Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Tuning, kezdőknek, szájbarágósan (kiemelt téma)

(#8001) Furkoo

Furkoo
(őstag)

moo! :( senki nem tuningol 5600X2-t?? ;)

[link]

Csak az időnek nincs vége. http://hs4rc.deviantart.com/

(#8002) gabipaci válasza nbl2 (#8000) üzenetére

gabipaci
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem nekem ez segített:
tRRD...........................................4
tWTR..........................................4
tWR............................................8
tRFC...........................................54
tRTP...........................................4
Command Rate (CMD) ..............2

Static tRead Value.........................:11

Ámbár, lehet hogy tévedek :B

Multi-Gaming.Hu - Logitech Season 12 hónapon át tartó nyereményjáték Battlefield3-ban.

(#8003) Gerisz válasza Furkoo (#8001) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A 10% tuningot elérheted úgy, hogy semmi mást nem állítasz csak a CPU Frequency-t!
Ezt tudod hogy kell?
(próbáld ki a 214-et mondjuk kezdésnek 3100Mhz)

(#8004) Furkoo válasza Gerisz (#8003) üzenetére

Furkoo
(őstag)

Meglesem. Köszi
Persze a kezdőpostot elolvastam

[ Szerkesztve ]

Csak az időnek nincs vége. http://hs4rc.deviantart.com/

(#8005) lipi67 válasza ádikácska (#7989) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Bocsi,elkalandoztam.MI is volt a kérdés? :B Visz-e 3,4GHz-et?4Reméljük.Alapfeszen-e?-Mi az az alapfesz?(konkrétabban fogalmazz)Ha Bios/VID,a válasz nem hiszem.Ha Bios/VID +Vdrop,akkor talán..

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#8006) lipi67 válasza gabipaci (#7999) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

:DD :DD :DD
Eszméletlen egy figura vagy!!!! :C :C :C
Látom,hogy érdekel :R ,s még segítőkész is vagy.1-2 hét,s mindent tudsz majd(ha akarod).Egy kis segítség:[link]
Nézegetsd. :K
-sok sikert!-

[ Szerkesztve ]

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#8007) ádikácska válasza lipi67 (#8005) üzenetére

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Alapfesz 1.3 V körül :) :B

"Én egy időben kézilabdáztam és mellette órákat CoD-oztam, ezek szerint én Dobókocka voltam?" by szab0729 // "És milyen egy ilyen PH!-találkozó? Valaki bemond egy konfigot, a többiek meg AAAHH, UUHHH?''- by unknown

(#8008) Balage21 válasza ádikácska (#7993) üzenetére

Balage21
(tag)

Kijön a füst a procidból. :))

PÜ-t írj, mert az e-mail címemet ritkán nézem!

(#8009) ádikácska válasza Balage21 (#8008) üzenetére

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem fog az kijönni... remélem :DDD
Majd az Freezer 7pro lehűti ha kicsit forrófejű lesz :B :K :C

"Én egy időben kézilabdáztam és mellette órákat CoD-oztam, ezek szerint én Dobókocka voltam?" by szab0729 // "És milyen egy ilyen PH!-találkozó? Valaki bemond egy konfigot, a többiek meg AAAHH, UUHHH?''- by unknown

(#8010) lipi67 válasza ádikácska (#8007) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Mekkora a VID?
Balage21: Be is b@szna!Nem jön az ki 1,6v-se!
24/7-ben lazán terhelt 1,4v(Bios 1,475-körül)

[ Szerkesztve ]

(#8011) ádikácska válasza lipi67 (#8010) üzenetére

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

VID-et hol tom megnézni? :DDD OEM a proci :B :R

(#8012) lipi67 válasza ádikácska (#8011) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

[pl itt]Core temp is jelzi,everest is (magfeszültség alatt)-már amelyik..jól..

(#8013) ádikácska válasza lipi67 (#8012) üzenetére

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ír olyat, hogy min VID meg Max VID a Min az 1.1875 a Max meg 1.3500
Ez az? :F

(#8014) lipi67 válasza ádikácska (#8013) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Igen!A max a VID-ed!A min. a takarékos módhoz tartozik.
Akkor:Állítsd biosban 1,35-re majd terheld s nézd,h ogy mit mutat a cpuZ Prime alatt.A különbségre figyelj,(pl.1,31-akkor 0,04)Ezt a különbséget add a VID-edhez,s ezt állítsd be a biosba fesznek.Igy..terhelés alatt a procid pont a VID-jét kapja majd,s "alapfeszen"lesz.
Ezen nézd meg, mit megy.(Nálad kb 1,41v/Bios lesz )

(#8015) ádikácska válasza lipi67 (#8014) üzenetére

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ok köszi. :R És akkor mi a legmagasabb fesz, amit adhatok a procinak?

