Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) aXXon válasza WillChi (#50) üzenetére

aXXon
(őstag)
LOGOUT blog

na mostmeg odaig jutottam, hogy a ritekg05 -os 8szoros aritat 4szeresen irja, ugyhogy kiralysag!!! delutan jonnek erte :))

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#52) aXXon válasza WillChi (#50) üzenetére

aXXon
(őstag)
LOGOUT blog

na basszus igazabol 1szeresen irja, csak azt irja hogy 4szeresen... fakk...

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#53) WillChi válasza aXXon (#51) üzenetére

WillChi
(őstag)

A sima 1033-mal? Megmondom őszintén, még nem próbáltam, csak Verba, Fuji, meg TDK volt eddig benne.

Keresek Heroes Chronicles-t. Mind az 5 kellene, de csak eredeti...

(#54) aXXon válasza WillChi (#53) üzenetére

aXXon
(őstag)
LOGOUT blog

en nem tudom, az iro femboritasan meg 1031 van, viszont benne mar 1033, ugyhogy valszeg frissitve volt mar az elozo gazdinal!! a 8szoros aritat viszont csak 1szeresen irja, de a program meg ugy gondolja hogy 4szeresen! nem tudom mennyire sikerult korul irnom aproblemat :O

(#55) WillChi válasza aXXon (#54) üzenetére

WillChi
(őstag)

Teljesen sikerült.

(#56) aXXon válasza WillChi (#55) üzenetére

aXXon
(őstag)
LOGOUT blog

most toltom ezt a super patchet de kb 1kval jon vagy alatta, a felmegas file vagy 10perc amig ideer

(#57) WillChi válasza aXXon (#56) üzenetére

WillChi
(őstag)

Kíváncsi vagyok, hogy mi fog kisülni belőle, kérlek írd majd le!

(#58) mr_ricsi válasza WillChi (#57) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én is! (kíváncsi vagyok)

[Szerkesztve]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#59) aXXon

aXXon
(őstag)
LOGOUT blog

hat a 3 filebol egyedul a peccselo hajlando lejonni, de egyik pecsfile sem :(( ha valamelyikotoknek megvan akkor atkuldhetne :R

(#60) mr_ricsi válasza aXXon (#59) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A toshibától töltsd le az eredeti 1033-as firmware-t, és azt patch-eld meg. (Az eredeti mindkét verziót tartalmazza, vagyis arra sem kell figyelemmel lenned, hogy melyik való az íródba.)

(#61) aXXon válasza mr_ricsi (#60) üzenetére

aXXon
(őstag)
LOGOUT blog

oooo :( esetleg egy linket tudnal adni? :B

(#62) mr_ricsi válasza aXXon (#61) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Milyen 5112 tulaj az, aki nem ismeri a meghajtója gyári honlapját? :))

Honlap:
Bővebben: link
1033firmware:
Bővebben: link

(#63) aXXon válasza mr_ricsi (#62) üzenetére

aXXon
(őstag)
LOGOUT blog

kb egy hete vagyok toshiba tulajdonos, beszamitas volt :DD most ertem haza az ejszakai muszakbol, ha felkeltem, akkor tesztelem a patchelest :))

(#64) WillChi válasza aXXon (#63) üzenetére

WillChi
(őstag)

Hát, már nagyon várom a fejleményeket. Igaz, hogy nemsokára meg én megyek dolgozni (du.).

(#65) mr_ricsi válasza aXXon (#63) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''kb egy hete vagyok toshiba tulajdonos''

Akkor megbocsátható...

(#66) aXXon

aXXon
(őstag)
LOGOUT blog

azt irja, hogy write file error es nem csinal semmit.... de ahol felsorolja a lemezkodokat, ott egyebkent sem talalhato a g05-os lemez kodja...

(#67) mr_ricsi válasza aXXon (#66) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''de ahol felsorolja a lemezkodokat, ott egyebkent sem talalhato a g05-os lemez kodja...''

De található olyan, hogy 1x=< HR default> és 1x=< R default>, ami azt jelenti, hogy a listában nem szereplő kódú lemezeket az író 1x-esen írja. A patch ezeket állítja át 4x-esre ill. 2x-esre, minek következtében az író így fogja írni őket. (Legalábbis a program szerzője ezt ígéri.)
A g05 elvileg HR lemez, tehát 4x-esen kellene hogy írja patch-elés után.

