Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Tuning, kezdőknek, szájbarágósan (kiemelt téma)

(#451) V.Stryker válasza VaniliásRönk (#450) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én sem... :B
A procinak van fix szorzója. (15x)
A ramnál van vmi sz@rság, a 4.00-a legnagyon, aztán visszafele van 3,33 , 3.00, 2,66, 2.00 stb. Szóval tényleg szorzó lesz...vazge. :R De hülye vagyok. :W

na, de ez a leírtakon nem változtat._(vgyis az osztó az szorzó) Mit tegyek?.

Riasztók, kamerák, minden ami biztonságtechnika!!! Írj privit ha kéne valami!

(#452) VaniliásRönk válasza V.Stryker (#451) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nem baj ha nem megy a legnagyobb szorzóval (nem a RAM valós órajelét adja a szorzó, hanem az effektívet, FSB200x4=DDR2-800), az FSB a szűk keresztmeteszet, talán a memóriavezérlő nem bírja a gyűrődést.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#453) V.Stryker válasza VaniliásRönk (#452) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az idegel,hogy elvileg ha jól olvastam, akkor 860-as frekin, 5-5-5-15 ön simán kéne mennie...de ez csak 4.00-ás szorzóval megy.....ilyenkor viszont nem indul....6-6-6-12-nél sem. 5-5-5-8-nál elindul,de silány az eredmény. Ezeket az időzítéseket merre kéne mozgatni???( ehhez még nem értek,láma vagyok...hiába... az 533-as Samsungommal nem tudtam gyakorolni. :DDD )

(#454) V.Stryker válasza V.Stryker (#453) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

valami olyasmit olvastam,hogy ha növelem a ram szorzóját, akkor az időzítést, a CLK-t, kisebbre kell venni... :U :F Ha leveszem a szorzót, akkor az időzítést nagyobbra kell venni.
Akkor most mi kéne legyen az időzítés? 3-4-3-8? :Y

[ Szerkesztve ]

(#455) VaniliásRönk válasza V.Stryker (#454) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

800MHz-hez durva a 3-4-3-8, állítsd 4-4-4-12-2T-re, feszt meg adj neki 2.05-2.1V-ot, de mondom nem érdemes gyilkoni a RAM-ot, az FSB-nek úgyis marha kevés a sávszélessége.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#456) V.Stryker válasza VaniliásRönk (#455) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csináltam pár képet.

Így megy.

Így viszont nem hajlandó elindulni.

(#457) VaniliásRönk válasza V.Stryker (#456) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Kevés a fesz, adj neki min. +0.2V-ot, de inkább +0.25-0.3-at. Többet nem érdemes, ha használ akkor is túlságosan melegednének a modulok.

Szerk.: Nagy a RAM késleltetése, CL5 sok, AMD-nél legalábbis, nem tudom az Inteleknek mennyire számít, de gondolom azért a CL4-et azok is meghálálják. Ha nem tud századokat állítani, akkor +0.2V, ha annyi sem elég mondom +0.3V-ot még adhatsz a RAM-nak.

[ Szerkesztve ]

(#458) V.Stryker válasza VaniliásRönk (#457) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sajna csa k0,1-esével lehet adni. Mindegy. Ezek szerint az a beállítás, ahol megy (lásd,linken a képet), az jó? (azt a beállítást már egy jópár napja teszteltem orthossal egy órán keresztűl és stabil maradt, a sebesség egész jó)

(#459) qw78er89

qw78er89
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Légyszi segítsetek!
Két kérdésem lenne!
1.Ha megemelem az fsb-t, az alaplapon ki kell kapcsolni az EIST és a C1E funkcót?
2.Mennyinek kell lennie a magok hőmérsékletének terhelten? (nálam CoreTemp és Everest szerint is 52 és 48 folyamatos videókódolás közben.)
KösssssssZZZ!
konfig: P35-DS3 + E2160

(#460) Thrawn válasza qw78er89 (#459) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1. nem fontos, de ki lehet
2. a hőfokok jók

Different songs for different moods.

