többet ne, ha ennyi a hő...tegyél rá egy jobb hűtőt...akkor mehet neki 1.5V is akár.
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...
többet ne, ha ennyi a hő...tegyél rá egy jobb hűtőt...akkor mehet neki 1.5V is akár.
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

köszönöm a válaszokat 
hello english friends! whatwhatwhaaat
gond lenne, gyere nyugodtan.
Szerettem volna feljebb emeleni a memória órajeleket, de akkor nem stabil a gép, pedig intel mellett mentek ezek a ramok C6-6-6-18 +0,2-0,3V @1100Mhz, most meg már CL5@ 7**-on hibáznak, vagy a proci nem tudom... És ez lenne a kérdés miért lehet ez?
Ha nem tudjuk megoldani akor mivel járnék jöbban?
Ha visszaveszek mondjuk 5RC-t és mondjuk Cl 1050 körül futtatom a ramjaimat, vagy maradok így ahogy van?
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
mivel más a memoriakezelés...
most ~600mhzen mennek a ramjaid?
Üdv!
Nem bootol.. nem vagyunk jók... 
Az alapfeszeket mindenhol beállítottam, aztán 1333-ról 1600-ra toltam fel az FSB QDR-t, mire a képernyő csak stand by üzemmódba kapcsolt és annyi...
Hogyan tovább?
Gigabyte GTX 580 SOC eladó vagy beszámítható GTX 680-ba!
Most ez nem azért nem megy, mert az E8400 procim 1333 FSB-t tud? 
mennyi feszt lőttünk be a procinak?
nem nem azért nem megy 
Alakult egy-két dolog... arra rájöttem végre, hogy lehet feltolni a ramot a megadott értékekre - 2000MHz 1,65 V mellett.. amit elméletileg tudnia kell.
De a procin mozdítani nem tudok... Annak van olyan, hogy CPU Core, az 1,2 vagy 1,25V
illetve van olyan, hogy CPU FSB, mely szintén a bal oldalon mellette található értéken van, azaz 1,1 V.
Jobban mondva csak azt hittem... 
1800MHz és 1,6 V volt a kopp, utána szintén nem indult a másin...
Hm... 
1.25Vra tedd. ott tudnia kell ezt az orajelet.
ramot egyelőre hagyjuk, mivel FSB emeléssel nő annak is az orajele...az még jo volt ugy, ahogy van.
Mindkettőt legyen akkor 1,25V-on? Valamint 1600MHz.. Oksa, rápróbálok... 
a CPU FSBt azt 1,2Vra.
Jó.. vissza állítom, mert mindkettőt 1,25V-ra nyomtam, de minden gond nélkül azonnal indult... 
Zsír..
tesztprogram?
Valamit kell azért lefuttassak biztos ami hótziher alapon? 
primeot.
legalább félora small FFT és félora blend teszt 
hőt közben figyeld.
Valamire tutira oda kell figyelni, mert játszik egy kis szeszély...
Beállítottam 1,25-re ugye mindkettőt, indult, semmi gond. Aztán újra indítottam, hogy visszaállítsam 1,2-re azt,amit mondtál, de nem indult... így újra feltoltam vissza mindkettőt 1,25-re, de most így sem indult el...ez miért van? Most visszadobtam mindent alapra, hogy induljon... kevesebbet kell? Nem létezik, hogy a 3600 MHz sok ennek a procinak!!!
Melegedés abszolúte nem tapasztalható.. kicsit langyosabb kezdett lenni a procihűtő, de minimális...
Akkor most hogyan? Mikor indulni fog, mikor nem? 
a ramot vedd visszább. sztm az lesz a gond 
cpu és fsb mehet 1.25Vra.
A ramot még a proci fesz. állítása előtt visszanyomtam 1333-ra, ahogyan volt...
Ilyen érték alatt állítottam a cpu feszültségeket! 
No próbálok valamit kihozni belőle... ej de nehézkes.. tudtam, hogy nem egy gyenge futam lesz ez... 
pedig ezt elvileg már tudnia kell 

ok...meglesz....kösz szépen a segítséget!

[(8R,9S,10R,13S,14S,17S)-10,13-dimethyl-3-oxo-1,2,6,7,8,9,11,12,14,15,16,17-dodecahydrocyclopenta[a]phenanthren-17-yl] undecanoate
Olyan teszteket meg értékeket olvastam erről a prociról, hogy igencsak...

