Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad R, Z és SL sorozat (téma lezárva)

(#901) Shadowfax válasza sssent (#899) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Nálam az 1.9 Beta 03 jól működött. ;)
Az 1.10 Beta 01-et nem próbáltam - ha Blyan fórumtárs benéz ide, akor majd ő megosztja a tapasztalatait. ;)

www.eladomakonyvem.hu

(#902) Zola_ válasza Shadowfax (#898) üzenetére

Zola_
(fanatikus tag)

Fn-nel akkor működik, ha szintén Fn-nel küldöm el készenlétbe. Bár azt nem próbáltam, hogy egy idő után olyankor is felmerül-e a jelzett probléma.
Jelen esetben lecsukom a fedelét, és azzal megy holdacskába. Ilyenkor ha kinyitom akkor pittyenés, és egyből feléled. Azaz csak kéne... Ha rövid idő telik el meg is csinálja, de ha kicsit hosszabb, akkor már nem. Ahogy kinyitom, a hold továbbra is marad, de megjelenik folyamatosban az aksi ikon is, és zúgni is kezd, de a monitor néma marad. Semmi Fn kombira nem ragál...
A legfrissebb (márciusi) Bios van rajta, a software installer letöltötte magától, és simán lement a frissítés is. Mit nézzek még?

(#903) Zola_ válasza sssent (#895) üzenetére

Zola_
(fanatikus tag)

Lehet, hogy nem általános az elírás, de akkor is negatívum!
Verseny van, figyeljenek oda jobban, nekik is érdekük, hogy pl. itt ne azt tárgyaljuk ki, hogy mennyire pontatlanok...

[Szerkesztve]

(#904) Shadowfax válasza Zola_ (#902) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Van valami beállítási dolog, de azt így fejből nem tudom, s most nincs nálam a gép, de munka után megnézem. ;)

www.eladomakonyvem.hu

(#905) Zola_ válasza Shadowfax (#904) üzenetére

Zola_
(fanatikus tag)

Köszönöm! (Nálam sincs itt. :) )

(#906) Shadowfax válasza Zola_ (#902) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Nézd meg, hogy az Energiagazdálkodásnál, a Speciális fülnél hogyan van beállítva a géped, mit csináljon akkor, ha lezárod a lidet.
[link]

Célszerű ezt akkor ''Készenléti állapot''-ra változtatni.
Ha ez nem jön be, akkor van más ötletem. :D

www.eladomakonyvem.hu

(#907) Zola_ válasza Shadowfax (#906) üzenetére

Zola_
(fanatikus tag)

Köszi, az rendben, készenlétre volt állítva. Most megnéztem úgy is, hogy Fn+F4-el küldtem holdacskázni, és ugyanazt csinálja mikor vissza akarom hozni a gombokkal, mint amikor a tetőt nyitom fel. Tehát egyértelműen a készenlétből való visszatéréssel van gondja. Méghozzá pontosan 5 perc után. (lemértem :) ) Akkor van az, hogy felvillan egy pillanatra az elem ikon, de alszik tovább, majd kinyitásnál, vagy az Fn+F4-nél már világit az elem ikon, de holdacska marad, csak a venti indul el, és lehet a power gombbal szórakozni, hogy újra elinduljon normálisan. De miért? :F

(#908) tibor7575

tibor7575
(kvázi-tag)

sziasztok,

három dolgot kérdeznék:
1.) összegezné valaki lényegretörően, hogy mi a különbség az R50 - R51 - R52 típusok között?
2.) illetve ezek ''e'' változata mit jelent?
3.) hogy tudom megnézni, hogy hány modulból áll egy konfigban a RAM? (pl. ha 512.t írnak, akkor az 1x 512 vagy 2x 256)

(Gépet kell vennem, eddig egy R30-t használtam, most leszűkítve a kört a HP 1-2 típusa és a fenti Ibm-ek maradtak.)

