Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Tuning, kezdőknek, szájbarágósan (kiemelt téma)

(#18001) darál0w válasza pckownz (#18000) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

~1 perc.

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#18002) EarL 007 válasza darál0w (#18001) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Maga a BIOS letöltése több idő, mint a flash. :DDD

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#18003) darál0w válasza EarL 007 (#18002) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

nekem nem. nagy a netem :DDD

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#18004) sestertius

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv!
A prime teszten kell állítani valamit indításkor? Van vagy 4 féle lehetőség... mindegyiken futott vagy 2 órát.. honnan tudom, ha valami nem jó? Egyszerűen leáll, vagy ki is ír valamit..? Bocsi, de ezt nem ismerem... :N

Gigabyte GTX 580 SOC eladó vagy beszámítható GTX 680-ba!

(#18005) darál0w válasza sestertius (#18004) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

small FFT inkább procira...blend meg rendszerre( ramot is tesztel, de NB hibát is kidobja...)

én csak ezt a kettőt használom...

ha hiba van, akkor a fejléc piros lesz és leáll a teszt...

(#18006) sestertius válasza darál0w (#18005) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Kiváló.. akkor ezek szerint pöpec minden nálam... mennyit kell mennie?

[ Szerkesztve ]

(#18007) papaizsolt

papaizsolt
(tag)

Helló!!

elkélne egy kis segítség mert nem tudom mi lehet a gond ,szval az lenne a gond felhúzom a procit 2,8GHz ról 3gigáig addig megy és stabil de azért többre vágyon és felhúzom 3,2 ig de akkor márt hibát ír :Reboot and select proper boot device ,és nem megy tovább ,nem tudom mi okozza a hibát kérdeztem márt az alaplapos topikban is tuningosba is de nem tudtak igazából segíteni ,biosban a boot sorrend az jó 1dleges a HDD ,de úgy sem jó , :W egy 500GB os vinyom van ,

(#18008) darál0w válasza sestertius (#18006) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

fél ora minimum...de jobb ha megy orákat...1-2 :)

(#18009) darál0w válasza papaizsolt (#18007) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

hali
ram vissza van osztva?

(#18010) sestertius válasza darál0w (#18008) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Oké! Ment ma két órát is.... a hőfok meg 53 volt max, ami jó. Gondolom akkor úgy kísérletezzek a feszültségek további csökkentésével, hogy egy-egy állítás után futtassam a tesztet.. aztán ha jó minden, akkor mehet tovább?

Ha eszerint jó minden, az azt jelenti, hogy a játékok is mennek gond nélkül, azaz az egész gép beállítása jó, ahogy van, vagy azokat külön is sasoljam?

(#18011) darál0w válasza sestertius (#18010) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

igen így csináld tovább.

velem előfordult már, h 1-1 játék fagyogatott, miközben prime ment orákat hiba nélkül...

de azt ugy is látni fogod...ilyenkor +1 lépcsőfok fesz a procinak segít.

(#18012) papaizsolt válasza darál0w (#18009) üzenetére

papaizsolt
(tag)

aha 533MHZ -n megy

(#18013) darál0w válasza papaizsolt (#18012) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

mennyi feszt adtál a procinak?

nemtudom mit tudnak ezek a lapok FSBben...mennyinél is jársz?

(#18014) sestertius válasza darál0w (#18011) üzenetére

sestertius
(senior tag)
LOGOUT blog

Rendben, köszönöm! :R
Szia!

(#18015) papaizsolt válasza darál0w (#18013) üzenetére

papaizsolt
(tag)

na sikerült megoldanom pcie 100mhz ra állítottam meg agp/pci 66/33mhz ra és ment simán a 3,2GHz de a 3,4 GHZ -3,5 márt nem kékhalál windows töltése előtt :W ,ennyit bírna ez a proci ?

(#18016) darál0w válasza sestertius (#18014) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

nincsmit. szeva :)

(#18017) darál0w válasza papaizsolt (#18015) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

ismét felteszem ugyan azt a pár kérdést.

mennyi az FSB és mennyi feszt kapott a proci?

lapon VTT és MCH mennyit kapott?

(#18018) papaizsolt válasza darál0w (#18017) üzenetére

papaizsolt
(tag)

hát az az igazság hogy nem tudom ,biosban nem lehet ezt állítani ( a feszültség növelést )
megnézni meg nem tudtam a feszt mert az xp ig nem jutott el .ez a BIOS nem ír szinte semmit cpu beállításoknál a szorzót lehet növelni csak ,meg pcie frekvencia / agp/pci frekvencia ,meg egy hőmérséklet limit van ott más nincsen.VTT és MCH ez nekem kinai azért ilyen szinten nem tudom mi mi .

[ Szerkesztve ]

(#18019) darál0w válasza papaizsolt (#18018) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

ha feszt sem lehet állítani akkor mit vársz?!

csoda, h ennyin is megy...

(#18020) papaizsolt válasza darál0w (#18019) üzenetére

papaizsolt
(tag)

[link]

ebben sajna nem lehet !
valami progi ?amivel lehet emelni ?+húzni ?
ez a fajta bios van nekem is !

[ Szerkesztve ]

(#18021) L.C

L.C
(újonc)

Az 500W-os Stability Power mennyire jó táp?

(#18022) darál0w válasza L.C (#18021) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

kérdezd meg itt

(#18023) darál0w válasza papaizsolt (#18020) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

advanced menüpont alatt mi találhato?