(#461) qw78er89 válasza Thrawn (#460) üzenetére

qw78er89
(fanatikus tag)

THX

(#462) dave93

dave93
(őstag)

Hi all!
Gigabyte GA-P35-DS3 és egy E2140es procim lesz ha minden igaz, gyári hűtővel! A kérdés hogy 3ghzre hogyan tudom húzni(abszolút nem értek a tuninghoz) és hogy mennyire veszélyes ez a lap+cpu élettartamának! Ha van rá esély hogy elfüstöl el se kezdem :F Köszi :R

(#463) meander

meander
(kvázi-tag)

Van egy kis problémám, remélem tudtok segíteni.

c2d E4300 as procit húztam 2,70Ghz ig az alábbi módon:
FSB 300 - 9* szorzóval
a memória 2,5-ös szorzóval 750Mhz en van (gyárilag KingmosDDR2 800Mhz 2*1Gb)
memória időzítések 5-5-5-15
VGA - 100Mhz
DDR kapott +0,2 feszt
cpu - 1,337V (2 lépcsőt emeltem)

lefuttattam 13 óra orthost (100%) meg 5 óra mem tesztet, mindkettő tökéletesen ment.
Ma reggel bekapcsolom a gépet és az egér lassan mozog windows alatt. - CPU-Z szerint 200-as FSB vel üzemel a gép.

Megnéztem BIOS-t, ahol a beállításokat megjegyezte a lap de lényegében mindent AUTO-ra állított. Visszaállítottam most mindent, fut is rendesen de valahogy van egy olyan nyugtalanító érzésem, hogy mintha nem lenne minden 100% rendben.
Elég sokat renderelgetek a géppel, szóval a stabilitás nagyon fontos (na meg az erő is).
Segítsetek, legyetek olyan jók.
Köszi

(#464) NanoKutya

NanoKutya
(újonc)

hali!

a kérdésem csupán annyi: egy e6550 procit kb meddig lehet húzni, megfelelő hűtéssel (artic c f 7 pro) :)

':..:'-m'

(#465) Gyuri27 válasza NanoKutya (#464) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Nem biztos, hogy a pro a megfelelő. Addig húzd amig a gyári érték fölé érsz kb. 10%-l. Ha kevés a teljesitmény jobb hűtő kell.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#466) NanoKutya válasza Gyuri27 (#465) üzenetére

NanoKutya
(újonc)

aham!:) és milyen hűtőt tartanál megfelelőnek, mert még nem vettem meg a gépet?

':..:'-m'

(#467) qw78er89

qw78er89
(fanatikus tag)

Üdv!
Egy E2160-at próbálok húzni alapfeszen. 9 X 333-on az alaplap engedi elindulni, de az XP nem töltődik be! Mivel nem vagyok nagy tuningmester, inkább kérdezek mielőtt hülyeséget csinálnék! Jelenleg 9 x 300-on megy stabilan.
A RAM okozhatja ezt? Amikor átállítottam az fsb-t a RAM-ot vissszaosztottam 3.2 x 333-ra. Ezt elvileg bírnia kéne mert Kingmax 1066-os. Meg előtte is 1066-on ment +0.2V-al. Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3.
Van valakinek ötlete?
KössssssssssssssZZZ!!!

(#468) AtHoS válasza qw78er89 (#467) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Az ilyen esetekben nagyon egyszerűen meg lehet találni mi a bűnös, de sajnos mindig ott lebeg az ember szeme előtt, hogy:

Ezt még bírnia kell !

Ha ezt a dolgot kiküszöbölöd, akkor magad is megtalálod a választ és nem kell vakargatni a fejed, hogy mi is lehet a gond.

Remélem segítettem ;)

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#469) qw78er89 válasza AtHoS (#468) üzenetére

qw78er89
(fanatikus tag)

Próbálom megérteni! Végül is remek kódfejtő vagyok :))
Na de komolyan: ezek szerint alapfeszen ezt már nem bírja a proci! Abban igazad van, hogy mivel mindenhol ezt olvasom meg hallom és is afelé mentem, hogy még bírnia kell a 3ghz-t. Mivel én nem akarom a feszt is növelni, így marad.
Kérlek javíts ki, ha nem sikerült megértenem!
KösssssssZZZ!!!

(#470) AtHoS válasza qw78er89 (#469) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Erre reagáltam volna:

"A RAM okozhatja ezt? Amikor átállítottam az fsb-t a RAM-ot vissszaosztottam 3.2 x 333-ra. Ezt elvileg bírnia kéne mert Kingmax 1066-os."

A megoldás pedig az, hogy mégjobban visszaosztod a memót. Ha úgy megy, akkor memó a ludas. Ha úgy sem megy, akkor nem a memó.

