Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Tuning, kezdőknek, szájbarágósan (kiemelt téma)

(#22001) Csövy válasza darál0w (#21999) üzenetére

Csövy
(lelkes újonc)

vmi ram tesztelést mondtál, most a procit 3.2-nek írja

(#22002) darál0w válasza Csövy (#22001) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

azt én tudom. most a ramod is jo...

a kérdés arra vonatkozott, h akarsz e továbbmenni, ami a prociorajelet illeti?

mert ha igen, akkor előbb a ramjaidat kell letesztelni, mert 800asok és most a legkisebb orajel, amin tudnak menni ezen orajel mellett az 800. értelemszerűen magasabb orajel magasabb ramorajelet vonz magával. és ezért kell akkor ramot is tesztelni.

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#22003) darál0w válasza Szabikaa20 (#22000) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

a lényeg az, h nem szereti a proci, ha használod :D

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#22004) Csövy válasza darál0w (#22002) üzenetére

Csövy
(lelkes újonc)

igazából azért adtam erre a tuningra a fejem mert most lesz vga-csere 9600GT-ről 4890-re és nem akartam h csak 50%-on pörögjön a VGA... most 2.66 helyett 3.2-n megy szted ennyi már elég?

[ Szerkesztve ]

(#22005) darál0w válasza Csövy (#22004) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

felbontásfüggő a dolog.

(#22006) Szabikaa20 válasza darál0w (#22003) üzenetére

Szabikaa20
(senior tag)

Na igen...de az a kerdes hogy hogyam NE hasznaljam???Azaz most mit rakjak???

0%?.......100%?.....vagy AUTO(51.6%)???

Nikon D3100+AF-S Nikkor 18-55mm 1:3,5-5,6G DX VR

(#22007) Csövy válasza darál0w (#22005) üzenetére

Csövy
(lelkes újonc)

hd-fullhd felbontásra gondoltam, most is abban játszom

(#22008) Greyfoot válasza Szabikaa20 (#22000) üzenetére

Greyfoot
(kvázi-tag)

Akkor egyértelmű, hogy 0%-on nem avatkozik bele a dologba a feszkó ugyanannyi marad amit beállítasz, függetlenül a terheléstől, ami ugye nem feltétlenül jó egyesek szerint.(ami 1ébként igaz a cpu pll értékre is)
Amit ajánlani tudok, hogy emeld a feszt(bár azt sem tudom milyen procid van :W )és hagyd az LLC-t autón egyenlőre. Ha észnélküli feszkónál sem bootol, akkor ess neki indulva 1,4625-ről felfele 0% LLC-vel. Sajnos nem tudom az AMD-k hogyan mennek, nekem Intelnél FSB-t emelnem kellett olykor hogy elinduljon a gép rendesen.

Következtetés: 0% LLC= Disabled
0%<LLC=Enabled

Nothing is constant but change itself

(#22009) Greyfoot

Greyfoot
(kvázi-tag)

Tehát tulajdonképpen az LLC egy beépített funkció ami "megóvja" a procikat a túlfeszültségtől akkor amikor nincs a chipnek amúgy szüksége rá.

(#22010) darál0w válasza Greyfoot (#22008) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

fordítva :U

ha 0%on van, akkor mérsékli jobban a dropot.

(#22011) Szabikaa20 válasza Greyfoot (#22008) üzenetére

Szabikaa20
(senior tag)

Mikor az LLC-t levettem 0%-ra el se indult a gep...es a biosban a HW monitor 1,368V-ot mutaott de 1,4625V-ra van allitva.
De mindjart kiprobalom ugy ahogyan irtad! :U

Jah amugy meg AMD Athlon II X3 450-en(Rana) van csak ki lett nyitva a 4ik mag--igy lett AMD Phenom II X4 B50(Deneb)

[ Szerkesztve ]

(#22012) darál0w válasza Csövy (#22007) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

előfordulhat. h bőven elég neki :)

következőképpen tudjuk letesztelni.

fraps indít. adott játék indít. és nézel egy max FSBt adott pályarészen.

aztán procit kicsit feljebbtoljuk. szintén indul az előző bekezdés. ha több a max FPS, akkor még nincs "kihajtva". :)

de ez majd csak akkor ha megvan az uj VGA...:)

(#22013) Szabikaa20 válasza darál0w (#22010) üzenetére

Szabikaa20
(senior tag)

Na most akkor meik??? :F

(#22014) darál0w válasza Szabikaa20 (#22011) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

előző HSZben fordítva írtad....