Ti mit javasoltok, ha
- felhasználás: sima office alkalmazások, esetleg pár régebbi játék /kb 3 éve nem gameltem.../
- elsősorban asztalra lesz, de néha kell vinnem munka miatt, ezért a méret (kg) nekem nem lényeg és az aksi idő sem
- inkább 15'-s kijelző /habár a R30é 14'-es volt és megfelelt/
egyéb:
- 1GB Ramban gondolkodok,
- nem vagyok sem Intel sem AMD fan

köszi a segítséget

(#909) Shadowfax válasza Zola_ (#907) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

majd kinyitásnál, vagy az Fn+F4-nél már világit az elem ikon

Ha fel akarod éleszteni, akkor miért nyomod meg az Fn mellett az F4-et is? :F
Elég neki az Fn billentyű.

www.eladomakonyvem.hu

(#910) sssent válasza Shadowfax (#909) üzenetére

sssent
(senior tag)

Az fn+f4-et szerintem úgyis úgy nyomja az ember, hogy előbb fn-t aztán hozzá f4-et. Biztos nem ez a gondja.

Zola: Ha van bármi olyan alkalmazás a gépen, ami a procival vacakol (mint pl NHC), akkor azt próbáld kiirtani. Ha úgy sem megy, akkor én a helyedben szereznék egy másik merevlemezt, kicserélném, aztán arra fel vmi nem ibm-es OS-t. Amint fut a szűz OS (driverek nélkül) kipróbálnám ezt a készenléti dolgot. Ha ugyanezt csinálja, akkor valószínű a vasban van a hiba, nem a sw-eid kavarnak be. Ha úgy jó, akkor sajnos nem vagy előrébb, keresgélhetsz tovább. Pl. egyenként elkezded feltelepíteni a drivereket, és mindegyik után tesztelsz. Jobb ill. gyorsabban kivitelezhető ötletem most nincs.

(#911) Shadowfax válasza sssent (#910) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Az fn+f4-et szerintem úgyis úgy nyomja az ember, hogy előbb fn-t aztán hozzá f4-et. Biztos nem ez a gondja.

De én meg pont arra gondoltam, hogy az Fn-nel kell feléleszteni, s ha az Fn lenyomása után rögtön nyom még egy F4-et is, a gép asse tudja, mit csináljon, aludjon-e tovább, vagy éledjen fel. :))

OK. Másik tipp. :D

Zola, nézd meg milyen Energiagazdálkodási sémánál történik ez a gépeddel, s abban mik a beállítások készenlétre ill. hibernálásra vonatkozóan.
[link]

Valami olyasmit olvastam a Thinkpad fórumon, hogyha készenlétre kapcsolod a gépet egy olyan energiagazdálkodási sémánál, ami x perc után hibernálja a gépet, akkor x perc után a készenlétről is hibernálja, s csak a ki/bekapcs segít. :F

www.eladomakonyvem.hu

(#912) sssent válasza Shadowfax (#911) üzenetére

sssent
(senior tag)

>>Valami olyasmit olvastam a Thinkpad fórumon, hogyha készenlétre kapcsolod a gépet egy olyan energiagazdálkodási sémánál, ami x perc után hibernálja a gépet, akkor x perc után a készenlétről is hibernálja, s csak a ki/bekapcs segít.<<

ez egy pillanatra nekem is megfordult a fejemben, de:
-Zola bizonyára észrevette volna, ha hibernálásból tér magához a gépe, elég látványos.
-hibernált állapotban hiába püfölné a klaviatúrát, attól nem indulna be a venti se.

(#913) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az R51-ben hol lehet beállítani a kiritkus hőmérséklet lekapcsolást? tehát, ha a CPU 80°C-os lesz, akkor kapcsoljon ki de rögtön.

