Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad R, Z és SL sorozat (téma lezárva)

(#551) Mega Bass válasza Mega Bass (#550) üzenetére

Mega Bass
(újonc)

Senki többet?

SERTZUIL

(#552) Dr. Akula válasza Mega Bass (#550) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Nincs linux.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

(#553) Blyan válasza Mega Bass (#551) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Én személy szerint nem használtam még egy R változatot sem, csak a T, A sorozatot illetve a korábbiakat.

Egyiknél sem találkoztam még pixelhibával (van olyan TP600E ami 5 éves ill. TP770E ami 7 éves!! és most sincs rajta pixelhiba).

Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy a ThinkPadeken ez nem fordulhat elő, csak azt, hogy szerintem nem túl gyakori eset (de ez csak az én tapasztalatom)

"Do you know who I am?" http://youtu.be/Sv5iEK-IEzw - HTC Trophy 7 (gamertag Blyannn)

(#554) Shadowfax válasza Blyan (#553) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Jöttem rontani a statisztikát. ;]
Nekem ugye T43 a gépecském. Vásárlás napjától fürkésztem pixelhibák után. :) Nem volt.

Egészen addig, míg a kicsike el nem múlt kb. 5-6 hetes, mert ekkor előjött 2 subpixel hiba. :Y De eléggé a szélén vannak, s csak akkor látom, ha direktbe kiguvasztom a szemem és olyan a háttér mögötte, hogy látszik. Ez van. ;)
De valamelyik totyikban említettem már, hogy a pixelhibák nem ''márkafüggőek'' - már ha egyáltalán beszélhetünk márkákról, ugye. :))

www.eladomakonyvem.hu

(#555) Blyan válasza Shadowfax (#554) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Mindenkinek az legyen a legnagyobb baja egy noti kijelzőjével, hogy 2 subpixel van a képernyő szélén. Az meg megérdemli aki guvadt szemekkel heszeli ezeket.

Nekem nincs; pedig másfél éve használom a sajátomat ;]

"Do you know who I am?" http://youtu.be/Sv5iEK-IEzw - HTC Trophy 7 (gamertag Blyannn)

(#556) Shadowfax válasza Blyan (#555) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Vagy csak rossz a szemed. ;]

www.eladomakonyvem.hu

(#557) Blyan válasza Shadowfax (#556) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Még az is lehet... :DD

De ha nem vettem észre, akkor az azt jelenti, hogy nem zavaró. Amúgy minden hiba csak akkor probléma, ha szembesülünk vele, addig nem is létezik.

[Szerkesztve]

(#558) Mega Bass

Mega Bass
(újonc)

Köszi a válaszokat! Esetleges tanács a vásárláskori kipróbáláshoz?

SERTZUIL

(#559) Blyan válasza Mega Bass (#558) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Szerintem a kijelzőn lévő pixelhibákat nem nagyon fogod tudni kipróbálni, a többin meg mit nézel meg?

Meg kell kérdezni, hogy mennyi ideig cserélik ki a vásárlás után, ha esetleg otthon észreveszel valamit.

(#560) Shadowfax

Shadowfax
(PH! addikt)

Találtam egy progit, ami állítólag ''meggyógyítja'' a subpixel hibákat: UndeadPixel. :) [link]
A 2.1-es (újabb) verziója itt van a francia oldalon: [link]

www.eladomakonyvem.hu

(#561) Shadowfax válasza Shadowfax (#560) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Na, ha már így benne vagyunk a pixelhiba témában, még néhány olvasnivaló: [link]
[link]
Ez utóbbi link az IBM oldaláról: mennyi és milyen pixelhiba esetén cserélik garanciálisan a TFT-t. ;)

www.eladomakonyvem.hu

(#562) Mega Bass válasza Shadowfax (#561) üzenetére

Mega Bass
(újonc)

Na ja! Ha pixel hibás akkor 3 munkanapon belül vajon ki lehet cseréltetni?
Vagy ha nem elég pixelhiba van, biztos van rá valami mószer, hogy több is legyen egy kicsivel. :)) Gondolom lehet rajta segíteni.

SERTZUIL

(#563) Shadowfax válasza Mega Bass (#562) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Az, hogy kicserélik-e a pixelhibás masinádat a vásárlástól számított 3 napon belül, erősen boltfüggő. :) Fogalmam sincs, hogy van-e erre valami jogszabály, hogy kötelesek-e egyáltalán? :F

Vagy ha nem elég pixelhiba van, biztos van rá valami mószer, hogy több is legyen egy kicsivel. Gondolom lehet rajta segíteni.

Lehetni lehet, de meg ne próbáld, mert ugrik a gari... :(

www.eladomakonyvem.hu

(#564) Blamazs

Blamazs
(tag)

Sziasztok!