(#22015) Greyfoot válasza Szabikaa20 (#22013) üzenetére

Greyfoot
(kvázi-tag)

Valóban fordítva írtad, a lényeg hogy amelyiknél közelebb áll a beállított érték a hardware monitorban is arrafele van kiiktatva az LLC mivel a proci pihen a BIOS-ban

(#22016) Szabikaa20 válasza darál0w (#22014) üzenetére

Szabikaa20
(senior tag)

Bakker mar en se tudom mi van.... :P Összevagyok keveredve... :DDD

(#22017) darál0w válasza Greyfoot (#22015) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

nem...fordítva. :D

hogyha a biosban beállított értékhez közelit mutat, akkor van bekapcsolva. dropot mérsékli.

(#22018) Csövy válasza darál0w (#22012) üzenetére

Csövy
(lelkes újonc)

köszönöm a segítséget!!! Akor majd jelentkezem ha megvan a kártya.
És ha csak simán megnézem az AfterBurnerben h egy óra játék után átlag mennyin pörgött a GPU és ha nem 90% fölött akkor még lehet tuningolni...?

(#22019) Szabikaa20 válasza darál0w (#22017) üzenetére

Szabikaa20
(senior tag)

Na en is igy gondolom..... :DDD

Majd mindjart tesztelem most hogy mi is van...

[ Szerkesztve ]

(#22020) darál0w válasza Csövy (#22018) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

az azért nem jo, mert lehet olyan a játék, h alapbol nem hajtaná meg magát a gpu :)

nameg az én verziom gyorsabb is...:D

10-10perc játék bőven elég...de még akár 5 perc is.

(#22021) darál0w válasza Szabikaa20 (#22019) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

akkor már csak arra kell rájönni, h mikor van kikapcsolva :DDD

(#22022) Greyfoot

Greyfoot
(kvázi-tag)

Mennem kell, de jövök hamarosan, valami itt el van kutyulva szerintem....

(#22023) alex89

alex89
(fanatikus tag)

Hali

gyors kérdés: a magonkénti vagy az össz hőmérsékletet kell figyelembe venni?

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

(#22024) darál0w válasza alex89 (#22023) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

maghő a mérvadó.

(#22025) Greyfoot

Greyfoot
(kvázi-tag)

Nem kevés olvasás után a következőt szűrtem le.
A feszkó mire a procihoz jut, csökken az alaplap limitációainak köszönhetően, a feszültség egy része gyakorlatilag "elveszik" útközben. Ez a jelenség a Vdroop.
A Load Line Calibration azt hivatott szolgáltatni, hogy ezt a Vdroop-ot csökkentse, amolyan utánalövés szerűen, pontosan emiatt alakulhat ki az, amikor hirtelen terhelés után a proci teljesítménye lemegy nullára, de az LLC még küldi neki a feszkót így az átlépheti a max értéket.
Több fórumon olvastam, hogy OC nélkül jobb ha rajtamarad auton, de ha felhúzod a procit, úgy nem árt levenni az eleve megemelt feszkó miatt-könyebben átlépheti a max értéket.

Úgy érzem, mint majdnem minden tuningot illetően, ezt mindenkinek maga kell kipróbálnia a saját prociján. Attól még, hogy használ valakinek nem biztos, hogy használni fog másnak, akár ugyanolyan cuccokkal, ugyanolyan körülmények között.

(#22026) darál0w válasza Greyfoot (#22025) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

jol értelmezted. intel 45nmnél a max érték 1.3V, ameddig még ajánlott használni.

és azért mondtam, h kapcsolja ki, mert foglalmam nincs itt AMDnél mi az a határ...

mellesleg én sosem használtam.

(#22027) Szabikaa20

Szabikaa20
(senior tag)

Szétvág az ideg!!!! :W :W :W Barmit csinalok sz*r!!!Egyszer elindul,egyszermeg nem,,,ugyanazokkal a beallitasokkal.....A VCore voltokat meg dobalja..hol 1.412 hol 1.488 windowsbam meg 1.5-1.512V...nem ertem!!!Ezt a szar LLC-t nem tudom kikapcsolni!Idegeimre megy!!!! :O :W :( :(( :((( Amikor mar ugy nez ki hogy jo akkor meg atbaszik neki!Mi a joooo......kua annyaert ugrik le a Volt????Ha be van allitva a fix 1.475V.Gondoltam mar a tapra is de az Corsair HX520 86%+ os hatasfokkal!!!Egy PH!-es teszt szerint 600+ os kategoriaba valo lenne.....Megbolondulok!!!