(#914) Zola_ válasza sssent (#912) üzenetére

Zola_
(fanatikus tag)

Nagyon köszönöm mindkettőtöknek a segítséget! :R
Sajnos csak most jutott időm, hogy újra vizsgálódjak.
Az Fn-hez valóban csak reflexből nyomtam az F4-et is, mert simán Fn-nel is visszatér.
Sajnos a probléma továbbra is fennál, de egyre jobban szűkül a kör. :)
A Power Manager-ben a ''Maximum Battery Life'' séma van beállítva, és mindkét áramforrásnál 15 perc után van készenlét, és 20 után hibernálás.
Shadowfax jól gondolta, hogy a hibernálás körül van gond, ugyanis ha az energiagazdálkodási lehetőségeknél kikapcsolom az engedélyezését, akkor nem jelentkezik 5 perc után az a felvillanás, és szépen felébred Fn-re vagy nyitásra, tehát megszűnik a probléma. Mivel épp tölteni kellet a gépet, így kipróbáltam hálózatra dugva is a jelenségeket, és ekkor ért a meglepetés... Újra engedélyezve a hibernálást, 5 perc után már nem csak egy villanás volt az aksi ikonon, hanem szépen átment készenlétből hibernálásba. Ez tető lecsukás és Fn+F4 után is simán működött. Azonban ha kihúztam az AC-t, akkor újra előjött a probléma. :U Így mostmár legalább tudom, hogy 5 perc után hibernálni akarna a drága, csak vmiért elakad benne... Kérdés tehát, hogy miért megy neki AC mellett, és miért nem megy aksiról, illetve mi a jó fenéért akarja 5 perc után, mikor mindkét áramforrásra 20 perc van beállítva???
Jó kis találóskérdés, van újabb ötletetek? :F

(#915) Zola_ válasza tibor7575 (#908) üzenetére

Zola_
(fanatikus tag)

Szia,
Szerintem a leginkább lényegretörő ha összenézed az adatlapokat itt: [link], ez a Lenovo partneri oldala, melynek címét korábban egy fórumtárs adta meg. A www.lenovopc.hu lenne a végfelhasználóké, de az inkább csak dísznek jó.
Az ''e'' változat economy-t jelent, ezek az IBM/Lenovo legolcsóbb kategóriájú gépei, és nincs bennük pl. infra, firewire, s-video, touchpad.
RAM témában a boltban illene tudniuk a választ, de a legegyszerűbb megnézni a bemutató példányon. Csak egy csavart kell kicsavarozni. A gyári modul a klaviatúra alatt van, azt nem is látni egykönnyen, de ha a másik -bővítő- slot üres, akkor csak egy modul van benne.
A teljesítmény dolgaiban nem vagyok otthon, de sok szó esik róla a ''Milyen notebookot vegyek'' topikban.
Azt tudom, hogy R51e 1.5-ös celeronnal valamivel több mint 2,5 órát bír.
14'' kijelzővel R-es szériás gépet nem láttam árulni.
Ha 1GB kell, akkor 512RAM-osat vegyél, és +12-18 között kapsz még bele RAM-ot, de persze nem a gyárit. :)
IBM-ben csak Intel procis gépet fogsz találni. :)

Ezt a két jó vételt láttam az utóbbi időben, ha tehetném most ezek közül vennék[link] és [link]. (és nem a notebook.hu ajánlatát választanám) Az utóbbi Pentium M-es, és 3 év gari van benne alapban, de csak combo drive-os. Egyébként garancia kiterjesztést lehet venni az egy év mellé, az usanotinál +2 év 42e, de én 38-ért vettem egy másik helyen (ott a +1 év 19e) Valamint Itt is van még jó áron IBM: [link]

Remélem tudtam segíteni. :)

(#916) Zola_

Zola_
(fanatikus tag)

Jééééé! Ehhez mit szóltok? [link] :)
Azért az 4,5 óra üzemidő túl optimistának tűnik, még ha 8 cellás is az aksi. Elég jól fel van szerelve..., még akár irigyelhetném is. DE! Sehol a trackpoint, és sehol egy IBM felirat. :)) (ha jól látom akkor ThinkLight sem)