Az R50-es notimba tervezek RAM bovitest. Gyarilag 256mb van benne.
Ugy tudtam Kingston ramokat pakolnak bele, de Everest szerint Hyundai van benne. Ennek ellenere valoszinuleg vmi elettartam garancias RAM fog belekoltozni, nagy valoszinuseggel Kingston.
Masnak is Hyundai ram van a gepeben vagy ez csak veletlen. Lehet en tudtam ezt rosszul?

(#565) flimo válasza Shadowfax (#563) üzenetére

flimo
(őstag)

Ez a három napig kicserélik dolog már megszünt, viszont ha online rendeled, akkor 8 napon belül saját költségen visszaküldheted indoklás nélkül, vagy akár olyan indokkal, hogy nem tetszik a színe, ki kell fizetniük az árát, mivel a netes megrendeléseknél fizikailag nem látod, hogy mit kapsz.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#566) Grafiqs válasza Blamazs (#564) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Kingston ram, de valszeg Hyundai csippekkel.
Olyan ramot tegyél bele amin megtalálható a Tested by Lenovo felirat. Oyan 20-25k egy 512es modul.

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss l Policity.hu

(#567) Blyan

Blyan
(PH! kedvence)

Érdekesség; ThinkPad Z61

[kép]

[kép]

(#568) Dr. Akula válasza Blamazs (#564) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Én az usanotiban vettem +1 gigát, az Kingston volt, és tökéletes ebben. :)

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

(#569) Blamazs válasza Dr. Akula (#568) üzenetére

Blamazs
(tag)

Ma vettem egy 512-es modult. Vmi noname lehet, bar elettartam garis. Az everest nem ir ki rola semmit, csak hogy 512mb. Jelentem a gep tokeletesen mukodik vele. Zokszo nelkul elfogadta es hasznalja is. Nyuzom rendesen, egy memtestet is le fogok futtatni vele valamikor azthiszem. Jo lesz ez is bele ugyerzem.....
Kicsit sokara jottek a valaszok, ugyhogy lemondtam a kingston ramot..... :U
Udv:Balazs

(#570) Gismo

Gismo
(PH! addikt)

Hali!
A Thinkpad R-el kapcsolatban lenne kérdésem!
És pedig az, hogyha megveszem az USAnotiban, akkor miket kapok hozzá? Táska?,egér...?

(#571) Blyan válasza Gismo (#570) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

A Laptop nem elég? :))

Telhetetlen.

Elméletileg nem kapsz hozzá semmit, csak egy dobozt benne a töltő, 3 könyv, TracPoint sapkák, no és persze a gép. Ha ezeken kívül adnak valamit hozzá, akkor az magánakció (véleményem szerint).

(#572) Dr. Akula válasza Gismo (#570) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

vállról indítható rakétavetőt :D

[Szerkesztve]

(#573) Blyan

Blyan
(PH! kedvence)

Amúgy mivel a ThinkPad táskák 15e körül kezdődnek, így nem nagyon várható, hogy mellékesen hozzádvágnak egyet.

(#574) Shadowfax válasza Dr. Akula (#572) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Te kaptál olyat? :F

Ps: ;]

www.eladomakonyvem.hu

(#575) Gismo válasza Dr. Akula (#572) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

Azjóazjó! Az keeellll! Lenne kit írtani ebben az országban, de ebbe ne menjünk bele!

(#576) Gismo válasza Blyan (#571) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

De elég, viszont akkor külön kell megvennem a designban hozzá illő IBM egeret! bill végülis nemkell! táskát úgyis veszek..

(#577) Gismo válasza Blyan (#573) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

pedig jólenne!

(#578) Gismo válasza Blyan (#567) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

Ugyanilyen nincs az R51e-ről?

(#579) Blyan válasza Gismo (#577) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Terjeszd elő az usanotisoknak, és helyezd kilátásba, hogy ha máshonnan tudnál válról indítható rakétát szerezni, nem lennél rest őket célozni vele. ;]

(#580) Dr. Akula válasza Shadowfax (#574) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Nem, az csak az R-ekhez jár, nekem ferrarit mellékeltek. :D

(#581) Dr. Akula válasza Gismo (#576) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

IBM egeret? Logitech V500! :)

(#582) Dr. Akula válasza Blyan (#579) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Nehogymár az usanotit lője szét, (egyik) legjobb bolt. :)

(#583) Blyan válasza Gismo (#578) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

De, bár én már nem tudok Neked szerezni, mert archiváltam, de ezek a képek a mellékelt kézikönyvben találhatóak, ezt meg le tudod tölteni az Lenovo oldaláról. (Természetesen, ha veszel egy ThinkPadot, akkor megkapod hozzá a nyomtatott változatot is)

(#584) Gismo válasza Dr. Akula (#581) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

Ő már levan foglalva! [link] mert fontos, hogy ugyanoan legyen a design és márkanév is mint a noti!