Szóval más lesz itt a gond, de majd lassan kiderül. Próbálok egy-két beállítást, mit mutat, aztán kereslek.. szerintem holnap vagy legkésőbb szombaton!
Köszönet a segítségért! 
Szia!
nincsmit 
tudnak ezek 4ghz fölött is menni...még beállítást is mondanék hozzá, de abszolut nem ismerem a lapodat... így csak keresgélni tudunk, h mi a jo 
majd keress. szia 
Mindenképpen!

Még lejjebb 546Mhz-en.
ott a ~ jel 
és miért ennyin járatod?
Mert ha emelem az órajeet fagy ~800@CL5
1066os ramok 800on CL5 fagynak?!
na az is érdekes. lehet a lap a ludas. lehet nemkomálja azt a szorzot.
A kettes szorzóval semmi gond a 2,66 nem jön be neki magasabbal nem is mertem próbálkozni!
mi az, h nem mertél probálkozni?
2es szorzot látom, h oké...de azt nem fogom fel, h 1066os ramjaidat miért a felén járatod...
Most próbáltam 1092-n indul de nem stabil 910-en az istennek nem csinál semmit a cucc de valamiért most 728 CL5 stabilnak tűnik fesznélkül ,ha így jó akkor maradok ennél és próbálom a lehető legjobban alulfeszelni a cuccot...
Lehet a memória vezérlő lehetett a gáz a prociban (ezért lett X2 5000-es) mert az utsó 2 aktivált mag hasal el ha 728-on járatom a procit!![]()
[ Szerkesztve ]
kigmax ramok...tul sokat nem leet várni tőlük...megfeszeled kicsit akkor se megy azaz 1092mhz?
Nem a rammal van a gond ment az 1100at inteles konfigban itt a memória vezérléssel van a gond CL5ben 728Mhz-en sem működik vagy boot sincs vagy mint látod megállnak az aktivált magok!
ilyenkor működik a + fesz...tapasztaalt...mushkin ramjaim intellel 1000@cl5 1.8Val ment...amdvel 6-6-5-18-2.1V...ezért cseréltm ramot 

az összes feszültség értéket fixáld normal értéken...
LLC off.

ööö
okéé
de mennyire is?
normal érték.
ha nincs ilyen opcio, akkor jobb oldalon infoba ki kell hogy írja normal vagy standard étéket. arra állítsd be.

oké
holnap megírom az eredményt...
most parti lessz
akkor holnap bb
oké.

Szep estet.
Az mitol lehet, hogy prime-al, max FTT alatt semmi gond nincs, stabil.
Viszont Blend test-el 10 perc utan kifagy, vagy error-t ir valamelyik magra.
Ramjaimmal nincs gond, azok is elegge stabilak.
Magas cpu igenyu jatekok elso inditas utan rogton kifagynak... ez utan amikor inditom ugyanazt, 1-2 ora utan fagy ki. Van mikor tovabb birja.
Merre fele keressem a hibat?
[ Szerkesztve ]
12centis ventilátor rácsot keresek occsón gyöngyös közelébe
VTT és MCH kapnak + feszt?

mind2 normalra van allitva.
most ugye a ramok 800on vannak, igy a fesz csak 1.8. nemtudom ez szamit-e.
VTTt egyelőre hagyd még, viszont mchnak tolj oda 0,1Vot.

hat ugy tunik jo lett a blend test-el is 
superPI is lefut, ezelott az is megallt "feluton".
[ Szerkesztve ]

nah daralow megcsináltam az értékeket normálra állítottam.
nem indul ujra a gép viszont nekem mintha ugy csinálna de nembiztos h az elso magot jobban terhelné mint a másodikat.
a prime is fut aztán kiírja h az egyik magnál leállt a teszt de a másiknál megy még jol.
:/

Helló!
Bocs a hülye kérdésért, de elkezdtem tuningolni a procimat.(e4300), minden feszt fixáltam a biosban, amit lehetett ,de a Vcoret nem tom állítani a biosban, és egy kicsit ingadozik. Nem lehetne vmi szoftverrrel vagy valahogy beállítani?
Alaplap: ASRock G31M-S R2.0
Intel Celeron G530|ASRock H61M-HVS|4Gb Kingmax|VTX3D 5670 512MB|FSP Hexa 400W

Sztem fel tudod rakni. Én a Win7et is külső HDDről telepítem
Intel Celeron G530|ASRock H61M-HVS|4Gb Kingmax|VTX3D 5670 512MB|FSP Hexa 400W