''write file error es nem csinal semmit...''
Nem ''read only''-s a letöltött firmware esetleg? :) (Jobb gomb, Tulajdonságok, Általános fülön alul az Attribútumok.)

Ui: Az region free patch-et ne kapcsold be, mert DVD lejátszáskor fagyizhat tőle a meghajtó.

(#68) mr_ricsi válasza mr_ricsi (#67) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Browse
More options<<
Load File

Patch for 4x writing: Apply
Save file

(Ennél szájbarágósabb már csak az lenne, ha maileznék neked egy patchelt firmwaret.)

[Szerkesztve]

(#69) aXXon válasza mr_ricsi (#68) üzenetére

aXXon
(őstag)
LOGOUT blog

ok, a pecseles mar sikerult, de most le van huzva a toshiba drive, holnap ha magamhoz tertem tesztelem, koszi az eddigi segitseget, majd holnap tudositok a folytatasrol!!!

ui: telleg read only volt :U :B

(#70) mr_ricsi válasza aXXon (#69) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ilyen hosszú alvás már egészségtelen, mert felborul a szervezeted ion-, és vízháztartása...

(#71) aXXon válasza mr_ricsi (#70) üzenetére

aXXon
(őstag)
LOGOUT blog

meg nem volt idom megcsinalni

(#72) WillChi válasza aXXon (#71) üzenetére

WillChi
(őstag)

Pedig már tűkön ülök... :)

(#73) mr_ricsi válasza WillChi (#72) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

13:40:20
#12 Text 0 File DlgWaitCD.cpp, Line 2477
Recorder: TOSHIBA DVD-ROM SD-R5112, Media type: DVD-R
Disc Manufacturer: RITEKG - 05
Disc Application Code: 64, Disc Physical Code: 193

13:55:00
#28 Phase 37 File dlgbrnst.cpp, Line 1832
Burn process completed successfully at 4x (5 540 KB/s)

He-he! :C :C :C

(#74) WillChi válasza mr_ricsi (#73) üzenetére

WillChi
(őstag)

Ezek szerint a Ritek G-05 -öt sikerült 4x-esen megírni. Pontosan milyen patch-csel? Azzal, amiről itt korábban szó volt, v. valami mással? Ha igen, akkor hogyan állunk most a 8 ill. 16x-os médiákkal? Megy 4x-esen az is?

(#75) mr_ricsi válasza WillChi (#74) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Ha igen, akkor hogyan állunk most a 8 ill. 16x-os médiákkal? Megy 4x-esen az is?''

A Ritek G05 szerintem 8x-os média. (Legalábbis amit próbáltam, az Arita 8x-os lemez.)
16x-os lemezem nincs, nem tudom kipróbálni.
Arra azért gondolj, hogy a patch után sincs saját írási stratégia a firmware-ben, vagyis az Aritámat a lemezen lévő ''general'' stratégia alapján írta meg az író.
Ezért minden lemeznél van rizikó, hogy nem sikerül jól az írás. (Én először kértem 1 lemezt, aztán amikor jó lett, még egyet. Amikor az is jó lett, akkor 25-öt. Ha majd a 10. környékén járok, és mind jó, akkor veszek 100-at, és ha az is elfogy, kidobom az írót! :) )

A tapasztalatom annyi, hogy közvetlenül az írás után a lemezt a Nero Cd/DVDspeedjének Scandiskjével leellenőrizva a nagy zöld mezőn 7db sárga kocka van a 8x-os Aritával, és 8db az általam korábban használt Ritek -4x (Ritek G04) lemezzel.
A 8x-os Aritákat a környezetemben előforduló asztali DVD-k is olvassák. (Még a 2,5 éves noname is.)

''Pontosan milyen patch-csel? Azzal, amiről itt korábban szó volt, v. valami mással?''
Azzal, amiről szó volt.
De én csak annyit módosítottam a firmware-ben, hogy az 1x=< HR default> és 1x=< R default>bejegyzést 4x=< HR default> és 2x=< R default> -ra módosítottam (ami azt jelenti, hogy a listában nem szereplő kódú ''egyszerírható'' lemezeket az író gyárilag 1x-esen írja, de ettől kezdve a 2x-eseket 2x-esen is tudja, a 4x-eseket és gyorsabbakat pedig 4x-esen). Így mentettem el a firmware-t, majd írtam be. (Még új számot sem kapott, tehát 1033-nak látszik.)