(#8016) sosperecek18 válasza ádikácska (#8015) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

Tartósan max 1,45...ha vized lenne akkor 1,5v :U

Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86

(#8017) ádikácska válasza sosperecek18 (#8016) üzenetére

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

oks köszi :R :R

(#8018) ádikácska

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

és akkor az én procimnak 1.35 V az alapfesze? ;] :U :C :F :Y

(#8019) lipi67 válasza ádikácska (#8018) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!Szívatsz!
Aalpfesz-szleng,de igen.Annak a procinak annyi.Mivel a bios-ban beállított értéket nem kapja meg a procid a feszesés (Vdrop)miatt ezért ha ezt hozzászámolod akkor lesz alapfeszes tuningod.Adj neki ehez 1,4v-ot.
Tartósan meghet ezeknek a procikanak akár 1,5v-is,ha jó a hűtésed.ha nem annyira,akkor bios 1,45 és ok.Kben valós 1,5v -on is szokás nézni,h mit tud egy 65-ös...

(#8020) ádikácska válasza lipi67 (#8019) üzenetére

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

okok köszönöm szépen :R

(#8021) ádikácska

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

cpu-z 1.296 V-t ír

[ Szerkesztve ]

(#8022) ádikácska

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

de még minden fesz alapon van a BIOS-ban, csak a RAM-oknak adtam +0.2 V-t ;]

(#8023) lipi67 válasza ádikácska (#8022) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

alapon--- :O
Tuti,h eldöntötted h sírba teszel :DDD
Akkor 0,054 a feszesés terhelés alatt.Ehhez hozzáadod a VID-ed,és akkor kicsi kezeddel biosban megkeresed az 1,404-hez legközelebb eső feszt,s azt adod a procidnak.

:K

[ Szerkesztve ]

(#8024) Lord Vader válasza lipi67 (#8023) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jól bírod a gyűrődést! :DDD :DDD

Gigabyte 880GM-D2H, AMD PH II 955 BE, VTX3D HD6850 PCS+, 2x4 giga Kingmax Nano Gaming 1600 CL9, Samsung F3 500giga, Samsung F1 500giga, Raidmax O2, Hipro 480, FuSi L22W

(#8025) gabipaci válasza lipi67 (#8006) üzenetére

gabipaci
(őstag)
LOGOUT blog

Kösz :)
Amit linkeltél, már láttam a legelején, de akkor olyan összevissza és bonyolult volt, hagy át se néztem.
Pedig jó lett volna, sok kérdést nem tettem volna fel az elején.
Na mindegy, a lényeg hogy megvagyok.
Csak egy kérdés maradt:
Az elején kivettem 2x2GB ramot, gondoltam, minek legyen benne, mert nem használtam, egy hardver driver hibája miatt.
Most megvan az új driver, kezelné a 8GB-ot.
Ha visszateszem, kell álítanom valamit?
Plusz fesz, vagy bármi?
Vagy egyszerűen tegyem a helyére?
THX

Multi-Gaming.Hu - Logitech Season 12 hónapon át tartó nyereményjáték Battlefield3-ban.

(#8026) ádikácska válasza lipi67 (#8023) üzenetére

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszi, hogy kínlódsz velem, csak nehogy az egészségedre menjen... :DDD :R

(#8027) ádikácska

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

és akkor az 1.404hez legközelebb eső fesszel nézzem meg mi a vége?

(#8028) Lord Vader válasza gabipaci (#8025) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A ramok kezeléséhez mi köze van bármilyen drivernek? Gondolom 64 bites vistát használsz? (vagy 64-es win7)
Ha sok a memória és tuningolsz, max az északi hídnak kell még adni egy kis + feszt.

Gigabyte 880GM-D2H, AMD PH II 955 BE, VTX3D HD6850 PCS+, 2x4 giga Kingmax Nano Gaming 1600 CL9, Samsung F3 500giga, Samsung F1 500giga, Raidmax O2, Hipro 480, FuSi L22W

(#8029) gabipaci válasza Lord Vader (#8028) üzenetére

gabipaci
(őstag)
LOGOUT blog

Itt le van írva a gondom, de az új driverrel megoldódott.
Vista 64 van fet.

