Szia,
konkrétan a router-t nem kell telepítened sehova. Az XP alól milyen WIFI adapterrel csatlakozol a router-re? Na annak van maximum telepítője...
A router konfigot meg eléred így általában: http://192.168.1.1
ocso

Szia,
konkrétan a router-t nem kell telepítened sehova. Az XP alól milyen WIFI adapterrel csatlakozol a router-re? Na annak van maximum telepítője...
A router konfigot meg eléred így általában: http://192.168.1.1
ocso

Miért a TL-WN821N topicba írsz, ha TL-WR841ND routerrel kapcsolatban szeretnél érdeklődni? 
Routerhez nem kell driver... ha gond van az XP-dnél, akkor a hálózati kártyád drivere körül keresgéld a hibát... de ez sehogy nem kapcsolódik a wireless adapter témájához, hacsak nem azzal próbálsz meg csatlakozni a routerhez...de ezt ugye nem említetted, csak routerről beszéltél végig.
Egyáltalán wireless kapcsolatot szeretnél létrehozni? Az írásodból úgy tűnt, mintha kábelesre gondolnál.
(#51) ocso: legközelebb használd a "Válasz" linket, csak tanács. 
Így csak tippelni lehet rosszabb esetben, kinek írtad a hsz.-t.
Sk8erPeter

Bocs-bocs, mellényúltam... 
[ Szerkesztve ]
ocso

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Vettem egy TP-LINK 941ND tipusú routert és egy TP-LINK 821N tipusú usb antennát. Sikeresen telepítettem mindkét asztali számítógépen a szükséges dolgokat. Az egyik asztali gép,ahol a router is van,kábelen kapja az internetet,a másik asztali gép usb-s wifin keresztül. Van egy harmadik gép is,ami nevezetesen egy levono laptop,de ezzel nincs gond,tökéletes jelerősség,maximális sávszálességet használ.
A probléma a következő :
Azon az asztali gépen,ami usb-s wifin csatlakozna az interneten,nagyon gyenge a jelerősség,illetve a letöltési sebesség is hagy némi kívánni valót maga után. 54 Mbps-t ír tulajdonságokban,ezt sem igazán értem...holott 300-nak kellene lennie.
A laptop,ami ugyanabban a szobában van,mint az usb-s asztali,tökéletesen működik,ezért furcsállom az egészet. Ráadásul a szomszédok internetét,fullon fogom. Valószínű valami beállítási probléma lesz,de nem jövök rá :S
Segítségeteket előre is köszönöm...

Sziasztok!
Szeretnék én is venni egy wifi adaptert, viszont most van dolgom először ilyesmivel.
Kettőt néztem ki konkrétan, az egyik egy belső PCI csatlakozós ( TL-WN951N ) kb. 6000HUF, a másik egy USB-s megoldás ( TL-WN821N ) kb. 3500 HUF.
[Itt] megtaláljátok őket az oldal aljára görgetve.
A kérdésem ezzel kapcsolatos, külsőt vagy belsőt érdemes venni, melyiknek mi az előnye és hátránya, már ha van ilyen?
Az én esetemben egy asztali PC lenne ahol használnám, a gép pedig közvetlenül a router felett helyezkedik el, kb 2-2 és fél méterrel. A födém fából készült, szóval ezen kívül semmi más árnyékoló közeg nincs "a padlószőnyegen kívül
".
Köszönöm a válaszokat,
Gábor

Legfőbb előnye az USB-s megoldásnak nyilván a hordozhatóságában rejlik, ha nem csak egy fix gépen szeretnéd használni (a PCI-os nem igazán mobilis...).
Használattól függ, melyik éppen a "jobb". Ha PCI-os, lehet, hogy jó nagy antennákkal van felszerelve, amitől esetleg jobb a vétel, bár a hosszú USB-kábel is egyfajta antennaként működik.
A WN821N-nel nagyon jó a vétel egy viszonylag nagy méretű házban is, nem a router közvetlen közelében, így szerintem nyugodtan ajánlható.
Én személy szerint inkább egy hordozható megoldást választanék, mint egy beépítettet, bár sokszor kiállnak a PCI-os Wi-Fi-eszközök megbízhatósága mellett. De a WN821N is nagyon megbízható, használom egy ideje, és nem igazán volt még vele bajom.
Ráadásul Linuxon is működik, külön drivertelepítési szenvedések nélkül (Ubuntu 9.10-estől felfelé biztosan, bár szerintem alatta is).
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter

Szevasztok!
A napokban vettem egy TP-LINK 841ND routert.
Frissítettem a firmware-t, beállítottam mindent ahogy kellett/nekem tetszett, majdnem minden renben is van vele.
Annyi gondom van vele, ha torrentezek (uTorrent) nem tudom elérni a router webes felületét az internet felől, a uTorrent-et a webui-val pedig gond nélkül.
Torrentezésnél a letöltési sebesség (1,3MB/s) meg sem közelíti a maximumot (2,2MB/s).
Nem bírja a torrentet ez a modell?
Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget!

