Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Tuning, kezdőknek, szájbarágósan (kiemelt téma)

(#301) Skynet258 válasza zone (#300) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Aham, igazad van, annak a mondatnak visszaolvasva számomra sincs értelme, belekavarodtam szerintem :R Utóbbi kérdésedre nem tudok tuti választ adni, ezért nem merem kijelenteni. Tudtommal a magok száma itt nem számít...

Andro-ID BLOG: http://andro-id.info ** Powered by Samsung Galaxy SII **

(#302) Csyppa válasza zone (#300) üzenetére

Csyppa
(senior tag)

Ha mindenképp 1:1-es arányt akarsz 800 mhz-es memória frekivel akkor az fsb-nek 400 mhz-nek kell lennie. :)

[ Szerkesztve ]

"-Mit szív? -Ezüst Marlborot meg a rendőrök vérét, de ebbe most ne menjünk bele."

(#303) zone válasza Csyppa (#302) üzenetére

zone
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:R Kösz! Ezt akartam tudni. Egyébként jó, ha 1:1 az arány, nem? És gondolom 7x400-at simán kibír a proci gyári hűtővel is, alapfeszen.
Ja, és még egy láma kérdés.. ha 2.33-as c2d procinál a szorzó 7, az fsb 333Mhz, akkor mi az 1333Mhz? Gondolom ez úgy jön ki, hogy 2magx2x333, de ez a szám mire vonatkozik?

[ Szerkesztve ]

http://zone.polomania.hu/

(#304) Skynet258 válasza zone (#303) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Mondtam már, hogy a magoknak nincs ehhez köze... Ez az Intel technológiája, quad pumped bus-nak hívják. Nem lesz nehéz: quad =4 így megvan végre a keresett 4-es szorzód.

Ez egyébként minden mai Intel prociba benne van. Amit állítasz a Biosban, mondjuk egy 800 Fsb-s procinál, mi is? Igen, 200 Mhz. :K

(#305) Balancee válasza zone (#303) üzenetére

Balancee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Bakter igy értetem meg ahogy te leirtad. :))

Szoval elvileg nekem akkor 266x8 lenne a jó az 533 as ramjaimhoz, viszont igy csak 1928 mhz-n müködne. Vagy rosszul mondom?

Aki nem tud uszni, ne mászon fára mert elütí a vilamos!

(#306) zone válasza Skynet258 (#304) üzenetére

zone
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

áá, most már tiszta, hogy mi a 4-es szorzó :) quad pumped bus.. érzem, ahogy nő az agyam a tudástól :D
balancee: szerintem jól mondod

(#307) Skynet258 válasza Balancee (#305) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Jól mondod, így menne 1:1-ben a dolog. De én általába nem szoktam erre hajtani, kicsit húzom a ramot is (tehát felszorzom), és akkor még pöpecebb a dolog :D

Egy kis segítség, a quad pumped bus-ról

[ Szerkesztve ]

(#308) zone válasza Skynet258 (#307) üzenetére

zone
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

És az miért is jó pontosan, hogy 1:1 arányban van a ram meg a proci?

(#309) Skynet258 válasza zone (#308) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Ezt hívják szinkron üzemmódnak, ettől eltérő pedig asszinkron. Azonos órajel ciklussal dolgoznak így a perifériák, tehát "egyik sem vár a másikra" úgymond. De szerintem ez a régebbi pentiumoknál nagyobb teljesítmény romláshoz vezetett mint most. Én próbáltam szinkront, aszinkront, értelemszerűen aszinkronban nagyobb a szabadságod, hogy mit lősz be a ramnak. Lényegében csak annak tuningolhatósága szab határt :)

Itt a Memory résznél írnak egy kicsit róla.

[ Szerkesztve ]

(#310) frankoxD

frankoxD
(lelkes újonc)

:D
nyelv újító vagyok :D

és hol nézzem meg?;) topic??

Nem a mennyiség és a minőség a lényeg, hanem, hogy sok és jó legyen...

(#311) Skynet258 válasza frankoxD (#310) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

:F

(#312) den80

den80
(tag)

hi
szóval, nem igen vágom a dolgokat, igaz biosban emeltem a cput egy kicsit , de itt meg is álltam
hogyan tovább...
[kép]

volt, van, lesz

(#313) mycso válasza den80 (#312) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Milyen lapod és ramod van???