(#8030) lipi67 válasza Lord Vader (#8024) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Igyekszik az ember:)

(#8031) lipi67 válasza gabipaci (#8025) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Még jó,h nem kérdeztél a műholdas kütyüdről:)-bár 1xü lett volna a válaszom: Nemtom :)
Elvileg igen nb-nek,esetleg mch-nak plusz fesz.gyakorlatilag: Na itt jön ki az UD3R ereje..Nálam 2-4-8 giga között nem kellet(természetesen felfelé mentem)plusz fesz.
Ha nem megy mégsem,akkor a hidaknak adj picit ahogy mondták.

ádikácska: Semmi baj,kezdelek megszokni.Most is már majdnem meglepődtem,h nincs valami ,Erre:jön a mostani2.hsz:)
Igen ezen a feszen nézd meg légyszi,h mit megy a procid!ha elég akkor a világba kiabálhatod a szót amibe szaerelmes vagy:Alapfeszen megy a procim!!-ez egy tipikus alapfeszes tuning.ha netán nem lenne elég,akkor emeld meg nyugodtan.

Ja!Fel nem tett kérdésedre a válasz(majd feltetted volna):
Bios 1,5v NÁLAD simán mehet 24/7-ben,hisz az alig 1,45v valós,s mivela VID-ed magas,ez csak plusz 0,1v és a magas VID-es procik nem annyira melegedősek.
-sztem 1,45v(bios-on)is eléred a célodat-bár nemtom h mi az..

-köszönöm,jól vok,csak a kis libám(lányom )beteg. ;)

[ Szerkesztve ]

(#8032) romero28

romero28
(senior tag)

üdv . egy e8400-as procim van e0-ás , asus arctic square hűtővel . valaki legyen kedves szájbarágósan :D leírni , hogy mit mennyire állítsak (szorzó , fsb , feszültség ) , hogy az még stabil legyen .

PiHi van xD

(#8033) gabipaci válasza lipi67 (#8031) üzenetére

gabipaci
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a műholdas kártya olyan embereket is megizzasztott, akiknek ez a foglalkozásuk, és végül én találtam meg a megoldást egy angol fórumon.
Azóta az ügyfélszolgálat elküldte az új driver linkjét, és minden ok.

Épp ezért, vissza is tettem a memóriákat, és egyenlőre úgy néz ki, hogy mennek rendesen.
Mielőtt lelépek, indítok egy tesztet, meglátjuk.
Köszi

(#8034) tekerede válasza romero28 (#8032) üzenetére

tekerede
(lelkes újonc)

Szerintem csak olvass bele a az "Intel Core 2 Duo E8000..." fórumtémába ott az utolsó 50 beírásban rálelsz a válaszra. Én pont tegnap olvastam bele és gyümölcsöző volt. Most tartok 3840Mhz, 480FSB-nél, és játszadozom tovább. :C

20V Turbo

(#8035) ádikácska válasza romero28 (#8032) üzenetére

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Először a fesszel ne csinálj semmit nézd meg mit megy simán. Tesztelj Orthossal, ha hibázik, akkor az a vége alapon, utána adhatsz neki egy kis plusz feszt. Hűtőd ok, sztem melegedéssel nem nagyon lesz problem. :) .

[ Szerkesztve ]

(#8036) ádikácska válasza lipi67 (#8031) üzenetére

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Akkor viszont rájöttem, hogy alulfeszelve van 3.1 GHz-n... :DDD :DDD :DDD

(#8037) lipi67 válasza ádikácska (#8036) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Az jó.Na!Nem csak szorgalmad,még humorod is vagyon!Miért 6550?Mikor vetted nem zavart a kis szorzó?(ha cserélsz majd,ne 9300-as legyen!)

(#8038) lipi67 válasza romero28 (#8032) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Mennyit akarsz kihozni belőle?feszemelés nélkül 3,6-4GHz között megy stabilan,ez tuti.
VID?
Csak FSB-t emelj.Esetleg a hidaknak adj picit,nemtom milyen a deszkád ramkezelése..
Fesz mehet neki,ha anélkül kevés Neked az amit tud,24/7-ben 1,375v a legérzékenyebb procinak is belefér..