(#917) Herby válasza Zola_ (#916) üzenetére

Herby
(lelkes újonc)

>>>Sehol a trackpoint, és sehol egy IBM felirat. (ha jól látom akkor ThinkLight sem)<<<

Nem csoda, hiszen ez nem ThinkPad, hanem egy ''igazi'' Lenovo Notebook. [link]

Üdv, Herby - IBM ThinkPad T43 - P M 740(1.73GHz), 1GB RAM, 60GB 5400rpm HD, 15in 1024x768 LCD, Intel 900, CDRW/DVD, Intel 802.11abg wireless(MPCI), Bluetooth/Modem(CDC), 1Gb Ethernet(LOM), UltraNav, Secure Chip, 6 cell Li-Ion batt, WinXP Pro

(#918) Dr. Akula válasza Zola_ (#916) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Ahogy Herby is mondta, ez nem is IBM örökség, hanem a mezei kínai gagyi, amivel a Lenovo összeszedte azt a pénzt amiből megvehette az IBM notikat. :)

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

(#919) sssent válasza Zola_ (#914) üzenetére

sssent
(senior tag)

Érdekes. Na legalább a hiba oka megvan, ha a helye még rejtély is. Most kipróbáltam a saját gépemen a dolgot. Ez egy t42. Tápról hibernálódik készenléti állapotból is, de akkuról nem. Amikor eljön az ideje, akkor egy pillanatra felpörgeti a merevlemezt (~1sec), de aztán vhogy meggondolja magát, és marad készenléti állapotban. De onnan vissza is jön rendesen.

>>Kérdés tehát, hogy miért megy neki AC mellett, és miért nem megy aksiról, illetve mi a jó fenéért akarja 5 perc után, mikor mindkét áramforrásra 20 perc van beállítva???<<

Az első kérdésről egyelőre gőzöm sincs. Talán megpróbálhatnád, hogy nem a Power Scheme-eknél állítod be a készenléti/hibernálási időt, hanem a windowsban. Én egyébként most innen tettem, mert az NHC kinyírta az ibm-es sémáimat. Nem mintha különösebben izgatna, úgyis jobban szeretem magam eldönteni, hogy mikor küldöm készenlétbe/hibernálom a gépet, ne önállósítsa már magát.
A második kérdés viszont nyilvánvaló. A hibernálás 20 perc elteltével a tétlenség kezdetétől számítódik, ugyanakkortól, mint a készenlétbe kapcsolás. Ezek egymástól tulajdonképpen független értékek.

De ha már így ráálltunk erre a témára, nekem van egy másik apró, de bosszantó problémám:
A Batt Maxim csak 85%-tól töltheti az akkut. Ezt mindig be is tartja, ha kikapcsolt állapotban lévő gépbe, vagy már futó OS mellett dugom be a tápot. Viszont ha hibernálva van a gép, akkor mindig rá akar tölteni. Ez máshol is így van, vagy egyedi az esetem?

(#920) Blyan válasza Dr. Akula (#918) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Óvaintelek, hogy fikázd 'ezt' a Lenovo gagyit. EZ (tényleg) kis túlzással egy ThinkVantage tehcnológia nélküli ThinkPad. Fordítottam a kézikönyveit, nincs oka panaszra (no persze a kidolgozás - értelemszerűen - nem olyan korrekt).