Ahol elkezdted, ott folytasd....
Emeld tovább az FSB-t és közben nézd a ram órajelét, hogy normális keretek között maradjon.
Ha nem indul, fagy, újraindul akkor emelhetsz egy minimális léptékű feszt a procinak illetve ha a ramot is túlhajtod akkor annak is megemelheted a feszt.

AGP/PCI frekvenciákat állítsd fixre --> 66/33MHz.

Nagyjából ennyi röviden és tömören...

< >=♦=< > Diesel Common-Rail Injection

(#314) KriptonX

KriptonX
(kvázi-tag)

hello ért itt valai vga bios flasheléshez??

Asus Rampage II Gene / i7 920 / Zalman CNPS9700LED / 3 x 1 gb Kingmax 1600 ddr3 Overclocking Memory / 2 TB Hitachi / Asus HD 5870 /NZXT Hale90 650W/Chembro Gaming Bomb case / Samsung 205 BW /Genius SW-HT5.1 5000/...Samsung Galaxy Nexus

(#315) den80 válasza mycso (#313) üzenetére

den80
(tag)

köszi
mellékeltem a képet ahol minden látszik
de ahogy emelem a proci sebességét, vele nő a ram is
de ha jol vettem ki nem 1:1 ben kell menni a memoriának és a procinak

volt, van, lesz

(#316) mycso válasza den80 (#315) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja látom p4p800 meg 400-as ram :B

Az FSB : DRAM osztót állítsd, nem muszály 1:1-ben mennie...sőt ha valami mezei 400-as ramod van akkor az nemis fog 440-450MHz-nél többet menni valószínűleg

(#317) mycso válasza KriptonX (#314) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mert mi a problémád, milyen vga-ra milyen biost szeretnél rakni és miért???

(#318) frankoxD

frankoxD
(lelkes újonc)

sebaj majd rájövök :DD :R

(#319) Skynet258 válasza frankoxD (#318) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Figyelj, szerintem senki sem érti, mi is a bajod konkrétan. Az előző hsz-ednek sincs sok értelme... Meg sokat segítene, ha használnád a "válasz" gombot.

(#320) uploader

uploader
(újonc)

Sziasztok!
Volna néhány problémám E6300 tuninggal kapcsolatban.Alaplapom asus p5l-mx. Van egy sata vinyóm,meg egy ata. A sata az elsődleges. Ha biosban az fsb-t 360-370 mhz felett állítom be, akkor nem látja a sata vinyót,csak az ata-t. 350mhz-en tökéletesen ment mind a kettő. próbáltam jumpereket átrakni,nem volt jó. Valami ötlet,hogy mit kéne állítani?
Másik problémám az, hogy ha húzom a procit,akkor nem működik az integrált hálókártya.(régi cerkámnál a hangkártya is elszállt). Gondolom ez a Pci frekvenciák miatt van. Biosban autora van állítva. Nem kell ezt átállítani valamilyen értékre, hogy jó legyen(pl. 100mhz?)

(#321) prmcsk válasza uploader (#320) üzenetére

prmcsk
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem ismerem a lapod, de......

Rengeteg lap bizonyos FSB-nél elejti a SATA vezérlőt, hogy hol, azt lapja válogatja.
Ha van rá lehetőség, próbálj + feszt adni a SATA- nak.
A PCI frekit vedd ki auto-ból és állítsd 33,33-ra, a PCI-E frekit is 100-ra, vagy környékére.
Szintén lapja válogatja.

Egy hőzöngő "hazafi" apukának mondom, az orvosi egyetem, tandíj, vagy hűség kapcsán: A fiad legújabb és szükségtelen divat mobiljáért aláírsz 2 év hűséget egy cégnek, a hazádért ugyanezt nem teszed meg ? És lett nagy csend...

(#322) uploader válasza prmcsk (#321) üzenetére

uploader
(újonc)

most vettem észre, hogy nem is lehet pci frekit állítani, csak a pci-expressét. azt 100-ra raktam aztán nem kapcsolt be a monitor...szóval az nem jó

(#323) Skynet258 válasza uploader (#322) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Igen, itt kell döntened, mit is csinálsz. Merthogy azért szoktuk fixálni a Pci-E frekit 100-ra, mert ez a gyári érték. A lap tuning során, egyszer csak elkezdi emelni ezt az értéket, ami sokak szerint nem tesz jót a videókártyának. Nem tudom, hol a határ, mikor már valóban károsodik a hardver, én huzamosabb ideig használtam egy nVidia kártyát 115 Mhz-es értéken. Semmi baja nem lett.