A proci végét a lehető legjobban visszaosztott memó mellett kell megkeresni.
Pontosabban: minden olyan befolyásoló tényezőt ki kell iktatni, ami korlátozó hatású lehet

A memónál szintúgy, csak pepitában. Intel platformban nem vagyok jártas, de amit az előbb leírtam az általános érvényű, max. az adott konfigban mások a korlátozó tényezők.

Szóval, ha az előbb leírt módon kihagyjuk az "Ezt még bírnia kell !" tényezőket, akkor sikerül csak az éppen tesztelni kívánt "dolog" határát megtalálni.

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#471) Skynet258 válasza AtHoS (#470) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

A proci végét a lehető legjobban visszaosztott memó mellett kell megkeresni.

Ezt nem visszaosztásnak hívjuk, hanem felszorzásnak FSB*valamennyi=a memó órajele :)

Andro-ID BLOG: http://andro-id.info ** Powered by Samsung Galaxy SII **

(#472) syn7h37ic válasza Skynet258 (#471) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pedig de. A CPU:MEM arány HÁNYADOSA határozza meg, hogy mekkora frekin megy a RAM ;) Ezt a hányadost szorzod az FSB értékével, és kapod a mem frekijét.
A lényeg ugyanaz :P

[ Szerkesztve ]

(#473) Skynet258 válasza syn7h37ic (#472) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Nekem meg mindíg azt mondták, hogy ez felszorzás, ami igaz is, mert ha az FSB 200Mhz, a szorzó 4, akkor ebből lesz a 800Mhz-es memória sebesség. De azért elfogadom a te számításodat is, csak az enyémet egyszerűbb rögzíteni :D

(#474) syn7h37ic válasza Skynet258 (#473) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mindegy. az eredmény ugyanaz :)

(#475) qw78er89 válasza AtHoS (#470) üzenetére

qw78er89
(fanatikus tag)

Látod mégsem értettem meg :B
Na mindegy mostmár legalább újra tanultam valamit. Hiába no nem véletlen, hogy csak ebben a topikban mertem leírni a dolgot! ;)

Sőt a RAM visszaosztását és felszorzását is megértettem!!!

Köszönet Mindenkinek! :R

Ha megint elbénázom újra jövök!

(#476) Skynet258 válasza qw78er89 (#475) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Hallod syn7h37ic, hasznosak voltunk! :DDD

(#477) syn7h37ic válasza Skynet258 (#476) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az jó :)

(#478) skylaner

skylaner
(fanatikus tag)

Olyan problémám lenne h a jó kis öreg procimat szeretném egy kicsit tuningolni, de bármivel is probálkozok miután elmenti a Bios a beállításokat és ujraindul a gép a monitor nem kapcsol be. Ilyenkor csak a CMOS törlése segít.

Gép:
AMD 2600XP Barton, ABIT NF-7, Kingmax DDR400 CL2.5

Alapjáraton:
CPU FSB 167MHz
11,5x
Ram 333MHz
Vcore 1,65 V
VDIMM 2,64 V

Elsőképp nem is akartam az órajelet emelni:
CPU FSB 200MHz
10x
Ram 400MHz
Vcore 1,65 V
VDIMM 2,64 V

Ha hagytam a feszültésget alapon, ha emeltem a Vcore-t 1,675 V -re akkor sincs se kép se hang.

Gigabyte P35-DS3_2.1, E8200, 4*1GB Kingmax 1066MHz ,Gigabyte 9800GTX 512MB, Samsung 500GB SATAII,Corsair VX450, Samsung T220

(#479) VaniliásRönk válasza skylaner (#478) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A CPU valószínűleg lockos, nem számít neki hogy állítod a szorzót, 11.5-szeresen megy, a 2300-hoz meg ha megy is annyin, min. 1.7V kell neki, de csak szép lassan emeld az FSB-t, 2-3MHz-enként 166-ról indulva, a RAM-ot állítsd vele szinkronba, felesleges nyúzni.

Szerk.: 1.75V fölé akkor se menj ha van egy jó hűtőd, nem nyersz vele annyit hogy érdemes legyen gyötörni a CPU-t.

[ Szerkesztve ]

(#480) skylaner válasza VaniliásRönk (#479) üzenetére

skylaner
(fanatikus tag)

Köszi a gyors választ.
Azt nem hittem volna h nem engedi lefele állítani a szorzót.
Az órajelet nem akartam emelni , a mostani VGA-mal úgyis csak netezni tudok :)
Csak a memót akartam 100% kihasználni 1:1 osztásban.