"Do you know who I am?" http://youtu.be/Sv5iEK-IEzw - HTC Trophy 7 (gamertag Blyannn)

(#921) bababo

bababo
(újonc)

hello ALL !!!

segitsen vki légyszi! van egy r50e- m (1834 s5g)
keresnék róla egy pontos és részletes leírást (magyar nyelvűt), mert sajni azt nm mellékeltek!
amik ugy valójában érdekelnének:

infra, vagy bluetouth van e rajta??? vagy tulképp mint takar a vezeték nélküli hálózat???
mire érti a gép??? illetve, mi az a jel a monitor alsó részén, középen, egy kis sárga háromszög, a tetejénél 2-2 vonalkával! ez az első jelecske a lapin! ??? plz

thx :F

(#922) Shadowfax válasza bababo (#921) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Az a jel a vezetéknélküli hálózat jele (WLAN, Wi-fi). :))

www.eladomakonyvem.hu

(#923) Zola_ válasza bababo (#921) üzenetére

Zola_
(fanatikus tag)

Szia, egy magyar leírásnak kellet volna lennie a dobozban, ha itt hozták forgalomba.
Itt láthatod, hogy mi van a gépedben, és a ''Publications'' alatt felhasználói útmutatókat is találsz, de csak angolul... [link]
Infra és bluetooth az ''e'' szériás gépeken nem szokott lenni.
A WLAN kártyával (Intel 802.11bg wireless) kiépített vezeték nélküli hálózatokra tudsz csatlakozni, akár nyílvános helyeken is. A rádió működését mutatja a led, amit ki-be tudsz kapcsolni pl. Fn+F5 segítségével.

(#924) Shadowfax válasza bababo (#921) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

A többi jel a kijelző alján:
[link]

Letölthető (angol) kézikönyv: [link]

www.eladomakonyvem.hu

(#925) Zola_ válasza Dr. Akula (#918) üzenetére

Zola_
(fanatikus tag)

Látom Neked is szimpatikusak... :)
Ha jól tudom 5 évre kapták meg a jogot, hogy még IBM ThikPad néven is forgalomba hozzanak gépeket. Persze ezt nyílván jobban tudják az itteni IBM-es kollégák.

Lehet, hogy kinevettek, de ma nézegettem egy R50e-t, és úgy éreztem, hogy a trackpoint gombjai az én újabb R51e-men ''lötyögősebbek'' hangosabbak, és a space bar is. Vagy csak képzelődöm? :B Nekem bekapcsoláskor már csak nagy ThinkPad és Lenovo feliratok vannak, ThinkVantage-ban sem látszik már IBM sehol. Folyik az átmenet a Lenovo világba... Milyen ThinkPadek lesznek itt 1-2 éven belül? :)

(#926) Zola_ válasza sssent (#919) üzenetére

Zola_
(fanatikus tag)

Valóban érdekes, főleg ha még egy T42 is produkál hasonlót, de az legalább felébred rendesen...
Tehát ha egyszer csak lecsukom a gép tetejét készenlétre, akkor már csak a 20 és 15 perc közti 5 percig vár, és próbál hibernálni. Aztán meg jól belefagy... Fasza.
Nos, van magyarországon olyan Lenovo support, ami tud erre és hasonló kérdésekre válaszolni???

Töltés ügyben még nem próbálkoztam, de majd megnézem.
Köszi újra a segítségedet!

Ja, és mi az az NHC? :U :)

[Szerkesztve]

(#927) tpoor

tpoor
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az Z60t sorozattal? (Konkretan a UM3EJGE modell) Tudom, hogy eleg uj, meg szeles kepes, meg ki tudja, mennyire IBM (mondjuk, ott van rajta meg a ThinkPad felirat...), de erröl mar olvastam olyat, hogy a haz hajlekonyabb, mint a T-sorozate. Igaz lehet? Ha jol tudom, ehhez alapbol 1 ev garanciat adnak. Mennyiert lehet ezt 3-ra feltornazni? Ja, es menyit bir az akksija? Köszke!

Az igazság tűzerő kérdése.

(#928) sssent válasza Zola_ (#925) üzenetére

sssent
(senior tag)

>>Milyen ThinkPadek lesznek itt 1-2 éven belül?<<

Egyszerűen ibm logó nélküliek. Legalábbis bízom benne. A minap egy X60-ast volt szerencsém kicsit taperolni. Olyanokkal volt bajom, mint a thinkvantage meg egyéb gombok design-ja, benyomorított windows gombok, egérgombokról eltűnő piros kék csíkok, befeketedett funkciógombok, szóval ilyen csupa kétségbeejtő hiba :D Pedig tényleg próbáltam belekötni, ha már csak a nyálam csorgathatom utána egyelőre, de a design-t leszámítva (amire talán csak én fintorgok) szerintem teljesen rendben van az a gép x31-hez képest. Hogy mennyire megbízható, arról majd 2-3 év múlva lehet beszélni.

