Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad R, Z és SL sorozat (téma lezárva)

(#501) Dr. Akula válasza Blyan (#499) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Miért, a mostaniak már nem jók?

#498: dejó, én is pont egy R50e-t néztem ki, nehogy ez ''feature'' legyen nála.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

(#502) Blyan válasza Dr. Akula (#500) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

nehogymár egy MediaMarktban kirakott szar legyen az etalon!!

"Do you know who I am?" http://youtu.be/Sv5iEK-IEzw - HTC Trophy 7 (gamertag Blyannn)

(#503) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Mégvalami: az R-eknek oldalt van a levegő be / kiönlő nyílásai (mindkettő), vagy egyik alul, másuik oldalt (vagy hátul)?

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

(#504) Blyan válasza Dr. Akula (#503) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Egy alul, egy oldalt.

"Do you know who I am?" http://youtu.be/Sv5iEK-IEzw - HTC Trophy 7 (gamertag Blyannn)

(#505) Dr. Akula válasza Blyan (#504) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Az száksz. Csak a T-nél (meg talán az X-nél) van oldalt mindkettő? Faterom HP nc-jénél is oldalt vannak, gondoltam kulturáltabb helyeken ez alap.

(#506) Shadowfax válasza Dr. Akula (#495) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Egy jótanács: ne vegyél mindent készpénznek azon a Thinkpad fórumon. Régóta olvasgatom, s vannak hajmeresztő beírások is - célszerű csak a ''régebbi'' tagokra vagy a moderátorokra hallgatni.
Egy időben pl. ''divat'' volt a T43-at fikázni (persze elsősorban olyan T42-es tulajok, akiknek sose volt T43 a kezükben :( ), aztán most jön a Z60 és a T60 fikázása. :F

www.eladomakonyvem.hu

(#507) tkazmer válasza Blyan (#504) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy 1 éves R51 nek csak az oldalán vannnak szellőzők!

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#508) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Egy ilyen ([link]) pl. belerakható egy R50e-be? Abban csak 2x-es van, az nem túl gyors.

(#509) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Még mindig gondban vagyok az R és a pótaksi témában. Itt ([link]) azt írják hogy

ThinkPad T and R Series

Select ThinkPad T and R Series models can provide up to 9 hours of battery life6. It’s like a single tank of gas for the entire day’s journey!

ThinkPad T40/R50 Series High Capacity Li-Ion Battery + ThinkPad UltraBay Slim Li-Polymer Battery = up to 9 hours

itt ([link]) meg már szó sincs R-ről, csak T40-ről.

Most akkor lehet ultrabay pótaksit rakni IBM R(50e)-be (ételemszerűen nemcsak fizikailag belepasszol, hanem hogy használja is), vagy sem? Vki hozzáértő helplz!

[Szerkesztve]

(#510) Blyan válasza Dr. Akula (#509) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Holnap megkérdezem nálunk a szervizeseket...

(#511) Rufusz

Rufusz
(tag)

2005.09.15-én vettem egy R50e-t egy budapesti boltban (ha nem sikerül kultúráltan rendezni a problémát, pontosabban is megnevezem).

Nemrég szoftverproblémám adódott, és gondoltam kérek egy kis segítséget az ibm supporttól. Előtte azért megnéztem a garancia státuszomat, és megdöbbenve láttam hogy 2006.01.05-ével lejárt :Y

A dolog azért is kellemetlen, mert kb 2000 kilométerre vagyok a budapesti üzlettől, és így elég tetemes pénz és időkieséssel tudnám csak személyesen intézni a reklamációt...

Nyilván az egész egy fatális véletlen, meg se fordult a fejemben hogy esetleg 2005.01.05-én már eladták valakinek ezt a gépet, vagy ilyesmi, csak azért szólok hogy ha gépet vesztek, azért csekkoljátok le az ibm honlapon hogy mikor jár le a garancia, hogy az efféle meglepetéseket elkerüljétek.

''Az élet olyan mint egy motorkerékpár, be kell rúgni,aztán megy magától''

(#512) Blyan válasza Rufusz (#511) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Huh, ez nagyon gonosz. Nem kicsit gyökérség, erre mindenképp figyeljen mindenki (nekem szerencsére nincs ilyen gondom).

(#513) Dr. Akula válasza Rufusz (#511) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Használtan vetted?

(#514) Dr. Akula válasza Dr. Akula (#509) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Erre senki?

(#515) Rufusz válasza Dr. Akula (#513) üzenetére

Rufusz
(tag)

Nem, új volt. Nem igazán értem hogy lehet, úgy tudtam a kereskedő regisztrálja a garit, amint eladta a gépet.

