Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dannyl

    addikt

    Átirányítva a milyen routert topicból előzmény:

    Sziasztok!
    Javaslatotokra vettem pár hete egy TP-LINK TL-WR1043ND routert DIGI 1000 nethez. Eddig ment is rendben, de ma azt vettem észre, hogy a letöltés a 10 Mbitet sem üti meg. Reseteltem a routert, firmware-t frissítettem, beállítottam a magam amatőr szintjén mindent, de ugyan az az eredmény. A kábelt közvetlenül a gépbe dugva 100/100-on megy kb, ami még mindig nem jó (és jeleztem is a digi-nek, de ez most mellékes), de nem 10 alatti. Mi lehet az oka? Hangsúlyozom, eddig jó volt. Mondjuk a névleges sebességet nem értem el, de legalább egy 25 MB-tal (megabájt) tudtam letölteni. Ma ez 1 MB.

    Kérdésekre válasz:

    hogy a 100 és a 10 Mbps leesés azonos időben történt vagy sem?

    Erre konkrét választ nem tudok adni. Ma ideültem, és ezt tapasztaltam. Direktben 100Mbit, router mögül 10.

    mert akár összefüggés is lehet a kettő között - a digi (eltérő) bekötési módja miatt -, úgy pedig lehet, hogy nem a router direktben a probléma forrása, mert bár adott helyzetet nem kezeli le, de ez más típussal is előfordulhat. (gondolok itt arra például, hogy amiért a digi kábelen 100-as korlát lett, akár kábeles, csatlakozási, vagy eszközhiba miatt, az eltérő szolgáltatós bekötés miatt a router nem úgy fordít, mint a munkaállomás, emiatt annál 10-es korlát lett.)

    Miért korlátoznának? 2 hete kötötték be kb. Havi forgalom korlát gondolom nincs.

    másik kábellel próbáltad a router és a munkaállomás között? (a kábeles sebesség esett vissza, ugye?) a router másik lan portján próbáltad?

    Igen, másik kábellel is próbáltam, és másik LAN portban is. És igen, a kábeles sebességgel van gond.

Új hozzászólás Aktív témák