Hi.
Talán nem a legjobb helyen járok, de úgy látom itt biztosan választ kapok a kérdésemre.
Nekem egy linksys routerem van, a kérdés:
Két router tud-e egymás között adat forgalmazni?
Gondolom sejtitek hogy hatótáv növelés lenne a cél!
Még egy kérdés. A linksysen ha jól tudom lehet hatótávot módosítani, talán alacsony és magas közt lehet választani. Mi lehet az én alap beállításom?
Üdv.Tomi

Mondd már meg, hogy a TP-LINK 841ND témázás hogy jön a TP-LINK TL-WN821N topichoz... 
Sk8erPeter

Hát megmondom őszintén kicsit benéztem a típust,
köszönöm, hogy felvilágosítottál. Sokat segítettél!
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Azt tapasztaltam, hogy ha erős a hálózati forgalom, akkor a zenelejátszás sokszor beszaggat, recseg. (A router-em is TP-Link. (841ND)) Frissítettem az audio drivert, a helyzet ugyanaz. (Gigabyte EP54T-DS3 alaplapom van.) Letöltöttem a DPC Latency Checker progit, ami jelzi, hogy valamelyik driver rosszalkodik a gépben. Letöltöttem a V2-es drivert Win 7 X64-hez. A telepítés során kék halál "special_pool_detected_memory_corruption" hibával. Ilyenkor csak driver rollback-el lehet újra életet lehelni a gépbe. Próbálkoztam azzal is, hogy atheros driveret teszek fel, de azt nem ismerte fel a gép. Van egy másik gépem, amint 32 bites Win 7 van, azon nincs ilyen probléma.
Szóval a lényeg, hogy x64-es Win 7-en ez az adapter nem tökéletes, a letöltéssel nincs bajom, de a zenelejátszást bezavarja... Valaki tapasztalt már ilyet? Esetleg valami ötlet?
Valete, Szasza_boy
(#62) Sk8erPeter válasza Szasza_boy (#61) üzenetére

Ezt cáfolnám, mert 64 bites Windows 7-et használok én is, és bár nem használom állandóan az adaptert, mert legtöbbször kábelről megy a gép, de amikor használtam, nem igazán volt vele bajom, ha meg a sávszélesség korlátoz, és egyszerre sok le- és feltöltéssel terheled, akkor nem is olyan nagy csoda, hogy esetleg néha megakad a zenestreamelés.
Nem tudom, milyen sávszélességű netet használsz, és milyen mennyiségű az adatforgalom nálad ezalatt, de nem elképzelhetetlen, hogy a zene lejátszásakor csomagvesztés történik, és emiatt hallasz akadozást.
Mindenesetre szerintem ne próbálkozz mindenféle driverrel, mert az eredeti gyári driver megfelelő kellene, hogy legyen hozzá. Persze a lehető legfrissebbet érdemes letölteni a TP-Link honlapjáról.
Sk8erPeter
(#63) Szasza_boy válasza Sk8erPeter (#62) üzenetére

Köszi a választ! Az a baj, hogy nekem a legfrissebb driver (az említett V2-es) telepítésekor kékhalál van. (Megnéztem a hardver verziót, az is V2, tehát elvben jónak kellene lennie...) A netem 5M-es, és észreveszem akkor is a recsegést, amikor a pl. a NAS-ra másolok WLAN-on keresztül.
Valete, Szasza_boy

Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írok, de nem találtam más topicot.
Az volna a kérdésem hogy mi kell ahhoz, hogy mindkét otthoni asztali gépen legyen internet?
Kábel net van nálunk és kb 4 fal választja el a gépeket.
Gondolom Wifi-s router ajánlott ehhez, csak azt nem tudom még hogy mi kell hozzá stb...
Nagyon megköszönném a segítséget! 
Üdv.

hali! Milyen chip dolgozik benne?
A mi boltunkban mindenki örömet okoz nekünk. Egyesek azzal, hogy bejönnek, mások azzal, hogy kimennek.

Sziasztok!
Vettem egy ilyen routert és minden tuti vele, vettem adaptert is, csak még laptopom nincs, de lesz. A tetején villog a WLAN szimbóluma, ami megnéztem, azt jelenti, hogy működik a WIFI. Az lenne a kérdésem, hogy azt hol lehet kikapcsolni? Amíg nincs gép, addig nem akarom, hogy lopják a netet. Beállítottam a védelmet, csak még nem tudtam kipróbálni, mert nincs gép.

Nem TP-LINK TL-WN821N routert, hanem
TP-LINK WR-741ND 150Mbps WLAN router-t vettem.