Azért mindig lesz egy réteg, aki hajlandó a minőségre költeni akár gyengébb teljesítmény mellett is. Erre építve csak nem akarják lenovoék sem elsorvasztani az olyan jól bevált T és X szériákat. Az R és Z jövője felől már nem vagyok ilyen bizakodó. Könnyen lehet, hogy azt lesüllyesztik a ''kettőötvenért legyen gyorsabb, mint az asztali'' célkitűzéssel vásárolni induló közönség igényeinek megfelelően. Nagyon sokan fikázzák a szegény R szériát az ár-teljesítmény arányáért ebben a szegmensben, pedig szerintem nagyon jó kompromisszum annak, akinek T-re nem futja, és a hordozhatóság annyira nem kritikus. Azért reméljük a legjobbakat.

(#929) sssent válasza Zola_ (#926) üzenetére

sssent
(senior tag)

>>Valóban érdekes, főleg ha még egy T42 is produkál hasonlót<<
Nekem jó régi bios-om van, majd lehet, hogy próbálok frissíteni. Igazából annyira nem izgat, mert én inkább csak készenlétben tartom a gépet, akár órákig is. Hosszabb időre meg kikapcsolom. Mire másfél G RAM-mal hibernál, az se sokkal gyorsabb, úh. inkább nem használom.

Support ügyben én a szervízt hívnám. Általában elég segítőkészek. Meg ha másnak ilyen baja volt, valószínűleg ő is őket hívta.

>>Ja, és mi az az NHC? <<
notebook hardware control. Kellemes kis progi főleg speedstep finomhangolásra. Én leginkább feszültséget csökkentgetek vele. Csak az új lehet, hogy kinyírja a power-scheme-jeid. Ha használod őket, zavarhat.

(#930) Shadowfax válasza Zola_ (#926) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Ja, és mi az az NHC?

Notebook Hardware Control :)
[link]

Hasznos kis progi, csak sajnos az új változatát nem szabad az IBM Power Management-tel használni, mert nyírják egymást. :))
Nálam az 1.9 BETA 03 jól működött, az 1.10 BETA 02 már nem. :(

Most látom, hogy már megjelent az 1.10 BETA 03. Valakinek van tapasztalata erről? :U

sszent: Nálad melyik változat nyírta ki az IBM-es sémákat? :F

www.eladomakonyvem.hu

(#931) Shadowfax válasza Zola_ (#926) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Nos, van magyarországon olyan Lenovo support, ami tud erre és hasonló kérdésekre válaszolni???

Mostanában viszed a géped szervízbe a venti miatt, ugye? Akkor szerintem tőlük kérdezd meg. ;)

www.eladomakonyvem.hu

(#932) sssent válasza tpoor (#927) üzenetére

sssent
(senior tag)

Tudtommal semennyire nem ibm, ez már a lenovo kölyke. Ha a ház hajlékonyabb, mint a T-jé azon ne nagyon lepődj meg. Ez nem egy kategória. Mit gondolsz különben miért lenne olcsóbb, miért kevesebb rá a garnacia stb. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy olyan rossz lenne, csak más a célközönség. Olyan inkább R mellé szánt kínálatszínesítő darab.

(#933) sssent válasza Shadowfax (#930) üzenetére

sssent
(senior tag)

1.10 beta 2.
A gyári sémák megvannak, csak épp nem él egyik sem. Úgy rémlik, mintha anno csináltam volna egy saját sémát (amiben minden automatikus lazsálást kikapcsoltam :D ). Az eltűnt. De a windowsban is ki lehet ezeket kapcsolni, úgyhogy esetemben gond egy szál se.

