Üdv!
Ha procimat csak 2 magosan használom, pl ha netezni akarok, akkor kb mennyivel fogyaszthat kevesebbet alulfeszelve 1,1v-ra?
Egy 4 magosított phenom 2 b40-ről lenne szó. de szüleimnek megy majd a gép, és ők csak neteznének, szval bőven elég lenne a 2 mag is alulfeszelve.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Guri1885
(senior tag)
Alap feszen vége felé jársz, de próbáld ki.
Tegnap ment 417FSB-nél többet?
a magas orajel nem káros...csak a magas hő és fesz.
BCLK-t egyébként miért babrálod?
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...
ez jo...
fesz marad, fsb 430
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

szilrobi
(tag)
csinálom
fél ora mulva lépek...szal' lehet, hogy majd holnap folytatjuk...
de magad is be tudod fejezni.
emelsz az FSBn, aztán ha nem megy, akkor a feszen is.
és teszt.
hő pedig ne menjen 74°C fölé.

freestailo
(senior tag)
már kiokosodtam, hogy hagyni kell 100-on, hagyom is, meg tudod mondani, hogy mekkora feszt, ill mekkora hőt bírnak el ezek a procik? Ninja 3 -mal hűtök 
Időgépkészítő verseny! Határidő: TEGNAP!

szilrobi
(tag)
most nem vagyok otthon...de ha a topikjában rákérdezel, akkor megmondják neked.
fejből nem vágom.
ramokat majd utána huzzuk...

szilrobi
(tag)
Volna 10ezerért Mugen 2 hűtő, érdemes lenne megvenni erre a procira? (q9550)
sokkal jobban az sem hűti meg...

szilrobi
(tag)
Asszem végeztem a proci beállítással, 435 a max FSB, amit el tudok érni vele, ez stabil 1.3v-al, max 68 fok hőmérséklettel.
Folyt köv 
[ Szerkesztve ]
akkor fesz emelés a köv lépés.
1.325V
FSBt pedig 5ösével emelj.

szilrobi
(tag)
A következő ötös lépés a 440 FSB érték lenne, de az még 1.35v-on sem stabil, a már ismert hibával leáll az IBT.
emeld még...droppol ugy is a lap, szal' közel nem kap annyit. 

szilrobi
(tag)
Holnap este ezzel folytatom. Meddig mehet felfelé a fesz? FSB-ben mit kellene elérni?
feszt biosban 1.4V fölé egyelőre ne vidd.
hő pedig 74°C.
FSBben 450 körül lennél ~3800mhzen.

fauv
(tag)
Tiszteletem !
Azt szeretném megkérdezni, hogy az i7 9xx C0-ás procikra azt írják, hogy a vége max 3,8 GHz-en van.
Ez most konkrétan mit jelent?
A proci e fölé nem megy semmilyen körülmények között se, vagy túl nagy fesz kell neki ami miatt iszonyú melegedés jön elő vagy mi?
Nekem 940-esem van C0/C1 3,6-on megy / turbóval 3778 / és IES-t használva 35-37 fokon duruzsol a rendszer. IB tesztnél max 70 fok volt a magok hőmérséklete.
Merjem tovább húzni vagy semmi értelme ?
Ha őszintén végig gondolom mi a munkám, fogalmam sincs mit csinálok.

szilrobi
(tag)
FSB 440 már hibázik IBT második körben 1.4v-on is. 72fok a max hőmérséklet.
335-ös fsb az utolsó stabil érték 1.3v-on. Mi legyen a következő lépés?
[ Szerkesztve ]

szilrobi
(tag)
Ezek az értékek nálam is jók lennének?
Ezek alapján emeltem nb voltage 1.4-re, cpu pll 1.52-re, FSB Termination Voltage: 1.40 -re,
CPU Voltage: 1.3625 -re. Így most stabil 450 fsb-vel, de 75 fok a max.
sok...az nbnek és fsbnek is...max 1.3V.

szilrobi
(tag)
Oké, visszaveszem őket. de így már hibázik az ibt 
[ Szerkesztve ]

szilrobi
(tag)
igy fel kellett rakni a cpu-t 1.35v-ra, stabil de 74fok a hő...

hcs0924
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Szeretnék egy kis okosítást kérni. Szeretném tudni, athlon II X2 260-at meddig lehet/érdemes húzni, milyen hűtőt érdemes venni, játékoknál mennyire észrevehető a tuning? Bocs, ha hülye kérdések, de kezdő vagyok 
A konfig:
Alaplap: Gigabyte GA-MA74GMT-S2
Proci: AMD Athlon II X2 260 3,2ghz
Hűtő: Arctic Cooling Alpine 64GT
Mem.: 2x2GB Kingmax DDR3 1333mhz
Vga: XFX 9800GTX+ XXX 512mb DDR3 (mostanság lesz nagyobbra cserélve)
Táp: Power 420W
Ház: Deer SKII-503 1x12 és 2x8 centis ventikkel
Előre is köszönöm!
az még jo.