A chipsetnek es a HT-nek hany V-ot lehet adni???

(#22028) darál0w válasza Szabikaa20 (#22027) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

nézd meg , hogy hova dob 100%on és 0%on.

HTnek minek adnál feszt? azt nem kell emelni...

és mi az a chipsetfesz? :U

(#22029) Greyfoot válasza Szabikaa20 (#22027) üzenetére

Greyfoot
(kvázi-tag)

Húzd le 0% ra mindenképpen. Sajnos nem volt AMD-hez szerencsém ahogyan írtam, de a BIOS-ban biztos van színskála a feszkó értékekre, sárga még jó, piros már nem annyira, stb...

A lényeg a türelem, tudom idegesítő is lehet ha nem megy, de próbálj meg egyenként kipróbálni mindent. Ha sok dolgot állítasz és mégis összejön a dolog, nem tudod majd mit kellett változtatnod-ezzel értékes tapasztalatot veszítesz.

(#22030) Greyfoot válasza darál0w (#22028) üzenetére

Greyfoot
(kvázi-tag)

A HT AMD-nél a rated fsb megfelelője vagy mi a tök? :F

(#22031) darál0w válasza Szabikaa20 (#22027) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

illetve nemtudom olvastad e oliverda utmutatoját...

sokminden kiderül ebből is.

22030) Greyfoot hyper transport.

[ Szerkesztve ]

(#22032) Szabikaa20

Szabikaa20
(senior tag)

Ezt a ciket mar olvastam....

Az a helyzet ha 0%-on van akkor tartja a V-okat...de ha mar a windows ba megy ott mar tullo a celon....most is 1.5-1.512 ,egy a hulye pedig a Biosban 1.475V van allitva!Ha meg 100%-ra teszem akkormeg leesik 1.368V-ra es nemhajlando bekapcsolni!De van hogy amugyse kapcsol be a marhaja!!! :W Mar kikapcsoltam a 4ik magot is meg a 3at is de ugy csak annyit ertem el vele hogy 4GHZ-eneljutottam a Windows ig aztan kekhalal!!!

En mar nem tudom hogy mit csinaljak....Es meg az is idegesit hogy nem tudom ezek mit jelentenek:
Anti Surge Support.......Gart Error Reporting.......Secure Virtual Machine Mode......vagyis ezeknek be vagy ki kell lenni kapcsolva???

(#22033) darál0w válasza Szabikaa20 (#22032) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

akkor kezdjük ott, h hány mhzen megy most?

és egyértelműen állítsd 100%ra, mert ugy van kikapcsolva.

(#22034) Szabikaa20 válasza darál0w (#22028) üzenetére

Szabikaa20
(senior tag)

Chipsetfesz......jo kerdes.... Chipset Voltage igy van a Biosban....gondolom az alaplap chipsetjere gondol....de azt is emelnem kellett mert nem indult anelkul....1.2-1.68V ig lehet allitani most 1.47V-on van...

[ Szerkesztve ]

(#22035) Szabikaa20 válasza darál0w (#22033) üzenetére

Szabikaa20
(senior tag)

De ha 100% on van akkor ha a biosban 1.475V on allitok,akkor a HW Monitor csak 1.368V ot mutat.De megprobalom....es jelentkezek.... :(

(#22036) Greyfoot válasza darál0w (#22033) üzenetére

Greyfoot
(kvázi-tag)

nem-nem, 0%-nál van kikapcsolva, hiszen autonál is ötvenvalahány %-on fut, pont azért nem bootol neki százon mert az LLC leveszi a feszkót hisz nincs rá szükség :K

(#22037) darál0w válasza Szabikaa20 (#22035) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

igen. így van kikapcsolva az LLC. és neked ez kell. mekkora orajelen vagy most?

chipset fesz...nemtudom mi lehet...

22036) Greyfoot nem! :D

elég azt megnézni, h akkor aktív az LLC, ha a biosban beállított értéket ~hozza. és ezt 0%on hozza. :U

[ Szerkesztve ]

(#22038) Greyfoot válasza darál0w (#22037) üzenetére

Greyfoot
(kvázi-tag)

Ehhh, már az én fejem is pörög :DD
Itt például azt írják az LLC visszavesz a feszkóból ha az gyári érték fölött van...