(#934) Shadowfax válasza sssent (#933) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

1.10 beta 2

Na, akkor üdvözöllek a klubban. :D
Én azóta leszedtem, s újrahúztam a wint, s egyelőre nem tettem fel semmilyen változatot. :))
Kíváncsi vagyok, mizújs az 1.10 beta 03-mal. :o

www.eladomakonyvem.hu

(#935) peterkeT válasza Zola_ (#926) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

''Nos, van magyarországon olyan Lenovo support, ami tud erre és hasonló kérdésekre válaszolni???''

Telefonszámunk: 382 5500 (hétfőtől péntekig, munkaidőben) (Bővebben: [link]).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#936) peterkeT válasza Shadowfax (#934) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Ez az a verzió, amiben a HP-k standby bugja javítva lett... ;)

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#937) Shadowfax válasza peterkeT (#936) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Tudom. :) Cserébe viszont az IBM-mel szúrtak ki. ;]

www.eladomakonyvem.hu

(#938) sssent válasza peterkeT (#936) üzenetére

sssent
(senior tag)

hát-hát, ilyenek ezek a bugjavítások. Egyet javít az ember, beüt másik kettő. Legalább nem csak én küzdök ilyen problémákkal ;]

(#939) sssent válasza Shadowfax (#934) üzenetére

sssent
(senior tag)

A verziótörténetben nincs említés az ibm bug javításáról. Biztos lekötötte a kollegát a core duo támogatás, az látványosabb. Engem annyira nem hat meg a probléma, hogy itt szórakozzak vele. Megvárom amíg ti szépen megoldjátok ;]

(#940) Blyan válasza sssent (#928) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Nem kell leírni a ThinkPadeket. Az igaz, hogy csak 5 évre van meg a jog az IBM név használatára, de ha gyümölcsöző lesz az együttműködés (miért ne lenne?), akkor szvsz használhatják majd utána is. (Nem szabad elfelejteni, hogy IBM-nek - asszem 25-30%-nyi részvény tulaja van a Lenovoból)

[Szerkesztve]

"Do you know who I am?" http://youtu.be/Sv5iEK-IEzw - HTC Trophy 7 (gamertag Blyannn)

(#941) peterkeT válasza Shadowfax (#937) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Írj neki emailt. Nekem nemcsak készségesen, de roppant gyorsan is válaszolt. ;)
De biztosan emlékszel is rá.

p

(#942) Zola_ válasza sssent (#928) üzenetére

Zola_
(fanatikus tag)

Na igen, a T és az X széria nem igazán elérhető még sok olyan ''hétköznapi'' notebook használó számára, akik pl. először váltanak asztaliról. Sőt, nem is fontos, hogy elérhető legyen, mert nem ők a célcsoport. Itt vagyok pl. én, aki megtapogattam az R szériát, és minőségibbnek éreztem mint sok másikat. A PH fórumai is befolyásoltak persze, sokmindent tanultam innen is. :) Így az igazi vágyam egy T szériás lett, és ha nagyon akarnám meg is tudnám fizetni, de mivel az R ''nagyon jó kompromisszum annak, akinek T-re nem futja, és a hordozhatóság annyira nem kritikus'', pontosan ezért vettem végül én is azt. Nem tudnám kihasználni a T igazi előnyeit, csak gyönyörködni meg tényleg nem olcsó.:) Szóval én is kívánom, hogy tartsák meg jól, és ne induljanak el a költségcsökkentések (pl. kihagyunk egy kis anyagot pl. a bill. alól) miatti lejtőn, mely később lesüllyeszthetné a szériát a többi gyártó kommersz kategóriájával egy szintre, ahol már tényleg csak a külső meg a sallang számít.

