugye te töltöttél?
Áh pics, már nem nagyon látunk bnőmmel, törölve az egész, down néztem a netlimiterben.
[Szerkesztve]

Freddy TNT
(senior tag)
HI all !
Nem fogtok hinni nekem,de nekem a dc 700-800 Kbit/s sebességet is mutat,ha a megfelelő embertől töltök le. Hogy ez mit jelent ? 15 perc és lejön
700 MB ! 

Lortech
(PH! addikt)
Az igen! Milyen szolgáltató? Tvnetwork?

Ck.
(senior tag)
Nekem több, mint 3 éve van a TvNetWork-nél Lan-Net-em. Volt mikor 700 Kbájt/s is volt a letöltés, de most alig van 60Kbájt/s felett.
És már így megy jó ideje. A qrva annyukat ennek a szemét szolgáltató szemét dolgozóinak, hogy a tvnetworkon belül 5 féle címre kell írnom hibabejelentést, mire hajlandóak majdnem 1 teljes hónap alatt válaszolni az e-mailemre.
Hogy mindennek mi lett a vége?
Az, hogy januártól Axelero-s leszek, Kábelnetre váltok, ott legalább korlátlan netem lesz 7900 Ft-ért. Az is szélessávú, mondjuk nincs több megabit/s, de viszont ha most nálam szegeden a csillag tér környékén ilyen szar a tvnetwork, hogy 60 környékén lehet letölteni, akkor már inkább Axelero 80 kB/s körül!!!
A tvnetworkről ennyit!!!! Részemről vége! Szar, ügyfelekkel nem törödő szolgáltató!!!! Vagy 5ször küldtem el nekik mailben a hibabejelentésemet, mire válaszoltak!!!!! Majdnem 1 hónap után!!! Úgyhogy kapják be!!!!! Levegőnek nézik az ügyfeleket!
Úgyhogy az Axelero olcsóbb, törődik az ügyfelekkel , és ezáltal jobb is számomra, mivel korlátlan 7900-ért.
Mindenki mondhat nekem bármit, én így érzem, és bocsi ha esetleg durván fogalmaztam!
BUÉK!
[Szerkesztve]
(#183) Freddy TNT válasza Freddy TNT (#180) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)
Írok is egy-két embrt, akiről szakíthattok ilyen sebességgel:
Matrix HUB:
[HVIP] köteles (700)
[HUN]Szosz (600)
[HUN]Norcsy (800)
[HVIP]Broome (1Mbit) Csak visszaesik
(gondolom nem bírja a modemem)
A többi Hubot inkább nem sorolom fel

Freddy TNT
(senior tag)
Ja Tvnetwork. Kábelnet.

Overmind
(fanatikus tag)
Szia! Nem tudod véletlenül, hogy új szerződésnél is így van-e? Mert 384-el letöltési korlát nélkül 4500Ft/hó-ért nagyon korrekt lenne.

tusi74
(őstag)
Én pontosan emiatt nem vállaltam a 384-et. Mert ennél a csomagnál a feltöltés 64k. Ilyet szól az ügyfélszolgálaton az egyik srác, hogy nem is fogom észrevenni a különbséget a 384 és az 1024 között. Mondom neki, hogy az 512 és 64 között az uploadot igen. Erre nem tudott mit válaszolni.
"Hogy mit kell tenni, azt sokan tudják. Hogy hogyan kell tenni, az kevés embert érdekel. S még ennél is kevesebb az, aki meg is meri tenni." Sri Chinmoy
Új szerződésnél is így van.És tök nyugodtan kérheted, ha más csomagban vagy, ezt a csomagot.Ja es az a 4500 az meg áfa nélkül van, szal 5500 bruttóbana 384es.

Lortech
(PH! addikt)
Na most tesztelem a dc++ nevezetű chatprogrammal, és maradt a 36-45Kbájt feltöltésem, egyelőre...
Te milyen csomagra is álltál át?384re?
Kiváncsi vagyoka változásokra....

Overmind
(fanatikus tag)
Emelték az árakat is? 
Csak mert én ezt találtam a honlapjukon: VARIO BÁZIS nettó: 3.600 Ft/hó, bruttó: 4.500 Ft/hó, Havi 1 GB forgalom korlát
Más: van valakinek Debrecenből tapasztalata a szolgáltatóval? Azt olvastam, hogy 10-ről 34Mbs-re emelték nálunk, de azóta biztos nőtt az előfizetők száma is. A sebesség mondjuk ha 384-es lesz nekem, akkor valszeg nem számít, de mojduk olyan infók, hogy megbízható-e nálunk is, stb?
[Szerkesztve]

Lortech
(PH! addikt)

tusi74
(őstag)
Az nagyon jó.
Nekem átlagban 60k-val megy fel régen ez is inkább 90 körül mozgott.
Én mondjuk nem túlzottan örülök a változásoknak, de hát ez van, ezt kell szeretni.