(#516) Blyan válasza Rufusz (#515) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Elméletileg igen, ha csak nem akkor érvényesítette, miután megrendelte (és megkapta) a disztributortól...

[Szerkesztve]

(#517) Dr. Akula válasza Blyan (#516) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Akkor az a kereskedő problémája, az ügyfélnek ő vállal x év garit, nem az IBM. Hogy aztán a kereskedő azt hogy boltolja tovább a gyártóval, az az ő baja.

(#518) Blyan válasza Dr. Akula (#517) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Így van.

(#519) Rufusz válasza Blyan (#516) üzenetére

Rufusz
(tag)

Közben felvettem a kereskedővel a kapcsolatot. Küldenek a (magyarországi) címemre egy garancialevelet, ennyi.
Ezzel nem sokra megyek itt kinnt, főleg mert elfaxolták fateromnak, és minden magyarul van rajta, egy IBM fejléces papíron...

Azt meg egyáltalán nem értem, hogy akkor ez most mi? Mikor megvettem, a kereskedő döngette a mellét, hogy ''garipapír? ááá, szériaszám alapján beviszed bárhol a világon egy szervízbe, és megcsinálják''... mellesleg pont a jó szervízhálózat volt a gép mellett a legjobb érv (nekem).
Mostmeg faxolgatnak, meg postáznak...hát érdekes...

Mindenesetre küldtem egy mailt a szervizeseknek is, hogy ez normális e, illetve tudnak e valamit csinálni, majd kiderül mi lesz.

(#520) Blyan válasza Rufusz (#519) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Megértelek, de kétlem, hogy ez az IBM hibája lenne.... (eddig akárhány új ThinkPadet néztem mindegyiknek onnantól volt érvényes a garancia, amikor meg lett véve - szerintem akkor is a kereskedő baszta el; valszeg leregisztráltatta akkor amikor hozzá megérkezett)

(#521) Rufusz válasza Blyan (#520) üzenetére

Rufusz
(tag)

én se gondoltam hogy az ibm a ludas:) de gondolom látják hogy mikor, ki regisztrálta a gépet, akkor meg legalább képbe kerülök.

(#522) user01

user01
(fanatikus tag)

Na, most én is utánanéztem a dolognak.
2005. 10. 25-én vettem a gépet, és a weblap szerint a garancia 2006. 09. 21-én jár le.
Vagyis egy jó honappal rövidebb a garancia a notimra. :((

(#523) vscotina válasza user01 (#522) üzenetére

vscotina
(tag)

Szervusz! Te hol vetted?? Én a notebook.hu-nál vettem, és javukra legyen mondva, egyetlen napot spóroltak. Vásárlás dátuma 2005.10.10, garancia: 2007.10.09.
Tehát szerintem tökéletes a regisztrálás a vásárlás napjától.
Vagy ez is eladófüggő????

Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>Dell XPS M1330 (csalódtam benne), >>Nokia 5800 >>Panasonic FZ50

(#524) vcsabesz

vcsabesz
(tag)

Nekem meg kb három és fél hónappal rövidebb. Én a Metróban vettem.

(#525) Blyan

Blyan
(PH! kedvence)

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a viszonteladó a ludas a dologban, egyszerűen fogják és lejelentik a garanciát amikor megveszik a disztributortól, ez pedig köcsögség.

Mindenkinek ajánlom, hogy amikor megveszi a gépét, akkor lehetőleg a boltban nézesse meg a garancia állapotot, illetve ha nem megy, akkor amint hazaért a gépével.

(#526) Rufusz

Rufusz
(tag)

Akkor mindenki okulására, az IBM-től kapott válasz (nem ők a hibásak persze):

Tisztelt ####### Úr!

A magyar jogszabályok értelmében minden eladott termékhez az eladó
köteles
garanciajegyet adni. Amennyiben ez nem történik meg, a vevőnek ezt
jeleznie
kell az eladó felé (sajnos a Laptop.hu Kft.-vel nem ez az első
eset).

A gépek valóban egy szériaszám szerinti adatbázisban kerülnek
tárolásra,
amiből meg lehet állapítani, hogy egy adott termék garanciális e
vagy sem.
Azonban itt a gyártás, nem pedig az eladás dátuma kerül
rögzí­tésre,
amennyiben a kereskedő az eladás tényét nem jelenti le az IBM
felé. Jelen
esetben az ön által vásárolt Thinkpad 9 hónapot állt raktárban
mire
értékesítésre került, ezért mutatja rendszerünk úgy, hogy erre
a gépre
lejárt a garancia. Természetesen a jótállás a vásárlás
napjától él, ami
garancialevéllel igazolható, és ez alapján a szerviz köteles a
szükséges
javításokat térítésmentesen elvégezni.