Gigabyte P35-DS3_2.1, E8200, 4*1GB Kingmax 1066MHz ,Gigabyte 9800GTX 512MB, Samsung 500GB SATAII,Corsair VX450, Samsung T220

(#481) dannyl

dannyl
(fanatikus tag)

Üdv! kérdésem lenne. AMD 3800+ X2 tuningnál a Hyper Transport szorzóját mennyire érdemes lecsökkenteni amikor már nem akar indulni a masina? Tulajdonképpen mennyit lassul tőle a gép? Esetleg bővebb leírás is érdekelne a HT-ról... köszönöm!

(#482) qw78er89

qw78er89
(fanatikus tag)

Üdv Mesterek!
A tapasztalatok szerint miből profitálok többet?
1. Proci 9 x 300 + Ram 3.33 x 300
2. Proci 9 x 266 + Ram 4 X 266

Ugyanis a pproci alapfeszen csak nem akarja a 333-as fsb-t. Feszt pedig nem szeretnék emelni! (a héten +1 GB lesz hozzá, így már dual-ban mehetnek, légyszi ezt is vegyétek figyelembe, ha érdemes)

Eddig mindíg segítettetek (gondolom jókat vigyorogtok rajtam :) , de sebaj), úgyhogy légyszi most is....
Konfig: aláírásban
KössssssssssssssssssssZZZ!

(#483) Skynet258 válasza qw78er89 (#482) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

1. Proci 9 x 300 (2700Mhz) + Ram 3.33 x 300 (999Mhz)
2. Proci 9 x 266 (2394Mhz) + Ram 4 X 266 (1064Mhz)

Szerintem az első a jobb, mivel itt csak 65Mhz-el kevesebb a memó, viszont a másikhoz képest 306Mhz-el több a proci... Persze nem szabad mindíg általánosítani, hogy ha valaminél több a Mhz akkor az mindíg jobb... De ebben az esetben jobbnak tűnik.

Esetleg lehetnek még olyan szempontok, hogy a kisebb proci órajelet bírhatja kevesebb fesszel (nem melegszik annyira), és akkor az a jobb.

De ha végképp meg akarsz zavarodni, akkor javaslom, hogy ne szinkronba hajtsd a cuccot, hanem mondjuk így:

Proci 9*300 / Ram 3.5*300 (asszem legalábbis van 3.5-ös szorzó is... :F )

Ez így mindenképpen jobb sztem. :)

(#484) Skynet258 válasza Skynet258 (#483) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Az előző végét felejtsd el, mert baromságot mondam, nincs 3.5-ös szorzó, csak 3.33, aztán 4.
Nem tudom miért hittem hogy van :DDD Szóval akkor maradjon az első változat :)

[ Szerkesztve ]

(#485) qw78er89 válasza Skynet258 (#484) üzenetére

qw78er89
(fanatikus tag)

Köszi

Pedig már kezdtem megörülni, csak nem találtam a 3.5-es szorzót.....
Ok, akkor marad így. :R

(#486) VaniliásRönk válasza dannyl (#481) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

6-700MHz-ig úgy tudom nem lassul a rendszer, de annyira úgysem kell levenni, 1000-1100 környékén mennie kell. De ha visszább veszed és stabil lesz a rendszer azonnal kiderül ha mégsem bírja.
Egyéb infókért csekkold a topik első hsz-ét.

(#487) deMarco

deMarco
(kvázi-tag)

Kérdés olyanokhoz, akik x2 brisbane 4000+ (2100) húztak, mennyi volt a max, amit kisajtoltak belőle, és milyen feszen. (Én most 270x10,5-nél járok, de még szórakozni fogok a szorzóval is, mert a lap bír sokkal többet is, a kérdés az, hogy a proci meddig bírhatja /zalman cnps8000 van rajt/).

Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!

(#488) dannyl válasza VaniliásRönk (#486) üzenetére

dannyl
(fanatikus tag)

Köszönöm!

(#489) Shrike7973

Shrike7973
(senior tag)

Sziasztok!
Konfigom:
Gigabyte S3 alaplap
Core2Duo E6320
Inno3D 8800 GT
2*1024 mb kingmax ddr 800 mhz
Asus TruePower Atlas 450 w os táp
Namost állitólag jelentős mértékű fps növekedést idézne elő ha 1890 mhz helyett 2,6 ghz en futtatnám a procimat..pl chrysisban. Vista mellett dx10 ben persze. Namost az a helyzet hogy én semmit se értek a tuningoláshoz :S. Arra kérnélek monjátok el hogy is megy ez a z egész és hogy 2,6 ghz 100%ig biztos érték e ha nem akkor olyanra szeretném hogy legyen huzva a procim amely tényleg 100% ig biztonságos mert ugye a gari repül a tuningal...
Köszi előre is!