Overmind
(fanatikus tag)
Közben megtaláltam beillesztett a leveled.
Szóval 1 éves hűséggel 4400+fa. hmm
Na várjál nem úgy van az.
Tök más ár van ha kábelnetes vagy ha lannetes vagy.
És ugye mi itt vagyunk páran pr-telecomosak is, ugyanis az ipnk alapján tvnetworkosnek látszunk, ennek ellenére pr-telecom a szolgáltató(Van közük egymáshoz...)
A pr-telecomos árak mndig is ennyik voltak.
Szerintem te nem számoltad kábeles esetben a modem és a kábelhasználat visszirány díjjat.
Szal a legkisebb csomag 5500 Ft.
[Szerkesztve]

Overmind
(fanatikus tag)
Közben erre is rájöttem. 
Ráadásul Debrecenben szerintem nincs PR telecom, de most már megpróbálom kinyitni a szemem.
Bővebben: link
Tényleg nincs.

Overmind
(fanatikus tag)
Tudom. 
Írtam egy levelet, hogy itt mi várható, remélem hétfőn válaszolnak.

Ck.
(senior tag)
Nekem több, mint 3 éve van a TvNetWork-nél Lan-Net-em. Volt mikor 700 Kbájt/s is volt a letöltés, de most alig van 60Kbájt/s felett.
És már így megy jó ideje. A qrva annyukat ennek a szemét szolgáltató szemét dolgozóinak, hogy a tvnetworkon belül 5 féle címre kell írnom hibabejelentést, mire hajlandóak majdnem 1 teljes hónap alatt válaszolni az e-mailemre.
Hogy mindennek mi lett a vége?
Az, hogy januártól Axelero-s leszek, Kábelnetre váltok, ott legalább korlátlan netem lesz 7900 Ft-ért. Az is szélessávú, mondjuk nincs több megabit/s, de viszont ha most nálam szegeden a csillag tér környékén ilyen szar a tvnetwork, hogy 60 környékén lehet letölteni, akkor már inkább Axelero 80 kB/s körül!!!
A tvnetworkről ennyit!!!! Részemről vége! Szar, ügyfelekkel nem törödő szolgáltató!!!! Vagy 5ször küldtem el nekik mailben a hibabejelentésemet, mire válaszoltak!!!!! Majdnem 1 hónap után!!! Úgyhogy kapják be!!!!! Levegőnek nézik az ügyfeleket!
Úgyhogy az Axelero olcsóbb, törődik az ügyfelekkel , és ezáltal jobb is számomra, mivel korlátlan 7900-ért.
Mindenki mondhat nekem bármit, én így érzem, és bocsi ha esetleg durván fogalmaztam!
Kicsi ck!
Felétek a telefonos ügyfélszolgálat nem létezik?
Azt a kutya fáját már

Ck.
(senior tag)
Miután a telefont nem szívesen akarják felvenni, illetve már olyanis volt, hogy mondtam mi van, de aszondták hogy jóvan majd megnézik, meg kijönnek, azt semmit nem csináltak! Volt hogy 4x is telefonálni kellett, mire kijöttek a szemetek!!!!
Le a TvNetWork-kel! Csak az az érdeke, hogy minnél több ügyfele legyen, de miutén megvannak az ügyfelek már szarnak az egészre!
Bezzeg amikor Szegeden még cirka 4 éve beindult úgy igazán a Lan-Net-jük, (kb. akkor lett nekem is tvnetwork előfizetésem) akkor még mindenkinek nyaliztak így meg úgy, de most már szarnak az ügyfél fejére!!!
Jah és a másik! Ugye a minimális garantátl sávszélesség 64kbit/s.
Mivel mondtam hogy már hónapok óta nem akar 60 kB/s felé menni a letöltés, és hogy csináljanak vmit, erre a kis pofátlanok csak annyit tudnak mondani, hogy nyílván terhelt a hálózat, és hogy folyamatosan fejlesztik, de semmi jogom pofázni, mert a 64 kbit/s garantált sávszélesség megvan! Ha talán ennyire terhelődik a sok új ügyfél végett, akkor talán bővíteni kéne a hálózatot, és csak utána engedni, hogy új ügyfelek jöjjenek!!! És akkor nem volna ez a csigázás!!!! Ezt már egy jó pár szolgáltató megtette!
Nah és akkor mivan ha megvan a garantált? Attól hogy megvan, még nem vagyok hónapokon át köteles elviselni ennyi pénzért ezt a minőséget!!! És ezt a hozzáállást!!!
Úgyhogy kicsi Tildy, ne oktass!!!

[Szerkesztve]
[Szerkesztve]