(#585) Blyan válasza Dr. Akula (#582) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Én nem vásárlok ott, nekem nem hiányoznia. ;]

Amúgy meg talán elég lenne csak fenyegetőzni. :)

(#586) Dr. Akula válasza Gismo (#584) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

De ez madzagos! V500: [link].

[kép]

A képről nem látszik, de 4 irányú görgős! De nem kerékkel van megoldva, hanem húzod a középső részen az ujjad, és arra görget. Nagyon sirály.

[Szerkesztve]

(#587) Blyan válasza Gismo (#584) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Én nem ragaszkodnék ehhez a változathoz, alapvető kattogásra elegendő (értsd irodai jellegű melóra - ThinkCentre gépemhez ilyet használok), de semmi több.

(#588) Dr. Akula válasza Blyan (#585) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Oda szól az 1 GB Kingston ramom garija. :)) Meg amúgy is jófejek, amit nekem az Acerrel segítettek, az eléggé meggyőzött a korrektségükről, inkább a Mistralba gurítsa a rakétát, az nem hiányzik. :D

[Szerkesztve]

(#589) Gismo válasza Dr. Akula (#586) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

és 1 ien kütyü mibe fáj? gondolom 10K fölött van! De még nemnéztem utánnna!

(#590) Dr. Akula válasza Blyan (#587) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Látom DL-es IBM dvd íród van, ez mennyibe kerül? A sima multiburner kb. 75k + fa, inkább ilyet vennék.

(#591) Dr. Akula válasza Gismo (#589) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Én olyan 15-ért vettem vagy 1.5 éve, most biztos olcsóbb. Saccra 12k, de nagyon megéri. Még soha nem ugrott el a kurzor setpoint nélkül se, 2 AAA elemről megy, még mindig a gyárival, azóta nem kellett cserélni, pedig használom.

(#592) Gismo

Gismo
(PH! addikt)

Jahh igen a másik kérdés! Milyen márkájú DVD-Író van benne alapból?
És még 1! A tapipad feletti 2(vagy 3?) gomb mit tud? Mire jó?
(IBM (Lenovo pfujj) R51e-ben)

[Szerkesztve]

(#593) Gismo válasza Dr. Akula (#591) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

Áhh SOK! Ne makarok én jáccani rajta!

(#594) Blyan válasza Dr. Akula (#590) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Megmondom Neked őszintén, hogy passz. De biztos nem éri meg ilyet szerezni - amennyiben nem ingyen kapod mint én -, mert az IBM-es mivolta miatt biztos nem olcsó (semmi extra, csak fekete előlap, még az sincs rajta, hogy IBM), ráadásul ez egy mezei LG DVDRAM LG GSA-4163B (az meg max 11K forintot kostál).

UI. remélem tudod, hogy amiről beszélsz, az ThinkCentre gépbe (azaz asztali gépbe) való.

[Szerkesztve]

(#595) Blyan válasza Gismo (#592) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Az a 3 gomb a TrackPoint (pöcökegér) egérgombjai. Bal gomb, görgető gomb (le nyomva kell tartani és a megfelelő irányba mozgatni a TrackPointot), jobb gomb

Panasonic márkájú DVD-írókat tesznek a ThinkPadekbe.

[Szerkesztve]

(#596) Gismo válasza Blyan (#595) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

Köszönöm az infókat! Macsucsitaa! :D Akkor az a RAM-ot is tudja igaz?

(#597) Blyan válasza Gismo (#596) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Szerintem még a DL-t sem. :DD

Az R5x sorozatban az e az az economy rövidítése (gazdaságos), remélem nem kell taglalnom . :)

[Szerkesztve]

(#598) Gismo válasza Blyan (#597) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

Hmm! nembaj! elég abba a + és - támogatás ! a Dl-t majd itthon írom a Benkővel!

(#599) ALI_G válasza Blyan (#597) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de ugye azért nem tesco gazdaságos...:F Remélem fogalom sem válik az IBM gazdaságosból :D

(#600) Blyan válasza ALI_G (#599) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Nem. Egyszerűen ezzel jelölik a legolcsóbb szegmensbe szánt R változatokat. (Olvassd el a topikot, aki R5x tulajként ideírt az szinte kivétel nélkül e változatot vett és még nem paszkodtak. )

UI: Persze nem lehet megjósolni, hogy az következő 4-5 évben hova fog fejlődni a ThinkPad márkanév a Lenovo alatt, de nem hiszem, hogy el akarnák b@szni az az image-t, amit az IBM a TP-k köré épített.

[Szerkesztve]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad R, Z és SL sorozat (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.