Ettől függetlenül jó, ha 100 közelében maradsz, próbáld ki, hogy 101-re lövöd be, akkor már lehet, hogy annyi is elég neki, és bekapcsol a monitor is. :K

[ Szerkesztve ]

(#324) den80 válasza mycso (#316) üzenetére

den80
(tag)

huhh
odáig értem hogy állítsam be, de milyen értékekre rakjam a ramot?

volt, van, lesz

(#325) mycso válasza den80 (#324) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mivel 400-as ramjaid vannak, ezért célszerű olyan osztót választani, ahol a ramokat 400MHz környékén hajtja.

Illetve megnézheted, hogy mennyit mennek a ramjaid hiba nélkül pl.: 450MHZ-et, és akkor olyan osztót beállítani, hogy max 450MHz-en ketyegjen a ram.

(#326) mycso válasza den80 (#324) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

No közben megtaláltam, neked is valami hasonló lehet a biosod elméletileg: [link]

A 400MHz jelenti az 1:1-ben való futtatást, a többit kitalálhatod...
Tehát ha beállítasz egy nagyobb FSB-t akkor az itt lévő osztók segítségével ki tudod számolni, hogy melyikkel milyen frekin menne a ram aztán a legoptimálisabbat kiválasztod.

(#327) Worker

Worker
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Olvasgattam a topikot, tuzetesen tanulmanyoztam a hosszabb tuning-leirast (asszem ragadozo - vaniliasronk tollabol), de sajnos nekem annak jelentos resze teljesen kinai, pedig nagyon feszultem a monitor elott, h ertsem mi a helyzet. :)

A procimat szeretnem huzni (Crysis-nek kene meg 1 kis kakao :D), es ehhez kerem a segitsegeteket.
Amit tudni kell:
Gigabyte sAM2 GA-MA69G-S3H
2*1024MB DDR2 1066@800 KINGMAX
AMD ATHLON 64 X2 4400+ AM2 (Brisbane, gyari hutovel, de meglehetosen jo hofokon mozog ezzel is, sztem birna a huzast homerseklet szempontjabol)

Mivel a lap nem tamogatja az 1066-os ddr2-t, ezert megy 800-ban, de gondolom ez legalabb elonyomre valik huzas teren, mert ugy tudom, h a proci fsb-jehez kell 'hozzaemelni' a memoriak orajelet szamolgatas soran (ezt a reszt se vagtam a leirasban, nekem magas volt...).
Valaki helyettem kiszamolgatna, amire szuksegem lehet huzas kozben, es leirna, h mit es hogyan allitgassak at a BIOS-ban, milyen beallitasokkal probalkozzam?

Elore is kosznoom a segitseget!

"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker

(#328) kicsitomi88 válasza Worker (#327) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Mintha pont ugyanez lenne leirva a cikkben is...

90 87.5 87.8 87.5

(#329) Worker válasza kicsitomi88 (#328) üzenetére

Worker
(fanatikus tag)

Kosz a hatalmas segitseget. :((( Mintha kiemeltem volna, h atragtam magam a cikken, de az alapjan nem sikerult elsajatitanom a tuningolas muveszetet. Nem baj, ugy nez ki nem csak nekem kell szajbaragosan kiemelni dolgokat... :W

Kerdesem tovabbra is fent lathato azok szamara, akik keszek segiteni egy hozza nem ertonek.

Koszonom a figyelmet.

(#330) kicsitomi88 válasza Worker (#329) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Leiras

Ezek elolvasasa utan van _konkret_ kérdésed?

[ Szerkesztve ]

90 87.5 87.8 87.5

(#331) frankoxD válasza Skynet258 (#284) üzenetére

frankoxD
(lelkes újonc)

:S boccs az érthetetlenségemért :D
nem tom hol van a topic :S vagy mi az? :S

(#332) Skynet258 válasza frankoxD (#331) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Próbáld tagoltan leírni, milyen topikra van szükséged. ;] Estleg linkeld be azt a hsz-t ami alapján keresel egy topikot. A topik pedig az, amiben most is vagyunk (egy adott téma). De ha még ez sem tiszta, akkor a fórum alapelveit rágcsáld át, és megvilágosodás köszönt be! :D

Jah, megvan mi kell neked: ez

[ Szerkesztve ]

(#333) Worker válasza kicsitomi88 (#330) üzenetére

Worker
(fanatikus tag)

IGEN, erre a leirasra celoztam, h NEM ERTEM.