Köszönettel/Best Regards

###### Gyorgy
Country Warranty Owner
Intel/xSeries Team Leader
Internet: www.ibm.com/hu * www.pc.ibm.com/support
----- Forwarded by Gyorgy ######/Hungary/IBM on 2006.02.16
09:21 -----

A laptop.hu-ról nem mondanék véleményt, annyit viszont el kell ismernem, hogy szó nélkül postázzák a garijegyet, amivel érvényesíthetem a garit gond nélkül...

(#527) user01 válasza Rufusz (#526) üzenetére

user01
(fanatikus tag)

Na, ez eléggé megnyugtató válasz! :)

vscotina: Én is a notebook.hu-nál vettem...

(#528) Dr. Akula válasza Dr. Akula (#509) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Az #509-re még mindig nincs senkinek tippje? Pedig annyi itt a szaki, ez meg csak egy könnyű keresztkérdés. :))

(#529) Blyan válasza Dr. Akula (#528) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Megkérdeztem egy szervizes kollégát, azt válaszolta ami a képen is látszik

[kép]

[link]

[Szerkesztve]

(#530) Dr. Akula válasza Blyan (#529) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

:((

Az infót htx!

(#531) Cabi

Cabi
(újonc)

Hali,
Uj vagyok laptop temaban, es lehet elkovettem egy hibat. Szoval van nekem egy ThinkPad R50e-s gepem, es megcsomorlottem a rajta levo win-tol, es gondoltam feltolok egy linuxot is ra... eddig nincs is baj, de a systemcommander telepitese utan nem tudok belepni a recovery menube, merthogy elindul a betoltese, de csak ennyi, semmi tobb.valakinek sikerult mar ravennie a laptopot, hogy multi boot maradjon, es a recovery resz is mukodokepes allapotban legyen rajta?? elore is koszi, ja es persze sos

Ize elkuldtem a masik ThinkPades topicba a kerdest, hátha valaki ott tudja a valaszt. ha valaki mindkettot olvassa, akkor bocsi :))

-- Cabi

(#532) malacka77

malacka77
(újonc)

Az IBM R50e 8 MB RAM-ot választ le alapból (a 256-ból) a video memóriának. Elvileg 64-et is le lehetne választani, legalábbis az olvastam, de nálam a BIOS-ban mintha nem lehetne ezen állítani. Elnéztem volna??? :F

(#533) Blyan válasza malacka77 (#532) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Majd ha nem 256 MB lesz a gépedben, akkor majd leszedi 64-et is. Vagy szerinted a le fog venni 25%-ot a memóriából, amikor a teljes mérete sem elég egy normális oprendszerhez?

(#534) malacka77 válasza Blyan (#533) üzenetére

malacka77
(újonc)

Értem amit mondasz, de még 16-ot se enged és a biosban nem is jelzi hogy épp 8 van leválasztva , ezért volt gyanús nekem így első ránézésre. Ez tuti?

(#535) gregorik

gregorik
(senior tag)

üdv, lehetséges R50-est preinstalled xp NÉLKÜL venni, ha linuxot akarok rátenni?

(#536) Blyan válasza gregorik (#535) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

R5xe változatot minden további nélkül

[link]

(#537) gregorik válasza Blyan (#536) üzenetére

gregorik
(senior tag)

ezt a site-ot néztem én is, de azt írják, oprendszer külön vásárolandó hozzá és tudtommal eleve rajta van az xp matrica a gépen; ez nem azt jelenti, hogy muszáj hozzá xp-t venni, de lehet home és pro között választani?

(#538) vscotina

vscotina
(tag)

Szervusztok!
Mostmár másodszor szívom a dolgot, kinek mi a véleménye?? Mit tegyek?
A DVD író tálcája nem nyílik ki, miért??? Aztán gép kikapcsol, oldalt billent, kis pöcök nyomogat, és ha elég türelmes vagyok, akkor fél óra múltán sikerül kicsalogatni. Előtte hiába nyomogatom a gombot nem lehet kiszedni. Szerintetek ez szervízprobléma???

Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>Dell XPS M1330 (csalódtam benne), >>Nokia 5800 >>Panasonic FZ50

(#539) Blyan válasza gregorik (#537) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Nem azt jelenti.

Az oprendszer vásárolható azt jelenti, hogy nincs hozzá, de külön megvehető.

Nem tudom, az államokban lehet választani, nálunk fingom sincs ....

(#540) Shadowfax válasza vscotina (#538) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Sajna ez egy ''ismert'' probléma egyes típusoknál, de itt a megoldás: [link]

Sajátgép - CD/DVD ikonra jobb klikk - tulajdonságok - DLA fül - a pipát kiszedni az ''enable DLA on your drives''-nál - Alkalmazra klikk - utána pipa vissza - alkalmaz. Ekkor már kiadja a cd-t/dvd-t. ;)

www.eladomakonyvem.hu

(#541) vscotina válasza Shadowfax (#540) üzenetére

vscotina
(tag)

Szervusz! Mi van akkor ha nincs DLA fül???
Általános-Automatikus lejátszás-Hardver-Megosztás csak ezek a fülek vannak. Akkor ilyenkor mi van???