hcs0924
(kvázi-tag)
Köszi, remélem eligazodok rajta
Amúgy egyáltalán jó kombo ez tuninghoz, vab esélyem komoly teljesítménynövekedésre?

szilrobi
(tag)
ha az a táp is deer, akkor dobd ki és vegyél normális tápot.
jo 
igazábol kész is vagy...ramot lehetne még finomhangolni...de szvsz az is jo.

szilrobi
(tag)
Akkor tesztelem játékokkal is, hogy stabil marad-e a gép. Most szobahőmérséklet 24 fok. Ha felmegy 28-ra, akkor sem lesz hőmérséklet gond? Bár ilyen terhelést nem fog kapni a proci, mint ibt maximum alatt 
Ha a ramok is rendben vannak így, akkor tényleg készen van
Örök hála neked!

lanw
(tag)
Üdv ismét ! Annyi kérdésem volna,hogy betudnám e lőni 1:1 be 2*2 800mhz és 2*1 800mhz kingston-t 5-5-5-15-s időzítéssel? Szóval összesen volna 6gb ,de nemtudom érdemes e vele próbálkoznom 
TRANCE it's my RELIGION <3
Melyik gombot kell bootkor lenyomvatartanom, hogy a bios-t visszaállítsam sikertelen OC esetén?
(#31035) lanw
Nézd meg a ramok spd-jét ha megegyezőek, és támogatják azt az időzítést igen. Everestbe meg tudod nézni.
[ Szerkesztve ]
From freedom came elegance.
dupla
[ Szerkesztve ]

lanw
(tag)
köszke...elvileg támogatják...remélem menni fog ! 
TRANCE it's my RELIGION <3
bios resetre gondolsz?
Igen, de már utánanéztem, Insert az.

omarion23
(újonc)
Sziasztok.
Segítsen valaki...
Ma úgy gondoltam, hogy belefogok egy kis proci tuningba...
Gépem a következő
Gigabyte G41MT-D3V
Intel® Core™2 Duo E6550 + Cooler Master Hyper TX2
4GB DDR3 1333MHz Kingmax
Sapphire HD4850 512MB
FSP 350-60HLC
Na szóval...fsb 333-on ment, cpu szorzó 7.
na most...én beállítottam 350 fsb-t mentettem...a gép ujraindult...semmi kép...aztán ujraindult még 2x és aztán bejött..belépek a windowsba egyből cpu-z és a beállításokhoz mint ha hozzá se lett volna nyúlva, újraindítottam a gépet belépek a biosba és látom az fsb-nél, hogy ugyan úgy 350-en van...ezt eljátszottam 10-esével 400ig...de mindig 2 restart aztán a windowsnál a helyzet változatlan 2333MHz-en megy továbbra is.
Mi lehet a gond? Miért nem engedi, hogy tuningoljam?
Jah és a hőfok everest stress testnél 20 perc után max 38 fok..alapból 27-29
Ha már PÜ-t írok, legalább annyival tisztelj meg, hogy válaszolsz. Úgyis látom, mikor voltál utoljára aktív :)
2-3 restart után a bios visszairja a gyári értéket.
♫ http://soundcloud.com/zetorgumi ♫ | Ha mindenki valóban tökön lőtte volna magát, nem csak mondta volna, akkor elég töketlen országban élnénk. |

omarion23
(újonc)
és ezt hogy tudnám elkerülni?
Ha már PÜ-t írok, legalább annyival tisztelj meg, hogy válaszolsz. Úgyis látom, mikor voltál utoljára aktív :)
Ramokat oszd vissza. Az eddig biztos.
♫ http://soundcloud.com/zetorgumi ♫ | Ha mindenki valóban tökön lőtte volna magát, nem csak mondta volna, akkor elég töketlen országban élnénk. |
Azzal a lappal nem fogsz tudni E6550-et tuningolni.
Nézd meg a lap mennyi FSB-t tud.

omarion23
(újonc)
1333(O.C.)/1066/800 MHz FSB
A proci 1333 FSB...akkor ez most mit is jelent pontosan?
Ez azt jelenti, hogy ami a procidnak az alap FSB, az a lapodnak, már O.C. (Over Clock)
tehát túlhúzás.
Vagyis a procit nem tuningoltad, a lap viszont már tuningban megy tulajdonképpen.

omarion23
(újonc)
És amit ZetorGumi kolléga írt, hogy osszam vissza a ramot (mert a ram is 1333-as)...akkor is ugyan ez lesz a helyzet?
Valamennyit lehet emelni az FSB-n valószínű.
Ha tolsz fel a biosról képeket, segítünk egy max FSB-t nézni a lapnál.
A feszültség beállítások, illetve a RAM beállítási rész kellene.
CoreTemp progival nézd meg a proci vid-jét.
ZetorGumi kollégának igaza van, a ramokat vissza kell osztani, de itt a lap a szűk keresztmetszet tudom. 
[ Szerkesztve ]

omarion23
(újonc)
http://kepfeltoltes.hu/view/110921/IMAGE_175_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/110921/IMAGE_176_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
remélem ezek megfelelnek egyelőre