Pl. kezdjuk a ram-beallitasnal, ami a legsotetebb resz:
"a RAM frekvenciáját így tudjuk a legegyszerűbben kiszámolni:
[External Clock vagy tévesen FSB] x [CPU szorzó] / [RAM valós órajel] = X.Y, az eredményt fel kell kerekíteni egészre, ez az OSZTÓ, ezzel kell leosztani az aktuális CPU órajelet.
(ha pl. 6.01... eredmény jön ki, azt már nem kell felkerekíteni 7-re, ha pontosabban helyettesítesz be akkor 6 alatti eredményt kapsz, pl. 667-es memória esetében 333 helyett 333.33...-mal számolva)
Pl.: Athlon 64 3000+, DDR2-800:
9x200/400=4.5 felkerekítve 5, vagyis a RAM órajele: 9x200/5=360 => ''DDR2-720''"

- Minek nekem a frekvencia? Mit kezdek vele? Egyaltalan mi az jelen esetben?
- A ram valos orajel 800as ddr2 eseten 400 mhz vagy mennyi? Mitol 'valos'?
- Le kell osztani az aktualis orajelet... ahamm... es az nekem miert jo? Mire kell nekem ez az adat?
- A peldaban kiszamolt DDR2-720 erteket mi a halalra hasznalom fel, es miert jo, h sikerult ezt kiszamolnom? Miben segit ez nekem, h jol allitsam be egymashoz viszonyitva a proci es a memoria orajeleket?

A kesobbi reszek ebbol kovetkeztetve megint tok sotetek.
Pl. fogalmam sincs mi az a T1-T2, vagy hogy mik az idozitesek, es miert minel jobb az, ha azok minel alacsonyabbak.

A fent leirt kerdeseken kivul joval tobb kerdes merult fel bennem, csak peldakent emeltem ki parat, ha mar ennyire hitetlenkedsz, h van aki nem ert egy 'ennyire szajbaragos' (???) leirast...

(#334) kicsitomi88 válasza Worker (#333) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Egy kis olvasnivalo: http://prohardver.hu/teszt/ddr2_versus_ddr3/memoriaorajelek_idozitesek_ii.html

A RAM valós orajele leegyszerusitve az amit a boltban rairnak/2. Ha a procid FSBje(external clock) 200, a szorzo 10 es a ramok 800MHZcesek, akkor a valos orajel 400 mert 10*200/800 az 5, 2000/5 pedig 400.

Tegyuk fel, elhatarozod h te felhuzod a 2GHzces procit 2,4re de ugyanugy akarod h a ramok 800on menjenek, ugyanis ha emeled az FSB-t akkor a ramok orajele is no es egy ido utan nem tudja kovetni a CPU-t mert szarok ocsoak stb. Ha felhuznad a fenti parameterekkel a procit 2,4re akkor a memória valos orajel(400) szorozva proci orajel(2400) osztva 1000 lenne ami 960 es egy atlagos ram nem igazan birna. De ha te visszaosztod a ramot 667re es ugy rakod fel az FSB-t 240re akkor 799 lesz az orajele, egyebkent meg google es problakozas es szamolgatas.

90 87.5 87.8 87.5

(#335) Worker válasza kicsitomi88 (#334) üzenetére

Worker
(fanatikus tag)

Na, ez mar elso olvasasra is erthetobb volt szamomra, mint a masik leiras erre vonatkozo resze, de meg mindjart atolvasom parszor amit irtal/linkeltel.

Ez mar tenyleg segitseg volt, koszonom! Es bocs a tegnap esti kirohanasert. Peace. :)

Meg 1 kerdes: Lehet vmilyen programmal huzni procit/memoriat anelkul, h folyton BIOS-ba kene lepegetni, es tesztelgetni ujra es ujra, mit bir meg?
Jelentosen lerovidulne a tuninggal eltoltott ido...

[ Szerkesztve ]

(#336) mycso válasza kicsitomi88 (#334) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nemtom láttad-e ennek a topiknak a címét????

Ha nehezedre esik segíteni akkor ne segíts és kész!
Ha meg segíteni akarsz akkor segítsél normálisan, nem olvasmányok, meg google, meg lenézés, stb. ...