(#18024) papaizsolt válasza darál0w (#18023) üzenetére

papaizsolt
(tag)

ram frekvencia beállítás meg ilyenek de ott 100% hogy nem lehet feszt állítani
10kb végig néztem

[ Szerkesztve ]

(#18025) papaizsolt válasza L.C (#18021) üzenetére

papaizsolt
(tag)

szerintem azt hanyagoljad állítólag "egy szemét halom "

(#18026) papaizsolt válasza darál0w (#18023) üzenetére

papaizsolt
(tag)

mit keressek ?

vagy estleg valami jó tuning program ?

(#18027) papaizsolt válasza darál0w (#18023) üzenetére

papaizsolt
(tag)

vagy estleg [link]
megnéznéd a bios kézi könyvét és meglesnéd ,lehet én nem találtam csak meg ,(User manual a kézikönyve)

(#18028) darál0w válasza papaizsolt (#18027) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

menj át lapod topikjába...ott biztosan ki tudnak okosítani...

(#18029) dawe_91

dawe_91
(újonc)

Hello

Most elkezdett foglalkoztatni a tuningolás és érdekelne hogy mit lehet kihozni biztonságosan a procimból.
A gépem: Processzor: Intel Core 2 Quad Q8400 2.6GHZ 4MB Cache s775
Memória: Kingston 4 GB 1333MHz 2*2GB DDR3
Videókártya: Sapphire Ati Radeon HD5770 1GB GDDR5
Alaplap: Gigabyte EP43T-UD3L s775 DDR3

A procin gyári hűtés van. Tudnátok ebben segíteni? Előre is köszi.

(#18030) darál0w válasza dawe_91 (#18029) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

a lap ~415FSBnél wallos. tehát az lesz a szűk keresztmetszet.

milyen tápod van?

(#18031) dawe_91 válasza darál0w (#18030) üzenetére

dawe_91
(újonc)

HKC 580W

(#18032) Titmouse09 válasza darál0w (#17974) üzenetére

Titmouse09
(újonc)

Nézd mit találtam :DDD
[link]

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szerek valódi citromot. ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ A mai processzorok olyanok, mint a dinnyék. Sose lehet tudni, mennyi mag van bennük. ¤¤¤¤¤¤ Kotonnal szeretkezni, olyan mint gázálarccal virágot szagolni!

(#18033) darál0w válasza Titmouse09 (#18032) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

:D:D

beépített autotuning...hajrá :D

(#18034) Titmouse09 válasza darál0w (#18033) üzenetére

Titmouse09
(újonc)

Talán nem is olyan "fapados" - legalábbis a "butuska BIOS" részén :DD

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szerek valódi citromot. ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ A mai processzorok olyanok, mint a dinnyék. Sose lehet tudni, mennyi mag van bennük. ¤¤¤¤¤¤ Kotonnal szeretkezni, olyan mint gázálarccal virágot szagolni!

(#18035) Titmouse09 válasza darál0w (#18033) üzenetére

Titmouse09
(újonc)

Na és melyik lehetőséget?

(#18036) darál0w válasza Titmouse09 (#18034) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

dehogynem...ez egy alap bios funkcio...:D

kezd a legkisebbel és folytasd tovább...

(#18037) Titmouse09 válasza darál0w (#18036) üzenetére

Titmouse09
(újonc)

Na jó, én nemértek a BIOSokhoz.
És meddig mehetek? Vagy azt majd meglátjuk? Mert így is 4500RPM-en megy ventije.

(#18038) Titmouse09 válasza darál0w (#18036) üzenetére

Titmouse09
(újonc)

Ja és a legkisebbet azt nem a standard alatt, hanem az 5%-kal kell ugye?

(#18039) darál0w válasza Titmouse09 (#18037) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

meddig mehetsz? :D

amennyit enged a BIOS...

(#18040) Titmouse09 válasza darál0w (#18039) üzenetére

Titmouse09
(újonc)

Egyszer azt mndtad hogy az everest rossz adatot mond, felejtsem el a 4Ghz-t, és most amit BIOS ajánl 30% max az is 4 Ghz kb :)

(#18041) darál0w válasza Titmouse09 (#18040) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

ki kell probálni...ha nem viszi akkor nemviszi...ezért mondtam, h az aljárol kezd...

(#18042) Titmouse09 válasza darál0w (#18041) üzenetére

Titmouse09
(újonc)

Na ráraktam 5%-ot.
Everest szerint: feszkó maradt, venti maradt, órajel:3220Mhz

(#18043) Titmouse09 válasza darál0w (#18041) üzenetére

Titmouse09
(újonc)

Ja és nem baj, ha 45-52C a hőmérséklete?

(#18044) darál0w válasza Titmouse09 (#18043) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

67°C a határod.

(#18045) Titmouse09 válasza darál0w (#18044) üzenetére

Titmouse09
(újonc)

Ok, gondolom terhelés alatt.
És mikor érdemes ráadni a követkető löketet?

(#18046) darál0w válasza Titmouse09 (#18045) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

amikor letesztelted, h stabil e.

(#18047) NOD

NOD
(senior tag)

Na most meglett a vége a procinak alulfeszelve.
Kérdés : LLC on volt de igy is droppol azért rendesen, Biosban 0.95625V-t állitottam.
Mindent normalra tettem de van egy ilyen hogy cpu gtl reference. Ehhez ne nyuljak? Láttam hogy giga lapoknál van ilyen meg mch és cpu term ref, de nálam csak a gtl ref állitható.

[ Szerkesztve ]

(#18048) Titmouse09 válasza darál0w (#18046) üzenetére

Titmouse09
(újonc)

azt milyen progival csináljam?

(#18049) EarL 007 válasza Titmouse09 (#18048) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Prime, LinX, illetve bármi mással (normál használat, játék).

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#18050) Titmouse09 válasza EarL 007 (#18049) üzenetére

Titmouse09
(újonc)

És honnan szerezhetek be egyet?

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Tuning, kezdőknek, szájbarágósan (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.