(#22039) darál0w válasza Greyfoot (#22038) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

lehet nem ugyan ugy működik intelnél és AMDnél...:D

lehet ezt oliverda tudná? meg kellene kérdeznem? :D

[ Szerkesztve ]

(#22040) Greyfoot válasza darál0w (#22039) üzenetére

Greyfoot
(kvázi-tag)

Tiszta vizet kellene önteni a pohárba, mert már zúg a fejem :DDD
Az tuti, hogy csökkenti a Vdroop-ot, de a másik fórum szerint meg van Vcore csökkentő funkciója is, amolyan "failsafe" jellegű

[ Szerkesztve ]

(#22041) Szabikaa20

Szabikaa20
(senior tag)

Na ismet vagyok!!!Okosab lettem....
Szoval az a helyzet hogy ezekkel a beallitasokkal megyek most...3636MHz-en 4maggal.....es Itt a Hardware Monitor....a CPU-Z 1.476V-ot mutat!Na idaig minden szep es jo!!!Csakhogy.......Mikor bekapcsolom a Prime-ot rogton felugrik 1.526V-ra ami mar sok!

Jah es itt a Chipset dolog....

(#22042) Greyfoot válasza Szabikaa20 (#22041) üzenetére

Greyfoot
(kvázi-tag)

Chipset az kábé a déli híd lesz..
Hogy a repedt f@*zba ugrik fel neked a feszkó, azt nem értem, nekem 1.35V az mindig annyi ha itt írogatok meg ha prime fut akkor sem mozdul meg.

(#22043) darál0w válasza Greyfoot (#22040) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

rákérdeztem...gondolom holnapra ír :D

Vdroprol is annyit, h minden lapnál máshogy jön ki...p45-ds3p lapomnál szinte nem is volt drop...LLC meg offon volt...míg UD3Rnél 0,07V volt...

[ Szerkesztve ]

(#22044) darál0w válasza Szabikaa20 (#22041) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

pcie frekit 100ra...

chipsetet még mindig nemtudom...:D

(#22045) Szabikaa20 válasza Greyfoot (#22042) üzenetére

Szabikaa20
(senior tag)

Halovany lila gözöm sincsen!!!De jo hogy ugorna szazadokat,de nem .4-5 tizedeket!Ha meg 100%-re teszem akkor meg olyan mertekben lecsökken hogy nem bootol be es RESET!!!aztan ha be is bootol atdobja magat 2900MHZ-re mert ennyia 14.5x-es szorzo azt meg 1.368V-on......BEKAKI!!!! :W

(#22046) darál0w válasza Szabikaa20 (#22045) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

azért nem bootol, mert vszínű az a fesz kevés neki ehez az orajelhez.

megoldás : 100%. és magasabb fesz, ami a dropnak köszönhetően ugy is kevesebb lesz :)

(#22047) Szabikaa20 válasza darál0w (#22044) üzenetére

Szabikaa20
(senior tag)

Mi az a PCI frek....???100-150MHZ ig lehet rakni....csinal az valamit?Mert 150mhz en is ugyan ugy megy mint 100-on....

Na mindjart most akkor kiserletezek a 100%-al.....hatha!

De eloszor kiprobalom a 0%-ot csak leevszem a Biosban a VCore feszt...

[ Szerkesztve ]

(#22048) darál0w válasza Szabikaa20 (#22047) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

csinál. ha nem fixálod 100on, akkor kinyírja a VGAd :D ennyivel érdd be. ;]

(#22049) Szabikaa20 válasza darál0w (#22048) üzenetére

Szabikaa20
(senior tag)

Na de komoylan mi az??? Az elozo gepemen is AUTO-n volt mindig...Sot meg 150mhz en is hasznaltam.... :K es nem lett semmi!

Greyfoot: Na most azt csinaltam hoyg levettem a VCore feszt 1.4375V-ra.....A HW Monitor 1.464V-ot mutat.......A CPU-Z 1.452V-ot....Ha a Prime megy akkor meg mindig 1.5V-ra felugrik! :(

(#22050) Greyfoot válasza Szabikaa20 (#22049) üzenetére

Greyfoot
(kvázi-tag)

A PCIe frekvencia itt "nálunk" Inteleseknél megy felfele ha emeljük az fsb-t ami könnyen hazavágja a vidókártyát :K

Teljesen paffon vagyok, hogy miért ugrál a feszkód, azt tanácsolom vedd fel a kapcsolatot azzal aki azt a profi átfogó cikket írta az AMD chipekről.

Szerk: Addig is mentsd le az OC profilt BIOS-ban ha tudod aztán load default.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Tuning, kezdőknek, szájbarágósan (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.