(#337) kicsitomi88 válasza Worker (#335) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Pl ntune de nem ajanlom.

90 87.5 87.8 87.5

(#338) kicsitomi88 válasza mycso (#336) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Mikor lett konkret kerdes valaszoltam, de ha most pontrol pontra leirom mit csinaljon aztan azt se tudja mit allit akkor felesleges, az egy dolog h a szajaba ragom de kiszarni nem fogom helyette.

És olvasmanyok es google ha neked ezzel valami gondod van akkor így jartal. Nem fogom ugyanazt leirni mint a linkelt cikkben.

[ Szerkesztve ]

90 87.5 87.8 87.5

(#339) Alex123

Alex123
(senior tag)

Sziasztok!

Át kellett jönnöm ebbe a topikba, mert feltettem egy kérdést, kaptam választ is rá de szégyenszemre nem értem...

Az alaplap: Gigabyte GA-P31-DS3L alapalap s775
Memóriák: Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 4-4-4-12) XMS2
Proci: E4500

A kérdésem az volt, hogy fesz. emelés nélkül mit állítsak be, erre a válasz:

A legmagasabb proci szorzóhoz állíts be 400-as FSB-t, memória szorzót tedd 2-re így a ramod pont 800MHz-en fog menni (nem kell az időzítéseken rontanod). Ezt tudnia kellene alapfeszeken is a cuccodnak. Aztán ha nem elég leeht feljebb is menni, de akkor már lehet feszt kell emelni (ramank valószínűleg meg a chipsetnek is).

Ez pontosan mit is jelent?
És ha már itt vagyok, akkor a gyári hűtővel meddig szabad az OC, és ha nem emelünk feszt, akkor az ugye nem károsítja a cuccot?

Mindenkitől elnézést, de valamikor el kell kezdeni. :R

Előre is THX a válaszokért:

- Alex -

"ITT NEMCSAK ŐRÜLTEK DOLGOZHATNAK, DE AZOKNAK KÖNNYEBB!"

(#340) Skynet258 válasza Alex123 (#339) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Pontosan nem tudom megmondani, milyen menü alatt bújnak meg nálad a beállítások a Biosban, de az alapokat megpróbálom elmondani:

A proci rendelkezik egy értékkel, melynek fsb (front side bus) a neve. Ezenkívül, van egy szorzó, mely ezt az értéket szorozza fel. Pl:
Az fsb 400 Mhz, a szorzó 9. A kapott érték: 3600 Mhz. Magyarul ezen az értéken jár a processzor. Minden procinak van azonban egy határértéke, aminél többet nem tudsz kicsikarni (hisz akkor mindenki 5000 Mhz-en járatná a cumót, nemde? :D ). Ezt az értéket kissé ki lehet nyújtani a feszültség emelésével, de ott már azért tudni kell, mit is csinálsz, mert jön a füst. Szóval most maradunk az alapfesznél.

A te procid alapesetben így néz ki:
Fsb 200 Mhz, a szorzó 11, magyarul jelenleg 2200 Mhz-en megy. Belövöd a 400-as fsb-t. Ekkor a szorzót le kell csökkentened, mert ha 11-en marad, az kissé sok lenne (4400 Mhz) Nem tudom, mennyi ennek a procinak a legalacsonyabb szorzója, de szerintem 7 vagy 8 lehet. Állítsd be 7-re, így kapod a 2800Mhz-es értéket. Ez jónak tűnik (feltéve, ha van ilyen alacsony szorzó, de ezt a biosban látni fogod).

Ha ez megvan, beállítod a memória szorzóját 2-re. Ezáltal: fsb * 2=800 Mhz. Ez lesz a memóriád frekvenciája. Ha minden okés, újraindítás után a fenti értékek fogadnak (proci 2800 Mhz, memó 800 Mhz).

Ezt szerintem vinnie kell a procinak, a memória pedig nem kérdés, mert az a gyári értéken megy. Ha valami nem sikerül, nem rontasz el semmit, max újraindul a gép. Mivel feszt nem emeltünk, így nem lesz baj. Próbáld ki, ha nem megy, akkor visszatérünk rá másképp :K

(#341) Alex123 válasza Skynet258 (#340) üzenetére

Alex123
(senior tag)

Köszönöm a választ, így már "emészthetőbb".

Estére megjön a cucc, összerakom és ha még marad időm ki is próbálom.