(#943) Zola_ válasza sssent (#929) üzenetére

Zola_
(fanatikus tag)

Igazad van, tök felesleges a hibernálás, csak akkor jó ha az aksi le akar merülni, és még dolgozom a gépen vmiért. Ettől függetlenül jó lenne azért ha minden rendben működne.

Speedstep nálam Celeron miatt nem játszik, így talán várok még NHC-val, hátha megjavul a kinyírás. :)

(#944) Zola_ válasza peterkeT (#935) üzenetére

Zola_
(fanatikus tag)

Hívtam én már ezt a számot, sőt a 382-5720-at is, ahonnan egy konkrét kérdés után az egyik szervizes kollégát kapcsolták direktbe, aki a gépeket szereli.
Én úgy gondoltam, hogy olyan ember kéne aki vagy kapásból tudja a választ, mert erre trenírozzák, vagy mondjuk van egy szuper kis troubleshooting guide-ja, amiben otthonosan mozog, és velem magyarul diskurálva megosztja a tudását. :) Vagy felveszi az adataimat és visszahív, vagy visszaír. Persze ilyen gondolom csak a folyamatosan fizető kapcsolatban lévő ügyfeleknek jár, így álmodik a nyomor...
Azért köszi a választ. :)

(#945) Zola_ válasza Shadowfax (#931) üzenetére

Zola_
(fanatikus tag)

Igen, jövő héten megyek cseréltetni. :)
Pénteken hívott az ember, hogy itt a venti, és akkor gyorsban rákérdeztem erre a készenléti lefagyásra. Erre ugyanazt mondta amit a múltkor más miatt, hogy hát nézzem meg a www.pc.ibm.com/support oldalon, hogy mit írnak... Amúgy tényleg nagyon rendes és udvarias volt, mikor korábban érdeklődtem akkor is, csak épp ő szerelő és nem ügyfélszolgálat. :)

(#946) Herby válasza Blyan (#940) üzenetére

Herby
(lelkes újonc)

>>>(Nem szabad elfelejteni, hogy IBM-nek - asszem 25-30%-nyi részvény tulaja van a Lenovoból)<<<

Az alábbi ábra mutatja a tulajdonosi szerkezetet:

[kép]

Üdv, Herby - IBM ThinkPad T43 - P M 740(1.73GHz), 1GB RAM, 60GB 5400rpm HD, 15in 1024x768 LCD, Intel 900, CDRW/DVD, Intel 802.11abg wireless(MPCI), Bluetooth/Modem(CDC), 1Gb Ethernet(LOM), UltraNav, Secure Chip, 6 cell Li-Ion batt, WinXP Pro

(#947) Zola_ válasza Herby (#946) üzenetére

Zola_
(fanatikus tag)

Azt a mindenit: Chinese government 28%...

(#948) peterkeT válasza Zola_ (#944) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Hát, nem tudom, nekem a HP ügyfélszolgálattal jó tapasztalataim voltak. Mondjuk nem szoftveres, hanem hardveres kérdést tettem fel nekik.

Viszont utánanéztek, hogy van-e alternatív megoldás és visszahívtak utána. Ennek így kell(ene) működnie az IBM-nél is.

p

(#949) sssent válasza peterkeT (#948) üzenetére

sssent
(senior tag)

Nálam így működött az ibm-nél is, mondjuk szintén hw ügyben. Én sem vagyok flottavásárló, de miután azonnal nem tudtak válaszolni a kérdésemre a szervízes kolléga kérés nélkül felajánlotta, hogy utánanéz és visszahív, és így is történt. Pedig egy ősi, már rég nem garanciális géppel nyűglődtem, ráadásul semmi anyagi érdekük nem fűződött hozzá, hogy nekem segítsenek. Szerintem unatkoztak, nem volt mit javítani :D

(#950) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az R51-ben hol lehet beállítani a kiritkus hőmérséklet lekapcsolást? tehát, ha a CPU 80°C-os lesz, akkor kapcsoljon ki de rögtön.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad R, Z és SL sorozat (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.