(#542) Shadowfax válasza vscotina (#541) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Csekkold le a programok között, van-e Neked egyáltalán DLA (Drive Letter Access) szoftvered a gépen.
(Egyébként milyen géped van? R50e? :F )

Bios/driver frissítésed mikor volt utoljára?

www.eladomakonyvem.hu

(#543) vscotina válasza Shadowfax (#542) üzenetére

vscotina
(tag)

Szervusz
A gép vadiúj, R50e típusú, és rajta van az a program, ami folyamatosan frissiti s drivereket.
Ilyet nem találtam a programlistában
Tehát akkor mi ez a program???

(#544) Shadowfax válasza vscotina (#543) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Sajna akkor nem az a gond, ami a korábban betett linkben van... :( Ha nincs DLA-d (IBM-es szoftver), akkor ez nem tud összeakadni a Windows-os IMAPI-val, mivel általában ez okozza az optikai meghajtó ''beragadását''.
A probléma másutt keresendő...
Szerintem, hívd fel az IBM szervízt, az a legtutibb! :)

Bocsánat a kérdésért :B , ugye nem azt gondolod, hogy a Software Installer automatikusan frissít (úgy, mint a win, már ha úgy van beállítva)? :F
Ezt a progit el kell indítani, ezután ha felismerte a géped típusát, letölti az új drivereket, miegymást, s azután ki kell pipálnod, amit ténylegesen installálni akarsz.

www.eladomakonyvem.hu

(#545) vscotina válasza Shadowfax (#544) üzenetére

vscotina
(tag)

Pont így gondoltam én is az automatizmust.
Köszi a segítséged!!! :R :R

(#546) cortex

cortex
(újonc)

Sziasztok!

R50-est nem lehet már 14,1-es TFT-vel kapni? Mindenhol csak 15-össel látom. Az meg nekem kicsit nagynak tűnik.

(#547) dat válasza cortex (#546) üzenetére

dat
(senior tag)

Tudtommal sajnos nem, pedig úgy nekem is jobban tetszene :(

(#548) Mega Bass

Mega Bass
(újonc)

Ilyen gép vásárlását tervezem! Nagyon tetszik az ár /teljesítmény aránya és sok jót írtatok róla. Az lenne a kérdésem, külső egér csatlakozás milyen van rajta? PS2, vagy csak USB esetleg soros? Köszi!

SERTZUIL

(#549) Blyan válasza Mega Bass (#548) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

R50/51

[link]

[link]

External ports

* Two USB ports version 2.0
* One parallel (EPP, ECP) compatible
* Additional connector supports the optional Port Replicator and dock
* Two audio ports
o One for external stereo speakers or headphone
o One for microphone-in
* S-Video out
* IEEE 1394 included on select models.
* CRT port for external monitor
* Built-in RJ-11 and RJ-45 connectors for telephony and LAN connections

Note: There is no Serial or PS/2 port but they can be obtained by getting the optional ThinkPad Port Replicator or ThinkPad Dock.

R52

[link]

External ports

* Two USB ports version 2.0
* One parallel (EPP, ECP) compatible
* Additional connector supports the optional Port Replicator and dock
* Two audio ports
o One for external stereo speakers or headphone
o One for microphone-in
* S-Video out
* CRT port for external monitor
* Built-in RJ-11 and RJ-45 connectors for telephony and LAN connections

Note: There is no Serial or PS/2 port but they can be obtained by getting the optional ThinkPad Port Replicator or ThinkPad Dock.

röviden, csak usb csatlakozású egeret használhatsz hozzá, kivéve ha veszel portreplikátort v. dokkolóegységet (ami 30-70K forint közötti összeg kb)...

[Szerkesztve]

(#550) Mega Bass

Mega Bass
(újonc)

R 50e vásárlásán gondolkodom. Még soha sem volt notim sem TFT-s monitorom. Kérdés ha oprendszer nélkül veszem a notit, akkor tiszta szűz a vinyó vagy van rajta linux esetleg? Szeretném előtte kipróbáltatni az esetleges pixelhibák miatt. Az olvastam , hogy nem minden pixelhiba minősül garanciális javítási alapnak. Valakinek volt esetleg gondja a pixelhivával? Vásárlási tapasztalatokat megköszönnék ezzel kapcsolatban.

SERTZUIL

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad R, Z és SL sorozat (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.