Még 2 kérdés:

1. A gyári hűtő-vel bírni fogja? (vagy valami limitet állítsak be neki bios-ban)
2. pci-e-s vgam van, annak is le kell korlátozni az fsb-jét vagy mi? ...

- Alex -

(#342) BPFeri válasza Alex123 (#341) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Szia ! :R

A PCIe frekit fixáld 100 -ra ! nehogy elszáljon a VGA -d !!

A gyári hűtő általában addig jó és viszonylag halk is amig nem kell a tuninghoz feszt ( CPU) emelned,komolyabb tuningot szeretnél cserélj (idővel) hűtőt !!

Sok sikert !

Üdv,. F.

"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

(#343) Alex123 válasza BPFeri (#342) üzenetére

Alex123
(senior tag)

Ok.

A proci fesz.-ét is le kell fixálnom (valahol olvastam, hogy automatán emeli a lap...), és ha igen, mennyire?

- Alex -

(#344) BPFeri válasza Alex123 (#343) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Szia !

Azt nem kell .. de ahogy folyamatosan emeled az FSB -t , haladsz előre atunigban, egy idő után elérkezel oda, hogy további emeléshez már kell egy kis plusz proci fesz is.

Milyen lapod van ? :F

Üdv, F.

"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

(#345) Alex123 válasza BPFeri (#344) üzenetére

Alex123
(senior tag)

Szia!

Gigabyte GA-P31-DS3L

- Alex -

(#346) BPFeri válasza Alex123 (#345) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Igen köszi.. :R .. de látom már a megfelelő topicban (is) érdeklődsz !

Sok sikert a tuninghoz ! :C

Üdv, F.

(#347) WikingBeast

WikingBeast
(újonc)

Sziasztok
Eddig egy E4300ra gondoltam az új vasba de a tuning eredményeket elnézve olcsobban megkapom szinte ugyan az a powert egy E2160-80tól is.Azt mondjátok meg nekem melyiket válasszam.A 80as nak ugye 10es a szorzója ugyan akkora fsb mellett tehát elvileg tovább lehetne húzni de a 2 proci ezenkívül tök ugyan az.Tehát akkor vegyek egy 2160ast 17K ért refüttő nélkül és vegyek rá egy jobb hűtőt amivel tovább lehet húzni mint a 80ast a refivel?Vagy a 80asok jobban levannak válogatva és refhűtővel is tovább bírná mint a 2160 a maszekkal?Így árban ugyan az a 2megoldás.
Egyébként alapfeszről beszélünk egy MSI P35 Neo-F lapon 2x1gb ddr2vel.
Ramba melyik lenne jobb tuning hoz?
Kingmax 800
PQI 800
Samsung 800
Árba szinte semmi különbség azért kérdem.
kb2800-3000et lenne jó kiszedni a választottból stabilan

Pretty boy with a gun, bang- bang, fun- fun. Pretty girl with a knife, watch your back it's your wife!!!

(#348) Alex123

Alex123
(senior tag)

Sziasztok!

Tesztelgetem az új konfigot és hát nem igazán értem, hogy a memóriák miért nem mennek 4-4-4-12-es időzítésel...

Az Everest és a CPU-Z is csak 5-5-5-18-at ír nekik, pedig direkt "gyorsabb" ramot vettem:
Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 4-4-4-12) XMS2

Valamit a BIOS-ban kellene átállítani?
(Gigabyte GA-P31-DS3L alapalap)

- Alex -

(#349) Jhonny06

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Lenne egy elég hülye kérdésem. Ha van mondjuk egy 3 Ghz-es 2 magos és egy 3 Ghz-es 4 magos proci, akkor ezek tulajdonképpen hány Ghz-esek? A Logout-on elég rendesen oltottak valakit, mert a 2 magosnál 2-vel szorozta meg a 4 magosnál pedig értelemszerűen 4-el, de azt nem írták oda, hogy akkor hogyan is kell?

What's wrong, Jerry? I didn't win anything! That becouse it's a jukebox, Jerry.

(#350) Csyppa válasza Jhonny06 (#349) üzenetére

Csyppa
(senior tag)

Mindkettő 3 GHz-es, csak az egyikben 4 mag található, a másikban pedig 2. :)

"-Mit szív? -Ezüst Marlborot meg a rendőrök vérét, de ebbe most ne menjünk bele."

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Tuning, kezdőknek, szájbarágósan (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.