(#490) cetnik

cetnik
(újonc)

Hello!

Letudná irni nekem valaki hogyan lehet egy amd 2600+ procit felhuzni?

(#491) Pubszon

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali.
Sztetek egy E6550-esből mennyi tuningot lehet kihozni egy ZALMAN CNPS7000B-ALCU hűtővel? Az alaplap egy Gigabyte P54 DS3.

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#492) VaniliásRönk válasza cetnik (#490) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

2600+ mi? 462-es Athlon XP/Sempron, 754-es Sempron?

Pubszon: Ha mond valaki egy számot elindítod annyin a rendszert? :U A tuning nem erről szól.

(#493) cetnik válasza VaniliásRönk (#492) üzenetére

cetnik
(újonc)

AMD sempron 754 2600+ procirol van szo.

(#494) VaniliásRönk válasza cetnik (#493) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

RAM-ot oszd vissza 333-ra (166), HT maradhat 4x-esen, "FSB" 250, ennyit biztosan megy, így a RAM is marad 400-on. Azért jó volna tudni milyen alaplap, lehet hogy nem szereti a tuningot.
Ha tovább akarod húzni akkor előbb olvasd el az első hsz-t.

(#495) cetnik válasza VaniliásRönk (#494) üzenetére

cetnik
(újonc)

Az alaplapom MSI K8M800-as

(#496) cetnik

cetnik
(újonc)

Most olvastam az egyik forumon hogy a gigabite alaplapokon van egy rejtett menu a biosba ha lenyomod a ctrl+F1-et.lehetséges hogy az msi alaplapokon is van ilyesmi?

(#497) Pubszon válasza VaniliásRönk (#492) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akár mennyit mondanak nem fogom elindítani azon a rendszert, csak kiváncsi lennék hogy nagyjából mennyit is bírna a hűtő.

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#498) Pubszon

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ismételten felteszem a kérdést mert nem (arra) válaszoltak.

Szerintetek egy C2D E6550-esből mennyi tuningot lehet kihozni egy ZALMAN CNPS7000B-ALCU hűtővel? Az alaplap egy Gigabyte P35 DS3.

(#499) Skynet258 válasza Shrike7973 (#489) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Igazság szerint le tudok neked írni számokat, azt megpróbálhatod belőni. Ezek tutira biztonságosak, nem száll el semmi, de igazság szerint magadnak tudod a legjobban megnézni a cumó végét. Egy a lényeg: Amíg nem emelsz drasztikusan feszt, addig nem füstöl el semmi! A mai procik hamarabb kapcsolják le magukat, minthogy elfüstöljenek ;)
Tehát:

Procid gyári órajele 1.86 Ghz, ezt úgy éri el, hogy 266 az FSB, és a szorzó 7.
Átállítod az Fsb-t 371-re, ezáltal kijön a 2597 Mhz. Memória szorzója legyen 2, ezt biztosan viszi, hisza gyári érték alatt maradunk (371*2=742Mhz)

Lényegében ennyi... Azonban megjegyzem, hogy ez csak egy gyorstuning, te látod a legjobban majd, mit bír a rendszer! Ha van egy boot-képes beállításod, akkor még nincs vége, Orthos nevű programmal Blend tesztet futtass 9-es prioritáson, pár órán keresztül... Ha nem jelez hibát, akkor kész is vagy :D

(#500) rooland válasza Skynet258 (#499) üzenetére

rooland
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Nem tuningoltam még és kérném a segítségeteket.
Van egy X2 3800+ s939 procim 2000MHz-en. És állítólag 2800Mhz-re simán fel lehet húzni. A max szorzóm 10x lehet, szóval 10x280FSB lehet a 2800MHz.
De a memóriák (vagy nemtom mi) simán behalnak ekkor. Tudom, hogy valami osztót vagy időzítést kell állítani. De nemtom mit keressek, milyen menupont alatt álíthatom a memmók visszaosztását/időzítését. A lapom egy MSI K8N Neo4-F.

Segítsetek plz, mert 2000Mhz-en nem fogja kihajtani az X1950pro-t a CPU. :F

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Tuning, kezdőknek, szájbarágósan (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.