''Ha igen, akkor hogyan állunk most a 8 ill. 16x-os médiákkal? Megy 4x-esen az is?''
A Ritek G05 szerintem 8x-os média. (Legalábbis amit próbáltam, az Arita 8x-os lemez.)
16x-os lemezem nincs, nem tudom kipróbálni.
Arra azért gondolj, hogy a patch után sincs saját írási stratégia a firmware-ben, vagyis az Aritámat a lemezen lévő ''general'' stratégia alapján írta meg az író.
Ezért minden lemeznél van rizikó, hogy nem sikerül jól az írás. (Én először kértem 1 lemezt, aztán amikor jó lett, még egyet. Amikor az is jó lett, akkor 25-öt. Ha majd a 10. környékén járok, és mind jó, akkor veszek 100-at, és ha az is elfogy, kidobom az írót!
)
A tapasztalatom annyi, hogy közvetlenül az írás után a lemezt a Nero Cd/DVDspeedjének Scandiskjével leellenőrizva a nagy zöld mezőn 7db sárga kocka van a 8x-os Aritával, és 8db az általam korábban használt Ritek -4x (Ritek G04) lemezzel.
A 8x-os Aritákat a környezetemben előforduló asztali DVD-k is olvassák. (Még a 2,5 éves noname is.)
''Pontosan milyen patch-csel? Azzal, amiről itt korábban szó volt, v. valami mással?''
Azzal, amiről szó volt.
De én csak annyit módosítottam a firmware-ben, hogy az 1x=< HR default> és 1x=< R default>bejegyzést 4x=< HR default> és 2x=< R default> -ra módosítottam (ami azt jelenti, hogy a listában nem szereplő kódú ''egyszerírható'' lemezeket az író gyárilag 1x-esen írja, de ettől kezdve a 2x-eseket 2x-esen is tudja, a 4x-eseket és gyorsabbakat pedig 4x-esen). Így mentettem el a firmware-t, majd írtam be. (Még új számot sem kapott, tehát 1033-nak látszik.)
Van egy ''Tesco-gazdaságos'' -8x-os lemezem, de nem bízom benne annyira, hogy magamnak vagy valami havernak megírjam. Az ellenségeim viszont mostanában nem írattak velem semmit. 
[Szerkesztve]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!