Van egy ''Tesco-gazdaságos'' -8x-os lemezem, de nem bízom benne annyira, hogy magamnak vagy valami havernak megírjam. Az ellenségeim viszont mostanában nem írattak velem semmit. :))

[Szerkesztve]

(#76) aXXon

aXXon
(őstag)
LOGOUT blog

na ma vegre megcsinaltam en is a peccselest es minden faja, 4szeresen megirta a 8szoros G05os lemezt! de ha jol latom, akkor nektek is mukodik! koszi a segitseget, amit kaptam toletek!!

(#77) vcarter

vcarter
(újonc)

Sziasztok!

Nekem van egy osregi Toshiba SD-R5002 es irom, es anno hallottam olyat, hogyha 5112-eshez tartozo BIOS-t rakok fel, akkor 4x-en fog tudni ez is irni. (Mivel eredetileg csak 2x:((()

Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? :F

No One Lives 4ever...

(#78) mr_ricsi válasza vcarter (#77) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''5112-eshez tartozo BIOS-t rakok fel...''

Hogy rakod fel rá? :))

(#79) aXXon

aXXon
(őstag)
LOGOUT blog

tegnap elvittek az irot 7ezerbe!! (na jo, az igazsaghoz hozzatartozik, hogy volt hozza ajandek 14 colos daewoo monitor is :D )

(#80) morp válasza mr_ricsi (#75) üzenetére

morp
(fanatikus tag)

Ha felrakom ezt a patchet utána le tudom majd szedni?

(#81) mr_ricsi válasza morp (#80) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem a patchet rakod fel, hanem egy patchelt firmwaret. És nem leszedéssel tudod eltávolítani, hanem felülírod egy másikkal. Például a gyári 1033-assal vagy 1031-essel.

(#82) morp válasza mr_ricsi (#81) üzenetére

morp
(fanatikus tag)

köszi

(#83) mr_ricsi válasza aXXon (#79) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pénteken az enyémet is elvitték.

(#84) Malter DJ

Malter DJ
(újonc)

Jó tanács, ne használjátok H2H Super pastchet, mert kihajtja a szuszt is a 5112-esből. Én egy éve raktam fel a patchet, és egy darabig szépen ment, jól írt, de most meg túlnyomta ameghajtót. 7.5-szörösen olvasott, írni 4-szeresen, és most egy üres DVD-t sem olvas be. Halál szopás az egész. Visszaraktam a régi firmwaret, de még nem segített semmit sem. pedig a javítás is felraktam hozzá. Mindegy, a lényeget értitek, csak szólok, még mielőtt még valaki tönkretenné magát vele. Csákó!

A férfi jutalma a nő, a nő jutalma a tudat, hoy ő a jutalom!

(#85) Trak válasza Malter DJ (#84) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

1 éve raktad fel a firmware-t? És milyen idős a drive?

Nem hiszem, hogy a firmware miatt ment volna tönkre, elromolhatnak ezek a használattól is ám...

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#86) mr_ricsi válasza Malter DJ (#84) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az írt, az újrairt és a gyári DVD-ket olvassa?

(#87) 47

47
(kvázi-tag)

Eddig nem volt DVD íróm, nem éreztem szükségét, most se igazán, de most van egy ilyen Toshiba SD-R5112 DVD íróm, és felraknám rá a legújabb hivatalos Firmware update-t, de a toshiba honlapján nem találtam, tudjátok hogy melyik a legújabb, és hol található?

''Ráraknak a tömegközlekedésre.''

(#88) PPeter válasza 47 (#87) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát nem jó választás, a mai lemezek többségét borzalmasan szarul írja. Itt keresgélj firmware-t: [link]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#89) Trak válasza 47 (#87) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Olvasd végig a topikot egy kicsit alaposabban.

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#90) mr_ricsi válasza 47 (#87) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Milyen lemezt szeretnél használni hozzá?

(#91) 47 válasza PPeter (#88) üzenetére

47
(kvázi-tag)

Nem tehetek róla, csak úgy kaptam.
De ha egy rendes DVD íróra szorulok, mit tudsz ajánlani?

(#92) PPeter válasza 47 (#91) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

NEC, Pioneer, BenQ/Philips, Plextor, ezekből válogathatsz nyugodt szívvel, nem feltétlenül ebben a sorrendben.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#93) 47 válasza PPeter (#92) üzenetére

47
(kvázi-tag)

Tudok szerezni Pioneer 109-et, meg 110D-t. Melyiket vegyem?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.