[ Szerkesztve ]

(#8039) ádikácska válasza lipi67 (#8037) üzenetére

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Akkor még azt sem tudtam mi az a szorzó meg FSB... :DDD Úgyhogy azt kell mondjam, hogy nem igazán. :DDD

(#8040) lipi67 válasza ádikácska (#8039) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Félre ne értsd!Nem a proci gyenge,s nem azt mondom,h belenyúltál.Azt,hogy ha belekóstolsz a tuningba,megfog,érdekel..akkor nem ez az a proci,ami Neked kell!A legunalmasabb talán(nekem 6750-em volt,s kb 1 óra után tudtam mindnt róla-úgy értem,ami érdekelt..)Szerintem cseréld le ha módodban áll!Nem kell feltétlenül nagyobbra,tökéletes lenne egy 5200-as is.Mire kiismernéd..sok,nagyon sok tapasztalatot szereznél.

(#8041) ádikácska válasza lipi67 (#8040) üzenetére

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

figyu, felpöcköltem 3.2 ghz-re először nem adtam neki + feszt de aztán boot után egyből rebootolt utána beállítottam biosba 1.4 V-t és most úgy tűnik jó
és közben rájöttem h a ramjaim nem 800 mhzesek hanem 1066-osak úgyhogy ugyhogy hogy 1066on menjenek csak 6 o szorzót állítottam viszont 533-as fsb-t szted igy most jó lesz, stabil lesz? :R

(#8042) ádikácska válasza lipi67 (#8040) üzenetére

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

dupla :( sry

[ Szerkesztve ]

(#8043) ádikácska

ádikácska
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nemjóóóó :Y :(
3.2-n és 1.4 V-n és 1066-os ramokkal már hibázott az orthos rögtön miután elindítottam...lehet ez is egy fsb wallos példány :((( :O :(

[ Szerkesztve ]

(#8044) Geza60

Geza60
(tag)

Sziasztok!
Annyit szeretnék kérdezni, hogy a 45nm-es Quadoknál meddig lehet elmenni a fesszel? Nem kell, hogy Orthos, vagy Prime stabil legyen, csak a 3DMark lefusson rajta. Egy Q9300-asom van és most 474-es FSB-nél(3555MHz) tartok 1.352V-tal.
Mi az a hőmérséklet amit még elviselnek?

Geza60

(#8045) romero28 válasza lipi67 (#8038) üzenetére

romero28
(senior tag)

3,7-en megy fesz emelés nélkül , kb 4,2-re szeretném felhúzni .
nagyon nem értek hozzá egyébként :N tehát nekem az hogy hidaknak adjak picit meg VID nem sokat mond :D . soha nem tuningoltam még . 3,7-en is azért megy , mert haverom arra állította . azt tudom hol lehet állítgatni , mármint fsb-t meg szorzót . mást nemigen . :R

PiHi van xD

(#8046) romero28

romero28
(senior tag)

feszültséget emelni egyébként hol kell :F
bios-ban néztem ott ezek vannak: cpu core setting 1,3 current value 1,26
meg cpu fsb setting auto current value 1,3
a cpu core -t kell feljebb vinni :F

sorry a dupláért :R

[ Szerkesztve ]

PiHi van xD

(#8047) nednez

nednez
(kvázi-tag)

Lenne egy kérdésem. Van Intel q6600-os procim alapjáraton 2400mhz :)
A CPUZ szerint 1603Mhz :((( A szorzó a CPUZ-ba x6 , a BIOS-ba x9 ez h lehet???
DE néha a CPUZ azt írja h 9x szorzó 2400Mhz de ez csak 1 pillanatig van amikor beindítom a gépem és rögtön belápek a C.be. Ha valaki tud segíteni írjon pü-be.Köszi. ;)

[ Szerkesztve ]

Nagy tételben veszek hardvert pü-ben keress ha van valmid !!!Mielőtt hívsz írj üzit nem akarok keverést !!!

(#8048) Lord Vader válasza nednez (#8047) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Semmi gond, ennek így kell működnie. Energiatakarékosságnak hívják. Ha nincs szükség a proci full teljesítményére, visszaveszi 6-osra a szorzót.

(#8049) nguru válasza nednez (#8047) üzenetére

nguru
(fanatikus tag)

Hali!

Teljesítmény szükségtől függően képes a szorzóval variálni....

Lord Vader: Te voltál a gyorsabb!!! :DD :DD :DD

[ Szerkesztve ]

(#8050) nednez

nednez
(kvázi-tag)

Köszi a gyors választ :) :) :)

Nagy tételben veszek hardvert pü-ben keress ha van valmid !!!Mielőtt hívsz írj üzit nem akarok keverést !!!

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Tuning, kezdőknek, szájbarágósan (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.