Admin felületén Wireless menü -> Wireless Settings
"Enable Wireless Router Radio" elől kiveszed a pipát, reboot. Vagy az SSID Broadcast letiltása is elegendő.

Bocsi, még sosem volt ilyenem. Mi az a/hol van az az admin felület???
Ne haragudj. Nagyon kezdő vagyok, de ha leírod, hogy hol van akkor megcsinálom.
Köszi

router lan(1) és munkaállomás lan portjai utp kábel használatával összeköt, munkaállomáson böngésző elindít, címsorba beír; 192.168.1.1 -> felhasználó; admin -> jelszó; admin -> ok -> wireless -> wireless settings -> pipa kivesz előle; enable wireless router radio -> save -> restart -> ok...stb!
GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

Sikerült! Nagyon szépen köszönöm!

Sziasztok.
Egyik ismerősömnél rendszeresen megszakad a wifi-s net (asztali gépen).
Tömbházban lakik, és a közelben több wifi jel is van. Zavarhatják egymást ? Át lehet írni a routher ip címét (TP-Link) ?
Windows 7 élményindex: 7.2

TP-Link TL-WR1043ND router esetén IP-cím átírása elvileg itt történik:
Network - LAN - IP Address
Sk8erPeter

Sziasztok!
Egy kis problémám adódott. SMC routerem van, ami jól működik, a gépek 90% könnyedén elfogadja. Most egy asztalihoz vettem egy TL-WN821N-t mert nem akartam házat fúrni.
WIN 7 (64) van a gépemen, sikerül feltelepíteni a cuccot is, a kijelző is megjelenik, az érzékelt hálózatot is kiválónak jelzi, ám a csatlakozás sosem sikerül, se pin-kóddal, s azonosítóval.
Mi lehet a gond?
A segítséget előre is köszönöm.

talán nem a megfelelő drivert raktad fel. próbálgasd, van 3 féle is már (V1, V2, V3 revíziók).

bár régi a komment, de hátha érdekel valakit a válasz:
V1/V2: Atheros AR9001U-2NG (AR9170 + AR9102)
V3: Atheros AR9002U-2NG (AR7010 + AR9287)
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

Sziasztok!
Van egy, a téma címében szereplő típusú adapterem. Windows újratelepítés után a következő furcsa helyzet állt elő:
Ha bármelyik látható hálózatra próbálok csatlakozni, nincs semmi probléma, kéri a jelszót. Viszont ha a saját hálózatomra akarok csatlakozni, akkor azt írja, kapcsolódás sikertelen, majd a Problémamegoldás lefuttatása után azt javasolja a Windows, hogy indítsam újra a routert. A dolog érdekessége, hogy minden más eszköz a házban gond nélkül tud kapcsolódni (pc, mac, telefon).
Röviden: a saját routerre minden csatlakozik, kivéve az említett pc-t, a pc pedig mindenhova csatlakozik, kivéve az említett saját routert.
A wifi-adapterhez a megfelelő V2-es drivert telepítettem. Próbálkoztam ismételt Windows-telepítéssel, az sem segített.
Van esetleg valakinek ötlete?
A segítséget előre is köszönöm.

Köszönöm berVi!
Sikerült megoldanom a problémát, bár a routerem nem rejti el a hálózat nevét. Viszont ahhoz, hogy az általad javasolt beállítást elvégezzem, muszáj volt kézzel létrehoznom a kapcsolat-profilt. Érdekes módon így már csatlakozott.
Mégegyszer köszönöm!

nincs mit 

Ezt a problémát előbb nem a routerben kellene megoldani? Legalábbis nem hiszem, hogy ne lehetne normális routeren beállítani, hogy mutassa már az SSID-ját.
Sk8erPeter

nem tudom, én mindig elrejtem, szóval számomra ez nem "probléma".

Sziasztok! Valaki tudna segiteni ? Vettem karácsonyra egy rutert TP-LINK TL-WN841N és sajnos nem müködik
vagy is fent van a gépemen csak nincs nett vagy is azt irja ki hogy van nett de nem nyit meg semilyen oldalt már hivttam hozzá értö embereket is de semmit nem tudtak vele kezdeni. Gondoltam majd ez az oldal majd segit nekem !
Köszönöm

"segiteni", "rutert", "nincs nett", "van nett", "hivttam", "hozzá értö", "segit"
Rövid hozzászólás, de rekord mennyiségű helyesírási hiba, ez igen! 
Kik voltak azok a "hozzáértők"? 
Egyáltalán mivel próbálkoztak?
Milyen neted van? (kábelnet, betárcsázós modemes
, stb.)
Rendben vannak-e a kábeleid? Jól csatlakoztattad-e őket?
Olvastad-e már a router kézikönyvét?
A kérdések sorát még lehetne folytatni, de az ilyen "nem működik, mit csináljak"-jellegű kérdésekre senki nem fogja tudni neked megmondani a frankó választ, "evvan".
Sk8erPeter