Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Pali79

Pali79
(tag)

Adott egy TRENDnet TEW-P1P wifi print server. Akármit csinálok vele nem tudom telepíteni. A telepítő nem találja. A hálót beállítottam ahogy kell (6-os csatona, minden titkosítás kikapcs stb.) Az az érdekes a dologban, hogy diagba állítva a wifis laptop látja és a legeken is látni, hogy kommunikálnak, de a telepítő sehogyse.

Minden 5letet szívesen veszek!

Suzuki Bandit 1200N

(#2) Pali79

Pali79
(tag)

Odáig már eljutottam, hogy a hálón fent van az eszköz, de nyomtatni nem hajlandó.

Suzuki Bandit 1200N

(#3) Pali79

Pali79
(tag)

UP, UP :O

Suzuki Bandit 1200N

(#4) Dr. COPY. válasza Pali79 (#3) üzenetére

Dr. COPY.
(kvázi-tag)

Szia!

Ha a hálózaton megjelenik az eszköz, akkor már elvileg készen vagy. Annyit kell csak csinálni, hogy a nyomtatót helyi nyomtatóként telepítsd és az új port létrehozása opciónál válaszd a tcp/ip portot és add meg neki azt az ip-t, amit beállítottál a print server-nek.

(#5) Pali79 válasza Dr. COPY. (#4) üzenetére

Pali79
(tag)

Szia!

Köszi szépen! A helyzet az, hogy úgylátom be van állítva minden ilyesmi és nyomtatási parancsra fe is ébreszti a nyomtatót el kezd a fej mozogni, de ennyi. Nyomtatni nem nyomtat semmit. El vagyok keseredve :O lehet, hogy ezzel a nyomtatóval nem is fog menni? :W

Suzuki Bandit 1200N

(#6) Dr. COPY. válasza Pali79 (#5) üzenetére

Dr. COPY.
(kvázi-tag)

Szia!

Elgondolkodtató amit írtál, mert ezek szerint megvan a kommunikáció. Én azt csinálnám a helyedben, hogy egyenként megvizsgálnám az eszközöket. Vagyis rákötném a nyomtatót közvetlenül a számítógépre és kipróbálnám a print szervert egy másik nyomtatóval is, ha van rá mód akkor először nem wifin keresztül, hanem kábellel. Így le lehetne szűkíteni a hibakeresés helyét.

(#7) Pali79 válasza Dr. COPY. (#6) üzenetére

Pali79
(tag)

Szia!

A nyomtató műkszik kábelel. Próbálok szerezni valahonnan egy még működő paralell portos nyomtatót... :)

"kipróbálnám a print szervert egy másik nyomtatóval is, ha van rá mód akkor először nem wifin keresztül, hanem kábellel."

Ezt nem igazán értem. :( Ha arra gondolsz ezen nincs kábeles net csati csak a paralell.

Suzuki Bandit 1200N

(#8) Dr. COPY. válasza Pali79 (#7) üzenetére

Dr. COPY.
(kvázi-tag)

Szia!

Igen arra gondoltam, hogy utp kábellel kéne kipróbálni. Mert, ha a wifin szakadozik a jel az okozhat ilyen problémát. Mentsd le a webes konfigurációs felületet és küld el mailben hátha ki tudok okoskodni valamit.

(#9) Pali79 válasza Dr. COPY. (#8) üzenetére

Pali79
(tag)

Szia!

Megint nem igazán értem mire gondolsz :B
Igencsak láma vagyok a dologhoz. De innen le tudod tölteni a cuccait, vagy írd körül kicsit jobban mire gondolsz :R

Suzuki Bandit 1200N

(#10) Dr. COPY. válasza Pali79 (#9) üzenetére

Dr. COPY.
(kvázi-tag)

Szia!

Arra gondolok, hogy ha beírod a böngészőbe a printszerver ip címét és van neki webes konfigurációs felülete, akkor az a böngészőben megjelenik és ott lehet különböző beállításokat megadni neki. Ha nincs ilyen webes felület, akkor kellett, hogy kapjál hozzá egy programot amin keresztül tudod állítgatni. Valamelyikről a kettő közül csináljál screenshoot-okat és azt küld el. Az aktuális beállításokat akarom átnézni, mert szerintem ott lesz valami gond.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.